Dodaj do ulubionych

żaden mi kosmetyk nie straszny?????

13.02.12, 11:58
dziwne leki i kosmetyki...
zastanawiam sie czy gdyby bylo mnie na nie stac
to czy bym sie skusiła, mimo ciarek przechodzacych po plecach

jad pszczeli...
apiterapia.net/jad/jad_pszczeli.html
jad żmiji...
mfzdrowie.pl/sklep/?p=productsMore&iProduct=169&sName=Krem-z-wyci%B1giem-z-jadu-%BFmii-75-ml
jad mrówczy....
kobieta.wp.pl/kat,26369,title,Nie-tylko-slowicze-odchody-dla-urody,wid,14240259,wiadomosc.html
no i slimakowy śluz...
www.pinezka.pl/moda-i-uroda/3626-slimakowe-kremy
Obserwuj wątek
    • kendo Re: żaden mi kosmetyk nie straszny????? 13.02.12, 12:17
      o swiecie !!,
      same tu te nazwy odstraszaja,
      brzydze sie slimakiem plazow panicznie sie boje od zadlowatych mam uczulenienie.....

a popatrzec na opakowanie to tak zachecajaco wyglada,
      obecnie koncze kremy "sztucznie otrzymywane" wiec chyba sumienie spokojne,
      co wclale nie wyklucza spraw testow,bo przeciez musieli je robic,zapewniaja,ze nie na zwierzetach....
      pozniej w kolejce czeka seria kremow z Biedronki -sklepu,bo na lalki jest OK,i na gebisko test zrobilam,wiec skora odpocznie od innych chemikaliwink
      • greis52 Re: żaden mi kosmetyk nie straszny????? 13.02.12, 12:23
        A teraz trochę horroru...
        znalezione w necie:
        "Bywa, że sposoby na zachowanie młodości proponowane przez kosmetologów szokują.

Własna krew. Bardzo drogim i nieco wstrząsającym sposobem na odmłodzenie skóry jest stworzenie indywidualnego serum w oparciu o własną krew klienta. Jest ono bardzo bogate w polipeptydy i hormony wzrostu. Stymuluje podobno komórki macierzyste twarzy i pobudza wydzielanie kolagenu.

Placenta - wyciąg z łożyska. W kosmetologii wykorzystywane są łożyska zwierzęce i ludzkie. Może nie brzmi to zachęcająco, ale przecież narząd ten nafaszerowany jest substancjami odżywczymi (witaminy, kwas foliowy, antybiotyki, biotyna, enzymy), a po porodzie staje się zupełnie bezużyteczny. Placenta daje ponoć rewelacyjne efekty w regeneracji skóry i jej nawilżeniu.

Embrioblasty. Mimo skuteczności, budzą wątpliwości - są to bowiem pierwotne komórki zarodkowe tkanki łącznej, które są wielokrotnie mrożone i filtrowane. Po wstrzyknięciu są traktowane jak obce, więc stymulują otaczające tkanki do regeneracji. Zawierają ogromne ilości witamin, minerałów, mikroelementów, aminokwasów oraz czynników wzrostu."

ale kobiety dla urody potrafia cierpiec po chirurgicznym retuszu to i napewno nazwy i zrodlo
        cudownych kosmetyków ich nie powstrzyma
        • kendo Re: żaden mi kosmetyk nie straszny????? 14.02.12, 09:02
          *embrioblasty
          niewiem czy to akurat to,o czym kiedys czytalam w medycznej gazecie siedzac w szpitalu w kolejce,
          wiec,uzywaja tkanek muzgowych z plodow po aborcji i wszczepiaja pacjetoom cierpiacym na azchajmera ,na razie metoda w "powijakach"dalsze doswiadczenia nad ulepszeniem trwaja,bo daje dobre rezultay.

*kremy "zmijowe"
          jak wiemy przez skore chloniemy drobinki kremow/masci,
          kiedys lekarz przypisal mi nowe mazidlo przeciwbolowe,
          kiedy w aptece mi go dawano od razu aptekarka spytala czy mam jakies problemy z nerkami,bo w taki przypadku "mazidlo" jest niewskazane"
          trzeba wiedziec jednak czy jestesmy "zdrowi" by uzywac "te nowoczesne" mazidla"
          a jaki blad w kremie NIVEA?
          moj sw.pamieci Tata uzywal caly czas krem nivea,zmarl majac 82 lata z twarza bez ani jednej zmarszczki.
          • greis52 Re: żaden mi kosmetyk nie straszny????? 14.02.12, 09:46
            "Tylko dla dorosłych
            Hitem kosmetycznym ostatnich czasów jest nasienie męskie i bycze (ma podobne własności do ludzkiego). Nie jest to takie dziwne - zadaniem spermy jest poczęcie nowego życia. Zwiera więc: witaminy, hormony, enzymy, moczniki, cynk, wapń, aminokwasy, lipidy i inne dobro. Pewnie dlatego działa wygładzająco na zmarszczki, ochrania i regeneruje skórę. Bycze nasienie wykorzystywane jest głównie do produkcji odżywek do włosów (podobno działa cuda). W niektórych preparaty z substancjami wyizolowanymi z nasienia mogą budzić niechęć."

Drogie - niedrogie, dziwne - niedziwne i tak znajdą się panie chętne do wypróbowania każdego upiększającego preparatu. A firmy kosmetyczne zarobią pieniądze. Wydaje się jednak, że prawdziwy urok kryje się w uśmiechu i akceptacji siebie. Bez tego i najdroższy krem nie pomoże.

zródło: www.swiat-zdrowia.pl/artykul/tylko-dla-doroslych
            • kendo Re: żaden mi kosmetyk nie straszny????? 14.02.12, 09:59
              swiat "aktorski/biznesu" moze sobie pozwolic na wyszukane drogie kosmetyki....

ja od czasu kiedy gdzies przeczytalam o naturalnych pielegnacjach skory,
              juz nie kupuje peelingow,sama robie z fusow od kawy dodajac smietany czy oleju i cynamonu czy innej przyprawy...super efekt sie otrzymuje,
              wada,trzeba uwac przy masowaniu by nie nachlapac za duzo tymi fusami....
              po takim masazu zmywam normalnie cialo i nakladam body lotion.
          • greis52 NIVEA 14.02.12, 09:52
            pl.wikipedia.org/wiki/Nivea
            to krem z historią
            z gamy calej masy kosmetyków
            najczesciej wybieram nivee
            a zmarszczki mam bo to chyba jednak
            nie krem a geny sa temu winnesmile
            • kendo Re: NIVEA 18.02.12, 11:35
              *Greis,
              na pewno geny tu odgrywaja decydujaca role,
              czyli nie powinanam ich miec,jak moj Tato,a niestety mam nad ustami,chyba od papierochowwink
              • kendo Re: "jagodowe" maseczki 18.02.12, 11:39
                horoskop.wp.pl/kat,112834,title,Owocowy-raj-dla-urody,wid,12536082,wiadomosc.html
                widzialam juz w sklepie truskawki,
                ale mysle,ze "sztucznie pedzone"
                zima twarz strasznie wyglada,
                tak rozmyslam,ze kupic mrozone i zrobic sobie maseczke np. z malin,
                a kupilam w Lidl "inchalator"-parownikwink,ktory z powodzeniem mozna uzyc do "parowej kapieli twarzy",tak jak to czynia w gabinecie kosmetycznym,
                wlasnie w tym celu to kupilam by oszczecic mase pieniedzywink
                • jaga_22 Re: "jagodowe" maseczki 18.02.12, 11:50
                  Nie mam problemu z twarzą,stosuję krem AA Złota kuracja ,a do rąk oliwkowy.
                  Mam problem z dłońmi,bo nie używam rękawiczek i pomimo,że
                  ciągle smaruję kremem,to są suche.
                  • kendo Re: "jagodowe" maseczki 18.02.12, 12:19
                    *Jagus
                    kupilam sobie krem pod slepia z tej seri i to dla alergika,
                    niepasuje misad

a w Biedronce teraz do rak kupilam serum i krem i jestem super zadowolona.

maseczke na paszczydlo robie sobie czasami,nie musze miec z nia problemu,po prostu lepiej skora wyglada troche "dopielegnowana"wink
                    • jaga_22 7 kosmetyków z natury 18.02.12, 12:31
                      Mnie też jest ciężko dobrać krem,bo swędzą oczy.
                      Chyba zacznę sobie oliwić łapki oliwą z oliwek.

fitness.wp.pl/multimedia/galerie/go:1/art792.html
                      • tetika Re: 7 kosmetyków z natury 18.02.12, 19:26
                        ja kupuje Ziaje , ma malo swinstwa i dla mnie doskonale sie nadaje.
                        a ma mase roznorodnych odmian wiec jest w czym wybierac.
                        W kremie Nivea jest cynk na ktory sporo ludzi jest uczulonych , wiec ostroznie.
                        A tak wogole to kiedys znalazlam strone naktorej pisano sklad znanych kremow i jak on dziala na nasze organizmy- nie chcialybyscie tego czytac ani tym barziej potem tego klasc na twarz.
                        Dlatego kupuje rozsadnie i malo naszpikowane.
                        nie pomoze puder roz kiedy buzka stara juz , jak mawial moj ojciec big_grin
                        no chyba ze bylabym milionerka big_grin
                        • kendo Re: 7 kosmetyków z natury 19.02.12, 09:34
                          *Jagus,
                          zakup sobie jeszcze rekawiczki bawelniane i na noc lapki w oliwe i pozniej rekawiczki..
                          ja zadowolona z serum do rak ....
                          a pod oczy to moze delikanie wklepuj wlasnie oliwke,zrob test podczas dnia,coby w razie co zdazyc trafic po widnemu na pogotowiewink gdybys miala jakas reakcje alergiczna,zawsze robie test za dnia.

*Tetika
                          kiedys mialam uczylenie od rol-on nivea dla dray skory,teraz uzywam co trzeci dzien,bo i tak siedze w domu chyba ze musze na miasto to z koniecznosci " w razie czego".....
                          * tez uzywalam Soraye w Tesko kupowalam,teraz szukalam i tylko w aptekach znalazlam,,nie mieli probek,bym sprobowala,bo aptekarka powiedziala,ze czesciowo zmienili recepture
                          * Ziaje tez kiedys kupilam i chyba nie ten sort kremu,
                          po prostu splywal z paszczydla....sad

* duzo kremow krajowych testowalam,
                          i w koncu tu kupuje i przeplacam,ale zadowolona jestem,choc chyba przejde na zakup w kraju-taniej bedzie.

a tak z reka na sercu to wiem,
                          ze zdrowe odzywianie robi cuda z nasz cera ,dodaje blasku i ujmuje latsmile
                          • kendo Re: maseczki czekoladowa 13.11.12, 09:29
                            wyprobowalam mase maseczek do trwarzy
                            na wsrod nich rowniez dla alergikow,
                            tylko jedyna z orchidei nie uczulala,
                            tz,oczy mi nie lazawily,
                            wszystkie "dawaly po oczach,lub pozniej skora slywala z tluszczu"

kto niema uczulenia na czekolade,
                            polecam czekoladowa,
                            rospuscic dwie tabliczki czekolady w kapieli wodnej dodac lyzeczke oleju
                            i pedzelkiem obsmarowac buzke,
                            po 15 min.zdjac kuchennymi serwetkami,zmyc i "swoj" krem polozyc.
                            • tetika Re: maseczki czekoladowa 13.11.12, 09:41
                              Moja buzia dobrze reaguje na tonik do twarzy z loreala taki rozowy
                              zreszta ja sie prawie nie smaruje
                              czasem jak mi sie nudzi i mam natchnienie to miod po buzi rozsmaruje , albo jajko z miodem
                              wiem zaraz powiecie ze uczula.
                              ja nie mam takich problemow i jakos bardziej wole naturalna pielegnacje

zreszta jak mawial moj tata nie pomoze puder roz kiedy tylek stary juz big_grin
                              co sie pomarszczylo to juz jest pomarszczone a zadnej chemii w twarz sobie wstrzykiwac nie bede bo nie wiem jakie to da pozniejsze skutki.
                              skora niech pracuje sama a nie sie rozleniwia.
                              • kendo Re: maseczki czekoladowa 13.11.12, 09:49
                                *Teti
                                te mazidlo pokazywali w programie TV "Kawa czy herbata"
                                akurat wlaczylam TV i moze nawet cos ominelam w skladzie maseczki,
                                zrobilam na rekach probe i swietny efekt byl i nic sie nie dzialo,
                                wiec odwazylam sie na paszyczydelko pomazac,
                                nawet Mama zapragnela poddac sie takim maseczkom..
                                • jaga_22 Re: maseczki czekoladowa 13.11.12, 10:12
                                  Mnie wszystkie już mazidła uczulają,oprócz kremu nivea. (szczypią oczy i swędzą)
                                  Spróbuje się wysmarować kostką czekoladową. big_grin resztę wolę zjeść. wink
                                  Tabliczka czekolady starcza mi na tydzień.Miodkiem też spróbuję,
                                  bo też codziennie korzystam łyżeczkę dziennie.
                                  • lusia_janusia Re: maseczki czekoladowa 13.11.12, 10:34
                                    To musze kupic zwykla cezkolade bo do jedzenia tylko preferuje
                                    z chili. To pewno od razu bede wygladac na 30.
                                    -Lusia-
    • henryk245 Re: żaden mi kosmetyk nie straszny????? 13.11.12, 13:38
      .. ale Zwierzatkom na ktorych je testowano wszystkie straszne byly.
      • kendo Re: żaden mi kosmetyk nie straszny????? 13.11.12, 22:04
        *Jagus
        piszac dwie tabliczki czekolady
        to mialam na mysli te male kosteczki czekoladowe.

*Lusia
        kup z duzym %kakala
        zrob najpierw na dloniach test z jednego kawaleczka i lyzeczki oleju....
        chociazby na jedna dlon,
        porownasz efek i testowo sprawdzisz czy nie uczula.
        • lusia_janusia Re: żaden mi kosmetyk nie straszny????? 13.11.12, 22:30
          chyba z tej rozpaczy zrobie, juz mnie reka boli
          od przyciskania, zaraz ide spac,
          -Lusia-
          http://s20.rimg.info/cb0882eaed4b81d1c79b71013c1cf068.gif
          • kendo Re: żaden mi kosmetyk nie straszny????? 13.11.12, 22:35
            a daj spokoj juz na dzis Kochana....
            poczekaj na dzieciecia,moze cos zaradzi.

mnie oczy strasznie szczypia,a kropilam zanim z domu wyszlam....
            tez juz zamykam obejscia i ide do poscieli..
            • kendo Re: żaden mi kosmetyk nie straszny????? 03.02.13, 19:33
              polki.pl/panidomu_dopoczytania_artykul,10016128.html
              mozna sie podratowac....
              • jaga_22 Re: żaden mi kosmetyk nie straszny????? 03.02.13, 19:54
                Dostałam od córki Olej Arganowy.Nareszcie nic mnie nie ciągnie
                za skórę,ale tylko smaruję na noc,bo bym się świeciła.
                • kendo Re: żaden mi kosmetyk nie straszny????? 03.02.13, 19:57
                  *Jagus,
                  przypomnij o tym olejku,
                  wspominalas jesienia zdaje sie o tym,
                  czyl na sucha skore dobry tak??
                  • lusia_janusia Re: żaden mi kosmetyk nie straszny????? 03.02.13, 22:15
                    Chetnie bym sobie takie maseczki zafundowal, zeby ktos
                    tak na okolo mnie chodzil.
                    • kendo Re: po zimie 26.04.13, 10:32
                      nasze cialo "zatkane" cieplymi ciuszkami
                      potrzebuje odnowy by lsnilo wiosna/latem

najlepiej cialko "wyszorowac" lagodnym pilingiem
                      pozniej nalozyc krem z "ochrona wilgotnosci skory"
                      przywrocimy skorze blask i jedwabistosc.....
                      www.expressen.se/mode/15-kramer-och-lotions-for-ansikte-hud--fot/
                      niektore z tych kremow w kraju widzialam
                      • lusia_janusia Re: spa 26.04.13, 10:56
                        Wlasnie zrobilam sobie dzisiaj male spa- i mam wlasnie ten ktrem
                        Age Perfece firmy L´OREAL uzywam do tygodnia, przedtem tez uzywalam z tej
                        firmy tylko bazowany na calcium, ale ten wydaje mi sie bardzie efektywny, bo
                        skora jest wiecej elastyczna co zauwazylam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka