Dodaj do ulubionych

**L U T Y **

01.02.15, 00:33
Idzie drogą Pani Zima
jeszcze jeden listek trzyma.
a pod płaszczem srebrną suknię
mróz jej wyhaftował.
Oszroniła krzewy, drzewa,
siedem wichrów jej pomogło
całą ziemię zaczarować...
https://i61.tinypic.com/bg2nt5.jpg

Wiec czekamy wszyscy na prawdziwa jeszcze zime.
Obserwuj wątek
    • kendo Re: **L U T Y ** 01.02.15, 00:39
      oooooooooooooo??
      a Ty jeszcze nie w lozeczku Lusia??
      pewnie rogalikami sie objadasz,zostaw choc z jeden dla mnie

dzekuje za LUTY,
      sliczna P.ZIMA
      a ja od dawna wiewioreczke trzymam http://i57.tinypic.com/33tpgf8.jpg

teraz to juz do loza czlapie, i jakowycs film "straszydlo zobacze"
      DOBRANOC
      • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 01.02.15, 01:01
        *Kendo, wiewioreczka sliczna, ze tez chyba nie marznie w lapki,
        Jakos tak mi zawsze schodzi, ze ide pozno do spania, zawsze cos ciekawego znajde w necie i czytam, a to co mam zrobic czeka na swoja kolejke.
        Ale juz tez chyba musze sie oderwac od kompa i poczlapac do spania,
        • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 01.02.15, 01:10
          <<Dzionki mroźne i dni pluty, słowem zwykły miesiąc luty.>>

<<Luty miesiąc bardzo zmienny: pół zimowy, pół wiosenny.>>
          • dorka556 Re: **L U T Y ** 01.02.15, 09:07
            Dzień dobry. Po tygodniowej nieobecności wróciłam z Warszawy, do Gdańska. Moja wnusia Julka, już zdrowa.
            Na Vistuli, przywitała mnie (jak zwykle) śliczna czołówka. Macie pomysły dziewczyny!
            Miłej niedzieli.
            • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 01.02.15, 09:31
              *Dorka. dziekuje. To zadawalajace, ze Julka juz zdrowa, a Ty moglas sie z nia nacieszyc, chyba nie bylo to zbyt uciazliwe dla Ciebie?.

Obudzialam sie rano i z sypialni przez balkon snieg duzymi platami pada i pochmurno, A w salonie przez okno sloneczko mi przyswieca, Dziwnie poczyna sobie miesiac LUTY

Czekam na Kendo, ktora mam nadzieje przyjedzie wlasnym autkiem, na termometrze +2, moze nie jest slizko na drogach..
              Sniadanie zaliczylam ze swoim upieczonym rogalikiem i zoltym serkiem , smakowalo, i dopijam kawke razem z Wami.

W nowym miesiacu, zycze WSZYSTKIM zdrowia i optymizmu do zycia.
              • kendo Re: **L U T Y ** 01.02.15, 09:46
                *Dorka
                jak milo,ze Julka wyzdrowiala
                i wrocilas do naszego grona,
                mysle,ze chyba juz Juleczka chodzi sama-bo cos ostanio tesknialas za tymi Jej umiejetnosciami,

*Lusia
                tu tez popaduje,przyjade,autkiem,
                pozno wstalam /dopijam kawuche/zbiore sie i odpale swa "perle"

.."CZASEM SIE LUDY ZLITUJE,
                ZE CZLEK WIOSNE CZUJE,
                ALE CZASEM TAK SIE ZZYMA,
                ZE CZLEK PRAWIE NIE WYTRZYMA"

PRZEMILEJ NIEDZIELI http://i61.tinypic.com/2w7r08y.jpg
    • jaga_22 Re: **L U T Y ** 01.02.15, 12:49
      Dziękuję Lusiu za założenie lutowego wątku u mnie,bo ja nie mam czasu.
      Z wizytą mam najmłodszego wnusia Mikołajka.
      Dzień piękny słoneczny,to córka wózkiem przyjechała.
      Pozdrawiam miło.
    • slo-onko Re: **L U T Y ** 01.02.15, 13:08
      biegne powitac wszytskich zebranych.
      u mnie pikene slonko, na termometrze + 15 !, czapy sniegu topnieja i spadaja z dachu. slychac takie szurniecie i bęc na ziemię.
      piekna wiosenna pogoda, a moze w tym roku szybciej o miesiac zawita? bardzo bym sie ucieszyla.
      Przyjemnej niedzieli zwlaszcza z wnuskamismile
      • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 01.02.15, 19:41
        *Jago, prosze bardzo, tak pomyslalam sobie, ze nie masz czasu . Twoj Mikolajek rosnie i radosnie slodko
        sie usmiecha, ma szczesliwe dziecinstwo, widac,ze go Wszyscy kochaja.

SLO, wrocilas cala, zadowolona i zdrowa po baletach,. W odpowiednim towarzystwie, odpowiedni
        nastroj i zabaWA.

Przyjemnego wieczoru dla Wszystkich zycze.
        • kendo Re: **L U T Y ** 01.02.15, 19:50
          aaaaaaaaa,witam wieczorowa pora Zebranych Jaga/Sloo

babcie sie ciesza zawsze z odwiedzin wnuczat,tym bardziej,ze to najmlodsze Jagus,
          ladnie rosnie bobas..

*Sloo,
          no ,ciesze sie,ze bal sie udal..

milego wieczoru na niedziele zycze http://i62.tinypic.com/2dqpp37.jpg
          • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 02.02.15, 09:12
            *Kendo, wieczorek mialam przyjemny w polowie razem z Toba, jak pojechalas to wlaczylam na chwile TV, ale nic mnie ostatnio nie inspiruje w TV.

To prawdna nasze babcie ciesza sie razem z wnukami i ich rodzinami.
            I nowy tydzien w LUTYM rozpoczynamy, u mnie za oknem jakos szaro, bez slonca.
            Wczoraj wieczorem przypruszylo troche ziemie biala kaszka, ale na chodnikach nadal czxarno.

Przyjemnego, optymistycznego dnia dla Wszystkich zycze z jako takim zdrowkiem.
            • kendo Re: **L U T Y ** 02.02.15, 09:50
              *Lusia
              wczoraj na TV 7 ogladalam Poirot,ten kryminal w stylu retro o 22:00

tu jednak pruszy sniezkiem leniwie = 0,1 stopnia,wiec sniezek polezy,bo przy ziemi na pewno na minusie =,
              obrobilam sie z rana porzadkami troche..

przemilego staru na nowy tydzien w lutym http://i59.tinypic.com/afc7co.jpg
              • jaga_22 Re: **L U T Y ** 02.02.15, 11:35
                Witam...troszkę się obrobiłam,chociaż prawdę mówiąc to niewiele zrobiłam.wink
                Za to dzień piękny ,bo słoneczko świeci.W nocy było -4
                Niech już zima idzie sobie precz,zobaczyłam tu wczoraj kwiatuszka
                i zamarzyła mi się wiosna.
                https://liubavyshka.ru/_ph/165/2/297757507.gif?1404728823
                http://i59.tinypic.com/28tj8uh.jpg
                • kendo Re: **L U T Y ** 02.02.15, 11:50
                  *hej Jagusia,
                  no masz piekna zimowa pogode,
                  lubie taki lekki mrozik,
                  nadmiernych opadow sniegowych nie,bo trzeba odsniezac/moze byc pod nim slisko,
                  ..
                  ciesz sie dniem dzisiejszym,
                  zmykam do golabkow..
                • slo-onko Re: **L U T Y ** 02.02.15, 11:55
                  Spiesze się powiedzieć mile dzień dobry,pozdrowic wszystkich i zyczyc udanego dnia.
                  Mój jest udany w pracy, nic nie robie big_grin a to dopiero 12, do końca pracy musze jakos przebebnic ten czasbig_grin
                  • maria88 Re: **L U T Y ** 02.02.15, 19:23
                    Zaczął nam się luty, ale nie zimowo.
                    Pełnia, skoki cisnienia wczoraj odczułam nie przyjemnie.
                    Dzisiaj rano słoneczko i już lepiej. Teraz wieczorkiem na spocerku czuje się
                    wyraźnie, że spada temperatura. Aby do..maja....
                    • dorka556 Re: **L U T Y ** 03.02.15, 08:28
                      Witam serdecznie.
                      Idzie ku dobremu. Widać wyraźnie, dzień jest coraz dłuższy, słońce wyżej stoi i...byle do wiosny.
                      Miłego dnia.
                      • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 03.02.15, 08:56
                        To prawda, Wszyscy czujemy rozne oznaki wiosny i wyczekujemy z niecieprliwoscia
                        jej nadejscia, ale poki co to dopiero luty, i przewaznie okolo 20 spada u nas snieg,
                        dzieci szkolne maja ferie zimowe.

*Dorka jak zwykle ranny ptaszek,
                        Mnie "Maluszek" juz obudzi za 15 siodma i pomaszerowal do domu, ja w spokoju
                        zjadlam sniadanie i dopijam kawke z Wami.

*maria88, najgorsze sa te wahacni cisnienia, ja tez wczoraj czulam sie niebardzo, a bedzie
                        i u nas wialo bo niebo rano cale rozowe jest. Spacerki z pieskiem wplywaja na moje lepsze
                        samopoczucie.

*Jago, tak nieraz jest, ze krecimy sie w kolko z robota i ani za nami , ani przed nami, ale sa dni, ze robota pali sie nam w rekach. Juz widac ze dnia przybywa na Twoim niebie nad Warszawa.

*Kendo, npracowala sie chyba przy kuchni wczoraj to ma na pare dni obiadkow, i zdjecia tez umilaja czytanie postow, dzieki

Wszystkim zycze przyjemnego wtorku i zajec w domkach, ladnej pogody na spacerkach.
                        Ja musze do apteki i mleko dokupic do kawy.
                        • kendo Re: **L U T Y ** 03.02.15, 09:05
                          dzieki Lusia za sprawzodanie..

no coz,L U T YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY dopiero poczatek,
                          wiec mozemy oczekiwac opadow sniegu i mrozu,
                          tu przypudrowalo lekko i -5 stopnia ,
                          zapowiada sie na sloneczny dzien,

z wszystkimi czekam na W I O S N E,bo wiem ,ze w swoim czasei przyjdie,

a teraz milego dnia z zimowym zdjeciem http://i61.tinypic.com/2ntwp4l.jpg
                          • greis52 Re: **L U T Y ** 03.02.15, 11:38
                            witam i pozdrawiam
                            mam walnieta klawiature w laptopie
                            a na ekranowej za duzo sie nie da klikac
                            ale czytam Was codziennie
                            milego lutego
                            • jaga_22 Re: **L U T Y ** 03.02.15, 12:18
                              Witam i ja...byłam dziś na densytometrii i kosteczki są w normie,
                              ale powinnam brać witaminkę D3,bo mało słonka.Biorę już rok.
                              Dlaczego moje ręce tak się boją chłodu,wszędzie mi ciepło,
                              tylko ręce marzną.
                              Miłego dnia https://dodatkii.net/emotki/39.gif
                              Słonko mam.

http://i57.tinypic.com/dqq1b7.jpg
                              • kendo Re: **L U T Y ** 03.02.15, 13:38
                                *Greis
                                a kto Ci walnal w klawiature?????????????
                                dobrze ,ze oznajmilas bo juz zaczynalam sie jakos zamartwiac...
                                czekamy cierpliwie na nowa czy na naprawe...i Twoje kliki..

*Jagusia,
                                o,widac sloneczko,od razu weselsze zdjiecia sa z nim,
                                a kostusie,to nawet teraz na 15 min,powinnas na balkonie zasiasc owinieta w koc a lapcieta wystawic wraz z face do slonca,..

milego popoludnia..
                                • jaga_22 Re: **L U T Y ** 03.02.15, 15:49
                                  *Jagusia,
                                  o,widac sloneczko,od razu weselsze zdjiecia sa z nim,
                                  a kostusie,to nawet teraz na 15 min,powinnas na balkonie zasiasc owinieta w koc a lapcieta wystawic wraz z face do slonca,

Nie ma głupich Kenduś,na razie nawet kataru nie miałam,doczekam wiosny.wink
                                  • kendo Re: **L U T Y ** 03.02.15, 16:48
                                    mowisz Jagus,ze kataru bys dostala
                                    siedzac opatulona z lapkami na wierzchu na balkonie??

ja w tamym roku tak stawalam do slonka,wystawiajac lapcieta bez rekawic i paszczydelko..
                                    ale kazdy siebie zna, i wie co dla Niego dobre.
                                    • kendo Re: **L U T Y ** 04.02.15, 08:23
                                      dzis jakos wczesniej niz zwykle..
                                      -3,5 stopnia/bez wiatru na razie..

milego stodka tygodnia http://i62.tinypic.com/mtwkzt.jpg
                                      • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 04.02.15, 08:42
                                        *Kendo, to widac, ze nie bylas na dworze, jest wiaterek, bo obmrozilo mi
                                        cala buzie jak szlam pod wiatr z "Maluszkiem".

Dzien chyba bedzie bez slonca.
                                        Przyjemnej srody dla Wszystkich zycze.
                                        • kendo Re: **L U T Y ** 04.02.15, 09:12
                                          *Lusia
                                          a wiesz?,
                                          ze dzis z rana pobieglam z Bobbym,tu nie bylo wiatru po sodmej godz.
                                          • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 04.02.15, 09:57
                                            *Kendo, to w takim razie wiatr wieje ze wschodu, i nie odczulas u Was.
                                            "Mloda" pojechala do IKEA, zapomnialam jej nadmienic o swoich dywanikach?...
                                            "Maluszka" mam az do wieczora.
                                          • jaga_22 Re: **L U T Y ** 04.02.15, 10:02
                                            A skąd ja wezmę słoneczko Kenduś,jak jest raz na 2 tyg. Dziś
                                            go nie widać i jest zimno,a staw zamrożony.
                                            Witam https://dodatkii.net/emotki/19.gif
                                            A to nowa ochrona kiosków.
                                            http://i58.tinypic.com/142saw3.jpg
                                            • slo-onko Re: **L U T Y ** 04.02.15, 10:48
                                              Dzien dobry w srode.
                                              Widze,ze pogoda jest powdoem smutkow. zauwazylam u siebie,ze szaruga tez przyprawia mnie o smutek. dziś jest znośnie,nie ma co prawda slonca,ale niebo jasne.
                                              nastawcie fajna muzyczke , smaczne śniadanko lub ciacho i zaraz się dzień rozświetli jasnymi promykamismile
                                            • maria88 Re: **L U T Y ** 04.02.15, 10:49
                                              Slonecznie -+1, sucho, nie pada nie ma wiatru.
                                              Taka zima może być. Obawiam sie aby nie
                                              powróciła w kwietniu lub maju.
                                              • kendo Re: **L U T Y ** 04.02.15, 12:51
                                                *Jagusia
                                                a kruk tez juz sparawdza ta ochrone,
                                                zaraz dzieciska jej porobia piekne grafity..

*Sloo
                                                tez lubie przy sniadaniu z muzyka lub wiadomosciami,jak w Tv nie zdaze zobaczyc,

*Lusia/Maria
                                                tu mamy-2,8 stopnia i nie ruszaja sie galazki,
                                                lekko przypudrowane drogi..

miejcie sobie mile popoludnie
                                              • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 04.02.15, 12:55
                                                *Kendo, ladny zimowy most pokazalas,
                                                *Jago, ale zabezpieczenie kiosku jak kasa pancerna, chyba bylo duzo wlaman?
                                                i dlatego zaprojektowali takie zabezpieczenia przed zlodziejami,
                                                *SLO, to prawda, zo to co jemy, tez nam poprawia humor i nastroj na caly dzien.
                                                *maria88, wszystko moze byc mozliwe, wiele razy juz tak bywala, ze zima mielismy
                                                wiosne, a na wiosne sypalo sniegiem, Zobaczymy jaka pogoda nas obdarzy wiosna.

Przyjemnego popoludnia Wam zycze.
                                                • kendo Re: **L U T Y ** 04.02.15, 13:14
                                                  *Lusia
                                                  most mi przypomina tutejszy nad Helge Å
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 04.02.15, 14:10
                                                    *Kendo, mnie tez w pierwszej chwili tak myslalam,
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 04.02.15, 14:34
                                                    rano nie przygladalam sie zbytnio podpisom,
                                                    moze to ze Skane jednak i tak..
                                                    kiedy sie jedzie busem/pociagiem,widac sliczne mosty,
                                                    tak myslalam coby kolekcje zdjeciowa z nim zrobic..?
                                                    w Åhus tez sa ladne jak z innej strony sie wjezdza..
    • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 05.02.15, 06:41
      Wyspalam sie w nocy szybko, juz nie spie od godz,prawie piatej, wczesniej sniadanie i kawa. Dzien bedzie bardzo dlugi dla mnie dzisiaj, glowa dalej pobolewa, chyba musze odwiedzic konowala i zrobic dodatkowe wyniki? Juz sama nie wiem czy to od pogody,cisnienia atmosferycznego? moze.

Jak co dzien czeka mnie rowerkowanie, tego nie moge zaniedbywac, juz przyzwyczajenie, czasem sobie tylko zrobie wolne w niedziele przy brzydkiej pogodzie.

Wszystkim zycze dzisiaj przyjemnego czwartku, spelnienia planow i przyjemnego wypoczynku ze sloneczkiem przez okna zagladajacym,
      • dorka556 Re: **L U T Y ** 05.02.15, 07:57
        Cześć, wszystkim udanego dnia a Lusi dodatkowo zdrówka.
        Troszkę porowerkuje i głowa przestanie boleć.

http://s10.rimg.info/9ebddb1c0b977ae95b0dbaaf99b33418.gif
        • kendo Re: **L U T Y ** 05.02.15, 09:04
          *Lusia
          wez lepiej od razu migrenowa tabletunie,
          pod wieczor inaczej nie wytrzymasz z bolu,
          w ubieglym tygodniu lekka migrena mnie 3 dni "trzymala",zo nalezy do zadkosci zima..

*Dorka tez dobrze radzi,nieraz bycie na powietrzu i lekkim wysilku odgania wszelakie bole...

o co??
          tu zaczelo sypac sniegiem/ minimalne promienie slonca jednak miedy platkami sniegu przeblyskuja,-3,2 stopnia i zadna galazka na drzewiwie sie nie rusza,

przemilego dnia http://i62.tinypic.com/2zsmk9v.jpg
          • jaga_22 Re: **L U T Y ** 05.02.15, 09:29
            Witam..wszystko zależy od czego głowa pobolewa,bo jeżeli wirusek
            to raczej rower nie jest wskazany.Trochę pobieliło ale jest pochmurno,może jeszcze będzie padało.
            Trzymajcie się zdrowo.https://wdesk.ru/_ph/4/2/827093919.gif?1423124495
            • kendo Re: **L U T Y ** 05.02.15, 09:35
              Jagus
              nieraz trudno dojsc z tym bolem glowy,
              mnie zawsze u Mamy pierwszy tydzien popobewa lepatyna,to od gorskiego cisnienia,tu nadmorskie,wiec cialo musi sie przyzwyczaic,
              nawet raz bylam tam u konowala i wszystko bylo OK,

u Lusi?
              to nieraz tak migrena sie jej "skrada",ale na wszelki wypadek,chyba zaraz podrzuce jej te "grypowe mikstury do wypicia",bo bedzie tragedia,ja Ja "choroba rozlozy"

miej sobie udany dzionek, http://i60.tinypic.com/2zg98n5.jpg (podobaja Ci sie balwanki,prosze bardzo)
            • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 05.02.15, 09:37
              *Dorka, *Kendo, *Jaga,
              jednak chyba rowerek wyciagne z garazu i bede sluchac po drodze, pozniej w domku bede sobie
              mysac, bo posprzatam i zasciele nowe narzuty na kanape.
              Miejcie sobie przyjemny dzionek Wszyscy.
              • jaga_22 Re: **L U T Y ** 05.02.15, 09:55
                To znaczy Lusiu,że nie jest tak źle,skoro myślisz nawet o sprzątaniu.
                To dobrze, nieraz tak jest,że coś dolega i szuka się przyczyny i nie znajduje.
                Wtedy się zwala na pogodę,ciśnienie,albo jak dzisiejszej nocy na pełnię księżyca
                bo nie mogłam spać.Dziś powinno być lepiej.
                • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 05.02.15, 10:09
                  *Jaga, musze miec wysoka goraczke, zeby mnie polozyc do lozka, na razie mam 37,1,
                  wczoraj mialam tylko 36,4 wieczorem, jak jestem zajeta, to nie mysle o dolegliwosciach.
                  • kendo Re: **L U T Y ** 05.02.15, 13:28
                    kuruj sie juz Lusia,posilkami ktore Ci dowiozlam,
                    a zapomnialam o tej vit.C rutinoscorbin zdaje sie zwie....

milego popoludnia
                    http://i58.tinypic.com/z4fbm.jpg
                    • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 05.02.15, 13:31
                      *Kendo, juz ja popilam 4 szt, a saszetke popije na noc.
                      dziekuje.
                      • kendo Re: **L U T Y ** 06.02.15, 08:30
                        http://i62.tinypic.com/k4cgue.jpg
                        witajcie z rana,-7,8 bylo za oknem przed osma godzina,
                        chlopce nie zmarzli na spacerze,bo zadan galazka sie od wiatru nie rusza,
                        zapowiada sie na sloneczny dzien

przemilego piatku zycze
                      • dorka556 Re: **L U T Y ** 06.02.15, 08:33
                        Lusia, jak się czujesz , czy leki pomogły?

Witam serdecznie wszystkich Vistulan, tych co jeszcze śpią i tych co już w pracy.
                        Przypominam dziś PIĄTEK i zaczynamy weekendowanie. Pomyślmy, co zaplanować, by ten weekend 'nie przeciekł nam przez palce' i nie został zmarnowany.

Ja już wiem, co będę robiła. Pogoda sprzyja, w dzień z kijkami na plażę. Mam fajną trasę z Gdańska do Sopotu, wieczorki, na zmianę z książką (byłam wczoraj w bibliotece) i szydełkiem. Robię bieżnik, tylko mam dylemat. Co z nim zrobić jak skończę. Nikt z mojego otoczenia nie lubi takich serwetek (ja też nie). Chyba wyląduje w szufladzie, ale radość z dziergania, warta jest robótki.
                        • dorka556 Re: **L U T Y ** 06.02.15, 08:35
                          Witaj Kendo, razem pisałyśmy. Ty byłaś szybsza.
                          • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 06.02.15, 08:45
                            *Kendo, gaski wygrzewaja sie pewnie w Twoi sloncu,
                            az tak zimno, bbbrrrr...........ale slonce jest tez i u mnie, wiec sie wybiore chyba na maly
                            marsz, coby wirusy przepedzic. Nad warga juz mi opryszcza wylazla, chba to przeziebienie, bo zawsze tak mam.

*Dorka, dzisiaj lepiej sie juz czuje, ale rutinoscorbin bede dalej brala, profilaktycznie.
                            Z robotkami to tak jest, moje corki tez nie przepadaja za tego typu dzielami, chociaz mlodsza mogla sobie wybrac od Kendo robiona serwete na drutach.
                            W krotryms z postow nadmienilas o nowym sposobie rototki, jestem ciekawa tego dziela,
                            posprawdzalam na necie i podoba mi sie ten system, nigdy sama tego nie robilam, widze ze jest troche skomplikowany i wymaga duzo cierpliwosci.
                            Mam nadzieje sie sie pochwalisz ukonczonym dzielem.

Wszystkim na Vistuli zycze przyjemnego dnia i zdrowia.
                            • kendo Re: **L U T Y ** 06.02.15, 09:10
                              *Dorus
                              to "guzymile" sobie nabilysmy,
                              u nas weekendujemy codziennie,chyba,ze jakims obiadem ekstra to podkreslam,choc nie zawsze mi sie chce to robic,juz wole proste dania/szybkie do zrobienia najlepiej "jednogarnkowe"

*Lusia
                              trzymaj sie zdrowo i na marszu jednak nie szarzuj,
                              lepiej teraz wyjsc ,pozniej moze wiaterek sie zrobic,jak to zwykle ma zyczaj tu byc,

Dorka lubi miec rece zajete,
                              wiec szydelkuje..a moze tak juz pomyslec o sukienusi letniej dla Julki??zamiast bieznika

miejcie sobie mily dzionek
                              • greis52 Re: **L U T Y ** 06.02.15, 10:30
                                pozdrawiam, spokojnych dni zycze,
                                dzisiaj sie dowiem co z moim komputerem
                                nie tak, sciagnelam program do rozliczania pit
                                i chyba cos wiecej tez i zrobilo sie niefajnie
                                • kendo Re: **L U T Y ** 06.02.15, 10:35
                                  *Greis
                                  nieraz tak bywa,kiedy sciagamy jakis program,
                                  ja to juz nic nie sciagam,z racj,ze pancio tyle "nasciagal" ze dziecie ledwo dalo rade sam "ponaprawiac wsio"
                                  pancio zakupil sobie laptoptopa i sam z nim sobie jakos radzi...

miej sobie udany weekend ze slonecznymi spacerami
                                  mam nadzieje,ze "wyprostuja "wszystko w kompie
                                  • maria88 Re: **L U T Y ** 06.02.15, 10:54
                                    Luty obój ciepłe buty - tak glosi przyslowie.
                                    A jak bedzie? Zapowiadają spore opady śniegu
                                    i spadek temperatury nie tak duzy do -10
                                    ale jednak.
                                    • slo-onko Re: **L U T Y ** 06.02.15, 11:01
                                      spore opady???? ojej....
                                      z wrazenia zapomniałam powiedzieć dzień dobry wszystkim.
                                      mam luzik,co robic żeby się nie nudzic?
                                      miłego dzionka
                                      • jaga_22 Re: **L U T Y ** 06.02.15, 12:22
                                        Witajcie...ja się nie nudzę,przewracam dom do góry nogami.
                                        Żeby coś zrobić trzeba wszystko powynosić,przechować,wyrzucić co niepotrzebne.Wcześniejsze wiosenne porządki mam.wink
                                        Lusia dbaj o siebie i zdrowiej.
                                        Miłej soboty..

http://i59.tinypic.com/e13nyf.jpg
                                        • slo-onko Re: **L U T Y ** 06.02.15, 12:49
                                          widze Jagus,ze obydwie mamy dzień Małego Leniasmile
                                          przede mna jednak duże wyzwanie, szykuje mi się generalny remont łazienki i toalety, lacznie z przesunieciem rur, elektryki, wentylacji, zamontowanie nowego sprzedu do kapania etc. mysle gdzie się wyprowadzić przynajmniej na kilka dni tego najgorszego halasu?
                                          pyszne pomidorki koktajlowe zjadam z Biedronki,poelcam.
                                          • kendo Re: **L U T Y ** 06.02.15, 13:36
                                            *maria
                                            tu tez zapowiadali taki mrozik,jest noca na minusie do niecale -10
                                            w dzien temperatura na +2 dochodzi,wiec nie jest zle,

*Jaga,
                                            to bedzie slicznie w pokoju pozniej i wiele przydasi zmieni swe miejsce ...

*Sloo
                                            o rany ale bedzie sie dzialu u ciebie,
                                            czyli bedziecie laczyc lazenke z toaleta tez??

miejcie sobie mile popoludnie,
                                            dopijam herbatke po obiedzie,
                                            http://i62.tinypic.com/25q3ymp.jpg a Was na kawke prosze.
                                            • slo-onko Re: **L U T Y ** 06.02.15, 14:02
                                              u nas tez zimnica, wroce do domu ,zjem obiad i będę musiala się rozejrzeć za wyposażeniem do łazienki.
                                              Kendus generalny, toalety nie chcemy laczyc,ale za to będzie nowocześnie,troche halasu i kurzu,trzeba to jakos przetrwać. mam już nawet miejsce na przeczekanie kilku dni. niech sobie fachowcy robia spokojnie bez stresu na plecach.

ciesze się,ze już 6 luty, bliżej wiosny , hura!
                                              • kendo Re: **L U T Y ** 06.02.15, 15:10
                                                oj,to bedzie faktycznie/kurz/kucie/
                                                ale efekt chyba cudny,bo sama sie zajmujesz wyborem a smak masz dobry i szukasz az znajdziesz to co sobie umyslilas-masz cierpliwosc Sloo,

teraz dni beda coraz dluzsze i pewnie cieplejsze,tak tu rankiem nam orzekli,
                                                wiec wiosna do progu nam sie zbliza...
                                                • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 07.02.15, 08:23
                                                  *SLO, przez tydzien bedzie mase kurzu i halasu, ale jak zrobisz porzadek,
                                                  to mieszkanie nabierze calkiem innej atmosfery i bedziesz czula sie jak w nowoprowadzonym mieszkaniu.

U mnie dzisiaj sobota, podejrzewam, ze u WAS rowniez, za oknem wilgotno, mzawkowo,+4,
                                                  mam posprzatane i ugotowany obiad, to sie chyba wybiore do dzielnicy handlowej do sklepow,
                                                  ale pojade autobusem, bo na rower wydaje mi sie nie bardzo pogoda.

Wczoraj przypadkowo kupilam wycieracze koloru" juta" i teraz musze sobie dokupic w tym samym mniej wiecej kolorze 2 chodniczki tego typy, zeby kolorystycznie mi pasowalo.

Przedwczoraj maszerowalam do brzozowego lasku(parku) i juz leszczyna kwitnie, od razu
                                                  lecialo mi z nosa, jakbym dostala kataru, czyli oznaka ze jestem uczulona, nie tylko jak zjem orzechy laskowe to dostaje migreny, ale na jej kwitnienie moj nos reaguje.
                                                  https://i60.tinypic.com/211ktvo.jpg
                                                  Wszystkim zycze przyjemnej soboty, zdrowia i spacerow w zimowym sloncu.
                                                  • dorka556 Re: **L U T Y ** 07.02.15, 08:32
                                                    Witam, sobota pod znakiem deszczu. Stopią się resztki śniegu.
                                                    Szkoda, że leszczyna kwitnie w środku zimy, chciałoby się widzieć już pierwsze oznaki wiosny.
                                                    Jeszcze 2-3 m-ce...
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 07.02.15, 09:18
                                                    oj,Lusia,
                                                    nie szarzuj z przeziebieniem,
                                                    opatul szyjeczke dobrze,bo wiatrzysko sie zrobilo za sparawa sztormu z norwegii
                                                    leszczyna juz kwitnie,ku mojemu niezadowoleniu,
                                                    nie dziwota,ze siapie nosem na spacerach,a i brzoza juz wnet zacznie,
                                                    wiec widzisz Dorus,niektore drzewa wlasnie zimowa pora kwitna coby alergikom "dac po nosie/oczach"

miejcie sobie udana sobote.. http://i58.tinypic.com/zuoa6t.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 07.02.15, 09:21
                                                    *Dorka, cos mi sie widzi, ze w tym roku bedzie wszystko wczesniej, niektore krzaki juz maja dosc grube paki, ktore przy takiej cieplej aurze zimowej beda sie rozwijac.

Dziwnie Szwecja podzielona na dwie pory roku, na poludniu prawie wiosenne temperatury, a od polowy Szwecji na polnoc duze opady sniegu i mrozno. Dobrze ze mieszkam tutaj.
                                                    Milego dnia i moze uda Ci sie spacer miedzxy opadami deszczu.
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 07.02.15, 09:25
                                                    *Lusia
                                                    guzy sobie nabilysmy w tym watku i w "co dzisiaj"

slonce troche zza chmur lapcieta wystawia,
                                                    ale jak pomysle o wietrze,dosteje gesiej skory brrrrrrrr
                                                    wczoraj bylam ,wiec dzis by wypadalo odpoczac,albo na macie jakies cwiczenia potrenowac...zobacze na ile sil starczy..

miej sobie udane zakupy w centrum pozamiastowym..
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 07.02.15, 09:43
                                                    Nawet nie zauwazylam tych zderzen *Kendo.
                                                    *Kendo, jak wieje, to i w centrum tez bedzie glowe urywac, zobacze jaksie wykokosze z domu, i u mnie pokazolo slonce swoje lapcieta(jak to masz zwyczaj okreslac).
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 07.02.15, 09:50
                                                    zwlaszcza tam na peryferiach bedzie wiac okropnie..
                                                    na rzie kawe wychliptalam i siedze i mysle,od czego zaczac,bo juz sie sama oporzadzilam,
                                                    teraz tylko reszta pozostala..
                                                  • maria88 Re: **L U T Y ** 07.02.15, 11:14
                                                    Psina n ie chciał dlugo spacerkowac bo silny zimny wiatrzysko.
                                                    Nie pada i kolejny pochmurny dzień, ale po zakupy musze
                                                    jeszcze wyjść. Dobrze że mam blisko.
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 07.02.15, 11:19
                                                    hej Maria
                                                    male peski boja sie wiatru,
                                                    Maluszek tez go nie lubi,

ja z Bobbym zaliczylam pol godz.spacer i nalalaplam promieni slonecznych,nawet wzglednie cieplym powiewem powiewa

udanych zakupow zycze i milego weekendowania http://i62.tinypic.com/102laab.jpg
                                                  • jaga_22 Re: **L U T Y ** 07.02.15, 14:25
                                                    Witajcie,dziś też mam zajęcie,ale właściwie to już po.
                                                    Zapach się roznosi bo piecze się karkówka,będzie na dziś i jutro.
                                                    Bardzo pochmurno,podobno było w nocy -3st. Dalej jest niezimowo.
                                                    Miłego popołudnia.
                                                    http://i58.tinypic.com/if7io0.jpg
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 07.02.15, 14:34
                                                    o i Jagusia liste obecnosci podpisala,

jak ida remontowe przeprowadzki i upychanie..
                                                    podloge szybko sie kladzie,w jeden dzien mozna polozyc,
                                                    my 24 m2 polozylismy sami w jeden dzien..

silczna kawusia czy to herbatka taka mocna po obiedzie,
                                                    mam identyczny czajniczek w kolorze" blekitu dymnego"

smacznego obiadu i milego weekendu
                                                  • jaga_22 Re: **L U T Y ** 07.02.15, 15:31
                                                    Podłogę syn jutro położy,ale wywalam stare graty z pokoju,to trzeba gdzieś
                                                    rzeczy upchnąć na jakiś czas.
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 07.02.15, 16:07
                                                    *Jaga,*Kendo, Lubie nowe zapachy po remoncie, a szczegolnie jak podloga jest ulozona z nowego materialu.
                                                    Dzisiaj spotkalam kolezanke i zprowadzila mnie do swojego mieszkania ktore sprzedaje i polozyla nowe podogi we wszystkich pokojach.
                                                    Kupila mieszkanie za 520.000 tys,koron a szpredaja za 780.000,-kr to i tak na nim zarobi, gdybym miala na kupce 10% od tej sumy,
                                                    to chyba bym sie na niego od razu rzucial, na 2 pietrze *Kendo tam gdzie mieszkal Roys, ktorego juz nie ma.
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 07.02.15, 16:20
                                                    acha,to sprzedaje mieszkanie
                                                    i gdzie sie wyprowadza??

*Lusisa,to jakos wspolnymi silami skladkowymi od calej rodziny uzbieramy te 10% moze...
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 07.02.15, 16:39
                                                    *Kendo, tez tak myslala, ze moze dla "mlodej", ale jak teraz ma Jmi, to chyba nie
                                                    bedzie zainteresowana,?; 1 pokoj, taki jak wasz niebieski, kuchnia wieksza od mojej na dlugosc,
                                                    i 2 pokoje takie jak moj salon. Dla mnie o 1 pokoj za duzo.
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 07.02.15, 16:46
                                                    lusia_janusia napisała:

> *Kendo, tez tak myslala, ze moze dla "mlodej", ale jak teraz ma Jmi, to chyba n
                                                    > ie
                                                    > bedzie zainteresowana,?; 1 pokoj, taki jak wasz niebieski, kuchnia wieksza od m
                                                    > ojej na dlugosc,
                                                    > i 2 pokoje takie jak moj salon. Dla mnie o 1 pokoj za duzo.

to ladne mieszkanko..
                                                    wlasnie,Mloda ma co innego teraz w glowie.
                                                    jaka hyre placi??
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 07.02.15, 16:53
                                                    *Kendo, po tej u niej renowacji w calym bloku to podwyzszyli + osobno za zuzycie wody.
                                                    ponad 4.000,-
                                                  • maria88 Re: **L U T Y ** 07.02.15, 18:03
                                                    Ciekawa jestem z czego i jak tak szybko układacie te podlogi.
                                                    Ja miałam u siebie panele to najpierw było kładzenie podsciółki aby była
                                                    wyciszona potem panele i z przycinaniami i z listwami trwało to przez kilka dni
                                                    i to niby przez fachowca było robione.
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y **podlogi* 07.02.15, 20:06
                                                    *maria88, sa rozni fachowcy, profesjonali i amatorzy.
                                                    czasem amatorzy sa sprytniejsi, a profejonalni pracuja za godziny, to wiecej zarobia jak sie
                                                    marudza?
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y **niedziela* 08.02.15, 08:43
                                                    Mamy ladne sloneczko, az inaczej sie z rana wstaje jak za oknem widac jego promienie.
                                                    Noc byla sokojna, "Maluszek" powedrowal do domku, a ja juz dzisiaj zjadalam swoje sniadanie,
                                                    A takie mialam wczoraj, smakuje mi ta kombinacja zoltego sera z winogronem bez pestek,
                                                    kraj pochodzenia Afryka, slodki i skorke tez da sie pogryzc, na deser bylo maly kawaleczek
                                                    pieczonej kielbastki typu salsicia z tymiankiem +kawa z mlekiem,
                                                    https://i58.tinypic.com/2jaynpv.jpg

Przyjemnej niedzieli dla Wszystkich zycze oraz zdrowka.
                                                  • dorka556 Re: **L U T Y **niedziela* 08.02.15, 09:56
                                                    Przyjemnie usiąść przy takim śniadanku.
                                                    U mnie będzie pizza Giuseppe z pudełka. Nie wiem co mi strzeliło do głowy i wczoraj kupiłam w Żabce. Jeszcze nigdy nie jadłam 'kupnej'. Pół pizzy to 1000 kalorii. Syn już zapowiedział, że jej nie tknie. Nie będzie dobra, to zjedzą mewy. Zawsze żałuję, że nic dla nich nie mam. Teraz będzie okazja.
                                                    Miłej niedzieli.
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y **niedziela* 08.02.15, 10:01
                                                    *Dorka, masz okazje sprobowac smaku pizzy,
                                                    Ja raz tylko kupilam mrozona i wiecej juz tego nie robie, wole wlasny wyrob.
                                                    ewentualnie zamuwiona z pizzerii.
                                                  • kendo Re: **L U T Y **niedziela* 08.02.15, 10:26
                                                    witajcie dziewczyny,
                                                    jak zwykle o jedzeniu u nas sie rozmawia,
                                                    to dobrze,,jak mawia moja kolegowna,.."przynajmniej plotek niema"..

*Maria
                                                    polozyc podsciolke szybko idzie,bo sa szerokie wiec w zaleznosci od pokoju dwa/trzy pasma,
                                                    posniej panele,
                                                    sa juz przecierz rowki,gdzie "decha w deche pasuje"gumowy mlotek i klocek i po prostej sie jedzie,przy scianie sie kladlo rwnej grubosci deseczke,coby prosto sie deseczki trzymaly...
                                                    moze zalezalo to u Ciebie od organizacji wykonawcy,nam poszlo w jeden dzien 24 m2 polozyc..
                                                    oczywsicie od rana do wieczora.

*Lusi samczne sniadnie,
                                                    mam rowniez ten winogron,i ser zolty,bedzie moze kolacja albo i sniadanie
                                                    tych kielbaske nieraz nie moge a sa nawe OK,

*Dorus
                                                    tez kiedy zakupilam w sklepie,i to byl pierwszy i ostani raz,
                                                    sama pieke lub w sprawdzonej pizzerii kupuje,
                                                    ale wczoraj coe stakiego upieklam i na smakowalo bardzo,wiec pasuje na obiad/sianiadnie/kolacje http://i61.tinypic.com/1zn33io.jpg
                                                  • alfredka1 Re: **L U T Y **niedziela* 08.02.15, 10:29
                                                    Kupuję spody O.etkera, trę na nią trochę sera, układam parę plastyerków kiełbasy czy innego mięsiwa i do mikrofalówki. Aha, najpierw smaruje placek cieniutko pastą pomidorową.
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y **niedziela* 08.02.15, 11:05
                                                    *Alfredka i tez masz wlasnej roboty pizze wg wlasnego smaku.
                                                    Alternatyw jest wiele juz z polproduktow, moja cora robi cxasem tak
                                                    na szybko z plackow Tacos, podobnie jak Ty Alfredka.
                                                  • dorka556 Re: **L U T Y **niedziela* 08.02.15, 11:34
                                                    O dziwo ta pizza była nawet dobra, nawet syn się skusił na kawałek. Najważniejsze, że była chrupiąca a nie gumowa.
                                                    Muszę spróbować zrobić w mikrofalówce, tak jak radzi Alfredka.
                                                  • kendo Re: **L U T Y **niedziela* 08.02.15, 13:20
                                                    niespodzinak smakowa dla Dorki,
                                                    u nas jest tak,pierszy dobreman byl koneserem smakow,
                                                    zjadal wszystko co mu sakowalo ze stolu,
                                                    tego czego nie ruszyl nie kupujemy do tej pory...

Alfredka wytestala dobry sposob na pizze,
                                                    ja tak sernik pieklam,kupowalam gotowyspod,teraz zaczelam piec sernik bez spodu,

pieknego dnia zycze ze smakolykami i slonecznymi spacerami
                                                  • jaga_22 Re: **L U T Y **niedziela* 08.02.15, 17:15
                                                    Witam wieczorową porą.Latem to będzie jeszcze bardzo wcześnie.
                                                    Syn skończył układanie podłogi,a ja się cieszę,że po kłopocie.

https://www.obrazki.org/upload/tbn_ob_0_03883800_1316707558.JPEG
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y **niedziela* 08.02.15, 18:34
                                                    *Jaga, to fajnie, ze juz klopot z glowy i swierzutka podloga lezy.
                                                    Masz sprytnego syna, ktory Ci podloge ulozyl,

Teraz ustawisz sobie pewnie w innej aranzacji meble i bedziesz sie na
                                                    nowo przyzwyczajac do nowego,
                                                    Przyjemnego wieczoru dla Wszystkich zycze.
                                                  • alfredka1 Re: **L U T Y **niedziela* 08.02.15, 22:00
                                                    wyroby dr Oetkera znam jeszcze sprzed wojny - budynie, kremy, galaretki
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y **niedziela* 09.02.15, 08:57
                                                    *Alfredko, dr Oeteker ma dobre wyroby, ktore czasem tez uzywam jak jestem u mamy. Jest duza roznica w konsystencji i smaku miedzy wyrobami kupinymi w Biedronce, np, budynie mi absolutnie nie smakuja-
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y **niedziela* 09.02.15, 09:00
                                                    I nowy tydzien mamy, poniedzxialek u mnie zapowiada sie ze sloneczna pogoda do srody, i mamy miec +7, to chyba w zaciszu i sloncu, bo wiatry jak zwykle chlodne, zimne,. lodowate wieja.

WSZYSTKIM zycze przyjemnego tygodnia,
                                                    podobno w czwartek , "to tlusty czwartek" wiec bedziemy objadac sie poczkami i chrustami, kupionymi w cukierni lub wlasnymi usmazonymi.
                                                  • maria88 Re: **L U T Y **niedziela* 09.02.15, 10:35
                                                    U mnie luty zaczął pokazywać swoje mozliwości. Sypie mokry snieżek, wieje zimny wiatr
                                                    a temp. minusowa chyba -4 odczuwalna podobno duzo większa.
                                                    Psina nie chce wychodzic i nie tez nie spieszno, ale koło południa chyba wyjdziemy.
                                                    Powinnam zrobić zakupy w Biedronce bo brakuje mi herbaty i w aptece
                                                    maść witaminowa. z wit A do smarowania noska psince. Zaczyna mu się nadmierne
                                                    rogowacenie skóry na nosku i wet to polecił.
                                                    Udanego dzionka.
                                                  • kendo Re: **L U T Y **niedziela* 09.02.15, 12:00
                                                    *Lusia,
                                                    tu slonce jak oszalale swieci,leciutki wiater tylko od polnocnej strony + 9 stopni,

*Maria
                                                    zycze udanych zakupow i uwazaj na sliskie chodniki,
                                                    opatu sie na szyjeczke..
                                                    z ta masia z vitA dobry pomysl,
                                                    juz na liste wciagnelam,coby zakupic...

a paczki?? kupie chyba w sklepie po jednej st,na glowe i bedzie OK:

udanego staru tygodniowego..
                                                  • jaga_22 Re: **L U T Y **niedziela* 09.02.15, 14:31
                                                    Witajcie dziewczyny,u mnie trochę sypnęło żebym nie zapomniała jak snieg wygląda.Lusiu .Lusiu zmieniam mebelki.Został tylko stół i krzesła
                                                    i do tego dobiorę komodę i mały stolik,już zamówione.
                                                    A syn mój starszy to złota rączka,młodszy nie ma takich zdolności ani chęci.wink
                                                    Niedawno wróciłam od endo i zdążyłam upiec zdrowiutkie muffinki.big_grin
                                                    Miłego poniedziałku.smile

http://i59.tinypic.com/35mljk0.jpg
                                                  • kendo Re: **L U T Y **niedziela* 09.02.15, 16:58
                                                    widze-czytam,
                                                    u Jagi nowe zmiany w komnacie,
                                                    bedzie pachniec nowoscia,
                                                    dobrze nowe mebelki przemyj,mnie zawsze uczulaly,kiedy cos nowego do domu wstawialam,
                                                    musial dobrze obmysc i po swojemu kremem do mebli nasmarowc.

tu dzis istna wiosna byla,slonce co dopiero zachodzi..

milego wieczoru zycze
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y **niedziela* 10.02.15, 07:42
                                                    Wczoraj w Szwecji byl rekord ciepla w miesiacu lutym nie bylo takiej temperatury od momentu jej mierzenia 1807, a wiec bylo +12,5 w jednym z poludniowych miast , a u nas bylo tez cieplo, za zimowo bylam ubrana i troche sie pocilam, dzisiaj ma byc podobnie cieplo.

*Jaga, zimowo wyglada u Ciebie na zdjeciu, malutko sniegu ale jego namiastka przypomnienia ze to miesiac luty jest zimowy.

*Kendo, bylam wczoraj tez prawie pol dnia na zewnatrz i sie pocilam bo bylam za grubo ubrana.

WSZYSTKIM zycze przyjemnego wtorku.
                                                  • dorka556 Re: **L U T Y *już wtorek* 10.02.15, 07:50
                                                    Witam z niemal wiosennego Gdańska.
                                                    Co prawda nie jest tak ciepło, jak na południu Szwecji, ale wczoraj było +6. Wyjrzałam przez okno, resztki śniegu zniknęły. Może to już oznaka zbliżającej się wiosny?
                                                    Miłego dnia.
                                                  • kendo Re: **L U T Y *już wtorek* 10.02.15, 09:06
                                                    *Lusia,
                                                    oby sie nie podziebila wczorajszym przegrzaniem..

*Dorus,
                                                    mozna juz napisac,ze wiosna u progu stoi,
                                                    powtorka slonecznej pogody dzisiaj ma tez byc,

zycze cudnego dnia http://i59.tinypic.com/684kmc.jpg
                                                  • slo-onko Re: **L U T Y *już wtorek* 10.02.15, 11:14
                                                    Przylaczam się do zyczen Knedo i Dorki.
                                                    Biegne sprawdzić na czyj temet plotkują gazety. wczoraj było rozdanie Telekamer,nie ogladalam,bo dla mnie oglądanie "ustawionych" wygranych to starata czasu. po łebkach przeczytam nagłówki i wszytsko będę wiedziała.
                                                  • jaga_22 Re: **L U T Y *już wtorek* 10.02.15, 11:30
                                                    Zgadzam się z telekamerami.U mnie Jarek zawsze jest na pierwszym miejscu,a zaraz po nim Marcin..Zima ...trochę tego śniegu w parku i na poboczach,
                                                    chodniki muszą być czyste.Pocieszam się,że niedługo marzec,
                                                    to słonko będzie częściej. Na dworze na plusie,to centralne słabo grzeje,
                                                    chwilami jest mi chłodno jak dłużej posiedzę,ale ubrana jestem tak jak w lecie, coś muszę narzucić cieplejszego.
                                                    Miłego i szczęśliwego dnia https://dodatkii.net/emotki/21.gif
                                                  • kendo Re: **L U T Y *już wtorek* 10.02.15, 11:41
                                                    *Sloo/Jaga
                                                    miejcie sobie udany dzionek

tu bardzoo slonecznieee
                                                    wiec na slonce wybywammmmmmmmmm
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y *już wtorek* 11.02.15, 09:00
                                                    Myslalam, ze nie odpale dzisiaj kompa, w nocy byl udatering,, ale jakos sobie poradzilam,
                                                    *SLO, *Jaga, musze poczytac na necie o Waszych faworytach.

U mnie na razie za oknem pochmurno, +3, rowerek mnie czeka,
                                                    obiad mam w proszku, na sniadanie zajadalam nalesniki, to moze na obiad tylko do nich cos dorobie i bedzie gotowe.

Wszystkim przyjemnej srody i zdrowka zycze.
                                                  • kendo Re: **L U T Y *już wtorek* 11.02.15, 09:11
                                                    *Lusia
                                                    to co sie dzialo z kompem??
                                                    pisze polecenia jak sie updatowal,zeby czekac,bo wylancza sam komp,a pozniej go wlaczasz sama

no fajne sniadanoko,prawie amerykanskie z nalesnikiem,
                                                    ja saltake jazynowa zjadlam...a wczoraj nalizalam lyche gdy ja przyprawialöam,to dzis wstalam z bablami,
                                                    chyba od ogorka z Krakusa-bo pelno gorczycy w zalewie bylo,choc pisalo ze "kiszony" a majonez tez mi "daje popalic"

moze sie slonce namysli choc jedna reke wystawi,bo zapowiada sie na ponury dzien

samych przyjemnosci jednak zycze http://i58.tinypic.com/jjblhk.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y *już wtorek* 11.02.15, 09:46
                                                    *Kendo, do kazdego kiszenia ogorkow dodaje sie gorczycy.
                                                    Dziekuje za kawke, swoja juz prawie dopijam.
                                                    Tak w trakcie jak juz sie zalogowalam wyszla tabelka, i ponownie startowalam i poszlo dobrze.
                                                    Tez miej sobie dobrze.
                                                  • kendo Re: **L U T Y *już sroda* 11.02.15, 10:02
                                                    *Lusia
                                                    ja nigdy nie dawalam gorczycy kiedy kisilam ogorki..

musial sie zaczac updatowac,w trakcie,kiedy kompa wylaczalas i stad ponowna tabelka,ale wtedy to juz szybko ...i zastaruje ponownie..

poczytaj co zapodalam w watku o tej herbacie,
                                                    moze warto kupic ze wzgledu na ciagle ryzyko tutejszych kleszczy??
                                                  • jaga_22 Re: **L U T Y *już sroda* 11.02.15, 12:19
                                                    Witajcie ...dalej ponuro.Od rana miałam dwóch fachowców,jeden od
                                                    telewizora,bo specjalny kabelek potrzebowałam,a drugi od szafy.
                                                    Zrobiłam degustację pączka,ale nie był za dobry, trzeba
                                                    na jutro innej cukierni poszukać.
                                                    Gorczycę dawałam do ogórków konserwowych,a do kiszonych też można,ale nie dawałam.
                                                    Miłej środy i zdrówka Wszystkim.smile
                                                  • kendo Re: **L U T Y *już sroda* 11.02.15, 12:31
                                                    *jagus
                                                    to komnata wyremontowana z nowym mebelkiem bedzie wnet super...
                                                    lubie takie zmiany w domu..

tu w salonie tylko sobie zmienilam ustawienie kanapy/foteli i od razu salon inaczej wyglada..

miej sobie udana srode i nie za duzo paczkow,
                                                    mam zamrozene,wiec starczy nam z panciem na smak..
                                                  • dorka556 Re: **L U T Y *tłusty czwartek* 12.02.15, 08:02
                                                    https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQrRne84j6ZrKrLNAS5pBrNTCVl_9QaZVWqznp6IS8CYEPheQN4

Witam i przypominam!
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y *tłusty czwartek* 12.02.15, 09:05
                                                    *Jaga, *KEndo, to jest przyjemnie usiasc w takim czysciutkim, pachnacym z nowym inrednig pokoju,

Ja tez sie juz dawno nosze z zamiarem przemeblowania, ale ta sciana na ktorej chce powiesci obraz jest betonowa, trzeba wiercic dziury na obrazy wiertarka, ktorej nie mam, poki co jest jak jest.
                                                    Uwazam ze zmiany sa potrzebne od czasu do czasu,

*Dorka, dziekuje za przypomnienie o czwartku, mam zamrozone paczki z polski, wiec w tym roku ominie mnie smazenie.

Wszystkim zycze zjedzenia wysmienitych paczkow i przyjemnego czwartku,
                                                  • kendo Re: **L U T Y *tłusty czwartek* 12.02.15, 09:13
                                                    *Dorka/Lusia

dzieki za pysznie wygladajacego paczka,
                                                    na szczescie mam zamrozony szwedzki,wiec sie uraczymy z panciem..

za oknem +2,2 stopnie,
                                                    powietrze sie czulo mrozno-wiosennie,kiedy rankiem otwieralam okno do wietrzenia,
                                                    moze pozniej bedzie cieplej,choc zapowiadaja snujaca sie na poludnie fale ochlodzenia,

miejcie sobie udany dzien http://i60.tinypic.com/2dsqmhi.jpg
                                                  • jaga_22 Re: **L U T Y *tłusty czwartek* 12.02.15, 09:16
                                                    Witam dziewczynki,za oknem ponuro,to będę sobie nastrój poprawiać.big_grin
                                                    Jeszcze nie kupiłam,poczekam na świeże.
                                                    Na razie wirtualne.Nawet muffinek dziś nie piekę. tongue_out
                                                    http://i62.tinypic.com/14cu29y.gif
    • slo-onko Re: **L U T Y ** 12.02.15, 09:22
      jeszcze w Karnawale mowie codzienne dzień dobry, niech Wam paczki ida na zdrowie !smile
    • slo-onko Re: **L U T Y ** 12.02.15, 09:24
      ale gapa ze mnie, myslalam,ze to już 13-tybig_grin
      a to dopiero jutro i w dodatku piątek.
      kto wierzy w zabobony?
      • kendo Re: **L U T Y ** 12.02.15, 09:41
        *Jaga/Sloo
        milo sie czyta Was z rana z takimi smakowitosciami,-dziekuje
        bedzie dzis wszedzie paczkowo,
        jeden /dwa paczki jakos dam rade zjesc,pozniej marsz przez wies..

miejcie sobie udany dzien-ja tylko w polowie przesadna..http://i60.tinypic.com/2h65xc9.jpg
      • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 12.02.15, 09:49
        *Dorce, dziekuje za czekoladowego poczka z posypka pomaranczowa juz takie degustowalam- dobre.
        *Jagus, Twoja mala lalkowa dama i paczek w jej towarzystwie zjedzony, okrasza caly dzien mila atmosfera.
        *Kendo sniadanie, dostarcza kalori.
        *SLO, juz zaliczyla karnawalowy bal i czeka na powtorke, jak pisala na sobote?.
        Milego paczkowego dna Wam zycze.
    • xystos Re: **L U T Y ** 12.02.15, 13:29

coub.com/view/4z2tx

goscinnosc po Bialorusku

ZEN
      • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 12.02.15, 14:07
        *Xystos, dobre to, a to prezydent Bialorusi mu krzeslo odsuwa.
        • kendo Re: **L U T Y ** 12.02.15, 14:22
          lusia_janusia napisała:

> *Xystos, dobre to, a to prezydent Bialorusi mu krzeslo odsuwa.

chyba jakis "dostojnik" z finlandi...hi.hiiiiiiiiiiii
          • greis52 Re: **L U T Y ** 12.02.15, 17:28
            witam, nareszcie mam komputer na chodziesmile
            pozdrawiam i życzę smacznych pączków!
            • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 12.02.15, 17:53
              *Witaj Grejs,
              Swego czasu smakowaly mi paczki z Twojego miasta,
              ale pani chyba zmienila cukiernika ostanio. Uwazam ze paczek jest
              zawsze dobry na kazda okazje do degustacji.
              • kendo Re: **L U T Y ** 12.02.15, 18:48
                *Greis
                wszedzie paczkowo dzis,
                milo,ze juz komp w porzadku,
                bedzie nas wiecej do klikania i wymieniania mysli na rzne tematy..

milego wieczoru zycze
                www.youtube.com/watch?v=EdooYar_A6g
                zalanczam utwor zespolu Army of lavers,ktry byl bardzo popularny pozne lata 80-siemdziesiate,
                wybuchla tu afera z ta solistka,jako ze miala byc" kochanka na dworze krolewskim"
                • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 13.02.15, 08:33
                  Mam nadzieje, ze szanowne towarzystwo czuje sie dobrze po
                  wczorajszym ..tlustym czwartku..., ja mam sie dobrze.

Dzisia piatek 12 lutego, dla przesadnych prosze o szczegolna uwage na siebie.
                  Za oknem pochmurno i ma byc tak caly dzien.
                  Niemniej zycze WSZYSTKIM przyjemnego dnia.
                  • jaga_22 Re: **L U T Y ** 13.02.15, 09:52
                    Lusia napisała.... Dzisia piatek 12 lutego, dla przesadnych prosze o szczegolna uwage na siebie.

Lusiu od kiedy 12 ty jest przesądny.big_grin
                    Jako że dziś 13-tego i wnuczka 20-te urodziny to dzień musi być udany,
                    Piękny mam słoneczny dzionek od rana http://s18.rimg.info/882ae12874e30e08210b549de38ca3e7.gif
                    Miłego dnia

http://s.rimg.info/ccf6eeb9a1f5ee99db951c8b1bb115c9.gif
                    • kendo Re: ** 13 piatek L U T Y ** 13.02.15, 10:02
                      *Duzo zdrowia dla Wnuczka jago zycze.

za oknem faktycznie nie ciekawie +0,2 stopnie tylko
                      a warto by z kijami sie wybrac na marszowanie by saplic energie dwupaczkowa.
                      http://i62.tinypic.com/35l6r8j.jpg

przemilego piatku tylko z milymi zdarzeniam
                      • lusia_janusia Re: ** 13 piatek L U T Y ** 13.02.15, 10:07
                        *Jago to sie moze nie obudzilam dokladnie jak wpisywalam post.
                        Oczywiscie mialo byc 13.
                        Dla wnuczka zycze udanego dnia i duzo pomyslnosci w zyciu osobistym.

*Kendo takie sniadanie to laduje akumulatory organizmu az do obiadu, dziekuje.
                        • jaga_22 Re: ** 13 piatek L U T Y ** 13.02.15, 10:26
                          Kendo..Lusiu bardzo dziękuję.
                          https://www.szugizmo.pl/406-large/grajacy-kwiatek.jpg
                          • maria88 Re: ** 13 piatek L U T Y ** 13.02.15, 10:46
                            Słonko świeci pieknie i sucho pod nogami oby tak dalej.
                            Udanego popoludnia zyczę.
                            • lusia_janusia Re: ** 13 piatek L U T Y ** 13.02.15, 12:21
                              *Jgo, prosze bardzo, piekne obrazki zamieszczasz, koci tez ladny,
                              *maria88, to beda udane spacerki z pieskiem i dla Twojego dotlenienia.
                              Przyjemnosci w pieknym sloncu zycze WSZYSTKIM.
                              • slo-onko Re: ** 13 piatek L U T Y ** 13.02.15, 13:48
                                doczlapalam się w końcu do brzegu Vistuli, mowiac mile dziendoberek.
                                wrocilam z pogrzebu mamy mojej pracowej koleżanki. smutny jakiś ten dzien....
                                • kendo Re: ** 13 piatek L U T Y ** 13.02.15, 13:52
                                  *Slooooooooooooo
                                  uu,przyjmij wyrazy wspolczucia...

tak wtedy dzien i kilka nastepnych bedzie takie w rosterce i zadumie..

niemniej jednak zycze dobrego dnia
                                  • lusia_janusia Re: ** 13 piatek L U T Y ** 13.02.15, 14:26
                                    *SLO, przykre sa takie dni, bo czlowiek sie w zadume oddala.
                                    Ale dzisiaj jest piatek, a jutro wolne i serduszkowe swieto, to moze
                                    przyjda inne mysli,
                                    • kendo Re: ** 13 piatek L U T Y ** 13.02.15, 15:04
                                      o jeja,no wlasnie,
                                      jutro Walenty sie nam klania juz od polnocy.
                                      zas slodkosci beda..i marsz na okolo wsi...

milego popoludnia zycze
                                      • lusia_janusia Re: ** WALENTYNKI** L U T Y ** 14.02.15, 08:19
                                        Czuję się dobrze w Waszym towarzystwie.
                                        Przyjmijcie, więc życzenia
                                        z walentynkowym uściskiem.
                                        https://i58.tinypic.com/166k8aw.jpg

