beetaxa 25.10.06, 09:49 Co na nia??? Prosze o pomoc bo bez wzgledu na to co zjem w ciągu dnia, wieczorami strasznie cierpie, mieta już nie pomoga... a nie bardzo wiem co kobiety w ciazy moga brac na te potworna dolegliwosc. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra1977 Re: Zgaga :-( 25.10.06, 11:13 mnie pomaga siemie lniane (albo cale albo mielone). Pije je kilka razy dziennie. Mieta nie jest dobrym rozwiazaniem, bo pobudza wydzielanie sie kwasu zoladkowego. Odpowiedz Link
afork Re: Zgaga :-( 25.10.06, 11:13 Możesz brac Rennie (ale nie np. Mallox). Mnie pomaga zimne mleko. Z innych rad które słyszałam...leżenie na lewym boku (nie uciskasz żołądka), głowa wysoko na poduszce, zgryzienie łyżki maku lub kminku, jedzenie migdałów, gotowane czerwone buraczki... Odpowiedz Link
biala110 Re: Zgaga :-( 25.10.06, 12:21 Ja w ciąży mialam potworną zgagę - piłam mleko i jadłam Reni. Dochodziło do tego że na stoliku nocnym miałam w szklance mleko i w nocy piłam i przegryzałam Reni.(fuj - potem juz miałam obrzydzenie) Odpowiedz Link
beetaxa Re: Zgaga :-( 25.10.06, 21:31 Dziewczyny, serdeczne dzieki za rady, pewnie juz dzis wieczorem bym sie nie meczyla gdybym lubila mleko, jutro pedze do apteki po Rennie i po siemie lniane, migdałow i maku w domu niestety nie mam :-( bo to nie okres swiatecznych wypiekow ale tez dzieki i za ten sposob, warto sprobowac wszystkiego i znalezc dla siebie najlepsza opcje, na razie poleze na lewym boku wysoko na poduszce moze mi choc troche przejdzie... jakbyscie jeszcze mialy jakies sposoby chetnie wyprobuje, jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam Was wszystkie! Odpowiedz Link
eveczki Re: Zgaga :-( 26.10.06, 18:08 mleko, tylko to mi pomagaŁo. chociaz na początku robiŁam tak: najpierw myŁam zęby a zaraz po tym piŁam mleko. mnie akurat pomogŁo. Odpowiedz Link
beetaxa Re: Zgaga :-( 02.11.06, 20:51 o ja jeszcze dzis odkrylam cos nowego: herbatka rumiankowa :-) Odpowiedz Link