Dodaj do ulubionych

>>**GRUDZIEN<<**2014

01.12.14, 01:11
https://i60.tinypic.com/ibyply.jpg

Rozpoczal sie nowy miesiac, typowo siwateczny, zimowy, rodzinny przy wigilijnym stole dla
rodzin z bliska i z daleka.

Wczoraj w miescie byl wielki rusz, nawet mala karuzela dla dzieciaczkow na malym rynku.
Na straganach sprzedawali, wlasne wypieki, kielbasy, miody, dzemy, Mikolaj siedzial w namiocie i robili rodzice swoim pociecha z nim zdjecia.
Zimno tez bylo. A tak wogole to by sie przydalo troche sniegu, byloby bielutko i lepszy nastroj
swiateczny.
Spicie sobie smacznie a ja jeszcze bankam, chyba musze zmniejszyc dawke na swoje tabletki
to wczesniej bedzie mnie sen mozyl.

Zycze Wszystkim przyjemnego miesiaca grudnia ze zdrowkiem i nie przemeczajcie sie w
przygotowaniu potraw na swieta.
Obserwuj wątek
    • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 01.12.14, 09:33
      https://i61.tinypic.com/2zss382.jpg
      Jedna z moich tegorocznych udzierganych gwiazdek.

Ranek ponury, wyglada jakby za chwile mial padac snieg.
      Wyspalam sie szybko i juz po sniadanku, dopijam kawusie z Wami,
      W planie mam jeszcze chyba zrobic 1 aniolka .
      Przyjemnego dnia w grudniu zycze Wszystkim.
      • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 01.12.14, 09:44
        Witam w grudniu https://liubavyshka.ru/_ph/20/2/53684926.gif
        Dosyć mroźno -5st. szkoda ,że tak pochmurno.Muszę pomyśleć co by tu
        zrobić. Udanego poniedziałku. https://liubavyshka.ru/_ph/4/2/583549030.gif
        • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 01.12.14, 10:34
          a ja witam się od rana i przywitać się nie mogę,bo zawsze ktoś, cos.
          fajnego i pogodnego poniedziałku.
          wkręcam się w sluzbowe obowiązki, ale ciężko, ciężko. do wczoraj się "resetowalam" i tak było fajnie.
          • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 01.12.14, 11:42
            *Jaga, *SLI,
            poczatki grudnia dopiero, trzeba sie odpowiednio rozkrecic, tylko w ktora strone, zeby
            wyszystko dobrze funkcjonowalo.
            Zycze kreatywnosci w mysleniu,........................
            • maria88 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 01.12.14, 12:17
              Witam w nowym ostatnim miesiącu tego roku. Jak ten czas leci.....
              Oby był dobry dla nas wszystkich. Przyniósł wiecej radości niż smutku.
              Zaczynam od rozmrażania lodówki bo na dworze mrozik i mozna przechować część produktów.
              Udanego dzionka.
            • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 01.12.14, 12:18
              Nie mogę się przyzwyczaić ,że to już grudzień,ale urodziny córki
              akurat dzisiaj przywołują moją pamięć.Jadę do Supersamu.big_grin
              • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 01.12.14, 16:42
                *Jaga, to winszuje corcim, wszystkiego najlepszego.
                • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 01.12.14, 16:45
                  *ale sie spiesze cos dzisiaj, i nie wiem dlaczego.
                  *maria88,mrozik masz, u mnie + ale nie duzo, a zimno jakby bylo minus, to wiatr tak
                  chlodzi, ale ubieram sie odpowiednio, i nie mam krotkiej szyji, jak widze niektore damy,
                  bez czapek i cienkie szaliczki i pokulone, pokorczone z krotkimi szyjami i podniesionymi ramionami. Przyjemnej pracki zycze.

Dla Wszystkich przyjemnego wieczoru.
                  • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 01.12.14, 17:30
                    Dziękuję Lusiu za życzenia,mnie też nieźle przewiało,
                    a na dokładkę w domu zimno,bo jakaś awaria na mieście.https://liubavyshka.ru/_ph/39/2/474226801.gif
                    A to mój Supersam już świątecznie.

http://i60.tinypic.com/21507r8.jpg
                    • maria88 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 01.12.14, 17:36
                      JAGUS współczuję tego zimna w mieszkaniu. Jestem ciepłolubna i jak jest zimno w domku to okropność.
                      Zycze aby szybko naprawili Ci grzanie.
                      • greis52 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 01.12.14, 18:51
                        ciepłego wieczoru życzę!!!!!
                        • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 01.12.14, 20:59
                          Dziękuję bardzo,życzenia się spełniają.
                          Od godziny znowu mam ciepełko.Mario,ja też jestem zmarźlak.
                          • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 01.12.14, 21:09
                            *Jaga, to szumna nazwa "Stradivarius" tego supermarketu i wszystko mozna tam kupic
                            pod jednym dachem,?.
                            To dobrze, ze juz dogrzali mieszkanie, bo w takie zimno to trudno w zimnym mieszkaniu znalezc sobie miejsce i latwo o przeziebienia.

Widze ze w Polsce nie zaluja na oswietlenie, u mnie Komuna zapowiedziala, ze oszczedza
                            pieniadze i nie bedzie wymyslnych dekoracji swietlnych.
                            • xystos Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 01.12.14, 22:06
                              narabany,zmeczomy i niemam sily zasnac

zanucicie mi jakas kolysanke na

Dobranoc
                              • maria88 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 01.12.14, 22:14
                                No to śpiewam.....

W górze tyle gwiazd
                                w dole tyle miast,
                                gwiazdy miastu dają znać,
                                że dzieci muszą spać.
                                Ach,śpij kochanie jeśli gwiazdkę z nieba chcesz....dostaniesz
                                wszystkie dzieci nawet złe, pogrążone są we śnie,
                                a Ty jeden tylko nie....aaaa....aaa
                                • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 01.12.14, 23:01
                                  Przy okazji i ja się załapałam na kołysankę...dobranoc http://i58.tinypic.com/2uz9v8l.gif
                                • xystos Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 02.12.14, 05:14
                                  dzieki wielkie za kolysanke Mario,wyspanego obudzil mnie Bobby
                                  chcial na pole,sikac
                                  wiec i ja sie przewietrzylem troszke,na pierwszy spacerek mamy
                                  zwyczaj wychodzic w pól do siódmej,do tego czasu przeczytam
                                  e-prase.

Pozdrawiam
                                  i
                                  Wszystkim Dobrego Dnia Zycze
                                  • dorka556 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 02.12.14, 08:41
                                    Bardzo lubię zaglądać rano na Vistulę.
                                    Xystos jest niezastąpiony a może raczej to Boby i jemu należą się głaski.
                                    Obu Panom podziękowania a całej Załodze miłego dnia.
                                    • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 02.12.14, 09:05
                                      https://i57.tinypic.com/2eckiti.jpg
                                      moje tegoroczne dzielo.

Moze nam przyniesie mile niespodzianki w dzisiejszym dniu.

*maria88 przypomnialas kolysanke, ktora prawie zapomnialam.
                                      Witam mile grono obudoznych i jeszcze ktorzy do nas zawitaja.
                                      Przyjemnego i cieplego wtorku Wszystkim zycze lacznie ze zdrowkiem.
                                      • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 02.12.14, 09:07
                                        Lusiu co dzień nam gwiazdki z nieba spadają smile) na razie szydełkowe,potem mogą również te związane zima,poki co cieszmy się tym co jestsmile
                                        • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 02.12.14, 10:35
                                          Wistula już na chodzie,też lubię tu zaglądać z rana.,
                                          bo zawsze już ktoś jest na nogach.O! na chwilę przerwałam,
                                          bo przyszła paczka z apteki.
                                          Rano miałam -7 ale słonko ,to przyjemnie popatrzeć w okno.
                                          Nieprzyjemny wiatr ciągle dmucha.Słyszałam,że od czwartku cieplej.
                                          Miłego dnia i miłych robótek.
                                          • maria88 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 02.12.14, 10:51
                                            Juz prawie południe. na dworze -5 i wiatrowo więc psina ucieka do domu.
                                            Udanych robótek i przygotowań do imprezek barburkowych i mikołajkowych.
                                    • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 02.12.14, 09:06
                                      Tez pomyslalam kto tak wcześnie wstaje ? a to xystos jest takim rannym ptaszorem i jego dzielny kompan i przyjaciel Boby.
                                      Forum to taka przystan , takie centrum handlowo-rozwywkowo-kulutarlne. trochę kuchni, czytelni i innych porad kulinarno -praktycznych.
                                      w dalszym ciągu na minusku,podobno jutro ma być az 6 na plusie !!! czy to prawda??? toz to ze skrajności w skrajność,ale to dobrze.
                                      przyjemnych chwil na wtorek i smacznych smakolykow do porannej kawy.
                                      • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 02.12.14, 11:09
                                        https://i58.tinypic.com/2mz9rvo.jpg
                                        Dla zmarznietych i zmeczonych juz rannymi prackami na rorgrzanie.
                                        Dla animuszu na caly dzien
                                      • greis52 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 02.12.14, 11:10
                                        witam smile dziś ruch na forum jak w uluwink
                                        robię kawusię i poczytam...
                                        przyjemności moc wtorkowych i forumowych!
                                      • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 02.12.14, 11:14
                                        WAS BARDZO SERDECZNIE,
                                        WROCILAM DZIS NIEDAWNO,
                                        do" innego swiata"
                                        bardziej "oswietlonego"
                                        bo w kazdym oknie gwiazdka lub swiecznik zapalony a o poranku,kiedy ciemno wszedzie rozweselaja swiatelka i natrajaja radosnie

milo Was ponownie czytac
                                        macie racje,zt tu roznosci tematyczne mamy.

MILEGO DNIA ZALODZE ZYCZE.
                                        • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 02.12.14, 11:16
                                          *Lusia
                                          kawuche wlasnie juz dopilam,
                                          zameldowalam sie u mamy,
                                          jednego upiora juz wypralam,
                                          kufry na altanie sie "wymrazaja z podrozy"
                                          i chwilka odpoczynku do nastepnego upiora by rozwiesci.

a co do pogody to na Dol.Slasku jest juz slonce.
                                          • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 02.12.14, 11:48
                                            Ooooooooooooooo gospodyni wrocila !!!!!!! buziak,buziak, buziaksmile
                                            • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 02.12.14, 11:55
                                              *Slo,
                                              dzikuje...stesknilam sie oropnie za Wami wszystkimi.
                                              • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 02.12.14, 11:57
                                                Witaj Kenduś...nareszcie https://arcanumclub.ru/smiles/smile180.gif
                                                • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 02.12.14, 12:00
                                                  *Jagus
                                                  hej,
                                                  tak
                                                  mozna napisac nareszcie,bo juz zaczelo sie mi dluzyc..

milego poludnia
                                                  • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 02.12.14, 12:12
                                                    Kendo, witaj, naraeszcie jestes,
                                                    juz mi sie tesknilo za Toba i za szefowa tutaJ.
                                                    Jak Ci nie pasuje zdjecie na czolowce Vistuli to mozesz wymienic.
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 02.12.14, 12:19
                                                    *Lusia
                                                    spisalas sie na MEDAL
                                                    na zastepstwie,
                                                    wszystko mi sie podoba ..DZIEKUJE BARDZO,PRZYWIOZLAM CI SLODKOSCI W PODZIECE.
                                                  • dorka556 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 07:03
                                                    Witaj Kendo, jeszcze tylko ja nie zdążyłam się z Tobą przywitać.
                                                    Masz rację, Lusia spisała się na medal, godnie zastępowała Ciebie. Należy Jej się nagroda.

Miłego dnia wszystkim.
                                                  • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 08:31
                                                    *Dorka dziekuje za uznanie.
                                                    https://i57.tinypic.com/2dc9uug.jpg
                                                    Mamy dzisiaj srode, nie moglam dokonczyc wpisu, "Maluszek" ociagnal na runde.
                                                    Jest nawet przyjemnie dzisiaj bez duzego wiatru, moze wyjdzie pozniej jakies sloneczko?.

Wszystkim zycze przyjemnego dnia, zdrowka,
                                                  • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 08:34
                                                    dolaczam się do codziennych milych powitan.
                                                    dobrego dnia i przyjemnych chwil na caly dzien.
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 08:56
                                                    *Dorus,
                                                    dziekuje,
                                                    oczywiscie,Lusi prezecik krajowy dzis zawioze
                                                    za trud i adminowanie...

usnelam wczoraj niewiem nawet kiedy,
                                                    dzis wczesnie sie obudzilam,
                                                    i pokrzatalam sie po sniadaniu co nieco
                                                    ale duzo przedemna jeszcze do dekoraji Adwentowych..

zycze udanego dnia i slonca .
                                                  • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 09:34
                                                    Kendo chyba wyspalas się za mnie. moja nocka mimo pigulek była bardziej niż koszmarna. zauwazylam,ze nie dzialaja już na mnie te srodki. a wizyta dopiero 11 grudnia sad
                                                  • xystos Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 09:36
                                                    Slo-onka,tuz przed spanie wez podwojna whisky i przykryj ja zimnym lechem - bedziesz spac,gwarantuje.
                                                  • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 09:55
                                                    dzięki Xystos,ale ja nie jestemw stanie wypijać takich iloścismile
                                                  • greis52 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 10:05
                                                    pozdrawiam serfujących po forumsmile
                                                    skoro świt...
                                                    spokojnego dnia życzę!
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 10:06
                                                    o swiecie Xystos,
                                                    co Ty proponujesz Sloo??

to koszmary,jak spac nocka nie mozna,
                                                    miewam nieraz tez tak,ale nie biore zadnych prochow,bo uzalezniac zaczna....
                                                    moze zacznij testac cos ziolowego z apteki,
                                                    a moze LUTEINY (to chyba to co odpowiada za nasze spanie) masz za malo,
                                                    jest w aptece by kupic...

milego dnia Wszystkim
                                                  • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 10:33
                                                    Ale palnęłaś Kendo big_grin chyba miałaś na myśli melatoninę?
                                                    Luteina (progesteron): hormon ważny w ciąży.
                                                    A może jesteś Sloo tongue_out
                                                    Ja odpukać śpię i nie wiem dlaczego,może od tego czerwonego ryżu?
                                                    na cholesterol,bo jest tam witamina B6 i B12 może tego mi brakowało.
                                                    Pewnie to przez pracę Sloo nie możesz spać,to trzeba coś
                                                    na wyciszenie.
                                                    Miłego dnia Wszystkim
                                                  • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 11:00
                                                    hahaha Jaguś, nawet jakbym bardzo chciała to nic z tego big_grin
                                                    brałam relanium,ale tylko paczke,bo uzaleznia. dostałam inne,ktore podobno nie uzalezniaja. było wyśmienicie, usypialam szybko,spalam jak zabita. od kilku dni zauwazylam,ze cos nie tak dzialaja jak wcześniej. nie wiem dlaczego tak się dzieje, może to przypadek. wczoraj się znowu nabiegałam,napracowalam, na koniec dnia poszarpalam sobie nerwy,moze to skutek wszystkiego. zobaczymy jak będzie dzisiaj. nawet gdybym się uzaleznila to nie w 2 tygodnie,chyba?
                                                  • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 13:53
                                                    Uzależnić to chyba nie,ale organizm szybko się przyzwyczaja.
                                                    Córka też bierze różne cuda na sen roslinne,ale niewiele dają.
                                                    Kiedyś wzięłam dla siebie bo nie mogłam spać Stilnox
                                                    ale czytałam,że uzależnia,mało tego kiedyś wzięłam pół i zamiast spać
                                                    byłam roztrzęsiona i więcej nie wzięłam.Za to córka bardzo chętnie bierze,bo
                                                    jak mówi nareszcie może się wyspać.Ma pracę bardzo stresującą
                                                    i musi się ratować.
                                                  • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 14:11
                                                    twierdze to samo, można się wyspac i się zenergetyzowac,bo nie spac jak dzisiaj to....
                                                    biore onirex,podobno nowej generacji, niemniej jednak jak każdy lek na jedno pomaga na drugie szkodzi. roślinne mogę sobie w kieszen wsadzić tyle mi pomagają co umarłemu kadzidło.
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 19:37
                                                    jaga_22 napisała:

> Ale palnęłaś Kendo big_grin chyba miałaś na myśli melatoninę?
                                                    > Luteina (progesteron): hormon ważny w ciąży.
                                                    > A może jesteś Sloo tongue_out
                                                    > Ja odpukać śpię i nie wiem dlaczego,może od tego czerwonego ryżu?
                                                    > na cholesterol,bo jest tam witamina B6 i B12 może tego mi brakowało.
                                                    > Pewnie to przez pracę Sloo nie możesz spać,to trzeba coś
                                                    > na wyciszenie.
                                                    > Miłego dnia Wszystkim

*Jagus,
                                                    no widzisz,cos wiem i od razu pomyle,
                                                    dobrze ze napisalam tak..cyt,a moze LUTEINY (to chyba to co odpowiada za nasze spanie)
                                                    do konca nie bylam pewna czy to sie tak zwie.....
                                                    niemniej dziekuje za "wyprowadzenie na tory"

przeslodkiego wieczoru z pierniczkami
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 19:41
                                                    z tymi nasennymi to tak jest,
                                                    ze dziala inaczej na kazdego czlowieka,
                                                    ja bardzo dawno temu tez "posmakowalam" i odstawilam,
                                                    bo bardzo zle sie czulam az do poludnia,jak bym miala czape naciagnieta na oczy...brrrr

wiem,ze stres negatywnie wplyw na zasypianie...
                                                  • maria88 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 20:28
                                                    Dzisiaj pełnia wiec ze spaniem będe mieć problemy. Kiedy nie moge spać to tylko
                                                    zioła mi pomagaję innych leków się boję. Co to jest ten czerwony ryż?
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 20:32
                                                    *Mario
                                                    mam podobnie przy ksiezycu,

nieraz kupie ten czarny ryz,
                                                    urodaizdrowie.pl/dlaczego-warto-jesc-czarny-ryz
                                                  • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 WITAM 03.12.14, 21:15
                                                    Nie czarny,tylko o czerwony ryż pyta Maria.Pewnie chodzi
                                                    o Profichol na cholesterol.A czarny ryż bardzo smaczny.

zdrovit.pl/produkty/profichol-forte
    • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 04.12.14, 08:10
      http://i60.tinypic.com/16c573a.png nic dodac nic ujac
      • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 04.12.14, 08:58
        *SLO, i tez dobrze bo od piatku to juz i planujemy weekend.

https://i62.tinypic.com/2uzz02v.jpg

Jeśli cały grudzień jest suchy i mroźny, to całe lato będzie suche i upalne.

Coraz częściej w grudniu chcemy wypoczywać czynnie. Nie tylko wyjeżdżając w góry na narty, ale rowniez zagraniczne wojaze ciesza nas sloneczkiem podczas naszych zimnych i ponurych dni. Również na nizinach można zorganizować coś miłego dla siebie, po to, by się zrelaksować.
        Święta Bożego Narodzenia już za pasem, zatem cieszmy się, każdy na swój sposób!

Trudno tak rano przewidziec, czy bedzie sloneczko,
        Wszystkim zycze przyjemnego czwartku i nieodzownego zdrowka.
        • xystos Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 04.12.14, 09:05
          Wpisz swoją odpowiedźo 06:50 bylo 0*C na wysokosci poltora metra
          ubralem futrzaka w plaszczyk,"kendo" jeszcze sie przeciaga w lozu
          odsypia wczesne poranki gdy pod kotlem rozpalala,niech sie przeciaga ...

Milego Dnia Zycze
          • greis52 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 04.12.14, 09:37
            Słoneczko nasze dzisiaj wcześnie wstało
            i na forum zawitałosmile
            pozdrawiam i udanego czwartkowego dnia zyczę!
    • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 04.12.14, 09:43
      skoro dzienz aczal się serduszko u Lusi to pokaze co nabyłam droga kupna i sprzedaży. swiateczne serduszka,ktore zawiesiłam na kawałku wolnej sciany. swieta musza być czerwone, zlote, kolorowe i czasami kiczowate id swiatecznego miksu, oto one: http://i57.tinypic.com/2ppcxub.jpg
      • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 04.12.14, 09:53
        *Greis,
        to juz masz slonce u Siebie??
        tu ponuro za oknem,

Lusia,
        no naszydelkowalas roznosci ozdobnych,serduszko do kolekcji trafi,

*Sloo,
        tez lubie takie ozdoby,
        choc wlasnonorecznie uszyte i wypelnione zapachem,
        w szafach popowieszalam serducha lawendowe,
        na fieranke dzis une szydelkowe,
        bo uwazam,ze to nalezy tez do siwat..

jak slubne dba o moje "ciagniecie sie porannne,
        wstala faktycznie pozniej niz zwyjkle,
        troche za pozno,
        ale jeszcze nie moge dojsc do siebie..

przemilego dnia z pieknymi ideami swiatecznymi
        • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 04.12.14, 09:57
          Kendus,problem w tym,ze te kupne sa rozmaite, pięknie wykonane i często za grosze. pomyslalam sobie,zeby zrobić kolejne ozdoby to okaze się,ze zabraknie farby,albo dodatkow i w rezultacie kosztowo wyjdzie dużo więcej. ostatnim razem zainwestowalamw "transfer",którego już więcej nie wykorzystam i takie to sa te moje robotki.
        • greis52 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 04.12.14, 10:01
          za oknem mam ponuro, ale na forum slo-onko zobaczyłam
          i tak sobie zarymowałamsmile
          • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 04.12.14, 10:08
            *SLO, lubie dekorowac przed sw, BN, tylko pozniej jest wiecej czasu zeby to wszystko odkurzyc i pochowac do kartonow na nastepne swieta i inne aragemangi.
            U Ciebie dokladnie widac na tym koloreze scian zawieszane dekoracje, Wybralas odpowiedni kolor, ktory pasuje niemal do kazdej dekoracji koloru.

*Kendo, moze jutro juz bedzie lzej ranna pora.
            *Greis i dobre porownanie, zawsze tu i tam znajdziemy slonce jak tylko chcemy go zobaczyc.
            • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 04.12.14, 10:51
              Witam http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-privetstvie-391.gif,...patrzę i wytrzeszczam gały ale słonka nie zobaczyłam.
              Wieszczą,że ma być 1 na plusie,na razie jest 0

https://img1.demotywatoryfb.pl//uploads/201412/1417516479_tjihhb_600.jpg
              • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 04.12.14, 10:58
                *Jagus,
                no fajne podejscie do "porzadkow"

pociesze Cie,
                z tu tez slonca brak,
                ale pozapalam juz swoje gwiadki w oknach i mam nastrojowo,

milego dnia zycze.
                • dorka556 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 06:18
                  Hej, gorzej będzie jak właścicielka potknie się.
                  Po to by nie potknąć się, zaplanowałam na dzisiaj porządki razem z segregowaniem rzeczy na wyjazd. Uzbierało mi się sporo ciężkich prezentów i pomyślałam, że też wyślę kurierem na miejsce. Muszę zrobić to wcześniej, by nie dotarły na miejsce po Świętach.

Xystos zaspał, więc ja przejęłam pałeczkę i budzę dzisiaj Załogę - aaaahooooj!
                  Udanego piątku!
                  • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 07:36
                    przybiegłam sprawdzić kto dzisiaj jest rannym ptaszkiem,a to Dorka.
                    spokojnego pakowania, zawsze mam z tym problem.
                    fajnego piątku.
                    • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 08:59
                      *Dorus,
                      Xystos juz drepta od samiutkiego rana,
                      psiune odcedzil/ptaszyny nakarmil,
                      sniadania poszykowal..dopiero wlaczyl laptopa,

*Sloo,
                      tez,wczesna ptaszyna wraz z Dorka na forumie,

witajcie Dziewczyny,
                      zycze sprawnego pakowania dla Dorki/milego dnia /i smakolykow podczas dnia,
                      jak szybko "uciekl " mi ten tydzien.
                      • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 09:57
                        Witam,wpadłam na chwilę,bo coś mnie ciągnie do roboty.big_grin
                        Wiele nie zrobię,ale zaraz idę wieszać poprane firany,jeszcze popiorę
                        zasłony i coś jeszcze wykombinuję.Aha będę się szykowała na jutro
                        do Julki i Martynki,będą 2 torty.
                        Zimno bardzo,bo wiatr paskudny.papa miłego dnia kwiatkwiatkwiat
                        • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 10:02
                          *Jagusia
                          milego zajecia przy upiorze

milego dnia jutrzejszego z wnuczkami i smakowitosci na stole...
                          to pewnie Mikolajkowe prezety powieziesz...

ja z upiorami mam spokoj,
                          pancio popralo co trza,wiec tylko na bierzaco sie wszystko wykonuje,
                          a ze dokladnie bo sie zaraz rozkicham to jest chatka zawsze OK,
                          okna obmylam przed urlopem
                          • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 10:09
                            Jagus widze,ze Twoje wnusie sa urodzone około jednego terminu? mojej kuzynki corka i synek sa z 18 lipca,oboje przy czym roznica dwóch lat. fajna data,aczkolwiekw przyszłości trochę klopotliwa.
                            • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 10:16
                              *Sloo
                              ja mysle ,ze Martynka jest z listopada...
                              a Julka??-jakos zapomnialam

a moze to z okazj jutrzejszych Mikolajek Babcia jagusia odwiedzac bedzie wnusie?
                              • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 10:18
                                skoro dwa torty to skojarzyłam z urodzinamismile
                                • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 10:46
                                  Ja nie pogardze tortem bez okazji, jak jest dobry np, Schwarzwald, tylko nie lubie z masami
                                  ucieranymi
                                  https://i59.tinypic.com/106m0yd.jpg
                                  Tegoroczna moja produkcja.

.*Jago, dobry ten obrazek, ale najwazniejsze w calym balaganie jest to, jak umiemy
                                  sie w nim znalezc.

*Dorka, rozwaznego pakowania, tez nie wiadomo jaka zima bedzie, wiec dobre buty nieprzemakale i odpowiednie plaszcze z kapturami, bo to nad morzem porzadnie zawsze
                                  wieje.

Pozbieralam sie jakos dzisiaj, po wczorajszej intensywnej robotce, ale juz duzo do konca mi nie zostalo, tylko musze poleciec do sklepu dokupic welny bo zabraknie na pare rzedow do wkonczenia, i chyba bede musiala ja zblokowac - jak myslisz Kendo?.
                                  https://i60.tinypic.com/3339507.jpg

Wszystkim zycze udanego piatku, przed nami weekend, zdrowka i pogody ducha tez.
                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 10:52
                                    lusia_janusia napisała:

> Ja nie pogardze tortem bez okazji, jak jest dobry np, Schwarzwald, tylko nie lu
                                    > bie z masami
                                    > ucieranymi
                                    > https://i59.tinypic.com/106m0yd.jpg
                                    > Tegoroczna moja produkcja.
                                    >
                                    > .*Jago, dobry ten obrazek, ale najwazniejsze w calym balaganie jest to, jak umi
                                    > emy
                                    > sie w nim znalezc.
                                    >
                                    > *Dorka, rozwaznego pakowania, tez nie wiadomo jaka zima bedzie, wiec dobre buty
                                    > nieprzemakale i odpowiednie plaszcze z kapturami, bo to nad morzem porzadnie z
                                    > awsze
                                    > wieje.
                                    >
                                    > Pozbieralam sie jakos dzisiaj, po wczorajszej intensywnej robotce, ale juz duzo
                                    > do konca mi nie zostalo, tylko musze poleciec do sklepu dokupic welny bo zabra
                                    > knie na pare rzedow do wkonczenia, i chyba bede musiala ja zblokowac - jak mysl
                                    > isz Kendo?.
                                    > https://i60.tinypic.com/3339507.jpg
                                    >
                                    > Wszystkim zycze udanego piatku, przed nami weekend, zdrowka i pogody ducha tez.
                                    >

tez tak mysle,
                                    bedzie i tak puszysta
                                    ladnie wczoraj w domu dodziergalas...
                                    zaraz ja przeniose gdzie trzeba,
                                    slicznie bedzie wygladac i mysle,ze powinna byc bardzo zadowolona.
                                    • maria88 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 11:01
                                      No to dzisiaj w nocy chodzi Mikołaj. Chyba dlatego pełno tu cudownie dzierganych robótek.
                                      i o smakowitościach piszecie. Tort - to co lubie jeśc ale nie lubie robić. Od tego specjalistką była moja mama.
                                      Na dworze mźawkowo i pochmurnie ale nie ma co narzekać bo nie wieje. Nie cierpię wiatrów.
                                      Dzisiaj mam dzień porządkowy. Zamierzam myć wszystkie drzwi.
                                      • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 11:05
                                        maria88 napisała:

> No to dzisiaj w nocy chodzi Mikołaj. Chyba dlatego pełno tu cudownie dzierganyc
                                        > h robótek.
                                        > i o smakowitościach piszecie. Tort - to co lubie jeśc ale nie lubie robić. Od t
                                        > ego specjalistką była moja mama.
                                        > Na dworze mźawkowo i pochmurnie ale nie ma co narzekać bo nie wieje. Nie cierpi
                                        > ę wiatrów.
                                        > Dzisiaj mam dzień porządkowy. Zamierzam myć wszystkie drzwi.