Mam nadzieje, ze dzisiejszy dzien nie bedzie gorszy od innych.
                                        Samych przyjemnosci zycze WSZYSTKIM.
                                        • kendo Re: ** WALENTYNKI** L U T Y ** 14.02.15, 09:43
                                          witaj Lusia,
                                          oczywiscie z wzajemnoscia
                                          rownie mi milo przebywac w twoim towarzystwie wittualnym,jak i realnym
                                          miej sobie mily dzien ,jak i reszta zalogi http://i60.tinypic.com/282j8d5.jpg
                                          typowo szwedzkie sniadanie..
                                          • jaga_22 Re: ** WALENTYNKI** L U T Y ** 14.02.15, 10:21
                                            Witajcie..http://i62.tinypic.com/14ty7hd.gif .jak pozwolicie to dołączę do Waszego towarzystwa.
                                            Posyłam Wam słoneczko,piękny dziś dzień.
                                            http://i62.tinypic.com/oavor8.jpg
                                            • kendo Re: ** WALENTYNKI** L U T Y ** 14.02.15, 10:25
                                              oczywiscie Jagus,
                                              pozwalamy na bycie z nami zawsze o kazdej porze ,
                                              nie moze byc inaczej,
                                              a w dzisiejszym dniu Walentego,
                                              moc serduszek Ci posylamy i dla Twoich kotow rowniez
                                              http://i61.tinypic.com/2ltsshw.jpg wirtualne,ale na pewno beda super smakowac
                                              miej sobie udany dzien
                                              • lusia_janusia Re: ** WALENTYNKI** L U T Y ** 14.02.15, 10:28
                                                *Kendo, *Jaga, dziekuje, rowniez mi milo,
                                                *Jaga, Twoja Lenka juz wypatruje wiosny na balkonie, pewnie
                                                niebawem sie zjawi. Ciekawa swiata.
                                                • greis52 Re: ** WALENTYNKI** L U T Y ** 14.02.15, 17:50
                                                  pozdrawiam i słodkiego walentynkowego wieczoru zyczę...
                                                  • kendo Re: ** WALENTYNKI** L U T Y ** 14.02.15, 18:40
                                                    dziekuje Greis
                                                    zycze rownie tego samego Tobie
                                                    i reszcie Zalodze http://i59.tinypic.com/2nar4ox.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: ** L U T Y ** 15.02.15, 07:51
                                                    Mam nadzieje, ze wszyscy czuja sie dobrze, bo od tlustego czwartku do soboty,
                                                    (Walentynek) byly same przyjemnosci dla zoladka i w gronie rodziny i przyjaciol.

U mnie bylo wszystko normalnie, tylko pogoda mogla dopisac nam sloncem, ktorego
                                                    brakowalo na spacerach.

Dzisiaj WSYSTKIM zycze samych przyjemnosci niedzielnych, smaczynych obiadow, i dojadania
                                                    smakolykow pozostalych.
                                                    https://i61.tinypic.com/1zyin83.jpg
                                                  • kendo Re: ** L U T Y ** 15.02.15, 10:59
                                                    hmmmmmm Lusia
                                                    szampanskie sniadanie..

tak pogodowo okropnie,
                                                    ponoc bardzo zimno choc +3 w skali,

miejcie sobie udany niedzielny odpoczynek http://i57.tinypic.com/2meyie0.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: ** L U T Y ** 15.02.15, 11:19
                                                    *Kendo, wrocilam z "Maluszkiem"z e spaceru -parku,
                                                    i myslalam, ze zimny wiatr odmrozi mi brode.

Wprawdzie moje siadanie wygadalo inaczej, a zaraz bede
                                                    lunch zajadac, zeby tylko zeby mi sie zagrzaly, od zimna, bo pozniej
                                                    mnie bola, jak cos zjem cieplego, lub herbaty cieplej popije.
                                                  • maria88 Re: ** L U T Y ** 15.02.15, 11:42
                                                    U nas tez pochmurno i chociaz 0 temp. to w nocy był mróz i zimnym
                                                    wiatrem powiewa. Spacerek był nie długi bo moje psie nie chciało dlugo spacerkować.
                                                  • kendo Re: ** L U T Y ** 15.02.15, 11:46
                                                    *Maria
                                                    pieski sa madrale,
                                                    kiedy im zimno skaracja sobie spacery,
                                                    kiedy pada nie chca wcale wyjsc,
                                                    taki byl nasz Rex,nosa zza drzwi wystawil,oj pada to nie ide...

miej sobie udana niedziele w ciepelku ze smakolykami
                                                  • jaga_22 Re: ** L U T Y ** 15.02.15, 12:05
                                                    Witam,widzę,że pogodę mamy podobną,niby na plusie,
                                                    ale lodowaty wiatr wieje.

http://i58.tinypic.com/35jfdc1.jpg
                                                  • kendo Re: ** L U T Y ** 15.02.15, 12:15
                                                    *Jagus
                                                    dokladnie jest tu tak samo,
                                                    wrocili moje pany ze spaceru zmarznieci
                                                    sama zaraz do dzieciecia musze,ale z samochodu do domu to mnie nieowieje zimnem..

same smakolyki Jago,dziekuje http://i58.tinypic.com/15sa4r4.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: ** L U T Y ** 16.02.15, 09:52
                                                    Wirtualnie napilam sie kawki wczoraj i posmakowalam wszystkich smakowitosci.

Dzisiaj mamy poniedzialek od rana widac jakis pochmurny tylko +2C, bo przeciez jet zzziiimmmmaaaa...............

WSZYSTKIM zycze przyjemnego tygodnia, slonca na niebie i w sercach, zdrowka rowniez, nie chorojcie.
                                                  • slo-onko Re: ** L U T Y ** 16.02.15, 09:55
                                                    Taaaak jak jest zima to musi być zimno zgodnie z filmowym cytatemsmile
                                                    Cieplego poniedziałku na przekor zimiewink
                                                  • kendo Re: ** L U T Y ** 16.02.15, 09:57
                                                    witaj Lusienko,

ja dzis tez pozniej,obowiazki odrywaja od kompa,
                                                    zaraz z Bobby polece na dworek,widzac wietrznie i wilgotno

udanego staru na tydzien
                                                    a apropo paczkow i slodkosci,
                                                    to te w tym roku byly wzgledne smakowo,
                                                    do wirtualnej kawki pasuja.. http://i60.tinypic.com/2yl5rb8.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: ** L U T Y ** 16.02.15, 10:31
                                                    *Kendo, dziekuje, te w Biedronce co kupilam w Zielonej Gorze byly niedobre, (jakby papier sprasowany) smakowaly suche w srodku, juz wiecej tam nie kupie.
                                                    To sobie sproboje, jak porowerkuje, bo to juz moja pora
                                                    wg schematu dnia.
                                                  • greis52 Re: ** L U T Y ** 16.02.15, 10:48
                                                    pozdrawiam i miłych dni życzę
                                                    u mnie dziś wieje wietrzysko i śmieci roznosi po osiedlu
                                                    nie chce się wyłazić z domu...
                                                  • kendo Re: ** L U T Y ** 16.02.15, 11:47
                                                    *Greis
                                                    najgorzej z tymi smieciami,
                                                    jakos sie bardzo w oczy nie rzucaja jak niema wiatru,
                                                    tu w miescie niektore ulice zasmiecone -te gdzie arabi mieszkaja,a tak kiedys czysciutko bylo..

sworz sobie dzis dzionek mily z aromatyczna herbata i dobra lektura..
                                                  • jaga_22 Re: ** L U T Y ** 16.02.15, 12:02
                                                    Witam i słoneczko Wam podrzucam. http://s14.rimg.info/3dd83901e207fd0c7802a41e7fe93cc5.gif
                                                    Zjadłam do kawy pączusie Kendo,bo muffinek zabrakło.tongue_out
                                                    Dostałam dziś w przesyłce dużo orzechów brazylijskie,nerkowce,migdały i inne nasiona to będzie co gryźć przez miesiąc.big_grin
                                                    Miłego poniedziałku. http://s19.rimg.info/a82c8dc731ba7a5f8ba5ce29aa99e928.gif
                                                  • lusia_janusia Re: ** L U T Y ** 16.02.15, 13:11
                                                    *Jago, to musisz miez mocne swoje zeby, bo mi trodno grysc te nerkowe, jezeli to te o ktorych mysle.
                                                  • jaga_22 Re: ** L U T Y ** 16.02.15, 13:19
                                                    Dla mnie są migdały,reszta córki,ale brazylijskim też daję radę,
                                                    nerkowców dawno nie jadłam,
                                                    ale jak się potrzyma trochę w buzi,to miękną,za nimi nie przepadam.
                                                  • lusia_janusia Re: ** L U T Y ** 16.02.15, 13:36
                                                    *Jaga, no wlasnie, trzeba sobie radzic. mi najbardziej odpowiadaj wloskie
                                                    orzechy i moge badz ile ich jesc co dzien i nic sie nie dzieje.
                                                  • kendo Re: ** L U T Y ** 16.02.15, 14:12
                                                    *Jagus

juz odliczasz do Wielkanocy??
                                                    stesknilas sie za mazurkami czy jajeczkami?????????????????

orzechy ktorejs mnie uczulaja i nigdy nie moge testu zrobic bo zapomne,jak je kupie-tu sie nazywaja "jako naturalne cukierki"

*Lusia
                                                    a co chcials,by sie dzialo po orzechach??
                                                    dzis z nimi sobie jablka upieklam..i miodem polalam,
                                                    pychotaaaaaaaaaaaaaaa

milego popoludnia
                                                  • lusia_janusia Re: ** L U T Y ** 16.02.15, 14:35
                                                    *Kendo, a propo miodu, dzisiaj w sklepie widzialam syrop Agawy+akacjowy miod
                                                    (albo to tez byl i miod z agawy. Zastanawialam sie czy kupic 250 g,39,- kr. Mam
                                                    jeszcze co go nie zjadlam to nie chce robic zapasow,
                                                  • kendo Re: ** L U T Y ** 16.02.15, 17:36
                                                    lusia_janusia napisała:

> *Kendo, a propo miodu, dzisiaj w sklepie widzialam syrop Agawy+akacjowy miod
                                                    > (albo to tez byl i miod z agawy. Zastanawialam sie czy kupic 250 g,39,- kr. Mam
                                                    > jeszcze co go nie zjadlam to nie chce robic zapasow,

hmmmmmmmmmmmm..
                                                    no wlasnie,tez mam pre sloiczkow ,z rzepaku/liopowy..musze pokonczyc
                                                    bedzie pewnie w dalszym ciagu na polce w sklepie..chyba w Coop je widzialas,bo maja szeroki wybor...
                                                  • lusia_janusia Re: ** L U T Y ** 16.02.15, 17:40
                                                    *Kendo, w Coop widzialam mniejsze i po 59,-kr
                                                    a te byly w Netto, kolo lasku brzozowego.
                                                  • lusia_janusia Re: ** L U T Y ** 16.02.15, 17:53
                                                    *Kendo, pokazali dzisiaj nowe pieniadze w TV te stare wazne do 2016.
                                                  • lusia_janusia Re: ** L U T Y ** 17.02.15, 02:01
                                                    Spicie sobie pewnie, juz na drugim boku.
                                                    A ja jeszcze zasiedziana, ale juz sie odmeldowuje.
                                                    Do rana.
                                                  • slo-onko Re: ** L U T Y ** 17.02.15, 07:44
                                                    Witam we wtorek.
                                                    Kawa pachnie i faworki,ktore przyniosła kolezanka z pracy. takie inne niż tradycyjne. sa bardzo bardzo cieniutkie, a kiedy wkłada się je do buzi to pekaja i ulegaja rozpadowy jak kościelny opłatek big_grin można jesc i jesc bez końca,sa tak delikatne. fajne,ale jak dla mnie za mało "konkretne",mogłabym zjeść ich cala miske smile
                                                    MIlego dzionka.
                                                  • lusia_janusia Re: ** L U T Y ** 17.02.15, 08:28
                                                    *SLO, oj to faktycznie oszukane, i zdradzieckie, bo zjada sie duze ilosci
                                                    i prawie nie czuje, a tluszczyk sie odklada.

U mnie temperatura stoi na zewnatrz na "0", chyba bedzie zimno rowerkowac,
                                                    "Maluszek" juz tez po sniadaniu a ja dopijam kawe z Wami.
                                                    Zycze WSZYSTKIM przyjemnego wtorku, zdrowka i slonca na niebie.
                                                  • maria88 Re: ** L U T Y ** 17.02.15, 09:56
                                                    W nocu było -10 na balkonie teraz -2. Zimno chociaz słonecznie.
                                                    Nie wiadomo jak sie ubrać. Niby futro nie pasuje ale łatwo sie
                                                    przeziębić spacerując.
                                                  • slo-onko Re: ** L U T Y ** 17.02.15, 10:00
                                                    Mario nie ma się czym przejmować, jeśli czuje chlod wkładam czapke, jeśli czuje cieplo nawet w mroz to wkładam polbuty. każdemu wg potrzeb. fakt,ze temperatura jest zmienna, rano zimno, popołudniu cieplo,ktore zapowiadają, zawsze można zdjąć spod plaszcza. od jutra 8 stopni na plusie zapowiadają,toz to latobig_grin
                                                  • lusia_janusia Re: ** L U T Y ** 17.02.15, 10:40
                                                    *maria88. *SLO,
                                                    to zimowa pora may wczesna wiosne, u mnie tez zapowiadaja
                                                    wzrost temperatury, zobaczymy jak bedzie w praktyce.
                                                    A ubieram sie zawsze wg swojego odczucia.
                                                  • jaga_22 Re: ** L U T Y ** 17.02.15, 10:44
                                                    Witam ,ma być +2 z rana było -5st.
                                                    ważne ,że mam słonko.W nocy źle mi się spało,było bardzo wysokie ciśnienie i hulało wietrzysko,aż musiałam wziąć tabletkę,a i tak tylko do 5.30 dospałam.
                                                    Po śniadanku,upiekłam muffinki i zjadłam aż dwie do kawy.Takie
                                                    gorące to szybko znikają. wink

Miłego wtorku,słyszę,że ludzie bardzo chorują,bo odporność słabnie.
                                                    Życzę zdrówka.

http://i61.tinypic.com/55f10.jpg
                                                  • kendo Re: ** L U T Y ** 17.02.15, 10:53
                                                    witajcie,
                                                    ja dzis z opoznieniem,bo chcialam wczesniej sklep zaliczyc,bo inne obowiazki zaplanowalam,
                                                    ale chyba nic z tego nie bedzie,bo wypozyczylam az 3 ksiacki o wzorach na drutach...

*Mario,
                                                    ubieraj sie tak by cieplo Ci bylo,
                                                    tak jak Lusia to czyni,
                                                    Sloo zawsze sie zlosci za nadmiar zimowych rzeczy
                                                    *Jaga i Lusia cos nie spali...??

miejcie sobie udany wtorek
                                                  • greis52 Re: ** L U T Y ** 17.02.15, 19:14
                                                    zdrowego i spokojnego wieczoru życzę!
                                                  • lusia_janusia Re: ** L U T Y ** 18.02.15, 08:49
                                                    *Greis, mam nadzieje ze Twoj wieczor byl rowniez spokojny i zdrowie wsrod tyly ludzi wokol nas chorych Tobie dopisuje.

*Jaga, po tym kolorowym niebie u Ciebie chyba dzisiaj nie wieje wiatrem.

U mnie za oknem wyglada slonecznie +4C przed domem w malym parku ludzie z komuny sprzataja juz wiosennie.

Przejazdzka rowerowa sie uda, a o godz,14 przyjdzie "Maluszek" na sluzbe to pewnie bedzie chcial dluga runde zaliczyc zanim przyjdzie wieczor.

Zadnych konkretnych planow na dzisiaj, na luzie bez stresu u mnie.

Wszystkich pozdrawiam, zycze, zdrowka i slonecznego nieba.
                                                  • kendo Re: ** L U T Y ** 18.02.15, 09:36
                                                    *Lusia,
                                                    tak,dzis to i ja na rower planuje,
                                                    czas zaczac juz trening bo moze i do miasta ktoregos dnia dojade..

slonecznie ale i wietrznie,

przemilej srody Wszystkim zycze.
                                                  • jaga_22 Re: ** L U T Y ** 18.02.15, 09:42
                                                    Witam...http://s20.rimg.info/0bb12b6bc6ca92a627e562d828b03158.gif
                                                    Chyba lepiej już nie będzie,słonko nie wyszło,w nocy znowu było -5
                                                    w dzień ma być +4 jak u Lusi.
                                                    Na razie siedzę i dumam co robić,jakoś nie mam na dziś zachęty ani ochoty.
                                                    Miłej środy.
                                                    https://www.suwaczek.pl/cache/ece78ca9a1.png
                                                  • kendo Re: ** L U T Y ** 18.02.15, 09:52
                                                    hej Jagusia
                                                    no jak slonka brak,
                                                    to i jakos checi rowniez do czego kolwiek,
                                                    ale" zaskoczysz do dnia" pewnie,jak mufinke skonsumujesz..(oczywiscie zart)

miej sobie mimo wszystko udany dzionek...
                                                  • slo-onko Re: ** L U T Y ** 18.02.15, 11:17
                                                    się doczlapalam, jak po schodach tak wysoku do tego waonku jak na Giewontbig_grin
                                                    prackuje,szukam fajnych ofert wakacyjnych, podjadam,popijam i popiskuje na forum.wiele czynności naraz o.
                                                    milych chil na dzisiaj.
                                                  • jaga_22 Re: ** L U T Y ** 18.02.15, 12:47
                                                    Sloo co innego Ty pracujesz,a my? wink
                                                    Przyszedł nowy telewizor ,przyjedzie w sobotę syn to go usadowi na ścianie.
                                                    Szkoda tego starego Panasonica,jeszcze tak dobrze odbiera,ale
                                                    starszego kalibru,jest grubaśny i pewnie więcej prądu żre mimo,że mniejszy.wink
                                                  • kendo Re: ** L U T Y ** 18.02.15, 14:30
                                                    hi,hi Sloo,
                                                    no ale okreslila wsspinacze na Vietule..
                                                    nieraz tez tak wyjdzie,ze jest gdzies tam i trzeba dobrnac,

i co naszla cos ciekawego-urlopowego??

*Jagus
                                                    tez mielismy ta marke i dobrze chodzila,
                                                    wymienilismy sukcesywnie..
                                                    technika biegnie a my ledwo za nia nadarzamy..

miejcie sobie mile popoludnie.
                                                  • lusia_janusia Re: ** L U T Y ** 18.02.15, 15:08
                                                    *SLO, zyjesz juz emocjami lata, ciekawa jestem cyz preferujesz wyjazdny nadmorskie, w gory, czy sielanke wiejska, jest przeciez teraz taki duzy wybor wszystkiego, ze wg kasy mozna sobie wybrac to co sie chce?.
                                                    Powodzenia odpowiedniej oferty zycze.

*Jaga, moj stary sie zepsul i kupilam tez plaski , na razie jestem zadowolona, bo z kanapy czytam tekst w filmach zagranicznych, nie mamay lektora ktory tlumaczy. A ten stary-dobry, nie mozesz dac mezowi do pokoju zeby sobie ogladal swoje programy?(przepraszam za propozycje).

*Kendo, rowerkowalam, ale ladnie z pogoda to tylko jest przez okono,
                                                  • kendo Re: ** L U T Y ** 18.02.15, 15:25
                                                    najgoresz Lusia to teraz rozne pylki kwitnace,
                                                    oczy lzawia/z nosa ciecze...ech...tak,dzis nie za bardzo rowerowo,
                                                    ale zaliczylam i juz...
                                                  • jaga_22 Re: ** L U T Y ** 18.02.15, 16:53
                                                    Lusiu,ten nowy będzie w stołowym,tam gdzie mąż siedzi cały dzień,bo ja
                                                    u siebie w pokoiku malutkim komputerowym,mam swój.A stary będzie czekał jak córka kupi swoje mieszkanie,to drugi jej się przyda.
                                                  • slo-onko Re: ** L U T Y ** 18.02.15, 20:26
                                                    Lusiu gory preferuje u nas i te bliskie i wysokie. Nie pogardze Slowackimi Tatrami. Morze....sporadycznie, lubie ale w porach odludnionych. Wies mam zawsze dostepna od wiosny do wczesnej jesieni i blisko.
                                                    ciekawe jakie lato bedzie w tym roku.
                                                    leci pogoda w tv,zaraz zobacze czym jutro zaskoczy nas dzien?
                                                    u mnie 0 stopni w nocy, pol slonka i 7 na plusie w dzien,niezle.
    • slo-onko Re: **L U T Y ** 19.02.15, 07:30
      Kolejny dzień trzeba zacząć, może uśmiechem?
      Duzo wesołych chwil na dzisiaj wszystkim spiochom, nocnym markom i rannym ptaszkomsmile
      • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 19.02.15, 07:56
        *SLO, kobieta pracujaca, ale ja tez juz od godz.7,oo na nogach, zjedlismy sniadanie z "Maluszkiem", corka
        wyslala sms ze jest juz w autobusie z pracy, wiec zaraz pojdzie do domu.

A ja musze sobie obowiazkowy rowerek zaliczyc i przygotowac sie do waznej wizyty.

WSZYSTKIM duzo slonca na niebie zycze, trzymajcie sie zdrowo przy czwartku.
        • jaga_22 Re: **L U T Y ** 19.02.15, 08:47
          Witam wyjątkowo wcześnie jak na mnie.Za oknem okropnie szaro,
          pada mżawka,na chodniku ślizgawica,bo w nocy mróz.Nogi będą zagrożone.
          Pozdrawiam https://liubavyshka.ru/_ph/130/2/521868321.gif?1404111798
          http://i57.tinypic.com/wb78lv.png
          • slo-onko Re: **L U T Y ** 19.02.15, 09:44
            oooo to jakbym siebie widziala w tej lodowce smile)
            ciastko było od rana do kawy jak codzien. zaraz będę myslala o sniadaniu lub owocu, bananie to prawie jak sniadanie, bardzo tersciwy, a dwa banany to prawie jak obiadowe drugie danie big_grin
          • kendo Re: **L U T Y ** 19.02.15, 09:48
            jak sie ciesze,
            widzaz was z rana smirkloo/Jaga z fajnym obrazkiem ,ze ciastko mozna sobie zjesc zamiast slodyczy..super,/Lusia

tu zapowiad sie chyba na wzglednydzien pogodowy,
            oby tak bylo..

miejcie sobie wszyscy milo http://i60.tinypic.com/r6y8p1.jpg
            • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 19.02.15, 10:24
              *Jaga, *SLO, *Kendo, ni jak sie nie da oszukac smaku na slodycze, bo to rzadzi,
              ja juz mam przy kompie ciasteczka, co nigdy ich nie mialam, ale te zjem i koniec.
              Natomiast stoi tez miseczka ze slodka ingägera, wczortaj zajadalam bo migrena mnie
              straszy, i na razie chyba przeszlo.
              • kendo Re: **L U T Y ** 19.02.15, 10:44
                racja Lusia,
                te slodkosci to zmora dla mnie na "stare lata moje"

a to jednak poskutkowal imbir..
                musze sobie zakupic "pod komputer"
                zawsze to zdrowsze niz ciuciu..
                • maria88 Re: **L U T Y ** 19.02.15, 12:39
                  Niech się nareszcie wyklaruje co z tą zimą. Czy chować rzeczy zimowe i szykować wiosenne?
                  • kendo Re: **L U T Y ** 19.02.15, 18:24
                    hej Mario
                    nam tu zapowiadaj juz wiosne...

ale puki co to wieja wiatry polnocne i oziebiala caley organizm..
                    nie chowam jeszcze nic zimowego,
                    a pranie zimowych rzeczy po zesonie dopiero w maju to robie,
                    bo przewaznie na ostaniego kwietnia sniegiem tu sypie,albo bardzo zimno jest.

milego wieczoru
                    • slo-onko Re: **L U T Y ** 20.02.15, 07:47
                      Zaczynamy weekendowac, wszystkiego zatem dobrego !
                      • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 20.02.15, 08:18
                        *SLO, dziekuje i wajemnie.
                        Tylko zeby jeszcze pogoda nam dopisala, bo cieplo nie jest +3C.
                        U mnie za oknem ulice mokre i chodniki, wilgotno, nieprzyjemnie.
                        Porzadny deszcz by sie przydal zeby ta sol i piach troche splukal z ulic.

WSZYSTKIM zycze, przyjemnego piatku, zdrowka i slonca na niebie.
                        • slo-onko Re: **L U T Y ** 20.02.15, 08:32
                          Lusiu u mnie wczoraj rano przyjemnie cieplo,a dzisiaj dla odmiany zimnica i szron na szybach auta, co się naskrobalam....
                          Luty obuj buty? ani mi się sni ! nie poddam się mrozowi chyba,zeby sniegu napadalo to inaczej nie wypada.
                          • kendo Re: **L U T Y ** 20.02.15, 08:58
                            to prawda,
                            pogoda dzisiejsza nie nastraja do spacerow,
                            tylko w domu siedzenia przy aromatycznych piciach z jakims ciachem czy smakowiata kanapka..

miejcie sobie udany ostani dzien pracy..
                            http://i57.tinypic.com/jkg9pt.jpg tyle sniegu u pieskow w ameryce spadlo
                            a jeszcze wczoraj im zaczelo pruszyc,
                            w Australi wielki sztorm ...
                            • maria88 Re: **L U T Y ** 20.02.15, 09:07
                              A mnie cos zaczęło wczoraj wieczorem brać. Miałam okropne dreszczce i troche temperatury.
                              Bołały mnie wszystkie stawy. Wziełam APAP wysmarowałam sie spirytusem i dzisiaj
                              jest dobrze. Postaram sie nie wychodzić, spania n ie likwiduję tylko będe sie kurować.
                              • kendo Re: **L U T Y ** 20.02.15, 09:14
                                *Mario
                                oj/oj,to typåowo grypowo sie czyta,
                                dobrze,ze "odgonilas" chorobsko, niemniej jednak jeszcze cos zastosuj profilaktycznie i "trzymaj sie w domowych pieleszach"..
                                zdrowa zyczymy.. http://i61.tinypic.com/2gt4y39.jpg
                                • jaga_22 Re: **L U T Y ** 20.02.15, 09:22
                                  Mario,a kto z pieskiem pójdzie na spacer?
                                  Myślałam,że będzie brzydko,ale już słonko wyszło i ma być +7
                                  Wrzuciłam pranie,upiekłam muffinki,będzie wnuczek .
                                  Życzę zdrówka.
                                  Oj telefon dzwoni,papa miłego dnia.smile
                                  • greis52 Re: **L U T Y ** 20.02.15, 09:35
                                    pozdrawiam i znów weekend
                                    czas leci, do swiąt już bliskosmile
                                    przyjemności moc życzę!
                                    • kendo Re: **L U T Y ** 20.02.15, 09:51
                                      *Jaga/Greis,

tak,Jagusia zadbala bysmy codziennie patrzeli jak Wielkanoc sie skrada...

miejcie sobie mily dzionek no dopisze,ze smacznymi m u f i n k a m i
                                      • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 20.02.15, 16:06
                                        https://i59.tinypic.com/2z3qis9.jpg
                                        To chetnie sie poczestuje, pasuje przy dzisiejszej pogodzie do kawki,
                                        ktora teraz popijam.
                                        Zycze udanego wieczoru wszystkim, za chwile nadejdzie.
                                        • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 20.02.15, 16:15
                                          *SLO, to popatrz co z ta pogoda, zarty sobie stroi, i pewnie bedzie tak, ze w kwietniu maju sypnie niespodziewanie sniegiem, ale grunt to nie poddawac sie pogodzie,

*Kendo, wlasnie tez sledze pieski w USA i syzyfowa prace maja, z tym uprzataniem sniegu, prawie juz chyba im wszystko jedno czy pada czy nie,.
                                          ale tylko szkoda pieskow, bo im zimno i zle biegac po sniegu.

*maria.88, oj niedobrze, takie jakes grypowe symptomy dostalas, ale zadzialalas prawidlowo, wic moze wiruski sie rozmysla i pojda dalej. Zycze zdrowka.

*Jaga, widzisz, jakie to proste, bo muffinki b,szybko sie robia i smakuja o kazdej porze dnia i roku, oraz pasuja prawie na kazdy poczestunek.
                                          Wnuki pewnie lubia Cie odwiedzac, bo wiedza, ze zawsze u Ciebie cos slodkiego na nich czeka - to milo ze tak dbasz o poczestunek dla gosci Cie odwiedzajacych.
                                          • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 20.02.15, 16:18
                                            Ojejku zapomnialam o *Greis, przeciez tez tu z nami urzeduje.
                                            Milego wypoczynku podczas weekendu Ci zycze.

Oczywiscie dla wszystkich tez.
                                            A taka pizze to ew, po spacerku w naturze bedzie spakowala chyba wszystkim,
                                            https://i58.tinypic.com/51afky.jpg
                                            • kendo Re: **L U T Y ** 20.02.15, 16:50
                                              *Lusia
                                              alez smakolyki pozadawalas..

mi budyn posmakowal z dodatkiem czarnych pozeczek galaretka co zrobilam a pancio "cciamcial" tak,
                                              jak nasze pisiunki kiedy im smakuje cos najbardziej..

milego wieczoru.. http://i61.tinypic.com/ml1tg0.jpg
                                              • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 20.02.15, 17:28
                                                Moj komp odmawia mi posluszenstw, znikaja mi cale strony i sa biale, musze roznymi drogami wchodzic do linkow,
                                                Tez tak u Was funkcjonuje?
                                                • kendo Re: **L U T Y ** 20.02.15, 17:52
                                                  u mnie na razie OK z kompem
                                                  • jaga_22 Re: **L U T Y ** 20.02.15, 18:07
                                                    U mnie w ogóle do południa nie było internetu,a wczoraj cały dzień.
                                                    Mam nadzieję,że już będzie dobrze.
                                                    Miłego wieczoru...coś Marii nie widzę,chyba się kuruje.
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 21.02.15, 09:11
                                                    Wczoraj mialam sprawdzony komp i jest dobrze, nie ma na nim zadnego bledu, to sobie tlumacze .. zlosliwosc rzeczy martwych.

Ranek zadeszczony, to dobrze bo bylo sucho i sol na chodnikach ulicach lezala, mam nadzieje ze juz splynelo wszystko do kanalow sciekowych.

Musze poczekac jak przestanie padac i wybiore sie sama marszowac.
                                                    Zycze WSZYSTKIM przyjemnej soboty, zdrowka i ladnej pogody.
                                                  • jaga_22 Re: **L U T Y ** 21.02.15, 09:16
                                                    Witam serdecznie.Dzień zapowiada się ładnie,słonko przez mgłę ale
                                                    wazne ,że jest.Dziś przyjedzie starszy syn,sam,bo tym razem Martynka
                                                    dostała temperatury. Co za złośliwy wirus.

http://i58.tinypic.com/2a7sz8n.gif
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 21.02.15, 09:48
                                                    hej LUsia/Jaga

no coz potrzeba by bylo ulewy by splukalo sol zimowa z ulic /chodnikow,
                                                    tez czuje ja w ustach..

*Jagus
                                                    ,
                                                    obecny virus bardzo zlosliwy,
                                                    Lusia opowiadala,ze u jej Corki ludzie w prcy zapalenia pluc podostwali..
                                                    kaszel ciagnacy sie wieki..

zdrowia dla Wnuczek zycze i dziekje
                                                    za piekny wiosenny akcent z rana przy tutejszej zachurzonej pogodzie.

miejcie sobie udany odpoczynek sobotni
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 21.02.15, 10:04
                                                    *Jaga, jaki piekny, wesoly, wiosenny widoczek.
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 22.02.15, 08:54
                                                    Niedziela zapowiada sie slonecznie. "Maluszek" powedrowal do domku przyjdzie na
                                                    sluzbe wieczorem.
                                                    Cala niedziele mam dla siebie?. Obiad ugortowany, nawet z deserem.
                                                    Wczoraj bylam u Kendo, to moze Kendo bedzie chciala przyjechac do mnie dzisiaj?.

WSZYSTKIM zycze zdrowia i przyjemnosci niedzielnych.
                                                    https://i58.tinypic.com/14mt2k7.jpg
                                                  • jaga_22 Re: **L U T Y ** 22.02.15, 09:09
                                                    O! jakie fajne muffinki,zaraz się poczęstuję do kawy. big_grin
                                                    Dziś też ładny dzień,słonko świeci,ma być +7st. Obiadek też mam,bo wczoraj więcej ugotowałam.
                                                    Miłej Niedzieli razem spędzonych i fajnych spacerków. http://smayls.ru/data/smiles/smayliki-emocii-2256.gif
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 22.02.15, 09:22
                                                    witajcie przy niedzieli,
                                                    pewnie juz i po kapieli
                                                    zaczynacie dzionek odswietnie..

zapowiada sie rownie slonecznie i pachnie juz wiosna na dworze..

*lusia zabawne mufinki...

*Jagusia,
                                                    no sliczny dog w podpisie..obserwujemy ta rase w ameryce

a to wczorajsze Lusi mufinki,
                                                    porosly jak czynne wulkany http://i57.tinypic.com/13yjzfa.jpg
                                                  • dorka556 Re: **L U T Y ** 22.02.15, 09:25
                                                    Witam serdecznie, po powrocie ze stolicy.
                                                    Piękne wiosenne kwiatki w czołówce a szczególnie krokusy przypominają mi, że niedługo będę musiała się przygotowywać do powrotu na Podhale.
                                                    Udanej, słonecznej niedzieli.
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 22.02.15, 10:07
                                                    *Dorka, witaj po odwiedzinach w stolicy, wrocilas sie jeszcze dotlenic nadmorskim powietrzem, Julka zdrowa, ale nacieszyla sie babcia, razem bylo Wam chyba przyjemnie, mimo jej choroby.

*Jago,DOG w odpowiednim towarzystwie ladnie prezentuje sie po Twoich wpisach.

*Kendo, Twoj serniczek wczoraj byl bardzo dobry, jak zreszta zawsze.
                                                  • jaga_22 Re: **L U T Y ** 22.02.15, 12:45
                                                    Fajnie wyrosły muffinki,chyba zależy w co się je wkłada.
                                                    Serniczek też mi został,upiekłam skromny,bo miałam tylko 0.5 kg sera.
                                                    Julka Dorki szybko wyzdrowiała,a za moją ciągnie się kaszelek.
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 22.02.15, 19:44
                                                    witajcie wieczornie
                                                    jak milo sie znowu czyta wpisy Dorki,
                                                    dobrze,ze Julka wyzdrowiala a Babcia sie nacieszyla Wnusia,
                                                    chyba nie bylo bardzo uciazliwie??

*Dorka
                                                    dzieki za czolowkowe kwiatki,

*Lusia
                                                    dziekuje,
                                                    na zdrowko,dzis maly spacer zrobilysmy to "salilysmy" co nieco wczorajszych i dzisiejszych kalori

*Jagus
                                                    tym razem Lusi mufinki rosly w rozne strony dzis poczestowala mnie "scietym trapezem" tak bym ja okerslila,
                                                    moze to od maki tez zalezy..bo kupujemy z roznych firm..

miejcie sobie mily wieczor.,moze tam z jabkami pieczonymi..
                                                    http://i59.tinypic.com/11gkfox.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 22.02.15, 22:39
                                                    *Kendo, jak pojechalas, to sie zdzemnelam, kprzyjelam "Maluszka"
                                                    i chyba bede koledowac polowe nocy.
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 23.02.15, 08:26
                                                    https://i62.tinypic.com/vpdxm9.gif
                                                    Ostatni poniedzialek lutego, na drugi tydzien juz MARZEC i prawie wiosna.

W jej oczekiwaniu zycze WSZYSTKIM kreatywnego oczekiwania, zdrowia
                                                    i przyjemnosci sssaaammmyyyyych.
                                                  • dorka556 Re: **L U T Y ** 23.02.15, 08:50
                                                    Dzień dobry, miłego dnia wszystkim.
                                                    http://s13.rimg.info/ba774134c3edf3a1e4710829664bdac0.gif
                                                  • greis52 Re: **L U T Y ** 23.02.15, 08:58
                                                    pozdrawiam i spokojnego pogodnego końca lutego życzę,
                                                    nie ma co narzekać na ten krótki miesiąc, wiosenna aura,
                                                    dodatnie temperatury i sporo słońca, fajniewinkjest...
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 23.02.15, 10:57
                                                    *LUsia/Dorka/Greis
                                                    to prawda,
                                                    luty laskawy byl z opadami sniegu i mrozami,
                                                    slonca pod dostatkiem tez jes..

dziekuje za udany dzien
                                                    zyczac Wam :obecnym/nieobecnym tego samego

http://i60.tinypic.com/i2vole.jpg posylam juz wiosenne bratki ulozone tu w miescie ,jednego roku ..jako "herb miasta"
                                                  • jaga_22 Re: **L U T Y ** 23.02.15, 11:00
                                                    Witajcie,dziś jakoś pochmurno.
                                                    Może sobie jabłuszko upieczone zjem,bo nijak mi normalne nie wchodzą.
                                                    Nie wiem co jest.Nie chce mi się owoców.Pomarańcze leżą,trochę
                                                    skubnę winogronko.
                                                    http://i58.tinypic.com/md2t7t.gif
                                                  • maria88 Re: **L U T Y ** 23.02.15, 11:04
                                                    U mnie jest słonko "nie pewne". +5 spacerkowałam z psinką chwilkę
                                                    bo jednak nie ma ciepłego powiewu wiosny.
                                                    JAGUS* chyba tez będe piec jabłuszka raobiłaś mi apetytu.
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 23.02.15, 11:09
                                                    hej Mario

tu juz po szybach deszcz splywa,
                                                    wiatr,
                                                    a planowalam sobie dlugi spacer..

zdrowka dla psiunki zycze i smacznych pieczonych jablek z orzechem wloskim i miodem
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 23.02.15, 11:17
                                                    dla Jagusi zrobilam wpis
                                                    i jakos go "wsiorbalo"
                                                    a zyczylam Ci apetytu na owoce i udanego dnia
                                                  • jaga_22 Re: **L U T Y ** 23.02.15, 14:41
                                                    Mario a mnie na jabłuszko to podkusiła Kendo,ale jeszcze nie zrealizowałam.wink
                                                    Mój przyniósł mi pod nos jakieś malutkie kluseczki ze skwareczkami i surówką i musiałam zjeść.big_grin na jabłuszko na razie nie starczyło miejsca.wink podgryzam migdały.
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 23.02.15, 15:33
                                                    hi.hiiiiiiiiiiii..
                                                    ale masz dobrze Jagus,
                                                    pod "nosek podsuwaja",nieraz sobie takie kluseczki u mamy robie i dodaje bialego sera...mniam...
                                                    migdaly bardzo zdrowe,ale nie za duzo,bo jak kazdy orzech ma w sobie tluszcze..
                                                    ktore tu i tam sie odkladaja

milego popoludnia Wszystkim z akcentem wiosennym i pachnacym
                                                    http://i58.tinypic.com/28gqzq1.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 23.02.15, 15:39
                                                    *Kendo, tera juz po remoncie ratusza i nowe chodniki ulozyli, to ciekawe jaki bedzie tej
                                                    wsiony arangeman z kwiatow.

*jaga, *maria.88. *Dorka, *SLO, *Greris, *Pia, *Xystos
                                                    ja sie zastanawialam jaki sobie podwieczorek wybrac, zrezygnowalam z jablek, bo wiecej
                                                    mialam smak na rachuchy, i zrobilam sobie,
                                                    juz pojadlam teraz tylko kawka sie racze.
                                                    Wystarczy dla Was tez... prosze...
                                                    https://i57.tinypic.com/2myvtr7.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 23.02.15, 15:42
                                                    *Jaga, no ta biedronka rozbrajajaca, typowo wiosenna.
                                                    *Kendo, konwalnie, az poczulam ich zxapach, bardo lubie.

Przyjemnego popoludnia,
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 24.02.15, 09:25
                                                    *Lusia
                                                    no tymi racuchami to pobilas rekord smakowy pewnie nie caly tydzien..

dziekuje za "zapach konwalijowy"
                                                    tez je lubie...szkoda,ze w ogrodzie jak szalone sie rozrastaja...

witajcie Zalogo,
                                                    juz wtorek,bardzo sloneczny zreszta,
                                                    niewiem co sadzic,cos jakby mnie przeziebienie "bralo"..
                                                    ale co tam "glowe pod pache biore i ide dalej"

przemilego dnia w pelnym zdrowiu i bez problemowego dnia zycze
                                                    http://i60.tinypic.com/5xiple.jpg
    • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 24.02.15, 09:23
      Pieknym sloneczkiem WAS WSZYSTKICH pozdrawiam, zyczac przyjemnego dnia w zdrowiu.

Zainspirowana jestem troche sprzataniem w szafach, a moze gdzies za miasto porowerkowac?
      jeszcze mam plany niesprecyzowane.
      • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 24.02.15, 09:38
        *Kendo, to masz przeciez rozne mikstury w domu,
        nie zapomnij o Rutinoscorbin 4x4 dziennie i Przejdzie w zarodku?.

Dziekuje za kawke, swoja tez juz wypilam,
        • kendo Re: **L U T Y ** 24.02.15, 09:51
          lusia_janusia napisała:

> *Kendo, to masz przeciez rozne mikstury w domu,
          > nie zapomnij o Rutinoscorbin 4x4 dziennie i Przejdzie w zarodku?.
          >
          > Dziekuje za kawke, swoja tez juz wypilam,

dziekuje LÖusia
          zainspirowana czym innym,calkowicie zapomnialam,zaraz sobie namodze wszystkiego po troche by byc zdrowa,
          ale tez dobrze stopy wymoczyc i pod pierzynen myknac...

zobacz do watka "spacer po parku i ogrodzie,albo ten link otworz-cenzor moze zdjac,a ogrod w sobie ma ciekawa tematyke
          www.expressen.se/allt-om-resor/snoppar-och-rumpor-i-ny-erotisk-tradgard/
          • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 24.02.15, 09:58
            *Kendo, ju poogladalam, osobiscie tylko ta dame w kwiatach bym ew,
            chciala miec w swoim ogrodzie.
            • greis52 Re: **L U T Y ** 24.02.15, 10:04
              zdrowia życzę chorującym
              pozdrawiam i milutkiego dnia...
              • kendo Re: **L U T Y ** 24.02.15, 10:11
                Greis
                wzajemnie Tobie tez tego zycze i sloneczka..

Lusia
                zdjecie 7 skojazylam najpier w amerykanska pilka,co to sobie odbieraja biegajac po boisku..
                wiec i moglabym w swoim ogrodzie je ulozyc...hi.hi....
                http://i61.tinypic.com/2nixult.jpg ,jak widac,kazdy co innego widzi patrzac na sztuke
          • jaga_22 Re: **L U T Y ** 24.02.15, 10:10
            Ciekawe co by się u nas działo jakby takie wodotryski zainstalować?tongue_out
            Może więcej dzieci by się rodziło? wink
            I znowu słodkości,jak ja wytrzymam,jeszcze muszę poczekać z godzinkę.
            Lepiej nie łączyć ze śniadaniem,za dużo kalorii naraz.
            Jestem mile zaskoczona,nie chodziłam na bieżni ze 2 tyg.
            bo miałam wysokie tętno,a dziś bardzo dobre,myślę,że te migdały się przyczyniły,nie mam innego pomysłu.Będę jadła regulaminowo 10 szt dziennie,bo jadałam 2 razy tyle.Zobaczę jutro.
            Witam i miłego wtorku życzę.
            • kendo Re: **L U T Y ** 24.02.15, 10:19
              *Jagus
              a to dobrze,ze znalazlas nautralna medycyne na zbicie cisnienia,
              tak trzymaj,oby tylko waga do gory nie poszla w zamian ze cicnienie w dol poszlo..

trzymam kciuki Jagus..
              • slo-onko Re: **L U T Y ** 24.02.15, 19:38
                Forumeczki trzymajcie sie cieplo i uwazajcie na chorbska. u nas panuje jakas choroba epidemia. sama nabawilam sie grypy i lezakuje w domu co i dobrze, "chwile" odpoczne jak czlowiek big_grin
                nawet pisac mi sie nie chcialo,ale widac jest nieco lepiej sokoro przysiadlam to netu.
                milego wieczorku i cieplego,bo lutowe dni wciaz wietrzne i zimne.
                • kendo Re: **L U T Y ** 24.02.15, 20:01
                  *Sloo dobrnelas do dziendoberka..
                  no tak,tu tez chorobska atakuja,
                  ja sama cos tez nie za bardzo po pielegnacjach a wlasciwie po dowiezieniach medycyn przeciwgrypowych..
                  jakos sie tez kuruje i na razie OK,zobacze jak bedzie rano,
                  kuruj sie Sloo i jakies rosolki sobie gotuj,to pomaga na wszelakie dolegliwosci

miej sobie dobry wieczor.
                  jak rowniez i te same zyczenia dla calej Zalogi
                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 24.02.15, 20:06
                    *SLO, przy takiej zwariowanej zimie nic dziwnego ze ludzie choruja,
                    czepiaja sie rozne wirusy na dzieci i doroslych a nawet i na zwierzeta.

Kuruj sie w lozeczku, wygrzewaj, popijaj herbatki z miodem i cytryna, jak Ci smakuja.
                    A gdzie jestes w swoim domku,? mieli Ci remont w lazience robic?
                    • slo-onko Re: **L U T Y ** 24.02.15, 21:29
                      Lusiu do lazienki wchodza w przyszlym tyg. W nd.mam dostac inf.,ktory to bedzie dokladnie dzien. Musze wyprowadzic meble z lazienki, zabezpieczyc folia drzwi pokojowe i wyprowadzic sie do tesciowej. Jesli mam chorowac to juz wole w domku. U tesciowej o tyle bedzie mi lzej,ze bede wracac na obiad, a jej bedzie przyjemniej, bo przez ok.2 tyg.nie bedzie sama.
                      dziekuje za mile slowa i Wam zdrowka zycze.
                      • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 25.02.15, 08:17
                        *SLO, to fajnie masz, ze masz dobre uklady z tesciowa, i jej bedzie weselej,
                        a Ty bedziesz sie czuc prawie jak u siebie na wlasnym?.

Za oknem bez slonca, ale wcorajsza pogoda wg, przyslowa, ma byc przez 40 dni,
                        tak jaka mielismy wczoraj, - to bylo wiekszosc dnia slonecznie i sucho,

Zdrowka WSZYSTKIM zycze, przyjemnej srody.
                      • dorka556 Re: **L U T Y ** 25.02.15, 08:19
                        Slo, życzę zdrówka. Kuruj się tak jak Ci zaleciła Lusia a wkrótce będziesz zdrowa.
                        Mam szczęście, przez tydzień przebywałam z chorymi, najpierw wnuczka, potem jej mama, potem tata a babcia, czyli ja wyjechałam zdrowa i niech tak już zostanie.

W Gdańsku słoneczko, biorę kijki i jadę nad morze. Nie jest to blisko, bo do plaży tramwajem mam prawie 40min., ale warto. Z brzegu pozdrowię nasze 'Szwedki'.
                        Ahoj Kendo i Lusia!
                        Zdrowia i udanego dnia.
                        • kendo Re: **L U T Y ** 25.02.15, 09:07
                          witajcie
                          *Sloo/Lusia Dorka
                          i nieobecne Forumki,

*Sloo,swietne lokum zastepcze bedziesz miec,,opowiadalas,ze masz fantastyczna tesciowa,
                          a pewnie i prawnusia tez czesciej odwiedzik..

*Dorus,niechce straszyc,,ale tez sie opiekowalam chorymi mmozet tylko wten sposob,ze medycyne podwiozlam,
                          tydzien po czuje sie podziebiona ,wiec za wcxzasu zazyj cos profilaktycznie przeciwgrypowego,

sloneczko swiec/ale wiatr chlodny
                          pieknego dnia zycze.
                          • jaga_22 Re: **L U T Y ** 25.02.15, 10:34
                            Witajcie... http://s.rimg.info/a839ce0699a6adc16b83b61c13ebeb26.gif Pochmurno mam tak jak i wczoraj,upiekłam zdrowotne muffinki.big_grin
                            Dorka zahartowana ,to dobrze,ale uważać trzeba.
                            Kendo,a dziś miałam większe tętno,ale to dlatego,że rano się odwodniałam,to słabsza jestem.
                            A migdały chyba nie obniżają ciśnienia,raczej wydolność serca lepsza.
                            Zobaczę jutro,ale dziś przeszłam 1km,to jestem zadowolona.
                            Sloo wracaj do zdrówka,może pomoże?

Wymieszaj łyżeczkę miodu z 1/4 łyżeczki cynamonu. Zażywaj takki "syrop" od razu po przygotowaniu dwa, trzy razy dziennie. Według zwolenników tej metody leczenia objawy infekcji stają się łagodniejsze już po dniu, zaś po dwóch ustępują niemal całkowicie.

Zarówno miód, jak i cynamon działają antybakteryjnie, antywirusowo i przeciwgrzybiczo. Dodatkowo obniżają poziom cukru we krwi i pomagają leczyć schorzenia nerek.
                            • kendo Re: **L U T Y ** 25.02.15, 11:53
                              *Jago
                              dzieki za tips "przecw bakteryjny"zastosuje sobie coby w ramach testu sparawdzic czy na mnie tez dziala..

tu sloneczko i Tobie go zycze,
                              ze zdrowotnymi mufinkami to taka namiasta zamiast slodkich..ales sie przyzwyczaila do nich..
                              • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 25.02.15, 13:07
                                *Jaga, ciekawa mikstura, w razie potrzeby zastosuje.
                                Na razie z nosa mi leci katar sienny, pollen sie zaczal dla alergikow.
                                • dorka556 Re: **L U T Y ** 25.02.15, 16:03
                                  Skorzystałam z rady Kendo i zrobiłam miksturę Jagi, miód z cynamonem.
                                  Nawet niezła, na pewno rozgrzewająca. Nie mogłam wymieszać twardego miodu z cynamonem i wstawiłam na 20 sek do mikrofali. Zagrzało się i wtedy bez problemu wymieszałam.
                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 25.02.15, 19:07
                                    *Dorka, to masz gwarantowane zabezpieczenie przed wirusami,
                                    miejmy nadzieje, ze sie sprawdzi.

Ja chyba sobie tez do poduszki zrobie taka miksture profilaktycznie?.
                                    • kendo Re: **L U T Y ** 25.02.15, 20:01
                                      wiec ,wszystkie profilaktycznie sobie robimy miksture i pod kolderke zmykamy,
                                      ja dzis wczesniej,bom "ustresana okropnie"
                                      • slo-onko Re: **L U T Y ** 25.02.15, 20:17
                                        witajcie wieczornie.
                                        juz sie chyba wykurowalam,ale przepis miodu z cynamonem wykorzystam bez wzgledu na zdrowie.
                                        dzisiejszej nocy moja panienka dostala okropnego niezytu zoladka, musialam byc dla niej opiekunka i wsparciem. dobrze sie zlozylo,ze jestem w domu. juz jest dobrze,wrocil jej aptetyt.
                                        przyjmenego wieczorku.
                                        • kendo Re: **L U T Y ** 26.02.15, 09:15
                                          *Sloo,to strasznosci ,
                                          kiedy problemy zoladkowe sa.ale ciesze sie,ze juz wraca do normy..

witajcie Zalogo,
                                          tu mgla"jakby jakis woal naciagneli na ziemie"
                                          -1,4 rownie ranao bylo,

przyjemnego dnia zycze w pelnym zdrowiu/bez niespodzianek finansowych/z samymi przyjemnosciami. http://i57.tinypic.com/igvxjn.gif jeszcze zimowa aura trwa,wiec zdjecie pasujace.
                                          • dorka556 Re: **L U T Y ** 26.02.15, 09:22
                                            Kendo straszy zimą, to ja dla równowagi daję, prawie wiosenne, zdjęcie z parku, przy promenadzie.

http://i62.tinypic.com/2q0ni1l.jpg
                                          • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 26.02.15, 09:26
                                            *Kendo, jakie typowo zimowe zdjecie, tego roku zimy nie bylo, to sie
                                            zachwycam taka prawdziwa zima z obrazka.

W miescie tez mglisko, spalo mi sie przytulnie i cieplutko w taka aure.
                                            "Maluszek" juz od 6,30 na sluzbie, wiec tak wczesnie nie chcialam wstawac,
                                            przylozylam glowe do poduszki i pnownie usnelam.
                                            https://i61.tinypic.com/nr17us.jpg
                                            Wszystkim zycze przyjemnego czwartku w zdrowku i optymistycznym
                                            spojrzeniu na zimowo-wiosenna pogode.
                                            • jaga_22 Re: **L U T Y ** 26.02.15, 10:31
                                              U mnie też z rana było mglisto i deszcz padał.Dzień senny,koty śpią.
                                              Pomyśleć,że już za 2 dni będzie marzec.Coraz bliżej wiosny,
                                              ale jeszcze jej nie widać
                                              Miłego czwartku.
                                              • greis52 Re: **L U T Y ** 26.02.15, 18:53
                                                u mnie już wiosnę widać, zachód bywa trochę cieplejszy chybawink
                                                spokojnego wieczoru!
                                                • kendo Re: **L U T Y ** 26.02.15, 21:36
                                                  macie racje dziwczyny,
                                                  wiosna juz u drzwi stoi..

a sniegu jakos bardzo malo bylo ,porownujac ostanie pare lat,gdzie trzeba bylo odsniezac..

milego wieczoru

PS;
                                                  Greis w wielkim miescie wnusie niania..usciski i zdrowka posylamy dla Malutkiej.
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 27.02.15, 08:27
                                                    Za oknem wesolo ze sloneczkiem,
                                                    jeszcze nie jadlam, nie pilam kawy,
                                                    zaraz wychodze robic wyniki dla"Senior Sport Skola",
                                                    zawolali po 2 latach zeby zobaczyc czy sie zylo wg ich wzoru?.
                                                    Zaraz musze wyjsc.

WSZYSTKIM zyce przyjemnego w zdrowiu dnia.
                                                  • dorka556 Re: **L U T Y ** 27.02.15, 08:40
                                                    Dobrych wyników Lusiu.
                                                    Niestety nie mogę pochwalić się ładną pogodą. Na razie pochmurno, szaro. Może później przejaśni się.
                                                    Wybieram się do Zary, wczoraj kupiłam 2 pary spodni (na wyjazd do Grecji). Mieli przecenione aż o 78% -jak nie kupić? W domu przymierzyłam i zostawię tylko jedną parę, te cieńsze.
                                                    W ogóle trafiłam na niesamowitą przecenę, nie do wiary, ładne bluzki były od 20 żł.!
                                                    Zara na ogół ma ładne rzeczy nawet Kate M. tam się czasami ubiera.
                                                    Miłego dnia.
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 27.02.15, 10:01
                                                    *Dorka dziekuje, na drugi tydzien bede wiedziala rezultat.
                                                    Dmucham moje sloneczko na drugi brzeg morza do Ciebie Dorka.

Zrobilas bardzo dobry zakup, i okazyjnie kupilas sobie ciuszki, ktore bedziesz uzywac
                                                    przec cale lato i w dodatku markowe.

W duzych miastach sklepy rzadza sie inaczej przeceniaja , zeby towar schodzil i robia
                                                    miejsce na nowe kolekcje, to te przecenione, tez sa dobrego fasonu i kroju.
                                                    Mnie tez sie czasami uda kupic u nas po takiej duzej obnizce ceny jakis ciuszek, ktory sie
                                                    patrzyl na mnie.
                                                  • jaga_22 Re: **L U T Y ** 27.02.15, 10:15
                                                    Witam,na dworze baaardzo pochmurno i brzydko.Do wiosny daleko.
                                                    Zmienię zdanie jak zaświeci słoneczko.
                                                    Dorka,pewnie jedziesz z młodymi do Grecji ,będziesz miała super wycieczkę.
                                                    http://i60.tinypic.com/2qldi07.jpg
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 27.02.15, 10:46
                                                    *Jaga, dmucham moje sloneczko w Twoja strone, zeby Ci rozweselic dzione.

No wlasnie, Dorka chyba z mlodymi sie wybiera, pod zar goracego nieba i na dobre
                                                    jedzenie, corki moje byly kilkakrotnie i chwalily jedzenie im smakowalo,
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 27.02.15, 12:15
                                                    witajcie,ale mam zakrecony tydzien,
                                                    wszystko sie wali na "leb" a dzis nawet wyjezdzam do Mamy,
                                                    wiec zostanieniec w Lusi Twowarzystwie i waszych innych Forumek,

miejcie sobie piekny dzien.
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 27.02.15, 12:38
                                                    *Kendo, zycze przyjemnego urlopu i szczesliwej podrozy.
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 27.02.15, 13:00
                                                    lusia_janusia napisała:

> *Kendo, zycze przyjemnego urlopu i szczesliwej podrozy.

aa,dziekuje slicznie,
                                                    mysle,ze jeszcze spotkamy sie przy dworcu,zaesemesam jak bedziemy wyjezdzac..
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 27.02.15, 13:17
                                                    *Kendo, to czekam, nic w sumie dzisiaj nie robie,
                                                    "Maluszek" na noc przychodzi.

Sasiad z naprzeciwka mowi, ze ktos do niego puka w drzwi o 3 nad ranem,
                                                    a ja nic nie slysze, i podejrzewa jedna osobe, ale sie dzieje?.
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 27.02.15, 13:47

• jaga_22 Re: **L U T Y ** 27.02.15, 14:45
                                                    Nie wiem co chciała powiedzieć Kendo w poprzednim wpisie
                                                    chyba,że przerwa na pisanie.
                                                    Szczęśliwej drogi Kenduś,odpoczywaj i wracaj zdrowa.http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-proshyanie-132.gif
                                                  • kendo Re: **L U T Y ** 27.02.15, 15:12
                                                    *Jagusia,
                                                    przecie moj slubny" z duchem czasu chce bym szla"
                                                    i z komorki pokazywal mi,ze moge z Wami klikac,
                                                    ale wiem,ze z kraju zaplace sporo i szybko mi korony stopnieja..

teraz jakos wzielo mi niecala korone za wyslanie "test"
                                                    ale w kraju bedac to jakos licza podwojnie..

dziekuje Jagusia,
                                                    postaram sie byc zdrowa i bym sie nie nie przytrafilo..
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 27.02.15, 15:35
                                                    *Kendo, wyprobujesz i dojdziesz do wniosku co Ci sie oplaca.
                                                    Nieraz, dobrze miec w podrozy taka wygode.
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 28.02.15, 08:58
                                                    >>>Pierwszy dzien bez KENDO<<<

Za oknem ponuro, wilgotno, chyba deszcz bedzie podczas dnia,
                                                    ostatnia sobota LUTEGO u mnie w miescie mase ludzi najedzie.
                                                    Zamiast rowerkowania uskutecznie dlugi spacer.

Zycze WSZYSTKIM przyjemnej soboty w zdrowiu i optymistycznym spojrzeniu
                                                    na swiat.

https://i57.tinypic.com/2gwhxdh.jpg
                                                  • jaga_22 Re: **L U T Y ** 28.02.15, 09:50
                                                    Lusia nie stresuj się i nie licz dni bez Kendo,a szybciej upłyną.
                                                    U mnie znowu szaro za oknem ,nikt nie przyjdzie ,taka sobie
                                                    monotonna krzątanina,o ile coś wymyślę.
                                                    Wczoraj wnuczek pochwalił moje muffinki,
                                                    no to idę zrobić sobie kawy https://arcanumclub.ru/smiles/smile398.gif
                                                    Miłej soboty.kwiat
                                                  • maria88 Re: **L U T Y ** 28.02.15, 10:04
                                                    Luty jak na razie pochmurny i kropi.
                                                    Dobrze w domku i w spokoju posiedzieć.
                                                    Teraz idę pospacerkować na chwilkę
                                                    potem tez zakupy nie wielkie bo wczoraj część
                                                    i cos trzeba szykować z obiadkiem.
                                                    Lusia juz chyba w Polsce.
                                                    Zycze wszystkim daleko od przeziebień i grypy.
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 28.02.15, 13:23
                                                    *maria.88, to Kendo pojechala do mamy,
                                                    jak tam Twoj piesek sie czuje, przechodzi przeziebienie?

*Jaga, no widzisz, kawke pewnie sobie zaserwowalas z muffinka?.
                                                    Ja tez mam zamrozone z czekolada upieklam, bo chyba z kolezanka jutro nad morze sie wybierzemy, alebo pojdziemy na dluga runde.

Mielego popoludnia zycze Wszystkim.
                                                  • maria88 Re: **L U T Y ** 28.02.15, 20:04
                                                    Nawet słonko po południu ładnie świecilo i było cieplo.
                                                    Psinka spacerował i powoli wraca chyba do zdrowia.
                                                    Na pewno jeszcze muszę go obserwować i pilnować.
                                                  • lusia_janusia Re: **L U T Y ** 28.02.15, 20:40
                                                    *maria.88, to dobrze, to teraz przy cieplej pogodzie, masz okazje
                                                    tez pospacerowac exstra z pisekiem.
                                                    Do mnie"Maluszke" przyszedl na nocke i rano okolo 8 corka go odbierze.

Przyjemnego wieczoru dla WSZYSTKIch zycze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka