wicom 01.09.05, 08:23 Czy ktos moze mi wyjasnic z jakiego powodu tak duzo firm rekrutacyjnych z Wielkiej Brytanii szuka SAPowcow... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clie_c Re: posrednicy pracy 01.09.05, 14:44 Witam. To dosc proste. Anglia ma dosc duzo firm rekrutacyjnych specjalizujaczych sie w IT (i nie tylko). Firmy te pracuja z najwiekszymi uzytkownikami SAP po calej Europie i z tego tez powodu poszukuja dosc duzej ilosci ludzi. Radze uwazac jednak z kim sie rozmawia. Polecam tylko rozmowe z duzymi firmami ktore traktuja ludzi powaznie np. Modis, Computer People, Spring. Odpowiedz Link
kbor Re: posrednicy pracy 01.09.05, 19:09 Jak wynika z odpowiedzi tychze rekruterow zaczelo sie dziac cos na rynku zarowno brytyjskim jak i polskim. Ile w tym prawdy ciezko orzec, ale telefon sie urywa :) Odpowiedz Link
resource Re: posrednicy pracy 01.09.05, 19:30 Modis baaardzo powaznie ostatnio potraktowal CV top SAP HR konsultanta wysylajac je do klienta bez jego zgody... Odpowiedz Link
palec1 Re: posrednicy pracy 02.09.05, 03:35 Jesli np. headhunter z Londynu zainteresowany SAPowcem z Polski, to jakie stawki ? Chodzi mi o to, czy porównywalne np. z porówn.SAPowcem ang., niem., ... A moze glówny powód zainteresowania fachowcami z Polski, to ich, nazwijmy to pozytywnie, "elastycznosc"(-->finansowa) ? Podkreslam, ze to ostatnie, to tylko "domniemywanie". Pytam, bo nie wiem, a chcialbym. 1) wiedziec 2) miec 'joba' w GB itp. Odpowiedz Link
resource Re: posrednicy pracy 02.09.05, 10:05 Palec1, elastyczny finansowo jest prawie kazdy freelancer, to kwestia okolicznosci i negocjacji. W tej chwili jest tyle projektow, ze wiekszosc konsultantow jest po prostu na projektach, wiec szuka sie osiagalnych konsultantow gdzie tylko mozna, np. w Polsce. Polscy konsultanci pracujac dla firm konsultingowych pracowali na projektach miedzynarodowych, znaja jezyk, wiec co stoi na przeszkodzie, zeby taki konsultant pojechal na projekt w UK np. Pamietaj tez, ze taki headhunter z Londynu to bardzo czesto rodak, ktory ma wieksze mozliwosci dobrego kontaktu z polskimi konsultantami. Z mojego doswiadczenia: w tym momencie dla moich klientow w Polsce pracuje zaledwie kilku konsultantow, podczas gdy poza Polska liczba ta jest znacznie wieksza... Odpowiedz Link