*Mario,
                                        no przy drzwiach sie nie napracujesz,
                                        bo coz taki maluni psiunek ich nie ochlapie,
                                        ja po naszym musze nieraz dwa razy na dzien przecierac,
                                        jak po spacerze napije sie wody i zaraz optrzepie,to i lustra musze przecierac,
                                        bo michy sa tak ustawione.

tez torty uwielbiam,ale ograniczam konsumcje,

zycze sprawnych porzadkow i zarazem milego dnia
                                • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 10:49
                                  slo-onko napisała:

> skoro dwa torty to skojarzyłam z urodzinamismile

moze masz i racje Sloo,
                                  dowiemy sie jutro,jak Jagusia nam oznajmi...
    • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 11:06
      a ja miałam dzisiaj okazje jesc tort pod nazwa Esterhaza. czekoladowy nasaczany alkoloem,ale pychota . nie kupuje bo kg takiego kosztuje ok 100 zl. wiec uważam,ze sa tansze rownie dobre. czestowanym jednak nie gardze,taka jestembig_grin
      • maria88 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 13:48
        SLO
        Psinka moja nie sika na drzwi tylko przykładnie jak bardzo musi to korzysta z gazet w łazience,
        a sciana jest specjalnie zabezpieczona. Myję z kurzu i brudu bo dawno to robiłam, całe z oszkleniem
        i futrynami /4 szt./ Nie jest to duzo ale w międzyczasie wykonuję sporo innych rzeczy, łącznie ze spacerkami.
        Jestem chyba seniorką na tym forum i trochę spowolniałam. Nieraz sama zastanawiam sie,że mogę
        jeszcze tyle zrobić, chyba dlatego że muszę.
        • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 14:31
          Mario, spowolnialas? bardzo pracowita z Ciebie kobieta. z reszta kazda domowa gospodyni zawsze ma pelne rece roboty, mnie brakuje na wszytsko czasu. jak sprzątam jedno to na drugie już mi sily nie starcza ani czasu. wczoraj posprzatalam lazienke w polowie, reszte zostawiłam corce. jak się przyglądam to codziennie mogłabym ze szmata latac,aby wszędzie blyszaczalo czystoscia. ide czasem na latwizne kupuje spraye do mebli i podłogi, lece sprayem, wycieram,byle uproscic prace.
          • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 16:04
            Jeszcze dziś Wam powiem co i jak.Martynka urodziła się 28 listopada-5 lat
            a Julka 14 listopada roczek. Uradzili na 6 Mikołaja w Imieniny
            naszego Mikołaja. wczoraj skończył 3 m-ce.
            Mario najstarszą to chyba jestem ja.
            • dorka556 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 16:43
              Jaguś zapomniałaś o mnie.
              Uśmiałam się wczoraj. Stałyśmy wczoraj z kumpelką w kolejce do kasy (starsza ode mnie o 2 lata, do czego nikomu się nie przyznaje- wiem bo kiedyś liczyłam jej PITa).
              W kolejce spotkała dawno nie widzianą znajomą, która westchnęła i powiedziała, jak to zleciało, nie tak dawno byłyśmy jeszcze młode. Na to moja kumpela obruszyła się i powiedziała (jak zawsze w takich przypadkach, mam 18 lat i 1 dzień). Riposta była krótka do stu lat.
              W ten sposób dodała jej 5 lat.
              • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 16:55
                No tak,Doruś a ja już sobie przywłaszczyłam tytuł,
                trudno będę podseniorką.winkbig_grin
                • maria88 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 17:35
                  Przepraszam JAGO ale o tytuł i która jest starszą,
                  mysle ,że nie bedziemy sie spierać. W każdym razie uważam
                  że czas i tak za szybko biegnie. Na emeryturze solidnie
                  wypracowanej /30 lat/ jestem już 15 lat.
                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 05.12.14, 17:57
                    o,dziewczatka licza sobie lataka,
                    ja tam chce miec zawsze te 18...
                    najwazniejsze,ze w duszy gra mlodo i to dodaje nam werwy do zycia..

milego wieczoru
                    • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 06.12.14, 00:11
                      O to chodzi, o to chodzi,
                      Ja juz tez nie wspomne o swoim lecie. Chociaz nie raz by sie chcialo miec te nascie,...
                      • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 06.12.14, 00:16
                        Spojrzalam na zegar, to wlasciwie powinnam sie przywitac na dzien dobry, a tu nocka ciemna,
                        i dalej nie moge spac przez pelnie ksiezyca (lysy swieci wysoko w chmurach)
                        https://i59.tinypic.com/1zwgb4g.jpg tego aniolka udziergalam w ubieglym roku
                        • dorka556 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 06.12.14, 09:01
                          Też spojrzałam na zegar i jest późno a nie ma z kim się przywitać.
                          Lusia wytłumaczona, siedziała długo i musi odespać, ale co z resztą towarzystwa?

Po wczorajszym słonecznym, niemal wiosennym dniu nie ma śladu. Jest szaro, mgliście, smutno. Dobry dzień na porządki w domu.
                          Dorka! Do roboty a nie siedzieć przy kompie!
                          • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 06.12.14, 09:14
                            *Dorus
                            juz sie witam,
                            kompa odpalilam o 9 godz,
                            ale zapomnialam kawusie tu zabrac,wiec to opuznienie,

witaj w dziendoberku
                            i miej sobie udana sobote,
                            dla pocieszenia dodam,ze tu +4,7 i bardzo wilgotno bo mgliscie,

*lusia no aniolek cudniasty,takiego wzorku niemam i zaraz sobie skopijuje.

milego odpoczynku sobotniego...i pakowania rozsadnego dla Dorki,
                          • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 06.12.14, 09:14
                            Ja juz jestem,dzien dobry spiochom i niespiochom.
                            Obudzilam sie przed siudma, leniuchowalam do 8,30. Po wczorajszym dniu z dreszczami. W pracy ok.poludnia zaczelo mna trzasc,nie wiedzialam z jakiego powodu,zrzucilam na skutek uboczny lekow. Nie miewam goraczek wiec nawet mi do glowy nie przyszlo,ze to podniesiona temp. Ciala. Wrocilam do domu,schowalam sie pod koldre, dopoero po 21 zmierzylam temp. Po tym jak juz zaczely nolec mnie miesnie,skora i brzuch. Nie wysoka 38, zazylam febrisan,poszlam spac. Na razie jest dobrze,zobaczymy co dalej. Moze rozwija sie jakis cholerny wirus lub raczej bakteryjne zapalenie, boje sie,ze zaraze trzpiota,ktory dzisiaj przychodzi na sluzbe.
                            miluskiej soboty i malo roboty, wiecej odpoczynku.
                            • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 06.12.14, 09:16
                              Mialo byc przed " siodma", eh....
                              • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 06.12.14, 09:26
                                *Sloo
                                wypij jeszcze jedna saszetke Febrisan,
                                to szybciej przegonisz chorubsko,

szkoda by Trzpiota sie zarazila..
                                zycze zdrowka,

ja zakupilam sobie cos z grypikowego w saszetce o smaku mieszanym z malina itp...
                                powiadzaila aptekarka,ze dwa razy zazyte powinno pomoc..
                                • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 06.12.14, 10:02
                                  To teraz witam sie w bialy dzionek, ale nie doslownie, bo szaruga na dworze i od wieczora
                                  wczorajszego padalo i przez cala noc, jaki brzydki niezimowy grudzien w tym roku.

*Kendo, tak sobie pomyslalam zeby co dzien zamieszczasc jakis element mojej robotki,
                                  ktory jest zwiazany ze swi, BN.

**SLO, rutinoskorbiny 4 tabletki 4 razy dziennie mi lekarka polecila jak bylam u mamy i przeszly mi wszystkie dolegliwosci, zazywalam tak przez 3 dni a pozniej tylko po 2 tabl,4x dziennie i nie zlozylo mnie do lozka. Zycze zdrowka.

*Dorka, szerokiej i bezpiecznej drogi, milego pobytu nad morzem zycze.
                                  Wszystkim zycze przyjemnej soboty.
                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 06.12.14, 10:11
                                    *Lusia
                                    no i sliczna idea z zamieszczaniem swiatecznych robotek rozniastych,
                                    ja tez powinnam cos zamiescic,ale wszystko pokazalam w ubieglym roku a nowego dniedorobilam..
                                    choc nosze sie z takim planem,ale jakos ciezko sie zmobilizowac...

milego dnia.
                                    • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 06.12.14, 11:03
                                      Aniołki mnie witają,czy ja już jestem w niebie?big_grin
                                      Za parę godzin spotkam swoje żywe aniołki.Pogoda okropna,
                                      ślisko na drodze i ponuro,że aż strach.
                                      Miłej soboty i niezbyt uciążliwych robótek.smile
                                      • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 06.12.14, 11:22
                                        *Jago, mozna powiedziec, ze w dzisiejszym dniu aniolki cie obtoczyly na calej lini.
                                        Przyjemnego pobytu ze swoimi prawdziwymi Aniolkami zycze.

U mnie juz farsz na lasange sie smazy, i maszyna stoi zrobie w miedzyczasie makowca, bo mam
                                        mak juz przygotowany.
                                        • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 06.12.14, 11:25
                                          *Jagus
                                          zycze zatem niebianskiej atmosfery z Anioleczkami,

*Lusia
                                          ale masz zaciecie do pieczenia,
                                          ja jakos po urlopie dojsc nie moge do siebie
                                          ale zaczelam dziergac wspomniana przepaske,zebacze co wyjdzie z tego,bo chcial bym rowniez czake z niej zrobic tylko na innej zasadzie.

udanych wypiekow
                                          • xystos Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 07.12.14, 05:48
                                            W przyszłym tygodniu 28 stopni! - tym razem naciągacze łapią na anomalię pogodową

"Ano­ma­lia po­go­do­wa! W przy­szłym ty­go­dniu bę­dzie aż 28 stop­ni Cel­sju­sza!" - naj­now­szy, bo uru­cho­mio­ny w czwart­ko­wy ranek spam tra­fia na po­dat­ny grunt na­rze­ka­ją­cych na pierw­sze przy­mroz­ki ro­da­ków."

technowinki.onet.pl/internet-i-sieci/w-przyszlym-tygodniu-28-stopni-tym-razem-naciagacze-lapia-na-anomalie-pogodowa/7tqh2

Milej i Spokojnej Niedzieli Zycze
                                            • xystos Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 07.12.14, 06:04
                                              Pożar zamku w Kliczkowie. Sukces strażaków

"Stra­ża­kom udało się uga­sić pło­ną­cy dach XIII-wiecz­ne­go zamku w Klicz­ko­wie. Po­zo­sta­łe na miej­scu jed­nost­ki stra­ży po­żar­nej za­bez­pie­cza­ją kon­struk­cję przed po­now­nym za­pa­le­niem."

zródlo:

wiadomosci.onet.pl/wroclaw/pozar-zamku-w-kliczkowie-sukces-strazakow/m6821
                                              • xystos Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 07.12.14, 06:08
                                                "Jerzy Owsiak nagrodzi szpital, w którym uratowano 2-letniego Adasia"

zródlo:

wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Jerzy-Owsiak-nagrodzi-szpital-w-ktorym-uratowano-2-letniego-Adasia,wid,17084116,wiadomosc.html?ticaid=113ef7
                                                • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 "2 niedz,ADWENTU 07.12.14, 08:55
                                                  II NIEDZIELA ADWENTU
                                                  https://i59.tinypic.com/2zf5zxz.jpg
                                                  Przygotujcie drogę dla Pana" przez życie zgodne z wiarą, przez radosne oczekiwanie na spełnienie Bożych obietnic, przez pełne nadziei zaufanie, że Pan na pewno przyjdzie. On sam obdarza nas swym błogosławieństwem.

Zycze Wszystkim przyjemnej II niedzieli Adwentowej .
                                                  • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 "2 niedz 07.12.14, 09:26
                                                    https://i58.tinypic.com/if75t1.jpg

przy II niedzieli Adwentu dzien zapowiada sie jasny, nawet promienie slonca wygladaja juz
                                                    zza chmur. Bedzie weselej i przyjemniej spotkac sie z rodzina i przyjaciolmi.

Ja czekam na Kendo.
                                                    Samych przyjemnosci zycze Wszystkim i zdrowka.
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 "2 niedz 07.12.14, 10:14
                                                    https://i59.tinypic.com/2rhmyc8.jpg
                                                    zapalamy juz druga swieczke Adwentowa,

slonecznie dzis bedzie,
                                                    i takiej pogody Wam Wszystkim zycze
                                                  • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 "2 niedz 07.12.14, 10:43
                                                    Witam i ja .Niestety słonka dziś nie będzie aż do czwartku,pochmurno i mglisto.
                                                    tylko w domku siedzieć i robić to co się lubi.
                                                    Bardzo ładna dekoracja Adwentowa.
                                                    Może wreszcie łaskawszym okiem spojrzą na Jurka Owsiaka.
                                                    Miłej Niedzieli życzę.smile
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 "2 niedz 07.12.14, 10:47
                                                    *Jagus,
                                                    w dni przedswiateczne nigdy pogoda ponura nie pszekadza,
                                                    bo przygotowania i atmosfera swiateczna dobrze i milo nastraja..

zycze slonca w seduchu i w domu..
                                                    a czemu piszesz,ze go polubisz tz.J.Owsiaka?????
                                                  • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 "2 niedz 07.12.14, 14:30
                                                    Czytałam Xystosa z rana.
                                                  • maria88 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 "2 niedz 07.12.14, 15:43
                                                    Już wieczór pochmurny jak cały dzionek. W niedzielę mi to nie przeszkadza.
                                                    Raz jeszcze idę z psinką. Dobrze że nie pada tylko troche slisko bo podmarza wieczorkiem
                                                    i muszę uważać bo nogi mam powypadkowe.
                                                  • dorka556 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 "2 niedz 08.12.14, 06:52
                                                    Witam. Na razie jest -1, w ciągu dnia mają być plusowe temperatury.
                                                    Resztki śniegu nadal się topią. Nie wiadomo, czy uda się, w tym tygodniu rozpocząć sezon narciarski, tym bardziej, że zapowiadają nadejście halnego.
                                                    http://smayls.ru/data/smiles/smayliki-sport-496.gif
                                                  • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<** 08.12.14, 08:22
                                                    Witam poniedzialkowo, mam nadzieje, ze *
                                                    *maria88, wybrala sobiei przygotowala na co jej przyszla ochota i bezpiecznie wrocila
                                                    z pieskiem bez wywrotki do domku.

*Dorka to chyba lepiej jak jest cieplej na zewnatrz, to tez masz i cieplej w domku, nie musisz rozpalac chyba w centralnym, bo koza Cie ogrzeje.

Zycze Wszystkim przyjemnego tygodnia ze zdrowkiem i przyjemnego przygotowywania sw,
                                                    B.N.
                                                  • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<** 08.12.14, 08:42
                                                    Halo, halo dzień dobry.
                                                    jeszcze spiacy lecz lekko słoneczny poranek. bardzo delikatnie i niesmialo słodko wychyla się spaoza chmur, switeczna muzyka saczy się w radio, tak nastrojowo i nostalicznie się zrobilo....
                                                    praca calkiem nie idzie.
                                                    dobrych chwil na poniedziałek i samych przyjemności.
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<** 08.12.14, 09:32
                                                    *Dorka tak wczesnie drepta juz z rana...

mnie chlopaki obudzili,
                                                    siedzialam do pozna,bo dziergalam/szydelkowalam co sie nauczylam u Lusi,
                                                    a gwiazdeczke chcialam udrutowac i za "diabla" mi nie wychodzila-a w ubieglym roku 3 st udziergalam,
                                                    dzis nastepna proba....
                                                    *Sloo,tu tez swiatecznie w radio z tematami/muzyka,
                                                    lubie tak do sniadania..

*lusia
                                                    super gwiazdusie wyszly,doszydelkuje jeszcze pare,

*Maria
                                                    wczoraj wieczorem w miescie bylo +4,kiedy do domu dojechalam za 15 min.juz +3 stopnie...
                                                    nie bylo slizgawki

za oknem slonce w pelnej krasie.

przemilego dnia
                                                  • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<** 08.12.14, 13:51
                                                    Witajcie ...dziś dreptam często do kuchni,kapustę z grzybami gotuję,
                                                    ale lepić pierogi będę jutro.Mam niskie ciśnienie,to sobie podwyższę
                                                    drugą kawą z muffinką. http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-eda-118.gif

http://i62.tinypic.com/epgbpf.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<** 08.12.14, 14:00
                                                    *Jaga, i bardzo dobrze, muffinki wygladaja zachecajaco, ja mam na podwieczorek makowiec, z ktorego jestem srednio zadowolona, bo mak gotowy kupilam w polsce i wg mnie powinien byc lepiej zmielony, ale sie zje. Dostala corka tezkawalek i jej smakowalo, Kendo tez sie wczoraj czestowala.
                                                  • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<** 08.12.14, 14:03
                                                    przypomnialas mi Jagus,musze zrobić liste swiatecznych zakupow,a trochę tego będzie. trochę trzeba na zapas,bo jeszcze dwa dni wolnego po swietach,wiec trzeba cos jesc. choć wole na swiezo przygotować niż takie odstane o starconym zapachu.
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<** 08.12.14, 15:24
                                                    witajcie popoludniowo dziewczatka
                                                    zapracowane..
                                                    ja juz sie obrobilam nawet z obiadem i spacerem w sloncu,
                                                    skorzystalam bo teraz juz zachodzi i penie zimniej tez sie zrobilo...

wyprac robotki reczne i nakrochmalai..
                                                    i relaksowac sie z przepaska w warkocze,bo zmudnie sie ja dzierga...
                                                    ale bardzo mi sie podoba wiec sie posiwecam...hi..hiiiiiiiiii

udanego popoludnia
    • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 09.12.14, 07:46
      Dzien dobry wszystkim pracusiom, spiochom i innym ludzikom.
      smacznej kawy, herbaty czy co kto woli.
      ide poprackowac.
      • greis52 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 09.12.14, 08:45
        spokojnego dnia w domu, pracy i na forumsmile
        pozdrawiam!
        • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 09.12.14, 08:50
          *Sloo/Greis
          witajcie porannie,

no wstalam/posniadaniowalam
          i z kawka do kompa zasiadlam.

za oknem niestety ponuro dzis bedzie a na 13 grudnia sztorm wielki zapowiadaja..brrrrrr

Dorka dzis jeszcze nie obudzial nas wszystkich,
          Lusia pewnie Maluszka odprawia do domu,
          Mariia,zapracowana z samego rana ..

przecudnego dnia zycze.
          • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 09.12.14, 09:23
            Dorka trochę zasypana,to do Was nie dotarła.smile
            U mnie śniegu jeszcze nie ma,w nocy -2 w dzień +2 i bez słonka.
            Muszę się zabrać za pierogi,ale farsz już przygotowany wczoraj.
            https://liubavyshka.ru/_ph/115/2/469404372.gif?1418113295

https://pobierak.jeja.pl/images/2/3/6/66044_juz-za-tydzien-pierwszy-snieg.jpg
            • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 09.12.14, 09:28
              hi.hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Jagusia
              no tak to bywa podczas mroznych zim ze zwierzadkami,

tu noca bylo +0,3 stopnia czyli na granicy zerowej niemalze,
              o 8:30 =2,9 stopnia na +

dzis wyjatkowego lenia mam,
              obchlapalam sie/sniadanko i klikam...zamias wziasc sie za cos innego.

milego lepienia pierozkow i udanego dnia
            • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 09.12.14, 09:36
              Witajcie Wszyscy, widac z tego, ze ja bym byla przedostatnia,
              *Dorka pewnie odznieza, jak Jaga mowi ,ze ja zasypalo.
              *Jago, fajny obrazek.

Moje dzielo dla kkolezanki gotowe,mam nadzieje ze bedzie zadowolona z miekkiego prezentu,
              https://i60.tinypic.com/w89b7o.jpg

Spala bym sobie dluzej, bo nie bylo "Maluszka", ktos tluk sie na podworku i wstalam, ale to i
              dobrze bo mam duzo dzisiaj spraw do zalatwienia, i musze zdazyc do godz.14.
              Pogoda byle jaka na razie,
              Wszystkim zycze przyjemnych nastrojow podczas pracek domowych, kuchenych i itp. Zdrowka tez, nie przemeczajcie sie,
              • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 09.12.14, 10:03
                patrząc lusia na chuste to od razu czuc mile cieplo. sama mam na sobie szal,ktory daaaawno temu dostałam od koleżanki,upominek przywiezionyz Francji. wtedy był piękny,dzisiaj.... nie brzydki,ale cieply.
                • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 09.12.14, 10:40
                  *Sloo
                  dobrze,ze upominek byl praktyczny i dalej spelnia swa role,

*Lusia
                  no finisz OK wyszedl,
                  mam nadzieje,ze doceniu upominek...
                  tym bardziej ze lubie ten kolor,

miej udany dzionek
                  • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 10.12.14, 07:52
                    Dzisiaj zx prezentyem ide do kolezanki, i bede jej pomagac wypiekac buleczki "Lusykaty",
                    o obiad -lunch sie nie martwie u siebie w domku ,bo juz wczoraj kolegowna dwonila i pytala
                    co mozna przygotowac.

Za oknem jeszcze ciemno, tylko ludzie samochodami sie ruszyli do pracy, dzieci szkole w miescie zaczynaja o 8,30 wiec spokoj i prawie cisza.
                    Pogodowo zapowiadali deszcz, a ja dla WSZYSTKICH zycze, pieknej slonecznej pogaody, zdrowka i kreatywnych przygotowan do kupna prezentow, i w kuchni.
                    • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 10.12.14, 08:07
                      witajcie ludziki.
                      biore się do pracki.
                      już środa do swiat coraz bliżej.
                      miłego dnia
                      • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 10.12.14, 09:13
                        *Lusia,
                        faktycznie ciemno za oknem dos dlugo,bo 7:30 wstalam i Bobby karmilismy,
                        bo jak zwykle grymasi przy sniadaniu,
                        przychodzi po mnie do lozka i chce adoracji snaidaniwoej przy misce...

na morz zapowiedzieli orkan
                        ale juz od soboty witry maja ucichnac i bedzie spokojnie..

*Sloo,
                        ja jakos nie mam jeszcze "goraczki siwatecznej",jakos co dzien co zrobie to do zamrazalnika laduje,pozniej tylko romrzazac i na stol ustawiac

ciesze sie,ze wczoraj ogrod po swojemu skonczylam
                        dzis bardzo wieje i deszczem zacina...

slonca chociazby w serduchach i udanego dnia nawet przy kuchniach.
                        • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 10.12.14, 09:34
                          Witajcie...dużo nie popiszę ,bo nie wiem dlaczego tekst zrobił się malutki,nic nie przestawiałam,
                          a co najgorsze,to zmiana w opcjach,nic nie pomaga.
                          Mgła pomalutku opada,ma dziś wiać duży wiatr.
                          Trzymajcie się miło i zdrowo.
                          • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 10.12.14, 09:39
                            hej Jagus
                            bedziemy myslali z Toba podczas calego dnia,
                            wiec niema sprawy,ze nie popiszez z nami,

prosze pierniczki na pocieszenie, https://i57.tinypic.com/fx8o06.jpg i niech dzien bedzie laskawy dla Ciebie
                            • greis52 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 10.12.14, 09:45
                              spokojnego dnia!
                              czapeczki na głowę nakładajciesmile bo mrozi i wieje...
                              • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 10.12.14, 09:48
                                greis52 napisała:

> spokojnego dnia!
                                > czapeczki na głowę nakładajciesmile bo mrozi i wieje...

dziekuje Greis,
                                w czapusi od dawna chodze,
                                pamietasz ta co mialam kiedy sie spotkalysmy-tak retro,
                                chcialam u mamy ja po raz trzeci zrobic i za nic mi nie wychodzilo,

czetuje pierniczkami dzis https://i60.tinypic.com/ncny81.jpg
                                • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 10.12.14, 12:36
                                  *Kendo, dziekuje za pierniczki, bylam w sklepie i podeszlam do piernikow, taki duzy
                                  wybor ze nie moglam sie zdecydowac, cos mnie rozproszylo i wrocilam bez.

*Jago, w tekscie Twoim nie widac malenkich liter.
                                  *Greis, tutaj prawie zawsze wieje, mniej czy mocniej juz w bereciku od dawna
                                  chodze.
                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 10.12.14, 12:57
                                    *Lusia
                                    pancio do sklepu pojechal,
                                    ciekawe czy jnie zapomni o pierniczkach chrupiacych-bo wspominalam jakie mial zakupic...

wlasnie tez nie zauwazylam drobniejszego tekstu u Jagusowego wpisu...
                                    ale moze w pisowni jest normalna czcionka wieksza??

milego wczesnego popoludnia
    • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 11.12.14, 07:04
      Dzien dobry,milego dnia.
      jestem juz na nogach i czekam na sygnal od corki, zejde na dol zabrac trzpiota.
      Lusiu biore wolne wtedy kiedy jest taka mozliwosc, nie zawsze sie udaje, mala przewaznie zostaje u prababci.
      pranko jjz wstawilam, bede sprztac, a trzpiot bedzie mi pomagac i jakos spedzimy ten dzien.
      • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 11.12.14, 08:13
        http://i59.tinypic.com/21ll40n.png
        Witajcie http://smayls.ru/data/smiles/smayliki-privetstvie-306.gif ,jakoś sobie poradziłam z literkami.
        Patrząc na pierniczki,zjadłabym,ale na szczęście mam muffinkę
        korzenną w zastępstwie. Może spadnie śnieżek,bo bardzo ciemno.
        No to pa... coś na mnie czeka. https://arcanumclub.ru/smiles/smile447.gif

https://www.ee.put.poznan.pl/swieta.jpg
        • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 11.12.14, 09:11
          *Sloo
          spedzisz dzis przyjemnie dzionek z Trzpiotem
          a ze juz rezoluta dziewczynka,
          to na pewno duza pomoc w sprzataniu bedzie..

*Jagusia
          ledwo dzionek zaczela
          marzy juz o mufince,
          dobrze,ze juz sa duze literki
          a niewiesz czemu tak sie stalo??

z prackami domowymi bedziemy sie dzis "miotac"
          mopa mam juz dosyc od 4 lat...fu,fuuuuuuuuuu
          znudzilo mi sie go uzywac,ale jak nie omiote chatki to mnie dusic zaczyna...buuuuuu

zycze przeuroczego dnia Wszystkim i udanych rezultatow przy wszystkim,
          ja przy garach sie bede za niedlugo ustawiac..
        • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 11.12.14, 09:15
          *SLO, to bedziesz miala prztyjemny dzien z wnusia dzisiaj i jakies syropki na kaszel tez zaaplikujesz.

*Jagus, jedzie do Cie Mikolaj na reniferach i gwiazdeczka go prowadzi do Twoich drzwi,
          Widze jestes zapracowana od samego rana z odkurzaczem spacerujesz.

*SLO, u mnie tez juz druga pralka sie pierze i do pralni schodze tylko rozwieszam i susze a pozniej magluje. Na poniedzialej jeszcze sobie zakresle czas, bo Kendo sie wprowadzi do mojego mieszkanka,
          to musze poprac wszystkie narzuty i koce z kanapy zeby ja nie przyduszalo.

U mnie za oknem tez wyglada szaro i mokro, w polnocnej Szwecji sniezek pada i minusowe temparatury
          a u nas na poludniu +3 mialam rano.

Przyjemnego czwartku dla Wszyskich zycze.
          • greis52 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 11.12.14, 15:57
            pozdrawiam i miłej końcówki dnia życzę...
            • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 11.12.14, 16:01
              hej Greis
              zycze rownie milego popoludnia i wieczoru,

mnie jak zwykle spiaczka ogarnia...uf...chyba na fotelik sobie poczlapie..
              • maria88 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 11.12.14, 17:25
                Ja znowu mam nie wiele czasu i pisanie zostawiam na wolniejszą chwilkę.
                Ponadto katar mnie dorwał i się kuruję w przerwach między spacerkami.
                • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 11.12.14, 18:04
                  *maria88, kuruj siei, kuruj, bo swieta za pasem, zebys byla zdrowa przy wigilyjnym stole.
                  Cieplutko nogi trzmaj i szaliki kolo szyi, nie zapomnij o nakryciu glowy, bo przez nia ucieka
                  90 % ciepla z naszego organizmu.
                  Zycze zdrowka.
                  • dorka556 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 07:04
                    Cześć. Nie wiem jak u Marii (życzę zdrówka), ale u nas o spacerkach nie ma mowy.
                    Aleksandra dotarła i wieje mocno. Smreki kołyszą się, jak zboże na polu. Wiatr huczy.
                    Może to jednak nie Aleksandra a nasz rodzimy halny?
                    Udanego dnia.
                    • xystos Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 08:46
                      u nas niewialo i niepadal deszcz,typowy poranek jak zawsze o tej porze roku

Milego Dnia ZYCZE
                      • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 09:34
                        ciesza przed sztormem
                        a ma nadejs noca...

*Dorus
                        mysle ze to halny ,

*Mariizycze zdrowka i niedaj sie katrarowi

no coz,
                        ja zaraz do sklepu,braklo mi produktow do przygotowywania obiadow,

zyccze udanego dnia Zalodze
                        • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 10:14
                          Witajcie...Jakie ładne słonko zaświeciło.U mnie też było z rana +3.
                          Może to cisza przed burzą u mnie,bo Aleksandra ma zawitać koło 16-tej.
                          Niepokoi mnie jakaś spalenizna na korytarzu,a sąsiedzi się nie odzywają.
                          Rozmrażam mięsko na pasztet,jutro będę piekła,a dziś coś tam znajdę.
                          Przyjemnej pracki.Muffinki upieczone,dziś piątek
                          przynajmniej mam wymówkę http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-podmigivaniya-124.gif
                          • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 10:20
                            Jagus-Mufinka
                            tak chyba bedziesz miec "zastepczy nik"..hi.hiiiiiiiii

oj,jak spalenizna ,to moze cos na piecu zostawili i zaslabli a gar sie przypala,
                            zapukaj mocniej ,moze niedoslysza?

udanego dnia
                            • greis52 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 10:34
                              pozdrawiam, spokojnych weekendowych dni życzę!
                              • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 13:36
                                dziękujemy Greis i Tobie również dużo spokoju jeśli go lubiszsmile
                                witam pozostałych, mam chwile na oddech. od rana bardzo sumiennie pracowałam. dzisiaj ejdnak sluzbowe obowiązki realizuje,domowe zmienily się,bo u nas jak w kalejdoskopie.
                                miłego popołudnia.
                                ps. u mnie ani sladu Aleksandry.
                                • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 15:39
                                  Jeszcze od rana zaliczylam 2 rundy z "Maluszkiem" i wracalam sucha, a teraz leje, tylko nie wieje.
                                  Za oknem nocka ciemna, jak nieprzyjemnie,

Wszystkim zycze przyjemnego cieplutkiegie weekendu w cieplutkich przyjemnych
                                  mieszkankach pachnacych zapachami od potraw przygotowywanych na swieta,
                                  od ciast pieczonych, tez.
                                  Przyjemnego wieczoru dla Wszystkich.
                                  https://i60.tinypic.com/2qnd0dl.jpg
                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 16:38
                                    ucieklo jakos pol dnia,
                                    w sklepach dwoch bylam
                                    i jak zwykle przed swietami spotanie niespodziewane z dawnymi znajomymi,
                                    odstalam niemal godzine wysluchujac opowiesci,jakie to powodzenie za morzem miala a pozniej brata pochowala-ta wiadomosc strasznie mnie zasmucila,bo poznalam go u niej na urodzinach,bardzo mily czlowiek...
                                    nastepna spotkana osoba to juz niemal przy samochodzie,spieszno mi juz jednak bylo do domu,
                                    bo pancio na obiad poganial dzwoniac kiedy juz w drugim sklepie w kolejce do kasy stalam...
                                    pare slow...zaczelo wlasnie pokropywac,
                                    a do jechawszy do domu juz lalo porzadnie,

najedzona/rosparcelowane zakupy i chwila przed nastepna porcja szykowania obiadow na sluzbe,coby u Lusi garami nie przesuwac po piecu...

przemilego wieczoru zycze
                                    • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 18:05
                                      Tego przesuwania garami Kendos chyba nigdy nie unikniemy. Od pewnego czasu jest to dla mnie uciazliwe. Niby problemu nie stwarza kiedy juz przygotowuje mp.obiad,ale zanim co to.....bo tak naprawde polowe naszego zycia zajmuje gotowanie i sprzatanie po posilkach,a gdzie reszta domowych obowiazkow? Kobieta jest w takim ciaglym kolowrotku, bez przerwy cos trzeba roboc,a mnie tak sie marzy,aby nic nie musiec. Tylko czy wtedy dobrze mi z tym bylo?
                                      • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 18:26
                                        Ech ,człowiek narzeka,ale by nie miał dla kogo gotować,to jeszcze gorzej.
                                        Dziś Aleksandra ma imieniny,a ta dmuchająca jeszcze nie nadeszła.
                                        • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 20:01
                                          jaga_22 napisała:

> Ech ,człowiek narzeka,ale by nie miał dla kogo gotować,to jeszcze gorzej.
                                          > Dziś Aleksandra ma imieniny,a ta dmuchająca jeszcze nie nadeszła.

to prawda Jagus,
                                          dla samej siebie by pewnikiem sie nie chcialo garami szurac po piecu...

poczekajmy do "glebokiej nocy" to Aleksandra zawita,
                                          tu juz drzewa sie kolysza,szorujc o sciany i deszczem po szybach zacina
                                      • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 18:27
                                        wiem Sloo,
                                        ze sie nie uniknie,
                                        przeszkadza mi tylko wymyslanie menu,
                                        coby pasowalo do zamrozenia i smaczne bylo,
                                        bo kluska slaka zamrozona i odmrozona nie samkuje zupelnie...
                                        natomiast kopytka moga byc,
                                        nie chce u Lusi tego robic,
                                        bo mamy inne przyprawy-ja te ktore mnie nie uczulaja i nichce tego ciagac ze soba...
                                        niewiem jak dlugo bede,
                                        Mloda podala schemat na tydzien,wiec troche musze naszykowac,
                                        a reszta bede dojezdzac moze juz po obiedzie-to zjemy tu w domu...

nic nie robic to nie mogla bym,
                                        zawsze cos sie znajdzie do zrobienia,a nieraz i milo tez poleniuchowac.
                                        • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 19:49
                                          Powiem Ci, ze czasem mi przypada gotowac u kogos w domu. I jak bardzo bym sie starala to i tak potrawy nke tak wychodza jak w domu. W domu swoje garnki, swoja miara, wiadomo ile czego sypnac.
                                          Pisalam o nicnierobieniu,ale gadanie to jedno, zycie to drugie. Przyzwyczajenia tez robia swoje,czasami tez ogarnia mnie furia sprzatania. Gdybym tak leniuchowala jak mysle to pewnie szybko by sie to leniuchowanie skonczylo.
                                          dzisiaj mialam nielada przygode z parasolem. Wyszlam z pracy,padal deszcz,rozlozylam swoj duuuuzy parasol. Bardzo go lubilam, byl koloru seledynowego,taki zawsze wiosenny i wesoly,wydawal sie mocny. W jednej sekundzie rozlozylam go na deszcz i w tej samej sekundzie druty wywrocily sie w gore, w tej samej sekundzie puscily nitki i material. Wygladal przezabawanie,a ja zdziwilam sie,ze az tak wyszarpal z siebie te wnetrznosci. Zazwyczaj kiedy sie parasol wygial to mozna go bylo odksztalcic spowrotem.Popaptrzylam lekko zszokowana i pomyslalm,ze nadaje sie jedynie do wyrzucenia. Przy drodze do auta stal miejski kubel,wrzucilam te polamane druty i ucieszylam sie,ze byl to parasol w pieskismile
                                          • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 19:59
                                            o slusze spostzezenie Sloo,
                                            ze u kogos ta sma potrawa robina we wlasnym domu smakowac bedzie inaczej
                                            i dlatego sobie juz komplet na tydzien naszykowalam wraz z warzywami,ze i tego nie bede musiala przygotowywac,

cyt.." i ucieszylam sie,ze byl to parasol w pieskismile tu chacialas chyba Slo napisac,ze nie byly to parasol w pieski...
                                            swoj tez oszczedzam,i biore kiedy deszczy bez wiatru...
                                            mialam tez w leopardzi wzor i wlasnie tez wiatr mi go w ten sposob zalatwi...niemala zapomnialam o nim po wyrzuceniu...

tu pada zacinajac po oknach i zas na same swieta bedzie chyba trzeba je przetrzec chociazby od zewnatrz...wrrrrrr
                                            • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 20:06
                                              Oczywiscie Kendus,ucieszylam sie,ze nie byl to parasol w pieski,ktory wciaz dziala i ma sie dobrze. Skonczyl juz chyba 8 lat,dobrze licze?
                                              • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 20:12
                                                slo-onko napisała:

> Oczywiscie Kendus,ucieszylam sie,ze nie byl to parasol w pieski,ktory wciaz dzi
                                                > ala i ma sie dobrze. Skonczyl juz chyba 8 lat,dobrze licze?

pomyslec Sloo,
                                                ze tyle lat juz uplynelo i ze sie tak dlugo znamy..
                                                a parasol ilekroc zabieram z soba to mysle o Tobie...
                                                • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 20:32
                                                  Ja tez mialam parasol pamiatkowy, ktory zakupilam w Paryzu jak obchodzilam 50 lat z Kendo,
                                                  zabralam go do Göteborga, i podczas deszczu rozlozlyma i po parasalou, tez drut sie slamal,
                                                  Nie wiem czxy w Polskie jeszcze sa punkty co naprawiaja parasole?.
                                                  • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 20:42
                                                    Kendusiu mam to samo, a wiesz,ze jeszcze wpadaja w rece zawieszki,ktore dziewczynkom fundowalas? Misiu-aniol, latawiec i nawet ksiazka z dedykacja dla Pauliny bodajze jak pamietam. Popatrz,gdzie sie nie rusze to pamiatki,jakie to milesmile
                                                    lusiu jest jeden punkt do ktorego oddaje parasole do naprawy. Czasami naprawa wynosi 5 zl, czasem 15 zl w zaleznosci od tego co sie popsulo.czesto jestvtak,ze sie oplaca za te 5 zl. Ostatnio naprawialam wlasnie ten w pieski,a. Przy odbiorze do serwisanta powiedzialam,ze to pamiatka bardzo cenna i przyjechala az ze Szwecji. Pan powiedzial,ze tymbardziej trzeba o niego dbac co wlasnie robiesmile
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 12.12.14, 20:46
                                                    no tak,*Lusia
                                                    moja parasolka z paryza jest "w dobrym stanie",praktyczna,bo skladana,wszedzie ja zabieram w plecak czy jak mam odpowiednia torbusie

*Sloo
                                                    nie wiedzialam,ze sa jeszcze punkty naprawy parasoli..to jak za Peerelu lapanie oczek w rajstopach ponczocha...
                                                  • xystos Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 13.12.14, 05:39

naszdziennik.pl/wiara-kosciol-w-polsce/94793,swieci-i-blogoslawieni-oredujcie-za-polska.html

dzisiaj wczesnie sie obudzilem,kawa juz sie robi w bryggare,futrzak jeszcze spi
                                                    bylismy o trzeciej na trawniku by sie zyjatek przewietrzyl-jest cieplo,nic niepada
                                                    i niewieje
                                                    Lusi szczesliwej podrozy zycze ,i pozdrow Babcie

a wszystkim forumowiczom Dobrego Dnia Zycze

Xystos
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 13.12.14, 08:42
                                                    dzis zajada sie pierniki /popija glögg na cieplo z % i bakaljami/i Lucja z orszakiem odwiedza szpitale/domy starcow/sklepy/teratr/rynek na miescie...
                                                    sliczna ciepla tradycja https://i58.tinypic.com/2du06zn.jpg w roznych wydaniach orszak Lucyji sie przemieszcza

zycze Wszystkim pieknego dnia
                                                  • maria88 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 13.12.14, 08:50
                                                    Piekna tradycja. Zycze miłego dnia.
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 13.12.14, 08:53
                                                    hej Mario
                                                    tak,tradycja piekna,
                                                    lezalam kiedys w szpitalu tego dnia
                                                    i do kazdej sali -pokoju wchodzil orszak i spiewal wigilijne piesni,
                                                    lza sie w tedy w oku zakreca..

miej sobie udany dzien
                                                  • greis52 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 13.12.14, 10:12
                                                    dziś ważny dzień, to świętujemy...
                                                    pozdrawiam!
                                                  • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 13.12.14, 10:25
                                                    Po wielkich zapowiedziach o sztormie "Aleksander", nie ma ani sladu, sloneczko o dziwo
                                                    wisi na niebie i robi dzien bardzo wesolym, jak dla mnie.

*****>>>>>Święta Łucja dnia przykróca, lecz i zimy nam przyrzuca.
                                                    Łucja głosi, jaką pogodę styczeń przynosi.
                                                    Od Łucji do Wilii (Wigilii) patrz na dni, o przyszłym roku powiedzą ci.
                                                    Po świętej Łucji pogoda, na koniec grudnia śnieg pada.<<<<<*****

Ja juz musze sie pakowac, po niedzieli jade do mamy na swieta i po swietach, powroce
                                                    moze w polowie stycznia.
                                                    Zycze Wszystkim dzisiaj przyjemnej soboty weekendowej, duzo slonca na niebie i w serduszkach, zdrowka oczywiscie rowniez.
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 13.12.14, 10:35
                                                    Greis/Lusia

juz wczoraj degustowalam pierniczki,dzis na deser powtorka z glöögg %,
                                                    pewnie i do poduszki sie pozniej przyloze,jak co roku...hi.hiiiiiiiii

"liczenie pogodny" na nastepny rok
                                                    mozna zaczac tez od Wigilji do Trzech Kroli,tak kiedys gdzies przeczytalam
                                                    wytestam ten system tez...

miejcie sobie udany dzien z przygotowaniami roznymi..
                                                  • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 13.12.14, 11:13
                                                    Witajcie...słonka nie ma ale ciepło +9
                                                    duszą się mięska na pasztet.Jeszcze nic z wypieków nie robię,
                                                    zostawiam na ostatni tydzień.Pierogi i uszka już zamrożone.
                                                    W orszaku św.Łucji są piękne koniki jednakowej maści.
                                                    Greis dziś świętuje,to życzę miłego świętowania.
                                                    Sprawnych przygotowań do Świat życzę.
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 13.12.14, 11:16
                                                    witaj zapracowana Jagusio,

dobrze ze wszystko planowo sie wykonuje,
                                                    podobnie u mnie,jakos skladnie w tym roku...

zycze udanych potraw i milego dnia
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 13.12.14, 13:21
                                                    *Xystos,
                                                    bardzo dobrze,ze zamiesciles orszak Lucyjii
                                                  • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 13.12.14, 13:23
                                                    *Xusto, postarales sie o filmik, tylko tego akcentu diziaj
                                                    brakowalo, dzieki,
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 13.12.14, 13:27
                                                    lusia_janusia napisała:

> *Xusto, postarales sie o filmik, tylko tego akcentu diziaj
                                                    > brakowalo, dzieki,
                                                    wczoraj zakupilam nareszcie pierniki Annas i Göteborgs
                                                    te ostanie mi nie smakuja...
                                                    po obiedzie podgrzeje jakis glögg dla uczczenia tradycji albo i nie...
                                                    jakos nie mam na nic ochoty dzisiaj..totalny jakis bezlad mam...
                                                  • xystos Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 13.12.14, 13:37

znaczy sie,zem sie spisal ? noo to ide sie napic za te pochwale,skål.

ZEN
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 13.12.14, 13:39
                                                    xystos napisał:

>
                                                    > znaczy sie,zem sie spisal ? noo to ide sie napic za te pochwale,skål.
                                                    >
                                                    >
                                                    > ZEN
                                                    hi.hi,
                                                    tak,tak spisales sie Xystos,
                                                    za to juz kurczk opalil sie ladnie
                                                    wiec choc na skrzydelka a ja poze reszte...
                                                  • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 13.12.14, 13:52
                                                    *Xystos, widzisz spisales sie na medal i dostales skrzydelko za to.
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 13.12.14, 14:37
                                                    *lusia
                                                    dostal tylko jedno,
                                                    coby nie odfrunal...hi.hiiiiiiii
                                                  • alfredka1 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 13.12.14, 19:08
                                                    U nas, na Kresach powiadano, że swieta Lucja dnia przerzuca ....
                                                    ale to chyba tylko w krajach skandynawskich.
                                                    U nas "na Nowy Rok dzien dłuższy o barani skok" smile) dzien dluzszy...
                                                  • dorka556 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 14.12.14, 08:01
                                                    Cześć, szkoda tylko, że baran skacze w to samo miejsce i dnia wobec tego nie przybywa, ale pocieszmy się, idzie ku dobremu.
                                                    Prognozy Amerykanów dla Polski, bardzo optymistyczne, zimy raczej nie będzie. Ludzie zaoszczędzą na opale, samorządy na odśnieżaniu, szpitale zużyją mniej gipsu itd. Tylko się cieszyć. Ja też mam powód do radości. Wreszcie przestało wiać.
                                                    I tym optymistycznym zakończeniem witam i pozdrawiam Vistulan.
                                                    Pięknej niedzieli.
                                                    PS. Pamiętajcie o zapaleniu 3-ciej świeczki.
                                                  • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<III Adwent**2014 14.12.14, 08:56
                                                    https://i62.tinypic.com/o6jo15.gif
                                                    *Alfredka moja mama tez zawsze tak mowi..Na Nowy rok dnia przybywa o barani skok..
                                                    *Dorka, tutaj sie nie da zapomniec o 3 swieczce, jakos juz sie przyzwyczailam do tej tradycji i piastuje co roku, bo jest przyjemne w ten ciemny poranek sniadanko zaliczyc przy blasku
                                                    swieczek.
                                                    https://i57.tinypic.com/11az5ls.jpg
                                                    Wszystkim zycze przyjemnej III Adwentowej niedzieli.
                                                  • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<III Adwent**201 14.12.14, 09:17
                                                    Ze wzgledu na moj wyjazd juz dzisiaj skladam zyczenia.
                                                    https://i58.tinypic.com/5w066f.jpg
                                                    Wszystkim VISTULANOM
                                                    skladam zyczenia swiateczne...

W oczekiwaniu na zbliżające się
                                                    Święta Bożego Narodzenia i Nowy Rok
                                                    Żegnamy minione miesiące
                                                    I pełni nadziei spoglądamy w przyszłość.
                                                    Pragniemy przeżyć
                                                    Niepowtarzalne świąteczne chwile
                                                    W pokoju i wzajemnej bliskości.
                                                    Serdeczne życzenia:
                                                    Zdrowia, pogody ducha,
                                                    Spełnienia wszystkich marzeń,
                                                    Zawodowej satysfakcji i wielu sukcesów
                                                    życze ...
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<III Adwent**201 14.12.14, 09:23
                                                    *lusia
                                                    dziekujemy za zayczenia ,tego samego zyczac,

(pozniej przeniose gdzie trzeba)

witajcie Alfredka/Dorka/Lusia

przymrozilo dzis nocka a do miasta mam podjechac,

zycze udanej niedzieli i cieszmy sie slonecznkiem.
                                                  • greis52 Re: >>**GRUDZIEN<<III Adwent**201 14.12.14, 09:54
                                                    miłej niedzieli kochani Wam życzę!
                                                  • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<III Adwent**201 14.12.14, 10:24
                                                    Dolaczam sie do codziennych pozdrowien i powitan.
                                                    wszystkiego dobrego, spokojnego dnia.
                                                  • maria88 Re: >>**GRUDZIEN<<III Adwent**201 14.12.14, 11:19
                                                    +8 i nic nie pada. Spokojnej niedzieli . Zmykam gotować barszcz wigilijny i zawekuję potem do słoików.
                                                  • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<III Adwent**201 14.12.14, 13:24
                                                    Witajcie....Barszcz wigilijny gotuję w ostatni dzień,bo traci kolor
                                                    jak postoi. Dziś odpoczywam ,za oknem mokro,miałam wizytę syna,
                                                    bo na święta jadą do teściów. Przywiózł prezent dla Oli dziewczyny brata,
                                                    bo taki los wyciągnął.
                                                    (Od paru lat ciągniemy losy kto dla kogo kupuje prezent,oprócz dzieci,one zawsze mają) Wszyscy sobie chwalą takie rozwiązanie
                                                    Miłej niedzieli.
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<III Adwent**201 14.12.14, 14:55
                                                    *Greis/Mari/Sloo/Jaga
                                                    witajcie,

ja dzis milalam pirogowac ale do Lusi musialam wpasc,
                                                    wieczorem tez moge je nalepic

brarszcz zawsze tesciowa przywozi i sledziki tez..

milych przygotowan,

*Jaga
                                                    fajny system z losowaniami kto dla kogo sie ma wykosztowac.
                                                  • maria88 Re: >>**GRUDZIEN<<III Adwent**201 14.12.14, 15:52
                                                    *Jago* nigdy mi koloru barszcz nie traci bo go po dodaniu wywaru z grzybków i zakwasu nie zagotowuję tylko
                                                    prawie przed wrzeniem wlewam do słoików. Potem tez nie zagotowuję gdy odgrzewam chyba że zostaje na
                                                    dzień następny. Przez zagotowanie traci wtedy kolor. Ale jak nie ma takiej potrzeby to najlepiej jak wszystko
                                                    mozna zrobić wtedy kiedy się będzie jadło.
                                                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<III Adwent**201 14.12.14, 18:24
                                                    mi tylko raz barszcz zmienil kolor,
                                                    powstala zupa jarzynowa,bo byl to ukrainski barszcz,
                                                    czerwony nigdy ...
                                                  • lusia_janusia Re: >>**GRUDZIEN<<III Adwent**201 14.12.14, 21:02
                                                    Ciekawy temat o barszczyku, nigdy mi nie zmienil koloru,
                                                    Sole juz na samym ostatku i zawsze mam piekny kolor czerwony.
    • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 15.12.14, 09:25
      zapomniałam się przywitać z tego zapracowania.
      tak wiec witam,wstawajcie smile
      • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 15.12.14, 09:27
        witam/witam
        i zaraz zmykam,
        musze sie przygotowac na slozbe....

bardzo wietrznie i zimnawo,ale coz w domciu cieplutko,
        szkoda tylko bedzie maluszka,bo nie lubi wiatru
        a zimno robi,ze bardziej biodreko go boli,podobnie jak u naszego Bobby,

samych przyjemnosci zycze
        • kendo Re:*GRUDZIEN*2014 pogoda na miesiac luty 15.12.14, 09:46
          bardzo wietrznie/deszczowo i zimnawo
          niebo bardzo szare,nie ma widoku,ze slonce sie przebije.
          • jaga_22 Re:*GRUDZIEN*2014 pogoda na miesiac luty 15.12.14, 10:39
            Witajcie ...mam nadzieję,że święta będą po zimowemu.
            Będziemy czekać na prawdziwą zimę ,a doczekamy się wiosny.big_grin
            Chciałam jechać po ostatnie zakupy,ale mi się odwidziło,
            nie lubię robić w poniedziałki.

Ja dodaję sok z cytryny,a przed podaniem dorzucam starte na grubych oczkach parę ugotowanych buraków,barszcz ma piękny mocny kolor.
            dolewam też barszcz z Krakusa już jest z dodatkiem soku z jabłek,
            ale już nie można gotować po dolaniu,,
            Udanego poniedziałku. https://liubavyshka.ru/_ph/130/2/521868321.gif?1404111798
            Wynalezione.
            Sztuczka 1

Aby barszcz miał właściwą kwaskowatość, do bulionu należy dodać obrane cząstki z 1 lub 2 jabłek.

Sztuczka 2

Aby buraczki nie zmieniły swojego koloru w czasie gotowania, do zupy dodajemy ok. 1/3 szklanki octu winnego lub jabłkowego

Sztuczka 3

Aby barszcz był jak najbardziej aromatyczny, tuż przed podaniem wyciskamy do niego dwa ząbki czosnku.

https://g.wieszjak.polki.pl/p/_wspolne/pliki_infornext/55000/55307.jpg
            • greis52 Re:*GRUDZIEN*2014 pogoda na miesiac luty 15.12.14, 13:56
              kulinarne powitaniesmile na vistuli
              to niech Wam się wszystko swiąteczne jadło udaje
              i dni mile upływają przy przygotowaniach do swiąt BN
              • kendo Re:*GRUDZIEN*2014 pogoda na miesiac luty 15.12.14, 14:09
                a ja Wam napisze,
                ze lepiac pierogi,
                tym razem tez zostalo mi ciasta,
                a mialam ugrulowanego kurczaka i wielkie jablko obok,
                pokroilam drobno jego i z jablkiem zmieszalam i nadzialam ciasto pirerogowe,
                wyszly pychotaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.polecam nastepnym razem...

milego popoludnia
                • jaga_22 Re:*GRUDZIEN*2014 pogoda na miesiac luty 15.12.14, 14:55
                  Fajnie,ja też lubię eksperymentować.
                  • dorka556 Re:*GRUDZIEN*2014 pogoda na miesiac luty 16.12.14, 07:25
                    Witam, za oknem wiosna. Topią się resztki śniegu. Na termometrze -2, dzień na pewno będzie na plusie.
                    Turyści i narciarze, którzy już tłumnie stawili się pod Tatrami będą zawiedzeni. Święta bez śniegu nie są tak atrakcyjne. Wyciągi jednak kursują, były mrozy i właściciele zdążyli przygotować góry sztucznego śniegu. To już nie moje zmartwienie.
                    Jutro rano wyjeżdżam. Goodbye Zakopane!
                    • kendo Re:*GRUDZIEN*2014 pogoda na miesiac luty 16.12.14, 07:53
                      hej Dorus,
                      bedziesz miec inny klimat "zasolon" i pewnie tez sie dobrze w nim czujesz,
                      a snieg??,otoz to,nie sie zamartwiaja Ci co sie od niego na obecna chwile uzalenieni,

zyxcze szczesliwej podrozy i milego pobytu tam gdzie bedziesz.
                      • jaga_22 Re:*GRUDZIEN*2014 pogoda na miesiac luty 16.12.14, 09:57
                        Witajcie...https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/girl_in_love.gif
                        A ja marzę o małym mroziku,na razie zimno mam tylko w domu,bo coś z ogrzwaniem,ale już z rana zgłosiłam.
                        Miłych przygotowań do Świąt.
                      • xystos Re:*GRUDZIEN*2014 pogoda na miesiac luty 16.12.14, 10:29
                        06:51-slisko bylo ,nieszlo isc po asfaltowanych sciezkach rowerowych tylko po trawie obok
                        Bobby ma dlugie paznokietki wiec szedl/ciagnol jak auto na zimowych oponach z kolcami

Pzdr.
                        • greis52 Re:*GRUDZIEN*2014 pogoda na miesiac luty 16.12.14, 16:41
                          spokojnego wieczoru wtorkowego życzę!
                          • kendo Re:*GRUDZIEN*2014 pogoda na miesiac marzec 16.12.14, 16:46
                            wedle wrozby pogodowej
                            to marcowa pogoda bedzie przyslowiowa,
                            Jak w garncu"
                            bo i popadywalo/sloneczko tez za chlur wygladalo,
                            ale raczej pochmurnie i cieplo.
                            • kendo Re:*GRUDZIEN*2014 16.12.14, 16:49
                              jak szybko ciemo sie zrobilo,
                              psiunek skrocil rundke ,
                              oj przytyje sobie,bo do miseczki czesto zaglada,
                              a spalaci jedzonka na spacerku niechce..

milego wieczoru zycze

u Lusi tez chlodniej nix my mamy w domu,
                              ale pod kocem z Maluszkiem lezelismy,
                              on pochrapywal a ja czytalam.
    • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 16.12.14, 19:18
      przywitalam sie ok 15 na dobranocnym watku,ale jestem zakrecona jak sloik na zime.
      nie wadzi jeszcze raz sie przywitac, tak wiec dobry wieczor wszytskim wieczornym markom.
      • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 16.12.14, 19:36
        *Sloo
        podoba mi sie Twe okreslenie tego "zakerconego sloika"
        nigdy za duzo dziendoberkow,
        zawsze sa mile widziane.

milego wieczoru Wam zyccze
        • dorka556 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 17.12.14, 05:41
          Ponieważ nigdy nie za dużo dzieńdoberków, mówię dzień dobry i od razu pa, pa.
          Na zimę odlatuję do Gdańska, via Warszawa i Pyrlandia.
          Wracam razem z ptakami, ale wcześniej odezwę się.
          • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 17.12.14, 07:25
            Dorka,ale internet chyba jest w tej Pyrlandii? nie zostyawiaj nas tak zupełnie,bo będzie nam smutnosad
            • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014szczesliwej podrozy Dorka 17.12.14, 09:14
              ciesze sie Dorus z nie tylko z kazdych dziendoberkow,
              ale z wszystkich wpisow,ktore eobicie,

mam nadzieje,ze bedziesz nas odwiedzac i zdawac relacje z nadmorkich stron
              a moze i nawet jakas fotke nam pokazesz,

zycze szczesliwego startu i ladowania.
              • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 17.12.14, 09:16
                jakos pochmurnie i bardzo slisko,
                choc widac kalurze na drodze,
                komunikaty w radio co rusz,ze jakies "poslizgi samochody mialy"

witam Zaloge
                miejcie sobie udany dzien.
                • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<*pogoda na marzec 17.12.14, 10:04
                  przed chwila slonce zza chmur wyjzalo,
                  ciekawe jak dlugo tak pozostanie,noca padal deszcz
                  • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<*pogoda na marz 17.12.14, 10:55
                    O! i u mnie błysnęło ,dobrze i to od czasu do czasu.Zapowiadają jeszcze
                    ocieplenie.Przeżyjemy i to. https://dodatkii.net/emotki/30.gif
                    Doruś papa,miłej podróży i czekamy na wieści i może fotkę?
                    Przyjemnej środy i udanego dnia. https://dodatkii.net/emotki/6.gif
                  • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<*pogoda na marzec 17.12.14, 16:02
                    kendo napisała:

> przed chwila slonce zza chmur wyjzalo,
                    > ciekawe jak dlugo tak pozostanie,noca padal deszcz

swiecilo przez caly dzien az do 15 godz,
                    a w Kurierze przeczytalam,ze byla burza z blyskawicami nad tutejszym miastem,
                    o 7 godz,ja sie wtedy budzilam,nic nie slyszalam i nie widzialam,
                    • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<* 17.12.14, 16:04
                      ludziskow okropnosci,
                      jakby co dzien ich wiecej nabywalo,
                      juz o 10 godz,parkierigi niemal zapelnione wszystkie byly,
                      a w sklepach? mozecie sobie wyobrazic...

milego wieczoru
                      • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<* 17.12.14, 18:42
                        Wyobrazam sobie, u nas jest dokladnie to samo od tygodnia. W sobote kolezanka wyciagnela mnie babskie zakupy i na kawe, bylo gesto......
                        poplotkowalysmy sobie przy okazji i kupilysmy male conieco. Przynajmniej o tej porze roku jest bardzo kolorowo na wystawach, choinki na kazdym rogu,milo popatrzec.
                        • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<* 17.12.14, 19:27
                          ta pora roku jest mila dla oka,
                          a jeszcze przyjemniej kiedy snieg spadnie i swiatla skrza sie w nim
                          wystawy slicznie ustrojone akcentami swiatecnymi,
                          drzewa obwieszone siecacymi sie diodami...
                          • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<* 18.12.14, 08:19
                            za oknem jeszcze ciemno,
                            slychac tylko przejezdzajace samochody i glosno rozmawiajacych przechodniow,
                            chyba przymrozek noca byl
                            sucha nawierzchnia i odglos "ulicy" inaczej slychac,

zycze udanego dnia
                            czekamy na slonce.
                            • greis52 Re: >>**GRUDZIEN<<* 18.12.14, 09:02
                              witam, na słoneczko się dzisiaj nie doczekamy,
                              pogodynka pozbawiła złudzeń, cały kraj spowiły
                              chmury z których będzie padać
                              trzeba ciepełka poszukać w substytutachwink
                              miłego dnia!
                              • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<* 18.12.14, 09:06
                                *Greis
                                ale nie trac nadzieji,
                                bo moze jednak jaks chmurka ustapi promyczkowi slonca...

ja zawsze o tej porze mam pomarancze w misce na stole,
                                zapalam rowniez swieczke o zapachu pomaranczy,
                                od razu "cieplej/weselej" sie robi w domu i na duszy

witaj i mimo wszystko zycze udanego dnia
                                • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<* 18.12.14, 11:56
                                  Witajcie http://smayls.ru/data/smiles/smayliki-privetstvie-391.gif Pochmurno i pada +7. to kaloryfery ledwo grzeją a ja marznę w nogi.Zaraz ubiorę skarpetki.Na rozgrzewkę idę do kuchni właśnie upiekł się schab i boczek.
                                  Trzymajcie się zdrowo,a jak gardziołko Sloo,lepiej? reklamują gardlox
                                  No to na razie.http://smayls.ru/data/smiles/smayliki-privetstvie-347.gif
                                  • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<* 18.12.14, 13:03
                                    witajcie !
                                    moje gardlo ma się nieco lepiej, tak bardzo paszcza nie boli jak wczoraj,kaszel trochę meczy,ale mogę zyc.
                                    lece na kolejne watki,narka !smile
                                    • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<* 18.12.14, 17:57
                                      *Jaga/Sloo,
                                      tu zacelo padac po 15 godz.

milego wieczoru zycze
                                      • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<*zlamal sie klucz 18.12.14, 18:05
                                        ale przygoda mnie spotkala,
                                        chcialam rowerem podjechac dalej do sklepu i co??
                                        podjechalam,
                                        zamykam rower na czyli zamek na klucz a tu ciachhhhhhhhhhhhh,polowa klucza w reku mi zostala...
                                        zamek utknal midzy szprychami i ani,ruszyc go nie idzie
                                        i co???????????????
                                        rozgladam sie wkolo,
                                        ludziska zabiegani,ale podjechala jaks "brygada remontowa" i zaczela wyciagac swe narzedzia,
                                        poprosilam grzecznie coby mi pomogli...
                                        i co??
                                        trzech ich bylo,
                                        ,dopiero ten trzeciu wzial klucz(zapomnialam jaks ie zwie" i przekrecil na sile zamek by cofnol sie spod szprych
                                        uffffffffffffffffffffffffffffffff..odetchnelam z ulga,
                                        ale zakupow juz tam nie zrobilam,
                                        jutro musze kupic nowe jakies zapiecie do roweru...
                                        Pia cos opowiadala,musze sie przypomniec
                                        • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<*zlamal sie klu 18.12.14, 18:10
                                          W pierwszej chwili pomyślałam,że klucz od domu,
                                          ale z rowerem pod pachą też niewygodnie.wink
                                          • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<*zlamal sie klu 18.12.14, 18:19
                                            *Jagus,
                                            chyba nie dal bym rady z nim sie przytargac do domu Lusi....
                                            rozmawialam przed chwila i mowi ,ze ma zapasowy klucz i co z tego,
                                            kiedy polowka siedzi w zamku..
                                            niewiem czy sa sposoby na wyjecie jego,

w kazdym badz razie nowy taki jakby powroz gruby zakupie,choc twierdzi,ze taki ma w domu,a ja nie umie szukac czegos u kogos,wiec bedzie miec dwa...acha a nawet gdybym znalazala ten zamykacz,to klucze ma w zamknieciu zupelnie gdzie indziej...swiecie,alez mlyn sie zrobil---
                                            • maria88 Też mam. 18.12.14, 20:42
                                              Od 3 dni wyłączone kaloryfery, jakaś duz awaria i zaczyna być w mieszkaniu chlodno.
                                              Dpbrze że nie ma duzych mrozów, chodzę w ciepłych skarpetkach.
                                              • kendo Re: Też mam. 18.12.14, 21:16
                                                a moze Wam wylanczaja cieplo,
                                                by zaoszczedzic na zimowe grzanie?,
                                                mamy komfort,bo w domu moge sobie podkrecic,jak za chlodno...
                                                u Lusi tez chlodno,poruwnujac do mojej chatki cieplo

jezeli maja awarie od razu melduja nam SMS-em,
                                                • greis52 jeszcze grudzień:) 19.12.14, 09:25
                                                  spokojnych dni...
                                                  a u mnie dziś miejska wigilia,
                                                  tylko chyba pogoda psikusa spłatała i może być za mokrosmile
                                                  www.gorzow.pl/przystan/archiwum-aktualnosci/48-miasto/22131-zaprosznie-na-miejska-wigilie
                                                  • slo-onko Re: jeszcze grudzień:) 19.12.14, 09:53
                                                    witajcie swieteczne Forumeczki.
                                                    coraz bliżej swieta, co prawda jeszcze kilka dni,ale jak już będzie po swietach to będziemy się dziwic,ze tak szybko minely.
                                                    Kendus czas PRL już się skonczyly,ze wylaczali energie elektryczna i ogrzewanie. teraz płacimy za zużycie,placi klient,wiec nie ma potrzeby wylaczania dla oszczędzania,az tak zle nie jest.
                                                    miluskiego piątku.
                                                  • kendo Re: jeszcze grudzień:) 19.12.14, 10:16
                                                    *Sloo
                                                    hi.hiiiiii z ta energia,
                                                    skojazylam,ze Mariia i Jaga mieszjkajaca w roznych czesciach kraju maja go wylaczonego przez awerie...

musze jednak napisac,ze czuje sie juz ten nastroj ,
                                                    a w Wigilje to jusz szczegolnie az do Nowego roku wrazenia Wigiline beda trwaly
                                                    by ustapic miejsca Nocy Sylwestrowej i karnawalowi

witajcie Greis/Sloo
                                                    i nieobecni,

miejcie sobie udany dzionek...
                                                  • jaga_22 Re: jeszcze grudzień:) 19.12.14, 11:26
                                                    Mario jeszcze marzniesz? bo ja już mam od wczoraj ciepło,chociaż nie tak ciepło jakbym chciała,bo na dworze +11st. ale jak się coś robi to nawet jest gorąco.tongue_out Dzień pochmurny i chyba pada.Miałam wyskoczyć na miasto,ale na razie to mi się nie chce.Gotuję buraki do chrzanu.
                                                    miłego piątku. http://smayls.ru/data/smiles/smayliki-emocii-2005.gif
                                                  • kendo Re: jeszcze grudzień:) 19.12.14, 14:13
                                                    *Jagusia
                                                    ladny numerek wyklikalas
                                                    12 92 92

ja jutro chyba skocze do sklepu i podokupuje brakujace drobiazgi,

tu slonecznie bylo do niemal 14 godz.
                                                    teraz deszczy z ukosa

milych przygotowania Wszystkim zycze
                                                  • jaga_22 Re: jeszcze grudzień:) 20.12.14, 10:10
                                                    Witam...ciągle mamy ciepło,tak ma być do wigilii,a od 27 -2
                                                    to też niewiele.
                                                    Jak to się stało,ze ja pierwsza? wink
                                                    Miłej soboty pracusie.smile
                                                  • kendo Re: jeszcze grudzień:) 19.12.14, 10:12
                                                    greis52 napisała:

> spokojnych dni...
                                                    > a u mnie dziś miejska wigilia,
                                                    > tylko chyba pogoda psikusa spłatała i może być za mokrosmile
                                                    > www.gorzow.pl/przystan/archiwum-aktualnosci/48-miasto/22131-zaprosznie-na-miejska-wigilie

w super miescie miszkasz ,
                                                    tyle atrakcji przedswiatecznych..

tu organizuja dla samotnych i bezdomnych cos podobnego
                                                  • kendo Re: jeszcze grudzień:) 20.12.14, 10:18
                                                    *Jagulka
                                                    masz czasami ten zaszczyt zawiatac do Nas pierwsza...

musialam z psiunem biegnac,
                                                    suczki w stanie euforycznym pozostawialaj slady na ziemi
                                                    mimo deszczu wszystkie samce w euforii szoruja nosami po ziemi sliniac sie przy tym niemilosiernie.

witajcie,
                                                    tu tez niby cieplo,ale kiedy wiatr ucichnie na dodatek popaduje.

slonca w srduchach zycze i odpoczynku
                                                  • kendo Re: niedziela przedWigilijna 21.12.14, 08:44
                                                    https://i61.tinypic.com/2dqisyd.jpg

swieczka 4-rta zapalona
                                                    znak ,ze Wigilja tuz/tuz

pogodowo?
                                                    slonce lapki wystawia roswietlajac niebo w zlociste barwy,
                                                    szkoda,ze sniegu brak,
                                                    bylby przecudny ranek.

zycze udanego odpoczynku,
                                                    bo sie nam w koncu nalezy w niedziele
                                                  • xystos Solarny Nowy Rok 2015 21.12.14, 09:19
                                                    Pieknie sie zaczol,lekki przymrozek i sucho,teraz slonecznie
                                                    od jutra dluzsze dnie-wiecej swiatla.

Pzdr.

ZEN
                                                  • greis52 Re: Solarny Nowy Rok 2015 21.12.14, 10:30
                                                    to dziś najkrótszy dzień w roku i początek astronomicznej zimy,
                                                    bo za oknem jesiennie jak na raziewink
                                                    pozdrawiam niedzielnie!
                                                  • kendo Re: Solarny Nowy Rok 2015 21.12.14, 10:34
                                                    pierwszy dzien zimy?
                                                    bez sniegu
                                                    ale ze sloncem i nocnnym przymrozkiem.

milego odpoczynku zycze https://i58.tinypic.com/icu3nq.jpg
                                                  • jaga_22 Re: Solarny Nowy Rok 2015 21.12.14, 11:37
                                                    Witam i miłej niedzieli Wam życzę. https://dodatkii.net/emotki/49.gif
                                                    http://i62.tinypic.com/10sao2t.jpg
                                                  • slo-onko Re: Solarny Nowy Rok 2015 21.12.14, 13:25
                                                    Biegne powiedziec niedzielne dzien dobry !
                                                    troszke prackuje, momentami odpoczywam.
                                                    mam juz choinke na balkonie i karpia w lodowce.
                                                    przed chwila zaczynilam ciasto na pierniki z przepisu Greis. za jakies 3 godziny powinna byc pierwsza porcja. ciekawi mnie tylko dlaczego ciasto trzeba chlodzic prze dwie godziny,ktos wie?
                                                    miluskiej niedzieli.
                                                  • kendo Re: Solarny Nowy Rok 2015 21.12.14, 15:04
                                                    *Jaga/Sloo

kazda z nas cos dzis jednak robi,
                                                    mimo,ze niedziela,

*Sloo,
                                                    ciasto ma odlezec,coby wszystkie skladniki sie ze soba zmieszaly,czyli nabraly smaku,
                                                    napisz,jak smakowaly pierniczki,
                                                    ja pokupowalam ciasta,

stol w salonie juz przygotowany,jeszcze szklo tylko dostwaic,
                                                    obrus do kuchi tez odprasowany...
                                                    no,mozna powiedzec,ze niby gotowa jestem

milego odpoczynku zycze,
                                                  • slo-onko Re: Solarny Nowy Rok 2015 21.12.14, 15:42
                                                    Pierwsza blacha ciastek mi sie spalilasmile zrobilam zbyt cienkie,poza tym piekarnik piekarnikowi nie rowny. Druga blacha nastawiona, bardzo pilnuje, skrocilam czas pieczenie i wycielam grubsze ciasteczka. Jak wyjda zrobie fotke.
    • greis52 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 22.12.14, 08:55
      to mamy gorące dni przed świętamismile
      spokoju i ciepła życzę!!!
      • maria88 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 22.12.14, 09:22
        Jeszcze ostatnie dni grudnia. W domach ruch przed świąteczny. Ja też to i owo chcę zdążyć
        aby w Swięta wypoczywać. Udanego dnia życzę.
        • slo-onko Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 22.12.14, 09:25
          Tez przybieglam sie przywitac i zmykam do obowiazkow. Lece poszukac markera do piernikowsmile i jeszcze jakies sprawunki,ale i tak o czyms zapomne.
          spokojnej domowej pracki.
          • jaga_22 Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 22.12.14, 09:43
            Witam kwiat u mnie dziś dzień makowca.
            Wydawało mi się ,że mam za mało maku na 3 makowce,mąż poszedł dokupić,
            teraz się martwię,że za dużo mam.Coś jeszcze wymyślę.
            Udanych wypieków. https://ggmania.eu/Emo/emoty_duze/rozne/ciastka.gif
            • kendo Re: >>**GRUDZIEN<<**2014 22.12.14, 10:41
              witajcie zapracowane dziewczyny
              ja tez jakos dzis nabralam za duzo obowizkow na siebie,
              w sklepie zapomnialam kupic krem do ryzu,
              ale wracajac do domu zakupie i FINISZ bedzie z swiatecznymi przygotowaniami..

milego bestresujacego dnia zycze.
              • greis52 wigilia wigilii dziś:) 23.12.14, 09:02
                gorąca atmosfera wokołosmile
                pozdrawiam i niech wam się wszystko udawink
                • maria88 Re: wigilia wigilii dziś:) 23.12.14, 09:17
                  Na dworze leje i wieje a w domku cieplutko i smakowite zapachy.
                  • kendo Re: wigilia wigilii dziś:) 23.12.14, 09:20
                    wlasnie,te smakowite zaoachy,
                    za to lubie te swieta..

witajcie Maria/Greis

pociesze Was,ze tu tez nieciekawie za oknem,
                    wiec slonce mam z pomaranczy na stole..

przemilego krzatania..
                    • slo-onko Re: wigilia wigilii dziś:) 23.12.14, 09:24
                      Och,widze juz co niektore Forumenki powstawaly. Tez juz bylam z piesem i mialam isc po kolejne zakupy,ale czy ktos mnie goni? Dzisiaj na spokojnie,bo bede miala pomoc dla Trzpiota, bedzie ok.12,wiec przedpoludnie mam wolne.
                      u mnie pogoda szarobura,mokra i nieprzyjemna, leje i wieje, bez czapki ani rusz.
                      Przyjemnego dzionka.
                      • kendo Re: wigilia wigilii dziś:) 23.12.14, 09:26
                        widze Vistula sie budzi i gotowa na wszystko

przyjemnosci samych Slo zycze i milych chwil z Trzpiotem
                        • jaga_22 Re: wigilia wigilii dziś:) 23.12.14, 13:13
                          Witam https://arcanumclub.ru/smiles/smile218.gif
                          i zmykam do kuchni.U mnie od rana leje z chwilowymi przerwami.
                          Odpoczęłam z kawą i kawałeczkiem makowca.Nie wytrzymałam. big_grin
                          Zawsze piekę 3 żeby wszystkim starczyło.
                          • kendo Re: wigilia wigilii dziś:) 23.12.14, 14:52
                            milych pracek jagus zycze,

ja z kolei musialam posmakowac slodycze,ale tylko orzeszki w czekoladzie,ktore bardzo lubie,
                            to nie laskowe a "ziene orzeszki"pychota.
                            • kendo Re: wigilia wigilii dziś:) 24.12.14, 10:02
                              doczekalismy
                              do magicznego dnia,

szkoda,ze leje,nastroj tylko od gwiazd/swiecznikow /swieczek/oswietlen na zewnatrz
                              https://i58.tinypic.com/1zxb3hg.jpg
                              • kendo Re:juz po Wigilji 25.12.14, 09:51

po "wielkim obzarstwie",coby nie napisac,
                                ze ciutke sie wzielo z kazdej potrawy,
                                coby sie szczescilo w nastepnym roku
                                i czlek sie strasznie objadl..

slonecznie sie zapowiada z mrozikiem -2,9 stopnia,
                                oby tak bylo dalej,
                                prezety podchoinkowe,oczywiscie trafione,tak?????????????????????????????????

mozna od dzis liczyc nastepna poogodynke na miesiac styczen

przemilego swietowania https://i58.tinypic.com/29xu0lw.jpg
                                • xystos Re:juz po Wigilji 25.12.14, 12:44
                                  na spacerku okolo jedenastej godziny,na lakach
                                  polozylem telefon na ziemi i pokazalo -5,2*C

a wiec okolo dwa stopnie mniej niz na poludniowej scianie domu
                                  na wysokosci okolo 1,5 metra

te dwa stopnie to wiele dla Pieska
                                  • slo-onko Re:juz po Wigilji 25.12.14, 21:55
                                    Widze,ze chlodne powietrze wedruje do nas ze Skandynawii,oj bedzie zimno.
                                    wpadlam powiedziec swiateczne dobry wieczor.
                                    jeszcze jutro swiateczny dzien tak wiec przyjemnego swietowania.
                                    • kendo Re:milego odpoczynku 26.12.14, 09:29
                                      witaj Sloo,
                                      tak tu mrozik co dzien wiekszy,
                                      mysle,ze wiecej ,jak -10 stopni nie bedzie,
                                      na polnocy ma byc -35 stopnia...

obecnie mamy -10,7 a wczesniej bylo -9,8...cos dziwnie ten mrozik zaczyna straszyc,
                                      dobrze,ze slonecznie i bez wiatru,czuje sie przyjemnie na dworze,
                                      moze zdazy wymrozic wszelakie badziewie,bo sniegu niema,wiec dotrze szybciej w zakamarki...

przemilego odpoczynku
                                      • jaga_22 Re:milego odpoczynku 26.12.14, 10:41
                                        Witam nawet słonko troszkę prześwituje.Ochłodziło się
                                        od wczoraj.Teraz mam -5.
                                        Właśnie testuję prezent od syna,mata masująca na fotel.
                                        Miłego dalszego świętowania. http://smayls.ru/data/smiles/smayliki-prazdniki-333.gif
                                        • kendo Re:milego odpoczynku 26.12.14, 13:02
                                          *Jagus
                                          a to chyba trafiony prezet,
                                          ja nie moge nic z elektrycznego,
                                          bo kiedys cos podobnego testalam
                                          myslalam,ze wszystkie plomby mi z zebow wyleca.

milego dalszego reraksu swiatecznego
                                        • xystos Re:milego odpoczynku 26.12.14, 13:22
                                          o ósmej bylo -11*C i piekne blado blekitne niebo-slonce wstawalo
                                          tylko 5-10 cm sniegu do szczescia nam brakuje
                                          • kendo Re:milego odpoczynku 26.12.14, 13:26
                                            noca byloby jasniej ze sniegiem
                                            • slo-onko Re:milego odpoczynku 26.12.14, 18:00
                                              Bylam na spacerku, mroz niewielki,ale szczypal w policzki.
                                              znowu pieke pierniczki,zachcialo nam sie, a ze jutro znowu idziemy w goscine to zabiore ze soba.
                                              mialam dwa przepisy obok siebie jeden z napisem "pierniki Greis", a drugi "pierniki". Nie zauwazylam,ktora cora wyciagnela.okazalo sie,ze ten drugi. W skladzie niby podobny,ale okropnie sie walkowal,od razu buchnelam nim do kosza. Jak cos mnie wkurza to sie nie patyczkuje.
                                              • kendo Re:milego odpoczynku 27.12.14, 09:29
                                                dzis juz "normalny dzien"-sobota,
                                                przeceny w miesicie od pierwszego dnia swiat,
                                                mialam po buty pojechac i siedze w domu...ech,jakos nie chce mi sie w ten tlok sklepowy "wpychac"

witajcie,
                                                cudnie sie zapowiada dzionek
                                                -6,1 bylo o 8 godz,slonce swieci sniegu na razie nie ma choc obiecuja,ze spadnie za pare dni

*Sloo,
                                                tez mam taka taktyke,
                                                kiedys wlasnie z piernikowym ciastem,nie chcialo sie rozwalkowywac,ciepnelam w kosz i od tego czasu nie pieklam,tylko miekki piernik byl zawsze.

przemilego relaksu https://i59.tinypic.com/j5beph.jpg
                                                • greis52 Re:milego odpoczynku 27.12.14, 09:48
                                                  odpoczywamysmile, zima zawitała
                                                  po tylu dniach mokrego za oknem
                                                  nareszcie sucho i można oddychać
                                                  z przyjemnością pospacerowałam z psina
                                                  gdy miasto jeszcze spało przejedzonesmile
                                                  przyjemnosci weekendowych moc zyczę!
                                                  • kendo Re:milego odpoczynku 27.12.14, 10:36
                                                    *Greis
                                                    taki spacer "w pustce" zawsze jest mily
                                                    ja wczoraj mialam taki z Bobby,moja kolej byla na poranny spacerek w ciemnosci,
                                                    dwa samochody tylko jechaly w strone miasta i zadnego ludzia

miej sobie mily odpoczynek
                                                • jaga_22 Re:milego odpoczynku 27.12.14, 10:36
                                                  Witam...http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-lubov-39.gif
                                                  Myślałam,że dziś piątek, aż musiałam sprawdzić.Dosyć mroxno -5.
                                                  Miłej soboty. http://smiles24.ru/data/smiles/anime-komputeri-44.gif
                                                  • kendo Re:milego odpoczynku 27.12.14, 10:40
                                                    *Jaga w ferworze swiatecznym dni jakos pomylila..

dzis sobota od samego ranca i to w dodatku ze sloncem,

miej sobie mily odpoczynek z rodzina Jaga
                                                  • slo-onko Re:milego odpoczynku 27.12.14, 12:11
                                                    Co sil w nogach biegne sie przywitac poswiatecznie. spokojnie mozna pochodzic po sklepach, bez tloku, bez nerwow z duza iloscia czasu.
                                                    u mnie pogoda podobna jak u Was, slonecznie i ekstra mroźźźźnie.
                                                    wesoloej soboty.
                                                  • kendo Re:milego odpoczynku 27.12.14, 18:46
                                                    przypruszylo co nieco
                                                    i pare dni bedzie ociupinke bialowo,
                                                    zapowiedzieli jednak ocieplenie niebawem,

*Sloo
                                                    nie bylam po sklepach,choc taki zamiar mialam,
                                                    natomiast pancio pojechal sie obkupic...zadowolony z zakupu choc nie bylo na przecenie-ordynarie cena.

milego wieczoru zycze
                                                  • greis52 Re:milego odpoczynku 28.12.14, 09:21
                                                    kończy nam się rok...
                                                    niech te ostatnie dni grudnia mijają
                                                    Wam spokojniesmile
                                                    udanej niedzieli...
                                                  • kendo Re:milego odpoczynku 28.12.14, 10:04
                                                    to juz niedziela?
                                                    ostania w tym roku..

za oknem mroznie-10,9 stopnia i bardzo slonecznie

przemilego relaxu niedzielnego
                                                  • jaga_22 Re:milego odpoczynku 28.12.14, 10:47
                                                    Witam i ja http://smayls.ru/data/smiles/smayliki-privetstvie-361.gif u mnie tylko -7 ale nie ma wiatru,to nie jest źle.
                                                    Zaczyna mi rozkwitać storczyk.Widać za oknem jak jest szaro.
                                                    Miłej niedzieli.

https://i60.tinypic.com/alntd3.jpg
                                                  • kendo Re:milego odpoczynku 28.12.14, 10:57
                                                    *Jagus,
                                                    witaj z kwiatkiem roskwitajacym,
                                                    bedzie cieszyc oko..

moje jakos nie za bardzo chca zakwitnac...
                                                  • maria88 Re:milego odpoczynku 28.12.14, 15:27
                                                    U nas jak w piosence..pada snieg puszysty, miękki ,biały - jest cudownie chociaz brak sloneczka.
                                                    Mrozik nie wielki nawet psinka nie uciekał ze spacerku do domku.
                                                    . Miłego wieczorku.
                                                  • kendo Re:milego odpoczynku 28.12.14, 19:17
                                                    *Mario
                                                    zatem mile spacerki mialas,
                                                    tu dzis slonecznie bylo,
                                                    ale nie pruszylo niczym,
                                                    ma byz znowu na pusie przy Nowym Roku..

milego wieczoru Tobie i Vistulankom
                                                  • kendo Re:konczy sie niemal grudzien 29.12.14, 09:11
                                                    pozostalo tylko 3 dni z dzisiejszym by powitac NR,
                                                    a czy bedzie laskawy?
                                                    zobaczymy

oby szczesliwie sie zakonczyl i rospoczal,

przemilego dnia
                                                    slonecznie/-11,9 stopnia o okolo 8 godz.bylo...
                                                    slicznie dachy oszronione7omrozone wygladaja mieniac sie w swiatelkach..
                                                  • dorka556 Re:konczy sie niemal grudzien 29.12.14, 09:18
                                                    Witam z Gdańska.
                                                    Po drugiej stronie Bałtyku również piękna pogoda. Śnieg skrzy się w słońcu, niewielki mróz, aż chce się wyjść na spacer. Niestety najpierw obowiązki, później przyjemności. Muszę się rozpakować.
                                                  • xystos Re:konczy sie niemal grudzien 29.12.14, 09:27
                                                    kazdy ranek ok jeden minusstopien zimniej,a sniegu niet,wysoko samoloty rozpylaja chemtrails
                                                    wiec niebo niebieskie,bez chmurki i slonecznie
                                                    przy gruncie o póldosiódmej minus dwanasie gradusów,ponoc od piatku ma sie nieco ocieplic.

Pzdr.
                                                  • kendo Re:konczy sie niemal grudzien 29.12.14, 09:32
                                                    xystos napisał:

> kazdy ranek ok jeden minusstopien zimniej,a sniegu niet,wysoko samoloty rozpyla
                                                    > ja chemtrails
                                                    > wiec niebo niebieskie,bez chmurki i slonecznie
                                                    > przy gruncie o póldosiódmej minus dwanasie gradusów,ponoc od piatku ma sie niec
                                                    > o ocieplic.
                                                    >
                                                    >
                                                    > Pzdr.
                                                    >

tak,juz zapowiedzieli taka prognoze na Nowy Rok
                                                    oby tylko nie deszczylo..
                                                  • jaga_22 Re:konczy sie niemal grudzien 29.12.14, 12:46
                                                    Witam z lekkim mrozem -6 i pada śnieg.Nawet nie wiem kiedy zaczął padać.
                                                    Wiele go nie napada,bo jest drobniutki,chyba,że będzie padał i padał.
                                                    Słonka oczywiście nie ma.Ma być o parę stopni cieplej od czwartku,
                                                    oby tylko nie deszcz.
                                                    Pozdrawiam...https://arcanumclub.ru/smiles/smile438.gif
                                                  • kendo Re:konczy sie niemal grudzien 29.12.14, 14:43
                                                    *Jaga
                                                    wracajac ze sklepu,
                                                    w samochodzie pokazywalo mi -6 stopnia przy asfalcie...
                                                    zimnym wiatrem powiewa,tak,ze szczypie w policzki..

Lusia SMS-ala,ze tam sypie nawet sporo i jest -4 stopnie,

miej sobie udany dzionek
                                                  • kendo Re:konczy sie niemal grudzien 29.12.14, 09:30
                                                    dorka556 napisała:

> Witam z Gdańska.
                                                    > Po drugiej stronie Bałtyku również piękna pogoda. Śnieg skrzy się w słońcu, nie
                                                    > wielki mróz, aż chce się wyjść na spacer. Niestety najpierw obowiązki, później
                                                    > przyjemności. Muszę się rozpakować.

witaj Dorka
                                                    milo znowu klikac z Toba,
                                                    upajaj sie nadmorskim powietrzem w sloneczne dni,

miej sobie mily dzien
                                                  • greis52 Re:konczy sie niemal grudzien 29.12.14, 16:55
                                                    pozdrawiam w ostatnie dni rokusmile
                                                    i ciepłego wieczoru życzę Wam...
                                                  • jaga_22 Re:konczy sie niemal grudzien 29.12.14, 17:35
                                                    Cieplej to nie będzie,w nocy ma być -12.
                                                    dłużej pospałam,to dzień mi tylko mignął.Zrobiłam sobie kakao
                                                    z kawalątkiem serniczka,to już moja kolacja.
                                                  • kendo Re:konczy sie niemal grudzien 29.12.14, 19:07
                                                    *Greis/Jaga
                                                    a tu ma byc cieplej,czyli nie bedzie -12 noca a ponizej -10 stoni..
                                                    a jutro ma byc na plusie
                                                    jak tu zyc z takimi skokami temperatur??
                                                    przez pare dni szczypie mroz w policzki a pozniej je ociepla..

milego wieczoru zycze
                                                  • slo-onko Re:konczy sie niemal grudzien 29.12.14, 21:33
                                                    w koncu dotarlam zeby sie przywitac i pozegnac jednoczesnie. mialam baaardzo pracowity dzien. czekam az zastygnie orzechowiec, jutro mamy kawe staro-noworoczna.
                                                    dobrej nocki jednej z ostatnich nocek starego roku.
                                                  • dorka556 Re:konczy sie niemal grudzien 30.12.14, 08:11
                                                    Ja też w końcu dotarłam, żeby się przywitać.
                                                    Jestem już w Gdańsku, jest biało, nawet sporo śniegu i słońca. Za oknem-12, pogoda w sam raz, by wybrać się na kijki. Pożyczyłam od syna i jadę (tramwajem) na plażę w Jelitkowie. Już się cieszę i pozdrawiam.
                                                    Udanego końca roku.
                                                  • kendo Re:konczy sie niemal grudzien 30.12.14, 08:46
                                                    *Sloo
                                                    cos smakowitego wyczarowala na dzisiejsza noc,
                                                    prosze pochwal sie co to za orzechoweic?

*Dorus
                                                    ale masz fajnie,
                                                    podjedziesz tramwajem i na plazy jestes,
                                                    cho ja samochodem z 15 min...

ciesz sie iu upajaj jodowym powietrzem
                                                    i rob ciekawe zdjecia nadmorkie..

tu tylko -2,8 stopnia
                                                    porownujac do poprzednich dni to niemal "lato"
                                                    pochmurnie i chyba slonca nie bedzie

zycze udanego przygotowywania sie do pozegnania/witania ROKU
                                                  • greis52 Re:konczy sie niemal grudzien 30.12.14, 09:21
                                                    pozdrawiam i udanych przygotowań
                                                    do pożegnania i powitania życzę...
                                                  • kendo Re:konczy sie niemal grudzien 30.12.14, 10:19
                                                    *Greis
                                                    dziekuje,i wzajemnie
                                                    ja moze cos sobie dzis znow zakupie??
                                                    ale mam pilnowac na przecenie marynarki dla Lusi,
                                                    bo kupujac sobie spodnie jesienia nie bylo marynarek a teraz sie pokazaly..

milego dnia
                                                  • xystos Re:konczy sie niemal grudzien 30.12.14, 10:20
                                                    wczoraj musialem byc z Bobby´m osobiscie u weterynarza.w tym roku niechcieli sprzedac
                                                    pigul na telefon,piesek senior wiec chcieli posluchac na serduszko,dostal piguly

przy okazji przycinanie pazurków-bal sie Piesek,gdy byl mlodszy to zawsze na narkoze
                                                    wczoraj zaryzykowalismy bez oglupienia-trzeba bedzie z nim do maniqurzystki chodzic
                                                    czesciej,moze sie oswoi.

Pzdr.
                                                  • jaga_22 Re:konczy sie niemal grudzien 30.12.14, 11:00
                                                    Cześć http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-privetstvie-371.gif
                                                    słonko świeci i jest fajnie,ma być -7 a ile było w nocy to nie wiem
                                                    ale miało być -12.
                                                    Jeszcze 2 dni i będzie 2015r. Pewnie będę się myliła.
                                                    Fajnego wtorku , fajnych i udanych zakupów.
                                                  • kendo Re:konczy sie niemal grudzien 30.12.14, 15:48
                                                    *Jagusia
                                                    no fajna ta zaslona w "wizytowce"

zakup udany,
                                                    Lusia sie juz cieszy z marynaki bo az na 50% obnizka byla to zlapalam zadowolona i od razu SMS-alam,ze zakupilam,bedzie miec ladny komplet...

pogodowo nie za bardzo +2,2 stopnie i cos zaczelo mzyc czy drobnica sniegowa popadywac,
                                                    ale wjechalam do garazu suchym samochodem,to moze sobie popadac ,

przemilego odpoczynku poobiedniego,
                                                    ja dopijam herbatke grzanca
                                                  • greis52 Re:konczy sie grudzien 31.12.14, 09:36
                                                    żegnamy grudzień, żegnamy rok....
                                                    przyjemności sylwestrowych moc życzę!!!!
                                                  • kendo Re:konczy sie grudzien 31.12.14, 09:39
                                                    Greis,
                                                    tak,wszstkim jakas zawsze refleksja sie nasunioe
                                                    z podsumowaniem calosci..

niech bedzie udane zakonczenie,
                                                    chociaz psiun zacznie pewnie od poludnia juz sie bac,bo zaczna "strzelac",ma tabletki,juz wczoraj dostal wieczorem jedna,by organizm zaczal dzialac inaczej
                                                  • slo-onko Re:konczy sie grudzien 31.12.14, 09:59
                                                    ostatni dzień grudnia, za oknem szaro i ponuro. na szczęście temp.plusowa,po szklance ani sladu. ja nastarajam się do tancow, koncze wcześniej prace to zdaze wypocząć i nabrać sil na parkietowe brykanie smile
                                                    Milego dzionka!
                                                  • kendo Re:konczy sie grudzien 31.12.14, 10:10
                                                    *Sloo
                                                    zycze szampanskiej zabawy..

tu tez iscie wiosennie na dworze
                                                    +2,3 stopnia,noca nie bylo przymrozku,szkoda,ze slonca brak..
                                                  • jaga_22 Re:konczy sie grudzien 31.12.14, 13:44
                                                    http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-prazdniki-269.gif
                                                    Witajcie...
                                                    U mnie tez pochmurnym dniem się kończy stary rok.
                                                    Prawie ciepło ,bo tylko -3st.
                                                    Kto ma siłę i chęć niech skacze do woli i wita Nowy Rok.

https://i59.tinypic.com/715xt2.jpg
                                                  • kendo Re:konczy sie grudzien 31.12.14, 14:45
                                                    *Jagusia
                                                    tu mamy +6,3 stopnia
                                                    ale bez slonca..

tak skacza teraz na skoczni,
                                                    a ja przy obiedzie,
                                                    koncze juz niemal a pozniej z herbatka rlaxik az do polnocy
                                                    http://i61.tinypic.com/9tmo85.jpg
                                                  • xystos Re:konczy sie grudzien 31.12.14, 19:49

dobry niebyl

ale przezylismy

jakos

2014 rok

ZEN
                                                  • kendo Re:konczy sie grudzien 31.12.14, 21:13
                                                    e tammmmmmmmm,
                                                    byly sloneczne przeblyski w "tym dobrym"
                                                  • jaga_22 Re:konczy sie grudzien 31.12.14, 22:13
                                                    Wszystko przez ten zegar tak czas ucieka. http://s7.rimg.info/175c2edf758ba71379cfe778af314ae5.gif

http://i59.tinypic.com/io42gm.gif
                                                  • kendo Re:konczy sie grudzien 31.12.14, 22:23
                                                    zaraz Jagus bedziem miec NOWY ROK i NOWY CZAS I WSZYSTKO NOWE
                                                    http://i57.tinypic.com/2qu6xk4.jpg

DOSIEGO ROKU
                                                  • jaga_22 Re:konczy sie grudzien 31.12.14, 22:34
                                                    Nie wiem co mam robić,bo spać mi się nie chce,wina też nie,zjadłam kawałeczek serniczka na zimno,córka podkusiła.
                                                    Wypiliśmy po lampce za NR i mój poszedł spać.Oglądam Kraków,
                                                    albo Wrocław.
                                                  • kendo Re:konczy sie grudzien 31.12.14, 23:10
                                                    *Jagus,
                                                    dokladnie i u nas to samo,
                                                    ale nie spimy,Bobby co rusz zajzy do nas i zpowrotem do sypialni czlapie,zaciagnelismy we wszystkich oknach zaluzje,
                                                    by blyskow nie widac,ale huku nie wyeliminujemy...-biedaczysko,
                                                    tez po lampce wypilismy tego musujacego z brzoskwin co kupilam i na zdjeciu zamiescilam,
                                                    do zjedzenia zostalo tylko zawijane z serem i ogorkiem kiszonym...nawet smaczne mi powychodzilo..

zagladam co rusz do amerykanskich pieskow,bo duzo "bajcow " mi zostalo jeszcze,a od stycznia juz nowy licznik...
                                                    pancio patrzy na niemiecka satelite,tez maja swietny program
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka