Dodaj do ulubionych

Pytanie do Pysia;)

09.06.13, 19:18
Pysiu, ponieważ Ty wiesz wszystko, na pewno znasz jakiś dobry/skuteczny preparat odstraszający kleszcze.

Obserwuj wątek
    • Gość: Igła Re: Pytanie do Pysia;) IP: *.przemysl.hypnet.pl 09.06.13, 19:21
      Nie no, Fanka bój się B-ga! Ty, chemiczka pytasz o środek na kleszcze jakiegoś ...? :)
      • fanka_online Re: Pytanie do Pysia;) 09.06.13, 19:22
        Pysio wie lepiej! ;)
        • Gość: pysio Re: Pytanie do Pysia;) IP: *.alfaks.com 09.06.13, 22:56
          Ja kupuję swemu psu obrożę przeciw kleszczom i pchłom. Trzeba ją założyć trochę wcześniej zanim pokażą się kleszcze bo zawarty w niej preparat musi mieć czas aby się "rozejść" po ciele. Kleszcz i tak się wgryzie w ciało pieska lecz zdechnie zanim zdąży wyrządzić mu krzywdę. Wystarczy go tylko usunąć! Preparat działa tylko przez trzy miesiące.
          Jeśli chodzi o ludzi to tylko rozum wchodzi w grę. Nie należy łazić po wysokiej trawie, stawać pod drzewami, unikać żywopłotów i oczywiście nie łazić na golasa.
          • Gość: gonzales Re: Pytanie do Pysia;) IP: *.przemysl.hypnet.pl 09.06.13, 23:04
            Oj Pysio, i jak tu się kochac na leśnej polanie czy choćby na lące?
          • fanka_online Re: Pytanie do Pysia;) 09.06.13, 23:05
            Dziękuję:)
            Chodzi o ludzi i rozum nie zawsze wystarczy.
            Myślałam, że wędkarze, leśnicy i myśliwi ( bez aluzji;) znają jakieś profesjonalne preparaty godne polecenie.
            • Gość: pysio Re: Pytanie do Pysia;) IP: *.alfaks.com 09.06.13, 23:24
              Niestety fanka ale kleszcz w swoim ataku kieruje się tylko temperaturą! Jeżeli temperatura powietrza jest taka sama jak ciała to kleszcz nie "widzi" ofiary. Kiedyś czytałem taką ciekawostkę; u upolowanego dzika naliczono 460 kleszczy.
              • fanka_online Re: Pytanie do Pysia;) 09.06.13, 23:26
                Czyli optymalne są tropiki z temperaturą powyżej 36?;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka