Dodaj do ulubionych

rower w samolocie

15.04.06, 13:07
Czy ktoś z Was korzystał z usług linii lotniczych NORWEGIAN ... z rowerem
oczywiście?Jakie są warunki przelotu, pakowania roweru i związane z tym
opłaty?
Obserwuj wątek
    • alma82 Re: rower w samolocie 15.04.06, 17:57
      Chyba najprościej będzie jak zadzwonisz na informację i się dowiesz z pierwszej ręki. Najcześciej trzeba rower przygotowac do lotu- odkręcic kierownicę, spuścić trochę powietrza z kół itp.
    • wolff1 Re: rower w samolocie 16.04.06, 10:45
      www.norwegian.no/sw13628.asp
      • cichotek Re: rower w samolocie 17.04.06, 13:32
        Dziekuję za "praktyczną" radę odwiedzenia strony przewoźnika. Szukam jednak
        osób, które w praktyce przewoziły rower tymi liniami. Czy naprawde konieczne
        jest pakowanie roweru w karton, czy wage roweru wlicza się do wagi bagaża
        zasadniczego, ile rowerów może zostać zabranych na pokład itd.
        • drzejms-buond Re: rower w samolocie 18.04.06, 14:13
          trochę drogo za taki nadbagaż?
          :-/
          • szatanka_78 Re: rower w samolocie 06.05.06, 17:18
            witam!
            Przewozilam rowery ale liniami irlnadzkimi (aerlingus). Podejrzewam, ze warunki sa podobne jak w innych linach. Ja musialam odkrecic kierownice, opuscic siodelko pedalu do wewnatrz skrecic i przednie kolo odpiac i podwiazac do ramy. Rowery byly zabezpieczone folia babelkowa , te miejsca tj. siodelko, kierownica, pedaly, lampki i spakowane w karton (mial wymiar 150x25x80, dlugosc, szerokosc i wysokosc). Lecialam z bratem wiec on bral na siebie jeden a ja na siebie drugi rowerek. Zaplacilismy 120 zl od sztuki. Jak sie dowiedywalam odnosnie warunkow przelotu rowerow powiedzieli mi, ze nie ma to znaczenia ile mazy i mierzy rower cena jest jedna. A rowerki wraz z bagazem jada na tasmie oplate tylko uiszczalam w innym miejscu. Jednak Najlepiej zadzonic do norweskich lini bezposredni (albo na lotnisko i podadza nr do nich) i powiedziec im o zamiarze przewozu rowerka, ja tak zrobilam podalam nr rezerwacji i pani z aerlingusa wklepala ze leca z nami dwa rowerki. Jest ograniczona liczba rowerow podczas rejsu.
            Powodzenia, mam nadzieje ze przydadza sie te informacje.
            • szatanka_78 Re: rower w samolocie 06.05.06, 17:19
              ups dopiero teraz zerknelam na date, no coz moze innym sie przydadza informacje.:)
              • cichotek Re: rower w samolocie 14.05.06, 14:15
                potwierdzam...warunki przewozu roweru w samolocie j.w.
                Koszt 40 euro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka