Dodaj do ulubionych

Jestem Afrykańczyk na ochocie

IP: *.wplus.net 14.09.06, 23:55
Mieszkam w Warszawie juz 2 i pol roku na ochocie. Niestety slysze za moimi
plecami niekulturalne komentarze np. bambo. Przeciez sa rozni ludzie na
swiecie. Czy moj wyglad dziwi? Czy to rasizm? Jak myslicie i co mam robic w
takich chwilach.
Obserwuj wątek
    • Gość: ochotczanin Re: Jestem Afrykańczyk na ochocie IP: *.MAN.atcom.net.pl 15.09.06, 06:31
      NIC! Nie raguj! Jestes bambo? Nie - wiec to nie o Tobie! Swiat sie dzieli na
      madrych i glupich, widocznie trafia;es na tych ostatnich... Ale to mniejszosc!
      Taka przynajmniej mam nadzieje... DON'T WORRY - BE HAPPY!
    • Gość: Darek K. Re: Jestem Afrykańczyk na ochocie IP: *.aster.pl 15.09.06, 08:05
      Mbebe, nie przejmuj się tym co mówią idioci, wszak tylko oni postrzegają świat
      dwubarwnie. Myślę, iż wśród Twoich pobratymców także takich nie brakuje
    • Gość: riki Murzynek Bambo w Afryce mieszka... IP: 81.211.103.* 15.09.06, 09:57
      kto napisał te słowa ten jest winien całem zajściu!!! To pierwszy polski
      rasista.
    • Gość: autor afrykańczycy do afryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 10:04
      Proponuję, żebyś na znak protestu przeciwko polskiej nietolerancji, rasizmowi i
      ksenofobii wrócił do rodzinnego buszu. :)))
      • Gość: krissy Re: afrykańczycy do afryki IP: 82.177.111.* 15.09.06, 13:35
        Po prostu wzywaj Policję! Ja to robię czesto - jestem gejem i nieraz słyszałem
        za swoimi plecami przezwiska tyu - ciota albo pedzio! Wtedy staram się
        zaczepiać straż miejską lub Policję i ich informuję o zajściu -sam fakt, że
        homofobiczny debil zobaczy mundur, w 90% przypadków zaczyna się wykręcać że to
        nieprawda i że on tego nie powiedział - czyli, nie ma odwagi tego powtórzyć. To
        oznacza, że wie, że to co robi jest żenujące. Radzę robić to samo! trzymam za
        Ciebie kciuki!
        • Gość: niobe homosexy i czarnoskórzy wszystkich krajów łączcie IP: *.wplus.net 15.09.06, 16:25
          się.. Tak się nam to tu układa.
        • Gość: aa Re: afrykańczycy do afryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 00:10
          Jeśli jakiś policjant ośmieli się zainterweniować w sprawie nazwania zboczeńca
          pedałem, to należy:

1. Spisać jego numer.
          2. Złożyć pisemną skargę do przełożonych na nieuzasadnioną interwencję.

Gliniarze mają się zajmować przestępcami, a nie ograniczać wolność słowa. Pedał
          jest pedałem i - jeśli mu to sprawia przykrość - niech przestanie używać odbyt
          do wiadomoczego tylko podda się leczeniu.
        • lotchick Re: afrykańczycy do afryki 19.09.06, 23:27
          Ciota i pedzio to nie są słowa obraźliwe, lecz zaledwie pieszczotliwe. Po co wzywasz Policję?
      • Gość: Rebel Yell Re: afrykańczycy do afryki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 09:29
        Tobie tez sie heimat pomylil...Wroc na ojczystego Marsa..
    • Gość: Jagoda Lee Re: Jestem Afrykańczyk na ochocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 18:28
      Drogi Mbebe to nie jest rasizm tylko ludzka głupota. Co masz robić w takiej
      sytuacji? Współczuć ludziom którzy nie umieją się zachować wobec inności
      drugiego człowieka. Często jest tak, że ci co się naśmiewają z innych próbują
      tym samym zagłuszyć jakiś swój kompleks. Co do nazywania Cię Bombo czy
      murzynek, myślę że wzięło się to od wiersza Juliana Tuwima pt. „ Bambo” którego
      w naszych szkołach uczą się dzieci i nam raczej kojarzy się z wyrazem sympatii
      niż z obrazą, aczkolwiek osobą nie znającym wiersza może wydawać się inaczej.

Murzynek Bambo w Afryce mieszka,
      Czarną ma skórę ten nasz koleżka.

Uczy się pilnie przez całe ranki
      Ze swej murzyńskiej "Pierwszej czytanki".

A gdy do domu ze szkoły wraca,
      Psoci, figluje - to jego praca.

Aż mama krzyczy: "Bambo, łobuzie!"
      A Bambo czarną nadyma buzię.

Mama powiada: "Chodz do kąpieli",
      A on się boi, że się wybieli.

Lecz mama kocha swojego synka,
      Bo dobry chłopak z tego Murzynka.

Szkoda, że Bambo czarny, wesoły
      Nie chodzi razem z nami do szkoły.

Życzę jak naj mniej takich przykrych sytuacji. A to parę zdań dających do
      myślenia :

Drogi biały kolego i koleżanko!
      Powinieneś zrozumieć kilka rzeczy:

kiedy się rodzę, jestem czarny,
      kiedy dorosnę, jestem czarny,
      kiedy praży mnie słonce, jestem czarny,
      kiedy jest mi zimno, jestem czarny,
      kiedy jestem przerażony, jestem czarny,
      kiedy jestem chory, jestem czarny,
      kiedy umieram, jestem czarny.

Ty, biały kolego:

kiedy się rodzisz, jesteś różowy,
      kiedy dorośniesz, jesteś biały,
      kiedy praży cię słonce, jesteś czerwony,
      kiedy jest ci zimno, jesteś fioletowy,
      kiedy jesteś przerażony, jesteś zielony,
      kiedy jesteś chory, jesteś żółty,
      kiedy umierasz, jesteś szary.

I Ty masz czelność nazywać mnie kolorowym ?!?!?!
      • jdn1 Re: Jestem Afrykańczyk na ochocie 10.10.06, 00:00
        S U P E R !................nie martw się nie wszystkim wyprostowało zwoje
        mózgowe..................
    • Gość: witek Re: Jestem Afrykańczyk na ochocie IP: *.wplus.net 17.09.06, 00:17
      Mbebe a nie pomyślałeś żeby się wybielić w wierszu tak stoi napisane.
      • Gość: irres Witek pomyśl co piszesz IP: *.wplus.net 17.09.06, 16:21
        to nie śmieszne wcale. Jesteś typowym polskim szowinitą, pewnie lazisz na mecze
        i krzyczysz w grupie idiotyczne rasistowski hasla.
    • kiper29 Re: Jestem Afrykańczyk na ochocie 17.09.06, 16:37
      Mbebe, nie przejmuj się nimi. Tacy ludzie to mniejszośc.
    • Gość: myslacy Tak apropos to dlaczego na murzynow mowimy bambus IP: *.wplus.net 19.09.06, 22:47
      jesli to w azji a nie w afryce wystepuje ta roslina???!!! To kompletnie nie
      logicznie to tak jak powiedziec np. na laponczyka baobab.
    • piort Drogi Mbebe 20.09.06, 07:46
      Rózni ludzie różnie reagują. Na odmienność najostrzej reagują ci, którzy sami
      niczego nie reprezentują i ich jedynym wyróżnikiem jest przynależność do
      jakiejś grupy czy to z bloku, dzielnicy, wioski, kibiców i różnych dowolnych
      wyróżników. Ale i Ty musisz umieć się znależć.
      Dawno temu szedłem z trzyletnią córeczką uicą Białobrzeską i pod filarami w
      przejściu do ul. Baśniowej stał facet o ciemnej skórze. Moja córka po raz
      pierwszy w życiu widziała kogoś takiego, zatrzymała się i zawołała głośno - ten
      pan jest brudny! - Facet wszystko słyszał, ja tłumaczyłem ze ten pan pochodzi z
      takiego kraju, gdzie jest bardzo silne słońce i jest bardzo, bardzo opalony.
      Facet wszystko słyszał i uśmiechał się na tyle przyjaźnie, że podeszliśmy do
      niego, pozwolił się dotknąć, wziął córeczkę na ręce i pocałował ją.
      Przypuszczam, że to pierwsze zetknięcie z człowiekiem o innym kolorze skóry
      zaimpregnowało ją przeciwko rasizmowi.
      • Gość: rasista Re: Drogi Mbebe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 12:46
        Niezły tatuś. Najpierw oszukał dziecko, a potem pozwolił całować córkę
        anonimowemu dzikusowi z Azji czy Afryki. Teraz przydałoby się wykonać test na
        HIV. :))
        • piort Czytaj Rasisto 22.09.06, 07:18
          Jestem już stary i wiele widziałem, w wielu krajach poznałem ludzi różnych ras
          i mogę stwierdzić, że gdy ja się odnosiłem do nich z szacunkiem, a taką mam
          zasadę, to i oni do mnie. Oczywiście w każdej grupie społecznej są ludzie
          dążący do skonfliktowania jej z pozostałymi i narzucenia swojej władzy, ale
          poddają się temu tylko tylko jednostki bez poczucia własnej wartości. Jeżeli
          taki osobnik naprawdę niczego sobą nie preprezentuje i ma tego świadomość, to
          ktoś kto przekona go że - jest lepszy, bo jest biały, albo nie jest Żydem, albo
          nie kibicuje tamtej drużynie - to stanie się przywódcą i będzie kierował
          ogłupionym tłumem dla własnej korzyści. Tak powstały państwa i tak dochodzi do
          wojen.
          • Gość: rasista Re: Czytaj Rasisto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 02:20
            A co wykazał test na HIV u córeczki? Przygodny dzikus był chory czy zdrowy? :)
            • Gość: misia Re: Czytaj Rasisto IP: *.wplus.net 23.09.06, 05:02
              Tu własnie widzimy człowieka chorego z nienawiści. Nie wiedziałam że można być
              tak ....
    • Gość: hjd Re: Jestem Afrykańczyk na ochocie IP: *.acn.waw.pl 20.09.06, 20:20
      a czy ty jesteś ten mbebe co orżnął wielu białych ludzi w firmie WGI ?
    • Gość: fenol Re: Jestem Afrykańczyk na ochocie IP: *.wplus.net 28.09.06, 20:29
      Mbebe w takich chwilach lepiej być białym z długim... :)
      • Gość: rika Re: Jestem Afrykańczyk na ochocie IP: *.wplus.net 28.09.06, 23:56
        Właśnie. Czy masz długiego? Tak niby mówią że wszyscy murzyni mają długie
        ogonki. Czy to prawda?
        • Gość: kicia Re: Jestem Afrykańczyk na ochocie IP: *.wplus.net 01.10.06, 21:28
          ja widziałam raz takiego naprawdę duuuuuży :)
    • Gość: ergiel Re: Jestem Afrykańczyk na ochocie IP: *.aster.pl 03.10.06, 20:27
      Mbebe! Nie wiem z którego kraju jesteś, ale wiesz dobrze że w wielu krajach
      Afryki białemu nie tylko głupkowate komentarze grożą za jasny kolor skóry. I co
      myślisz o takich ludziach? Niestety, idiota to nie kwestia szerokości
      geograficznej. Nie załamuj się - może to właśnie tobie przypadła rola w
      zmienianiu stereotypów i cywilizowaniu prostackich Polaków? Bądź dobrym
      ambasadorem samego siebie. W Sejmie mamy Afrykańczyka posła :).

Pozdrawia Cię rdzenny mieszkaniec Ochoty
      • Gość: jasio Re: Jestem Afrykańczyk na ochocie IP: *.wplus.net 09.10.06, 20:17
        Mbebe jest pewnie z USA lezy i sie nie rusa
    • Gość: kasia Bardzo lubię Afrykańczyków IP: *.aster.pl 12.10.06, 21:38
      od czasu, kiedy pewnego razu zjadłam w barze, przez pomyłkę, obiad afrykańskiego studenta. A było to tak, po odniesieniu tacy siadłam do obiadu i zaczęłam konsumować. W trakcie konsumpcji podszedł do stolika młody Afrykańczyk i pokazując na moje talerze zaczął coś mamrotać. Nie przejmując się tym mamrotaniem dokończyłam konsumpcję i zaczęłam szukać swojej torebki. Znalazłam przy innym stoliku, na którym stało nie tknięte dokładnie takie samo danie, jakie przed chwilą spałaszowałam. Wtedy dopiero zrozumiałam o co chodziło biednemu Afrykańczykowi.
      • Gość: romek Re: Bardzo lubię Afrykańczyków IP: *.wplus.net 12.10.06, 23:35
        Co to ma udowodnić? Kompletnie bezsęsowny spot - nic z niego nie wynika, żadnej
        logicznej spójności brak związku z tematem.. Total dramat.
        • Gość: kubus Re: Bardzo lubię Afrykańczyków IP: *.aster.pl 13.10.06, 00:05
          Romuś kup sobie słownik ortograficzny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka