01.04.13, 08:24
https://i46.tinypic.com/23h60q8.jpg

I mamy wiosne, czas przesuniety do przodu, ale przez to nie
chodze szybciej, krocej spie, miom o tej samej godzinie klade sie spac.

Przyjemnego poczatka kwietnia i milych nastrojow w swiateczny dzien
z rodzinami.
https://i47.tinypic.com/de8pwg.jpg
A wiosna przyjdzie juz w tym miesiacu.
Obserwuj wątek
    • lusia_janusia Re: KWIECIEN 01.04.13, 08:49
      Koniki zamiescilam, specjalnie z mysla o jednej osobie
      ktora sobie zyczyla ogladac je w kwietniu .. .prosze bardzo...
      i nie tylko, podziwiajmy je Wszyscy.

A dzisiaj PRima Aprilis -
      *Pierwszy kwietnia - bajów pletnia.*
      *Jeżeli w kwietniu posuszy, nic się w polu nie ruszy.*
      *Jeśli w kwietniu pszczoły nie latają, to jeszcze długie chłody się zapowiadają.*
      • greis52 smingus dyngus:) 01.04.13, 09:33
        www.youtube.com/watch?v=sWWd3v0pU3A
        wesołego dniasmile
        • lusia_janusia Re: smingus dyngus:) 01.04.13, 09:39
          Oj prawda Greis zapomnialam i "smingusie dyngusie,"
          a to u Was w sniegu to na czasie, bo u mnie piekne slonce.
          • tetika Re: smingus dyngus:) 01.04.13, 10:47
            https://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201303/1364560776_v5wbp8_600.jpg
            • henryk245 Re: smingus dyngus:) 01.04.13, 11:07
              niby o tej samej godzinie (06:50) ale jakby godzine wczesniej
              byl przymrozek wiec ubralem pieska w plaszczyk,teraz piekne
              niebo i slonce,i termometr na plusie,za chwilke nastepny spacerek.

Pzdr.
              • kendo Re: smingus dyngus:) 01.04.13, 11:16
                jeszcze nikt mnie nie pokropil,
                natomiast ja musze podlogi kropic....

witajcie zalogo
                w drugi dzien swiat....

swietujcie milo....

*Lusia
                dzieki za kwiece ze zdjeciem....
                • lusia_janusia Re: smingus dyngus:) 01.04.13, 14:11
                  Kendo to tak malo bylo.
                  Tetiko, byly to czasy jak sie latalo z butelkami i lalo woda,
                  moze teraz gdzie na wsi jeszcze tak ludzie robia?
                  • henryk245 Re: smingus dyngus:) 01.04.13, 18:59
                    u batiuszki Lukaszenki jest jeden czas
                    i szczesliwi Bialorusini-niemusza nic
                    przestawiac,wierchurzki tez nie,o!
                    • jaga_22 Re: smingus dyngus:) 01.04.13, 20:55
                      Witajcie...
                      Nasi też by mogli zaniechać tej zmiany.
                      Lusiu,dziękuję za koniki,jak Ty pamiętałaś.big_grin
                      Nareszcie mogę sobie odpocząć po swiętach.smile

https://1.bp.blogspot.com/-_06yc58GeDw/T9JLon1qlpI/AAAAAAAAH90/i0p-Fc0EAUU/s1600/dobranoc+ruchomy+dobry+wieczor+misiu+przytula.gif
                      • henryk245 Re: smingus dyngus:) 02.04.13, 08:01
                        chlodne na kilku minus poranki i cieple sloneczne dnie
                        NOWA WIOSNA ?,chyba bedziemy musieli przestawic
                        nasze pojecie por roku ..,tylko z garderoba niewygodnie
                        popoludniu po pracy w drodze do domu trzeba zimowa
                        kurtke w worku albo na ramieniu niesc-w przeciwnym
                        przypadku do domu sie przyplynie,w wlasnym pocie.

Dnia Dobrego Zycze
                        • jaga_22 Re: smingus dyngus:) 02.04.13, 08:55
                          Witam...u mnie temperatura prawie jednakowa między -2, a 0
                          słoneczko też nas nie rozpieszcza.Wiosna utknęła w zaspach.wink

http://i48.tinypic.com/ol4cn.gif
                          • slo-onko Re: smingus dyngus:) 02.04.13, 09:46
                            witajcie w kwietniu.
                            nie wiem czy lepiej,ze to dopiero kwiecien czy lepiej, ze juz kwiecien?
                            czuje sie pos wietach niczym Hilda z obrazka.
                            http://img25.imagehaven.net/img/thumbs/9VPZKS6LUO_Hilda_yawning.jpg
                            przydaloby sie wolne pos wietach.
                            Mimo wszytsko zycze udanego poneidzialku.
                            • greis52 witajcie w kwietniu... 02.04.13, 11:58
                              chyba lepiej że to już kwiecieńsmile
                              pozdrawiam i lecę nałapać się powietrzasmile
                              jakaś niedotleniona się czuje...
                              spokojnego po niedzieli!
                              • tetika Re: witajcie w kwietniu... 03.04.13, 06:34
                                witam poswiatecznie
                                • jaga_22 Re: witajcie w kwietniu... 03.04.13, 10:47
                                  Witaj Tetiko...a co tutaj tak cicho???
                                  • kendo Re: witajcie w kwietniu... 03.04.13, 12:19
                                    witam i ja,
                                    zrobilam sobie przedluzenie swiateczne h.hiiiiiiiiiii

slonecznie kazdego dnia i coraz cieplej,
                                    "cwicze rowerkowanie," by do miasta kiedys porowerkowac,
                                    z parkierngami problem przez remonty budowlane,
                                    a jak wolny to zwiekszyli oplate....
                                    kurz solny w gardle drapie,

przemilego powielkanocnego
                                    • lusia_janusia Re: witajcie w kwietniu... 03.04.13, 14:32
                                      Jak to milo znowu miec dostep do kompa, z przyczyn obiektywnych
                                      nie bylo mozliwosci, ale juz jestem.
                                      Tak wlasnie Jago pomyslalam o Tobie, ale nie tylko Ty lubisz konie,
                                      bo ja tez mam jas tam sentyment do nich i wiele innych osob
                                      Slo mnie tez by sie przydalo wolne po swietach
                                      ,
                                      Zycze przyjemnego popoludnia.
                                      • kendo Re: witajcie w kwietniu... 03.04.13, 14:38
                                        widze,ze Zaloga niemal w komplecie...

pochowalam akuratnie kurcxzaki/jajka wielkanocne
                                        zostal tylko bukiecik rozkwitnacych galazek wisini,ale i to musze na altane wystawic,bo az mi gorzko od nich...
                                        a zastanawialam sie od czego...

udnanego popoludnia.
                                        • slo-onko Re: witajcie w kwietniu... 03.04.13, 14:42
                                          witajcie witajcie.
                                          poogladalam zwierza nasze slodkie i mglabym tak godzinami,a najchetniej wzielabym 3-4 szczeniaczki.
                                          milego dnia.
                                          nwet dzisiaj przyjemne niebo i tak ladnie jak na wiosne gdyby nie temperatura za oknem.
                                          • kendo Re: witajcie w kwietniu... 03.04.13, 15:00
                                            *Sloo,
                                            dokladnie,
                                            przez slonce chatka nagrzana,
                                            na zewnatrz zimny chlod omiata-...

tez podgladalam psiuny i ptactow....
                                            zamykam juz obejscia
                                            i miejcie sobie milo,,

musze dokonczyc rekawy do wiosennego swetra i dekoldzik wykonczyc,

kiedy ja sie wyrobie....
                                            • tetika Re: witajcie w kwietniu... 04.04.13, 05:45
                                              witam kochani
                                              obudzil mnie nad ranem jaki koszmar, wymeczyl , sprawil ze boli mnie glowa i pieka oczy i czeka mnie dluuuugi dzien uncertain
                                              nie znosze jak mi sie cos sni.....bo zawsze jest tak samo. nie mam pieknych kolorowych snow tylko jakies okropienstwa po ktorych budze sie zmeczona, przerazona i wogole uncertain
                                              • henryk245 Re: witajcie w kwietniu... 04.04.13, 07:53
                                                jaki meszczyzna lubi koscista damska pupe ?
                                                dobrze by bylo wiedziec coskolwiek o takiej dewiacji

vumag.pl/newsy/vogue-factor-ciemna-strona-mody,55681.html

Dobrego Dnia Wam Zyczy

Henryk (lubiacy normalne pupy)
                                                • lusia_janusia Re: witajcie w kwietniu... 04.04.13, 08:26
                                                  To Ty Henryk chyba nie masz na co nazekac.

WitajcieWszyscy,
                                                  piekna sloneczna pogoda z nocnym przymrozkiem, zobaczymy cz dzien
                                                  bedzie cieplejszy.
                                                  Miejscie sobie dobrze.
                                                  • henryk245 Re: witajcie w kwietniu... 04.04.13, 08:37
                                                    .. taak Lusia,wiosny niebedzie,bedzie od razu LATO - goraco
                                                    a to oznacza sukienki zamiast spodni,luzne "franzuskie" majteczki
                                                    zamiast tych obcislych z duza domieszka "Lycra" , same wspanialosci
                                                    czekaja te meska czesc populacji, ajaa jaja jaaj !
                                                  • greis52 Re: witajcie w kwietniu... 04.04.13, 08:48
                                                    udanego dnia w oczekiwaniu na wiosnę życzęsmile
                                                  • kendo Re: witajcie w kwietniu... 04.04.13, 08:54
                                                    *Teti
                                                    a jakbyc ,zanim usnelas myslala tylko "kolorowo"???
                                                    w ten sposob moze nie byloby koszmarow??

*Greis-wzajemnie duzo ciepla wiosnennego zycze,

*Lusiaaaaaaaaaa
                                                    ja Ci dam potwieradzac,ze pancio niema na co narzekac...
                                                    nic nie poradze,jak zaczne kopcic to wroce znowu do swych ro<zmiarow....

*Henryk
                                                    no tak "chopy" lubia swe zony coby jak Mercedes wygladaly"
                                                    a na ulicy za "Skoda" beda sie ogladac...

milego dnia Zalodze

PS;..
                                                    chyba juz trend na takie "suche modelki" minal,
                                                    wszystkie agencje mody dostaly "prikaz" coby zmienili "wyglad modelek,poprzez dopuszczalna grubsza talie"
                                                  • jaga_22 Re: witajcie w kwietniu... 04.04.13, 09:33
                                                    Witam ....niestety na wiosnę to nie wygląda,
                                                    Wczoraj padało ,dziś pada mokry i okropny śnieg.sad

http://i47.tinypic.com/2rysk8o.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: witajcie w kwietniu... 05.04.13, 07:25
                                                    Mam nadzieje, ze w Polsce pogoda sie zmienia na wiosenna,
                                                    poprawiajac ludziom samopoczucie.

Zycze przyjemnego zakonczena tygodnia i duzo slonca.
                                                  • tetika Re: witajcie w kwietniu... 05.04.13, 07:42
                                                    dzien dobry , poki co mam krajobraz jak Jaga
                                                    rozmiekajaca breja przemacza kolejna pare butow....
                                                  • henryk245 Re: witajcie w kwietniu... 05.04.13, 08:29
                                                    coraz wczesniej sie budze,przed budzikiem
                                                    chyba "chodze" na astro-biologiczny czas
                                                    jak moj Pies,dzisi rano pol godziny wczesniej
                                                    niz zwykle na spacerek mnie wyprowadzil

o czwartej pierwszy brzask-bardzo piekny
                                                    i wschod slonca przed szusta-bedzie piekny
                                                    sloneczny dzien,odwazam sie chwalic Go
                                                    przed zachodem slonca.

wychodzi nato ze w Polsce ludzie bardziej
                                                    grzeszne sa i Pan zima na wiosne ich karze.

Dnia Slonecznego Wam Zycze
                                                  • jaga_22 Re: witajcie w kwietniu... 05.04.13, 09:22
                                                    Henryk chciałabym aby Twoje życzenie się spełniło smile
                                                    Na razie ...szkoda gadać uncertain wspominają ,że w czwartek
                                                    to już będzie lepiej wink
                                                    Miłego dnia
    • greis52 Re: KWIECIEN 05.04.13, 12:45
      spokojnego wiosennego weekendowania zyczę!
      • lusia_janusia Re: KWIECIEN 05.04.13, 12:59
        A ja i Kendo wzajemnie.
        • kendo Re: KWIECIEN 05.04.13, 16:01
          +7 stopnia
          niechce byc wiecej mimo slonca i niebieskiego nieba...

milego popoludnia Zalodze.
          • lusia_janusia Re: KWIECIEN 05.04.13, 18:58
            Sluchalam dlugoterminowej pogody, i nie zapowiadaja szybkiego
            ocieplenia.na drugi tydzien bedzie cieplej troche w Polsce. ale tez nie
            na dlugo.
            • lusia_janusia Re: KWIECIEN 06.04.13, 09:05
              Slonce oslepia od rana, piore chodnicziki i jak gotowe, wywieszam
              na balkon i jade do Kendo i idziemy-jedziemy poganiac wiosne, coby
              szybciej cieplo sie zrobilo.

Udanej soboty i przyjemnego wypoczynku.
              • kendo Re: KWIECIEN 06.04.13, 09:43
                *Lusia
                czekam na SMS-a,
                podejde do przystanku,
                by sie "rozkrecic na start dnia"

milego dnia dla Wszystkich
                • slo-onko Re: KWIECIEN 06.04.13, 12:13
                  witajcie forumeczki.
                  u mnie podobnie slonko od samego rana. zupelnie inaczej wyglada swiat,pieknie, radosnie i ptaki spiewaja. nie chce zapeszyc,ze czuc wiosna,ale.... chyba na to wychodzi.
                  wyprawilam bobaska na senek i sama moge deko ochlonac od domowych obowiazkow,bo zupke juz mam gotowa,pozniej tylko drugie danie przygotuje.
                  ale po obiedzie wypuszcze sie z amluszkiem na spacer, maluszek juz drepta wiec powinna cieszyc sie ze spacerku na wlasnych nozkach.
                  • jaga_22 Re: KWIECIEN 06.04.13, 16:34
                    Witacie,nie mam dziś czasu,bo mam wnusię i wnuczek przyjechał.
                    Słonka nawet na lekarstwo nie ma.Trudno,poczekam do przyszłego tygodnia
                    i tak nie mam wyboru.
                    Miłego popołudnia.kwiat
                    • slo-onko Re: KWIECIEN 06.04.13, 16:36
                      o Jagus podobnie jak ja z wnusia. moja wyspala sie , zjadla obiad i pojechala z mama po swoje piewrsze bamboszki. ma tu wrocic ze swoimi drugimi dziadkami i pewnikiem zaraz zadzwonia.
                      milego dzionka i dobrego humoru wszystkim.
                      • kendo Re: KWIECIEN 06.04.13, 18:46
                        o,babcie sie rozgadaly o wnusiach....
                        milo sie czyta...
                        a Maluszek jaz zaczl sam brykac?? to masz Sloo teraz oczy na okol glowy...
                        pewnie wszedzie juz dojdzie i ciekawa wszystkiego..."slodziaczek z niej sliczny"

bawcie sie milo z wnusiami
                        i miejcie udany wieczor...
                        • henryk245 Re: KWIECIEN 07.04.13, 07:49
                          https://ppdyn.smhi.se/produktportal-1.0//images/smhi_std_15/40x28/day/8.png

piekny sloneczny poranek,tempen kolo zera
                          te chmurki to zart-

Pzdr.
                          • greis52 Re: KWIECIEN 07.04.13, 08:43
                            tez tak mamsmile
                            przyjemności moc z tej zmiany pogody i niedzieli życzę!
                            • kendo Re: KWIECIEN 07.04.13, 08:54
                              sloneczko nagrzalo juz do +3 stopni,
                              bedzie pewnikiem piekny dzien,jak wczoraj.

samych milych chwilek zycze Zalodze.
                              • lusia_janusia Re: KWIECIEN 07.04.13, 09:06
                                Henryk, Greis, Kendo, dziekuje wzajemnie,
                                ale patrze przez okno i jest wiatr, ktorego nie bardzo lubie,

Sama pojde za chwile na runde bo "Maluszek" juz poszedl do domu.
                                Przyjemnego wypoczynku niedzielnedo dla Wszystkich.
                                • jaga_22 Re: KWIECIEN 07.04.13, 10:17
                                  Witajcie,nareszcie mogę się pochwalić słoneczkiem.Ma być +3st.
                                  Kochane słoneczko. http://s13.rimg.info/a5553a9d38f6200b2c054cd299e3888f.gif

http://i46.tinypic.com/23ie9te.jpg
                                  • lusia_janusia Re: KWIECIEN 07.04.13, 10:22
                                    Oj, Jago to dzien bedzie weselszy i obiecujacy
                                    w plany na przyszlosc.
                                    • kendo Re: KWIECIEN 07.04.13, 10:29
                                      co z tego ,
                                      ze na plusie,jak tu chce sypac sniegiem...straszy w kazdym badz razie
                                      wieje lodowatym wiatrem

*Lusia,
                                      wczoraj bylo duzo cieplej nic dzis.

przemilego dnia
                                      • henryk245 Re: KWIECIEN - wesoly miesiac 07.04.13, 13:11
                                        Jadę sobie trolejbusem i obserwuję następującą scenę: na przystanku trolejbus zatrzymuje się, otwierają się drzwi. Wsiada jakaś babuleńka, przed wejściem za nią staje jakiś facet i pyta jej:
                                        - Przepraszam, dojadę tym trolejbusem do centralnego rynku?
                                        - Nie.
                                        Drzwi zamykają się, trolejbus rusza, babuleńka siada i mruczy pod nosem:
                                        - Za to ja dojadę...

www.dowcipy.jeja.pl/
                                        • lusia_janusia Re: KWIECIEN - wesoly miesiac 07.04.13, 14:02
                                          i bardzo dobrze ze sie jej udalo.
                                          • kendo Re: KWIECIEN - wesoly miesiac 07.04.13, 14:49
                                            ze tez "zlosliwa babulenika byla" no!
                                            • lusia_janusia Re: KWIECIEN - wesoly miesiac 08.04.13, 08:33
                                              Typowo wiosennie, slonecznie i przepieknie
                                              ptaszki spiewaja, nawoluja sie szukajac pary.
                                              Kaczki juz plywaja parami i niektore kaczory juz samotne, to kaczka
                                              pewnie juz na jajkach wysiaduje.

Przyjemnego dnia i calego tygodnia.
                                              • dorka556 Re: KWIECIEN - wesoly miesiac 08.04.13, 08:35
                                                I mnie zaświeciło wreszcie słoneczko.
                                                Nawet to -7 na termometrze za oknem nie przeraża.
                                                Wiosna idzie!
                                                • kendo Re: KWIECIEN - wesoly miesiac 08.04.13, 09:02
                                                  pieknie pocztki tygodnia sie czyta
                                                  ,niech tak zostanie do konca tygodnia....

przemilego dzionka zycze.
                                                  • kendo Re: KWIECIEN -realizacja planow 08.04.13, 09:46
                                                    zapomnialam w piatek odebrac zamowionej ksiaz,
                                                    wyciagam rower i jade odebrac,
                                                    mam nadzieje,ze to ta na ktorej mi zalezy a mianowicie o szyciu Tildy
                                                  • lusia_janusia Re: KWIECIEN -realizacja planow 08.04.13, 10:17
                                                    I tak Kendo kto nie ma w glowie to ma w nogach.
                                                    Dorko nareszcie i u Ciebie sloneczko wyjrzalo, troche teraz
                                                    bedzie co dzien ubywac sniegu.
                                                  • jaga_22 Re: KWIECIEN -realizacja planow 08.04.13, 11:12
                                                    Mam słoneczko i ciepło +10 u mnie. http://s17.rimg.info/7097bc3e041069e17d3acfc41d196a18.gif
                                                    Przyjemnie było sprzatać na balkonie.Powiesiłam też pierwsze pranie na balkonie.
                                                  • lusia_janusia Re: KWIECIEN -realizacja planow 08.04.13, 12:10
                                                    To wykonalas plan Jago, a Mruczek zrobil premiere, wybieg na
                                                    balkon?
                                                  • kendo Re: KWIECIEN -realizacja planow 08.04.13, 12:17
                                                    no super,
                                                    u wszystkich slonecznie i kazdy zadowolony z dnia,
                                                    ja rowniez
                                                    bo Lusia w nogach mialam rowerkujac do Konnsum,
                                                    ksiazke odebralam ,tylko zajac z wykrojami"Tilda w ogrodzie"
                                                    wezme na jutro cobyc poogladala,na druga czekam,bo zarezerwowala....

*Jagus
                                                    a jak Mruczek na balkonie sie sprawowal???????????

przemilego zycze
                                                  • greis52 Re: KWIECIEN -realizacja planow 08.04.13, 14:57
                                                    witajcie a u mnie siąpi deszczyk ale ciepło,
                                                    udanego popołudnia!
                                                  • jaga_22 Re: KWIECIEN -realizacja planow 08.04.13, 15:14
                                                    Musiałam uważać,żeby Mruczek nie wyszedł na balkon.On jest
                                                    nieobliczalny,patrzy żeby jak najwyżej skoczyć.Musimy balkon osiatkować
                                                    Zadowolił się oparciem na kanapie tak jak Borys kiedys.

http://i45.tinypic.com/3a3ut.jpg
                                                  • kendo Re: KWIECIEN -realizacja planow 08.04.13, 15:39
                                                    sliczny mruczus Jagus...
                                                    bedzie mial wygode na balkonie
                                                    a ptaszki straca stolowke,,,?
                                                    czy to na drugim ich karmisz??

w dalszym ciagu slonecznie
                                                    i w glowie mase planow sie "placze"

milego popoludnia
                                                  • henryk245 Re: KWIECIEN -realizacja planow 08.04.13, 15:40
                                                    https://www.strefa-humoru.pl/upload/file/189.jpg

a oto moja Kocica,jak zwykle szczesliwa gdy sie nienudzi.
                                                  • kendo Re: KWIECIEN -realizacja planow 08.04.13, 15:45
                                                    o strasznosci,
                                                    biedne kocie,tak daje sie wykorzystywac...
                                                    a Ty Henryk do ochrony zwierzad nalezysz przecie....
                                                  • kendo Re: KWIECIEN -realizacja planow 08.04.13, 16:04
                                                    miejcie sobie mile popoludnie/wieczor,
                                                    oddalam sie do
                                                    lektury /do drutow moze/TV w planie rowniez
                                                    i cale popoludnie z wieczorem zaplanowane....
                                                    dobrze,ze rano na rowerze pojezdzilam i pospacerowalam z psiunem....
                                                  • jaga_22 Re: KWIECIEN -realizacja planow 08.04.13, 16:54
                                                    Mruczek nie boi się odkurzacza,sokowirówka go nie przeraża,choć
                                                    strasznie głośna,ale nie lubi szczotki i boi się pralki.
                                                    Pierwsze podchody zrobił wczoraj,a nawet zajrzał do środka.big_grin
                                                  • dorka556 Re: KWIECIEN -realizacja planow 08.04.13, 17:09
                                                    Przyrzekałam sobie ...żadnych zwierzaków, ale tak robotnego kociaka chętnie bym przygarnęła i drugiego takiego, co by rabatki skopał.
                                                  • lusia_janusia Re: KWIECIEN -realizacja planow 08.04.13, 18:17
                                                    To bys miala Dorka wygode, a Ty tylko z kijami bys maszerowala,
                                                    i prowiantowala, bo przeciez kociaki musialyby jesc.

Jago Mruczek pewnie byl wychowywany w porzadnym domu, ze jest
                                                    przyzwyczajony do roznych maszyn, tylko, ze chyba z podowdu choroby sie go
                                                    pozbyli - biedaczysko - ale teraz trafil dobrze i bedzie Wam umilam zycie.

Henryk a tez Cie wzielo na koty, pomysl, jakby Booby Boy spotkal ich
                                                    na swojej drodze, rewirze, juz nie chce myslec.
                                                  • lusia_janusia Re: KWIECIEN - wtorek 09.04.13, 07:25
                                                    Kolejny dzien tygodnia i w planach kawiarenka
                                                    drutowa, przyjezda Kendo i spedzamy razem czas, zobaczymy
                                                    gdzie nas poniesie, w reklamie w sportowym sklepie ciekawe przeceny na
                                                    buty sportowe i kurtki nieprzemakalne.

Przyjemnego, slonecznego dnia i udanych planow.
                                                  • greis52 Re: KWIECIEN - wtorek 09.04.13, 08:17
                                                    udanego noszeniasmile
                                                    miłego spędzenia dnia!
                                                  • jaga_22 Re: KWIECIEN - wtorek 09.04.13, 09:06
                                                    Witam z poranną kawką https://gifynaforumanowi.blox.pl/resource/d_coffee.gif,bo coś mi nisko.wink
                                                    Słonko niezdecydowane,wyjść zza chmurki,czy nie.
                                                    Fajnie macie dziewczyny,wiecie co macie robić,ja się dopiero budzę.big_grin
                                                  • lusia_janusia Re: KWIECIEN - wtorek 09.04.13, 09:48
                                                    Dziekuje Greis, ale to jeszcze nie pewne czy cos sie kup, napierw
                                                    sie przymieza i mysli, jak za dlugo to juz wysprzedane.

Jago przewaznie wtorki to wiemy co bedziemy robily, ale tak to
                                                    czasami tez nuda, albo tyle planow ze nie wiadomo co wybrac.
                                                  • slo-onko Re: KWIECIEN - wtorek 09.04.13, 10:19
                                                    Witam i ja.
                                                    Czytajac Jagi wpis uswiadomilam sobie,ze zazwyczaj w wolne dni od pracy lubilam poleniuchowac w lozku,potem kawa w szlafroku przeciagajac sie w lewo i w prawo. zawsze zakladalam,ze nikt nie ejst w stanie zmienic takiego rytuału. niestety jest jeden maly czlowieczek,ktory wywrocil moj swiat do gory nogami,a moje lenistwo wzielow leb. teraz jestem w stanie wstac skoro swit, wyjechac po zakupy, uprzatnoc mieszkanie i spedzac czas z bobasem. bobas juz tupta w swoich pierwszych kaputkach i wciaz wyciaga raczki w gore zeby wskrobac sie do babci. czerpie z tego przyjemnosc garsciami,bo za niedlugi czas skoncza sie te mile chwile, wnusia dorosnie i juz nie bedzie chciala na raczki.
                                                    milego dzionka wszytskim.
                                                  • lusia_janusia Re: KWIECIEN - wtorek 09.04.13, 10:28
                                                    To prawda Slo ja pamietam moja corka jeszcze do 10 lat
                                                    lubiala siedziec na moich kolanach, a teraz juz ma swoje zycie, i gdyby nie
                                                    "Maluszek" to rzadko bym ja ogladala.
                                                  • tetika Re: KWIECIEN - wtorek 09.04.13, 14:08
                                                    dzien dobry , za praca latalam. moze sie uda.. wprawdzie nie taka umowa i nie caly etat, ale na zaczepienie sie moze sie uda
                                                    milego dnia wszystkim
                                                    https://wir.pl/img/upload/20130409115532_b.png
                                                  • kendo Re: KWIECIEN - wtorek 09.04.13, 18:55
                                                    *Teti
                                                    super ogloszenie sprzedazy...
                                                    ja mam cierpliwosc i czekam,
                                                    siedzac w domu przez okno slicznie swiat wyglada,
                                                    gorzej kiedy sie jest na zewnatrz,ale co tam ,
                                                    cieple odzienie jeszcze mam..

*Dorus,
                                                    biedne kocisko do pracki "zaprzagniete"
                                                    co juz nie wymysla z zwierzadkami....

*Jagus
                                                    no kocio moze byl straszony odkurzaczem?

*Sloo,
                                                    ja tez lubie sie rankiem przeciagac,
                                                    nie naleze do "porannych ludzikoW"
                                                    ale wtorki mobilizuje sie,nawe obiad ugodtuje dla nas wszystkich wlcznie z psiunem,
                                                    spacer zalicze i wyjezdzam z domu....
                                                    niedawno wrocila z torbiszczem nowym i klebkiem na szalik,
                                                    dwa tygodnie"czailysmy" sie z Lusia na torbisko,
                                                    fajna bo i w podrozy sie przyda...

*Greis i reszta Zalogi miejcie sobie mily wieczor....
                                                    pozno bo pozno,ale sie witam.
    • slo-onko Re: KWIECIEN 10.04.13, 07:13
      http://img25.imagehaven.net/img/thumbs/95XD0PM4HG_782Witajcie_wtorek2508201.jpg
      • dorka556 Re: KWIECIEN 10.04.13, 07:21
        Slo, zgubiłaś 1 dzień. Dziś środa.
        Miłego...
        • lusia_janusia Re: KWIECIEN 10.04.13, 08:24
          Pewnie Slo miala wspanialy wtorek i chce go przedluzyc?.
          Dorko u Ciebie chyba juz ubywa sniegu, bo slonce coraz wyzej sie
          wspina w gore?.
          U mnie cieplo jest tylko jak patrzysz przez okno, bo na zewnatrz
          w dalszym ciagu zimny wiatr.
          Tetiko dobre to ogloszenie na przetarg o wiosnie, ale wydaje mi sie,
          ze to chyba trzeba sie tej zimy jak najtaniej pozbyc, by odczuc prawdziwa
          wiosne.

Milego dnia dla Was wwszystkich.
          • slo-onko Re: KWIECIEN 10.04.13, 08:37
            o kurcze, faktycznie. jestem rozkojarzona. sama nie wiem czy to lepej,ze sroda czy jednak nie. zcasami wolalabym zeby zcas tanal w miejscu,a ja chcialabym przespac pewne sprawy.
            • kendo Re: KWIECIEN 10.04.13, 09:19
              witajcie Zalogo,

no nieraz tez tak mam,ze dzien chcialabym zatrzymac-ale tylko wtedy kiedy jest udany....

no wlasnie,jak tam w "#sniegowej krainie#"
              topnienie snieg???

przemilego dnia
              ubierajcie sie jeszcze cieplo,
              wiart mrozny omiata cialko.
              • jaga_22 Re: KWIECIEN 10.04.13, 10:22
                Witajcie...wczoraj chociaż słonko udawało,że zaraz na dobre wyjrzy,
                dziś pochmurno i brzydko.Nie chce mi się nigdzie wyjść,a muszę,
                może jutro słonko zaświeci .wink
                Tylko gołąbki czują wiosnę i znowu zaglądają na balkonik.

http://i46.tinypic.com/6qlf9k.jpg
                • kendo Re: KWIECIEN 10.04.13, 11:42
                  Jagus
                  co roku do Ciebie na balkon zagladaja,
                  niedlugo beda mialy 2strefe zamknieta"osiatkowana"

miej sobie mimo wszystko udany dzien
                  i slonce w serduchu....
                  • jaga_22 Re: KWIECIEN 10.04.13, 11:57
                    Kenduś,ten duży balkon je nie interesuje,tylko malutki,zaciszny
                    w sam raz na założenie rodziny.wink
                    • kendo Re: KWIECIEN 10.04.13, 12:48
                      a to madry golabek,...
                      i pomyslec,ze niektorzy mowia,ze niektorzy maja "ptasi mozdzek"

u mnie co roku chyba ten sam golabek na choince gniazdko poprawia i rodzine zaklada....

milego popoludnia...

siedze sobie w sloneczku,co grzeje mi kolana i drutuje zagladajac czasami na Vistule....
                    • lusia_janusia Re: golabki 10.04.13, 12:49
                      Jago to bedziesz miala sublokatorska rodzine, albo
                      na dziko. Golebie sa najgoszymi budowniczymi gniazd z wszystkich
                      ptakow, i jak na balkonie, to nabrudza i bedzie nieprzyjemny zapach
                      szczegolnie w upaly,
                      https://i47.tinypic.com/2n99gz4.jpg
                      • jaga_22 Re: golabki 10.04.13, 12:59
                        Lusiu,nie pozwalam na założenie rodziny,co zniosą jajeczko,
                        to je podbieram.Potem mam spokój przez jakiś czas i znów zaczynają.
                        Próbują do trzech razy w sezonie.Ile ja już miałabym gołębi.big_grin
                        • kendo Re: golabki 10.04.13, 13:09
                          a te jajeczka sa zjadliwe Jagus?
                          • lusia_janusia Re: golabki 10.04.13, 13:32
                            Podejrzewam ze chyba tak, jak przepiorcze czy kurze.
                            I pewnie zdrowsze, bo bez sztucznej karmy.?
                            • kendo Re: witam w kwietniu 11.04.13, 08:51
                              cala Zaloge,

zachmurzenie dzis,nawet deszcz ze sniegiem obiecali
                              a od soboty az +12 stopni ma byc

optymistycznie pozdrawiam
                              • jaga_22 Re: witam w kwietniu 11.04.13, 09:45
                                O matko! chyba nie myślicie naprawdę,że zjadałam te jajeczka. winkbig_grin
                                Wyrzucałam za balkon na skarpę,inne zwierzątka miały pożywkę.
                                U mnie dalej nie ma słonka,ale od poniedziałku ma być od 12 do 17st.
                                Może pomału się rozkręci wiosenka.
                                • greis52 Re: witam w kwietniu 11.04.13, 10:37
                                  miłego dnia!
                                  • kendo Re: witam w kwietniu 11.04.13, 11:42
                                    *Jagus...
                                    no co TY??,tak sobie dla zartu zapytalam....hi,hiiiiiiiiii

wiatrzysko mrozne a milam porowerkowac dzis....
                                    wiadomo kwiecien,zawsze tu wieje ekstra wiecej...

*Greis i reszta Zalogi
                                    zycze udanego dnia
                                    a sama za druciska lapie.
                                    • lusia_janusia Re: witam w kwietniu 11.04.13, 11:56
                                      Ja juz troche jestem zmeczona na druty, mam nadzieje, ze po niedzieli
                                      bedzie na tyle mozliwa pogoda, ze mozna sie wybrac w plener.

Witam poludniowo i zycze udanego popoludnia,
                                      rowniez wieczoru.
                                      • kendo Re: witam w kwietniu 11.04.13, 12:18
                                        ja tez...
                                        ale skoro zaczelam po impulsywnym zakupie to skoncze,
                                        nudno sie dzierga....

miej sobie udany dzionek.
                                        • jaga_22 Re: witam w kwietniu 11.04.13, 14:41
                                          Byłam dziś w parku,wszystko szare,trochę nawet słonko świeci,
                                          chociaż niebo bure.Chcę aby już wreszcie się zazieleniło.
                                          • lusia_janusia Re: witam w kwietniu 11.04.13, 15:38
                                            A to juz nie dlugo bedzie, i bedziemy narzekac ze za goraco.
                                            • lusia_janusia Re: witam w kwietniu 12.04.13, 07:25
                                              Mimo deszczu i chlodu cieplutko Was witam
                                              i milego zakonczenia tygodnia.
                                              • dorka556 Re: witam w kwietniu 12.04.13, 07:30
                                                Dzień dobry.
                                                • tetika Re: witam w kwietniu 12.04.13, 07:42
                                                  witam cieplutko, u mnie slonko nie moze sie zdecydowac czy swiecic czy sie schowac...
                                                  • greis52 Re: witam w kwietniu 12.04.13, 08:59
                                                    witam u mnie zaciągnęło wiosennym deszczem
                                                    udanego weekendu życzę!
                                                  • kendo Re: witam w kwietniu 12.04.13, 09:04
                                                    tu deszczy od wczoraj ,
                                                    wieczorem zaczelo ,
                                                    ale duzo cieplej sie zrobilo,
                                                    pachnie typowo wiosennie i nawet zazielenila sie trawka juz miejscami...

przemilego dnia zycze
                                                  • jaga_22 Re: witam w kwietniu 12.04.13, 10:41
                                                    U mnie to tylko zazieleniła się trawka w pojemniku dla kotka.
                                                    Wolę nie spoglądać przez okno.Zapowiadany deszcz na weekend.

Witam z Mruczusiem

http://i49.tinypic.com/2rfa2qx.jpg
                                                  • kendo Re: witam w kwietniu 12.04.13, 17:03
                                                    przesliczny Mruczus Jagus....
                                                    wracalam do domu w mgle ,jak mleko...
                                                    wszyscy powoli jechali...

milego popoludnia/wieczoru zycze
                                                  • jaga_22 Re: witam w kwietniu 12.04.13, 17:41
                                                    A u mnie siąpi deszczyk.
                                                  • kendo Re: witam w kwietniu 12.04.13, 17:51
                                                    zdazylam wyschna ,
                                                    padalo gesto i krotka droga z samochodu do Lusi zmoklam
                                                    drugi raz jak z psiunem spacerkowalam

obecnie niemilosiernie gesta mgla opadajaca jak deszcze,skapuje po prostu z drzew,
                                                    dobrze,ze nie wieje mroznym wiatrem
                                                  • henryk245 Re: witam w kwietniu 13.04.13, 08:05
                                                    wczoraj bardzo gesta mgla jak u A.Hitchcock´a i cieplo
                                                    dzisiejszy poranek (06:50) bardzo cieply i przedzierajace sie
                                                    przez rzedniejaca mgle sloneczko-bedzie cieply i wilgotny dzien
                                                    wegetacja nadrabia dluga zime-wszystko rosnie az slychac i czuc ...

zrobilem dzis premiere tej wiosno-lata z takimirz ciuchami i niezmarzlem

Milego Dnia Zycze

Henryk
                                                  • kendo Re: witam w kwietniu 13.04.13, 08:44
                                                    *Henryk,
                                                    Tobie i na syberii byloby goraca w tych ciuszkach,
                                                    cieply "chlop" z Ciebie ....

widac Zaloga jeszcze porannymi zajeciami zajeta,

witam Was juz iscie wiosennie
                                                    zyczac udanego dnia.
                                                  • dorka556 Re: witam w kwietniu 13.04.13, 09:09
                                                    Sobotę zawsze zaczynam od oglądania 2 programów 'ogródkowych' na TVP i TVN.
                                                    Teraz wyjątkowo przydatnych bo i do nas na Podhale zawitała wiosna.
                                                    Pozdrowienia dla miłośników ogrodów, pozostałym też.
                                                  • kendo Re: witam w kwietniu 13.04.13, 09:12
                                                    *Dorus,
                                                    mam te kanaly telewizyjne,
                                                    o ktorej godzi sa te programy.....

choc niemam zamiaru "rozbudowywac ogrodu w inna roslinnosc" ale lubie zawsze popatrzec.

pozdrawiam wiosennie
                                                  • lusia_janusia Re: witam w kwietniu 13.04.13, 09:13
                                                    Jak zwykle piatek u mnie organizacyjny, po prostu nie starcza
                                                    czasu na wszystko. Nie zdazylam upiec sobie bulek i dzisiaj rano
                                                    wskoczylam na rowej zeby kupic na sniadanie jakies pieczywo.

Chleb nie wchodzil w rachube, bo za miekki jak wata, albo gabka
                                                    i na dodatek slodki, wybralam ciemna ciabate az za 9 kr i pol zjadlam i druga
                                                    polowka na kolacje.
                                                    Zamiaruje jednak nastawic swoje grahamowe bulki to mam przynamniej na
                                                    2 tygodnie jedzenia.
                                                  • lusia_janusia Re: witam w kwietniu 13.04.13, 09:18
                                                    Dzisiaj sobota - co zjadla kota - byl taki jakis wierszyk, z dziecinnych
                                                    lat pamietam.
                                                    No to robie dzisiaj bulki , a mialam zamiar jechac do Kendo podrutowac razem.
                                                    Pogoda sie zalamuje, pochmurno sie zrobilo, a po tym deszczu w oczach zielono
                                                    i nie tylko, bo paki juz coraz wieksze -czyli wiosna, wiosna....

Jago Twoj Mruczus to juz tak zadomowiony jakby od zawsze
                                                    u Ciebie mieszkal - slodki i milutki.

Przyjemnego dnia dla Wszystkich.
                                                  • kendo Re: witam w kwietniu 13.04.13, 09:38
                                                    na szczescie czytam ,ze z lumbago spokojnie....

smacznego/udanego wypieku
                                                    mnie jakies lenistwo ogarnelo,
                                                    ale trzeba sie zabrac za codzienne omiatanie...fu,fuuuuuuuuuu

milego dnia
                                                  • jaga_22 Re: witam w kwietniu 13.04.13, 11:09
                                                    Witajcie ,na rozruszanie wypiłam 2 kielonki likieru kawowego Baileys.big_grin
                                                    Pogoda piękna + 18
                                                    Muszę zrobić porządek z kamienną różą (echeveria) bo mi Mruczuś strącił z okna.

http://i47.tinypic.com/34ynq5v.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: witam w kwietniu 13.04.13, 11:27
                                                    A oprocz tego to inne kwiatki maja sobie dobrze.
                                                    Oj chyba nie jeden tki wypadek Mruczkowi sie jeszcze
                                                    wydazy.
                                                  • kendo Re: witam w kwietniu 13.04.13, 11:50
                                                    nooooooooooo..kocio chcialo sobie powygladac przez szybke...
                                                  • jaga_22 Re: witam w kwietniu 13.04.13, 12:14
                                                    Te bardziej szkodliwe dla kocia wyniosłam do sypialni,
                                                    ale już trawka wzeszła w pojemniku,to będzie miał co skubać
                                                    Na szczęście orchidee są bezpieczne dla niego.
                                                  • dorka556 Re: programy ogródkowe 13.04.13, 12:53
                                                    Kendo, w sobotę w TVP1 o 7,30 program typowo poradnikowy. O 7.55 w TVN Maja w ogrodzie prezentuje piękne ogrody, ich aranżacje, no i przy okazji reklamuje f-my sponsorów.
                                                    Jej programy są powtarzane na TVNMeteo.
                                                  • kendo Re: programy ogródkowe/witajcie 14.04.13, 08:53
                                                    *Dorus
                                                    dzieki zapisalam ,na zielono pomazalam coby w oko sie rzucalo,ze to cos waznego ,
                                                    mam nadzieje ze teraz nie zapomne,
                                                    budze sie i tak ostanio wczesnie wiec sniadanie przed TV mozna zjesc z psiunem na kolanach...

Witajcie Zalogo niedzielnie

cudnie przez okno sie patrzy
                                                    ale i nie zimno,
                                                    zawsze otwieram okono po wstaniu z lozka i nie "omiotlo mnie zimnem"
                                                    czyli juz wiosna

milego odpoczynku.
                                                  • lusia_janusia Re: programy ogródkowe/witajcie 14.04.13, 09:23
                                                    Przepieknie dzisiaj od rana +8 o godz,7,oo bylo, jestem po siadaniu
                                                    z ostakiem kawki z Wami i tak mysle co tu dzisiaj robic w taka
                                                    piekna pogode. Moglabym moze zrobic premiere rowerem do Kendo,
                                                    ale nie wiem czy sie nie upoce i jak sie tu ubrac, z tak naglym ociepleniem,
                                                    jeszcze czlowiek nie przyzwyczajony do lekkiego odzienia - i zawsze cos-
                                                    i na cos sie narzeka-. Tak to ludzka natura.

Prsyjemnego relaksu na lonie natury dla Wszystkich zycze.
                                                  • kendo Re: programy ogródkowe/witajcie 14.04.13, 09:26
                                                    hej Lusia
                                                    ja wlasnie tak "po cichu" planuje wpasc do Ciebie i nad morze moze podjechac??
                                                    co myslisz o tym

obiadek "swoj przeciwalergiczny biore"
                                                    i mozemy skoczyc....

milego rozmyslania nad dniem....
                                                  • dorka556 Re: programy ogródkowe/witajcie 14.04.13, 09:28
                                                    Teraz Maja w ogrodzie jest 2x w tygodniu.
                                                    Dopisz jeszcze niedzielę o 7.55 w TVN.
                                                    Miłego oglądania.
                                                  • kendo Re: programy ogródkowe/witajcie 14.04.13, 09:44
                                                    dzieki Dorus....dopisalam.

miej sobie mila niedziele.
                                                  • henryk245 Re: programy ogródkowe/witajcie 14.04.13, 10:15
                                                    Maja w ogrodzie?,dlaczego by nie w naszym ogrodzie?
                                                    szukam kogos chetnego by ogrod posprzatal za 100 kr/h

jeszcze nieznalazlem nikogo a wiosna szybka i intensywna
                                                    latos bedzie,chyba przejde na nawozenie plynnym koncentratem
                                                    z Fe - podlancza sie baniaczek do weza/gibona i jednoczesnie
                                                    podlewa i nawozi,jedyny minus to krotki czas dzialania ok.dwa miesiace.

Pzdr.
                                                  • jaga_22 Re: programy ogródkowe/witajcie 14.04.13, 11:43
                                                    Witam,u mnie też jest +8 na razie,bo obiecali więcej,ale jakoś
                                                    się na to nie zanosi.Najgorzej,że bez słoneczka.
                                                    Zazdroszczę Wam Waszej vitalności,
                                                    mnie się dziś nic nie chce. http://s8.rimg.info/b6ebaa9ba100f9e8971191c1476a5d86.gif
                                                  • kendo Re: programy ogródkowe/witajcie 14.04.13, 11:45
                                                    Jagus,
                                                    no caly tydzien czekalysmy na lepsza pogode bezwietrzna
                                                    by nad morze sie udac posluchac wiosennego szumu fal i mew nawolywujacych sie.......

przemilogo dnia dla Zalogi
                                                  • pia.ed Programy ogródkowe/wiosna idzie 14.04.13, 12:14
                                                    Przeczytałam ze już od dziś ma się ocieplić ... zawitało słonce ...
                                                    piszą nawet o "rekordzie ciepła" w przyszłym tygodniu ...

www.skanskan.se/article/20130413/VADER/130419857/1007/-/varmerekord-att-vanta

henryk245 napisał:
                                                    > szukam kogos chetnego by ogrod posprzatal za 100 kr/h
                                                    > jeszcze nieznalazlem nikogo a wiosna szybka i intensywna...

A w jaki sposob szukasz? Dajesz ogloszenia?

• slo-onko lato ? 15.04.13, 07:43
                                                    witajcie w piekny sloneczny poniedzialek.
                                                    toz to pelnia lata, 20 stopni na plusie, pomieszaly sie lekutko pory roku.
                                                    milego dnia
                                                  • greis52 Re: lato ? 15.04.13, 07:52
                                                    pozdrawiam, taki ma byc cały ten tydzieńsmile
                                                    udanego dnia Wam życzę!
                                                  • lusia_janusia Re: lato ? 15.04.13, 09:08
                                                    I wlasnie planowalam byc o tej porze w Polsce, ale jak to plany
                                                    zawsze sie rozchodza, moze bede miala innym razem szczescie.

U mnie dzisiaj pochmurno w nocy padal deszcz,.
                                                    Przyjemnego spedzania czasu w cieple i sloncu.
                                                  • kendo Re: lato ? 15.04.13, 09:12
                                                    *Lusia
                                                    mialysmy wczoraj szczescie pogodowe nad morzem-dzis "przegrana aura"

*Pia
                                                    tu wczoraj nasze miasto bylo najcieplejszym w Skåne,
                                                    slonce mielismy przez caly tydzien z mroznymi wiatrami

*Slo
                                                    super pogoda az +20....
                                                    oby nie zwariowac z ciuszkami,
                                                    bo mozna sie zaziebic.....

*Greis i reszta Zalogi
                                                    milego dnia zycze.
                                                  • jaga_22 Re: lato ? 15.04.13, 09:55
                                                    Zazdroszczę tych 20 st. u Sloo,może dziś się sprawdzi 14 st.
                                                    Nie narzekam,bo słonko już wyszło.
                                                    https://www.ekartki.pl/cards_files/28/28617_poniedzialek.png
                                                  • kendo Re: lato ? 15.04.13, 10:10
                                                    *Jagus
                                                    sliczne powitanie filizankowo-poniedzialkowe
                                                    ja nawet nie mysle o +20,
                                                    tylko by tu nie wialo...

milego dnia Jagus
                                                  • dorka556 Re: lato ? 16.04.13, 06:42
                                                    Na razie jest -2 i lekki szron. W południe ma być nawet 14 stopni, co przy słońcu i bez wiatru daje prawie tropik.
                                                    Robię plan pracy na dzisiaj (w ogrodzie) i już kartka mi się skończyła.
                                                    Oj, przydałyby się jakieś dobre duszki, albo krasnoludki...
                                                    Miłego dnia, nie przepracowujcie się.
                                                  • lusia_janusia Re: lato ? 16.04.13, 08:42
                                                    To samo dla Ciebie Dorka, dozuj sobie prace, zeby sily Ci
                                                    starczylo jak najdluzej.
                                                    U mnie o godz.5,50 bylo +9, ale teraz sloneczka nie widac.

Przyjemnego tygodnia dla Wszystkich.
                                                  • kendo Re: gdzie lato ? 16.04.13, 09:59
                                                    ja pytam najpierw o wiosne.....
                                                    niech zostanie w pelni swej witalnosci
                                                    coby wegetacja sie ruszyla,
                                                    na to konto wczoraj slabiutko grzali,
                                                    albo nie dogrzala sie chatka,
                                                    bo od 10 .13 nie mielismy cieplej wody.....

prace w ogrodzie sie u mnie odwlekaja,
                                                    jakos wilgotno dzis i cos chyba padalo??

sily do prac ogrodowych zycze.
                                                  • pia.ed Re: gdzie lato ? 16.04.13, 10:07
                                                    kendo napisała:
                                                    > na to konto wczoraj slabiutko grzali,> albo nie dogrzala sie chatka,
                                                    > prace w ogrodzie sie u mnie odwlekaja,> jakos wilgotno dzis i cos chyba padalo??

Wracalam wczoraj z kina po ósmej wieczorem, bylo bardzo cieplo ...
                                                    Kiedy przyjechałam do domu zastałam lodowate kaloryfery ...
                                                    dzis tez sa lodowate.

Cala noc chyba padalo bo ulice sa mokre a jak wystawiłam glowe za okno
                                                    to zawiało nieprzyjemnym chlodem.
                                                    Słońca nie ma ... Jest taka mgła, ze widac tylko 10 pieter z 25-pietrowego Kronprinsen,
                                                    a ten lezy 500 metrow ode mnie ...

• jaga_22 Re: gdzie lato ? 16.04.13, 10:15
                                                    Witam,w tej chwili mam 15 st. a ma być 17 i piękne słonko.
                                                    Może w przyszłym tygodniu wezmę się za balkon.
                                                    Doruś nie szalej,bo co później będziesz robiła,
                                                    jak wszystko porobisz.wink
                                                  • dorka556 Re: gdzie lato ? 16.04.13, 10:22
                                                    Jaguś, w ciągu ostatnich 40 lat miałam kilka ogrodów, spędzałam w nich każdą wolną chwilę a nigdy nie mogłam powiedzieć, że mam wszystko zrobione. Siedziałam tylko wtedy, gdy ktoś mnie odwiedził. To robota na okrągło. Na szczęście ją lubię.
                                                    Jak będę powolutku dłubać, to zima mnie zastanie...
                                                  • kendo Re: gdzie lato ? 16.04.13, 10:16
                                                    teraz Pia mozemy oczekiwac ,
                                                    ze ogrzewanie nie bedzie takie intensywne,
                                                    maja czujniki ustawione na temperature na zewnatrz i reguluje sie dostawa ciepla do domow,

nam zakladajac nowa pane grzewcza tez na zewnatrz przeciagneli digital czujnik.....
                                                    technika na przod pedzi....
                                                  • pia.ed Re: gdzie lato ? 16.04.13, 14:40
                                                    Kiedy jechalam do miasta o 10 45 to mgla zeszla na dol
                                                    i caly ten 25 - pietrowy budynek byl w mgle ...

W czasie 10 minutowej jazdy rowerem wyszlo slonce i zrobil sie upal!!!
                                                    A ja w mojej dlugiej zimowej kurtce ... niemal identycznej do tej,
                                                    ktora masz na zdjeciu przy koniach. Uff ...

Teraz siedze u Patrika w mieszkaniu, bo przyprowadzilam z jego pracy zepsuty rower
                                                    i postawilam na podworku. On bedzie uzywal moj rower ktorym przyjechalam,
                                                    a mnie czeka "spacerek" do domu ...

Zebym byla lekko ubrana to nie problem ale mam na sobie
                                                    ciezkie polbuty w ktorych chodzilam cala zime
                                                    i grube, zimowe dzinsy.
                                                  • lusia_janusia Re: gdzie lato ? 17.04.13, 07:20
                                                    Pia nie tylko Ty taki problem mialas, u mnie nie bylo
                                                    mgly, ale rano wyszlam i za pol godziny wracalam i maialm'
                                                    takie samo odczucie jak Ty, juz pomyslam wyjac wiosenne budy
                                                    i w poludnie w nich godnic po miescie, jednak rano jeszcze zimno.
                                                  • lusia_janusia Re: wiosna 17.04.13, 07:24
                                                    Witam wiosennie, slonecznie i z planami
                                                    na caly dzien,
                                                    Nie przepracowujcie sie za bardzo.
                                                  • tetika Re: wiosna 17.04.13, 07:28
                                                    dzien dobry, ja ide zawalczyc o prace i tez mam dzis troche biegania po rozkopanym miescie
                                                    milego dnia
                                                  • greis52 Re: wiosna 17.04.13, 07:59
                                                    powodzenia w dzisiejszych planach życzę!
                                                    ja jadę uporządkować po zimie letnisko
                                                    to udanej srody!
                                                  • lusia_janusia Re: wiosna 17.04.13, 08:00
                                                    Trzyyyymmmmaaammm kciuki za CIEBIE
                                                  • slo-onko Re: wiosna 17.04.13, 09:43
                                                    dzien dobry, witam wszytskichw ten kolejny piekny wiosenny dzien.
                                                    ptaszki swiergola rano i wieczorem, taki ptasi koncercik az milo.
                                                    widze, ze wszyscy maja plany. tez mam plany na dzisiaj ,a najwazniejsze na weekendy,plany wyjazdowe. w koncu udalo dopiac wszytsko iw koncu sie zrelaksuje ,co prawda tylko 3 dni,ale zawsze cos.
                                                    milego dzionka
                                                  • jaga_22 Re: wiosna 17.04.13, 11:30
                                                    Ja dziś pierwszy raz usłyszałam rano świergot ptaszków.
                                                    Ma być 18st,ale na razie 13 ,a słonko się zastanawia,czy wyjść.wink
                                                    Na razie nie mam siły,ledwo bieżnię zaliczyłam.
                                                    No ale jak zmierzyłam ciśnienie 97/57 to nic dziwnego.wink
                                                    może kawusia pomoże. https://gifynaforumanowi.blox.pl/resource/d_coffee.gif
                                                    Tetiko trzymam kciuki ,obyś załatwiła sprawę pozytywnie. https://gifynaforumanowi.blox.pl/resource/JC_doubleup.gif
                                                  • kendo Re: wiosna 17.04.13, 12:33
                                                    milo poczytalam Was dziewczyny...

obrobilam sie z grubsza z planami,
                                                    poukladalam wczorajsze dwa upiory ktore wyschly/
                                                    bylam w sklepie rowerem/waga w osrodku zdrowia/przygotowanie do obiadu,
                                                    oczywiscie lunch zaliczylam i chwila odpoczynku....

pieknie na dworze i juz czas zmienic buciory na cos lzejszego,
                                                    strasznie ciezko sie rowerkowalo...

*Jagus,
                                                    tez dzis sily mi jakos braklo,
                                                    bo rowerkowanie krotrze bylo a jednak resztkami sil do domu wrocilam....

slonca zycze.
                                                    szczescia z pracka w ogrodzie
                                                    szczescia w znalezieniu etatu ciekawego.
                                                  • tetika Re: wiosna 18.04.13, 05:43
                                                    witam, postanowilam dzis pomyc okna i zmienic ciuszki na lzejsze w szafie
                                                    z praca narazie nic pewnego a jak bedzie to i tak na niezbyt dla mnie dobrych warunkach. beznadziejne czasy....
                                                  • dorka556 Re: wiosna 18.04.13, 06:00
                                                    Moje okna też czekają na umycie a mam ich 11. Brrr...
                                                    Pilniejszy teraz jest ogród. Roślinki nie chcą i nie mogą czekać.http://s17.rimg.info/6d48f44e5e8e24be004a63d95ea835fd.gif
                                                  • greis52 Re: wiosna 18.04.13, 08:08
                                                    w całym kraju piękny dzień iście letnismile
                                                    i niech będzie udany i dla nas i dla roślineksmile
                                                  • lusia_janusia Re: wiosna 18.04.13, 09:21
                                                    Moje okna czyste, to mam z glowy, w nocy popadl deszcz,
                                                    na sciezkach spacerowych stoja kaluze, wilgotno ale cieplo.

Przyjemnego dnia dla Wszystkich zycze.
                                                  • kendo Re: wiosna 18.04.13, 09:42
                                                    wczorajsze popoludnie w ogrodzie spedzilam z grabiami...
                                                    mialam szczescie,dzis mokro i co inne w planie...okna tez czekaja na mycie..

witajcie Zalogo
                                                    no nareszcie czuc/widac wiosne-

milego dia w sloncu-tu jakos dzis go zabraklo....
                                                  • slo-onko Re: wiosna 18.04.13, 10:06
                                                    wiyajcie w kolejny piekny wiosenny dzien.
                                                    jesli chodzi o okna to moje.... wciaz czekaja na odpowiedni moment,ktory nie wiem keidy nastapi. mialam zamiar zrobic z nimi porzadek popoludniem,ale jakos zabraklo czasu.
                                                  • kendo Re: wiosna 18.04.13, 10:38
                                                    *Sloo moze poczekaj ,
                                                    po deszczu juz kurz bedzie splukany ze wszystkiego,
                                                    wtedy na dluzej czyste pozostana,
                                                    tak czekam ze swoimi,
                                                    ten deszczyc troszke za skapy,dalej kurz lezy wszedzie a zamiatarka uliczna dopiero w maju tu zamiata pach zimowy....

milego dnia Zalodze.
                                                  • kendo Re: wiosna 18.04.13, 10:53
                                                    zamykam obejscia i psiuna lece odcedzic,
                                                    pozniej plan zaczne wykonywac..

wszystkiego udanego Zalodze.
                                                  • jaga_22 Re: wiosna 18.04.13, 11:38
                                                    Eh...jeszcze dziś nic nie zrobiłam,tylko posprzątałam.
                                                    Słonko cudownie świeci 23 st. cieplusieńko.
                                                    Miłego dnia. http://s2.rimg.info/868b09b101869c35f32b3066fa8c0b12.gif
                                                  • lusia_janusia Re: wiosna 18.04.13, 12:13
                                                    Jago to jednak cos zrobilas, posprzatac to duzo.
                                                    Ja tez odkurzylam i zjadlam moj obiad i popijam pyszna
                                                    herbatke z miodem i cytryna, jak odpoczne to zrobie moze runde
                                                    po miescie, albo chwyce sie za druty, jest cieplo, jeszcze w cieplej kurtce,
                                                    ale musze zrobic przeglad garderoby, i nie lubie tego, bo duzo
                                                    balaganu.
                                                  • kendo Re: wiosna 18.04.13, 12:39
                                                    dzies pisza,ze najcieplej mamy az + 19,
                                                    ale nie tu..na lotnisku blisko mnie...

*Jagus
                                                    ja co rano mopam chtke
                                                    inaczej by mnie udusilo a zawlaszcza teraz kiedy zaczelo wszystko kwitnac i wiatr nanosi z roznych stron

milego dnia Ci zycze

Lusia tez juz zjadlam,
                                                    herbatke wypilam ide do chlibka w foremki powkladac...a pozniej chyba tez druty..

Milelego dnia Zalodze.
                                                  • henryk245 Re: wiosna 19.04.13, 07:51
                                                    jak zwykle od kilku juz dni piekny sloneczny poranek
                                                    wieje z NW wiec nieco chlodny wiaterek ale w okolicach
                                                    poludnia jest szansa ze zas bedziemy mieli LATO .

Milego Weekend´u Zycze
                                                  • lusia_janusia Re: wiosna 19.04.13, 08:16
                                                    I w miescie tez odczuwa sie zimny sztormowy wiatr.
                                                    Ciepla i slonka zycze na zakonczenie tygodnia.
                                                  • kendo Re: wiosna 19.04.13, 08:46
                                                    no wlsnie,wiatrzysko zawsze mnie odstrasza,
                                                    przez tyle lat nie przyzwyczailam sie do niego...

witam Zaloge
                                                    zeczac udanego dnia.
                                                  • jaga_22 Re: wiosna 19.04.13, 11:48
                                                    U mnie też nie ma ładnej pogody,bo nie ma slonka.
                                                    Trochę popadało.Wyprałam firanę,a teraz idę umyć okno,
                                                    na rozweselenie pogody ducha upiekłam szarlotkę.big_grin
                                                  • kendo Re: wiosna 19.04.13, 14:38
                                                    tez okna czekaja,
                                                    ale dzis wieje okropnie mocno,
                                                    niby cieply wiatr ale czuc przez ubranie....

pojadlam i sen mnie morzy...

milego popoludnia zycze.
                                                  • pia.ed Gdzie ta wiosna? 19.04.13, 16:45
                                                    Dzis i wczoraj zmarzłam na rowerze ... Wiosnę widać tylko w ogródku.
                                                    Przez te parę słonecznych dni kiedy temperatura w dzień sięgała 15 C
                                                    zaczęły rozkwitać kwiaty, a rawnik pokrył sie fiolkami i stokrotkami.

Pokazały się pierwsze paki na kasztanowcach którymi jest obsadzona Carl Gustaf väg,
                                                    a od ktorej odchodzi moja mala uliczka.
                                                  • pia.ed Re: Gdzie ta wiosna? 19.04.13, 21:52
                                                    Troche powyżej Sztokholmu zaczela sie juz powódź.
                                                    Powodem jej sa masy śniegu, 2 i pol raza większe niż w innych latach.
                                                    Przy ociepleniu zaczęły topnieć, zalały pola i zagrażają miastu Uppsala.

Ciekawe jest to co dowiedziałam się z artykułu:
                                                    śnieg szybciej topnieje przy chmurnej pogodzie i wietrze niż przy słońcu, ponieważ przy zachmurzeniu jest wyższa temperatura nocą, wiec śnieg topnieje cala dobie.
                                                    Wiatr z kolei powoduje cyrkulacje powietrza wywiewając zimne powietrze z ziemi
                                                    i zastępuje je ciepłym powietrzem ...

www.dn.se/nyheter/sverige/varfloden-slar-till-i-oster
                                                  • jaga_22 Re: Gdzie ta wiosna? 19.04.13, 22:32
                                                    Jutro jadę do sklepu ogrodniczego,to popatrzę na wiosnę.smile
                                                  • kendo Re: Gdzie ta wiosna? 20.04.13, 09:19
                                                    juz w Upsali zamknieto pare ulic z powodu powodzi,
                                                    zawsze o tej porze sa powodzie,ale tej wisny szczegolnie wielkie...

*Jagus
                                                    pochwal sie pozniej cos zakupila za kwiaty....
                                                    tu jeszcze na nie za wczesnie by wisialy na zewnatrz w skrzynkach

zapowiada sie na cieply dzien bez wiatru...no po polowe slabysz niz wczoraj byl..

milego weekendowego odpoczynku....
                                                  • lusia_janusia Re: Gdzie ta wiosna? 20.04.13, 09:35
                                                    I tez dotarlam do kompa, cos ostatnio jakos ma duzo
                                                    zakretow zanim dotre, ale jestem
                                                    Piekny sloneczny dzien, kolezanka mnie obudzila nie wiedzac
                                                    ktora jest godzina, dostala migreny a jej tabletki sie skonczyly
                                                    i chciala pozyczyc. Wspolczuje w taka piekna pogode migrena to
                                                    nie wesolo.

Ala ja zycze Wam duzo slonca , wypoczynku i dobrego samopoczucia.
                                                  • kendo Re: Gdzie ta wiosna? 20.04.13, 09:51
                                                    o swiecie Lusia
                                                    ale sie masz.....
                                                    mam nadzieje"ze zakrety sie wyrownaja"....
                                                    przejzalam wszystkie kamerki akurat teraz

miej sobie udany odpoczynek
                                                  • jaga_22 Re: Gdzie ta wiosna? 20.04.13, 13:27
                                                    Lusia,ja też mam dziś same zakrety.Teraz nie mam czasu,bo mam syna i Martynkę,jutro posadzę ,to pokażę.
                                                    Miłej soboty kwiat
                                                  • kendo Re: Gdzie ta wiosna? 20.04.13, 13:34
                                                    oj Jagus?
                                                    "zakrecona vistula cusik" hi,hiiiiiiiiiiii

ja zakrecilam sie w rure od odkurzacza...
                                                    juz koncze,i upior na dworze majta...slicznie wyschnie
                                                    i alergenow nalapie,...

milego popoludnia jagus z rodzina i oczywiscie uscicski dla Martynki
                                                  • pia.ed Re: Gdzie ta wiosna? 20.04.13, 14:36
                                                    Ja wiedziałam, ze to zdjęcie jest z Uppsali, ale w artykule napisali,
                                                    ze fala powodzi zbliża sie do Uppsali.
                                                    Rapport i Aktuellt nigdy nie ogladam ... Ty masz chłopa w domu zainteresowanego polityka, który włącza telewizor na wiadomości, wiec jesteś na bieżąco.
                                                  • kendo Re: Gdzie ta wiosna? 20.04.13, 15:54
                                                    *Pia
                                                    "moj chlop"nie oglada szwedzkiej telewizji
                                                    mamy dwa talerze na garazu,
                                                    mniedzy innymi polska satelite
                                                    a szwedzkie dziennik rano slucha przy sniadaniu albo poobiednim odpoczynku....

zreszta tam co roku o tej porze sa powodzie w tym roku wieksze,bo zima obfita w snieg tam byla i tez "rozciagnieta w czasie jak tu"
    • greis52 Re: KWIECIEN 21.04.13, 08:45
      przyjemności niedzielnych Wam życzę!
      • dorka556 Re: KWIECIEN 21.04.13, 09:03
        Dołączam się.
        U mnie piękna słoneczna pogoda i tylko gdzieniegdzie pozostałości śniegu.
        • lusia_janusia Re: KWIECIEN 21.04.13, 09:10
          Na wzajem Greis, Dorka.
          Przepieknie ptaki spiewaja, slonecznie i zdrowo, tylko dzisiaj
          +6, a caly tydzien bylo ca +10 ale da sie przezyc, bo slonce dodaje sily.

Przyjemnego odpoczynku i milych nastrojow.
          • kendo Re: KWIECIEN 21.04.13, 09:31
            wzajemnie dziewczyny,
            spedzajcie kazda minutke w sloncu....

podobnie mam z temperatura ,jak Lusia
            zdrowo jest,ale mysle,ze do lunchu bedzie calkiem cieplutko i w planach rower mam na dzis przed obiadem,
            bo juz sie rozmraza...
            • jaga_22 Re: KWIECIEN 21.04.13, 12:54
              Witam prawdziwie słonecznie i błękitnym słonkiem.
              Posadziłam kwiatki na małym balkoniku,teraz odpocznę
              i posadzę na dużym.Miłej niedzielii słonecznej życzę.smile

http://i34.tinypic.com/qozh8j.jpg
              • greis52 Re: KWIECIEN 22.04.13, 07:50
                pięknie te Twoje balkony Jago,
                miło tak wśród kwiatów posiedzieć
                ja w tym roku w skrzyneczki wsadziłam lobelie
                zobaczę jak się sprawdzi na moim nasłonecznionym balkonie
                miłego dnia i mijających dni tygodnia!
                • kendo Re: KWIECIEN 22.04.13, 09:33
                  *Greis,
                  lobelja w sloneczne dni lubi duzo wody,
                  miewalam je jako kompozycje do skrzyneczek z innymi kwiatkami...powodzenia zycze z nimi.

*Jagus
                  no zdjecie chyba cyklas balkonikom...jak wygladaja??

tu nieco zamchmurzone niebo,ale moze slonko zdola sie przedrzec przez chmurzyska

milego poczatku tygodnia zycze.
                  • lusia_janusia Re: KWIECIEN 22.04.13, 09:51
                    Przyjemnego dzionka i spiewu skowronka,

usmiechu slonca i wiatru jak skapca.

Bujnych kwiatow w skrzyneczkach

pomyslow na tydzien i soboty na luzie.
                    _Lusia_
                    • jaga_22 Re: KWIECIEN 22.04.13, 09:59
                      Witajcie,wczoraj było słonecznie,ale zimno,bo wiatr,a dziś jest jeszcze piękniej.
                      Teraz tylko czekać aż urosną.Może ze 2 m-ce będą,a później traeba będzie odnowic,bo goździki,niezapominajki czy stokrotki długo nie kwitną.
                      Tylko pelargonia zostanie do przymrozków.Nie było specjalnego wyboru.

http://i38.tinypic.com/2a76gsh.jpg

http://i35.tinypic.com/fpbfh0.jpg
                      • kendo Re: KWIECIEN 22.04.13, 10:08
                        *Lusia
                        sliczne poranne powitanie,
                        przenioslam je do "Twego schowka"

*Jagus
                        juz obejzalam zdjecia i pochawlilam kwitki
                        slicznie bedzie tez w tym roku...

milego dnia Zalodze.
                        • lusia_janusia Re: KWIECIEN 23.04.13, 05:53
                          Wczesnym porankiem WITAM WSYSTKICH
                          i nie wiem jaka bedzie pogoda bo dopiero swita i ptaszki ladnie
                          spiewaja, jest cicho od samochodow tylko gazetowy wrzucil
                          gazete do skryznki.
                          Przyjemnego dnia.
                          • greis52 Re: KWIECIEN 23.04.13, 07:45
                            pozdrawiam poranne "ptaszki"smile
                            miłego dnia życzę vistulanom
                            • kendo Re: KWIECIEN 23.04.13, 08:52
                              no,rospadalo sie,
                              ale bylo tak sucho i zakurzone,
                              ze deszczyk moze zmyje czesc soli...
                              chlodno.

milego dnia Vistulanom
                              • slo-onko Re: KWIECIEN 23.04.13, 10:18
                                Dzien dobry wtorkowo.
                                Milego dnia i duzo slonka.
                                u mnie slonecznie,ale chlodno.
                                • jaga_22 Re: KWIECIEN 23.04.13, 11:37
                                  Rano nawet zmokłam,teraz cieplutko 21st i wyszło słoneczko.

wiosnę widać gołym okiem.

http://i38.tinypic.com/2jd5o1u.jpg
                                  • lusia_janusia Re: KWIECIEN 23.04.13, 20:40
                                    Piekan ta wierzba Jago - seledynowa - najpierwsza.
                                    • tetika Re: KWIECIEN 24.04.13, 08:21
                                      uwielbiam wiosenna zielen smile
                                      • lusia_janusia Re: KWIECIEN 24.04.13, 09:24
                                        Piekny poranek ze sloncem i spiewem ptakow.
                                        Zycze udanego dnia.....................................
                                        • kendo Re: KWIECIEN 24.04.13, 09:28
                                          tu tez ptaszki spiewaja,
                                          sroki swego rewiru skrzekiem pilnuja...
                                          nawet mniej krukow/wron na polach,
                                          wszystko pewnie juz na jajach siedzi,

zapowiada sie slonecznie
                                          i takiego dnia Wam zycze.
                                          • jaga_22 Re: KWIECIEN 24.04.13, 10:36
                                            Witajcie... sroczki już nie przylatują,Mruczuś na darmo wypatruje.

http://i36.tinypic.com/2mgkvg3.jpg

http://i33.tinypic.com/2yopqph.jpg
                                            • lusia_janusia Re: KWIECIEN 24.04.13, 10:40
                                              No popatrz Jaga jak on sobie upodobal miejsce
                                              z oknem na swiat.
                                              • jaga_22 Re: KWIECIEN 24.04.13, 10:59
                                                Jeszcze trochę i będzie mógł wychodzić na balkon.
                                                • lusia_janusia Re: KWIECIEN 24.04.13, 11:21
                                                  Chyba bedzie mu sie rozchodzilo, ze nie bedzie mogl
                                                  pochodzic po trawce?, ale tez nie wiadomo, czy byl wypuszczany
                                                  na dwor czy tylko w domku siedzial caly czas?
                                                  • slo-onko Re: KWIECIEN 24.04.13, 11:46
                                                    Witajcie Forumeczki srodowo.
                                                    Za oknem wiosna, zaczyna wszytsko bujac w zielen , wypuszczac paczki,ale bedzie pikenie...
                                                  • henryk245 Re: KWIECIEN 24.04.13, 12:22
                                                    innemedium.pl/wiadomosc/fizycy-zaproponowali-teorie-wedlug-ktorej-grawitacja-nie-istnieje

"Wiele osób słyszało na pewno o słynnym jabłku, które spadło rzekomo na głowę Izaaka Newtona. W wyniku tego miał on doznać olśnienia i opracowania tak zwanej teorii grawitacji. Od tego czasu minęło sporo czasu a nasza wiedza na temat charakteru i pochodzenia grawitacji nie rozwinęła się znacząco. W efekcie do dzisiaj fizycy wiedza tylko, że jest to bardzo dziwne oddziaływanie, znacząco różne od wszystkich innych sił w naturze. Być może nasze podejście było jednak z gruntu złe a grawitacja tak naprawdę nie istnieje."

wychodzi na to ze kreacjonalisci odzyskuja teren
                                                    latwo jest postawic teorie lecz trudniej ja udowodnic

I.Newton przewraca sie w swym grobie , chyba .

Pzdr.
                    • dorka556 Re: KWIECIEN 25.04.13, 06:35
                      Kolejny piękny dzień. Wiosna nadrabia zaległości.
                      Wstaję razem ze słonkiem i czekam, pijąc kawę, aż zacznie na różowo oświetlać szczyty gór.
                      Od tygodnia haruję w ogrodzie a dopiero jestem na półmetku. Mimo to jestem happy.
                      Od kilku dni piję herbatkę ze świeżej pokrzywy. Naprawdę czuję się po niej lepiej. Polecam.

Miłego, prawdziwie wiosennego czwartku.
                      • tetika Re: KWIECIEN 25.04.13, 08:17
                        dzien dobry smileja dzis ide sprawy zalatwiac, wiec sie przy okazji dotlenie
                        • jaga_22 Re: KWIECIEN 25.04.13, 09:12
                          Witajcie...
                          Długo słonko wstawało,ale już jest,niemniej jest małe zachmurzenie.
                          Mam herbatę z pokrzywy,ale w torebkach.Zadzwoniłam do męża,bo siedzi na rybkach i mówi,że koło niego jeszcze pokrzyw nie widać.

http://i35.tinypic.com/105v8yb.jpg
                          • kendo Re: KWIECIEN 25.04.13, 09:44
                            wczoraj z Lusia na spacerze "konikowym "bylysmy
                            i cala trasa bez pokrzywy byla
                            a ma zwyczaj tam byc...kolo mnie jeszcze ani jedna roslinka "cgwastowa" nie wyszla..

witajcie ranne ptaszki
                            i miejcie sobie udany dzien

*Jagus
                            i zakwitl gozdzik kolo niezapominajki,slicznie wyglada.
                            • lusia_janusia Re: KWIECIEN 25.04.13, 10:33
                              I ja tez juz dotarlam, ale pospalam jak nigdy, az jestem
                              zla sama na siebie, ale juz siedze z Wami i popijam
                              sniadaniowa kawe.

Henryk Jakas grawitacja tam jest, bo ruszamy sie w pionie,
                              inaczej bysmy plywali jak w kosmosie chyba?

Dorko praca przyjemna w ogrodzie lubie taka, jestes przynajmniej
                              teraz dotleniona i masz satysfakcje z rezultatu swojej pracy, chetnie bym pomogla
                              gdybym mieszkala blisko.

Tetiko pomyslnych zalatwien zycze i przyjemnego spaceru przez miasto.

Jagus Twoje kwiatki rozweselaja kazdy dzien, bo jeszcze teraz nie jest
                              w pelni wszystko rozwiniete i zielono.- sliczne.

Kendo moglam zamowic sobie budzenie, wczorajszy spacer totalnie
                              mnie wylusowal i obudzilam sie dopiero jak nigdy w zyciu za 20 dziesiata i jestem
                              niezadowolona z siebie, bo plany mialam inne na dzisiaj.

Niemniej wszystkiego zycze udanego dnia Wszystkim.
                              • kendo Re: KWIECIEN 25.04.13, 10:44
                                *Lusia
                                ja tez spalam wysmienicie,
                                ale obudzilam sie "normalnie" chlopaki mnie budza co rano.....
                                zaraz ide Bobby "odcedzic" i piwoniami sie zajme,
                                niewiem kiedy do sklepu sie wybiore po spodnie i czy wogole,biale by mi sie bardziej przydaly,choc cena lokuje na zakup czrnych,sa ladne w modelu i wysokie....
                                ewentualnie SMS-a podesle,jak bedzie Ci pasowalo to spotkamy sie w sklepie.

miej sobie udany dzien
                                • lusia_janusia RSpodnie 25.04.13, 11:46
                                  Ja tez zrobilam przeglad swoich i nawet dzisiaj ubralam jedne z tych,
                                  o ktorych zapomnialam ze mialam. I tez biale lub w bezu by mi sie przydaly.
                                  • kendo Re: RSpodnie 26.04.13, 09:40
                                    zastanawiam sie caly czas ,czy inwestowac w cos nowego??

chyba odpuszcze na razie,poczekam na cieplejsze dni...

witajcie Zalogo,
                                    popadalo troszke noca,
                                    wiatr ucichl,
                                    cieplej sie zrobilo,
                                    udalo mi sie wczoraj podsypac "nawozu" pod kwiaty,deszczyk pomogl z podlewaniem...

milego dnia

*Dorus
                                    zakonczylas juz w ogrodzie prace?
                                    mi zostalo jeszcze grabienie tu i uwdzie,
                                    kwiaty mam "oporzadzone"
                                    • jaga_22 Re: RSpodnie 26.04.13, 10:35
                                      Co ja mam powiedzieć? po prostu gorąco. http://s20.rimg.info/efe1bb7b8a0aa64764e27c9553a70989.gifpowyżej 20-tu st.
                                      Czekam na fachowców,będą zakładać siatkę na balkonie,
                                      żeby Mruczuś nie wypadł.
                                      • lusia_janusia Re: Spodnie 26.04.13, 10:46
                                        Ja okrezna droga dotarlam, pogoda nie nastraja do niczego.
                                        Wczoraj wieczorem wzielo mnie na chowanie i sortowanie
                                        zimowej garderoby, i dzisiaj bede prala rcznie szaliki i czapki i
                                        schowam do nastepnej zimy.

Witam serdecznie i zycze udanego zakonczenia tygodnia.
                                        • kendo Re: Spodnie 26.04.13, 12:36
                                          a czemu Lusia okrezna droga dotaralas??????
                                          ja tez musze juz poprac,zostawic jeno jeden na wszelki wypadek,
                                          jeszcze nie wyjelam letnich.....

*jagus
                                          dmuchnij ino tu tymi promyczkami,
                                          coby weselej sie zrobilo...
                                          Mruczek bedzie mial ladny sloneczny deck do opalania.
                                          • lusia_janusia Re: okrezna droga 26.04.13, 12:46
                                            dzisiaj zaczelam od spa, pozniej sniadanie, i przeglad
                                            zwierzynca i dopiero Vistula i inne przyjemnosci....
                                            • kendo Re: okrezna droga 26.04.13, 13:00
                                              achaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
                                              to miej sobie dobrze i glupota nie kupuj...
                                              • jaga_22 Re: okrezna droga 26.04.13, 14:40
                                                Ja też sobie narozrabiałam,zamiast na dole pasek mam na górze.Przedtem
                                                nie było problemu ze ściągnięciem,teraz nowsze oprogramowanie widocznie ma inaczej.Poczekam na córkę,żebym sobie więcej nie narozrabiała.big_grin
    • greis52 Re: KWIECIEN 26.04.13, 16:20
      pozdrawiam i życzę udanego zakończenia miesiąca
      a tym co maja w perspektywie długi weekend
      udanego wypoczynku!
      • dorka556 Re: KWIECIEN 27.04.13, 07:27
        Z kubkiem kawy zrobiłam obchód po ogrodzie.
        To nie do wiary, jak przyroda nadrabia zaległości. W ciągu trzech 'letnich' dni przybyło kwiatów i bujnej zieleni więcej niż w ciągu ostatnich trzech tygodni.
        http://i39.tinypic.com/34zk7lz.jpg
        • kendo Re: KWIECIEN 27.04.13, 10:58
          *Dorka
          faktycznie szybko zakwitly,
          pewnie w zaciszu slonecznym sobie rosna,
          bo moje tulipany dopiero paczki maja....

*Greis,
          wzajemnie zycze milego wypoczynku...

*Jagus,
          o swiecie,
          tez nie umie sobie poradzic z "bedami w kompie",jak sama jakos sie w nie zaplacze...
          chyba Corka dala rade sciagnac pasek na dol??

witajcie Zalogo,
          na upal sie nie zapowiad,
          ale sloneczko jakos lapki wystawia....

mielgo weekendowania
          • lusia_janusia Re: KWIECIEN 27.04.13, 11:28
            Dorko jak letnio masz w swoich zakatkach w ogrodzie, to cieszy
            i widac Twoja praca nie idzie na marne.

Przyjemnej soboty Wszystkim i dlugiego weekendowania.
          • jaga_22 Re: KWIECIEN 27.04.13, 12:21
            Kenduś,córka,to z niczym nie ma problemu,dwa kliknięcia i pasek był na dole,a ja niby tak samo robiłam,a nie wychodziło.big_grin
            Jest ciepło 24 st.ale słonko słabiutkie.
            Aż się wierzyć nie chce,że u Dorki tak szybko kwiatki urosły.
            Miłej soboty http://s4.rimg.info/0251c72fde23b516bf5782b3f3b800a2.gif
            • kendo Re: KWIECIEN 27.04.13, 13:20
              widzisz Jagus,
              dzieciska umia "inaczej"
              mi dziecie tez pokaze,ja sobie nawet "rospiske zrobie"coby nie zapomniec a i tak nie wychodzi,
              musi przyjezdzac i tak sam klik i juz "naprawione"

podejzewa ,ze to w zacisznym miejscu te tulipanki,
              u mnie tez w zaciszu juz wnet rozkwitna a niektore jeszcze duzo musza rosnac....

miej sobie milo
              • dorka556 Re: KWIECIEN 28.04.13, 08:01
                Witam, w tym uroczystym dniu.
                Dzisiaj nasze kochane siostrzyczki mają swoje Święto - Urodziny!
                Świętujmy i my. Wszystkiego Dobrego!

PS. Życzenia złożyłam już świtkiem na Jesieni...
                • greis52 Sto Lat!!!!! 28.04.13, 08:13
                  Wszystkiego najlepszego!
                  • lusia_janusia Re: Sto Lat!!!!! 28.04.13, 08:40
                    Dziekuje..dziekuje...

Milego dna dla wszystkich.
                    • kendo Re: Sto Lat!!!!! 28.04.13, 09:13
                      dziekuje Dorus/Greis/Lusia

witam niedzielnie,
                      pogoda tez chyba dopisze bo sloneczko niemal w 2zenicie"

udanego dnia...
                      • henryk245 Re: Sto Lat!!!!! 28.04.13, 13:00
                        .. to bardzo mozliwe w klimacie polodowcowym
                        w tej chwili +12*C w cieniu na polnocnej scianie
                        niebo blekitne i sloneczko,wiatr lekki lecz zimny

a "kendo" jeszcze na nic rozgrzewajacego niezaprosila
                        • jaga_22 Re: Sto Lat!!!!! 28.04.13, 13:10
                          Na pewno zaprosi Henryku,a chwilowo masz herbatkę gorącą.
                          http://i42.tinypic.com/25ujep4.gifU mnie chłodniej i od rana deszcz pada.Miłej Niedzieli.
                          • lusia_janusia Re: Sto Lat!!!!! 28.04.13, 22:01
                            Dorko, Greis dziekuje za zyczenia, ,
                            Dzien byl przyjemny w gronie rodzinnym.
                            • lusia_janusia Re: KWIECIEN 29.04.13, 08:23
                              Zblizamy sie do zakonczenie kwietnia, ktory przynios nam nadzieje
                              na lato.
                              Przyjemnego ropoczecia tygodnia.
                              • jaga_22 Re: KWIECIEN 29.04.13, 08:40
                                Witam...w nocy było tylko 2st, słonko się zastanawia czy ma świecić.
                                Najważniejsze dla mnie,że nie pada,bo idę do lekarza.
                                Udanego dnia Wszystkim.
                                • kendo Re: KWIECIEN 29.04.13, 10:24
                                  Witam Zaloge,

dobrze,ze kwiecine sie konczy,
                                  maj ,mam nadzieje bedzie cieplejszy,

wczoraj przewialo nas na "spacerze konikowy"

milego dnia Zalodze.
                                  • henryk245 Re: KWIECIEN 29.04.13, 16:52
                                    wczoraj padl WiFi "kendo" a dzisiaj moj abbo wypadl
                                    wiec cienko jak narazie , wieczorem przyjedzie It doktor
                                    i uzdrowi WiFi

ale od 1go maja dwa nowe abbo o pojemnosci 80G+10G
                                    wiec okno na swiat juz nigdy sie niezamknie

ile kosztuje mobilny i-net w polsce ?
                                    moj 80mbs z pojemnoscia 80 G kosztuje tylko 349 SEK miesiac
                                    i-net mamy tani,chyba najtanszy w uni.

coraz wiecej ludzi pozuca staly i-net "druciany" i przechodzi na mobilny
                                    ponoc w Estoni 90% laczy to i-net mobilny,jak jest w polsce pod tym wzgledem ?

Pzdr.
                                    • kendo Re: KWIECIEN 29.04.13, 17:47
                                      *Henryk,
                                      "stary net"byl korzystniejszy,
                                      bo mozna bylo ogladac bez ograniczen wszystkie kamerki /filmy bez obawy,ze braknie MB
                                      • henryk245 Re: KWIECIEN 29.04.13, 19:33
                                        tak bez ograniczen lecz z "szybkoscia" 8mbs = slimak
                                        tylko ze wtedy niebylo nic szybszego po drutach

a teraz apetyt rosnie w miare jedzenia,za rok 80mbs
                                        bedzie slimakiem i trzeba bedzie sie uppdatowac.

w TVP I w PR-1 widze/slysze ze w polsce juz mozna
                                        deklarowac podatek via i-net
                                        my robimy wszystko online;"stukam" do lekarza by
                                        recepty przedluzyl,puznie wystukuje apteke by
                                        sprawdzic czy recepty juz dotarly
                                        do tow.ubezpieczeniowych by zarzadzac konta
                                        no i oczywiscie do banku wszystko mozna online

"Willys" i "Maxi" supermarkety rozwazaja zakupy online
                                        z dostawa do domu za niewielka oplata ...

jedynie do dentysty trzeba osobiscie ..ale po
                                        zupelnym karczowaniu mozna via mlynek do miesa
                                        .. i bedzie czlek niezalezny (od butow) calkowicie.
                                        • lusia_janusia Re: KWIECIEN 30.04.13, 08:09
                                          Przyjemnego zakonczenia miesiaca kwietnia,
                                          Moze maj bedzie laskawszy z pogoda, to juz
                                          blizej przeciez lata.
                                          • henryk245 30ty KWIECIEN-Valborgsmässoafton 30.04.13, 08:30
                                            https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/97/Valborgsbrasa-1.jpg/800px-Valborgsbrasa-1.jpg

____________________________________________

pl.wikipedia.org/wiki/Noc_Walpurgii

mimo ze w kaledarzu czarno to dzien ten jest wolny od pracy i w sto procentach platny

Milego Swietowania Zycze a od 2go Maya BialoCzerwona na maszt´cie do 11 XI

• lusia_janusia Re: 30ty KWIECIEN-Valborgsmässoafton 30.04.13, 08:52
                                              Ale zimno, i wieje, niebo granatowe jak na
                                              burze, to na palenie ogniska trzeba bedzie sie ubrac
                                              po zimowemu, przewaznie taka jest pogoda.
                                              • jaga_22 Re: 30ty KWIECIEN-Valborgsmässoafton 30.04.13, 09:32
                                                Gdyby wyszło słoneczko,to by było całkiem fajnie,
                                                ale przepowiadają po południu deszcz.
                                                Komputer mam stacjonarny,ale kto chce , a ma laptopa
                                                to może sobie założyć mobilny.
                                                Mobilny mają też dzieci w komórkach.

http://i42.tinypic.com/2qa64wp.jpg
    • skuter44 Re: KWIECIEN 30.04.13, 09:32
      A w Polsce. Ciepło , choć pochmurnie. I ogniska, grillowanie będą w ciepłej atmosferze.
      Kwiecień kończy się kwietniowo, wiosennie. Zrehabilitował wiosnę.
      • lusia_janusia Re: KWIECIEN 30.04.13, 09:54
        Widze ta wiosne u Jagi na zdjeciu jej pelargonia kwitnie na
        tle pieknie na bialo rozkwitnietego drzewa i zielono, chociaz
        i u nas po deszczach tez trawa sie zazielenila i co z tego, jak
        wieje polnocny zimny wiatr.
        Przyjemnego cieplka dla Wszystkich.
        • henryk245 Re: KWIECIEN 30.04.13, 17:37
          Niebo sie "przetarlo" i jest piekne niebieskie niebo
          i slonce,lekki wiaterek i.tylko +12*C. wieczorem beda
          ogniska palic by zle demony przepedzic.
          Pzdr.
          • kendo Re: KWIECIEN 30.04.13, 18:47
            wcale nie jest cieplo
            mimo tych 12 stopni,
            wieje bardzo....

milego wieczoru,
            nie czekalam w miescie na ognisko,niewatro bylo w wietrze stac...
      • kendo Re: KWIECIEN 30.04.13, 19:41
        skuter44 napisał:

> A w Polsce. Ciepło , choć pochmurnie. I ogniska, grillowanie będą w ciepłej atm
        > osferze.
        > Kwiecień kończy się kwietniowo, wiosennie. Zrehabilitował wiosnę.

witam *Skuter
        macie wysmienita pogode w kraju na tyle wolnego,

tu niestety,kwiecien nie popisal sie pogodowo,
        obiecuja synoptycy cieply maja...zobaczymy....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka