slo-onko 24.03.04, 14:44 no walsnie czujemy juz wiosne czy jeszce nie? niby slonko niby cieplo ale nie do konca. bo ja tam jzu wyrzucialm won zimowe kalosze. nie nawidze chodzic w zimowych kamaszch. i jesli nie am sniegu tos migam w pantoflach. i czuje sie ekstra Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 25.03.04, 08:18 trzy dni pogrzalo i jzu sie skonczylo a mowilam,z e wiosna bedzie w lipcu???(((((((( Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 25.03.04, 10:10 u nas moze w kwietniu sie zacznie) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 26.03.04, 07:47 no i gdzie ta wiosna pytam, no gdzie??????????????? u mnie sniegu nawalilo co nie miara!!!!!!!!!!!! a buty zimowe schowane gleboko((((((((( Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 26.03.04, 09:43 sniezek nocny juz stopnial, mroznie jak zima.... wiosny nie widac ((((((((( chodze jeszcze w kozaczkach o- Odpowiedz Link
rb13 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 26.03.04, 13:02 Piękną zime mamy tej wiosny... Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 26.03.04, 20:25 Rb, hi,hi, udalo Ci sie z ta wiosna zimowa )))))) ale w dzien zrobilo sie nawet przyjemnie i wypelslam w rabate i pogrzebalam sie co nieco,jak kura na wiosne ))))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 26.03.04, 20:33 a wieczorem to nawet slonce wujrzalo Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 26.03.04, 23:35 no wlasnie! wyjrzalo sloneczko ale na krociutko, po dziesieciu minutach sie jakos cos "zamrozilo" )))))))))) Odpowiedz Link
jtka Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 28.03.04, 09:27 chyba dzis w pełni , noo prawie do mnie przyszła... tylko niech ktoś włączy ogrzewanie))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 28.03.04, 11:24 Itus ja swoje ogrzewanie juz dzis przykrecilam po wczorajszym zimnie jakos cieplej sie zrobilo... podsylam Ci promyczki sloneczne niech ogrzeja Twe "gniazdko domowe" milego odpoczynku przedponiedzialkowego....))))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 29.03.04, 08:38 dzis plus 10 st. C u mnie a jutro + 14 a od piatku + 18 i laaaaaaaaatoooooo))))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 29.03.04, 09:27 ale masie cudownieeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!! u nas niestety powolne ocieplenie obiecuja +8 stopni ale od od ziemi ciagnie mrozem (((((((((( na polnocy jeszcze snieg lezy i wiecej go dosypie ((((((( Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 30.03.04, 13:24 a teraz ide nadworek,zanim obiadek bede smazyla -bo cudownie sie zrobilo, -sloneczko w pelnej "krasie" -ptaszyny koncert odstawiaja -a zurawie na niebie kola zataczaja nawolujac sie jednym slowem grzech siedziec w domciu.... Odpowiedz Link
jtka Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 31.03.04, 19:26 calkiem milusio i cieplusio sie zrobilo dziswiosna sie rozwija... tzn.swoje skrzydła... Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 31.03.04, 20:14 ciesze sie Itus, ze u Ciebie nareszcie wiosna jest ) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 01.04.04, 08:23 a u nas od tygodnia na dzis i jutro zapowiadali 18 st.C a w tej chwili jest 5 i ma byc tylko 12. pala...... jedne tylko oszukuja w tv((((( Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 01.04.04, 10:54 u nas obiecywali +10 stopni, ale przez polnocy wiatr jest bardzo zimno buuuuuuuuuuuuu ((((((((( Odpowiedz Link
jtka Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 01.04.04, 17:39 a u mnie dziś jest cieplutko... przynajmniej na słonku))))) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna i jej "uroki" 01.04.04, 20:03 milutko w sloneczku wiosennym, a ja dzis dostalam alergii wiosennej na oczeta ledwo patrzalm po wizicie u siostry, przelezalam z okadami na "slepiach " i troche lepiej.... wicie bazia zakwitly i chyba to mnie "wzielo" po kllacyji sie zjawie...PA;.. Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna i jej "uroki" 02.04.04, 10:52 u ans dzis bardzo slonecznie ale i bardzo wietrznie i chlodno gdzie ta wiosna radosna? Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna i jej "uroki" 02.04.04, 11:06 sobota/niedziela zapowiadaja deszcze, moze zmyje pylki i bedzie cieplej ) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna i jej "uroki" 05.04.04, 10:36 z wiosennym sloneczkiem witam cieplutko zyczac cudownego dnia ) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna i jej "uroki" 05.04.04, 12:16 i ja ze swojej strony tez w podwojnej ilosci promykow Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna i jej "uroki" 05.04.04, 19:04 a dzis zrobilam premiere na wiosenne pantofelki i mnie obtarly buuuuuuuuuuuuu ((((((((( a zabespieczylam piete podkladka i nic nie pomoglo o!-((( Odpowiedz Link
jtka Re: wiosna i jej "uroki" 05.04.04, 20:16 a ja dziś zainaugurowałam rowerową wiosnę Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna i jej "uroki" 05.04.04, 20:21 o! u nas narazie jeszcze wieje, wiec poczekam z rowerkiem.... jutro bedzie pupa bolec,) Odpowiedz Link
jtka Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 13.04.04, 07:42 wiosna za oknem proszę się nią cieszyć)) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 13.04.04, 08:24 mam taka nadzieje, ze tym razem mnie nie oklamuja w tV czuc te ciepelko Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 13.04.04, 10:51 cieplunio,cieplunio,naprawde... trzeba wypelznac do ogrodu i pogrzebac sie troszeczke jak kura)) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 14.04.04, 11:12 co dzien cieplej i cieplej ale czemu musi tak wiac????) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 14.04.04, 11:22 a u ans zdis upal i nareszcie moglam ubrac lzejsze ubranko slonko swieci pelna moca i jest cudnie Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 14.04.04, 17:15 ale macie fajnie Slo, u nas chlodny wiatr, tak,ze o typowo czyms lzejszym moge na razie zapomniec..) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 17.04.04, 15:28 nad pociw cieplutko, grzebiac sie w ogrodzie, myslalm sie przebrac w bikini ))))))))) pieknie ,cieplunio.... w tym roku ogrodek bedzie bardziej "wystawowy" zasadzilam sloneczniki,bo byly tu i owdzie, i tak mysle,ze bedzie bardziej kolorowo z warzywkami ,jak je posadze w malownicze "wzory" ciekawe jaki bedzie koncowy rezultat. Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 17.04.04, 15:46 kendo napisała: > ciekawe jaki bedzie koncowy rezultat. na pewno wspanialy jestes gustowna kobieta wiec wierze w Twoje wymyslone kompozycje Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 17.04.04, 16:26 Slo, dzieki Ci, ale jezeli chodzi o ogrodek to jakos nie bardzo "nie rosnie mi w rece" no tylko niemiec mi tu zaraz roznych podtekstow))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 23.04.04, 10:54 deszczyk dzisiejszy kropi na moje posiane grzadeczki "artystyczne" moze szybciej zobacze rezultat "artystyczny" ) Odpowiedz Link
jtka Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 24.04.04, 07:43 a ja czekam na rozkwitnięcie mangoli))))) już, już lada dzień... tylko teraz trochu dni chłodniejsze , to moze się wydłużyć o kilka dni... Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 24.04.04, 11:02 Itus, piekne sa magnolie, mielismy tez w ogrodzie, ale drugi psiunus zasikal je na "smierc" ale tulipanki /zonkile/hiacynty kwitna.... bzy listeczkow mase rozwinelo a i drzewko glog-rozowe dostalo listeczki i paczki pozdrawiam cieplutko.. Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 27.04.04, 20:36 znecalam sie dzis nad chwastami w rabatce od ulicy wrrrrrrrrrrrrrrrrrr,,, toto rosnie nawet bez nawozenia.... powiedzialam,ze na jesien likwiduje i kamienie chce miec polozone i juz..... syzyfowa praca z tymi chwastami( nad konwaliiami stracilam kontrole, przebily sie juz na podjaz do garazu i na calym poletku, tam gdzie nie maja byc. Odpowiedz Link
kasikk Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 27.04.04, 20:38 ale zostaw je pachnieć ci będą cudnie, a później i tak giną ) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 27.04.04, 21:19 Kasikku w rabacie je zostawilam,,,, bedzie wiecej do bukiecika na stol, ale na podjezdzie to rzucilam sie na nie z nozem hihi, nie lubie nic miedzy plytkami, to rosnie jak podziemna osmiornica) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 10.05.04, 16:24 mozna by bylo powiedziec,ze deszyk nalezy do wiosny, ale takiego jak dzisiaj deszczyku to niepamietam by wiosna byl....( strasznosci byly: burze/blyskawice/pioruny/grad.... a ja na to wszystko dwa upiory na dworze suszylam, ale zdazylam ze wszystkim, czesc wyschlo ,rszta dosusza sie w domciu i alnatanie. slodkiego popoludnia zycze. Odpowiedz Link
jtka Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 10.05.04, 19:57 a u mnie zimno, mokro... dobrze,że do dom u blisko Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 10.05.04, 20:11 jtka napisała: > a u mnie zimno, mokro... dobrze,że do dom u blisko ** a u mnie:zimno/mokro...i do domu daleko o) po deszczu/gradobiciu ochlodzilo sie strasznie.... milego wieczoru Wszystkim. Odpowiedz Link
jtka Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.05.04, 16:42 taa... wiosna... zimno , chłodno i mokro.... dobrze chociaż ,że kwitnie wszystko i zieloniutko jest Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.05.04, 17:41 ** Itus,podobnie jest i u nas.... cieszy widok kwitnacych drzew i wiosennych kwiatow, dobre i to dla poprawy humoru.... milego popoludnia.. Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.05.04, 18:28 u mnie dzis rowniez chlodno sie zrobilo((((( a bylo tak fajne, i komu to pzreszkadzalo?(((( Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.05.04, 18:37 czekamy na pogode...) po 15 maja mysle,ze sie zmieni na ciepelko) milego wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 13.05.04, 18:13 narszcie dzis nie pada +10stopni ciepelka.... ale mozna wytrzymac w domu patrzac na sloneczna trawka) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 13.05.04, 21:12 wszedzie niby wiosennie, zielono, zakwitly kasztany, pachnie majem to dlaczego tak zimno??????????/ Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 13.05.04, 23:50 u nas zawsze w srodku maj zimnica( pocieszam sie ,ze po 15 bedzie juz cieeeeeeeeeeeeeeeeeplo) milej nocy:: Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 14.05.04, 10:50 witam,witam zyczac pieknego weekendu) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 14.05.04, 11:14 ja rowniez, sloneczka na niebie i dobrego humoru))) dzis weekendzik sie zaczyna huura ))) Odpowiedz Link
jtka Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 14.05.04, 19:23 a u mnie troszku cieplej sie zrobiło... może w końcu będzie cieplutko???? Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 14.05.04, 21:29 obiecali ciepelko od niedzieli)))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 16.05.04, 11:28 ciepluniej/pachnacej bzami niedzieli zycze Wam) Odpowiedz Link
jtka Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 16.05.04, 12:36 ciepluniej???? u mnie zamarznąć można... ehhh... Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 16.05.04, 13:24 cieplej,cieplej Itus nie zmarzlam na spacerku w samej bluzce oczywiscie z dlugim rekawem)))))))))) milego dnia ... Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 17.05.04, 17:46 cieplunio,cieplunio dzis mamy +18stopni, bylam na miescie w cienkich spodniach i bylo mi goraco) bzy juz w rekordowym tepie zakwitly i pachnie hmmmmmmmmmmm,,,,konwalje poprawiaja sile zapachowa i tworzy sie ciekawa kompozycja zapachowa) Odpowiedz Link
jtka Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 17.05.04, 21:36 ojejku... ja chcę na konwalie ..... Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 26.05.04, 10:09 ludziki...u Was tez tak chlodno????? kiedy bedzie narszcie ciepelko ???? milego dnia bezdeszczowego zycze) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 26.05.04, 13:35 dzis jest duzo lepiej niz wczoraj. rano czuc bylo chlod ale nie tak jak wczoraj. nie ma wichur i nie leje Odpowiedz Link
jtka Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 26.05.04, 15:26 a u mnie jeszcze nie za ciekawie ehh... zaraz lato będzie , a gdzie wiosna była? Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 26.05.04, 18:47 no wlasnie... wiosna sie gdzies zapodziala... +10 stopni tylko dzis i obecnie deszcze leje(((((((((((( Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 21.01.05, 12:38 chcialam wszystkich powiadomic,ze od dzis jest miesiac kwiecien wedle przyslowia kwiecien-plecien itp. rano padal deszcz, snieg, wiatr a mroz sciskal uszy. teraz swieci slonce jest plus 5 st.C i czuc wiosne Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 21.01.05, 20:55 slo-onko napisała: > chcialam wszystkich powiadomic,ze od dzis jest miesiac kwiecien > wedle przyslowia kwiecien-plecien itp. > rano padal deszcz, snieg, wiatr a mroz sciskal uszy. > teraz swieci slonce jest plus 5 st.C i czuc wiosne coz to sloo budzi wiosne))))))))) ja czekam w dalszym ciagu na snieg/mroz.... Odpowiedz Link
mala20033 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 21.01.05, 21:21 ...ja juz chce wiosny..i kwiatow(azalii kwitnacych...) Odpowiedz Link
kasikk Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 21.01.05, 21:23 maleńka - cierpliwości *** Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 21.01.05, 21:35 kasikk napisała: > maleńka - cierpliwości *** wlasnie!) uroki zimy nadejda a pozniej niech szybko wiosna nastanie) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 14:33 slonce, plusowa temperatura, czy to wiosna? pojde z Izydorem na spacer czy sa chetni by pojscz nami? Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 16:21 ja,jaaaaaaaaaaaa.... tez chce sie dolaczyc, wreszcie poznam izydorka) Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 16:35 a miał juz być koniec z Izydorem, też bym chciał na spacer ze Slonkiem się wybrać, ech, los nicka jest ciężki)) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 16:38 nick000 napisał: > a miał juz być koniec z Izydorem, też bym chciał na spacer ze Slonkiem się wyb > rać, ech, los nicka jest ciężki)) a widzisz?? masz reflexks szachisty))))))))))))) trzeba bylo sie szybciej do sloo usmiechnac.... ale nic straconego,ja ide z nimi to mozesz isc ze mna) Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 16:56 kendo napisała: > nick000 napisał: > > > a miał juz być koniec z Izydorem, też bym chciał na spacer ze Slonkiem s > ię > wyb > > rać, ech, los nicka jest ciężki)) > > a widzisz?? masz reflexks szachisty))))))))))))) > trzeba bylo sie szybciej do sloo usmiechnac.... > ale nic straconego,ja ide z nimi to mozesz isc ze mna) ok Kenduś, niech nam zazdroszczą)))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 16:59 nick000 napisał: > kendo napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > a miał juz być koniec z Izydorem, też bym chciał na spacer ze Slon > kiem s > > ię > > wyb > > > rać, ech, los nicka jest ciężki)) > > > > a widzisz?? masz reflexks szachisty))))))))))))) > > trzeba bylo sie szybciej do sloo usmiechnac.... > > ale nic straconego,ja ide z nimi to mozesz isc ze mna) > > ok Kenduś, niech nam zazdroszczą)))) no to juz nie szukaj u mnie szansy masz swoja wybranke od teraz mozesz ja nosic na rekach jest malutka i leciutka tzw słodki ciezar Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 17:16 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > kendo napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > a miał juz być koniec z Izydorem, też bym chciał na spacer z > e Slon > > kiem s > > > ię > > > wyb > > > > rać, ech, los nicka jest ciężki)) > > > > > > a widzisz?? masz reflexks szachisty))))))))))))) > > > trzeba bylo sie szybciej do sloo usmiechnac.... > > > ale nic straconego,ja ide z nimi to mozesz isc ze mna) > > > > ok Kenduś, niech nam zazdroszczą)))) > > > no to juz nie szukaj u mnie szansy > masz swoja wybranke > od teraz mozesz ja nosic na rekach > jest malutka i leciutka tzw słodki ciezar dobrze, Kendo zaprzaszam Cię na lody, a oni niech sie soba najedzą Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 17:19 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > kendo napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > a miał juz być koniec z Izydorem, też bym chciał na spacer z > e Slon > > kiem s > > > ię > > > wyb > > > > rać, ech, los nicka jest ciężki)) > > > > > > a widzisz?? masz reflexks szachisty))))))))))))) > > > trzeba bylo sie szybciej do sloo usmiechnac.... > > > ale nic straconego,ja ide z nimi to mozesz isc ze mna) > > > > ok Kenduś, niech nam zazdroszczą)))) > > > no to juz nie szukaj u mnie szansy > masz swoja wybranke > od teraz mozesz ja nosic na rekach > jest malutka i leciutka tzw słodki ciezar no,co Ty sloo, przeciez idziemy wszyscy razem) a jak Ci nozki zabola,to nick Cie poniesie troszke) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 17:21 kendo napisała: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > kendo napisała: > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > a miał juz być koniec z Izydorem, też bym chciał na sp > acer z > > e Slon > > > kiem s > > > > ię > > > > wyb > > > > > rać, ech, los nicka jest ciężki)) > > > > > > > > a widzisz?? masz reflexks szachisty))))))))))))) > > > > trzeba bylo sie szybciej do sloo usmiechnac.... > > > > ale nic straconego,ja ide z nimi to mozesz isc ze mna) > > > > > > ok Kenduś, niech nam zazdroszczą)))) > > > > > > no to juz nie szukaj u mnie szansy > > masz swoja wybranke > > od teraz mozesz ja nosic na rekach > > jest malutka i leciutka tzw słodki ciezar > > no,co Ty sloo, > przeciez idziemy wszyscy razem) > a jak Ci nozki zabola,to nick Cie poniesie troszke) Od noszenia mam Izydora Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 17:26 dobrze, chętnie z Tobą Kendo skręce tam gdzie wiesz, a ta Slo jedna niech sobie drepce za Izydorem, ciekawe kto ja będzie niósł)), zreszta od tej chwili jestem z Nią znowu na wojennej stopie, sama tego chciałaP Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 17:29 nick000 napisał: > dobrze, chętnie z Tobą Kendo skręce tam gdzie wiesz, a ta Slo jedna niech sobi > e drepce za Izydorem, ciekawe kto ja będzie niósł)), zreszta od tej chwili je > stem z Nią znowu na wojennej stopie, sama tego chciałaP o rany!!!, ze wy wiecznie musicie na "sciezke wojenna wkaczac" moze fajke pokoju wypalicie??))))))))))))) zaprowadze Cie nicku w me "poziomkowe" miejsce, zobaczysz,bedziesz oczarowany widokiem) Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 17:36 kendo napisała: > nick000 napisał: > > > dobrze, chętnie z Tobą Kendo skręce tam gdzie wiesz, a ta Slo jedna niec > h > sobi > > e drepce za Izydorem, ciekawe kto ja będzie niósł)), zreszta od tej chw > ili > je > > stem z Nią znowu na wojennej stopie, sama tego chciałaP > > o rany!!!, > ze wy wiecznie musicie na "sciezke wojenna wkaczac" > moze fajke pokoju wypalicie??))))))))))))) > > zaprowadze Cie nicku w me "poziomkowe" miejsce, > zobaczysz,bedziesz oczarowany widokiem) a co tam jeszcze oprócz zbierania runa robic będziemy,a co się stanie jak przyjdzie za nami Ta jedna Slo z tym swoim, phi też mi imię, Izydorem, nie damy im poziomków;P Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 17:18 nick000 napisał: > kendo napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > a miał juz być koniec z Izydorem, też bym chciał na spacer ze Slon > kiem s > > ię > > wyb > > > rać, ech, los nicka jest ciężki)) > > > > a widzisz?? masz reflexks szachisty))))))))))))) > > trzeba bylo sie szybciej do sloo usmiechnac.... > > ale nic straconego,ja ide z nimi to mozesz isc ze mna) > > ok Kenduś, niech nam zazdroszczą)))) o jak swietnie,ze chcesz isc zemna, pojdziemy z nimi razem to tych roztaju drog przy stumieniu, a pozniej skrecimy sobie w swoja droge)))))))))))))) Odpowiedz Link
mala20033 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 17:52 A ja nazbieram borowek,borowek,borowek...i bede wianki plesc i trzy po trzy.. Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 18:05 mala20033 napisała: > A ja nazbieram borowek,borowek,borowek...i bede wianki plesc i trzy po trzy.. a poziomek nie chcialbys pozbierac i na zdzblo trawki nanizac?????? pozniej wszyscy w koleczko siadziemy i bedziemy papusiac) Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 18:40 Pamiętam gdy jako dziecko zbierałem poziomki na leśnej Mazurskiej polanie w okolicach Starych Juch, jakie były one wielkie, soczyste i nizało sie je na długą trawkę. Później następowała najlepsza chwila, jeden ruch i wszystkie w ustach, cóż to był za smak, nigdy już nie jadłem tak pysznych poziomek. Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 19:17 nick000 napisał: > Pamiętam gdy jako dziecko zbierałem poziomki na leśnej Mazurskiej polanie w ok > olicach Starych Juch, jakie były one wielkie, soczyste i nizało sie je na długą > trawkę. Później następowała najlepsza chwila, jeden ruch i wszystkie w ustach, > cóż to był za smak, nigdy już nie jadłem tak pysznych poziomek. a pamietesz smak slonca pozomek?? nieraz spotykam tu w lesie poziomki, sa pycha... te ogrodowe smakuja jakos inaczej. Odpowiedz Link
mala20033 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.02.05, 19:24 W pachnacym lesie pod przepiekna sosna grzyby,a w tym maslaki obficie rosna. Rosna smaczne poziomki jak wiecie a smaczne one sa to wie kazde dziecie.. ale mnie napadlo..hi..hi... Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 24.02.05, 08:33 i tak zateskinilam za wiosna, patrzac przez okno na dzisiejsza aure ( slonce/spiew ptakow/wspolny spacer w parku.... zapach z pol/kwitnace kwiaty w rabcie.... tesknota za nowymi przezyciami,ktore wlasnie budza sie wiosna))))))))))) Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 24.02.05, 20:14 kendo napisała: > i tak zateskinilam za wiosna, > patrzac przez okno na dzisiejsza aure ( > > slonce/spiew ptakow/wspolny spacer w parku.... > zapach z pol/kwitnace kwiaty w rabcie.... > tesknota za nowymi przezyciami,ktore wlasnie budza sie wiosna))))))))))) znam taki piękny park gdzie wiosenny spacer jest niczym bajka, wspaniałe kwiatowe dywany, wypielęgnowane alejki, piekne drzewa, stawy, ła i kaczki w nich pływajace Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 24.02.05, 20:17 nick000 napisał: > kendo napisała: > > > i tak zateskinilam za wiosna, > > patrzac przez okno na dzisiejsza aure ( > > > > slonce/spiew ptakow/wspolny spacer w parku.... > > zapach z pol/kwitnace kwiaty w rabcie.... > > tesknota za nowymi przezyciami,ktore wlasnie budza sie wiosna))))))))) > )) > > znam taki piękny park gdzie wiosenny spacer jest niczym bajka, > wspaniałe kwiatowe dywany, wypielęgnowane alejki, piekne drzewa, > stawy, ła i kaczki w nich pływajace o!.... a wezmiesz mnie na taki spacer do Twojego patku?? ) Odpowiedz Link
mala20033 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 24.02.05, 15:57 Jak przeslicznie kwitna u mnie zolte zonkile!I sniezyczki! Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 24.02.05, 16:11 mala20033 napisała: > Jak przeslicznie kwitna u mnie zolte zonkile!I sniezyczki! sniezyczki pod oknem tez sa.... a zonkile zmarzniete wnioslam do domu w tamtym tygodniu i az o dziwo ,dzis juz zaczynaja sie paki miedzy listkami pokazywac, bede miala zeszloroczna wiosne na parapecie okiennym Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) nareszcie . 20.03.05, 16:08 o 13:43,gazety zameldowali przybycie wiosny ) o jeden dzien wczesniej od kalendarzowj wiosny. www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,620204,00.html choc nie kolo mnie ,bo 50 km dalej ale juz sa.... maja w zwyczaju byc w grupie 12 000 sztuk ,tak bylo ich duzo w zeszlym roku. lubie patrzec jak taniec odstawiaja... sa po prostu majestatyczne/cudne. Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 21.03.05, 14:55 u mnie slonko swieci cala swoja moca i gdyby nie bylo tak zimno byloby bosko wioesennie. Odpowiedz Link
kasikk Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 21.03.05, 15:05 byłoby całkiem idealnie, gdyby temperatura o 10 stopni wyższa się zrobiła ale widziałam prognozę na ten tydzień i mam nadzieję, że się sprawdzi ) jakoś chce mi się na spacer do lasu ) Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 21.03.05, 15:22 a u mnie przez caly dzień zimno i posypuje sniegiem, wiosna odwołana czy jak? Odpowiedz Link
kasikk Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 21.03.05, 15:24 a ja własnie wyatrzyłam krokusowe pączki i listeczki w ogródku chyba jednak będzie ) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 21.03.05, 19:10 www.zosia.piasta.pl/wiosna.htm Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 21.03.05, 19:25 dzieki sloo za wiosne ) widzialam dzis juz zurawie nad naszym domem szybowaly, to juz wiosna ale tylko + 4 stopnie. Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.03.05, 10:10 labedzie zlatuja calymi gromadami, przelatuja tak nisko, ze niemal skrzydlami dotykaja ramion, psiun ciekawie sie przyglada, chetnie by sie z nimi pobawil Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.03.05, 10:14 kendo napisała: > labedzie zlatuja calymi gromadami, > przelatuja tak nisko, > ze niemal skrzydlami dotykaja ramion, > psiun ciekawie sie przyglada, > chetnie by sie z nimi pobawil to pusc go do nich DD u mnie jakis zcas temu strchotnie glosno wrzeszczaly dzikie gesi uwielbiam takie widoki i takie odglosy Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.03.05, 10:25 slo-onko napisała: > kendo napisała: > > > labedzie zlatuja calymi gromadami, > > przelatuja tak nisko, > > ze niemal skrzydlami dotykaja ramion, > > psiun ciekawie sie przyglada, > > chetnie by sie z nimi pobawil > > to pusc go do nich DD > u mnie jakis zcas temu strchotnie glosno wrzeszczaly dzikie gesi > uwielbiam takie widoki i takie odglosy ganial by sie z nimi w berka, podskakujac jak kangur....) wlasnie gesi/labedzie/zurawie/kaczki w przelotach nawoluja sie i nie sposob przesc "dolem" nie zadzierajac glowy do gory, tez lubie takie widoki, a bedzie ich teraz coraz wiecej..... Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 23.03.05, 19:45 w miescie krokusy i przebisniegi w pelnej swej okazalosci zdobia trawniki, jest cudownie popatrzec i oko nacieszyc, spadl pierwszy deszczyczk wioseny, ale za malo go by splukal zasolone ulice, kurzy okropnie sola,wszystko na razie jest pokryte szaro - burym korzem( Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 25.03.05, 11:47 Wiosna W ciemniejących pieczarach Marzyłem długo o Twoich drzewach i błękitnych niebach, o Twoim zapachu i ptaków śpiewie. Teraz leżysz odsłonięta W lśniącym splendorze, Kąpana w słońcu, Jak jakieś cudo, przede mną. Poznajesz mnie znowu Kusisz mnie delikatnie Oto drżą me kończyny wobec Twej błogosławionej obecności. **Hermann Hasse Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 29.03.05, 13:36 Wiosno przyszłaś nareszcie po zimie długiej i męczącej. Spojrzałaś oczami błękitu nieba, uśmiechnęłaś się promieniami słońca. Świat powoli kolorów nabiera i nowe życie w przyrodzie otwiera. Unosisz mnie w świat marzeń, szczęścia i miłości. Poddaję się twej woli i delikatności. Ustami wiatru moje włosy muskasz, Całujesz moje czoło, skronie, oczy, usta. Patrzysz błękitem nieba, upajasz miłością Chęć do życia niesiesz, napawasz miłością. Obsypujesz mnie pocałunkami słońca. Na moje rany - balsamem kojącym. Promieniami słońca ciało me ogrzewasz, Otulasz swym ramieniem i wiatrem owiewasz. Słyszę twego serca bicie w drzewach, strumyku, muzyce. Odchodzę w świat przyrody, romantyczny i piękny i choć przymykam oczy widzę w górze błękit. Wiruję w przestworzach, płynę w twych ramionach twą lekką muzyką wiosno odurzony. Obudziłaś WIOSENKO nadzieję przywołałaś wspomnienia roztopiłaś nieczułość, urodziłaś pragnienia. Ile w tobie nadziei, ile w tobie miłości, ile żalów skończonych w twej wiosennej piękności. Chciałbym ciebie zatrzymać, schować sobie gdzieś w szafce, byś już nigdzie nie poszła i została na zawsze. Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 29.03.05, 16:59 o ! slodki Hym o Wiosnie) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 29.03.05, 17:15 zdawalo by sie,ze slonce wystarczajace, ale choc +4 stopnie to lodowaty wiatr i wcale nie bylo mi zagoraco w zimowym paltociku jeszcze, ludziska wiosennie ubrani, mieli czerwone nosy ,z zimna i trzesli sie jak osika) ale zapowiadaja ocieplenie stopniowe, tak ze nadzieja jest ,ze niedlugo paltocik zawedruje do garderoby Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 29.03.05, 20:03 kendo napisała: > o ! slodki Hym o Wiosnie) piekny prawda? taki o wszytskim o radosci i slonku o milosci i marzeniach Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 29.03.05, 20:15 slo-onko napisała: > kendo napisała: > > > o ! slodki Hym o Wiosnie) > > piekny prawda? > taki o wszytskim o radosci i slonku o milosci i marzeniach tak, i mozna by bylo komus go zadedykowac) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 29.03.05, 20:24 kendo napisała: > slo-onko napisała: > > > kendo napisała: > > > > > o ! slodki Hym o Wiosnie) > > > > piekny prawda? > > taki o wszytskim o radosci i slonku o milosci i marzeniach > > tak, i mozna by bylo komus go zadedykowac) a ja to czuje jakby mnie ktos recytowal ten milosno-wiosenny wierszyk Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 29.03.05, 20:36 slo-onko napisała: > kendo napisała: > > > slo-onko napisała: > > > > > kendo napisała: > > > > > > > o ! slodki Hym o Wiosnie) > > > > > > piekny prawda? > > > taki o wszytskim o radosci i slonku o milosci i marzeniach > > > > tak, i mozna by bylo komus go zadedykowac) > > a ja to czuje jakby mnie ktos recytowal ten milosno-wiosenny wierszyk hmmmm....cos widzi mi sie,ze vistuleta w jakies wiosenne czary wchodza) dobrze, ze mnie jeszcze cusik takiego nie nawiedzilo) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 29.03.05, 20:42 kendo napisała: > slo-onko napisała: > > > kendo napisała: > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > kendo napisała: > > > > > > > > > o ! slodki Hym o Wiosnie) > > > > > > > > piekny prawda? > > > > taki o wszytskim o radosci i slonku o milosci i marzeniach > > > > > > tak, i mozna by bylo komus go zadedykowac) > > > > a ja to czuje jakby mnie ktos recytowal ten milosno-wiosenny wierszyk > > hmmmm....cos widzi mi sie,ze vistuleta w jakies wiosenne > czary wchodza) > dobrze, ze mnie jeszcze cusik takiego nie nawiedzilo) nie mow hpo dopoki nie przeskoczysz))) ponoc wiosna zawsze sprzyjala milosciom a w tym roku chyba szczegolnie, tak wiec uwazaj Kendusiu)))))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 29.03.05, 20:42 nigdy nie wiadomo na kogo bęc wypadnie Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 29.03.05, 18:09 Slo, ale fajny wiersz, od razu chce sie żyć Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 29.03.05, 20:04 nick000 napisał: > Slo, ale fajny wiersz, od razu chce sie żyć cieszy mnie to Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 29.03.05, 20:14 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > Slo, ale fajny wiersz, od razu chce sie żyć > > cieszy mnie to a jak mnie i to nie tylko wiersz))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 29.03.05, 20:17 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > Slo, ale fajny wiersz, od razu chce sie żyć > > > > cieszy mnie to > > a jak mnie i to nie tylko wiersz))) taaaaaaak??)))) oj Niczku cos jestes wesol ostatnimi czasy jakis taki jakby ..... jak mowilesz? taki na zet?))) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 30.03.05, 12:14 wcale dzis nie radosna, tak zimny wiatr wieje, ze wolalabym by zimowa pora byla, bo nie bylo tak "przeszywajacego" wiatru( zmarzlam w calym ciele przez spacerek w pantofelkach( Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 30.03.05, 19:58 obserwowalam dzis wiewioreczke, jak chciala wyjesc z karmnika ziarenka, spryciara jedna,zwinna , ale jak sliczna,futerko rude w sloncu sie blyszczalo, wcale sie nie bala,ze pod karmnikiem bazanty tez sie czestowali, a opodal chodzil golabek i ziarenek szukal, Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 31.03.05, 14:13 no i co to za wiosna pytam sie no co to za wiosna?????? hymny wyspiewuje, wiosne wolam , gardlo zdzieram i co? ani widu ani slychu(( Odpowiedz Link
kasikk Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 31.03.05, 14:25 to jakoś "lewo" masz - u mnie jest DDD Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 31.03.05, 14:55 kasikk napisała: > to jakoś "lewo" masz - u mnie jest DDD u mni niby zaglada ale chyba bez mala dziure bow ciaz to nie to o co mi chodzi Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 31.03.05, 15:32 slo-onko napisała: > kasikk napisała: > > > to jakoś "lewo" masz - u mnie jest DDD > > u mni niby zaglada ale chyba bez mala dziure bow ciaz to nie to o co mi chodzi: > ( och Slo, wiosna juz jest, porozglądaj sie uwaznie, jeśli nie widzisz jej wokół, to popatrz w głąb siebie, tam ją dostrzec możesz)) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 31.03.05, 16:25 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > kasikk napisała: > > > > > to jakoś "lewo" masz - u mnie jest DDD > > > > u mni niby zaglada ale chyba bez mala dziure bow ciaz to nie to o co mi > chodzi: > > ( > > och Slo, wiosna juz jest, porozglądaj sie uwaznie, jeśli nie widzisz jej > wokół, to popatrz w głąb siebie, tam ją dostrzec możesz)) aaaaaaaa jesli w siebie to co innego wciaz ja widze i nietylko wiosne ale i lato gorace i nawet zime upalna) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 31.03.05, 17:32 wiosennie i cieplutko, kwiatki kwita i kolorami pszczoly juz kusza a one jeszcze w zimowym letargu fruwaja tak leniwie i ociezale, golabeczki sie dzis zalecali do siebie na swiezo zgrabionej trawce) ale sa w sliczne kolory.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 01.04.05, 13:24 Zniknęły śniegi. Zieleń trawy powraca na łąki I drzewa stroją się liśćmi. Ziemia odmienia szatę. Strumienie, niedawno tak groźne, Wesoło się snują wśród brzegów. Gracja w orszaku swych sióstr i nimf — już się nie lęka Zawodzić pląsy, naga. Nie myśl, że będziesz tu wiecznie. Ostrzega Cię rok, ostrzega Czas, w którym dni twoje giną. Wiatr wiosny łagodzi mrozy. Po wiośnie nadejdzie lato, By znów przeminąć, zagasnąć, Gdy jesień stanie z naręczem owoców, a zaraz za nią Gnuśna wlecze się zima. Ale na niebie księżyc wciąż nową pełnią rozbłyska, My zaś kiedy zstąpimy Tam, gdzie pobożny Eneasz, gdzie Tullus bogaty i Ankus — Prochem jesteśmy i cieniem. przełożył Zygmunt Kubiak, ks. 4, p. 7, ww. 1-16 Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 07.04.05, 18:53 Kwiecien Po niebie pedzi chmur konnica i mrucza dzikie zwierzeta. Drzew nagie szczyty gnie wichrzyca i zmiana kurz jak na swieta. Kwietniowa burza niecierpliwa spieszy krokami wielkimi i w pochod caly swiat porywa, deszcz bebni marsza na ziemi. Wszystko doboszem sie zachwyca, smieja sie zmokle dziewczeta. PO niebie pedzi chmur konnica i mrucza dzikie zwierzeta. Jeden z wierszy L.Staffa Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 07.04.05, 20:46 akurat wiersz na nasza wieczorna pogode, jest identycznie....strasznie wieje i leje Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 07.04.05, 19:06 WIOSNA W powietrzu wieją upojenia szumy, Spod zasp sniegowych, spod lodowych płyt, W młodzieńczym szale piękności i dumy Ziemia odsłania swój dziewiczy wstyd. Pól sie zielone smieją obietnice I prężne sokiem, nagie ciała drzew Liśćmi sie kryją, jak pierwsi rodzice, Gdy deszcz rozkoszy obudzi w nich krew. L. Staff Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 07.04.05, 20:48 o! i nicka tez na wiosenne wiersze i marzenia wzielo Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 11.04.05, 19:59 ludzie !! czy was tez tak sen powala do lozeczka podczas dnia jak mnie ?? swiecie,! niech to beda tylko wiosenne objawy) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 17.04.05, 20:31 Bonsai-o takiej nazwie widzialam dzis miniaturke drzewka pewnie japonskiego. sliczne malenkie tylko problem w tym,ze w ogole nie mam pojecia jak sie nim opiekowac.czy ktos wie? czekam na porade Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 17.04.05, 20:47 slo-onko napisała: > Bonsai-o takiej nazwie widzialam dzis miniaturke drzewka pewnie japonskiego. sl > iczne malenkie tylko problem w tym,ze w ogole nie mam pojecia jak sie nim opiek > owac.czy ktos wie? czekam na porade z tego co sie orientuje, to trzeba miec ciupenkie nozyczki i nadawac/obcinac ksztalt drzewka, rosnie strasznie wolno, milo popatrzec jako na dekoracje. Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 17.04.05, 20:49 kendo napisała: > slo-onko napisała: > > > Bonsai-o takiej nazwie widzialam dzis miniaturke drzewka pewnie japonskie > go. > sl > > iczne malenkie tylko problem w tym,ze w ogole nie mam pojecia jak sie nim > > opiek > > owac.czy ktos wie? czekam na porade > > z tego co sie orientuje, > to trzeba miec ciupenkie nozyczki i nadawac/obcinac ksztalt drzewka, > rosnie strasznie wolno, > milo popatrzec jako na dekoracje. to fakt, dlatego chce je kupic ale musze wiedziec co dalej itp. zapytalam na forum ogrodniczym, zobaczymy czy cos podpowiedza? Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 17.04.05, 21:24 slo-onko napisała: > kendo napisała: > > > slo-onko napisała: > > > > > Bonsai-o takiej nazwie widzialam dzis miniaturke drzewka pewnie jap > onskie > > go. > > sl > > > iczne malenkie tylko problem w tym,ze w ogole nie mam pojecia jak s > ie nim > > > > opiek > > > owac.czy ktos wie? czekam na porade > > > > z tego co sie orientuje, > > to trzeba miec ciupenkie nozyczki i nadawac/obcinac ksztalt drzewka, > > rosnie strasznie wolno, > > milo popatrzec jako na dekoracje. > > to fakt, dlatego chce je kupic ale musze wiedziec co dalej itp. zapytalam na fo > rum ogrodniczym, zobaczymy czy cos podpowiedza? a to chcesz dopiero kupic ?? czy juz kupilas?? czytalam kiedys w ksiazce o Taj Chi, ze nie dobrze miec toto w domu, i tak zaczelam rezonowac na swoj laicki sposob, ze moze dlatego ,ze jest takie "krzywe" Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 17.04.05, 21:33 chce kupic bo starsznie mi sie toto spodobalo Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 17.04.05, 21:37 slo-onko napisała: > chce kupic bo starsznie mi sie toto spodobalo tez mi sie podoba, ale niezamierzam miec tego u siebie w domu, swego czasu mozna bylo cos takiego u nas kupic jako dekoracje z prawdziwej porcelany, niezakupilam i wcale niezaluje. Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 17.04.05, 21:39 Kendus musze sie pozegnac , bo pora nastala pozna, ktora sklania do polozenia sie do lozka, a ja jeszcze kapiel musze uskutecznic spij wiec kolorowo do zobaczenia Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 17.04.05, 21:42 slo-onko napisała: > Kendus musze sie pozegnac , bo pora nastala pozna, ktora sklania do polozenia s > ie do lozka, a ja jeszcze kapiel musze uskutecznic > spij wiec kolorowo > do zobaczenia wzajemnie sloo.... ) i wszystkim duszkom vistulowym tego zycze) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 19.04.05, 19:23 wiosne juz mamy, pogode jakos daloby sie zalatwic i gdyby nie dzielila nas taaaaaaaka odleglosc zorganizowalibysmy sobie ognisko z pieczeniem kielbasek podczas majowego weekendu do kielabsek jakis napoj, dajmy na to herbata)) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 19.04.05, 19:37 slo-onko napisała: > wiosne juz mamy, pogode jakos daloby sie zalatwic i gdyby nie dzielila nas t > aaaaaaaka odleglosc zorganizowalibysmy sobie ognisko z pieczeniem kielbasek pod > czas majowego weekendu do kielabsek jakis napoj, dajmy na to herbata)) u nas dzis +7 stopni, i chyba dopiero w nastepny tydzien bede myslec o ognisku) a spotkanko ?? oj tez bym juz chciala znow sie spotkac ze slo i z reszta vistulaczkow. Odpowiedz Link
kendo Re: podgladanie wiosny :-))))))))))))))) 22.04.05, 10:43 dzsi zauwazylam wielgasnego baka czy czmiela(czy to jest ten sam "zwiarz ?") jak chcial mi na altane wlecieci, ale wirowal nizko nad trawnikiem i znalazl sobie dziure w trawie zrobiona , czy oni tak buduja swe gniazdka? ) Odpowiedz Link
slo-onko Re: podgladanie wiosny :-))))))))))))))) 22.04.05, 10:54 kendo napisała: > dzsi zauwazylam wielgasnego baka czy czmiela(czy to jest ten sam "zwiarz ?") > jak chcial mi na altane wlecieci, > ale wirowal nizko nad trawnikiem > i znalazl sobie dziure w trawie zrobiona , > czy oni tak buduja swe gniazdka? ) z ledowscia rozrozniam, trzmiele od chrzaszczy czy innych chrabaszczy tak wiec nie umiem sie wypowiedziec co takie baki maga wyczyniac Odpowiedz Link
kendo Re: podgladanie wiosny :-))))))))))))))) 22.04.05, 10:58 ha,ha..... baka/czmiela to dla mnie niemal jednakowe "zwierze, a chrzszcza to znam sie na nim..paskudstwo jedne brrrrrrrrrrrrrrr... kiedys ukasil mnie bak/czmiel... rany !! bol niesamowity (((( Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 20:08 w czas wiosenny budzi sie życie, rozkwitaja uczucia, ten wiersz jest dla Ciebie Slo, wiesz jak lubimy szeptać o naszym uczuciu i gdybym potrafił poezję pisać, tak bym je wyraził.. Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą - Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu, Pewne, że się twym ustom do cna wytłumaczą - I nie wstydzą się swego mętu i pośpiechu. Bezładne się w tych słowach niecierpliwią wieści - A ja czekam, ciekawy ich poza mną trwania, Aż je sama powiążesz i ułożysz w zdania I brzemieniem głosu dodasz znaczenia i treści... Skoro je swoją wargą wyszepczesz ku wiośnie - Stają mi się tak jasne, niby rozkwit wrzosu - I rozumiem je nagle, gdy giną radośnie W śpiewnych falach twojego, co mnie kocha głosu. Bolesław Leśmian Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 20:20 nick000 napisał: > w czas wiosenny budzi sie życie, rozkwitaja uczucia, ten wiersz jest dla > Ciebie Slo, wiesz jak lubimy szeptać o naszym uczuciu i gdybym potrafił > poezję pisać, tak bym je wyraził.. > > > Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą - > Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu, > Pewne, że się twym ustom do cna wytłumaczą - > I nie wstydzą się swego mętu i pośpiechu. > > Bezładne się w tych słowach niecierpliwią wieści - > A ja czekam, ciekawy ich poza mną trwania, > Aż je sama powiążesz i ułożysz w zdania > I brzemieniem głosu dodasz znaczenia i treści... > > Skoro je swoją wargą wyszepczesz ku wiośnie - > Stają mi się tak jasne, niby rozkwit wrzosu - > I rozumiem je nagle, gdy giną radośnie > W śpiewnych falach twojego, co mnie kocha głosu. > > Bolesław Leśmian > > Wzruszyles mnie Nik dziekuje, wiersz jest piekny Twoj szept jest wystarczajaca poezja wiec nie musisz niczego wiecej sie uczyc > > > > > > > > > > > > > > > > Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 20:24 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > w czas wiosenny budzi sie życie, rozkwitaja uczucia, ten wiersz jest dla > > > Ciebie Slo, wiesz jak lubimy szeptać o naszym uczuciu i gdybym potrafił > > > poezję pisać, tak bym je wyraził.. > > > > > > Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą - > > Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu, > > Pewne, że się twym ustom do cna wytłumaczą - > > I nie wstydzą się swego mętu i pośpiechu. > > > > Bezładne się w tych słowach niecierpliwią wieści - > > A ja czekam, ciekawy ich poza mną trwania, > > Aż je sama powiążesz i ułożysz w zdania > > I brzemieniem głosu dodasz znaczenia i treści... > > > > Skoro je swoją wargą wyszepczesz ku wiośnie - > > Stają mi się tak jasne, niby rozkwit wrzosu - > > I rozumiem je nagle, gdy giną radośnie > > W śpiewnych falach twojego, co mnie kocha głosu. > > > > Bolesław Leśmian > > > > > Wzruszyles mnie Nik dziekuje, wiersz jest piekny > Twoj szept jest wystarczajaca poezja wiec nie musisz niczego wiecej sie uczyc > > i chciałbym tak szeptać dla Ciebie bez końca i słyszeć Twoj głos, i oddech, i czuc bicie serca Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 20:31 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > w czas wiosenny budzi sie życie, rozkwitaja uczucia, ten wiersz je > st dla > > > > > Ciebie Slo, wiesz jak lubimy szeptać o naszym uczuciu i gdybym po > trafił > > > > > poezję pisać, tak bym je wyraził.. > > > > > > > > > Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą - > > > Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu, > > > Pewne, że się twym ustom do cna wytłumaczą - > > > I nie wstydzą się swego mętu i pośpiechu. > > > > > > Bezładne się w tych słowach niecierpliwią wieści - > > > A ja czekam, ciekawy ich poza mną trwania, > > > Aż je sama powiążesz i ułożysz w zdania > > > I brzemieniem głosu dodasz znaczenia i treści... > > > > > > Skoro je swoją wargą wyszepczesz ku wiośnie - > > > Stają mi się tak jasne, niby rozkwit wrzosu - > > > I rozumiem je nagle, gdy giną radośnie > > > W śpiewnych falach twojego, co mnie kocha głosu. > > > > > > Bolesław Leśmian > > > > > > > > Wzruszyles mnie Nik dziekuje, wiersz jest piekny > > Twoj szept jest wystarczajaca poezja wiec nie musisz niczego wiecej sie u > czyc > > > > i chciałbym tak szeptać dla Ciebie bez końca i słyszeć Twoj głos, i oddech, > i czuc bicie serca przeciez wiesz,ze to niewykluczone,ze kiedys tak wlasnie bedzie)) Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 20:36 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > w czas wiosenny budzi sie życie, rozkwitaja uczucia, ten wie > rsz je > > st dla > > > > > > > Ciebie Slo, wiesz jak lubimy szeptać o naszym uczuciu i gdy > bym po > > trafił > > > > > > > poezję pisać, tak bym je wyraził.. > > > > > > > > > > > > Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą - > > > > Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu, > > > > Pewne, że się twym ustom do cna wytłumaczą - > > > > I nie wstydzą się swego mętu i pośpiechu. > > > > > > > > Bezładne się w tych słowach niecierpliwią wieści - > > > > A ja czekam, ciekawy ich poza mną trwania, > > > > Aż je sama powiążesz i ułożysz w zdania > > > > I brzemieniem głosu dodasz znaczenia i treści... > > > > > > > > Skoro je swoją wargą wyszepczesz ku wiośnie - > > > > Stają mi się tak jasne, niby rozkwit wrzosu - > > > > I rozumiem je nagle, gdy giną radośnie > > > > W śpiewnych falach twojego, co mnie kocha głosu. > > > > > > > > Bolesław Leśmian > > > > > > > > > > > Wzruszyles mnie Nik dziekuje, wiersz jest piekny > > > Twoj szept jest wystarczajaca poezja wiec nie musisz niczego wiecej > sie u > > czyc > > > > > > i chciałbym tak szeptać dla Ciebie bez końca i słyszeć Twoj głos, i od > dech, > > i czuc bicie serca > > przeciez wiesz,ze to niewykluczone,ze kiedys tak wlasnie bedzie)) ciiiiiiiicho Slo, to miała być nasza tajemnica, mały domek wśród drzew, piec chlebowy i odgłosy wsi, pamiętasz? Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 20:38 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > w czas wiosenny budzi sie życie, rozkwitaja uczucia, t > en wie > > rsz je > > > st dla > > > > > > > > > Ciebie Slo, wiesz jak lubimy szeptać o naszym uczuciu > i gdy > > bym po > > > trafił > > > > > > > > > poezję pisać, tak bym je wyraził.. > > > > > > > > > > > > > > > Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą - > > > > > Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu, > > > > > Pewne, że się twym ustom do cna wytłumaczą - > > > > > I nie wstydzą się swego mętu i pośpiechu. > > > > > > > > > > Bezładne się w tych słowach niecierpliwią wieści - > > > > > A ja czekam, ciekawy ich poza mną trwania, > > > > > Aż je sama powiążesz i ułożysz w zdania > > > > > I brzemieniem głosu dodasz znaczenia i treści... > > > > > > > > > > Skoro je swoją wargą wyszepczesz ku wiośnie - > > > > > Stają mi się tak jasne, niby rozkwit wrzosu - > > > > > I rozumiem je nagle, gdy giną radośnie > > > > > W śpiewnych falach twojego, co mnie kocha głosu. > > > > > > > > > > Bolesław Leśmian > > > > > > > > > > > > > > Wzruszyles mnie Nik dziekuje, wiersz jest piekny > > > > Twoj szept jest wystarczajaca poezja wiec nie musisz niczego > wiecej > > sie u > > > czyc > > > > > > > > i chciałbym tak szeptać dla Ciebie bez końca i słyszeć Twoj głos > , i od > > dech, > > > i czuc bicie serca > > > > przeciez wiesz,ze to niewykluczone,ze kiedys tak wlasnie bedzie)) > > ciiiiiiiicho Slo, to miała być nasza tajemnica, mały domek wśród drzew, pi > ec chlebowy i odgłosy wsi, pamiętasz? pamietamwszytsko pamietam i kot bedzie mruczal na piecu)))) Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 20:44 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > > > w czas wiosenny budzi sie życie, rozkwitaja uczu > cia, t > > en wie > > > rsz je > > > > st dla > > > > > > > > > > > Ciebie Slo, wiesz jak lubimy szeptać o naszym u > czuciu > > i gdy > > > bym po > > > > trafił > > > > > > > > > > > poezję pisać, tak bym je wyraził.. > > > > > > > > > > > > > > > > > > Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą - > > > > > > Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu, > > > > > > Pewne, że się twym ustom do cna wytłumaczą - > > > > > > I nie wstydzą się swego mętu i pośpiechu. > > > > > > > > > > > > Bezładne się w tych słowach niecierpliwią wieści > - > > > > > > A ja czekam, ciekawy ich poza mną trwania, > > > > > > Aż je sama powiążesz i ułożysz w zdania > > > > > > I brzemieniem głosu dodasz znaczenia i treści... > > > > > > > > > > > > Skoro je swoją wargą wyszepczesz ku wiośnie - > > > > > > Stają mi się tak jasne, niby rozkwit wrzosu - > > > > > > I rozumiem je nagle, gdy giną radośnie > > > > > > W śpiewnych falach twojego, co mnie kocha głosu. > > > > > > > > > > > > Bolesław Leśmian > > > > > > > > > > > > > > > > > Wzruszyles mnie Nik dziekuje, wiersz jest piekny > > > > > Twoj szept jest wystarczajaca poezja wiec nie musisz ni > czego > > wiecej > > > sie u > > > > czyc > > > > > > > > > > i chciałbym tak szeptać dla Ciebie bez końca i słyszeć Two > j głos > > , i od > > > dech, > > > > i czuc bicie serca > > > > > > przeciez wiesz,ze to niewykluczone,ze kiedys tak wlasnie bedzie)) > > > > ciiiiiiiicho Slo, to miała być nasza tajemnica, mały domek wśród drz > ew, pi > > ec chlebowy i odgłosy wsi, pamiętasz? > > pamietamwszytsko pamietam i kot bedzie mruczal na piecu)))) i poranki pełne zapachów lata, wieczory przy stole, mrok rozświetlony mlecznym blaskiem lampy Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 20:50 nick000 napisał: > i poranki pełne zapachów lata, wieczory przy stole, mrok rozświetlony mlecznym > blaskiem lampy ktorego wieczora zaprosimy vistulowa gromade na upieczony przez Ciebie chleb w prawdziwym kaflowym piecu ps.I Ty Nick mowisz,ze nie jestes poeta?)) to co piszesz jest piekniejsze o pieknych wierszy)))) Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 20:54 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > > i poranki pełne zapachów lata, wieczory przy stole, mrok rozświetlony ml > ecznym > > blaskiem lampy > > ktorego wieczora zaprosimy vistulowa gromade na upieczony przez Ciebie chleb w > prawdziwym kaflowym piecu > > ps.I Ty Nick mowisz,ze nie jestes poeta?)) to co piszesz jest piekniejsze o p > ieknych wierszy)))) > żaden ze mnie poeta, jeśli ma sie taka muzę, nie jest sztuka coś tam napisać, szczególnie gdy z serca słowa płyną Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 20:57 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > > > i poranki pełne zapachów lata, wieczory przy stole, mrok rozświetl > ony ml > > ecznym > > > blaskiem lampy > > > > ktorego wieczora zaprosimy vistulowa gromade na upieczony przez Ciebie ch > leb w > > prawdziwym kaflowym piecu > > > > ps.I Ty Nick mowisz,ze nie jestes poeta?)) to co piszesz jest piekniejs > ze o p > > ieknych wierszy)))) > > > > żaden ze mnie poeta, jeśli ma sie taka muzę, nie jest sztuka coś tam napisać, > szczególnie gdy z serca słowa płyną i zapach pieczonego chlebka extra nastraja) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 20:59 niema nic piekniejszego jak zapach wlasnego pieczonego chlebka hmmmmmmm...... dusza sie otwiera i wylewa z siebie cala poezje) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 21:01 kendo napisała: > niema nic piekniejszego jak zapach wlasnego pieczonego chlebka hmmmmmmm...... > dusza sie otwiera i wylewa z siebie cala poezje) kiedy bylam malym dzieckiem i kiedy spzredawano w piekarniach chleb lubialam wtedy skubac jeszcze taki cieply i zjesc na poczekaniu polowe on nie rowna sie do wiejskiego ale nie bylo wyboru, do wsi bylo daleko, a do pieczonego chleba bez szans Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 21:04 slo-onko napisała: > kendo napisała: > > > niema nic piekniejszego jak zapach wlasnego pieczonego chlebka hmmmmmmm.. > .... > > dusza sie otwiera i wylewa z siebie cala poezje) > > kiedy bylam malym dzieckiem i kiedy spzredawano w piekarniach chleb lubialam wt > edy skubac jeszcze taki cieply i zjesc na poczekaniu polowe > on nie rowna sie do wiejskiego ale nie bylo wyboru, do wsi bylo daleko, a do pi > eczonego chleba bez szans hmmm...a soreczka w tym chlebku najsmaczniejsza,chrupiaca) tez tak robilam, jeszcze lubialam siadlym mleczkiem popic Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 21:06 kendo napisała: > slo-onko napisała: > > > kendo napisała: > > > > > niema nic piekniejszego jak zapach wlasnego pieczonego chlebka hmmm > mmmm.. > > .... > > > dusza sie otwiera i wylewa z siebie cala poezje) > > > > kiedy bylam malym dzieckiem i kiedy spzredawano w piekarniach chleb lubia > lam > wt > > edy skubac jeszcze taki cieply i zjesc na poczekaniu polowe > > on nie rowna sie do wiejskiego ale nie bylo wyboru, do wsi bylo daleko, a > do > pi > > eczonego chleba bez szans > > hmmm...a soreczka w tym chlebku najsmaczniejsza,chrupiaca) > tez tak robilam, > jeszcze lubialam siadlym mleczkiem popic a ja siadlego mleczka nie lubiec do dzis ale takie wiejskie pachnace krowka i cieple to tak Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 21:08 slo-onko napisała: > kendo napisała: > > > slo-onko napisała: > > > > > kendo napisała: > > > > > > > niema nic piekniejszego jak zapach wlasnego pieczonego chlebk > a hmmm > > mmmm.. > > > .... > > > > dusza sie otwiera i wylewa z siebie cala poezje) > > > > > > kiedy bylam malym dzieckiem i kiedy spzredawano w piekarniach chleb > lubia > > lam > > wt > > > edy skubac jeszcze taki cieply i zjesc na poczekaniu polowe > > > on nie rowna sie do wiejskiego ale nie bylo wyboru, do wsi bylo dal > eko, a > > do > > pi > > > eczonego chleba bez szans > > > > hmmm...a soreczka w tym chlebku najsmaczniejsza,chrupiaca) > > tez tak robilam, > > jeszcze lubialam siadlym mleczkiem popic > > > a ja siadlego mleczka nie lubiec do dzis > ale takie wiejskie pachnace krowka i cieple to tak uszh.....czasami napije sie takiego mleczka do swieej mufinki lub z kakaem....nie inaczej Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 20:59 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > > > i poranki pełne zapachów lata, wieczory przy stole, mrok rozświetl > ony ml > > ecznym > > > blaskiem lampy > > > > ktorego wieczora zaprosimy vistulowa gromade na upieczony przez Ciebie ch > leb w > > prawdziwym kaflowym piecu > > > > ps.I Ty Nick mowisz,ze nie jestes poeta?)) to co piszesz jest piekniejs > ze o p > > ieknych wierszy)))) > > > > żaden ze mnie poeta, jeśli ma sie taka muzę, nie jest sztuka coś tam napisać, > szczególnie gdy z serca słowa płyną bylam juz zlotym slonkiem Twoim, teraz muza czym jeszcze byc moge? Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 21:02 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > > i poranki pełne zapachów lata, wieczory przy stole, mrok roz > świetl > > ony ml > > > ecznym > > > > blaskiem lampy > > > > > > ktorego wieczora zaprosimy vistulowa gromade na upieczony przez Cie > bie ch > > leb w > > > prawdziwym kaflowym piecu > > > > > > ps.I Ty Nick mowisz,ze nie jestes poeta?)) to co piszesz jest pie > kniejs > > ze o p > > > ieknych wierszy)))) > > > > > > > żaden ze mnie poeta, jeśli ma sie taka muzę, nie jest sztuka coś tam nap > isać, > > szczególnie gdy z serca słowa płyną > > bylam juz zlotym slonkiem Twoim, teraz muza czym jeszcze byc moge? a to juz szenę Ci do uszka, na razie nie na forum, ale kto wie)) Na mnie juz czas, dziękuję za fajny wieczór i życze wspaniałych snów)) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 21:10 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > > > > > i poranki pełne zapachów lata, wieczory przy stole, mr > ok roz > > świetl > > > ony ml > > > > ecznym > > > > > blaskiem lampy > > > > > > > > ktorego wieczora zaprosimy vistulowa gromade na upieczony prz > ez Cie > > bie ch > > > leb w > > > > prawdziwym kaflowym piecu > > > > > > > > ps.I Ty Nick mowisz,ze nie jestes poeta?)) to co piszesz je > st pie > > kniejs > > > ze o p > > > > ieknych wierszy)))) > > > > > > > > > > żaden ze mnie poeta, jeśli ma sie taka muzę, nie jest sztuka coś t > am nap > > isać, > > > szczególnie gdy z serca słowa płyną > > > > bylam juz zlotym slonkiem Twoim, teraz muza czym jeszcze byc moge? > > > a to juz szenę Ci do uszka, na razie nie na forum, ale kto wie)) > Na mnie juz czas, dziękuję za fajny wieczór i życze wspaniałych snów)) oj...chyba nie przeszkodzilam w marzenich swymi wpisami,ze nick juz nas zostawia..... zatem milego reszty wieczoru i spokojnej nocy. Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 21:13 Kendus Nick marzy calymi dniami i nocami On keidys tez musi sie wyspac wiec nie miej wyrzutow) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 21:15 sama juz z reszta padam. wczoraj nie moglam usnac, nie czulam zmeczenia, nawet nie ziewalam. pol nocy nie spalam moze stad moje dzisiejsze zmeczenie, kiedys musi sie to odbic Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 21:18 slo-onko napisała: > sama juz z reszta padam. wczoraj nie moglam usnac, nie czulam zmeczenia, nawet > nie ziewalam. pol nocy nie spalam moze stad moje dzisiejsze zmeczenie, kiedys m > usi sie to odbic to przeciez jest pelnia ksiezyca....ja wtedy nie czuje sie wcale spiaca, nawet jak ksiazeczke czytam w lozku.... PS;.. to moze idzi juz lepiej do lozeczka i odespij nocke) bo ja tez ledwo siedze ) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 21:20 kendo napisała: > slo-onko napisała: > > > sama juz z reszta padam. wczoraj nie moglam usnac, nie czulam zmeczenia, > nawet > > nie ziewalam. pol nocy nie spalam moze stad moje dzisiejsze zmeczenie, ki > edys > m > > usi sie to odbic > > to przeciez jest pelnia ksiezyca....ja wtedy nie czuje sie wcale spiaca, > nawet jak ksiazeczke czytam w lozku.... > > PS;.. to moze idzi juz lepiej do lozeczka i odespij nocke) > bo ja tez ledwo siedze ) no to ide, jeszcze kapiel mnie czeka. dzekuje Kendus dobrej nocy Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 21:24 slo-onko napisała: > kendo napisała: > > > slo-onko napisała: > > > > > sama juz z reszta padam. wczoraj nie moglam usnac, nie czulam zmecz > enia, > > nawet > > > nie ziewalam. pol nocy nie spalam moze stad moje dzisiejsze zmeczen > ie, ki > > edys > > m > > > usi sie to odbic > > > > to przeciez jest pelnia ksiezyca....ja wtedy nie czuje sie wcale spiaca, > > nawet jak ksiazeczke czytam w lozku.... > > > > PS;.. to moze idzi juz lepiej do lozeczka i odespij nocke) > > bo ja tez ledwo siedze ) > > no to ide, jeszcze kapiel mnie czeka. > dzekuje Kendus > dobrej nocy oj,biedaciu,biedaciu..... idzi kiedy czujesz sie zmeczona, przeciez sa rozne dni i ich zdazenia , ktore nie pozwalaja nam nic innego jak tylko myslec o lozeczku. spij slodko i wstan wypoczeta) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 21:16 slo-onko napisała: > Kendus Nick marzy calymi dniami i nocami > On keidys tez musi sie wyspac wiec nie miej wyrzutow) hi,hi,....a myslisz,ze teraz poszedl grzecznie do lozeczka ?? wcale w to niewierze) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 21:21 kendo napisała: > slo-onko napisała: > > > Kendus Nick marzy calymi dniami i nocami > > On keidys tez musi sie wyspac wiec nie miej wyrzutow) > > hi,hi,....a myslisz,ze teraz poszedl grzecznie do lozeczka ?? > wcale w to niewierze) grzecznie do lozeczka to on chodzi po 24, a terz sie kapie ale zanim usnie to jeszcze trche minie, bo z niego to taki nocny marekups. nocny Nick Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.05, 21:25 slo-onko napisała: > kendo napisała: > > > slo-onko napisała: > > > > > Kendus Nick marzy calymi dniami i nocami > > > On keidys tez musi sie wyspac wiec nie miej wyrzutow) > > > > hi,hi,....a myslisz,ze teraz poszedl grzecznie do lozeczka ?? > > wcale w to niewierze) > > grzecznie do lozeczka to on chodzi po 24, a terz sie kapie > ale zanim usnie to jeszcze trche minie, bo z niego to taki nocny marekups. no > cny Nick i mi tez tak dlugo schodzi zanim wskocze do lozka, ale dzis moze ?? zobaczymy gdzie po drodze sie zatrzymam) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 23.04.05, 11:35 ide podgladac wiosne, a tak pieknie zachecajaco za okienkiem wyglada, ze az zal w domciu siedziec) miejcie sobie zatem przyjemny dzionek. Odpowiedz Link
slo-onko wiosenny rym niekontrolowany 11.05.05, 08:30 Moze by prosciej utopic sie w wiosnie? Zanurzyc mozg i serce w pachnacej poniewierce? Powiekami strzyc trawe, gryzc korzenie slodkawe zapoznac sie z jezykiem z mrowek bezlikiem? A moze by w ogole pokochac zycie czulej? I kreta i wiewiorke i oblok nad pagorkiem? I jeszcze krzak i ptaka przechodnia i robaka... I kochac tak i plakac, ...I plakac,ze az szlochac, i jeszcze bardziej kochac? Odpowiedz Link
kendo Re: wiosenny rym niekontrolowany 11.05.05, 09:43 noooooooooooo..... fajny wiersz wiosenny ale chyba kazdy kocha wiosne..bo ja tak) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosenny rym niekontrolowany 11.05.05, 09:57 kendo napisała: > noooooooooooo..... fajny wiersz wiosenny > ale chyba kazdy kocha wiosne..bo ja tak) i nie tylko wiosne Odpowiedz Link
kendo Re: wiosenny rym niekontrolowany 11.05.05, 10:03 no???? to inne kochanie to juz bardzo indywidualne ) kazdy kocha cos i kogos....niema dwoch zdan) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosenne nastroje.... 11.05.05, 20:26 i gdzie moje ludziki sie podziewaja?? chyba wiosennych kwiatow wieczorem nie wachaja?? Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosenne nastroje.... 11.05.05, 20:32 jeden jest, zmęczony jak pies po długim biegu, nie wiem jak dozyję do końca tygodnia, chyba ze mi pomożesz)) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosenne nastroje.... 11.05.05, 20:39 nick000 napisał: > jeden jest, zmęczony jak pies po długim biegu, nie wiem jak dozyję do końca ty > godnia, chyba ze mi pomożesz)) no..niema sprawy....pewnie ze pomoge) gadaj w czym i juz rekawy zakasam))))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosenne nastroje.... 19.05.05, 18:18 dzis grzebalam sie w ogrodzie, zakupilam dwa drzewka na granice murku z sasiadem, jedno wsadzilam,bo biedna moja azaleja niemal padla,(siedzi sobie sama w donicy teraz) psiun sie "odcedzala na biedule" zakupilam juz kwiatunie takie wiszace maja byc biale-lobelje, czekam na rozowa pelargonie,bo w tym roku bedzie tak na przodzie kolo domku. a wiecie jakimi farbami mozna malowac na kamieniach?? Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosenne nastroje.... 19.05.05, 19:35 kendo napisała: > dzis grzebalam sie w ogrodzie, > zakupilam dwa drzewka na granice murku z sasiadem, > jedno wsadzilam,bo biedna moja azaleja niemal padla,(siedzi sobie sama w donicy > > teraz) > psiun sie "odcedzala na biedule" > > zakupilam juz kwiatunie takie wiszace maja byc biale-lobelje, > czekam na rozowa pelargonie,bo w tym roku bedzie tak na przodzie kolo domku. > > a wiecie jakimi farbami mozna malowac na kamieniach?? popracowałem, podobnie jak Ty na działce, nareszcie zrobiła sie pogoda jak marzenie, ciepło i słonecznie. Kosiłem trawnik, grabiłem, co za zapach a kolor trawy nie do opisania, intensywna zieleń. Po pracy usiadłem spokojnie pod drzewami, ptaki koncertują na całego, latają najrózniejsze, az miło popatrzeć. Widziałem tez wiewiórki, rude strzały, zwinne i szybkie jak strzały Oby jutro była taka pogoda. Odpowiedz Link
kendo Re: wiosenne nastroje....ogrodowe.... 19.05.05, 19:51 lubie tez tak pozniej usiasc i upajac sie widokami i "ruchem przyrody" dzis probowalam uchwycic pszczole na kwiatach czeresni i gruszy... skubanitka..nienadazylam za nia, ale baka zlapalam w objektyw) ciekawe jak wyjdzie.... zima wiadzialam wiewioreczke,a teraz pewnie zmienila rewir na lato.... widzialam jak wrobelek z trawy zbieral piorka po bitwie sroki z krukiem.. pofrunal gniazdko soebie wymoscic) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosenne nastroje....wieczoru ... 19.05.05, 21:28 i chyba sama zostalam dzis( ludziki poszli sobie ,kazdy w swoj kacik.... jutro tez jest dzien) miejcie sobie mily wieczor vistulaczki moje. Odpowiedz Link
mycha Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 20.05.05, 18:54 u mnie właśnie jaskółki usiłują zrobić gniazdo w kąciku okna. jak babcia mieszkałą to było, ale bardzo brudziły... sama nie wiem... Odpowiedz Link
kasikk Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 20.05.05, 19:00 no to będziesz często myć okna Odpowiedz Link
mycha Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 20.05.05, 19:12 kacha!!! w nos! to wcale nie jest śmieszne! Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 20.05.05, 19:44 mycha napisała: > u mnie właśnie jaskółki usiłują zrobić gniazdo w kąciku okna. jak babcia > mieszkałą to było, ale bardzo brudziły... sama nie wiem... na osiedlach domkow jednorodzinnych spoldzielczych , zcinaja gniazda jaskolcze,traktuja to jako snitarne zanieczyszczenie a ta u gospodarza pod strzecha ,przyjemnie popatrzec na nie i piskleta. Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 20.05.05, 19:55 kendo napisała: > mycha napisała: > > > u mnie właśnie jaskółki usiłują zrobić gniazdo w kąciku okna. jak babcia > > mieszkałą to było, ale bardzo brudziły... sama nie wiem... > > na osiedlach domkow jednorodzinnych spoldzielczych , > zcinaja gniazda jaskolcze,traktuja to jako snitarne zanieczyszczenie > > a ta u gospodarza pod strzecha ,przyjemnie popatrzec na nie i piskleta. no bo w UNi nie lubia jaskolkow, nawet zakaz wprowadzili znaczy sie wstep wzbroniony jaskolkom do oborek Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 20.05.05, 19:58 ee ,powaznie ?? to takie piekne ptaszki)to gdzie maja gniazdka budowac? Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 20.05.05, 20:03 kendo napisała: > ee ,powaznie ?? > to takie piekne ptaszki)to gdzie maja gniazdka budowac? no wlasnie najfajniej wygladaja na wiejskim podworku kiedy fruwaja dosc nisko z pieknie rozlozonymi skrzydelkami, a te niedobre ludzie im bronia tego pozostaja miejske balkony choc ja nie ejstem z atym sama je wypedzalam i tez jestem niedobry ludz Odpowiedz Link
mycha Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 20.05.05, 20:03 nie to nie tak, ja bym bardzo chciała... tylko strasznie brudzą. a miejsce, które od dobrych kilku lat wybierają u mnie to takie, że ciężko umyć okno... bo jak otworzę je to zniszczę gniazdko Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 20.05.05, 20:08 mycha napisała: > nie to nie tak, ja bym bardzo chciała... > tylko strasznie brudzą. a miejsce, które od dobrych kilku lat wybierają u mnie > to takie, że ciężko umyć okno... > bo jak otworzę je to zniszczę gniazdko a ja nawet gdybym chciala to nie moge ich wpuscic na biala balkonowa sciane, bo potem wiadomo jak bedzie wygladala, ze strugami czegos nieladnego. Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 20.05.05, 20:13 biedne ptaszyny..na wsiach ich miejce jest najlepsze.... Unia mogla drogowskazy im poustawiac,gdzie maja budowe zaczynac) PS;:sloo,golabka poslalam Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 20.05.05, 20:18 kendo napisała: > biedne ptaszyny..na wsiach ich miejce jest najlepsze.... > Unia mogla drogowskazy im poustawiac,gdzie maja budowe zaczynac) > > PS;:sloo,golabka poslalam od zarania jaskolki mieszkaja razem ze swinkami i dotad nikomu to nie pzreszkadzala. ps. odpisalam Odpowiedz Link
kasikk Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 20.05.05, 20:33 mysz, jak bys nie wiedziała, że mnie nie wolno bić ;p co do jaskółek, też chba bym wygoniła, bałabym sie jakichś choróbsk ( Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 20.05.05, 20:35 kasikk napisała: > mysz, jak bys nie wiedziała, że mnie nie wolno bić ;p > > co do jaskółek, też chba bym wygoniła, bałabym sie jakichś choróbsk ( a one roznosza? ps. czesc Kasikku Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 20.05.05, 20:43 kazda ptaszyna ma jakowes baktreie. ludziska sa nawet na piora uczulenin.... ale jaskoleczki niechyb w oborach zostaly,to taki piekny widok pamietam z dziecinstwa,jak po mleko do gospodarza chodzilam Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 20.05.05, 20:44 kendo napisała: > kazda ptaszyna ma jakowes baktreie. > ludziska sa nawet na piora uczulenin.... > > ale jaskoleczki niechyb w oborach zostaly,to taki piekny widok > pamietam z dziecinstwa,jak po mleko do gospodarza chodzilam tez to pamietam i nawet slyszalam jak mlode pisklatka piskaly w gniazdach i w ogole one sa takie sliczne pzreciez jak mozna wypedzac takie cudne ptaszki???? Odpowiedz Link
nick000 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 20.05.05, 22:52 a ja tam lubię jaskólki Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 02.04.06, 13:27 wiec juz nareszcie jest, wyczekiwana i upragniona) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 02.04.06, 13:56 Czy juz ktos z Was wysial ziarneka owsu od Nicka? dzisiaj posialam swoje,bo to akurat 2 tygodnie przed swietami Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 02.04.06, 18:22 ja dziś będę siała owsiki i rzeżuchę, ale tą to do jedzenia - do świąt nie doczeka Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 02.04.06, 19:30 o!,mialam to dzis zrobic i zapomnialo mi sie( jutro robie wysiew a tak pozatem to sie znowu rozdeszczylo,i zmywa zasolone ulice. Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 02.04.06, 20:03 u nas deszczylo dwa poprzednie dni,od dzis mamy ciela wiosne. tylko chyba niedlugo znow temperatura pow. spadnie do ok. 5 stopni prawdziwie cieple dni synoptycy obiecuja na koniec kwietnia.zobaczymy czy sie sprawdzi. Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 02.04.06, 20:12 hej sloo, oj..nie slyszalam zapowiedzi pogodowej dzis.... a pod koniec kwietnia i tu ma nieraz byc w zyczaju goraco,ze sie zawsze opale ladnie. oby maj byl cieply i cale lato. Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 02.04.06, 20:18 Kendus,moze kawalek pierniczka? i kubek mleka? Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 02.04.06, 20:27 tak,dziekuje, bardzo lubie takie ciastowe zestawienie. sloooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..no mialas mnie nie kusic slodkosciami takimi,az mnie skrecilo na sam smak) Odpowiedz Link
slo-onko Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 02.04.06, 20:29 kendo napisała: > tak,dziekuje, > bardzo lubie takie ciastowe zestawienie. > sloooooooooooooooooo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..no mialas mnie nie > kusic slodkosciami takimi,az mnie skrecilo na sam smak) )))))))) tak chodzilo dzis cos za mna,musialam cos upiec,a pieklam go z przygodami jakbym Ci opoeidziala to poturlalabys sie ze smiechu teraz juz ide,a TY nie patzr na kuszenie tylko jedz ile mozesz dobrej nocy Ci zycze,do zobaczenia jutro Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 02.04.06, 20:34 no mozesz sie pochwalic przygodami....posmiejemy sie wszyscy.. wlasnie na swieta jajkowe planuje go upiec , kupie ekstra wiecej mleczka i bede sie delektowc) odpoczywaj sloo..PA;..do jutra Odpowiedz Link
mala20033 Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 03.04.06, 00:14 Dobrej Nocy Wam....ja mam jeszcze troche do nocki.. Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 20.04.06, 21:49 od niedzieli obiecuja nam nareszcie prawdziwna wiosne) Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 21.04.06, 22:28 alez sie rozbryklali moje dzis vistuleta,poczuli powiew wiosenny mam nadzieje,ze nocka bedzie udana) w suchym lozeczku DOBRANOC ZALODZE. Odpowiedz Link
mycha Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.06, 00:07 a ja poczułam powiew wiosny i podziałał na mnie jak narkotyk (?) dostałam takiego pozytywnego kopa i mam nadzieję, że to samopoczucie zostanie ze mną na długo Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 22.04.06, 09:48 masz dobrze mycha...niech tak zostanie az do zimy) tu choc slonce przez szybe zaglada ,jest wietrznie i narazie chlodno po nocy( a tak juz bym chciala sie w ogrodzie pogrzebac bez szalika i skafandra. Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 10.03.07, 10:39 z obawy,zeby nam sie temacik nie schowal, juz,juz za pare dni bedzie wiosna,coraz cieplej, a kiedy to zegarki cofamy by byc w odpowiednim czsie wiosnianym??????????? Odpowiedz Link
kendo Re: wiosna, wiosna zielona i radosna:) 21.03.07, 09:40 no tak,skandynawska wiosna, pierwszy dzien wiosny i snieguje((((((((((((((((((((((( niemniej bedac na altanie slyszalam, ptaszyny koncert odstawiaja mimo zimna, obiecuja poprawe pogody od soboty/niedzieli,ma byc ponoc az +15 stopni) Odpowiedz Link