lusia_janusia 01.01.14, 00:14 Zycze dla Wszystkich na Vistuli, tyle obfitosci co na tej mimozie, wiszace pelne dojzale straki. Slychac kanonade fajerwerkow, to juz sie rozpoczal Nowy ROK 2014. Teraz trzeba sie przyzwycaic do pisania nowej daty. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
greis52 Re: **STYCZEN 2014** 01.01.14, 09:57 Stary Rok minął a marzenia zostały, niech one się Wam wszystkie w Nowym Roku spełnią pozdrawiam nowo-rocznie Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 01.01.14, 10:20 ano niech sie stanie niech MOC BEDZIE z NAMI oby 2014 niebyl gorszy niz 2013 a wszystko bedzie dobrze dnia milego zycze ZEN Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 01.01.14, 11:29 Witam i miłego dnia w tym 2014r. i oby się dobre życzenia sprawdziły. Troszkę było głośno,na szczęście tylko pół godz. ale Mruczek nie wytrzymał i się schował za tapczan. A tak było. MAH04124 Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 01.01.14, 12:16 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15202096,TVP_pozywa_redaktorow_naczelnych_portali_Karnowskich_.html .. a hieny juz wyja,dobrzev ze TVP chce im mordy skopac ! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 01.01.14, 16:44 Po raz 2 w N.Roku ja uwazam ze marzeniami kazdy zyje, ale czy je urzeczywistnimy to zalezy od wielu czynnikow, w wiekszosci sami sobie wybieramy alternatywy. Niemniej zycze spelnienia ich wszystkich i przyjemnego wieczoru. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 01.01.14, 16:45 Jago bylo faktycznie glosno i kolorowo, raz do roku inny wieczor - widowiskowy. Odpowiedz Link
tetika Re: **STYCZEN 2014** 01.01.14, 18:11 Kochane Dziewczyny i Chlopaki zycze Wszystkim Dobrego i Udanego i Zdrowego Roku Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 01.01.14, 18:28 i wspanialosci i pomyslnosci, samych pogodnych dni bez trosk i klopotow, przyjacielskiej aury,pozytywnych nastrojow ! jestem po rozmowie z Kendo,stwierdzilysmy,ze puszczania rakiet powinni zabronic ,a przynajmniej na osiedlach. to co dzialo sie wczoraj u nas to ludzkie pojedzie przechodzi. inaczej odbieralam to kiedy sama bylam na sylwestrowej zabawie,ale wczoraj to bylo cos zupelnie innego. modlilam sie,aby moja wnuska nie obudzila sie podczas tych strzalow i nie wystarszyla sie hukow. lomotalo tak,ze budynkami trzeslo,procz tego te narastajace gwizdy i swisty w kawalkadzie. pomyslalam sobie o malenkich dzieciaczkach,niemowlakach.prezciez one maja slucha jak zajace pod miedza. dla mnie te kilkanascie munut wytstrzalow to jak cala wiecznosc. na szczescie mała spala mocno,a moja reka przy jej uchu obronila przed stresem. za to ja zesztywnialam ze stresu o nia. poza tym dzien byl nieco pracowity, po trosze leniwy, troche pocwiczylam, chwila rozmowy z gospodynia vistuli i piewrszy dzien stycznia zlecial. jeszcze tylko 364 dni i znowu sylwester. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 01.01.14, 21:40 Dzieki Tetiko i SLO. Ja tez juz jestem wyczulona na te wystrzaly rakiet i petard, ze wzgledu, ze "Maluszek" bardzo sie boi, dostal tabletki na uspokojenie i schowal sie w swoim domku, corka przyslala mi zdjecie, a juz nie mowie o malych dzieciach i starszych osobach. Ale tradycji stalo sie zadosc, ku radosci tych strzelajacych. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 02.01.14, 10:02 Dzien rozpoczety jak co dzien, juz zaliczona runda z "Maluszkiem". Sniegu w dalszym ciagu nie ma, a byloby przyjemniej i jasniej. Od stycznia juz zaczyna zauwazalnie przybywac dnia i coraz blizej do wiosny i dlugich cieplych slonecznych dni. Przyjemnego dnia dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 02.01.14, 10:08 31go grudnia w poludnie,bez Psa pojechalem do panstwowych veterynarzy gdyz znaja problem Bobby,za 6c tabletel (luzem w probowce) zeby sie mniej rakiet bal przyjdzi mi zaplacic: wizyta (10minut) 600 SEK 6c st. tabletek 200 SEK dojdzie oplata za fakture + 25% VAT (MOMS) licze ze okolo 1n tysiac koron zaplace za czyjas radosc halasowania w nocy a najgorsze sa mlodziany ktorzy strzelaja od 23 grudnia i skoncza okolo 6go stycznia. Pzdr. ________________________________________________________________ dzis na mail z mojej organizacji dostalem ten reportarz youtu.be/GvhqDUjfpdI Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 02.01.14, 16:15 I jeszcze jedno u nas, a przynajmniej u naszego weta jest tak,ze idac po lek nie placi sie za wizyte,a po leki bez zwierza wchodzi sie bez kolejki. z tego co piszesz to wizyta byla drozsza niz sam srodek. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 02.01.14, 18:32 Slonka,kurs jest okolo 1 PLN = 2 SEK tak ze to tylko okolo 500 PLN najgorsze ze niemoga przyjmowac pieniedzy "przy ladzie" tylko wysylaja 2szacownik" do departamentu rolnictwa "Jordbruksverket" a tamci naliczaja na fakture ktora przysylaja do pancia zwierza i ma okolo 30 dni na zaplacenie tejze istnieje ubezpieczenie zwierzow kanapkowych,Bobby ma 40 000 SEK na rok wlasne ryzyko to 1750 SEK + 25% pozostalej sumy razy dwa na rok ubezpieczeniowy,karencja miedzy uslugami musi byc krotsza niz 90 dni by sie zalapac na te same wlasne ryzyko. dwa miesiace temu zapalenie lewego ucha; wizyty dwie + krople/masc x dwa plus spray na plamke na futrze i specjalne szampo = okolo 3 700 SEK niepisalem raportu do ubezpieczalni gdyz to wiecej pisania niz odszkodowania gwoli scislosci.jest duzo taniej jesli o zdrowie chodzi z rodzina 2+3 niz z jednym psem,dlatego tez jesli o waznosc chodzi tak sie punktuje; 1.Pies 2.auto 3.ja a wiec Pies potega jest ..i basta,jak w piosence. Pzdr. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 02.01.14, 18:57 Ło matko,dla mnie to koszmarnie wysokie koszty. I wlasciwie nie powinnam przeliczac na zlote,bo to nny kraj,inne zasady,ubezpieczenie etc. Gdy y u nas bylo tak drogo to zwierzat byloby o polowe mniej.tez sama pewnie bym nie miala,psa,choc czasem jak dopadnie chorobsko to suma sumatum tanio nie jest i nie liczy sie wtedy czy warto leczyc psa tylko placi bez zmruzenia okiem. Odpowiedz Link
tetika Re: **STYCZEN 2014** 02.01.14, 22:02 mimo ze styczen to ja Wam podrzuce zdjecie ( nie moje) dla tych stesknionych za latem Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 02.01.14, 10:11 Witam poświątecznie W poniedziałek mamy znowu święto. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 02.01.14, 16:10 Witam i ja. w pracy rozkrecalam sje do samego niemal wyjscia. Rano czytajac en razy nlwe pisma.....nie wiedzialam o co chodzi i dlaczego ktos ode mnke czegos chce. W koncu kkmisja mnie tak rozkrecila,ze jutro powinno byc o niebo lepiej. jak dobrze Jago,ze piszesz o dluzszym dniu,to pocieszajace,bo ja wciaz widze mroczne popoludnia,ale jest tak jest jak mlwisz to juz mi lepiej. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 02.01.14, 16:12 Xystos z tego co piszesz to wnioskuje,ze te uskugi weterynaryjne tez j Was drogie po cholerze. Z tego co pamietam to szwedzka korona to podwojna zlotego? Jak sobie policze te koronh to jakis kosmos. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 02.01.14, 23:07 SLO, jakbys nie przeliczala, to tutaj miec jakies zwierzxatko w domu i co jest chore to studnia bez dna. Wiem bo "Maluszek" ma tez problemy z biodrem i corka co rusz do weta z nim chodzi i zostawia majatek. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 02.01.14, 23:09 Tetiko, zdjecie bardzo wesole w kolorach, ale my musimy do lata jeszcze pare miesiecy poczekac, Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 03.01.14, 09:21 Witam...pochmurno i leci mżawka,właściwie pogoda listopadowa. Jak ja leczyłam swoje koty to ledwo starczyła emerytura, a i tak je nie uratowałam,ale już miały swoje lata. Natomiast Mruczek uratowany od złych ludzi i bardzo chory kosztował nas 2tys. Zdrowie i uroda Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 03.01.14, 09:30 Jago to szlachetne z Waszej strony,ze zaopiekowaliscie sie bezdobmym mruczkiem, ktory jest teraz b.wdziedzny dla Was za swoje zycie. To widac na zdjeciach, ze ma sobie dobrze. Rano wrony odlatywaly z miasta z wielkim krzykiem na pola w poszukiwaniu pokarum, a pozostaly mniejsze ptaszki, sikorki, kosy, ktore juz zaczynaja wiosenne trele, bylo bardzo przyjemnie na porannej rundzie z "Maluszkiem", ale on po przyjsciu do domu tylko szuka cieplej kolderki zeby sie wygrzwAC. Slonce wystawilo swoje lapki, chociaz zapowiadaja po poludniu opady deszczu, tak jak bylo wczoraj. Przyjemnego piatku. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 03.01.14, 09:50 zaczyna sie "przecierac",slonko niesmialo pokazuje swe blade oblicze ale dnie z kazdym dluzsze,po kilka minut ale zawsze byle do wiosny Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 03.01.14, 17:30 Nynäshamn. Kobieta zmarła na pokładzie Polska Prom Gotland, od kiedy upadł i uderzył się w głowę. - Lekarze mają miejsce i obserwowanych zgonów, ale nie ma podejrzenia przestępstwa, mówi John Larsson, funkcjonariusze policji länskommunikationscentral Sztokholmie. Wypadek miał miejsce na wpół do drugiej w piątek, na pokładzie prom Polferries Skandynawii, który był w drodze z Gdańska do Nynashamn w Polsce. Ponieważ prom był w drodze do Szwecji jest sprawa teraz spoczywa szwedzkiej policji. Tożsamość kobiety jest nadal nieznany. - Upadła, uderzył się w głowę, stracił przytomność, a potem zmarł. Zła pogoda uniemożliwiła iść helikopterem latać kobietę do szpitala. Łódź ratunkowa na Gotlandii poszedł w nocy z łodzi do ewakuacji kobietę, ale zawrócił. - Wyszli, aby ją pobrać, ale anulował operację, mówi Anders Larsson, incydent dowódcą na administracji morskiej. www.kristianstadsbladet.se/inrikes/article2058266/Avled-efter-fallolycka-pa-farja.html translate.google.se/. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 04.01.14, 09:53 jak zwykle poranny spacerek po ciemnicy,teraz sie chyba przeciera nigdzie mnie niestrzyka to pewnikiem pogoda bedzie. dnia pogodnego zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 04.01.14, 10:15 Xystos pogode mamy zawsze, tylko jaka?. Nie wyglada dzisiaj, ze bedzie slonecznie, mzawkowo u mnie. Sniadanie zaliczylam przy gazecie, mase nowosci i kursow, zastanawiam sie na kursem jezykowym. Przyjemnego wypoczynku. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 04.01.14, 10:18 www.se.pl/wydarzenia/kraj/julia-cay-czas-pacze-za-rodzicami-zostala-osierocona-bo-pijany-bydlak-wsiadl-za-kierownice_374079.html jatam jezor mam dobrze naoliwiony,po cholerke mi kursa takowez wole zbierac znaczki Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 04.01.14, 11:25 Niestety idiotów nie brak.Nawet ostatnia tragedia nie przemówiła do rozumu.Znowu dwóch nawalonych braci z kolegą wsiedli do samochodu.Policja za nimi,oni uciekali, koziołkowali,kolega zabity,a bracia w szpitalu. Witem ze słonkiem i nowo rozkwitniętym storczykiem Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 04.01.14, 15:39 na TVP Kultura film biograficzny o Siostrze Faustynie - polecam. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 04.01.14, 16:22 Jago piekny kolor storczyka, moj tez juz rozkwitl jak bylam na urlopie, jak nie zapone to jutro go sfotograf. No szkoda,. ze nie posiadam polskiej Tv to moglabym i poogladac. Przyjemnego wieczoru. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 05.01.14, 10:02 Witam,widzę Lusiu,że coraz bardziej brak Ci Kendo, pewnie liczysz dni do jej powrotu. Lusiu,nie masz żadnych polskich kanałów? Miłej niedzieli,może u Was jest ładniej, bo u mnie prawie ciemno i pada mżawka. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 05.01.14, 10:19 Podczas deszczu dobrze sie spi, corka zabrala "Maluszka", a ja jeszcze glowe do poduszki przytulilam, az jestem zla na siebie, bo nie lubie tak pozno wstawac, wtedy mam pokrzyzowane plany na caly dzien. Ale juz sniadanie zaliczylam. Jago moj blok ma centralna antene TV i gdybym chciala ogladac polska to musze kupic sama parabole , umocowac ja na scianie i oplacac 2 abonemang, a zeby zamontowac parabole to musze miec pozwolenie od wlasciciela domu. Wiec za durzo zachodu Wczoraj rozmawialam z Kendo ma sie dobrze i tez juz teskni do nas. serdecznie Wszystkich pozdrawia. Juz niedlugo przyjedzie do domu. Przyjemnej niedzieli mimo niesprzyjajacej aury do spacerow. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 05.01.14, 12:26 Też pozdrawiam Kendo,ważne,że ma się dobrze.troszkę pojaśniało, bo przestało padać,ale okropnie na dworze brzydko. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 06.01.14, 09:00 Witam również i pozdrawiam świątecznie. Jak widać na zdjęciu,dalej pochmurno i mokro. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 06.01.14, 10:07 Zaraz wybieram sie na rower, mimo pochmurnej pogody, takie uroki mamy tej zimy, mam nadzieje ze snieg mimo wszystko spadnie, zapowiadali na prognozie pogody na polnocy -20 a u nas pod koniec tygodnia moze -3. Przyjemnego swietowania i odpoczynku dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 06.01.14, 17:54 usawatchdog.com/2014-crisis-in-dollar-will-trigger-inflation-john-williams/#more-11583 Ludziska,ja was niestrasze ale pozbadzcie sie "zielonych",juz lepiej zamrozic kapital w zlotych zebach tym razem to bedzie super krach,najmadrzej pozbyc sie dlugow zeby zaden bank niemial na nas haka,jest jeszcze pare miesiecy czasu-zdazymy. Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 06.01.14, 18:23 Pozytywnych emocji i optymistycznych zachowan na wtorek. po przerwie wpadam sie przywitac. z racji przyjezdnych gosci mialam kilkudniowa przerwe. A dzisiaj odpoczywam przed nowym pracujacym tygodniem.dobrze,ze o 1 dzien krotszy. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 06.01.14, 20:50 Ja mialam wszystkie dni na luzie i dzisiaj zakanczam swietowanie z malym drinkiem - sama- i do tego mam Anthon Berg >Marcipan> Dunski wyrob, bardzo lubie. Probowalam z roznych firm, ale ta jest niepowtarzalna, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 07.01.14, 09:15 Kolejny mroczny deszczowy dzien. w przerwach opadu deszczu zdazylismy runde do parku z "Maluszkiem", stosunkowo bardzo cieplo jak na te pore roku styczniowa +6,oC Optymistycznie, przyjemnego i slonecznego dnia dla Wszystkich. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 07.01.14, 09:55 "Dobra wiadomość dla wszystkich, którzy cierpią po Sylwestrowych szaleństwach. Jak donosi The Independent - okazuje się, że przeciętna śmiertelność wśród ludzi, którzy nie piją alkoholu jest znacznie wyższa, w porównaniu do tych osób, które piją od jednego do trzech porcji dowolnego napoju alkoholowego dziennie. Tezę tę potwierdzają badania przeprowadzone przez rosyjskich naukowców. Przez 20 lat analizowali oni historię zdrowia ponad 1800 uczestników badania. Podzielono ich na 3 grupy: niepijących, pijących w sposób umiarkowany i alkoholików. Okazało się, że spośród tych trzech grup - najrzadziej umierały osoby umiarkowanie pijące. Jakiś czas temu naukowcy z Uniwersytetu Aberdeen w Szkocji odkryli, że umiarkowane spożycie alkoholu przez kobiety sprawia, że kości kobiet w okresie menopauzy są gęstsze i mniej podatne na rozwój osteoporozy." tylkomedycyna.pl/wiadomosc/osoby-pijace-w-sposob-umiarkowany-zyja-dluzej-niepijacych noo too skål dziewczyny na ten dobry dzien ZEN Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 07.01.14, 10:00 Lusia u mnie też +6,ale ma być +8 Na szczęście jeszcze nie pada. Koniec ze świętami i odpoczywamy. Miłego wtorku,niedługo niedziela dla pracusiów. - Zdrowie i uroda Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 07.01.14, 12:11 oj Jagus,ales z ta niedziela wystrzelila ale dziekuje i witam. a co do trzech dowolnych napojow alkoholowych na dzień to czy to nie jest nałóg???? Odpowiedz Link
dorka556 Re: **STYCZEN 2014** 08.01.14, 08:22 Slo, te 3 dowolne napoje alkoholowe na dzień, wymyślili ci sami naukowcy rosyjscy, którzy wieszczyli srogą zimę 100 lecia w Polsce... oczywiście po systematycznym stosowaniu tego. Korzystajmy z przychylnej nam pogody, proponuję dłuższy spacerek z poszukiwaniem pierwszych oznak wiosny. Miłego dnia dziewczyny i Xystos. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 08.01.14, 09:55 Witajcie. Tak było z rana i już wydawało się,że słonkiem błyśnie, ale znowu zaczyna się chmurzyć Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 08.01.14, 12:04 spacerek jak zwykle po ciemnicy gdy futrzak niezadowala sie trotuarowymi spacerkami,w poludnie tez cieplo i sucho teraz przyszedl import z angli-juz zaczyna siapic,jak ja niecierpie takiej pogody,chyba na powaznie wyemigruje na Syberie-ponoc pierwsza para walonek gratis. pogodnego dnia zycze ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 08.01.14, 13:06 Jago, Dorko, mieszkacie w takiej metropoli to jest cieplej niz na otwartej przestrzeni czy malych miescinach, bo jednak wysokioe mury domow zatrzymuja troche wiatru i chlodu, sie nie odczuwa w pierwszym rzucie. U SLO pewnie zimne i wilgotne wiatry docieraja wczesniej, a u mnie i Xystosa to co dzien ta sama wilgotna pogoda, az juz sie znudzilo, ale podobno taka wilgoc sprzyja na cere. Przyjemnego popoludnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 08.01.14, 14:08 Niestety jak się zachmurzyło,to i popadało. a właściwie pada cały czas. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 08.01.14, 14:44 u mnie to samo, mży i siapi na zmiane. niby plusowa temperatura pow.,ale przy takiej aurze wogole tego nie czuc. na szczęście sprawozdanie mam już za sobą, komisje i opiniowanie wnioskow o stypendia również. wiec zbliza się 15, jak smigne do domu to nikt nie zauważy kto przeleciał przez korytarz. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 08.01.14, 18:15 To wszedzie pogoda podobna "pod zdechlym Azorkiem". Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 09.01.14, 08:38 cieply ranek o 06:30 tylko ze jeszcze ciemno dzisiaj mam wyjazd wiec juz ugotowalem ptaszka na pieskowy obiadek i na kolacje niezdazylbym inaczej. dnia dobrego zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 09.01.14, 10:14 Pada, pada deszcz, nie bylo srodkowej czesci w gazecie, to sniadanie bylo krotsze, zaraz lece do sklepu bo sms wyslali ze polowa ceny juz na polowe przecenionego, zobacze co jeszcze pozostalo, a moze bede czyms ainspirowana? w co watpie. Slonecznego i przyjemnego dnia zycze wszystkim,. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 09.01.14, 16:43 SLO, szmat naprzeceniali, nachodzilam sie i naprzymiezalam, do domu przynioslam rekawiczki 15,.kr co kosztowaly-50,.kr do chodzenia z piesem, bo szybko sie palce wycieraja jak trzymam smycz (kopel) i spodnie same od piezamy flanelowej, bo w nocy mi zimno po kolanach za 65,-kr a kosztowaly 179,-kr to bylo w KappAhl. Jeszcze tam przymiezalam bluzke i sweter z duzym golfem ale odwiesielam. Pociaglam sie do H&M i tam kazalam sobie zarezerwowac do jutra sweter za 50,-kr kosztowal 249,- tyl trroche dluszy od przodu i zszywany wyglada jakby byl na lewej stronie, z welna .szal za 30,-kr cienki z moheru szeroki, moge nawet latem sie nim owinac, takiego mi brakowalo jak bylam w samolocie zeby wlasnym sie owinac lub przykryc, albo wieczorem na spacer na wczasach powiesic na ramionach. Nic exkluzywnego, ale zima jeszcze bedzie i swter mozna caly rok, bo natur kolor. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 09.01.14, 16:44 A zapomnialam, a w dodatku lalo caly dzien, dobrze ze ubralam sniegowce, bo bym przyszla z mokrymi nogami do domu i parasoltylko byl mi w drodze przy kazdym przymierzaniu, Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 09.01.14, 20:36 Dobry wieczór No to dnia Lusiu nie zmarnowałaś,a ja cały dzień czekałam na internet. . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 09.01.14, 20:54 Jago, To sie nazywa, ... zlosliwosc rzeczy matrwych... Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 10.01.14, 08:58 witajcie w piąteczek. ja bylabym zadowolona żeby tak choć na pol dnia wylaczyli kablowke. z internetem nie pzresadzam,ale tv w moim domu jest wlaczone non stop bez przerw,chyba,ze na nocny sen. niestety w dzisiejszych czasach jak jest awaria to naprawiają prawie w mgnieniu oka,troche szkoda,ze tak szybko. bylabym zadowolona żeby choć jeden dzień była taka cisza, można wtedy posluchac wlasnycyh myśli,skupic się na ważnych sprawach. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 10.01.14, 08:59 Lusia zawsze jakas korzyść,choc jak ja to mowie,ze jeśli nie wydam kasy to zawsze zostaje w kieszeni lub wydam na cos zupełnie innego rownie potrzebnego jak babska kiecka. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 10.01.14, 10:12 "Doktor Greene dodaje, że równoległe światy mogą nie różnić się od naszych, jednak niektóre mogą zawierać odmienne wersje nas samych, gdzie żyjemy w innych rodzinach z zupełnie inną historią życia, a kolejne mogą różnić się tak daleko, że nie byli byśmy w stanie rozpoznać czegokolwiek." innemedium.pl/wiadomosc/swiaty-rownolegle-ukryta-rzeczywistosc?page=1 nauka potwierdza to o czym religie monoteistyczne od czasow swych poczatkow mowia,od Zoroastrianismu ktory dal poczatek wszystkim monoteismom. _______________________________________________________________ przeciera sie coraz zuchwalej,spacerek o 10:30 szykuje sie w pelnym sloneczku to chyba nagroda za wczorajsze lanie dnia milego zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 10.01.14, 10:35 A niech sobie żyją gdzieś tam,miejsca dosyć Sloo u mnie to samo na okragło 2 telewizory czynne od rana do wieczora Siedzę na komputerze i słucham co w trawie piszczy. Mówię stanowczo,że dzień jest za krótki Widzisz Sloo jak szybko przyszedł piąteczek? Odpowiedz Link
dorka556 Re: **STYCZEN 2014** 10.01.14, 11:14 Kiedyś, gdy byłam młoda, często miałam deja vu. Np. wydawało mi się, że już w tym miejscu byłam, albo wiedziałam co osoba, z którą rozmawiam zaraz powie. Trochę to przerażało mnie. Wtedy nikt o światach równoległych nie mówił. Na szczęście z wiekiem, to mi przeszło. Odpowiedz Link
dorka556 Re: **STYCZEN 2014** 10.01.14, 11:20 Mam to szczęście, że telewizor w tym mieszkaniu co wynajmuję jest popsuty. Nawet nie wiedziałam o tym. Włączyłam go w sylwestra i dopiero wtedy okazało się, że nie odbiera. Nawet nie chcę, żeby właścicielka go naprawiała. Mam w ten sposób więcej czasu i takdużo go marnuję przy komputerze. -- byle do wiosny... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 10.01.14, 12:30 Doruś ale ja mam 2 w jednym,co i tak nie umniejsza straconego czasu. No,idę robić pulpety kurzęce. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 10.01.14, 15:06 Ja sie juz naspacerowalam z "Maluszkiem", ugotowalam obiad i teraz mam przyjemnosc siedziec s Wami, pije kawke i podjadam piernikiem, ktory sobie upieklam. U mnie tez nieraz 2 tV chodza, jak szykuje sie do sypialni to wlaczam, i za nim sie naszykuje to jeszcze chwile ogladam go z duzego pokoju Czasem nie wlaczam zadnego, dopiero jak klade sie do lozka, to i usne do rana z nim. Przyjemnego popoludnia i wieczoru Wszystkim zycze. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 10.01.14, 17:08 plastiki paruja i nieprzestaja z wiekiem,zwlaszcza gdy cieple nienalezy wiec miec TV i komputerow w sypialni ja tez grzesze-mam w sypialni "klockradio" ci rzeczywiscie o zdrowie dbajacy maja w sypialniach budziki tradycyjne metalowe nakrecane "dryyynn" widzialem program na niemieckiej TV,rady dla rodzicow: dwoje dzieci i dwa dla nich pokoje,nieosobno wspolna sypialnia dla dzieci bez plastikow i elektroniki i pokoj dzieciecy z TV i komputerami,tam tez odrabiaja lekcje,przyjmuja kolegow/kolezanki i tam sie bawia moim zdaniem rozsadny podzial,dobra ochrona zdrowia i hymny pochwalne z strony jugentamt´u. Pzdr. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 10.01.14, 18:28 Bardzo rozsadnie jesli chodzi o brak elektroniki w sypialni. a z tym drynnn budzikiem to ciekawostka,dlaczego nasz zwrok przyciagaja nowosci? Aczkolwiek czy sa dynie dzis do kupienia, no nawet nke wiem? a ja "mieszkam" w bardzi njezdrowym srodowisku, w pkkoju wypelnionym w sama swiecaca elektronika, ktora w nocy lewnke rlzprasza umysl, razac w oczy diodami. No ale co zrobic kiedy metraz w M jest ograniczony? Wiec spalnia, jadalnia , wypoczywalnia w jednym. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 10.01.14, 21:39 Xystos, SLO, w niektorych sytuacjach mozna zmienic sobie inrednig (urzedzenie) w pokojach, ale zyjemy we takim zageszczeniu ludnosci i budownictwa, ze musimy sie zadawalac to co mamy juz do tej pory, jak zaczniemy niwelowac to nic nam nie zostanie. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 11.01.14, 09:39 twitter.com/ __________________ pochmurno ale jeszcze cieplo,sto km na polnoc juz lodowa gololedz bez przerwy ostrzezenia w SR,im dalej na polnoc tym zimniej,niby nic szczegulnego ale tak w ciagu jednej nocy takich szybkich skokow temperatury ja niepamietam "kendo" przyjedzie do bialego Skåne bedzie miala naczym zgubic te ekstra kilogramy u mamy nabyte-odsniezanie milej soboty zycze ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 11.01.14, 11:43 Z wiekiem rozlegowuje sie moj stary rytm wstawania rano, zauwazylam ze jakos trudno mi rano sie obudzic, tez tak macie??? Pozdrawiam Was optymistycznie z moim storczykiem, ktory kwitnie juz po raz enty a za nim mini filetowy, ktory dostalam od corki, tez kwitnie po raz drugi. Zycze przyjemnej soboty, Wszystkim. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 11.01.14, 12:07 Dzien dobry w sobote. Lusia,lenia lozkowego mam chyba od zawsze i trudno mi sie z nim rozstac,chyba zakochalismy sie w sobie od pierwszego wejzenia. Ciezko mi sie z nim rano rozstawac,ale jak juz wstane jedna noga to juz jakos idzie. Dzisiaj oddalam krew do badania, z paluchem co raz gorzej. Po przebudzeniu ruch mam ograniczony, a staw obrzekniety. sliczne te wszustkie Wasze storczyki. Mam dwa,jeden z nich wypuscil lodyzke,rosnie w poziomie,dziwne te kwiaty,piekne kiedy kwitna tylko dlaczego wyrastaja na opak? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 11.01.14, 21:19 SLO, ja swoj strorczyk nakierowuje ostroznie do pionu i przypinam klipsem, Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 12.01.14, 10:15 Witam,ja też mam problem z utrzymaniem pionu kwiatkom mimo patyczka. bo liście zawsze idą w bok na jedną stronę. Mnie też paluch bolał w nocy,ale ja mam dnę. Bardzo pochmurno i mżawka leci. Miłej i bezbólowej niedzieli życzę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 12.01.14, 13:05 Pozno klade sie spac i zaczelam pozno wstawac, tzn,8,30 i za nim jakies sniadanie, pozniej obiadek juz mam gotowy, jak przyjade znad morza to bedzie jeszcze cieply w piecu. Mamy sztormowy wiatr, nad morzem pewnie huczy, dziwne ma sie wrazenie jak slonce swieci i sztormowo. Zdamkpozniej relacje. Przyjemnego popoludnia i wypoczynku bez boli. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 12.01.14, 15:35 Dzien dobry wszystkim. Lusiu tez tak robie jesli sie da, ten jeden tak wyrosl jak umial. Nje dalo sie przypiac ani gornej zcesci,ani dolnej czesi lodyzki,wiec zostawilam go w spokoju, lodyzki sa kruche tak wiec nie ruszalam zeby nie zlamac. Jaki bedzie taki bedzie,oryginalny okaz. niedziel szaro bura,jakas taka nudna i njemrawa. Na rower zbyt zimno,troche powiewa,a ja dopiero co wykarskalam sie z przeziebienia. Nje chce ryzykowac,bo potem tylko klopot i masa pieniedzy na medykamenty. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 12.01.14, 17:22 To prawda SLO, najgorzej przeziebic sie raz a pozniej cala zime zdrowie kuleje. U mnie byla piekna pogoda sloneczna tylko wialo, a sniegu sie spodziewamy na srode w Göeteborgu juz zamiecie i slizgawica, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 12.01.14, 17:47 Jago, bylam... watek "Nadmorski spacer"... Odpowiedz Link
dorka556 Re: **STYCZEN 2014** 13.01.14, 07:57 Ostatnia gasiłam światło i teraz pierwsza mówię Dzień dobry! Zapowiada się piękny słoneczny dzień. Trawniki lekko przyprószone śniegiem. Może to początek zimy? Miłego dnia. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 13.01.14, 08:17 przybiegłam się przywitać. poniedziałkowy poranek lekko mrozny,tzreba było skrobać szybki ze szronu. skoro Xystos mowil,ze u niego zima nadchodzi to my tez się spodziewajmy. w końcu polowa stycznia, musze się z tym pogodzić i isc dalej.... miłego dnia. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 13.01.14, 09:23 mrozny poranek,nieco mrozniej niz podaja mapka Everöd troszke na polnoc www.smhi.se/vadret/vadret-i-sverige/land/fiveDaysForecast.do?geonameid=2715893&redirect=false i nieodpuszcza , spacerek bedzie w plaszczyku gdyz jeszcze sie nieprzyzwyczail w tym sezonia,przeziebiony pies to gorzej niz przeziebiony chlop. dnia slonecznego zycze ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 13.01.14, 09:27 Po wczorajszej slonecznej + pogodzie mam -4 i podobno zimny wiatr, corka dzwonila, bo juz z "Maluszkiem" byla. Od kuchni mam pochmurno, a od salonu rozjasnione niebo. pogoda nie moze sie zdecydowac, czy snieg., czy deszcz. przyjemnego poczatku tygodnia dla wszystkich. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 13.01.14, 09:58 Hej... Piękne mam dziś słoneczko.,chyba było -1. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 13.01.14, 10:13 Jago, zrob osoby watek slonce o swicie, masz dobry punkt do jego obserwacji. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 13.01.14, 18:19 rano bylo minus szesc stopni,mialem jechac na zakupy i nici z tego wyszly-niemoglem wlozyc kluczyka do drzwi cale szczescie ze lubie robic duze zakupy i nigdy nieczekac az wszystko wyzremy z lodowki i chlodziarki teraz okolo zero stopni i pada snieg,auto rozmrozilem jutro zachandluje. ZEN Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 13.01.14, 19:03 A mowilam,mowilam....zima wielkimi krokami sie zbliza i wielkimi platami dzisiaj spadala z nieba. Co prawda przez kilka minut i slad o platkach nie zostal,ale na noc zapowiadaja opady.spodziewam sie bialego puchu. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 13.01.14, 19:06 ufff,oby niesniezylo zanim "kendo" wroci by nawet na zakupy niewyjade przed wiosna ZEN Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 14.01.14, 08:37 Spokojnego wtorku zycze wszystkim forumianom i forumiankom. wiec lada dzień,a nawet lada chwila można spodziewać się opadow sniegu? czuje ja za plecami jak zbliza się wielkimi krokami, może za chwile,moze za dwie sypnie i będzie bialo. co prawda temp.na plusie,ale w każdej chwili może tez się zmienić. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 14.01.14, 10:36 Oj przywitałam się na zimie.U mnie jest niewielki minus. Miłego wtorku. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 14.01.14, 11:59 Wszystkich milo witam zimowo-wiosennie. Pogoda bawi sie z nami w CiuciuBabke. Przyjemnego dnia. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 15.01.14, 10:15 www.kristianstadsbladet.se/vader/?url=/kristianstad wychodzi nato ze ominie "kendo" przyjemnosc odsniezania przed Wielkanoca zimy chyba niebedzie. dnia milego zycze ZEN Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 15.01.14, 10:36 witajcie. Xystos, Wielkanoc w tym roku pod koniec kwietnia. aby twoje słowa się sprawdzily co do braku zimy. a Kendo miała wracac w te sobote,czy cos namieszałam? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 15.01.14, 11:37 Witajcie,to już połowa stycznia. Od rana pada raz deszcz,raz śnieg z deszczem, to ja już wolę mróz śnieg. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 15.01.14, 11:45 Na razie nie pada nic, ziemia jest lekko zmrozona, tak ze nie ma blota i lekki wiaterek, ktory sie czuje tylko jak rowerkuje. Swoja runde juz zalicylam, teraz czxekam na "Maluszka", ktory strajkuje od Nowego Roku, tak jest prestraszony wystrzalem rakiet, ze tylko zrobi co potrzba blisko domu i szybko zawraca . Jago to w taka pogode tylko w domu z dobra ksiazka, towarzystwem, albo dobrymi lakociami sobie siedziec i patrzec przez okno, SLO, jak sie nic nie zmieni to Kendo wraca w sobote do domu ale z Polski wyjezdza oczywiscie w piatek. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 15.01.14, 11:46 Sie tak rozpisalam ze zapomnialam ... Przyjemnego dnia dla Wszystkich mimo zlej pogody. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 15.01.14, 12:31 Kendo miała dac znac kiedy wyjezdza i czy pks zaparkuje przy naszym pkp. no nic czekam do jutra,mam nadzieje,ze da sygnal. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 15.01.14, 16:51 .. miala w poprzedni lykend ale bedzie w ten piatek w Szczecinie,wieczorem wyplywa z S-ujscia w sobote rano bedzie w Ystad a okolo dziesiatej bedzie w domu Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
dorka556 Re: **STYCZEN 2014** 16.01.14, 07:53 Xystos, nie tylko Ty czekasz na Kendo, my też. Nie ma to, jak świetny duet Kendo/Lusia działający zgodnie na Forum. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 16.01.14, 08:49 Witam prawie zimowo Mam nadzieję,że jak Kendo wróci,to Ty Lusiu nie pojedziesz? Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 16.01.14, 08:55 na plusie ale zimny wiatr z NE tzn znad polwyspu Kola suszy asfalt-wiem co taki wiatr oznacza,bedzie brrrrr cieplego dzionka zycze ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 16.01.14, 12:12 Jago, Dorka, dziekuje za mile slowa, to sie zobaczy, czy mama' da sobie rade jak snieg spadnie i zima bedzie mrozna ? - nie wiadomo? to sie sie bede szykowala?. Xystos, nie zauwazylam ze Ci wcina posty, ? a do kogo nie doszly?.... Wieje, wieje, mroznie, nawet przez kaptur mnie przewialo, znalazlam' ocieplane leginsy w szafie i pod cieple spodnie dzisiaj sie odzialam, i tu bylo mi cieplo. Tak ze moze, biodro,kolano przestanie bolec. Przyjemnego dnia Wszystkim zycze. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 16.01.14, 12:28 trza sie powoli zbierac,jade do City 14:15 mam czas u dentysty och jak ja nielubie tej profesji Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 16.01.14, 20:46 Witam sie z Wami wieczorowa pora,prawie jak brunet,mimo,zem blondynka. Caly dzien jakis mocno zorganizowany,wrocilam ok 19. Zdazylam usmazyc maczne racuszki z jablkami,usiadlam przy lampce czsrwonego wina,siedze,mysle,wpadam w zamyslenie, w apatie, rozmyslam i ....nic madrego nie przychodzi do glowy. Mnostwo problemow, chyba nie do konca moge je rozwiazac,uladzic....popijam czerwone wisniowe wino zeby podwyzszyc cisnjenie,zeby choc troche skoczylo do hgoy z 96/ 68. Snieta jestem jak ryba,wciaz ziewam i teraz odczuwam zimno. Wczesniej tego nie bylo. Poczytalam troche o tym cisnieniu,okazuje sie,ze wiekszosc przypadlosci jest na tle stresowym. No to jesli tak dalej pojdzie to wpadne w depresje jak nic. Moj tato choruje na polineuropatie obwodowa,wrocilam z wizyty od neurochirurga. Nic nowego nie powiedzial,troche pocieszyl,a takie slowa czasami lepiej dzialaja na psychike niz pigulka. Przypadlosc taka leczy sie bardziej objawowo,bo przyczyne trudno stwierdzic. Na szczescie nie jest to porazenie nerwow osrodkowych,a obwodowych. Nie jest to przyjemne,ale bolesne, uciazliwe w codziennym zyciu. Trzeba nauczyc sie zyc z bolem, troche sie przyzwyczaic i jakos z tym umiec zyc. Niestety 70-ka to nie 20-ka, ani nawet nie 30-ka. Xystos dentyste tez mozna polubic,jak sie czesto go odwiedza to potem bol niestraszny. Dla mnie wizyta u kosmetyczki, fryzjera jest wizyta porownywalna do wizyty u dentysty pod warunkiem,ze po bolu,ktory njaczesciej jest do zniesienia jest przyjemnoscia. Szczegolnie kosmetyka po zabiegach czy leczeniu zebow,takie dopiesczanie,szlifowanie,upiekszanie uzebienia. Jutro mam zamiar spotkac sie na sekunde z Kendo,mam nadzieje,ze nie wyskoczy jak ostatnio niemila niespodzianka. biegne do kapieli,potem miekkie pielesze i znowu....zarwana nocka. tymczasem dobrej nocy wszystkim. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 16.01.14, 21:47 Przewaznia SLO tak jest jak jest spokojniej w domu to dzieje sie co innego na innym forncie, co zabiera nam sen z powiek i wypelnia kazda wolna chwile w myslach. Nie jestes odosobniona, chyba w kazdym domu w jakis tam sposob sie kotluje i burzy, Po burzy ma zwyczaj byc slonce, albo przyjmniej spokojniej w otoczeniu. Zycze optymistycznie poprawienia cisnienia, nastroju i dobrych mysli o tacie.... Przyjmowana medycyna regularnie, czy wizytu u lekarza, napewno przynosza chociaz w malej mierze poprawe zdrowia i nastroju. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 17.01.14, 05:29 nienamawiam do zmiany religi,zreszta Buddyzm ZEN niejest religia jest filozofia zycia ZEN tradycji polnocnej to nic dla europejczykow i monoteistow ale ZEN tradycji poludniowej jest jak najbardziej dostosowany do innych wyznan i kultur;nietrzeba nawet byc Buddysta by osiagnac oswiecenie,reguly sa proste nieczyn nikomu co tobie niemile,rowniez zwierzetom i florze,zerwac kwiat ? jezeli absolutnie musisz to zerwij ZEN to spokoj ducha i jednosc z natura ktorej czescia jestesmy. milego piatku i nadchodzacego lyk_endu zycze ZEN Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 17.01.14, 05:37 wczoraj "kendo" zamowila u mnie budzenie o piatej,wiec obudzilem kendo nigdy niebyla rannym ptaszkiem jak ja wiec potrzebuje wiecej czasu rano dla siebie,jutro o tej gadzinie prom bedzie wchodzil do portu w Ystad Bobby zas sie ucieszy z widoku Mamci i bedzie tanczyl w koleczko spiewajac swoj hymn powitalny. a ja dzisiaj mam wielkie sprzatanie,trzeba stare kawalki pizzy spod kanap powyjmowac , wypucowac poplute przez Pieska szyby/okna gdy obszczekuje inne pieski ,noo i bedzie sie dzialo - cale szczescie juz przyswoilem sobie instrukcje obslugi odkurzacza-dzis praca eqzaminacyjna. Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
dorka556 Re: **STYCZEN 2014** 17.01.14, 08:46 Dzisiaj na Vistuli wielkie Święto. Wraca Matka Założycielka. Powitajmy Ją godnie. Xystos, pizza spod kanapy już usunięta? Bobby wyszczotkowany? Czy praca z odkurzaczem dobrze poszła, bo jak egzaminator spojrzy dokładnym okiem... Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 17.01.14, 09:06 dorka556 17.01.14, 08:46 Dorka ty mnie niestrasz,niemoze byc zbyt dokladnie wysprzatane gdyz "kendo" pomysli ze mialem pomoc w sprzataniu-bylyby tlumaczenia w sobote okolo dziesiatej "kendo" powinna dac oznaki zycia na "Vistuli" a do tego czasu ja mam stres,chyba sie czegos napije by wyluzowac. Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 17.01.14, 10:18 Witam i ja się cieszę na powrót Kendo. Myślałby kto,że Xystos nie umiał,albo zapomniał instrukcji odkurzacza Dobrze ma z Tobą Kendo,potrafi się zmobilizować i humor pod ręką. U mnie napadało,najgorzej na północy,ale jestem zadowolona przyjemność spojrzeć przez okno. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 17.01.14, 08:48 wpadam powitać i zyczyc przyjemnego poranku, piatku i weekendu. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 17.01.14, 12:34 Kochane Towarzystwo, Kendo dopiero jutro przyjezda, a dzisiaj podrozuje przez Polske na polnoc. Sypnelo u mnie sniegiem. tez i kasza na ulicach, ale chodniki odzniezone, ubralam kolce pod obcasy i nawet wygodnie mi sie szlo bez wywrotki. Xystos a jak tam kwiatki, podlewales wedle instrukcji?. Zycze cieplego popoludnia i przyjemnego wieczoru, Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 17.01.14, 16:12 czesc kwiatkow padla a reszta dogorywa nawet kaktusy zwiedly,chyba z tesknoty za ogrodniczka ZEN Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 18.01.14, 09:01 Witajcie w sobotni poranek. Jakas taka szarpana nocke mialam, jakby statkiem kolysalo,a to przeciez Kendo plynela promem nie ja. Pewnie lada moment zawita do domu. Zanim sie jednak "odnajdzie" , rozpakuje, to pewnie chwile potrwa. W takim razie wszystkim wszystkiego dobrego na dzisiaj,a dla Kendo milego spotkania z Xystosem i z Bobim. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 18.01.14, 09:16 Kendo juz ostanie kilometry autobusem jedzie, jak zdaze to wyskocze na dw.autob.ja powitac. Drogowcy zaspali nie odsniezyli chodnikow, pewno przemocze buty, a sniegowce za zmino mi w stopy bedzie, bo kolanko jeszcze boli. Przyjemnej soboty dla Wszystkich. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 18.01.14, 12:04 Witam Wszystkich,a przede wszystkim Kendo Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 19.01.14, 10:04 odpoczeta w polowie, w domku strasznie goraco, Lusia sie smieje,ze przyzwyczailam sie za bardzo do "Mamy ciepelka w domu w kraju" tam nigdy nie milesmy ponad 20 stopni wewnatrz pomieszczen wieje okropnie, snieg topnieje ptaszyny szukaja pozywienia bardzo pochmurno ciepla i milego odpoczynku zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 19.01.14, 10:12 Witam i ja w dzień pochmurny,prószy kaszka śnieżna. Wieczorem Mruczkowi spodobała się kanapa na oklep. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 19.01.14, 10:14 *Jagus, witaj, no po prostu super zdjecie Mruczka,glaski serdeczne dla niego.... a Tobie przemilego dnia Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 19.01.14, 10:33 Witajcie w niedzielny poranek. U mnie co prawda nie zniezy,ale juz dzis jest okolo zera na termometrze. Nawet psinka nie chciala chodzic tylko zwiala do domu. milego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 19.01.14, 10:49 nie lubie dzisiejszej aury pogodowej, bez slonca i wiatrzyskiem... witaj Sloo i miej sobie udany dzionek, pedze juz na spotkanie Lusi na przystanek.... na nieodsniezonej drodze bedzie slizgawica, pozniej juz sciezka rowerowa odsniezona, bo to zawsze regularnie robia a ulice na osiedlach willowych sa trzeciego rzedu odsniezania Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 19.01.14, 12:24 .. dwa miesiace nieobecnosci wiec rozchorowalem sie wczoraj ze szczescia zcielo mnie z nog chorubsko ale juz zaczyna puszczac-lecze sie aktywnie Pzdr. ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 19.01.14, 19:26 Wieje, wieje, slisko, do domu od Kendo wrocilam prawie taxi, w autobusie nie bylo pasazerow, zatrzymal sie tylko na 1 przystanku. Przyjemnego wieczoru dla Wszystkich. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 19.01.14, 19:29 *Lusia, to szybciutko dojechals, ja dopiero do domu weszlam, odkopalam drzwi od garazu by jutro wyjechac i zmienic na zimowe kola.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 19.01.14, 19:29 No i znowu zapomnialam, Jago Mruczek rewelacyjny, pasuje mu w tym czerwonym kolorze. Xystos, pare dni minie to sie przyzwycaisz, ze jest Was wiecej. SLO "Maluszek" tez nie lubi brzydkiej pogody i ucieka szybko do domu, Juz i ich podeszlym wieku lubia cieplo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 20.01.14, 09:06 Witam... Lusia ,to miałaś duży komfort,cały autobus dla siebie. U mnie zima na całego,-7 dzień i noc,do tego paskudny wiatr. Spoglądam przez okno na goździki,ciągle żyją,niesamowite. Xystos życzę powrotu zdrówka,trzymajcie się Wszyscy zdrowo. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 20.01.14, 09:51 nowy dzien tygodnia ja jakos niewypoczeta wstaje,ale nie chora, jak Xystos,no,musi troche sie popiescic nad soba bom przecie wrocila...hi.hi.... Jagus, zywotne twe gozdziki balkonowe.niech zyja do wiosny sobie.... milego dnia zycze i chociazby z odrobina slonca, bo tu go brak. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 20.01.14, 09:56 Wietrznie i slizko, masa wypadkow, autobus wpadl do rowu z 11 pasazerami, 2 odwieziono do szpitala, a Komuna chce oszdzedzac na williowych osiedlach i nie odsniezac im drog. - Uroki zimy- Wstalam ale jakos bez etuzjazmu, patrzac ta ta wietrzysta pogode, rundy na rowerze nie bedzie, tylko chyba na marsz sie przejde z kolcami na pietach, zeby sie nie przewrocic. Optymistycznie, przyjemnego tygodnia i slonecznego dla Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 20.01.14, 10:41 u mnie tez pioruńsko zimno, zmarzłam rano,a teraz się rozgrzewam kawa, paplanina, psianina i takimi małymi przyjemnościami. dobrego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 20.01.14, 10:42 20 stycznia - Fabian i Sebastian gdy mróz dadzą srogą zimę przyprowadzą. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 20.01.14, 11:12 przyslowie by sie zgadzalo, bo juz zapowiadaja fale wysokich mrozow, pocieszam sie,ze tu dotra oslabione nie takie,jak sa juz na polnocy po -35 stopni. milego dnia dziewczyny, pancio po zakupy,ja w domku posiedze... Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 20.01.14, 12:54 dzieki Greis za spokojnosc, czeka na mnie jeszcze poczta witrualna do sprawdzenia, na ktora niemam wcale ochoty, pare spraw na telefon rowniez, ech...zaleglosci,ktorych nie lubie.. miej sobie milo i czapeczke wraz z szaliczkiem nos.... Odpowiedz Link
greis52 Re: **STYCZEN 2014** 21.01.14, 09:52 u mnie dziś pośnieżyło, psinka poszalała na śniegu a ile go się najadła udanego wtorku bez niespodzianek życzę... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 21.01.14, 10:21 Greis pieski lubia bawic sie w sniegu, odswierzaja wtedy futerka na plackach sie tarzajac, lubie patrzyc jak one sie ciesza ze sniegu . W przeciwienstwie do mnie, lubie go ogladac przez okno, albo jak jest slonecznie' drogi odpowiednio posypane piachem, snieg mieni sie w sloncu a ja ide i podziwiam biel na ziemi i blekit nieba. Dzisiaj pogoda nie zacheca do zadnych spacerow ani marszow, ale chyba sie ubiore i pojde do sklepu, promocja na rybke, moze kupie zobacze jak wyglada. Przyjemnego dnia dla Wszystkich. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 21.01.14, 10:28 witajcie Greis /Lusia to prawda,strasznie jakos ponuro, pospalam az do 9:00 godz, po sniadaniu/po telefonach, jutro kola mi zmienia i gazete poranna dostawac zaczne,bo "zawiasilam" pronumerate na czas urlopu. sloneczko prosze podeslac Greis tu chcby na chwilke... milego dnia Wam zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 21.01.14, 11:17 Ja też chcę słoneczka,śnieg nie pada,dosyć widno,ale -8st. za oknem i wiater dmucha,musiałam założyć skarpetki,bo mi marzły stopy przy komputerze. Zdrowie i uroda Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 21.01.14, 12:40 hej Jagusia, no niby sie tu rozjasnilo, ale slonka brak,wiec nie jestes osamotniona... ja chatke ogarnelam ,wiec cyrkulacje obiegowa sobie ruszylam do przodu i az za goraco sie zrobilo... zaraz obiadek zjem i ksiazeczka.. ciepelka i sloneczka chociazby w serduchu zycze.. Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 21.01.14, 19:15 Polska – Temperatura miejscami może spaść do -25 st.C. wtorek, 21.01.2014 13:45 wibi. Kategorie: Polska Tagi: mrozy, Polska, zima - Każda z kolejnych nocy będzie coraz bardziej zimna – informuje Maja Popielarska, prezenterka pogody. Do końca tygodnia temperatury minimalne w całym kraju spadną poniżej zera. Mrozy będą najbardziej uciążliwe dla mieszkańców północno-wschodniej części kraju, gdzie w nocy z piątku na sobotę termometry odnotują -25 st. C. losyziemi.pl/polska-temperatura-miejscami-moze-spasc-do-25-st-c losyziemi.pl/polska-77-tysiecy-gospodarstw-domowych-bez-pradu-z-powodu-oblodzenia-linii-energetycznych ZEN Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 21.01.14, 23:50 Xystos, u nas na polnocy do -40, kolej byla wstrzymana, nikt nie wychodzil na dwor, bo sie bal mrozow, dzieci nie szly do szkol przez 2 dni, Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 22.01.14, 09:37 Witam ..śniegu nie ma ,ale mrozik większy chwycil,za oknem -11st. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 22.01.14, 11:11 witajcie. po jedniodniowej przerwie znowu jestem. wczoraj bylam niania dla wnusi,wiec brakowalao czasu na wlasne przyjemnosci a dzisiaj jestem szczegolnie troskliwa opiekunka dla mojego pieska. Piesek wczoraj dostal objawow tzw "dolem o gora". myslalam,ze to jakas niestarwnosc, niezyt zoladka itp. ok 18 pojechalysmy z sunia do weta z mysla o lekach na te przypadlosc. okazalo sie,ze poziom cukru we krwi wskazal na odwodnienie. tak wiec moje mysli parunastu zl za leki na niestarwnosc wziely w leb. sunia zostala podlaczona do kroplowki,aby uzupelnic stracone plyny,elekrolity, oraz uzupelnic glukoze na wzmocnienie organizmu. przy oakzji zostaly pobrane trzy probki na krew, morfologie, proby watrobowe, trzustkowe, nerkowe. dostala piec zastrzykow (vit. K, vit. B, p/baktyreyjne i jakies dwa inne oraz poltora godzinna kroplowke. przesiedzialysmy prawie do 21 . na szczescie objawy byly tylko raz z samego rana, na razie spokoj,zobaczymy co dalej. nie moglam jej zostawic samej,bo nie wiadomo co moglby sie wydarzyc. wiec mam ja pod kontrola i w razie potzreby jedziemy na krolpowke. jesli bedzie dobrze to wenflon zostanie odlaczony , dalsze leczenie po odczytaniu pozostalych wynikow z krwi. czyli wciaz sie dzieje,nie ma nudy, tylko dlaczego tak staresowo i kosztownie. dla porownania do szweckich kosztow za wszytsko co powyzej zaplacilam 120 zl. na krajowe realia nie ejst to maly jednorazowy wydatek,ale co zrobic zwierzatka nie podlegaja pod NFZ. Odpowiedz Link
greis52 Re: **STYCZEN 2014** 22.01.14, 11:52 oj oj... ja się tez obawiam o zdrowie mojej 13 letniej suczki, kasę trzeba mieć w pogotowiu ale tydzień zaczął biec z górki i niebawem już weekend pozdrawiam! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 22.01.14, 14:57 SLO, to przykre jak pieski nam choruja, ale bedziesz wiedziala co sie dzieje i odpowiednie leki dostani, jak trzeba bedzie. "Maluszek" byl u wet, w ubiegly piatek i corka zaplacila za usuniecie 2 zebow, obciecie pazurow i zdjecie kamieniaz zebow 2790.- kr Dla mnie to bariera- skarbonka bez dna. No ale na glupoe mlodych nie ma lekarstwa. Sama corka juz powiedziala, ze to jej pierwszy i ostatni piesek, ... na razie.. dopuki nie zapomni klopotow z tym pierwszym , to sobie nie kupi nastepnego. Greis, to prawda, caz szybko leci i juz dzisiaj sroda. Dzisiaj Kendo przyjechala i poszlysmy na miasto, przyszlysmy do domu splukane, no ja to chyba juz mam pech do butow, kupilam piekne... ale jak sie konczy cholewaka z przodu to uwiera moje wrazliwe nogi. Mam 7 dni otwarty zakup, ze moge je oddac, co dzien bede probowala po pare minut, czy noga sie przyzwyczai. Przyjemnego popoludnia i wieczoru dla Wszystkich. Przyjemnego popoludnia i wieczoru. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 22.01.14, 15:02 Lusiu mam to samo z cholewkami u koazkow. czy to do kostki, czy do lydki zawsze mnie uwieraja z poczatku. i zawsze konczy sie tym samym, skor lekko mieknie podczas noszenia, dopasowuje sie do nogi, noga do buta. nie jest to uczucie jakiegos nieprzyjemnego dyskonfortu wiec przyzwyczajam sie bez wiekszych boli. a poprzednie zakupy tego rodzaju jak znosilas? Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 22.01.14, 17:13 tak,juz srodek tygodnia, dzis "zaskoczylam w tutejszy tryb zycia" na telefon pozalatwialam, kola zmienili kowal zrobil nowy masywny stelaz do kol powieszenia,bo ten ktory kupilam pekl... od rana w wirze wydazen,siedze teraz i odstresowuje sie z Wami, ale czas na kolacje, wiec zamkne zaraz obejscia chyba az do jutra rana, bo poczytac chcialam ksiake,ktora zaczelam , a traktuje o Tamara Lempicka,malarka malujaca akty. milego wieczoru Odpowiedz Link
xystos Re: **STYCZEN 2014** 22.01.14, 17:58 ja tesknilem za Rex´em i po dwuch miesiacach nastepny dobermann szczeniak Dux a kiedy i on mi umarl to "kendo" w i.necie znalazla Bobby´ego mial dokladnie 10c miesiecy i daje mi mase radosci codziennie,jest kochany-jest jedynym stworzeniem w domu ktore na mnie nieujada. mowia ze dobermanna ludzie maja tylko raz,ze taka trudna i uparta rasa wiec chyba jestem masochista ale coz po .....dziesieciu latach malzenstwa do wielu spraw mozna przywyknac,do dobermanow tez. ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 22.01.14, 18:20 hi,hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, dobermany mamy juz niemal 30 lat, to wiel czasu, pierwszy dal nam "szkole wychowania" tz.nie musielismy go niczego uczyc bo sam jakos pojmowal wszystko i chetny do wszystkiego byl...uczylismy sie od niego,,,, Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 22.01.14, 18:21 Xystos ale sie umsmialam z Twojego zalenia , ze jedyny co na Ciebie nie ujada.??..???... SLO, ostatnie buty musialam oddac bo tak mnie nacisnely w kostke srodstopia, ze nie moglam chodzi i spuchnieta noge mialam, bo myslalam ze sie rozchodza. Juz sie pogodzilam z tym i szukam nastepnych fasonow co beda pasowaly. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** i buty,ale jeszcze nie luty 22.01.14, 19:10 Dzewczyny, to prawda,z wiekiem mamy rozne dolegliwosci ze stopami, one ,jakby sie najwrazliwsze staly z naszego ciala, odpukac-pdstukac-na rzie mam OK z doborem obuwia,co nie znaczy ze niemam problemu, niestety,juz szpilki opadaja,ewentualnie niski obcasik...co dla mnie z poczatku bylo nie do zaakceptowania...powoli akceptuje ten stan zeczy.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** i buty,ale jeszcze nie luty 22.01.14, 20:15 Kendo ja juz dawno to zaakceptowalam. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** i buty,ale jeszcze nie luty 23.01.14, 07:29 Mówie dzień dobry wszystkim, ktorzy tu zawitają, zyczac fajnego zcwartku dla parcusiow i niepracusiow. sama jestem po wolnym wiec musze się rozkrecic. wczoraj mój internet chodzil jak slimak wiec żeby z nerwowo nie osiwieć wylaczylam komputer. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 23.01.14, 09:26 witaj Sloo, no coz,do "kaprysow internetowych sie przyzwyczailismy sie",wiec wylanczamy,podobnie jak Ty to robisz, zasiadlam do czytania,ale z lusia porozmawialam najpierw i czas na czytanie wygasl..... film obejzalam i usnelam, pochmurnie ,-2 stopnie,wietrznie,i przez taka aure sniegu jakos ubywa,oby juz nie dosypywalo a tylko zdziebko mrozilo... ciepelka zycze Zalodze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** i buty,ale jeszcze nie luty 23.01.14, 09:32 Witam straszą,że w sobotę spadnie poniżej 20-stu. Pogoda nawet ładna choć mroźna -14 było z rana,ale widno i słonko wyziera chwilami. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** i buty,ale jeszcze nie luty 23.01.14, 10:12 witaj Jagus, tu na razie w poludniowej szwecji takich mrozow niet, natomiast na polnocy juz po -32 stopnie.... miej sobie ciepelo....i milo w domowych pieleszach Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** i buty,ale jeszcze nie luty 23.01.14, 12:00 Witam mile Grono; SLO, Kendo, Jage. Rozkrecilam sie z samego rana, polecialam dokupic mleka do nalesnikow, i przyszlam, z nieba leca pojedyncze platki sniegu, moze sie rospadac. Przyjemnego dziona dla Wszystkich. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** i buty,ale jeszcze nie luty 23.01.14, 12:36 hej siostrzyczko, ja dzis bliny smaze to tez placki.... zaraz kartofli utarych dodam i obiadek jak "zloto" utoptam sie.... tu nie stety nic nie "platkuje" i dobrze, ciepelka domowego i udanych nalesnikow.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 24.01.14, 07:54 witajcie w piątek ! fajnego,udanego, wesołego dzionka ! Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 24.01.14, 09:23 jak szybko tydzien zlecial... dla mnie byl OK,mozna by bylo napisac... hej Sloo pochmurnie -3,6 stopnia za oknem ale jakos odwilz poczulam kiedy jablka dla ptaszyn wykladalam ciepelka /slonca/i udanego zakonczenia tygodnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 24.01.14, 10:39 Witam,trochę mrozik nas ścisnął,rano było -15 ale w dzień ma być -9 Dziś gorzej,bo wiaterek przy tym mrozie,to nosy i uszy marzną. Słonko przebija przez chmurki. Udanego piąteczku życzę. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 24.01.14, 10:45 *Jagus, to mrozik Was lubi, ze tak" dzielnie trzyma" tu juz -2,1 stopnia ciepelka i udanego dnia zycze. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 24.01.14, 11:16 u mnie tez tak swieci,ze musiałam zaciagnac rolety. od razu cieplej i weselej,ale jak uchylam okno to czuc powiew mrozu. wydaje mi się,ze te największe mrozy jeszcze przed nami. no bo jak w filmowym cytacie jest zima to musi być zimno. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 24.01.14, 11:30 *sloo, strasza i tu mrozami na polnocy dzis bylo -37 stopni a fala mrozopw idzie na poludnie na razie mamy -4 noca,w dzien troszke niby cieplej... miejmy nadzieje ze prady zmienia swoj bieg i omina nas te wielkie mrozy.... bez sniegu pomarznie wszystki na polach i na drzewach.... Odpowiedz Link
greis52 Re: **STYCZEN 2014** 24.01.14, 12:21 i mamy weekend pozdrawiam i życzę ciepła i spokoju... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 24.01.14, 13:19 Podobno od wtorku będzie cieplej ,a to ma być taki ostatni atak zimy. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 24.01.14, 13:36 *Greis, no moze bedzie cieplo,ale w domciu, wrocilam teraz ze spaceru i lodowaty wiatr mnie cala owial.... *Jagus, no to niech bedzie cieplej, chociaz tutejsze mrozy to niby OK, ale najlepiej jak jest -1 i slonce....moze byc tak az do konca zimy... ciepelka... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 24.01.14, 13:37 Wdzieczny temat o pogodzie, mi obwialo zimnym wiatrem brode, szalik naciagnelam prawie pod sam nos. Wiatr nosi jakies pojedyncze platki sniegu, kanal juz zamarzniety od wczoraj, kaczki chyba wyniosa sie do parku, ale i tam ma zwyczaj zamarzac, ale zawsze ktos jedzenie pryniesie i dokarmi. Przyjemnego popoludnia i wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 24.01.14, 14:44 mi wiatr policzki owial na czerwono,choc kaptur mialam na glowie.... tez tu cos pruszy jakos nieznacznie... oby wiecej nie dosypywalo.... ciepelka zycze Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 25.01.14, 09:36 styczen powoli dobiega konca, i zapowiadaja sniezek,oby nie za duzo.. dzis w TV porannej radzili by rano nie mys twarzy jak sie na mroz ma wychodzic, posmarowac tlustym kremem jeno... to byla rada dla rodzicow z malymi dziecmi, to chyba doroslych tez dotyczy, zastosowalam sie dzis rano do tego i ominelam mycie paszczydelka zobacze jak bedzie na spacerze.. ciepelka i milych weekendowych wrazen Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 25.01.14, 09:47 Kendo,, ciekawa uwaga, jutro sprobuje, bo dzisiaj juz jestem po duschu. Zimno mam w mieszkaniu siedze owinieta w koc i na ramionach mam ciepla chute, nie wiem czy tylko mnie tak zimno. Ostatni sobota miesiaca, sklepy otwarte do godz.17, najedzie mase ludziskow, ostatni dzien przecen w sklepach. Przyjemnej soboty dla Wszystkich. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 25.01.14, 09:54 Lusia, aaaaaaaaaaaa...to bedzie tloczno w miescie, pogoda na razie wzgledna... w nocy mnie cos przyduszalo, przyzwyczajam sie alergicznie do psiuna w domu...ech....a on jak by mogl to na glowe by mi wlazl i moze dlatego tak mnie strasznie przydusza,ze za duzo go pieszcze glaskami.... herbatke imbirowa polecam i jablko pieczone z cynamonem/modem/maselkiem kilkowym rozgrzejsz sie ,bo to rozgrzewa.. Odpowiedz Link
greis52 Re: **STYCZEN 2014** 25.01.14, 10:03 witam, imbir i cynamon na czasie, to ja ciasteczka imbirowe zagniotę u mnie tak mroźno ze psu łapki przymarzały do ziemi musiałam ja nieść do domu przyjemności sobotnich moc życzę Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 25.01.14, 10:07 *Greis, o jejaaaaaaaaaaa.a nie ma w sklepie bucikow dla psiunkow, my kupowalismy naszym, zreszta sama mozesz uszyc /cos w rodzaju rekawicy o jednym palcu-oczywiscie bez tego palca,takie sprzedaja tutaj)z irchylub czegos innego coby ta czesc materialu nie byla sliska na drodze. jako spod a gora z flanelki lub czegos cieplejszego i gore na przylepe zapinac, idac na spacerk sprawdzaj czy sie bucik nie ssuna,bo to robilo na naszych psiunach, smiesznie szedl pierwszy raz,jak nalozylismy.... ciepelka zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 25.01.14, 10:21 Greis, to taki mroz Was nawiedzil, szkoda takich malych lapek. Ja ubieram "Maluszkowi" kurteczke, a jak zmarznie w lapki to stanie i piszczy, to mam jego torbe ze soba i do niej wchodzi i donosze go do domu. Teraz jakos komuna odzniezyla chodniki do asfaltu, i nie sypia sola tylko piachem niektore fragmenty ulic. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 25.01.14, 12:25 Witam,całe szczęście,że słonko wyszło,bo duży mróz i ponuro to by było fatalnie. Wzięłam i przypaliłam sernik, ustawiłam nie tak jak trzeba Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 25.01.14, 12:39 o jeja,Jagus a po co bralas go do przypalenia??? hi,hii tez nieraz sie mi przytrafi z buleczkami drozdzowymi.... zycze jednak dobrego smaku i udanego dnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 25.01.14, 14:55 Dobrze ,że córka zobaczyła w porę,myślałam,że będę wierzch ścinać ale nie jest źle ,a sernik udany. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 25.01.14, 17:18 to wszyscy posmakowaliscie sobotnich slodkosci, ja tez w zamrazalniku znalazlam sernik zjedlismy po obiedzie, Lusia w drodze do domu... mrozik nocny nadchodzi, kiedy ze spaceru wrocilysmy zimniej o -3 stopnie prawie sie zrobilo... ciepelka weekendowego zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 25.01.14, 18:06 Dziś zapowiadają w nocy -15 i pewnie tak będzie,bo cały dzień jest -13 Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 25.01.14, 18:58 Zmarzlam, juz pod plaszcz musze ubierac cieply sweter, ale lubie takie zdrowie powietrze, mi sie wydaje jak jest tak mroznie, chociaz lekarze mowia, ze jak mroz i suche powietrze, to wirusy szybciej sie poruszaja i przylepiaja do ludzi. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 25.01.14, 19:25 mrozik zawsze mi w gardle wysuszal, powinnam chodzic z termosem cieplego picia jak chodze na spacery i po miescie, niech mrozi, bo choc moze wirusek sie szybciej przenosi, to moze czesc z nich sie wymraza w nizszej minusowej temperaturze, siedzialm caly czas i szukalam ciekawego wzoru na czapuche, i chyba zrobie najprostrza i juz... ciepelka zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 26.01.14, 09:25 Dzisiaj moge sciagac zdjecia ze swojego folderu, wczoraj wszystkie kolka krecily sie na ziolono w pasku, obojetnie co bym nie chciala kliknac. Dzisiaj odprowadzilam "Maluszka" do domu, zmarzlam, bardzo zimny wiatr. A to wczorajsze zdjecie od Kedno przez okno zrobione w kuchni sikorka chyba juz kolacje dziobie. Przyjemnej niedzieli dla Wszystkich. Odpowiedz Link
greis52 Re: **STYCZEN 2014** 26.01.14, 09:40 pozdrawiam z poranna kawą i życzę spokojnej niedzieli! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 26.01.14, 09:49 To ja też idę sobie zrobić kawuchę do serniczka. Lusia jak kółeczko się kręci i nie otwiera, to często komputer za wolno chodzi.U mnie cieplej,tylko -11st. w nocy było -14. Za to mogę się pochwalić śniegiem nawet w sypialni. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 26.01.14, 09:49 Dziekuje Greis na wzajem, spokojna chyba bedzie, bo nic nie planowalam szczegolnego dzisiaj. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 26.01.14, 09:56 *Jaga jak sie snieg dostal do sypialni??? pewnie zapomnialas okna zamknac.... tu zaczelo sniegiem pruszyc i ma tak caly tydzien w srode ma byc na 0 a pozniej znowu -3/-4 stopnie bez slonca... tez zrobilam wczesniej sikoreczke z komputerowego pokoiku, zalacze pozniej, ciepelka niedzielnego i smakowitosci deserowych. wczoraj ostanie kawaleczki sernika pojadly, czas by cos nowego napiec.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 26.01.14, 11:01 Za mna chodza Mufinsy z jagodami i po gimnastyce podczas szykowania sobie obiadu, upieke moze biszkopta i podziele na porcje i spruboje zrobic z tego przy okazji "tiramisu" Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 26.01.14, 11:25 *lusia juz nie cuduj ze slodkosciami, na silowni,ekstra bedziesz musiala pociwiczyc by to spalic.... dalej pruszy sniezek,-2,2 stopnie Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 27.01.14, 09:15 ostatni tydzien w styczniu, mrozikowo,ale nie sniezy, choc sniezylo wczoraj caly dzien, wiatr gdzies wywial /rozwial... witajcie Zalogo i trzymajacie sie cieplo i sztywno na chodnikach,bo moze byc slisko. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 27.01.14, 09:27 Kendo, odsniezyli troche na chodnikach., ale "Maluszek" kawalek przespacerowal sie w torbie, bo rozzypali sol dla topnienia sniegu, Dla Polskie przepowiadaja dlugoterminowe pogody, ze juz nie bedzie mrozow i zimy. W co bardzo nie wierze, pogoda wszak lubi platac niespodzianki. Ciepelka, duzo slonca dla Wszystkich na caly tydzien zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 27.01.14, 09:42 Maluszek bedzie sie przytula do kamienic na spacerkach, biedne lapki,ma bardzo wyczulone na sol sniegowa, moje usciski dla niego, tu tez rankiem zapowiadali zlagodzenie zimy, ale to chyba dotyczny najbardziej na polnocy,bo dzis miej tylko -25 stopni z poprzednimi,gdzie bylo -35 stopni.... znowu sniez z ukosa z wiatrem.... nie zacheca pogoda do spacerow, ale chyba na krotki spacer pojde... ciepelka i przyjemnosci Lusia zycze Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 27.01.14, 10:03 *Greis dziekuje, na razie sie trzymamy,popijajac herbatki z swiezym imbirem/miodem/cytryna, tez trzymaj sie zdrowo wraz z Corka i sle dla Niej cieple pozdrowienia. Odpowiedz Link
maria88 Re: **STYCZEN 2014** 27.01.14, 10:13 Witam zimowym porankiem. U nas też -10 psina moja tez nie chetnie spaceruje. Podkula łapki. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 27.01.14, 10:22 Czekalam nasloneczko ale nie ma widoku, dzien bedzie dalej ponury. Jeszcze mam najmniej 2 rundy z "Maluszkiem" i o 17,oo ma isc juz do swojego domku. Zastanawiam sie nad swoim rowerkowaniem, czy maszerowac? Szkoda butow po tej soli chodzic, ale troche bezpiecznie czlowie sie czuje. Kendo, Greis Maria88 - trzymajcie sie cieplo. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 27.01.14, 10:43 witajcie Forumeczki. Widze,ze większość z nas to pieskowe "mamy" kochające swoje zwierzątka. powiem Wam,ze keidy czekam u weterynarza w kolejce to się nasłucham jakie to pieski sa madre, sliczne i wogole, kazda pani chwali swojego,czego to on nie potrafi itp. najśmieszniejsze jest to,ze stojąc w kolejce żaden piesek na drugiego nawet nie warknie. co innego na podworku,bohaterem jest każdy,ale w kolejce każdy tchórzem. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 27.01.14, 10:46 SLO, to prawda, ja juz przestalam chodzic z "Maluszkiem", chodzilam z naszym pierwsym pieskiem papilone, ktory ostatni rok chorowal i przezywalam to bardzo, teraz juz nie mam na to sily. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 27.01.14, 11:27 Witam nie pieskowa,tylko kotkowa.Nie muszę pędzić na spacer, dobrze i źle,ale już wyrosłam z piesków. Dziś Mruczek władował się na łóżko i ani myśli zejść,choć w sypialni zimno. Tylko -7st. a i tak zimno,bo wieje. Jego ulubione miejsce. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 27.01.14, 11:55 no prosze, tam gdzie kocio najczesciej lezy to jest ciek wodny pod ziemia, dla nas takie miejsca raczej nie wskazane, natomiast tam gdzie pieski poleguja,to takie miejsca dobre dla czlowieka... witajcie pieskowe/kocie mamy, *Maria88, Twoj psiunek malutki to jak od Lusi i Sloo,cierpia zima najwiecej od soli/zimna, choc moje wielkie psisko tez nie lubi marznac i z jednego spacerku zima rezygnuje... miejcie sobie mily dzionek. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 27.01.14, 12:23 az Ci Jago zazdroszczę. z kotkiem mniej zachodu niż z pieskiem. ja tez już wyrastam z drugiego pieska. do niedawna myslalam,ze kiedyś jak moja psina odejdzie to sprawie sobie kelejnego,ale nic z tego! już wyrosłam z chodzenia pow eterynarzach, poranne spacery już mnie mecza. i koszty leczenia............. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 27.01.14, 12:30 *Sloo, dochodzi sie z czasem do takiej decyzji... ja zapowiedzialam panciowi,ze Bobby tez juz ostani.... bedac u Mamy teraz niemal 2 miesiace, oddtrulam sie od psiego alergenu, teraz sie przyzwyczajam od nowa i starsznie mi z tym zle... a on sie "klei" do mnie jak pszczolka do miodu.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 27.01.14, 12:34 wiesz Kendo,ale u Ciebie trochę inaczej, uchylisz nawet dzrwi na ogrod i piesek może pobiegać. a ja chce czy nie chce musze się ubierać i wychodzi, w deszcz i niepogodę,nie ma zmiłuj się. a jak jest wolny dzień,chcialaoby się poleniuchować w pieleszach to mus jest zgonic się z wyrka i wyjść na zimny dwor. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 27.01.14, 12:36 tu masz racje Sloo, mieszkajac we wlasnym domu jest wygoda z psiunkiem, w bloku inaczej sie trzeba ustawiac, najgorzej to ubieranie...bo teraz tez trzeba sie ubrac do Bobby i chociazby za granice swej posiadlosci wyjsc...by sie zalatwil... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 27.01.14, 12:43 Ja zrobilam malemu dzisiaj zdjecie bez plaszczyka, uciekal szybko do domu, bo snieg dalej pada. Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 27.01.14, 12:47 Kendus tak,ale kiedy bym nie mogla to uchylam dzrwi na taras,a ja pilnując wnuske musiałam ubrać małą, siebie i wyprowadzać psa na dwor,bo akurat nikogo nie było w domu kto moglby mnie zastapic. wiec wtedy było to bardzo uciążliwe. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 27.01.14, 13:37 oj,wierze,ze to utrunia majac bebiska-juz chodzacego i psiunke, a tu tyle ciuszkow teraz trzeba... miejmy nadzieje,ze nastepnym razem bedziesz miec kogos w domu do przypilnowania Wnusi... dalej snieguje, robiac zamiecie, zaraz dla ptaszkow powywieszamy ziarenka i jabklo znowu damy, zjadaja szybko by sie ogrzac jedzonkiem Odpowiedz Link
slo-onko Re: **STYCZEN 2014** 28.01.14, 08:16 smacznej, aromatycznej kawki, fajnych chwil na wtorek. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: **STYCZEN 2014** 28.01.14, 09:38 Hej Poczekam z kawą,bo tylko co śniadanie zjadłam. Cieplej , -8st,ale ma padać śnieg,no i wiaterek niepotrzebny. Odpowiedz Link
maria88 Re: **STYCZEN 2014** 28.01.14, 10:26 Witam przed południowo.-8 wieje zimny wiaterek i poprósza śniegiem. Niezbyt przyjemnie ale planuje wyjścia koło południa na dłużej. Zobaczymy. Zycze duzo ciepłych i dobrych chwil. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: **STYCZEN 2014** 28.01.14, 10:39 Ja juz zjadlam sniadanie i ptaszki tez nakarmilam, byla srkoka, a kosy sa 2 i odganiaja sie nawzajem. Dla ptaszkow musialam sobie odsniezyc tylko mala sciezeczke zeby dojsc do lody z drzewkiem,. Zycze przyjemnego wtorku i smakowitej kawy. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 28.01.14, 12:41 no Lusia, sniadanko super smakowite... *Sloo/Marysia tu na szczesnie przestalo sniegowac,ale brak slonca zajelam sie odsniezaniem samochodu zaraz po sniadaniu ptaszyny tez nakarmilam i sciezeczki im zrobilalam.... obiad juz zjadlam ,dopijam herbatke.. przemilego dnia Zalodze i udanych spacerow. Odpowiedz Link
kendo Re: **STYCZEN 2014** 28.01.14, 12:47 *Jagus a Ty do snaiadanka kawki nie pijasz?? bo ja tak i pozniej juz nie pije jej podczas dnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: sroda 29.01.14, 09:20 O! stół zastawiony,tylko doleję mleczka do kawy. Zimno jak diabli,mróz -11 i wiatr paskudny.Chwilami kaszka leci. Trzymajcie się ciepło. Odpowiedz Link
kendo Re: sroda 29.01.14, 09:46 *Jagus, dobrze,ze o mleczku pomyslalas... tu ponizej -5 stopni, ale ze wiatr porwisty to sprawia wrazenie wiekszego zimna... trzymaj sie w ciepelku . Odpowiedz Link
kendo Re: sroda 29.01.14, 09:20 no,po wczorajszym szoku na Vistuli, dochodze do siebie.... *Sloo, sliczne sniadanko, takie romantyczne podane do lozka by mi sie marzylo. dobrego dnia i bez zawieruchy.... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: sroda 29.01.14, 09:39 Zima pokazuje swoje prawa, dzisiaj zamiec i opady sniegu jednoczesnie, i jak tu planowac jakies marsze, rower nie wchodzi w rachube, najlepiej to chyba pozostac w domu w cieplutkim z dobra ksiazka, ja obiadek dzisiaj mam, to bede chyba dalej haftowala?. Zycze wszystkim dobrego nastroju i ciepla w domu, Odpowiedz Link
kendo Re: sroda 29.01.14, 09:44 *Lusia alez Was zawialo po miastowemu .. podobnie mamy tutaj a ze wieje od strony garazu to wyobraz sobie jak zawialo samochod i sciezki odsniezone... ma byc na plusie od soboty pare dni,to moze stopnieje troche .. ciepelka zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: sroda 29.01.14, 09:46 Kendo, troche mnie przeraza ten marsz dzisiaj, ale chyba musze skrecic z drogi. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: sroda 29.01.14, 10:47 Popijam kawę z mordoklejką.Tak się nazywa duży cukierek, rzeczywiście nazwa prawdziwa,krówki im nie dorównują. Odpowiedz Link
slo-onko Re: sroda 29.01.14, 10:52 ojej sto lat nie jadlam, ale taka nazwe tez stosowaliśmy Odpowiedz Link
kendo Re: sroda 29.01.14, 11:12 *Jagus, ni rob smakow na Krowki... tu ich niet, a "mordokleja" nigdy nie lubialam, jutro juz sobie zakupy sama zrobie, oby mi kasy starczylo, czekoladki "odkanowej" mi sie chce.... Odpowiedz Link
kendo Re: sroda 29.01.14, 11:21 *Sloo, kupuje ta z najwieksza iloscia cacala i nazywam ja "oktanowa" bo podana zawartosc w %,np.70% lub 80% zawartosci cacala Odpowiedz Link
slo-onko Re: sroda 29.01.14, 11:26 oj z takim % to dla mnie zbyt gorzkie. lubie gorzkie,ale az tak to nie bardzo. a najbardziej lubie z calymi laskowymi orzechami. Odpowiedz Link
kendo Re: sroda 29.01.14, 11:37 *Sloo, kiedys tu kupilam latem czekoldae z orzechami laskowymi i miala pelno robakow, zawiozlam do sklepu, zwrocili mi za czekolade i podroz samochodem,bo to w miescie kupowalam i przeprosili, powiedzial szef sklepu,ze cala patrie wycofali.... tu kupuje tylko jeden sort,ktory mi bardzo smakuje, w kraju smakowalam pre gatunko w i jakos nie bardzo mi podeszly... Odpowiedz Link
slo-onko Re: sroda 29.01.14, 11:56 ojej nawet o tym nie pomyslalam. będę zwracać uwagę od dzisiaj. mówisz o robakach w orzechach? Odpowiedz Link
kendo Re: sroda 29.01.14, 12:56 tak Sloo, czekolada z orzechami laskowymi z firmy tutejszej Marabou kupuje w Lidl i w markiecie tylko dwa sparwdzone sorty,ktore lubie, czekolada jest kompakt/nie lepi sie do zebow i bardzo delikatna w smaku....jak dla mnie.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re:*czekolada* sroda 29.01.14, 13:45 Na temat czekolady tez moge sie wypowiedziec.... NIE LUBIE MAZISTYCH ANI NADZIEWANYCH, A JUZ Z ORZECHAMI ODPADA BO MAM MIGRENE. TEZ KUPUJE 70%, NP, Z CHILI SMAK, FIRMY LINDT-EXCELLENCE Po zjedzeniu czuje sie lekki smak chili. wlasnie przynioslam sobie z lodowki.Wczoraj dostalam 2 szt takowej, bo bylam u kota, zeby go nakarmic. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: czwartek 30.01.14, 08:54 To z herbatką zastartuję,bo taki ziąb -11 i wietrzysko Udanego czwartku życzę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: czwartek 30.01.14, 08:59 SLO, Jago, dziekuje za kawke piekne wzorki, chyba tez inaczej smakuje, u Jagi herbatke po obiadku zastosuje. Dalej sniezy. Przyjemnego dnia i slonca,ciepla zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: czwartek 30.01.14, 09:36 sniezy,sniezy drobna "kasza" ale moze nie zasypie mnie zanim bede musiala wyjechac... ciepelka przy uroczych kawkwych wzorach i aromatycznych herbatkach... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: piatek 31.01.14, 10:12 SLO, dzieki za wspanialy deser, ale tak mysle, co by bylo, gdym sobie tak dogadzala to chyba by rozmiar 42 nie pomogl. i toczylabym sie sie pilka. Pochmurno, na ulicy ciapa chlapa, ale nie sniezy. Przyjemnego zakonczenia tygodnia pracy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: piatek 31.01.14, 10:23 Witam,podobno w nocy była u mnie burza śnieżna,wstawałam w nocy,ale tyko słyszałam podmuchy wiatru i dalej duje.,teraz -12. Odpowiedz Link
slo-onko Re: piatek 31.01.14, 10:28 Jaga jesteś mistrzynią zdjęć !!!! cos pięknego!!!! wschod slonca na niebieskim niebie ,sliczne. Odpowiedz Link
kendo Re: piatek 31.01.14, 10:33 zdjecia Jaga fajne robi, no coz na 2wysokosciach mieszka" *Sloo, Twoj deserk sniadaniowy pysznie sie patrzy... *Lusia sniezyce zapowiedzieli na popoludnie, wiec glowa spokojna... witam Zaloge, nareszcie sie obrobilam ze swej "dzialki" zaraz pancio na mokro podlogi przejedzie/upior juz rozwieszony, odpoczne chwile i za golabki sie bede brala, w miedzyczasie przystawie wolowine do gotowania do pirogow na jutro, i bedzie pare obiadow na zapas... -2,1 stopnia. ciepelka zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: piatek 31.01.14, 10:58 Przypomniałam sobie,że czytałam ten artykuł który został usunięty z forum.Ponieważ czytałam,to pomyślałam,że nic nie ginie i zaczęłam szukać w kompie z wczorajszej historii i mam ten artykuł. finanse.wp.pl/gid,16368950,kat,1033803,page,1,title,Masz-dosc-zycia-w-Polsce-Tam-dostaniesz-ziemie-za-darmo,galeria.html?ticaid=1121eb Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: piatek 31.01.14, 13:17 Jago, dzieki, poczytalam , i wierzyc mi sie nie chce w takie oferty. Chyba mlodzi szaleni ludzie co nie boja sie wyzwam moga sie zdecydowac na taki krok. Odpowiedz Link
kendo Re: piatek 31.01.14, 13:26 a to dobrze,ze wczesniej go gdzies czytalas Jagus, czyli jest juz znany wszystkim... moze uznany zostal za jakis" agitujacy?" i datego usunieto.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: piatek 31.01.14, 13:28 takie propozycje sa wyłącznie dla ludzi majętnych, ktorych stać na remonty, dla chętnych do uprawiania na roli, dla znudzonych, ktorzy pragna odmiany, dla wolnych zawodowo. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: piatek 31.01.14, 17:57 Kendo,nie gdzieś,tylko u Ciebie czytałam w wątku o zimie. U góry jest Historia,wchodzisz i klikasz ...Wyświetl całą historię,a można podać dzień ,albo m-c. Odpowiedz Link
kendo Re: piatek 31.01.14, 18:55 no to widzisz, a usuniety zostal.... mniejsza juz o to, ja nic w tym "zlego nie widze", kiedys zamiescilam akt i go zdjeli, wiec chyba zalezy kto w jaki dzin pelni dyzur "cenzora" Odpowiedz Link
slo-onko Re: piatek 31.01.14, 19:01 A moze cenzurowanie polega na wrzuceniu jakichs slow,system to wylapuje i cala tresc idzie jako zaazana.podobnie sprawdza sie plagiaty, wrzuca sie w specjalny program kawalek tresci. Jesli okaze sie,ze jakas czesc jest trescia innej pracy,autora to uwaza sie,ze ten drugi zgapil podpisujac sie swoim nazwiskkem. Nie ma tylko okreslenia jak duza tresc powinna byc identyczna, 1 % 80%,chyba nikt tego nie wie. Odpowiedz Link
kendo Re: piatek 31.01.14, 19:31 moze i tak bylo Sloo, w kazdym badzo razie uznalam to jako dziwna sprawe.... .. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: piatek 31.01.14, 19:49 Wiecie co? rano było co innego,a teraz co innego,a ten sam link teraz jest USA a na 4 stronie Szwecja. Widać ,to gazeta zmienia,tylko dlaczego zniknęło na forum oto jest pytanie. Odpowiedz Link
kendo Re: piatek 31.01.14, 19:53 *Jagus,... tez niewiem, ktos myslal wczoraj jakos inaczej... a moze to chodzilo tylko o sam nik??bo zamiescil ten link z swoim tekstem.. bylu wczoraj... dzis juz wieczor i jestm zmeczona a moze bardziej spaca, cos mnie uczulilo....i bardzo mi to przeszkadza, bo bomble dostalm, chyba nie kapusta,bo u Mamy tez z wloskiej jadlam golabki, ale posmarowalm je majonezem,a to "zabroniony dla mnie produkt" Odpowiedz Link
jaga_22 Re: piatek 31.01.14, 20:02 To jest to samo,tylko na 6 stronie jest Portugalia. finanse.wp.pl/gid,16368950,kat,1033803,page,1,title,Masz-dosc-zycia-w-Polsce-Tam-dostaniesz-ziemie-za-darmo,galeria.html?ticaid=1121eb Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: piatek 31.01.14, 20:07 Sa ludzie co pracuja nadgorliwie, a nie zauwazaja drastycznych spraw i przechodzi???.... Odpowiedz Link
kendo Re: piatek 31.01.14, 20:32 w kazdym badzi razie, nic strasznego, jest na innym portalu wiec niewiem czemu zostal uzuniety tu? bylo jak bylo... noc ciemna nastala i jeszcze nie sniezy,co mnie cieszy bardzo... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: 'SOBOTA* 01.02.14, 12:07 Odwilz, wielka odwilz, samaochody rozbryzguja mazie, ludziska przyjechali do miasta, bo caly tydzien siedzieli w domach. Przyjemnej soboty Wszystkim zycze. Odpowiedz Link