maria88 11.05.16, 16:24 Nie mozna narzekać na brak Swiat w maju. W niedziele 15go nie tylko Zosie będa świetować ale to tez świeto koscielne i ludowe Zielone Swiątki. Więc na pewno na wsiach będzie szczególnie wesołe i rodzinne świetowanie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lusia_janusia Re: Swięta majowe 11.05.16, 17:00 *maria88, akurat przypada w niedziele, a tutaj w takie siweta kwietniowe,majowe, wszyscy pracuja w swoich przydomoych ogrodkach, jak wypadaja w srodku tygodna, to ludzie pracujacy zalatwiaja sobie urolopy i korzystaja z wydlozonych wolnych dni. Dla mnie to caly czas jakos swieta, tylko raz w tygodniu posprzatam i swietuje caly tydzien....hhhiii. Odpowiedz Link
maria88 Re: Swięta majowe 12.05.16, 11:17 Na Zielone Swięta mam juz we flakonie ,cudnie pachnący, biały bez. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Swięta majowe 12.05.16, 18:32 *Alfredka, przypomniala, akurat tatarak rosnie u mnie nad fosa-kanalem wokolo miasta, miejscami w malym parku przed moim domem, jak sie nie skapie to moze pare wyciagne z wody?. Wczesna wiosna byla para labedzi, ktora wyciagala swieze klacza z pod wody. Odpowiedz Link
maria88 Re: Swięta majowe 13.05.16, 15:31 Na ryneczku sprzedawali, ale wolałam kupic konwalie, chociaż tatarak to tradycja. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Swięta majowe 13.05.16, 18:55 *maria88, konwalje, bardo lubie ich zapach, mam takie jedno miejsce w lasku brzozowym, gdzie co roku zrywam kilkanacie do malego kieliszka, ladnie w nim wygladaja. Tatarak to inaczej ajer?...... tak mi sie cos wydaje, jak nie zapomne to pojde jutro nad fose i moze uda mi sie wyciagnac pare lisci z wody nad brzegiem. Odpowiedz Link