nestor99 21.06.05, 14:20 Witam Mam pytanie dotyczące SQ01 (Sap Query), czy istnieje możliwość dodania liczby porządkowej? Szukam i próbuję już od jakiegoś czasu, będę wdzięczny za pomoc. pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niesmialy Re: SapQuery - Lp. 21.06.05, 15:10 można dodać w infosecie musisz zedeklarować dodatkowe pole (np LP, zrobić prosty kod, np add 1 to LP Powodzenia Odpowiedz Link
nestor99 Re: SapQuery - Lp. 22.06.05, 11:04 Wielkie dzięki! jest iczba porządkowa na wydruku i jest OK do momentu gdy zmieniam sortowanie albo dodaję sumy pośrednie. Wtedy mieszją się też liczby porządkowe. Czy można sobie poradzić także w takim przypadku. Np. żeby Lp. była obliczna dopiero w momencie wydruku. Lp. potrzebna mi jest głównie na wydruku. pozdrowienia Odpowiedz Link
niesmialy Re: SapQuery - Lp. 22.06.05, 14:33 niestety, chyba nie ma, (albo ja go nie znam) jedyne co Ci mogę poradzić, to do każdego sortowania zrobić odrębny wariant wyświetlania i tak uruchamiać query - powinno zadziałać Powodzenia Odpowiedz Link