bogdan_alt 25.02.08, 09:28 Witam mam pytanie jak uruchomić MRP - VB ( ręczne MRP punktu ponownego zamówienia ) tak żeby ukazały się drafty widoczne np z MD04 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dtylczyn Re: MRP 25.02.08, 10:14 A MD03 z opcją "Display results before they are saved" ? Odpowiedz Link
bogdan_alt Re: MRP 25.02.08, 11:25 MD03 tworzy mi PR na podstawie poziomów w MRP , ja chciałem same drafty które można przekształcić lub nie w PR , jak to można zrealizować hurtowo dla np 1000 konkretnych indeksów Odpowiedz Link
bogdan_alt Re: MRP 25.02.08, 11:33 bogdan_alt napisał: OK draft generuje się , kwestia ustawienia ( trzeba najpierw patrzeć ) dziękuję , pozostaje druga część jak to zrealizować dla konkretnych 1000 indexów > MD03 tworzy mi PR na podstawie poziomów w MRP , ja chciałem same > drafty które można przekształcić lub nie w PR , jak to można > zrealizować hurtowo dla np 1000 konkretnych indeksów Odpowiedz Link
dtylczyn Re: MRP 25.02.08, 12:28 O ile dobrze rozumiem, "drafty" to w terminologii SAP zlecenia planowane, które faktycznie można następnie przekształcić w zgłoszenia zapotrzebowania (PR). W transakcji MD03 jest pole "Tworz.zgłosz.zapotrz.". Standardowo to pole ma wartość 2 "Zgłoszenia zapotrzeb. w okresie otwier." po wejściu do MD03. Jeśli to pole ustawisz na 3 "Planowane zlecenia", przebieg MRP utworzy "drafty". Odpowiedz Link
bogdan_alt Re: MRP 25.02.08, 13:08 Tak przećwiczyłem działa super , dziękuję . A jak to samo zrobić hurtowo dla 1000 wybranych indeksów ? Odpowiedz Link
dtylczyn Re: MRP 25.02.08, 13:57 Domyślne ustawienia możesz sobie zapisać w MD03, menu Settings->Save. Natomiast dla 1000 indeksów nie będziesz raczej puszczał MRP transakcją MD03 tylko MD01. Zwróć jednak uwagę na dokumentację tego pola dla transakcji MD01: The creation indicator for purchase requisitions that you enter in the initial screen of the planning run is only valid if the SAP system cannot find a creation indicator via the MRP group. If an MRP group with a creation indicator has been assigned to the material, then this material will be planned with the indicator recorded in the MRP group. Będziesz jeszcze musiał sprawdzić konfigurację grup MRP dla tych indeksów. Odpowiedz Link