Dodaj do ulubionych

Dom Saddama w lipcu w Polsce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 19:52
Mało jest takich produkcja jak ta. Serial ogląda się bardzo dobrze i pokazuje jak wiele zła może wyrządzić jeden człowiek. Ciężko mi jednak był utożsamiać się z kobietami z jego rodziny. Nie miały łatwego życia, ale też aż dziwne że mogły tak ślepo wierzyć w to co robił. Obok tego serialu nie można przejść obojętnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: mentat Re: Dom Saddama w lipcu w Polsce IP: *.devs.futuro.pl 28.06.09, 15:21
      Z materiałów o serialu, które znalazłem w Internecie (poczynając od str. filmu na HBO), wynika iż jest to kłamliwa propagandowa produkcja, skrajnie tendencyjna i prozachodnia, mająca na celu zracjonalizowanie nieuzasadnionego ataku na Irak, wymordowanie tam setek tysięcy cywilów oraz okupację tego kraju przez USA. Wszystkie pozytywy rządów Saddama ibn Husajna al Takriti zostały pominięte, wypaczono w serialu motywację i psychikę Saddama, każdą niejasność zinterpretowano na jego niekorzyść, a ponadto w ogóle nie uwzględniono uwarunkowań kulturowych cywilizacji arabskiej, z definicji różnej od zachodniej.
    • Gość: zombiak Re: Dom Saddama w lipcu w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.09, 17:28
      Szukałem jakiegoś info o tym serialu i w sumie sam nie wiem czego oczekiwać. Taka produkcja może być ryzykowna, ale skoro zabrało się za nią HBO razem z BBC to daje temu przedsięwzięciu kredyt zaufania. Cóż przekonamy się jak będzie w lipcu. Tak, będę oglądał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka