xystos 31.05.18, 23:18 test Nie wypełniono pola temat Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 01.06.18, 05:30 w tej chwili 17,7*C a ma byc 25*C przypuszczam że bedzie goręcej. Najlepszości Wszelakich w miesiącu Czerwcu Wam Życzę ciepłej wody w kąpielisku a Piwka zimnego Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 01.06.18, 08:09 Na piwko to za gorąco,piję koktajle truskawkowe . Za oknem 30st. a tyle ma być dziś w cieniu.O 5.30 było 23st. Wczoraj było u mnie też 30st.Tylko wczoraj utonęło 10 osób.Tragedia Dziś Dzień Dziecka Lenka wieczorem używa na balkonie. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI 01.06.18, 08:48 W sprawie truskawek: "Na polskim rynku pojawiły się pierwsze krajowe tegoroczne truskawki ze szklarni. Ich cena oraz dobra marka zachęca nieuczciwych handlarzy do sprzedawania klientom importowanych truskawek jako krajowych. Jest jednak sposób, by odróżnić polskie owoce od hiszpańskich czy greckich." wiadomosci.radiozet.pl/Blisko-Ludzi/Ceny-truskawek.-Jak-odroznic-polskie-truskawki-od-importowanych PS.To jest informacja z 7 maja, wiec podane ceny sa juz nieaktualne .... Wklejam to ze wzgledu na Xystosa, ktory twierdzil, ze "widze diabla w kazdym rogu" . Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 01.06.18, 09:35 wiadomosci.radiozet.pl/Blisko-Ludzi/Ceny-truskawek.-Jak-odroznic-polskie-truskawki-od-importowanych Widzisz Diabła w kazdym kącie owoc im wiecej dostanie słońca tym smaczniejszy i bardziej wartościowy my kupujemy czereśnie i yruskawki przez cały rok,są droższe po szwedzkim sezonue ale sa smaczne,jabłka wyłącznie "Royal Gala" czasami z Tyrolu południowego czasami z Argentyny,rzadzej z Brazyli lub AU. cała gadks że niby Polskie owoce smaczniejsze to komsumencki payriotyzm podobnie rezonują szwedzi wszystko co szwedzkie to najlepsze,nawet VOLVO lepsze od Mercedesa lub BMV takie podejście wzmacnia rodzimą produkcje ale może doprowadzic producentów do samouwielbienia wtedy ceny ich produktów będą jeszcze wyższe,mnie truskawki z krajów połódniowych smakują bardziej niż truskawki szwedzkie,nielubię też truskawek z śmietaną i z cukrem. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI 01.06.18, 10:00 xystos napisał: > wiadomosci.radiozet.pl/Blisko-Ludzi/Ceny-truskawek.-Jak-odroznic-polskie-truskawki-od-importowanych > > owoc im wiecej dostanie słońca tym smaczniejszy i bardziej wartościowy > my kupujemy czereśnie i truskawki przez cały rok ... truskawki z krajów południowych smakują bardziej niż truskawki szwedzkie ... > Czeresni w ogole nie kupuje, bo sa dla mnie za drogie ... ale jesli chodzi o truskawki to wole szwedzkie pod koniec sezonu kiedy stanieja, bo sa zrywane z pola rano ... i maja zapach truskawek ... czego brakuje truskawkom przewozonych przez dwa- trzy dni w samochodach chlodniczych z poludnia Europy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 01.06.18, 10:20 Jak są mniej smaczne, to koktajl,albo ze śmietaną,boję się kwasu. Dzisiejsze,to beż śmietany i cukru,bo są smaczne.dużo słonka dostały. Maria pewnie się rozchorowała. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 01.06.18, 13:25 "Maria pewnie się rozchorowała." Maria sobie poradzi,oby to niebyło coś z Hakusiem. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI 01.06.18, 17:10 xystos napisał: > "Maria pewnie się rozchorowała." > > "Maria sobie poradzi,oby to nie było coś z Hakusiem." > Hakus ma wrzod na szyi i Maria musi sie nim opiekowac ... . Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 01.06.18, 20:41 Witam Was czerwcowo. Jak ten czas ucieka. Nie pisałam bo pod wieczór padałam ze zmęczenia. Przy tym upale nogi mi wysiadają z tego kręcenia się koło psiny. Bierze antybiotyk a po 10 dniach ma być badanie moczu i nerek pod katem ewentualnego uszkodzenia po leku. Wet. inaczej go teraz leczy. Bez maści wyciągających tylko lekami doustnymi. Za 5 dni będzie robić badania więc będzie wiadomo co i jak . Niepokoją mnie te ilości antybiotyku. Daję tylko priobiotyk osłonowo na jelita. U nas nie pamiętam kiedy ostatnio padało. Nie będzie wczesnych warzyw. Truskawki skoczyły w cenie 8zl/kg. Ostatnio zrobiłam truskawki z spagetti, śmietaną i z cukrem . Były super. Lepsze niż z innymi makaronami które kiedyś dodawałam. Xystos chyba juz na wczasach i pod fachową opieką i ma sie dobrze. JAGA chyba świętuje dzisiaj Dzień Dziecka. Zycze spokojnej nocki i idę obejrzeć Milionerów w tv. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI 01.06.18, 21:46 Przy tym upale nogi mi wysiadają z tego kręcenia się koło psiny. Bierze antybiotyk a po 10 dniach ma być badanie moczu i nerek pod katem ewentualnego uszkodzenia po leku. Wet. inaczej go teraz leczy. Bez maści wyciągających tylko lekami doustnymi. Za 5 dni będzie robić badania ... Czy weterynarz nie naciaga Cie na pieniadze? Antybiotyki przepisuje sie nawet noworodkom i nikt potem nie bada, czy nie zostaly uszkodzone nerki ... A dlaczego akurat nerki? Z tego co wiem, to silny antybiotyk moze zle wplynac na zoladek, dlatego rekomenduje sie brac tabletke po jedzeniu. . Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 02.06.18, 11:30 Trudno mi oceniać jak prowadzi leczenie bo się na tym nie znam. Poczekam do wyników. Powiedział że w ulotce antybiotyku jest zalecona kontrola po 10 dniach jego brania. Daję osłonowo sama probiotyk na jelita .W miejscu rany jest spory twardy czarny strup. Może tak byc powinno. Zapytam i pokażę po niedzieli. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 02.06.18, 11:35 U mnie też dopiero dzisiaj się zachmurzyło, kilka razy pogrzmiało i bez deszczu ucichło. Może jeszcze popadać. JAGO śliczną psiunkę wkleiłas , dzięki. Masz dzisiaj miły dzień z wnuczkami. Babcia chyba cos slodkiego przygotowała? Życzę wszystkim słoneczka. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 02.06.18, 17:35 u nas też bez deszczu,piękna sloneczna pogoda ale parno-mamy dużo jezior dookoła miasta ktòre parują. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI 02.06.18, 18:37 Dzieki chlodnym powiewom wiatru od morza wysoka temperatura nie byla zbyt dotkliwa ... Spedzilam pare godzin na sloncu, w wiekszosci jezdzac na rowerze,ubrana w przewiewna bluzeczke i krotkie spodenki ... i czuje sie swietnie. W mieszkaniu, dzieki zasloniecia okien zaluzjami i zaslonami, mam temperature jak w sam raz! . Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 03.06.18, 07:15 w tej chwili 18*C a o trzynastej ma być 29*C jeżeli się siedzi na zacienionym balkonie to jest OK Miłej Niedzieli Wam Życzé Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 03.06.18, 09:19 Witam w upalną niedzielę,za oknem 35st. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 03.06.18, 18:15 Witam. Upalnie, bez kropli deszczu. Doszłam do wniosku że powinnam zmienic w jednym pokoju zasłony sztuczne na lniane, które mam, ale nie chciało mi się wyciagać. Może zrobię to jutro. Jutro tez planuje pójśc do weta z nie planowana przez niego wizytą bo niepokoi mnie twardy czarny strup na miejscu ropnia. Czy to sie goi? Czy tak ma być? Jest wielkości złotówki. Kwiatki pięknie kwitną u JAGI a Lence za gorąco i w cieniu domowym się schowała. PIA chyba wyleguje sie na plaży a XYSTOS gdzie teraz w domku? Po wpisach to nie narzeka. Dziewczynki się wczasują. Ciekawa jest czy to prawdziwe lato jeszcze długo potrwa.Nie lubię dużych skoków temperatur. Smacznego podwieczorku. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 03.06.18, 18:55 .. to może być strup w wyniku gojenia się ropnia,to może swędzieć wiec zabezpiecz by Hakuś tego nierozdrapał. Dziewczyny jeszcze na wywczasach a ja w domu, żarełko mam,Pani Haiat sprząta i pierze a kuzynka mamy przychodzi myć mi plecy,gdzie mogę mieć lepiej? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 04.06.18, 10:29 Lenka odważna,ja do południa nie posiedzę na balkonie,w cieniu jest 29st. Tylko w domu siedzieć. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 04.06.18, 17:53 Xystosie - ale miałeś być na wczasach i mieć gimnastyki usprawniające. Czy nie masz za mało ruchu? Jago - w moim bloku kotki to chowają sie w krzaczki, w cień a Lenka jak widzę lubi się opalać. Upałne lato szkodzi tylko moim nogom. Szczególnie gdy są w bezruchu np. przy campie. Poza tym nic mi nie przeszkadza. Ani kropli deszczu ciągle zapowiadanego. Dzisiaj nawet nie ma wiatru. Jak będzie tak dalej to warzywa będą u nas bardzo drogie. Zdrówka zyczę. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 04.06.18, 18:14 Lenka ma różne miejsca do polegiwania.Wszędzie szuka chłodu. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 04.06.18, 18:41 miałem Mario od 31 maja siedem dni-odmówiłem gdyż czas ten zażynał misie z badaniami,jutro zaczynam następną obiegówkę której rezultatem bedą conajmniej dwie wizyty u różnych lekarzy. co czwarty tydzień na rehab to tylko odciążenie Kendo ,nazywają to avlastningsvård albo växlingsvård ,niepotrafię tego przetłumaczyć,dla mnie to idium. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 05.06.18, 06:40 w tej chwili 13*C a ma być 22* w południe. o.07:40 przyjedzie po mnir TACI z RegionSkåne i zawiezie mnie do CSK na kolejną rundę badań,jag długo to potrwa niewiem. Miłego Wtorku Wam Życzę a Lence głaski a Hakusiowi lizaki. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 05.06.18, 08:36 Jak najlepszych wyników Xystos,potarguj się Trochę odpuściło,to dobrze,wczoraj jednak było 30st.Dziś 25,rano było 18. Kiedy Kendo z Lusię wracają? Lenka dziękuje za głaski,jest bardzo na nie zachłanna. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 05.06.18, 12:40 próbowałem się targować,by wzieła wiecej prób coby starczyło na następny raz,niemusiałbym wtedy robić za wahadło Dziewczyny wkrótce przyjadą, wywczasowane i z wzmożną werwą nadrobią forumowe zapuźnienia. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 05.06.18, 14:19 Witam.Widzę, że w dobrym nastroju wszyscy. Słonko jeszcze świeci upalnie ale chmurki zaczynają nachodzić i po południu może padać.Lenka przeczytała poranne wiadomości a teraz odpoczywa . Ja przeleciałam pół netu coby wyszukać jak mozna pobrać samemu mocz od psiny do badania. Trochę się uśmiałam z przygód osób z podobnym problemem. Moje psi jest energiczne i tez będzie chyba problem z podstawianiem mu czegokolwiek do siusiania. Nie chcę aby go cewnikowano bo to tez niebezpieczne. Psina po obiedzie a ja przed wiec zmykam napełnić żołądek.Czym? Jeszcze nie wiem. Dobrej pogody i zdrówka życzę. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 05.06.18, 14:45 gdy taka koniecznośc była to szłem z Pieskiem na krótki spacer samce zawsze markują swój teren a wtedy do plastykowego kubeczka i przykrywkę nato i do domu, puźniej prędko do auta i do labu gdyż próba musi być swierza teraz z okna czasami widzę jak jakaś mamcia ugania się za swoim pupilem z kubeczkiem w dłoni. Odpowiedz Link
pia.ed CZERWIEC 2018 JUNI ... siusiu 05.06.18, 17:50 maria88 napisała: > Ja przeleciałam pół netu coby wyszukać jak > mozna pobrać samemu mocz od psiny do badania. > Moje psi jest energiczne i tez będzie chyba > problem z podstawianiem mu czegokolwiek > do siusiania. Ja bym mu przywiazala mala plastikowa torebke pod siusiakiem, sznurkiem na grzbiecie ... Albo trzymaj pieska na smyczy, niemal przy nodze, kiedy siusia i w odpowiednim momencie podstaw mu plastikowy kubeczek. . Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... siusiu 05.06.18, 19:43 Pia,opowiedz Psiakowi dowcip- od razu się posika. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... siusiu 05.06.18, 20:59 Po południu bylismy u weta.Kazał smarować mascia nagietkową. Dalej antybiotyk mam dawać a jutro po południu będzie pobranie krwi8 na badanie. Nie wiem czy w tym badaniu krwi będzie wynik dotyczacy nerek bo nic nie wspomniał o badaniu moczu. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... siusiu 06.06.18, 03:26 w tej chwili 13*C a mm a byc 22*C zachmurzone,wyraźniej chlodniej niż wczoraj..to znaczy ze siostry dobiły do Szwecji-zawsze gorsza pogode przywozily. Miłego Dnia Wam Zycze Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... siusiu 06.06.18, 04:30 Siostry przyjechały,będą ich na ląd wypuszczać o godzinie 06:00 Alleluja Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... siusiu 06.06.18, 09:57 Witam zawczasu Wszystkich na Vistuli ,a w szczególności siostry. Ciekawe czy je rozpoznasz Xystos,bo może to jakie mulatki się podszywają. Dziś nieco chłodniej,ma być 20st.teraz 16 w cieniu,ale piękne słonko. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... siusiu 06.06.18, 11:52 rozpoznałem,to bardziej verbalne to moje ..i od razu do pralni pobierzyła,co ona tam pierze? pieniądze? Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... siusiu 06.06.18, 14:05 Ja tez Witam Turystki. Pogoda słoneczna lecz dużo chłodniej a o 7mej było tylko 8 stopni.Zaliczylismy juz weta i jest po wynikach. Wet stwierdził,że wyniki są okey i trzeba dalej podawać antybiotyk. Nastawiłam obiadek tj.mlode ziemniaczki i będą z chłodnikiem. Wam tez życze smacznego i dobrej pogody. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... antybiotyk 07.06.18, 11:35 Na same swiela Wielkanocy ni z tego ni z owego zaczelam miec nieprzyjemne ataki kaszlu ... W mojej przychodni trafilam na bardzo skrupulatnego lekarza "starej daty", u ktorego nigdy przedtem nie bylam. Skierowal mnie na podstawowe badania laboratoryjne, ale poniewaz moglo to zabrac troche czasu, wiec od razu przepisal mi antybiotyk ... po ktorym kaszel ustapil tak nagle jak sie pojawil Bylam ciekawa, co to za cudowne lekarstwo, wiec poszukalam na google i okazalo sie, ze lek byl scisle dopasowany do mojego problemu ... Co chce przez to powiedziec? Moze weterynarz przepisuje mu caly czas ten sam antybiotyk, ktory nie pomaga, zamiast oddac probke od Hakusia do laboratorium, aby stwierdzili jaki rodzaj bakterii wywoluje chorobe pieska ... Przy np. zapaleniu drog moczowych czesto dopiero druga czy trzecia kuracja pomaga, bo jest scisle dopasowana do wykrytej bakterii, a wykryc ja mozna tylko wtedy, kiedy w laboratorium zrobia "odling" co dokladnie oznacza "uprawe" bakterii przez kilka dni. . Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... siusiu 06.06.18, 19:49 Mario,czy ty masz w domu dywany?,przypomniałem sobie że Rex miał podobne problemy skórne ,przez cztery lata walczyliśmy z jego chorobą skórna az pewien kolega podał mi myśl-zerwaliśmy wszystkie wykładziny dywanowe i zastąpiliśmy parkietem i choroba skóry Rexa znikła bez antybiotyków. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... siusiu 06.06.18, 20:00 Mam ale były i są .Psina wychował sie na n ich i nic nie bylo z tego powodu. On nie ma zwyczajy wylegiwac sie na dywanach, Przewaznie leży na wersalce lub na tapczanie, lub swoim legowisku Narzuty często piorę a ponadto leżą na narzutach psie kocyki. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... siusiu 06.06.18, 20:28 pl.m.wikipedia.org/wiki/Roztocze_(pajęczaki) czy gdy aplikowałaś liniment przeciw kleszczom i pchłom ropień na szyji Hakusia się zmiejszał?,jeśli tak to trzeba to powiedzieć weterynarzowi. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... siusiu 07.06.18, 06:24 w tej chwili tylko 5*C a w południe ma być 24*C ,jest słonecznie bez szans na deszcz. Miłego Dnia Wam Życze Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... siusiu 07.06.18, 09:57 Witam ze slonkiem i z pogodą jak u Xystosa. Ranek zimny a slonko podgrzewa. Duzo planowanych zajęc wiec narazie zmykam i życzę udanego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... siusiu 07.06.18, 10:30 Witam.... Dzień piękny,słoneczny,trochę chłodniej to też dobrze,za oknem 30st Wróciłam z pobrania krwi,w środę do lekarza. Pomyślnego dnia Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... siusiu 07.06.18, 11:12 już wczoraj po przyjeździe Kendo uskarżała się na migrenę a mimo to zrobiła duże pranie jak to ma w zwyczaju,zjadła śniadanie i dalej śpi,mogę przyżądzić jakiŝ lunch ale puźniej szkoda jaj budzić. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI 04.06.18, 12:32 xystos napisał: > ja w domu, żarełko mam, Pani Haiat sprząta i pierze a kuzynka mamy przychodzi myć mi plecy, gdzie mogę mieć lepiej? > To masz lepiej niz kendo na wywczasach, bo jej nikt plecow nie myje . Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 04.06.18, 12:59 przypuszczam że siostra bliźniaczka myje Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 01.06.18, 21:53 Nie Mario,nie na wywczasach bo ten tydzień zazębial misie z wynikami i wizytą lekarską,następny tydzień mam zarezerwowany na początku lipca ale też niewiem czy nieodmówię z podobnych powodów,w Rehab mam być co czwarty tydzień by odciążyć żonę która się mną opiekuje-växelvård to nazywają, tam nieleczą tylko.przechowują jak walizkę na kolejowej przechowalni bagażu. Hakuś to mały Piesek,obserwój go jeżi zaueażysz jakieś działania uboczne to przerwij podawanie leku i zkontaktój weterynarza, upały bardziej działają na zwierzątka niż na ludzi. Nocy Dobrej Wam Wszystkim Życzę Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 02.06.18, 07:55 w tej chwili 15*C ale w południe ma być 27*C trawniki zaczynają powoli żułknáç,podlewanie konieczne. dopijam kawę na 3/4 otwartym balkonie-przyjemny chłodek. Dobrego Dnia i całego Weekend'u Wam Życzę Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 02.06.18, 08:34 W nocy padało i z rana,teraz przerwa,ale słonka nie ma.teraz 18st. Dziś będą wnuczki,wczoraj był festyn dla dzieci. Nieciekawe niebo,ale deszcz potrzebny. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 02.06.18, 09:04 aa nieda si eksportować waszego deszczu do nas?-dobrze zapłacimy syn podlewa trawnik wodą kommunalną za 15kr/m3 a trzeba conajmniej pięć kubików by trawa niewyschła definitywnie. jeszcze miesiąc do LO semmester wtedy ma zwyczaj padać codrugi dzień. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI 02.06.18, 10:12 Problem w tym, ze w Skåne wzywa sie oszczedzania wody, a w niektorych gminach jest zakaz podlewania, aby wody starczylo dla wszystkich, a szczegolnie dla gospodarstw domowych! . Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 01.06.18, 09:19 leżę na jeszcze zacienionym balkonie i popijam wodę z bąbelkami z własnej maszyny, słucham PR1 i słysze że ludzie w Polsce toną czy nie czas na obowiązkowe uczenie pływania? , w szwedzkich szkołach to obowiązek na lekcjach wychowania fizycznego kazdy uczeń absolwent dziewięcioklasówki umie pływac i często również nurkowac wieczorami na tych samych basenach uczy się pływać osoby dorosłe a nawet seniorów to niejest aż tak wysoki koszt by społeczeństwo niebyło na nie stać,nauka pływania powinna być zadarmo. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI 06.06.18, 14:32 Witam dziekuje za przywitanie, opalona nie jestem, slonca juz nie moge znosic, a grzalo rzecyzwiscie w kraju, droga nam sprzyjala bo nie bylo goraco, troche stresu po drodze bylo, byl wypadek innych samochodow, i na styk zdazylysmy w Szczecinie na przesiadke do Swinoujscie, jechalysmy tym razem 2 roznymi trasami, ale dowiedzialysmy sie ze jest jeszcze 3 alternatywa, moze ja kiedys wyprobjemu w podrozy. Pralki 2 wysluch na balkonie, trzecia sie pierze, ale gdybym powieki mogla podeprzec podporka to bym zrobila, musze sie na troche przytulic do poduszki. Jagi Lenka nie proznuje, pokazuje sie w roznych odslonach, mari88, Hakus cos choruje i nie moze sie wykaraskac z bakterii, moze to jakies gronkowce sie przyczepily i trudno sie ich pozbyc, moze trzeba trasy spacerow zmienic? Przyjemnego popoludnia i wieczoru nam zycze. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 06.06.18, 19:39 Dobrze , że już jesteś . Szkoda , ze nie mogłaś nas powiadomić o Szczecinie , chociaż na chwilkę spotkalibyśmy się . Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI 07.06.18, 11:53 Witam, slonecznie, goraco, goraco, zrobilam przebiezke po miescie, zakupilam potrzebne atykuly i do domu szybko przyszlam, bo nie ubralam uciskowych ponczoch i nogi zaczely sie przypominac. *Alfredko,. nie byloby czasu zamienic nawet kilku slow, bo bus juz na nas czekal jak wybieglysmy z dalekobieznego autobusu, moze innym razem bedzie wiecej czasu. Migrena Kendo?, pewnie stres juz ja opuszcza po podrozy i nowym menu ktore zjadlysmy na promie, mnie tez pobolewa glowa, ale jestem caly czas w ruchu i nie dopuszczam mysli o bolu, moze uda mi sie go przelamac? duzo pije plynow. *Xystos, staje na wysokosci zadania, ale czekaj az Kendo sama sie obudzi. *Jadze i *marii88, przyjemnego odpoczynku po wykonanch planach i nam wszystkim przyjemnego chlodu gdzies w przyjemnym miejscu. Odpowiedz Link
pia.ed CZERWIEC 2018 JUNI ... moda 07.06.18, 12:10 Witaj Lusiu! To jechalyscie z Wroclawia autobusem dalekobieznym ... Kiedy tam mieszkalam przez pare lat, jedynym polaczeniem byl pociag Przemysl - Szczecin ... Wy zawsze utrzymujecie szybkie tempo po powrocie do Szwecji ja nigdy tego nie robilam po powrocie z zagranicy... no ale kazdy ma inne zwyczaje. No i co, kupilas dlugie szerokie spodnie? Widze ze tutaj nosi je niemal kazda pani, najchetniej w czarno-biale paski ... Ogladalam takie w pewnym butiku, kosztowaly 500 kr wiec na ogladaniu (na wieszaku) sie skonczylo ... . Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... moda 07.06.18, 12:15 takie pasiaki wyszczuplają widziałem na zdjęciach z Auschwitz,ale modelki też szczupłe były. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... moda 07.06.18, 12:52 Słoneczkowo i 24*C ale umiarkowany wicherek umożliwia oddychanie gdyby nie migrena,poprosiłbym Kendo by w bikini poopalała się na naszym trawniku-sprowokowała by deszcz który jest tak bardzo potrzebny,komary już dawno temu wymarły. Odpowiedz Link
pia.ed CZERWIEC 2018 JUNI ... 07.06.18, 20:32 [/i]xystos napisał: komary już dawno temu wymarły...[/i] To u Was byly nawet komary ... u mnie fauna pod tym wzgledem uboga nawet muchy od lat nie widzialam ... . > Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 07.06.18, 21:01 noo,my jesteśmy bardziej ekologiczni nawet komary mamy Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 08.06.18, 06:11 w tej chwili 6*C a ma być 26*C słonecznie bez szansy na deszcz Miłego Dnia Wam Życzę Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 08.06.18, 11:32 Zauwazylam, ze u Was sa zimne noce ... Kiedy kladlam sie spac wpol do piatej, to na termometrze bylo 16,8 C ...i tak jest kazdej nocy. W Göteborgu, ktory ma zwyczaj byc nieco cieplejszy niz Malmö, tydzien temu ogloszono tropikalne noce To zjawisko, kiedy temperatura dobowa jest caly czas powyzej 20 C ... www.webbkameror.se/webbkameror/index.php xystos napisał: > w tej chwili 6*C a ma być 26*C > słonecznie bez szansy na deszcz > Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... moda 07.06.18, 12:18 *Pia, tym razem mialysmy autobus besposrednio prawie z podsamego domu do Szczecina. Spodni w Polsce nie kupilam ale przed wyjazdem w Szwecji, ktore zakrywaja moje nieszczesne uciskowe ponczochy, sa fladrowate co nie jest w nich za goraco. Kupilysmy sobie z Kendo tylko kurtki przeciwdeszczowe w granacie za okazyjna cene. Ja nie potrafie siedziec bezczynnie i nic nie robic, musi sie cos dziac; jakies spacery, rowerkowanie, juz nie wspomne ze pokoje tez trzeba na biezaco ogarniac. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... moda i migrena 07.06.18, 19:23 Witajcie, dopiero dzis sie witam, wczoraj chcialam poprac upiory by nie zalegaly po podrozy,bo nigdy nie wiadomo co do walizki sie moze podczepic, wszystko juz w szafach lezy,czesc do prasowania.. migrena rankiem mnie obudzila, tak intensywnej nie mialam od dawna.. obecnie zdizebko lepiej, moge przynajmniej na slepia patrzec,w pokoju opuscilam "markize"na balkonie i eksta zaluzje opuscilam, wiec w polmroku siedze.. zakupy z kraju udane, bo zakupulam sobie jeszcze na zime puchowa kurteczke z kapturem rowniez,bo z obecnej juz wyroslam, pare drobiazgow niezbednych do zyczia codziennego, acha i fajne sportowe buty w pastelowym kolorze ,leciutkie,fajne na chodzenie z kijami, miejcie sobie udany wieczor, nie czuje upalu,bo ma chlodzic w mieszkaniu Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... moda i migrena 07.06.18, 20:07 Myślę,że przy migrenie to powinnaś sobie odpuścić Kendo.Chyba się przeforsowałaś. Jak byłam na dworze,to było mi gorąco,a w domu chłodno. Jutro ma znowu się podnieść temperatura aż do środy,to trochę wymęczy. Miłego wieczoru bez migreny. - Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... moda i migrena 07.06.18, 20:22 jaga_22 napisała: > Myślę,że przy migrenie to powinnaś sobie odpuścić Kendo.Chyba się przeforsowała > ś. > Jak byłam na dworze,to było mi gorąco,a w domu chłodno. > Jutro ma znowu się podnieść temperatura aż do środy,to trochę wymęczy. > Miłego wieczoru bez migreny. > > > > - hej Jaga no wlasnie dzis nic nie zrobilam, migrena nad ranem mnie zbudzila, najwazniejsze ze upior wyprany i jest co jesc,bo pancio nie pozjadal wszystkiego co naszykowalam. miej sbie chlodniutko Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 08.06.18, 08:33 Witam w piatkowy upalny poranek. *Kendo, chyba dzisiaj juz bez ataku migreny?, *Jaga spacerowala wczoraj przez park, co uwiecznila na fotce - dziekuje. Do sypialni wpadl mi jeden komar, ktorego probowalam zlowic, ale sie gdzies zakamuflowal. Rano wstalam bez jego uklucia, pewnie moja krew juz jest nieodpowiednia dla niego....hhhiiii... Mam troche grubszego gabarytu prania, i musze do pralni zejsc, co nie bardzo mi pasuje po schodach biegac, chyba odloze to na chlodniejsze dni. A tak to jak zwykle, moze organizacyjnie z rana za odkurzacz sie wezme, pozniej pozaslaniam okna zeby slonice nie garowalo do pokoi. Jak to dziwnie, zima odslanialam, zeby jak najwiecej slonca w pokojach bylo a teraz odwrotnie. Przyjemnego zakonczenia tygodnia pracy w przyjemnym chlodziku zycze Nam. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 08.06.18, 08:40 "Do sypialni wpadl mi jeden komar, ktorego probowalam zlowic, ale sie gdzies zakamuflowal. Rano wstalam bez jego uklucia, pewnie moja krew juz jest nieodpowiednia dla niego....hhhiiii..." ..noo bo to był chłopak-zadowolił się podglądaniem ciebie,samica od razu by cię użarła,dziewczyńskie porachunki. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 08.06.18, 10:10 Witajcie Vistulanie... Nie narzekać,nie marudzić a pochować słoneczko w jakieś szufladki. Nareszcie mi dogodziło,na słonku nie muszę siedzieć,wystarczy,że świeci. Roletki mam do połowy,bo muszę oglądać moje kwiatki Rosną też pomidorki. Musiałabym się zamienić miejscem z pomidorami,bo fotel parzący. Odpowiedz Link
pia.ed CZERWIEC 2018 JUNI ... Jaga 08.06.18, 11:10 Poniewaz jestes specjalistka od pelargonii to wytlumacz mi, dlaczego listki mojej pelargonii w mieszkaniu zaczynaja zolknac od strony swego obwodu - w jednym miejscu, a potem proces zolkniecia posuwa se w glab listka ... i listek wraz z lodyzka trzeba wyciac, bo caly zolknie i schnie. Powtarza mi sie to co roku i dlatego nie mam zadnych szans na przechowywanie pelargonii przez zime tak jak Ty ... . Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie, 08.06.18, 13:38 cieplutko, q´w domu chlodniutko, po bulki ramkiem skoczylam, troche poprasowalam przedwczorajszego upiora, balkon mam markiza zasloniety wiec chlodno mam w salonie, Jaga powinna sobie je zainstalowac,nie garowalo by tak slonce noca okna pootwierane.. milego dzionka zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie, 08.06.18, 14:43 Ja nie mam gorąco w domu,to nie wiem po co mam instalować.Lubię słoneczko, tylko nie lubię się smażyć .Słońce tylko do południa,a więc nie zdąży się nagrzać, a w nocy na dworze chłodno i balkon mam otwarty. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie, 09.06.18, 05:31 w tej chwi 9*C a ma być 24*C błękit niebo zozsieca oneczka absolutnie żadnych chmurek i wicherku ciekawe czy zielone ludziki moje raporty pogodowe też czytają. Miłego.Dnia Wam Wszystkim Życzę Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie, 09.06.18, 08:12 *Xystos chyba zle spojzales na termometr , musialo chyba byc wiecej niz te +9 witajcie sobotnio, na razie chlodek od polnocy wpuszczam w "komnaty" miejcie sobie udany weekend Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie, 09.06.18, 08:45 termometr miejski na wieży ciśnień dwa metry nad ziemią od strony północnej,osłonięty od wiatru. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie, 09.06.18, 08:49 Witam... Przyjemnie sie budzic gdy slonce zaglada do pokoi niezaleznie od temperatury na termometrze za oknem. To prawda ma byc cieplutko a na niedziele zapowiedziany mozliwy deszcz? Troche planow do spelnienia, moze uda sie je wykonac. Przyjemnej soboty dla Nas Wszystkich zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie, 09.06.18, 09:40 Chłodek to mam tylko w domu,balkon zalany słonkiem,36 st. w cieniu 29 ma być,ale chyba przekroczy. Nie narzekam,żeby było jasno,lubię ciepełko.Lenka uciekła z balkonu. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie, 09.06.18, 12:37 Jejciu, jejciu jaki Lenka ma śliczny domek. Chyba przez miesiąc nie spadła kropla deszczu. Upalnie i tak ma byc dalej. Ludzie skarżą sie na ryneczku że wszystko usycha. Truskawki jeszcze sa po 6zł-8zł Czeresnie podobnie. Nie ma wczesnej włośzczyzny. Natomiast widziałam piekne pierwsze prawdziwki w dużej ilości miała kobieta na ryneczku. Są tez kurki. Skorzystam z pogody i wrzuce pranko i będę szykowac obiadek dla psiny i siebie. Spokojnego dnia żyuczę. Odpowiedz Link
pia.ed CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 09.06.18, 16:28 xystos napisał: > termometr miejski na wieży ciśnień > dwa metry nad ziemią od strony północnej,osłonięty od wiatru. > To masz sokoli wzrok , skoro widzisz termometr na wieży ciśnień... . Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 09.06.18, 19:14 ..taak,daleko u sasiada ja widzę i słysze wszystko,he he. www.smhi.se/q/Kristianstad/2699310 m.accuweather.com/sv/se/kristianstad/309566/daily-weather-forecast/309566 Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 09.06.18, 19:16 m.accuweather.com/sv/se/kristianstad/309566/extended-weather-forecast/309566 Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 09.06.18, 20:55 Pogoda dopisała aż za bardzo . Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 09.06.18, 22:07 W sobotnie popołudnie w Warszawie odbyła 18. Parada Równości. W pochodzie z tęczowymi flagami szli byli politycy z partii: SLD, Zieloni, Nowoczesna, Razem, a także PO. www.tvp.info/37578150/ulicami-warszawy-przeszla-18-parada-rownosci Nocy Dobrej Wam Wszystkim Życzę Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 10.06.18, 05:40 Moskwa: aktywiści próbowali zorganizować paradę równości. Po przepychankach aresztowano 20 osób www.tvp.info/20273500/moskwa-aktywisci-probowali-zorganizowac-parade-rownosci-po-przepychankach-aresztowano-20-osob Naród Rosyjski sodomni i gomorni nieakceptuje,niechce by w Rosji było jak w Polsce lub w Szewecji. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 10.06.18, 04:54 w tej chwili 10*C a ma być 25*C piękny poranekna słonecznym błękicie nieba parę maleńkich stratusów daję nadzieję na deszcz i potrzebne ochlodzenie. Miłego Dnia Wam Życzę Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 10.06.18, 08:03 Witam.... „Ze świętą Małgorzatą zaczyna się lato” Obudzilam sie ze swiadomoscia ze to dzisiaj poniedzialek, Nawet zrobilam sobie inne sniadanie, dopiero jak usiadlam do kompa zorientowalam sie ze to niedziela. I tez dobrze, bedzie spokojniej w miescie na ulicach, chociaz wieczorem we wszystkich kawiarniach i restauracjach co serwuja przy stolikach pod parasolami na zewnatrz bylo duzo gosci. Takie parady rownosci tez u nas sa, ale chyba juz byly w tym roku. Biora w nich udzial rowniez niektorzy znani artysci i niektorzy politycy. Obiad na dzisiaj jest, zadnych sprecyzowanych planow, nudy na pudy. Przyjemnej niedzieli w przyjemnym chlodziku Nam zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 10.06.18, 09:13 chmurki sie rozciagaja w rozne figurki na niebie, obiecali deszcz,a zarazem wczoraj potwierdzili zakaz podlewania ogrodow, poziom wody bardzo niski, witajcie NIEDZIELNIE obudzilam sie dzie dzis swiatecznie, czyli pospalam dluzej ,jakos tak wyszlo.. obiad tez juz sie rozmraza, tez nie ma sprecyzowanych planow, moez jakis marsz zrobimy Lusia?? udanej niedzieli Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 10.06.18, 09:16 Witam gorąco... Najniższa temperatura i jedyna ,to 27 w Suwałkach, u mnie tylko 30 i przeważająca w kraju,we Wrocławiu i na południu 32. Cieszy mnie taka pogoda i na pewno urlopowiczów. Ja już po owsiance z rodzynkami i uszykowałam sobie na deser ostatnią muffinkę i truskawki ze śmietana,no i oczywiście herbatka z miodkiem. Trochę posiedzę na balkonie,szkoda słoneczka ,może 10min.wytrzymam, nie ma wiatru, to trudno wytrzymać. Miłego i słonecznego dnia,mnie jeszcze się nie znudziło Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 10.06.18, 09:26 hej Jagusia i LUsia to straszny upal w kraju, tu bez sensacji goraca,moglo by byc cieplej ,jak dla mnie, takie temperatury nie sa dobre dla ludzi z problemami sercowymi/astmatykami, balkon w zelonosci,to nowy bluszcz tak zieleni?? moje sniadanko to pol bulki z salami i kawa z mlekiem. udanego odpoczynku zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 10.06.18, 10:44 Kenduś,jeżeli chodzi o ten z prawej to mini Fikus benjamina .Jesienią zrzuca sporo liści, ja podcinam suche gałązki,a on z wiosny wypuszcza masę liści. Bardzo długo go mam.Pamiętny dzień sprzed 13 lat.A na kratce to Rdest Auberta,już przekwitł. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 11.06.18, 06:48 przeważają chmurki,słonce od czasu do czasu na krótko zaświeci jest 16*C i jest czym oddychać nawet prognozowane 23*C niestraszne,chyba coś popada dzisiaj,nareszcie. Dnia Dobrego Wam Życzę Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 11.06.18, 08:17 Gdy czerwiec chłodem i wodą szafuje, to zwykle rok cały popsuje. Witam... *Xystos u mnie w nocy padalo, minimalnie, ale troche kurzu na ulicach przygniotlo. To dzisiaj wlasciwie jest poniedzialek, poczatek tygodnia i z nim nowe przedsiewziecia, bedzie chlodniej to w pokojach sie ochlodzi bo wietrzenie do pozna od wieczora nic nie daje. Przyjemnego tygodnia i poniedzialku Nam zycze. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 11.06.18, 08:58 .. troszkę drobnego deszczu a już oddycha się lepiej,oby do listopada. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 11.06.18, 14:30 tak, wieczorem popadalo co nieco, ale to za malo, obiecali wiecej deszczu, chlodno,do sklepow musialam nalozyc zakiet na bluzke i wcale sie nie zgzalam, slonca na "lekarstwo",ale przyjemnie.. witajcie i miejcie sobie przyjemny dzionek i caly tydzien, u nas lekarze niemal co dziennie od jutra.. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 11.06.18, 15:22 Witam. Dzisiaj sloneczka nie wiele. Raczej pochmurnie i kilka razy ciutek pokropilo. Slychac że gdzues burza bo grzmi. Psina tez nie spokojna.Boi sie grzmotów. Strup wczoraj wieczorem odpadł ale jest mała nie wygojona jeszcze blizna. Dalej daje antybiotyk. Może pójde dzis lub jutro do weta piokazać jak to wygląda. Czekam aby wyzdrowiał i mozna bylo odkleszczyc ,bo nie możemy ruszać się dalej np. do parku. W domu troche parno ale w sumie nie jest żle. Na senek łykam tabletki z glogu i jest okey. Przydałby by mi się tylko drugie nogi ale musi byc jak jest. Dobrego popołudnia zyczę. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI witajcie 11.06.18, 22:26 Hakuś musi wybrać antybiotyk do końca ale gdy będzie juz zdrów nie aplikuj mu chemi na kleszcze odrazu-można glaskając wyczuć każdego pajeczaka i go wyjac. środek który już kupiłas będz na przyszły zezon,Mario niezalecz Hakusia.. Nocy Dobrej Wam Wszystkim Życzę Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI 11.06.18, 22:27 No wlasnie z tymi nogami, w tym roku biale jak u mlynarza, przed sloncem sie chowam, tyle sie opalam co chodze. *maria88, b.dlugo trwa kuracja u Twojego pieska, takie malenstwo i tyle antybiotyku musi lykac.? Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI 11.06.18, 23:52 lusia_janusia napisała: > *maria88, b.dlugo trwa kuracja u Twojego pieska, takie malenstwo > i tyle antybiotyku musi lykac.? > U ludzi najczesciej jest kuracja 10-dniowa, a jesli przyjmuje sie tabletki trzy razy dziennie, to 5-dniowa ... Pytalam sie Ciebie Mario czy piesek bierze caly czas ten sam antybiotyk? Moze czas zmienic na inny, skoro ten nie pomaga i rana po pewnym czasie odnawia sie ... Rozne bakterie potrzebuja roznego rodzaju antybiotykow... widocznie lekarz nie zbadal rodzaju bakterii i nie dopasowal leku ... . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI 12.06.18, 07:19 Witam.. slonce dopiero wyszlo zza chmur, jak na niego czekalam juz od godz.4,oo. Dzisiaj do wampira zaraz wychodze, po drodze dokupie cos w sklepie, nie wiem co mnie zainspiruje, bo obiady mam juz zamrozone, chyba jakas zachcianke, chociaz truskawki sobie wczoraj z corka kupilam 578g za 28,13 kr . Przyjemnego wtorku Nam zycze. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 12.06.18, 07:20 w tej chwili 15*C a ma byc 23*C i w przeważającej częścj dnia słonecznie. noo i niebyło deszczu,tylko jeden pochmurny dzień najpierw będą umierac tuje a puzniej stare trzydziestoletnie drzewa,to już było. Miłego Dnia Wam Życzę Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 12.06.18, 09:14 ..nareszcie pada drobny "kapuśniaczek"-korzonki traw uratuje ale czy pomoże drzewom? Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI 12.06.18, 09:18 *Xystos musialo by padac ulewnie z pare dni, bo susza jest, trawka odzyje pierwsza.. fakt ,przy deszczu sie ochlodzilo i trzeba kurteczke nalozyc milego dzionka Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI 12.06.18, 13:19 Do miasta ludzie przyjezdzaja dzisiaj w puchatkach, ja wracajac od wampira wdepnelam do Maxi i po wyjsciu zmoczyl mnie wlasnie kapusniaczek,. Przyjemnego popoludnia. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 12.06.18, 15:58 Witajcie. Dzisiaj prawie cały dzień jest pochmurny i pada nie wiele. Od czasu do czasu pokropi. Parno w mieszkaniu i na dworze +20. Wczoraj byłam z psina u weta. Dalej podaje ten sam antybiotyk. Jeszcze 5 dni trzeba podawać a potem się zobaczy. Strup odpadł ale miejsce jest nie jest zupełnie wyleczone.Psina próbuje czasem drapać więc muszę pilnować i nie zostawiam go samego. Pod koniec tygodnia znowu mają być wysokie temperatury. Od rana planowałam szycie ale nic nie zrobiłam. Może własnie teraz coś zacznę szyć. Miejcie się zdrowo. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI 12.06.18, 16:41 *maria88, dla Hakusia szybkiego wyzdrowienia, a szyc to juz prawie wieczor, musisz miec oczka jak sowa, co widzi w polmroku, ja musze miec dobre swiatlo do szycia czy robotek recznych, jesienia to siedze prawie z glowa pod lampa. Udanych robote Ci zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI 12.06.18, 18:33 *Maria, duzo glaskow dla Hakusia, szkoda maluszka z tym antybiotykiem, jakas "podejzana ta strupka jest,nie chce sie zagoic, *Lusia tez zrosilo mnie jak z bulkami wracalam.. jutro ja do "wampira ide tu tez bez slonca deszczyk przestal, wlasciwie zrosil co nieco.. spokojnego wieczoru zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 13.06.18, 07:42 Witam wcześnie ,bo zaraz jadę do reumatologa. Wczoraj nie wchodziłam,bo nie miałam do wieczora internetu. Dzień zapowiada się piękny,ma być tylko 23st.teraz w słonku więcej. Widzę ,że dzień nam się zapowiada podobny. Dobrego dnia w załatwianiach i ze słoneczkiem. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 13.06.18, 13:10 Środowo słonecznie chłodno - sama radość ! Piszę tutaj bo na Jesienne nie wpuszczają …"logowanie niedostępne" hmmmm…? Miasto znów będzie zakorkowane , procesje kościelne … a w sobotę ma przyjechać Kaczyński … może by tak do Was przypłynąć , przyjmiecie ?? Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 13.06.18, 14:40 Alfredko,zdobądz fotkę z autografem Wielebnego Pana Prezesa i prześliji pocztę papierową,oprawię go w ramki i na scianie powieszę tuż poniżej Pana Jezusa. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 13.06.18, 15:47 Xystos czy Ty przypadkiem nie bluźnisz? bo gorszego i podlejszego człowieka trudno znaleźć. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: CZERWIEC 2018 JUNI 13.06.18, 16:29 Nie bluźni , nie … nie ma widocznie wśród znajomych czcicielki kurdupla !!!! I NIE BEDZIE MIAŁ !!!!!! Henryku - ale i tak będziemy Cię lubic ) Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 13.06.18, 16:53 jaga_22 13.06.18, 15:47 alfredka1 13.06.18, 16:29 noo dziewczyny nie tak ostro Pan w Niebiesiech na nas Patrzy historycznie rzecz biorą wielu s....synów dzisiaj conajmniej błogosłowianymi okrzyknięto lub nawet na Ołtarze Wynisiono bądźcie przezorne jak ja Diabłu też ogarek zapalajcie od czasu do czasu popatrzcie jeno na dzisiejszą elyte polytycznom,na decydentów waszych niezapominajcie o ogarkach Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI Alfredko! 13.06.18, 16:59 Rzeczywiscie byla przerwa techniczna na Gazecie ... probowalam wejsc miedzy 12 00 a 12 30 i NIGDZIE sie nie udawalo... Potem pojechalam do miasta i dopiero teraz wrocilam ... Zaczelo funkcjonowac przypuszczalnie w tym momencie kiedy wpisalas sie na Vistule . Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI 13.06.18, 08:55 najlepszą oslona dla rany jest strup,jeśli odpadl posyp talkiem dla dzieci albo maką kartoflaną be nowy strupek się zawiązał a bacz by ponownie Hakuś tego nierozdrapał ,BĘDZIE DOBRZE. Pzdr. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI 13.06.18, 11:39 xystos napisał: > najlepszą oslona dla rany jest strup, jeśli odpadl posyp talkiem dla dzieci albo maką kartoflaną Swietna rada, xystos Trzeba tylko sprawdzac czy pod nowym strupkiem nie tworzy sie ropa, a mozna to zauwazyc, kiedy naokolo strupka skora sie zaczerwieni ... . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI 13.06.18, 13:22 Witam... *Alfredko, kaczorow nie toleruje, chyba nic z tego nie bedzie. W fosie jest ich nadmiar, ale kaczek jakos malo w tym roku. *Jagi Lenka wyszkolona modelka do zdjec, ladna fotka. Tez deszczy u mnie z przerwami, Kendo zawiatala z prob do mnie, wypila kawke i sniadanie po drodze zakupione zjadla i pojechalysmy do Lidla. A tam dopiero od czwartku bedzie towar co chcialysmy dokupic. Tym sposobem wrocilam szybko do domu, odwiedzilam pralnie, zjadlam obiad i sie relaksuje w Waszym towarzystwie. Wynik z wczorajszej kreatyniny dobry, wiec mam kontynuowac daleje medycyne, a w poniedzialek do specjalisty konowala. Przyjemnej sdrody Nam zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI 13.06.18, 14:29 witajcie, nie mam problemu z zalogowaniem.. *Alfredko ciekawe,cos u Jagusi moglo sie "zawiesic w zalogowaniu nas, zaraz sprawdze wchodzac do Jagusi *Lenka slicznie z pelasiami wyglada, pasuje jej ten kolor, *Hakus, dziwny strupek,co nie chce sie zagoic.. teraz lato i ryzyko rozwoju roznych bakterii, niech pomoze antybiotyk... *Lusia, juz sie obrobilam milego dnia wszysrkim Odpowiedz Link
pia.ed CZERWIEC 2018 JUNI ... byla przerwa! 14.06.18, 00:45 kendo napisała: > nie mam problemu z zalogowaniem ... Problem z zalogowaniem zaczal sie po godzinie dwunastej ... Przed poludniem pisalam bez problemu, a zaraz po 12 00 nie udalo mi sie wyslac tego co napisalam Chciano ode mnie zalogowania ... Kiedy wpisywalam potrzebne dane, za kazdym razem pokazywalo sie na czerwono, ze mam niewlasciwy adres albo haslo, choc bylo na 100% wlasciwe!!! Po chyba kwadransie, pojawila sie wreszcie informacja, ze nie mozna sie zalogowac i nalezy sprobowac pozniej ... Naprawilo sie przypuszczalnie wtedy, kiedy Alfredce udalo sie wpisac... bo ja zmeczona bezskutecznymi probami pojechalam do miasta i wrocilam po paru godzinach ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... byla przerwa! 14.06.18, 00:49 Przerwa trwala od godziny 12 00 do co najmniej godziny 13 00 . Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... byla przerwa! 14.06.18, 05:07 w tej chwili 11*C ale obiecują 21*C w środku dnia,jest słonecznie i ani jednej chmurki na pogodnym niebie Dobrego Dnia Wam Życzę Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... byla przerwa! 14.06.18, 09:03 *PIa tak bylo pewnikiem, ja dopiero duzo pozniej weszlam na Vistule, *Xystos obecnie chmurzascie i oby nie padalo zaraz wybieram sie na wies,likwidowac jedna rabate.. witajcie i miejcie siebie udany dzionek Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... byla przerwa! 14.06.18, 10:15 Witajcie... dziwna dzisiejsza pogoda,słonko jest,ale co jakiś czas nachodzi chmura, jest 23,ale ja czuję chłodek,bo spory wiaterek. Wczorajsze wyniki nie wyszły dobre,gorsze niż poprzednio mimo zwiększonej dawki leku. teraz mam zmniejszyć dawki do poprzedniej i kontrola za m-c. Za to z cholesterolu jestem zadowolona,choć praktycznie mało kiedy biorę. Przyjemnej pracki na działce.Może we dwie pojedziecie? Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... byla przerwa! 14.06.18, 11:00 Witam. Dzisiaj pochmurnie i kropi tylko 18 stopni. Psinka dziękuje za wszystkie dobre życzenia i głaski. Dzisiaj zajrzałam i jestem zmartwiona. W miejscu ranki jest malutka gulka 3 mm. Nie wiem czy tak ma być. Antybiotyk mam jeszcze na 3 dni. Dzisiaj biorę się za robótki domowe bo przy tej pogodzie nie mam ochoty na spacery. JAGO czy to przypadkowy kocurek? Fajny. Słoneczka i zdrówka życzę. Odpowiedz Link
pia.ed CZERWIEC 2018 JUNI ... ranka pieska 14.06.18, 11:33 maria88 napisała: > Dzisiaj zajrzałam i jestem zmartwiona. W miejscu ranki jest malutka gulka 3 mm. Nie wiem czy tak ma być. Antybiotyk mam jeszcze na 3 dni. Raczej nie powino tak byc Czy wyglada to na rope? Jesli masz szklo powiekszajce, to przyjrzyj sie temu ... . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... ranka pieska 14.06.18, 12:22 To rzeczywiście dziwne,lekarz rozwieje wątpliwości co to za gulka A kotki przyszpitalne. A to drugi,przygląda się ptaszkowi. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... byla przerwa! 14.06.18, 12:18 ta gulka to może być "fetknutan" to jest dość normalne u Psów, to niejest cancer-moje Pieski też takie mieli i to ich niebolało ale byłem z tym u weterynarza a ten mnie uspokoił. jeżeli na szyji to niezakładaj obroży lecz szelki. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... byla przerwa! 14.06.18, 13:18 [i]xystos napisał: > ta gulka to może być "fetknutan" > to jest dość normalne u Psów...[/u] > Czy jest to mozliwe, aby wlasnie ta "narosl tluszczowa" byla powodem powtarzajacej sie infekcji? . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... byla przerwa! 14.06.18, 17:11 Witam... popoludniowo dla odmiany.. *maria88, cos to mi wszystko nie wyglada dobrze, nasz "Maluszek" mial wielkosci paznokcia golke na szyneczce, wet mowil ze to nie grozne, jak zrobili "tomografie" to sie okazalo, ze cancer sie rozprzestrzenil a rentgen nic nie pokazywal. Nie chce Cie niepokoic, ale bym zmienila weeta, robil badanie na pokleszczowe choroby?... mamy piesek mial takie krostki ze strupkami - pierwsza kuracja sie udala pozniej na drugi rok sie powtorzylo i mama nie miala sily z tym walczyc i go uspila. Przyjezdzal do domu wet i dawal mu co dzien zastrzyki. Slonecznie jest caly czas z lekkich orzezwiajacym wiaterkiem, ludzi duzo w miescie, podstawowki juz dzisiaj zakoczyli szkole, a jutro chyba studenci -beda okupowac miasto ronymi wehikulami jechac i krzyczec co sil w gardlach. *Jaga. te szpitalne kotki wygladaja b.dobrze, chybwa nie dzieje im sie krzywda. Przyjemnego wieczoru Nam zycze. Odpowiedz Link
pia.ed CZERWIEC 2018 JUNI ... piesek 14.06.18, 17:21 lusia_janusia napisała: > *maria88, cos to mi wszystko nie wyglada dobrze, nasz "Maluszek" mial wielkosci > paznokcia golke na szyneczce, wet mowil ze to nie grozne ... Lusiu, nie strasz ludzi ... Koty szpitalne maja dobrze, bo pewnie kuchnia wyrzuca odpadki jedzenia i nigdy nie sa glodne... Nie sa tez "dzikie", bo spotykaja caly czas ludzi ... Moze beda miec mlode, to Jaga jakiegos przygarnie ... . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... piesek 14.06.18, 17:34 Na pewno nie dzieje im się krzywda i nie są bojaźliwe,czyli mają kontakt z człowiekiem. Są dobrze odkarmione.Jeden ma języczek na wierzchu.Pewnie ząbki wypadły,bo nie wyglądają na młodzieńców. W zeszłym roku też je spotykałam. Kto wie,może i u mnie niedługo pojawi się nowy członek rodziny. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 15.06.18, 08:20 Witam, otwieram dzisiaj dzionek, zrobilam sobie liste planow, ktore bym chciala zrobic. Wiec zmykam do ich wykonania. Przyjemnego piatku Nam zycze. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... piesek 15.06.18, 08:21 w tej chwili 16*C a ma być 22*C sloneczkowo-mgliście,roślinki odrabiają stracony czas. W pierwszy pełny tydzień lipca w Szwecji zaczyna się industrialny urlaub a to oznacza że kraj stoi, oznacza to również masę koron z Niebios w postaci deszczu, dlatego też wiekszość urlopowiczów zmienia kraj-najczęś ciej na Hiszpanię. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... piesek 15.06.18, 08:32 wietrznie/slonecznie, ptaki trelaja, witajcie i miejcie sobie udane plany, jak tydzien szybko umyka.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... piesek 15.06.18, 09:59 Witajcie... mimo upału idę na balkon,bo już nie wytrzymuję nerwowo,3 tydzień wiercą, tłuką, borują ,nad głową.4-ty duży kontener zapełniają.Mam 25 st. całe szczęście, że słonko co jakiś czas się chowa.Miłego dnia. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... piesek 15.06.18, 11:22 Jagóś na budowlańców jest lekarstwo-zanieś im dwie butelki wódki i skrzynkę piwa ..od razu przestaną hałasować,pewne na banq. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... piesek 15.06.18, 13:29 Co z tego,że na chwilę przestaną.Muszą zrobić i zarobić.Pocieszam się,że w końcu zabraknie i ścian do wiercenia. Najgorzej było jak wiercili w podłodze,nie do wytrzymania było.Nawet ich nagrałam żeby wysłać do administracji, ale przez nieuwagę skasowałam. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... piesek 15.06.18, 13:43 Witam. Pogoda taka jak u Was. Nie upalnie, słonko na zmianę z chmurkami. JAGO na Twoim miejscu zapytałabym w administracji czy sa zorientowani jakiego rodzaju jest ten remont tj czy nie burzą ścian działowych.Czy nie grozi Ci katastrofa mieszkaniowa. Ja tez poszłabym do nich zobaczyć co robią,że taki hałas i tak długo trwa. Na balkonie widzę zawiązki pomidorków.Smacznego. Przy takiej pogodzie dzień mi szybko ucieka więc zmykam. Dobrego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... piesek 15.06.18, 15:06 Mario jak zdrówko Hakusia? Pzdr. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... piesek 15.06.18, 15:24 Administracja wie,bo przepraszała lokatorów,dali ogłoszenie.Przecież nie przestaną z tego powodu,że ja nie mogę już wytrzymać.Dziś jakoś krótko,pewnie będą zakładać płyty na ściany,bo przywozili. W domu sam tynk na ścianach i podłodze..Mieszkanie kupił radca prawny to może sobie pozwolić na gruntowny remont. Mąż był u robotników,bo poleciało coś po rurkach od grzejników,myślałam,że to farba olejna,ale dało się umyć, a na podłodze zrobił się plaster czegoś bardzo twardego,ale podważyłam nożem i zdjęłam to. Na pewno wyburzali ścianki działowe,ale można.Stoi 4-ty duży kontener,myślę że ostatni. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... piesek 15.06.18, 19:09 Nie wszystkie ściany działowe można wyburzać. Nośnych nie wolno. Administracja wie że remont ale szczegółami może się nie interesować. Podobnie było u mnie w bloku. Ludzie z widnych kuchni zrobili pokoje a kuchnie w łazienkach lub przedpokoju i teraz tak mam, że zapachy z ich gotowania przechodzą do mnie. Teraz zarzad spni się zmienił i rozkładają ręce że nic nie mogą poradzić. Psina ogólnie to ma się dobrze. Jutro ostatnia dawka antybiotyku i jutro rano pójdę do weta. W miejscu rany jest coś jak poprzednio pisałam. Ropy tam nie widzę .Hakuś bardzo dziękuje za zainteresowanie. Jak wrócimy od weta to napiszę co i jak. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... piesek 15.06.18, 19:14 Mario uściskaj Hakusia odemnie a spacerki może tylko w miejscach gdzie niema kleszczy? i sama też sobie dobrze miej. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... piesek 16.06.18, 04:38 8*C w tej chwili ale SMHI obiecuje 22*C w środku dnia,słonecznie z wędrójącymi chmurkami które deszczu niedadzą. Miłego Dnia i fajnych meczy Wam Życzę Odpowiedz Link
pia.ed CZERWIEC 2018 JUNI ... Hakus 15.06.18, 14:10 Lusia_janusia napisała: > Witam... popoludniowo dla odmiany.. > *maria88, cos to mi wszystko nie wyglada dobrze [...] Lusiu, maria88 chyba Twojego wczorajszego wpisu nie czytala ... ani wpisu xystosa, bo w ogole nie wspomina o Hakusiu ... a spodziewalam sie jej reakcji. . Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... Hakus 16.06.18, 08:25 *Xystos za "slowika czy skowronka dzis robi" spalam wysmienicie dzis na nowych poduchach. witajcie sobotnio, wczoraj odpoczywalam w pralni,dzis do dzieciecia pojade.. miejcie sobie udany weekendzik Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... Hakus 16.06.18, 09:00 Witam w gorący poranek. Kendo weź ze sobą Xystosa,przecież możecie tam siedzieć sobie jak ładna pogoda, lepsze to niż park. Miłego spędzenia czasu ,ja idę piec bułeczki Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... Hakus 16.06.18, 09:13 jaga_22 napisała: > Witam w gorący poranek. > Kendo weź ze sobą Xystosa,przecież możecie tam siedzieć sobie jak ładna pogoda, > lepsze to niż park. > Miłego spędzenia czasu ,ja idę piec bułeczki > > > bys wiedziala ile razy tak chcialam zrobic, kaj On nie chce sie z chaty ruszyc, wiec niech siedzi.. hej Jagusia, Lenka juz inspekcje robi balkonowa, miej sobie udany weekendzik Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 16.06.18, 09:15 Witam.... z rana, nie takiekiego wczesnego, ale sie troche obrobilam i po sniadaniu juz tez jestem, pogoda, ze trzeba korzystac i gdzies w plener sie udac. Dzisiaj nie bedzie tloku, Wczoraj studenci mieli zakonczenie roku szkolnego, bylo gwizdow, swistow, golsnej muzyki i ich okrzykow co niemiara, ze siedzac na balkonie wyraznie slyszalam, nie musialam wychodzc na ulice. Jechali roznymi smiesznie udekorowanymi autami. d6jf7ok6u1qis.cloudfront.net/imengine/image.php?uuid=e50089b8-bc57-5eb2-92e0-23dd04b7e3f4&type=preview&source=false&function=cropresize&width=960&height=480&q=40&x=0.0&y=0.04826254826254826&crop_w=1.0&crop_h=0.7722007722007722&z=1 Przyjemnej soboty Nam zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 16.06.18, 09:56 *Jaga, Lenka widac bardzo lubi taka pogode, ciekawe czy bedzie akceptowala nowy Wasz nabytek slicznej malej kotki.?? Odpowiedz Link
pia.ed CZERWIEC 2018 JUNI ... dzialka ... 16.06.18, 10:45 Bedziesz mu pomagac #dzialke obrabiac#? Dobra z Ciebie mama ... A myslalam, ze tam tylko trawnik, ktory obrabia robot ... kendo napisała: dzis do dzieciecia pojade... Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... dzialka ... 16.06.18, 12:55 Witam. Pogoda nie pewna. Słonko raz jest , raz nie ma. Może tez popadać. Tak ma u nas być . Ciepło ale z deszczem. Ludzie czekają na deszcz. Przed chwilą wróciliśmy z psiną od weta. Powiedział,że więcej antybiotyku psina nie może dostać. To co jest tam zauważalne to może być gojącą się jeszcze blizną /było nacięcie ropnia na początku/. Teraz tylko trzeba obserwować czy się wygoi do końca. Raz dziennie odkazić mam i posmarować leciutko maścią witaminową. XYSTOSIE dlaczego nie korzystasz z propozycji Kendo opuszczenia swojej klatki mieszkalnej przy dobrej pogodzie?Lepszej okazji nie będzie aby popróbować swoich sił. JAGO kocinka rozkoszuje się dobra pogodą i chyba zapomniała o towarzystwie Mruczka. KENDO jak zwykle zapracowana i tak jak to dobra mama zawsze ma coś do zrobienia. LUSIA udaje sie w plener i będzie rozkoszować się wolnym czasem. Ja zaraz wyjdę po owoce bo jeszcze nie byłam dzisiaj na ryneczku. Udanego dnia zyczę. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... dzialka ... 16.06.18, 15:46 maria88 napisała: > XYSTOSIE dlaczego nie korzystasz z propozycji Kendo > opuszczenia swojej klatki mieszkalnej > przy dobrej pogodzie?Lepszej okazji nie będzie > aby popróbować swoich sił. Ja tez sie dziwie, bo pod miastem u syna ma wymarzone warunki: taras, ogrod, dostep do internetu, swieze jedzenie przygotowane przez kendo z nowalijkami z ogrodu ... mozliwosc polozenia sie, kiedy bedzie zmeczony. Moze jest jeszcze za plotem ekologiczna czeresnia z robaczywymi owocami, ktore kiedys mialam okazje posmakowac? Xystos ich wtedy nie jadl ... moze czas sprobowac ... ekologia jeszcze nikomu nie zaszkodzila. . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 17.06.18, 09:28 Upał w sianokosy, żniwa - zima ostra i dokuczliwa, a jeżeli słota - w zimie dużo błota. *maria88, to pocieszajaca diagnoza od weta, moze juz bedzie bez problemow. Niedziele mamy dzisiaj, tydzien szybko minal, jutro nastepny sie zacznie. Za oknem ochlodzenie, zdrowy wiaterek powiewa, przy kanale lipy zaczynaja kwitnac i kapie juz miododajny nektar, wlosy mialam wczoraj lekko sklejone i dziwilam sie dlaczego?. Wczoraj gruntownie sobie posprzatalam na pokojach a dzisiaj z przyjemnoscia odpoczywam, moze jakis bulki grahamowe musze upiec? Pewne jest ze jakas runde albo rowerkowanie zalicze. Przyjemnemnej niedzieli zycze Nam wszystkim. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... dzialka ... 17.06.18, 11:28 pia.ed napisała: > > maria88 napisała: > > > XYSTOSIE dlaczego nie korzystasz z propozycji Kendo > > opuszczenia swojej klatki mieszkalnej > > przy dobrej pogodzie?Lepszej okazji nie będzie > > aby popróbować swoich sił. > > > Ja tez sie dziwie, bo pod miastem u syna ma wymarzone warunki: > taras, ogrod, dostep do internetu, swieze jedzenie przygotowane przez kendo > z nowalijkami z ogrodu ... mozliwosc polozenia sie, kiedy bedzie zmeczony. > > Moze jest jeszcze za plotem ekologiczna czeresnia z robaczywymi owocam > i, > ktore kiedys mialam okazje posmakowac? > Xystos ich wtedy nie jadl ... moze czas sprobowac ... ekologia jeszcze nikomu > nie zaszkodzila. a no sa jeszcze drzewa z czersniami, a wiesz,ze niempamietam bym Cie czestowala nimi??, moze tylko wspominalam o nich?? w tym roku strasznie drobne, nie oplacalo sie zrywac,bo sama pestka niemal Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 17.06.18, 17:06 kendo napisała: > a no sa jeszcze drzewa z czersniami, > a wiesz,ze nie pamietam bym Cie czestowala nimi??, > moze tylko wspominalam o nich?? > Nie czestowalas mnie, bo nie byly Twoje, tylko rosly za plotem na polu i byly niczyje... Poniewaz byly piekne, wiec zaczelam je jesc, a potem urwalam ich sobie do domu. Przegladajac te, ktore mialam zabrac do Malmö, zauwazylam w pewnej chwili mala dziurke pokryta czyms lepiacym sie ... przelamalam czeresnie, a tam byl duzy bialy robak Zaczelam sprawdzac nastepne czeresnie i wszystkie bylu robaczywe, wiec wrocilam do Malmö bez czeresni ... Dostalam wtedy od Ciebie nasionka z kwiatkow, ktore mialas po zewnetrznej stronie domu, ale powyrywalas, bo planowalas na zewnatrz miec trawnik. Jeden z tych kwiatkow dalej rosnie w moim ogrodku pod sciana... nie wiem jak sie nazywa, ale jest wysoki, rozgaleziony, ma malutkie biale kwiaty i slicznie pachnie ... . Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 18.06.18, 00:57 Nadchodzi ostateczne rozwiązanie kwestii wolności Internetu w UE. Nie będzie linków, memów ani komentarzy zmianynaziemi.pl/wiadomosc/nadchodzi-ostateczne-rozwiazanie-kwestii-wolnosci-internetu-w-ue-nie-bedzie-linkow-memow nadchodzi czas krutkofalówem, semizdatow,i poczty pontoflowej. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 18.06.18, 04:12 w tej chwili 9*C aa być mac 21*C nic niepada i padać niebędzie. oglądanie wszystkich dotychczasowych meczy tak mnie zmęczyło,że dzisiejszej nocy wogóle niemoglem zasnąć,to chyba emocje. Miłego Dnia Wam Życzę Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... dzialka ... 17.06.18, 11:25 maria88 napisała: > Witam. Pogoda nie pewna. Słonko raz jest , raz nie ma. > Może tez popadać. Tak ma u nas być . Ciepło ale z deszczem. > Ludzie czekają na deszcz. > Przed chwilą wróciliśmy z psiną od weta. > Powiedział,że więcej antybiotyku psina nie może dostać. > To co jest tam zauważalne to może być gojącą się > jeszcze blizną /było nacięcie ropnia na początku/. > Teraz tylko trzeba obserwować czy się wygoi do końca. > Raz dziennie odkazić mam i posmarować > leciutko maścią witaminową. dobrze,ze idzie ku dobremu z psiunkiem, trzymam kciuki za calkowite wyleczenie.. > XYSTOSIE dlaczego nie korzystasz z propozycji Kendo > opuszczenia swojej klatki mieszkalnej > przy dobrej pogodzie?Lepszej okazji nie będzie > aby popróbować swoich sił. uf,na upaciucha nie ma rady, moze kiedys sie zdecyduje.. > KENDO jak zwykle zapracowana i tak jak to > dobra mama zawsze ma coś do zrobienia. dla dzieciecia za duzo bylo rabatek, wystarczy jedna i pod murem z sasiadem,co nie wie jeszcze jak ma ja zagospodarowac.. > Ja zaraz wyjdę po owoce bo jeszcze nie > byłam dzisiaj na ryneczku wczoraj kupilam szwedzki truskawi o niebo samczniejsze od tych holenderskich.. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... dzialka ... 17.06.18, 11:19 pia.ed napisała: > > Bedziesz mu pomagac #dzialke obrabiac#? Dobra z Ciebie mama ... > A myslalam, ze tam tylko trawnik, ktory obrabia robot ... > bede likwidowac jedna rabate, ktora wlasnie wczoraj zakonczylam, dobry taimning,bo dzis deszczyk sobie popaduje, dziecie nie mam czasu na rabatki,pracuje do pozna,a dla mnie to przyjemnosc byc w ogrodzie, jedna rabate zatrzymalam,tam wiecej kwiatow dosadzilam z tej zlikwidowanej, sa jeszcze dwa punkty do "zrobienia" na rzie dziecie mysli co i jak.. > kendo napisała: > dzis do dzieciecia pojade... wczoraj tez zainpregnowal podloge na nowej altanie, zrobil porzadek z chwastami miedzy plytkami, nie nudzilo nam sie...przyjenie bylo popracowac > Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... dzialka ... 17.06.18, 11:30 *Lusia i pozostala Zaloga, witam niedzielnie, oby nie bylo blota zima-bo dzis wyglada na slote, nie nazekam,ale deszcz byl bardzo potrzebny, wody gruntowne opadly do staow alarmujacych, milego odpoczynku zycze Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... dzialka ... 17.06.18, 11:36 17*C a ma być 22*C,troszkę słońca i troszkę deszczu dobra fubtbolowa pogoda przy telewizorze,jeżeli już coś się leje to Piwko do gardła a nie deszcz za kołnież. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... dzialka ... 17.06.18, 15:34 Witam,u mnie gorąco było,ale teraz trochę się zmieniło,jakby się zachmurzyło. Przyszedł starszy wnuczek odwiedzić dziadków. Dziś telewizji nie oglądam,zobaczę we wtorek jak nasi zagrają. Miłego popołudnia życzę. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... dzialka ... 17.06.18, 15:48 Dopiero od dwóch godzin slonecznie i gorąco. Ranek był pochmurny. Spacerki zaliczone, psina ma sjestę po obiednią i ja też. Dobrej niedzieli zyczę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 18.06.18, 08:01 Witam - PONIEDZIALEK i poczatek nowego tygodnia-... slonce juz pracuje z lekkim wiaterkiem do pomocy. Zaraz wychodze do wizyte lek. pierwszy raz bede spotykac tego lekarza?.. Obiad mam gotowy, a ze szpitala bede miala blizej do nowej galeri i "City Gros" sklepu, moze bedzie mi sie chcialo tam porowerkowac?. Przyjemnego tygodnia Nam zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 18.06.18, 09:39 Witam Was z nowym nabytkiem.Lenka na razie jej nie uznaje,syczy na nią. Za oknem skwar 34st.Nelka czy Melka jeszcze nie wiem,bo miała na imię Niunia. Dziś chodzi i zwiedza co się da,jak wejdzie tam gdzie Lena,to tamta syczy i Nelka wychodzi. Miłego i dobrego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 18.06.18, 09:52 *Jagus no sliczna kocia oba imiona faknie sie rymuja z Lenka, rozumna kocia,odchodzi by nie dostac pazurem po buzi.. przyzwycaja sie do siebie.. *Lusia tu riktig zesko i powiewem wiatru, mialam zamiar do ogrodu podjechac,za druga rabate sie zabrac..zastanawiam sie co zrobic, chciala bym do srodka lata miec to juz za soba.. witajcie z nowym tygodniem miejcie sobie udany caly tydzien Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 18.06.18, 10:41 Lenka na pewno wolałaby kocurka do towarzystwa . JAGO napisz parę słów jak się u Ciebie znalazła bo to chyba trochę podchowany kotek. Od rana pochmurnie +25 teraz słonko zaczyna się pokazywać. W nocy i rano kropilo i temperatura chyba wzrosnie. Jest duszno. Dobrego dnia i udanych pracek. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 18.06.18, 10:52 hej Maria no wlasnie,jaka ma historie nowa kocia, tu chyba caly dzionek bedzie chlodnawy.. moze i dobrze??,w domu cos sie zrobi zaleglego milego calego tygodnia Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 18.06.18, 11:01 Ta kotka ma około roku,ale już była kotna.Babka która współpracuje z fundacją zobaczyła ją w pobliżu weseliska,kotka przyszła po jedzenie.Złapali ją i zawieźli do lecznicy.Taka malutka a miała duży brzuch, myśleli,że zarobaczona.Zobaczyli,że kotna,to usunęli płód.Kotka była uśpiona,to i kocięta się uśpiły, a przy okazji zrobili jej sterylizację. Zrobili jej szczepienia,badania ,ale to dom tymczasowy,mają jeszcze 8 kotów. i tym sposobem dostała się do mnie. Siedzi koło mnie ,oczywiście chwilowo,bo jeszcze tyle do zwiedzania. A kocurka czyli Mruczka to Lenka już miała i mimo,że był wykastrowany, to ciągle ją molestował. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 18.06.18, 16:35 Biedna kiciusia. Coś mi się wydaje, że jej nie oddasz. Tak myslałam, że przybłęda bo wychudzona. Ładny ma pynio i nie jest duża. Slonko było bardzo krótko teraz zachmurzenie i od czasu do czasu kropi. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 18.06.18, 17:04 *Jagusi ciekawa histora Melki czy Petronelki... jast drobniutka, ale u Was sie odzywi,oby zdrowa byla, glaski posylam tu sie ochlodzilo/slonca tez brak.. milego wieczoru Wszystkim Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 18.06.18, 19:27 Nie jest wychudzona tylko młoda jeszcze,Jutro Lenkę pokażę jak wyglądała jak miała roczek. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 19.06.18, 05:26 w tej chwili 17*C a ma być 22*C i słoneczkowo cały dzień Miłego Dnia Wam Życzę Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 19.06.18, 08:17 *Jagus, o jejku,to tak sie wyglada?, podobnie jak ja bylam, dopiero po szedziesiatce zaczelam sie "poprawiac" sliczna kocia *Xystos jakos slonko sie w tej chwil bawi w chowanke,/wietrznie witajcie i miejcie sobie mly dzionek Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 19.06.18, 10:56 kendo napisała: > dopiero po szedziesiatce zaczelam sie "poprawiac"... Nie martw sie ... po skonczeniu 90 lat, a moze nawet wczesniej, zaczniesz znow chudnac . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 19.06.18, 11:11 Witam,ciągle jeszcze Nelka,ale może będzie Myszka.Petronelka to za długo wymawiać A tak wyglądała jak ją znaleźli,widać,że gruba. Na razie trzeba pilnować.Dziś za bardzo się sobą interesują i Lenka miała ochotę jej przywalić,bo szła do boju.Myszka się schowała pod fotel,a Lenka głupa udaje i się położyła przed fotelem.A na ostatnim towarzyszy mi przy śniadaniu. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 19.06.18, 12:53 No fakt, tez była chudzina. Imię Nelka jest fajne i proste do wołania. Pogoda u mnie słoneczna i szykuje się zapowiadany upał na 2 dni a potem znowu ochłodzenie. Dzisiaj rano nie załozyłam pończoch leczniczych i muszę to zaraz zrobić. Za to wykąpałam psinę i śpi w legowisku. Idę gotować mu podudzia bo to mu najbardziej smakuje i to swiezo gotowane bo potem to juz nie tak. A potem siedzę i oglądam mecze przy dobrej kawce i ciachu. Dobrego Dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 19.06.18, 15:20 Spać mi się zachciało bardzo mocno,co do mnie niepodobne. Nelka leży u mnie,to ja też się położę,bo walnę nosem w klawiaturę. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 19.06.18, 18:58 Dzisiaj wieczornie, bo od rana z Kenod znowu w miescie my byly?... troche nakupily no oczywiscie ciuszkow..., po drodze powrotnej truskawkami sie zachwycialam. W domu po obiedzie wzielam sie za robote, zrobilam dzem z tuskawek i rabarbaru-ekologiczny od corki dostalam, jeszcze zostalo troche to jutro Kendo dostanie do swojego dzemiku dolozy, zagotowalam sloiczki z dzemem, zrobilam serek bialy z kwasnego mleka i sie juz odciska na sicie, nogi mi w uszy wchodza, zaraz sie poloze z nimi po sufit. A wlasnie p pro po, ponczoch lecniczych, wczoraj bylam u lekarza i ten mi powiedzial, ze jak nogi nie puchna to nie powinno sie ich nosci, ale ja juz sie wllasnie do nich przyzwyczailam, dostane nastepne skierowanie na USG nog, i tabletki dalej do brania. Bo kuracja powinna byc zakonczona, ale ze mnie dalej boli w jednym miejscu, to musi to lek.sprawdzic. *Jaga, wszystko mlode to filigranowe wyglada, a nowy nabytek upodobal sobie Ciebie juz od poczatku i Lenka moze byc zazdrosna. *maria88, masz troche rozrywki ze zwoim Hakusiem, kapiesz go, i gotujesz ekstra jedzonko, tak jak my dla naszego "Maluszka", dzisiaj corka pokazala mi nowego pieska na ktorego ma ochote, ale jej kategorycznie odradzam, bo znowu sie czlowiek przzwiaze, przyzwyczaji i cierpi razem ze stworzonkiem jak mu cos dolega. Przyjemnych spokojnych wrazen przy meczach zycze i przyjemnego wieczornego odpoczynku. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 19.06.18, 21:03 Ja tez oglądałam mecze, drzemałam i co rusz psina mnie wybudzał szczekaniem domagając sie pieszczot. albo jedzenia /karmę je z ręki i inaczej nie chce/. Teraz trzeba szykować się do odpoczynku. Mecz Polska przegrała ale jest nadzieje że finał będzie lepszy. LUSIU ja jak nie nosze pończoch to wtedy własnie nogi bola i puchną, szczegolnie jak jest upał.Tabletki tez muszę łykać. JAGO widoczne fluidy Nelki działaja uspokajająco i nasennie. Wszystkim dobrej nocki. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 20.06.18, 04:04 w tej chwili 12*C ma być 23*C jest pochmurkowo ale od wschodu przeciera się-czerwony wschod słońca. Dobrego Ostatniego Dnia Wiosny Wam Życzę Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 20.06.18, 07:30 Jak w czerwcu pogoda służy, rolnik tylko oczy mruży. *Xystos, slonce juz nie proznuje, zaglada mi przez ramie do salonu. Dzisiaj odpoczywam po wczorajszym maratonie pracusiowym, ale jestem zadowolona ze smaku dzemu, takiego smaku jeszcze nie robilam b.dobry wyszedl - truskawki z rabarbarem w rownych czesciach i cukier zelujacy. Zapomnialam o soku z cytryny jako srodka konserwujacego, ale rabarbar jest kwasny (chociaz w dzemie zrownowazyl sie ze smakiem truskawek) to da to samo co cytryna. Zreszta nie wyszlo mi duzo tego, ale na smak i przypomnienie lata mi wystarczy. Pozniej ma wpasc Kendo, po rararbar, to zobaczymy co jeszcze nam przyjdzie do glowy. *maria88, moj pierwszy piesek tutaj tez go karmilam z reki karma przez 9 lat, a na kolacje zawsze zjadal kromeczke chleba z maslem i pasztetem jak nie bylo masla to nie chcial jesc. Mial ta sama wage przez cale swoje zycie. Przyjemnej srody Nam zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 20.06.18, 09:15 oj te nasze zwierzadka, *Jagi Lenka ladnie wydoroslala i nabrala "cialka",wiec Petronelka bedzie taka sama, swietnie sie klimatyzuje a Lenka pewnie tylko obserwuje i juz pewnie nie syczy,czuje,ze to mloda kocia, *Mario my nasze dwa dobermany karmilismy z reki karma i to na spacerach, w domu tylko gotowane jedzonko jedli, dobrze ma Hakus z Toba.. *LUsia wpade tak po lunchu, i zakupie truskawek wiecej, pancio wczoraj zanim przyjechalam do domu od dzieciecia,"pozarl" od razu niemal cale pudeleczko, zostalo moje ,mam jeszcze na dzis troche do pojedzenia, sa wyjatkowo smaczne wietrznie/pol slonecznie udanego dzionka zycze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 20.06.18, 10:22 Witam... Od dziś jest Myszka.Wcale spać wczoraj nie poszłam i jakoś mi przeszło. Na razie jedno drugiemu nie ustępuje.Z daleka się sobie przypatrują,jak zabawiam, to jedno na drugie nie patrzy,ale tylko spuścić z oka,to zaczyna się robić kotłowanina. Bardzo bym chciała ją zatrzymać,jest bardzo przytulaśna.Niestety zazdrość jest ogromna. Najlepiej jak każde w innym pokoju,to mogę coś zrobić. U mnie bardzo gorąco, 28 nieco w cieniu. > > > > oi68.tinypic.com/2dkeko0.jpg > > > Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 20.06.18, 11:14 *Jagus, sliczna ta kocia, moze jednak sie jakos zaakceptuja.. mloda zrozumie,ze rzadzi starsza.. milego dnia z kociami wybieram sie do pielegniarki z tym ugryzieniem bo coraz wieksze sie robi i swedzi/piecze..ufff Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 20.06.18, 12:46 Z jakim ugryzieniem Kendo,bo nigdzie się nie napotoczyłam,owad jakiś? Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 20.06.18, 16:24 Kotki do adopcji www.facebook.com/gab.wetchiron/?hc_ref=ARRmX7Sdm9fJ0SSTjEpgrKp8tsiokW0TGKvX510vZFwkaPBi_BpYYR4SmLFKAmHvH8c&fref=nf Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 20.06.18, 16:29 A po co to podałaś Mario? kotka już mam. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 20.06.18, 18:56 jaga_22 napisała: > Z jakim ugryzieniem Kendo,bo nigdzie się nie napotoczyłam,owad jakiś? > wpisalam w watku o Glergi, od pielegniarki dostalam tips by w aptece zakupic smarowidlo i jutro dwonic do pielegniary na pogotowie by to obejzala, strasznie to wyglada.. ta salwa nic nie pomagala, zaczelam kwasnym mlekiem okladac i zlagodzilo duzo.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 21.06.18, 08:51 Witam.. dzien przed wigilja "Srodka lata", najwazniejsze swieto w Szwecji. Pogoda nie zapowiada sie rewelacyjnie, ochlodzilo sie i wieje zimnym wiatrem, rowniez zapowiedzieli deszcz, od kilku lat jes deszczowo w tym okresie. Nic ciekawego nie mam zaplanowane, troche nudno, ale mam zaczete 2 projekty, to ktorys z nich chyba bede kontynuowac. Jaga ma zajecie nowym kotkiem, oby sie wszystko dobrze ukladalo z Lenka. Przyjemnego czwartku nam zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 21.06.18, 09:09 Witajcie... Jest tak gorąco,że nawet kotom się nie chce wojować.Lenka aż na szafę wlazła szukając cienia.Na jednym termometrze mam 37,a na drugim 41. Zrobię dziś ulubioną zapiekankę dla mojej Alicji,a wczoraj zrobiłam serniczek na zimno i teraz zajadam i popijam zimną colą.Żeby tylko długo nie wiercili ,bo zgłupieję. Wczoraj też wiercili ale z odstępami.U mnie chodzą 2 wentylatory. Od jutra ma być tylko 19,co za ulga.Miłego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 21.06.18, 10:26 *Lusia faktycznie ,chlodno i chyba zaraz bedzie znowu padac, my bedziemy jutro w domku sie goscic to moze padac, dzis moze po jakies kwiatki polne wyrusze..oby nie padalo.. *Jaga moze przez ten upal kocieta sie zaakceptuja i bedzie OK, slucham polskiego radia i wszedzie sa tam takie upaly.. balkon rozkiwecony slicznie witajcie miejcie sobie udany dzionek Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 21.06.18, 16:32 zmianynaziemi.pl/sites/default/files/styles/640szerokosc/public/dgmxkwax4aiiaic.jpg?itok=M0I2fyfI Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 21.06.18, 18:12 O to Tobie chodzło Xystos?.Nigdy nie podglądasz co wysłałeś? U mnie nic się nie dzieje,jeszcze bardzo gorąco,w tej chwili u mnie 31st. zmianynaziemi.pl/sites/default/files/styles/640szerokosc/public/dgmxkwax4aiiaic.jpg Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 21.06.18, 18:50 jaga_22 napisała: > O to Tobie chodzło Xystos?.Nigdy nie podglądasz co wysłałeś? > U mnie nic się nie dzieje,jeszcze bardzo gorąco,w tej chwili u mnie 31st. > > zmianynaziemi.pl/sites/default/files/styles/640szerokosc/public/dgmxkwax4aiiaic.jpg dalej nie wiem o jaki link chodzi w obu przypadkach jest blad Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 21.06.18, 19:44 No to jeszcze dziwniejsze,bo moje się wyświetla o tak: Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... Czy ktos zauwazyl? 21.06.18, 23:57 Dzis w poludnie byl sommarsolståndet ... zapomnialam jak to sie nazywa po polsku, w kazdym razie byl najdluzszy dzien, po ktorym nastapi najkrotsza noc . Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... Czy ktos zauwazyl? 22.06.18, 08:11 w tej chwili 10*C a ma być 20*C słoneczkowo-wymarzona pogoda do obchodów Midsommar Święta jutro na YouTube powinny "skapywać" pierwsze filmiki z Midsommar związane. Dobrego Dnia Wam Życzę Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... Czy ktos zauwazyl? 22.06.18, 09:15 Witam. Mimo zapowiedzi duzego gorąca i burz u mnie wczoraj było znosnie. Słonko bylo za chmurami i nie padało. Popadało nocką i to nie za wiele.Ranek jednak chlodny bo tylko 10 stopni+. Od wczoraj mam problem zdrowotny. Tak się składa, że jak psu lepiej to mnie cos bierze. Zdrowy i cały zab pod uciskiem zaczął dawać sygnały z bólem i obrzękiem.Wieczorem zdecydowałam się na wizytę u stomatologa. Godzinę siedziałam na fotelu a na koniec dostałam antybiotyk i jak nie ustapi ból do poniedziałku to ząb jest do usunięcia. Nocka była nie przespana. Jeszcze z psiną nie wychodziłam bo zimno. Czekam aż trochę się ociepli. Trzymajcie się w zdrowiu . Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... Czy ktos zauwazyl? 22.06.18, 09:40 prawdziwe szczęście staruszka to sztuczne zęby-nigdy niebolą i można je włozyć do kieszeni gdy się chce napić Piwa w Buffecie "Pod Batem",same korzyści na starość. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... Czy ktos zauwazyl? 22.06.18, 11:07 To co dentysta robil przez godzine kiedy Cie trzymal w fotelu? Wyglada na to, ze NIC skoro dalej Cie boli... Ja nigdy przez GODZINE nie siedzialam na fotelu nawet przy LECZENIU CZTEROKANALOWYM! maria88 napisała: > Zdrowy i cały zab pod uciskiem zaczął dawać sygnały > z bólem i obrzękiem.Wieczorem zdecydowałam się > na wizytę u stomatologa. Godzinę siedziałam na fotelu > a na koniec dostałam antybiotyk i jak nie ustapi ból > do poniedziałku to ząb jest do usunięcia. > Nocka była nie przespana. . Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 21.06.18, 23:51 jaga_22 napisała: > ... tylko spuścić z oka,to zaczyna się robić kotłowanina. > Bardzo bym chciała ją zatrzymać, jest bardzo przytulaśna. > Najlepiej jak każde w innym pokoju,to mogę coś zrobić. > Jaga, czyzbys byla sama w domu, ze na Ciebie spada odpowiedzialanosc za oba koty? Niech maz albo corka, albo oboje razem, "zaadoptuja" tego nowego ... wtedy zadrosci nie bedzie ... Sprobuj malego zamknac w pokoju albo w lazience ... jesli nie bedzie protestowac, to niech tam troche pobedzie. Z czasem sie przyzwyczaja. Nie piesc za duzo tego nowego, to Lenka nie bedzie zazdrosna ... kiedy ten maly wskoczy za Toba na kanape, spedz go na podloge, to samo zrob z Lenka ... nie bedzie rywalizacji ... . Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 22.06.18, 10:12 *Pia Jaga pisla,ze wiecej glaskow dostaje Lenka,niz to male kocie, a do bojki moze dojsc nawet,jak sie je pilnuje, wystarczy moment i juz jest.. witajcie dzis swietujemy "srodek lata" przyjdzie Lusia i posiedzimy przy mlodych kartoflach ze sledzikami/i slodkoscia, zrobilam torcik truskawkowy na spodzie ciastek pokruszonych.. same truskawki z bita smietana tez sa.. *Mario wspolczuje bolu i problemu niech antybiotyk zadziala,i zatrzymasz zeba.. Odpowiedz Link
pia.ed CZERWIEC 2018 JUNI ... koty 22.06.18, 11:23 kendo napisała: > Jaga pisala, ze wiecej glaskow dostaje Lenka, niz to male kocie, > a do bojki moze dojsc nawet ,jak sie je pilnuje ... W takim razie niech takze maz u i corka biora na kanape Lenke i ja glaskaja ... a corka moze brac ta mala kotke do swojej sypialni na noc. Jaga ma prawie caly czas gosci ... wnuczek przychodzi do niej na obiad i mufinki w kazdy weekend, syn przychodzi z dziewczynkami, wiec niech zajmuja sie Lenka, wtedy sie uspokoi i nie bedzie zazdrosna. . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 22.06.18, 11:27 Witam... nieszczescia chodza parami mario88, tak juz nam los to zycie uklada zeby nie bylu za nudno. Mam nadzieje, ze lekarstwo pomoze do poniedzialku i zachowasz jeszcze zeba dla siebie. U Jagi momenty stresujace chyba dla wszystkich czlonkow rodziny, chyba trzeba czasu zeby dwa kocieta sie przyzwyczaily do siebie. Nigdy nie mialam takich sytuacji ze swoimi zwierzetami, bo nie bylo ich dwoje i konkurencji. Zycze pomyslnych rozwiazan, Tak ide dzisiaj do Kendo obchodzic wigilje midsommar (srodek lata). Mialam w planach rower ale nic z tego wieje prawie sztormowo. Cala noc nie spalam, obejrzalam 3 filmy, o 2 zaczal padac rzesisty deszcz, o 4 nad ranem slyszalam jak wrzucali reklamy. Migrenowo od wiatru sztormowego cos mnie chyba nawiedza, ale zaraz wezme tabletke, moze sie troche do wieczora uspokoi nadchodzacy bol. Wczoraj bylam w sklepie i stanela kolo mnie wyperfumowana waniljowym, duszacym zapachem, od tego tez moge dostac bolu glowy, co prawda szybko przeszlam w inna strone, ale zapach juz czulam caly czas. Przyjemnych i spokojnych obchodow swietowania Nam zycze, a dla pozostalych rowniez cieplutkiego chlodziku i relaksu. Odpowiedz Link
pia.ed CZERWIEC 2018 JUNI Midsommarafton 22.06.18, 11:41 Popoludnie zapowiada sie raczej sloneczne ... obejrzyjcie piekne kwiatki w gazecie. A czy bedziecie siedzialy przy stole w wiankach na glowie? www.sydsvenskan.se/2018-06-22/sol-regn-blast-har-ar-dagens-midsommarvader , Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 22.06.18, 12:02 Hehehe...Pia,ja akurat jestem najmniej przy kocie,najwięcej mąż ,bo i tak siedzi ciągle przed telewizorem,a Myszka obok. Ona nigdy nie zostaje sama,a jak już musi,bo przecież trzeba wyjść po zakupy,córka cały dzień pracuje, to się ją zamyka w pokoju.Rano jak Lenka usnęła w moim pokoju,to ją zamknęłam,to Myszka zwiedzała całe mieszkanie i bawiła się. Myszka uważa,że pokój należy do niej,a więc Lenka jak przyjdzie żeby sobie na nią popatrzeć, to to już intruz.Zresztą nie widać po wyglądzie żeby Lenka szła z dobrymi zamiarami. Do kotłowaniny nie dochodzi ,źle napisałam.Mam w pogotowiu poduszeczkę , zasłaniam i kieruję do odwrotu.Staramy się jak możemy.Do każdego stołka przymocowana jakaś myszka na długim sznurku, bo inaczej to ciągle szukam i pełno piłeczek.Każde bawi się osobno. Są syknięcia i warknięcia.Jak córka przychodzi zajmuje się Lenką u siebie. Nareszcie wczoraj przyszła do niej i położyła się na nogach. Do tej pory nie słuchała co się do niej mówi,odwracała głowę,nie patrzyła w oczy, tylko patrzyła w bok. Od wczoraj zaczyna patrzeć w oczy.To przecież Lena była na kolanach męża,albo obok, a teraz inna zabrała jej miejsce i jeszcze pokój. Miała być burza,cały dzień był skwar,dopiero późnym wieczorem trochę popadało, ale zerwał się silny wiatr.Dziś jest chłodniej 19st. i dobrze,ważne,że jest słonko. Mario,a dlaczego nie leczony kanałowo? Zatruje się za pierwszym razem i już nie będzie bolało przy następnych wizytach. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 22.06.18, 12:28 Wpadlam na jeszcze inny sposob. KiedyLlenka zaczyna syczec czy rzuca sie na te mala kotke, to nalezy natychmiast Lenke podniesc, powiedziec Fuj! albo FY! co oznacza wyrazenie swego niezadowolenia i wyrzucic na balkon zamykajac drzwi. Niech tam sobie siedzi i rozmysla nad swoim zachowaniem! Po kilku takich "wyrzuceniach za kare" powinno pomoc ... a jak nie pomoze, to zaczac nowa serie wyrzucen - moze byc w inne miejsce oczywiscie, np do lazienki. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 22.06.18, 13:16 Maria mi podesłała fajnego linka.Okazuje się,że nie jest źle.Tak robimy Pia,wynosimy natychmiast najwyżej grożę jej paluchem,i mówię ,nie wolno.Niestety zaraz potem głaszczę żeby nie czuła się pokrzywdzona. Ciekawa jestem dlaczego Myszka nie chce wychodzić na balkon,pewnie tam czułaby się zagrożona,albo podwórka ma dość. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 22.06.18, 13:23 dacie sobie Jaga rade z oswajaniem kociakow.. Myszka moze ma lek wysokosci,albo byla wieziona na balkonie??roznie mozna spekulowac.. Maria napisala,ze to zdrowy zab boli,wiec co tam w nim leczyc kanalowo,jak dziury niet? strasznie tu wieje, brzeze ktora siega trzeciego pietra kladzie niemal na ziemie *Pia nie bedziemy siedziec w wiankach, mamy tylko letni bukiecik. przyjemnosci samych na dzis Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 22.06.18, 14:10 Dopowiadam.Dentystka próbowała przebic sie do końca korzenia gdzie ma byc ropa ale niestety był problem bo prawdopodobnie kanały w czwórkach zarastają się. Jej zdaniem jest tam ropa, która nie zeszła wczoraj i dlatego antybiotyk. Ponieważ od rana mnie pobolewa to wzięłam przed chwilą jeszcze IBUM. Zapisała mi wprawdzie IBUPROM ale w aptece dała mi IBUM /nie wiem dlaczego/. Mam nadzieje że mi serducho nie wysiądzie. Najgorsze jest to że psina che wychodzić a ja się boję, że zimny wiatr może mi zaszkodzić. Raz byliśmy i chyba wyjdę dopiero póznym wieczorem. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 22.06.18, 16:59 jaga_22 napisała: > "Maria mi podesłała fajnego linka. Okazuje się,że nie jest źle. Tak robimy Pia, wynosimy natychmiast najwyżej grożę jej paluchem i mówię , nie wolno... Niestety zaraz potem głaszczę, żeby nie czuła się pokrzywdzona". > No to juz pewnie wiesz, ze niewlasciwie postepujesz ... kara jest po to, aby Lenka w koncu zrozumiala swoje niewlasciwe postepowanie i kara nie powinna byc razem z nagroda, bo kot glupieje! Nigdy nie interesowalam sie jak postepuje sie z kotem, ale co tydzien ogladam audycje o psach, z ktorymi wlasciciele nie radza sobie ... Czesto sa to psy adoptowane, albo rozpuszczane od malenkosci i wlasciciele prosza o pomoc jako ostatnia deske ratunku... zanim pozbeda sie psa... Wlasnie najczestszym dostrzezonym przez eksperta problemem, jest niekonsekwencja w postepowaniu wlascicieli. . Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 23.06.18, 04:38 w tej chwili 12*C ale może być 21*C w ciągu dnia Świętowanie Midsommar dnia czesto jest pochmurnie i lubi popadać,to normalka. w piereszy cały tydzień lipca przemysł zaczyna obowiązkowe cztery tygodnie urlopu i wtedy trzeba mieć parasol i galosze pod ręką,w małych miejscowoŝciach zaczynaja się promenady od sąsiada do sąsiada na soczysty soczek i bułeczki z własnego wypieku,Panie wymieniają sie ważnościami,dzieci bawią się a panowie zawsze znajdą powód by zajżec do garażu,po takiej wizycie drepcze sie do następnego sasiada niespokojny czas niesprzyja zagranicznym wojażom. Dnia Dobrego Wam Życzę Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 23.06.18, 08:09 <<< W dniu Wandy gdy słonko bezchmurnie zachodzi, święty Jan (24.06) pogodą rolników nagrodzi. >>> <<< Wanda z Janem (24.06) wianki puszczają po wodzie i wspólnie radzą o żniwnej pogodzie. >>> WITAM... - u mnie czerwona kartka w kalendarzu(midsommardagen) to juz *Jaga wie jak postepowac w sytuacjach podbramkowych miedzy kotami. *Pia, przypominam sobie Twoja historie jak pilnowalas znajomej psa, i nie dawalas sobie rady, pewnie wtedy nie wiedzialas o roznych metodach w postepowaniu w sytuacjach, ktore stwarzal pies bo pisalas ze zrezygnowalas z jego pilnowania. *maria88, wspolczuje histori z zebem, wiem jak taki bol potrafi dokuczac, chyba dzisiaj po antybiotyku zauwazasz poprawe?. Slonce od rana przyswieca, ale nie wieje sztormowo jak wczoraj, chyba zalicze jakas przejazdzke w plener?. Przyjemnej soboty Nam zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 23.06.18, 08:43 o te imiona zawsze dobra pogode mialy, z tego co pamietam z lat wczesniejszych.. *Pia,no wlasnie, pamietam ten raz,kiedy pilnowalas pieska i nie dalas rady.. *Lusia, tez gdzies w plener bym sie udala.. cieolo przez okno sie wdziera,bedzie cieplej jak wczoraj, nawet gdzies popadalo bo tecze dwie byly, witajcie sobotnio, miejcie sobie udany dzionek, Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 23.06.18, 10:05 Witam.. Koty więcej rozumieją niż nam się wydaje.Najgorzej kiedy kot czuje się odtrącony, musi mieć zaufanie do człowieka,że go nigdy nie skrzywdzi. Człowiek ,pies wybaczy,zapomni,a kot nie.Kiedy są w jednym pokoju głaski dostaje jeden i drugi. Kiedy Lena zaczyna się jeżyć,to się ją wynosi i to jest kara ,bo coraz częściej ciągnie ją do małej żeby popatrzeć na nią. Nad ranem było tylko 13 st.ma być 19,ale słonko już jest na błękitnym niebie,przyda się taka pogoda,bo już była za męcząca. Dziś Wandy,zadzwonię do bratowej wdowy,ma 85 lat. Wczoraj pamiętałam,a dziś już bym zapomniała. Świetne ujęcie tęczy ,takiej jeszcze nie widziałam Miłej soboty Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 23.06.18, 10:19 *Jagus dotra sie kociaki i beda dokazywac w zgodzie, tu zapowiadaja "ocieplenie" czyli bedzie temp.podwyzszc sie ponad +20 stopni milego weekendu Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 23.06.18, 10:46 Witam. Fajne fotki JAGO. Lenka biedulka smutniutka a nowa kicia widac że czuje sie bardzo dobrze w nowym domku. U mnie rano bylo +12 powoli chyba sie troche ociepli ale wiatr dalej chłodny. Ze zdrowiem nie widzę narazie poprawy i nie wychodzę chociaz powinnam . Kendo i Lusia jak zwykle w ruchu. Zycze udanych zakupów i świetowania. Xystosie a Tobie zycze zdrówka i nie poddawaj się choróbskom. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 23.06.18, 19:09 niepaddaję się Mario,na tę chwilę leczę się Footbaalem i Piwkiem. Zdrówka życzę. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 24.06.18, 03:17 w tej chwili 11*C ma być 22*C brzask,pirwsze ptaszmi zaczynają ćwiergolić-zamknołem radio i słuczem koncertu pierzaków,w was też tak? Miłej niedzieli Wam Życzę Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 23.06.18, 15:21 lusia_janusia napisała: > *Pia, przypominam sobie Twoja historie jak pilnowalas znajomej psa, > i nie dawalas sobie rady, pewnie wtedy nie wiedzialas o roznych metodach > w postepowaniu w sytuacjach, ktore stwarzal pies bo pisalas ze > zrezygnowalas z jego pilnowania. Pilnowalam psa, wielkosci tych ktore mial Xystos, chyba tylko przez tydzien ... wiec nie bylo czasu na zadna nauke ... Pies mial dwa lata i znajoma nie nauczyla go kompletnie nic, bo wcale nie chciala psa - to byl pies corki, ktora tez nie chciala psa ... ale matka kupila, bo gdzies wyczytala, ze psy maja uspakajajace dzialanie. Corka miala rzekomo problemy psychiczne ... a najwiekszym problemem byla jej "fobia na szkole", i czesto nie chodzila do szkoly przez miesiac. Czas w domu wypelniala sobie bez problemu: spala do poludnia, a potem sluchala muzyki i ogladala telewizje! W tym czasie matka wychodzilla z psem, ktoremu pozwolila robic kupe gdzie popadnie i w najlepszym razie popychala kupe przy pomocy tekturki - w krzaki! Zrezygnowalam z opieki kiedy pies tak ciagnal, ze nie moglam go opanowac, wiec zakrecilam smycz wokol dloni ... Nagle pies zobaczyl innego psa i tak szarpnal, ze zwichnal mi palec u prawej dloni, ktory spuchl i zsinial ... Poszlam z tym do lekarza, bo myslalam ze zlamany ... Nastepnego dnia zadzwonilam do syna tej Polki i psa zabral ... niechetnie bo on tez mial psa ... i psy robily niesamowity halas kiedy byly razem, bo bez przerwy szczekaly na siebie. . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 24.06.18, 09:08 Witam.. *Pia, to wspolczuje psu zycia w takiej rodzinie i rodzinie, ze jest nieodpowiedzialna za siebie i psa. A Ty juz sie na dobre wyleczylas z jakiegokolwiek chcenia zwierzatka do domu. A palec chyba juz do tej pory sie wygoil.? To jest duza odpowiedzialnos i obowiazki, trzeba umiec odczytywac zachowania czworonoga, zeby wiedziec jak on sie czuje. *maria88, wszystkim zyczysz zdrowka, ja Tobie tez go zycze w nadmiarze zebys szybko pokonala swoje niedyspozycje. Slonce od raniutka przyswieca, nic nie mam do robienia, wczoraj wzielam sie za jeden projekt i dzisiaj go musze spruc, bo mi nie wychodzi i zaczac od miejsca w ktorym wczoraj zaczelam, a tak to dzisiaj juz bym byla na finiszu. Przyjemnej niedzieli Nam zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 24.06.18, 10:23 Witam...tylko Lusia ,reszta dosypia.Xystos poszedł spać po 3-ciej,a ja od 4-tej już nie śpię.Brzydko za oknem, pada i baardzo pochmurno.W dodatku marznę, bo tylko 15st,a rano było 11.Nie mam dziś nic do roboty i dobrze,bo zapału do pracy nie mam. Muszę wyszukać sobie jakież zajęcie.Wam miłej niedzieli życzę. Myszka niesie upolowaną myszkę. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 24.06.18, 10:40 Witam niedzielnie. Myszka zwiedza kątrki. Ranek zapowiadał sie pogodny ale teraz zaczyna sie chmurzyć. Też dla mnie za zimno. Ma padać. Dopiero od jutr bedzie cieplej. Jedzonka mam gotowe więc będzie dbanie o zdrówko z ksiazkami i gazetkami. Udanej niedzieli. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 24.06.18, 10:59 witajcie, na odmiane tu zaczyna byc cieplo i wiatr mniejszy w sile, Petronelka_Mysza juz widac dobrze sobie ma w salonie, ciekawe co na to Lenka? spokojnego-udanego odpoczynku. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 25.06.18, 13:30 lusia_janusia napisała: > *Pia, to wspolczuje psu zycia w takiej rodzinie i rodzinie, ze jest nieodpowiedzialna za siebie i psa. A Ty juz sie na dobre wyleczylas z jakiegokolwiek chcenia zwierzatka do domu. Ja juz bylam wyleczona od dawna! Kiedy poznalam mojego meza, mial bialego pudla jamnikowatego. Kiedy bylo mokro na dworzu, to trzeba bylo po kazdym wyjsciu z nim myc mu lapy i podbrzusze, wycierac recznikiem i suszyc w znajdujacej sie w lazience szafie suszacej... Caly obowiazek spadl na mnie, dlatego kiedy spodziewalam sie Patrika, maz zadecydowal, ze wywiezie go do tesciow. Z wyjazdem psa ze Szwecji nie bylo problemu, a wjezdzajac do Polski przeszmuglowalismy go w samochodzie, bo nie mial zadnych papierow. Dowiedzialam sie przedtem , ze gdyby nawet psa odkryli na granicy, to jedyne co by bylo, ze zawolali by weterynarza aby go zbadal... Pierr byl u ojca kilka lat, a potem zniknal, chyba przejechany przez samochod, bo dom stal przy przelotowej ulicy ze Szczecina do Bydgoszczy i dalej na Warszawe. Teraz dopiero zastanowilam sie, dlaczego nie wyprowadzali go na smyczy? Lubie psy i chcialabym miec jakiegos malego, ale to bylo niemozliwe kiedy przenieslismy sie do Malmö, bo pracowalam na caly etat i kilka razy w roku wyjezdzalam na urlopy zagraniczne... a oddanie psa do pensjonatu kosztowalo majatek! . Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 24.06.18, 12:57 wiekszość ludzi tresuje Psy na Egality ,zapominając by je przedewszystkim wychowywać a to takie łatwe i przyjemne jak wychowywanie małego dziecka aacha,Pieski niewiedzą czy są małe czy też są duże,dobrze wychowane zajmują miejsce najmłodszego dziecka,czasami trzeba je pieścić. Odpowiedz Link
xystos Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 25.06.18, 05:26 w tej chwili 13*C a ma być 24*C pochmurno,typowy dla tej pory roku "urlop przemysłowy" się zbliża dobra pogoda na smutków leczenie,na footbaal również. Slonecznego Dnia Wam Życzę Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 25.06.18, 08:10 ciepelko sie zaczyna i dobrze, lubie sie wygrzewac.. witajcie i miejcie sobie mily start na caly tydzien.. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 25.06.18, 09:13 Witam... *Xystos juz na posterunku jako pierwszy, *Kendo sie szybko wyspala, Ja tez, ale jakos mi to zchodzi za nim dojde do biurka. Pogoda wymazona na urlopy, ja go mam juz caly czas, wiec czasu niby duzo, ale na wszystko go brakuje. Mam w planie jeszcze 2 projekty tez dla corki, ktore wisza nad glowa, ale jak rozpoczne to z pewnoscia go szybko zakoncze?. Przyjemnego tygodnia i poniedzialku zycze Nam. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 25.06.18, 09:21 *Lusia to prawda, emeryt wiecznie juz na urlopie z brakiem czasu na swe projekty, to ta ostania serwetunia co zakonczylas wczoraj? slicznie wyszla zbierasz sie,zaraz bede po Ciebie wyjezdzac,tak kolo 10 godz. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 25.06.18, 09:39 Witajcie... Lusiu masz złote ręce.Piękna serwetka.Pogodę macie lepszą,u mnie pada jesiennie i zimno. Ma być 19,na razie 16.Siedzę na telefonie zeby zapisać siebie i męża do lekarza,bo tylko dziś zapisy.Jak się nie dodzwonię,to będę musiała iść,a stopa mnie boli, ale nie idę ze względu na stopę.Jak nie urok to przemarsz wojsk Wezmę przeciwbólowy nie ma rady.Wam dobrego dnia życzę. Lenka nie odpuszcza. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 25.06.18, 19:09 *Jagus nawet widac,jak okiem patrzy w Twa strone.. mysle,ze w koncu sie przelamie i bedzie OK, ja ostanio bylam na probach ze skierowania wczesniej wystawionego przez lekarza, list pozniej przyslala,ze mam brac,jak bralam tabletki-czyli stabilnie jest, za rok nastepna wizyta lub tylko proby. tu w pewnym momecie sie zachmurzylo/ochlodzilo, kiedy wyszlysmy ze sklepu juz bylo duzo cieplej..jest wietrznie cieplego wieczoru z kociaczkami zycze Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 26.06.18, 09:11 WITAM... *Jaga, *Kendo, dziekuje za mile slowa o mojej serwetce dla corki. Najgorzej bylo ja zaczac, troche bylo skomplikowanie, ale jakos pomodzilam i wyszlam na prosta... jak to sie mowi... Za oknem slonecznie i z chmurami, ma byc coraz cieplej, zplanowalam sobie dzionek i nie wiem czy uda mi sie wszystko wykonac, wczoraj tez juc odbilam monogramy na poszewkach i moze odpoczywajac po kuchceniu wykonam na 100 % norme. A jeszcze gimnastyka na ghoryzoncie wisi. Przyjemnosci na wtorek Nam zycze.. Jadze spokoju z kociaczkami, marii8, - zdrowka, bo ostatnio cos sie u niej popsulo. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 26.06.18, 10:13 Witam. Wczoraj dzionek mi uciekła na wizycie u stomatologa. Bylo sporo wiercenia ale najwazniejsze, że nie trzeba chyba będzie usuwać. Popołudnie i nockę miałam okropną z winy antybiotyku. Została mi jeszcze dawka na dzis ale postanowiłam,że nie wezmę bo zołądek i serce mi wysiadło myslałam,że będę dzwonić po pogotowie. U mnie tez ranek był chlodny a w dzien z przelotnymi opadami ma byc około 20tu. LUSIU serwetka jest przesliczna, Jesteś artystka! Dzis pójde z psina do kontroli, mam nadzieje że wet nic złego nie zauwazy. Teraz tylko problem z odkleszczeniem. Co mu bedzie mozna zastosować musze zapytać. PIA jak lubisz pieski to jaki problem żebys miała? KENDO widze że tez dba o zdrówko, robi badania. JAGO a co stalo Ci sie w stopę? Może zrób okład z lisci kapusty. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 26.06.18, 10:21 oj Ludziki, nie chorujcie..trzymajcie sie jakos.. *Mario moze rob plukanke jamy ustnej szalwia,jest pomocna w takich przypadkach,bo przerwac antybiotuk,to moze powrocic problem.. ja dzis do niczego ,za dlugo pospalam uffff.. miejcie sobie udany dzionek. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 26.06.18, 10:51 Witam, na razie nie wiem w jaki dzień ,bo od rana siąpiło,a teraz jakby się zaczynało przejaśniać Dalej zimno,tylko 18st. ale jutro ma być 23 i będzie coraz cieplej. Stopa dalej boli,wysmarowałam ją traumonem,kolano ,kręgosłup i bark. Moja choroba Mario będzie postępowąć , niszczyć kosteczki i nie tylko. Leki trochę hamują,ale już musiała lekarka zmniejszyć dawkę ze względu na nerki, a stan zapalny dalej się utrzymuje.Dziś pierwszy raz musiałam w nocy smarować bark, bo obudził mnie ból.To nie są sprawy zwyrodnieniowe,tylko reumatyczne. Zwyrodnieniowy to mam kręgosłup. Kapusta dobra na stłuczenia,może i na stopę by pomogła, ale żeby to była tylko stopa 4-tego lipca idę do lekarza,może na rehabilitację da skierowanie. Dobrego dnia ze słoneczkiem Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 27.06.18, 08:11 nie ciekawie ze zdrpwkiem masz Jagus, z wiekiem coraz wiecej nas nawiedza chorob, oby gorzej nie bylo-ZDRWIA ZYCZE witajcie, ma byc + 24 stopnia ciepelka, zaraz do "wampira z panciem jedziemy udanego dnia Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 27.06.18, 08:20 Witam cieplutko z pieknym sloncem na niebosklonie. Te chorobska nas nawiedzaja mimo ze sie ich nie zamawia dla siebie. Ja dostalam 5 ciwiczen od gimnastyczki do wykonywania w domu, bede przykladnie je wykonywac i zobacze czy bedzie jakas poprawa. Wczoraj zrobilam golabki, ale dobre bo dawno ich nie robilam i nie jadlam. Wychaftowalam jedna poszewke, ale cos mi sie to nie bardzo podoba bo srebna mulina i ona jest b.sztywna w obrobce, zadzwonie po corke jak chce to nastepna tez taka wyhaftuje i wykonalam zadania zaplanowane. Na ten tydzien nic juz z takich rzeczy, ew tylko odswiezyc pokoje i laba letnia, rower i spacerki, obiadki tylko wyjmoac z zamrazarki i konsumowac. A jak tak goraco to i apetyt nie bardzo, raczej na swieze owoce i lody. Mario to dobrze ze juz jest na lepszej drodze z Twoim zabkiem, Jaga trzyma reumatyzm w szachu, moze jakies cieple oklady z borowiny by przyniosly troche ulgi. Mnie tez sie maza jakies cieple kapiele np, w Islandzkich gejzerach-siarczanowe, to dobrze wygrzewaja i dzialaja na skore. Moze w przyszlosci sobie zafunduje takie spa?. Przyjemnego i slonecznego wtorku Nam zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 27.06.18, 09:06 Witajcie... mam nadzieję,że dziś będzie lepiej z pogodą,bo nawet słonko wyszło,a ma być 25st. Odpukać,ale dziś ani kolano ,ani stopa nie bolą. Na wszelki wypadek posmarowałam wszystko co trzeba.Wczoraj cały dzień padało, a nawet lało po południu,być może ta pogoda wilgotna też mi się przysłużyła. Kotki ciągle się docierają,nie można dopuścić aby się zbliżyły do siebie,bo warczą i syczą. Myszka dostała też nowy drapak,ale Lena go okupuje i patrzy na nią z góry. A ćwiczenia Lusiu to na co masz,na nogę?pewnie w górze trzymać. Dobrego dnia i oby gorzej nie było jak mówi Kendo Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 27.06.18, 09:16 Jaga, sliczna ta nowa kocia, i oczy ma bardziej zielone od Lenki. Jaga cwiczen 5 szt dostalam, na kolana, bo od kiedy zaczelam chodzic w tych uciskowych ponczochach to kolana odmawiaja mi posluszenstwa, ostatni lekarz powiedzial, ze nie musze ich nosci jak nogi nie puchna a ten pierwszy lek, zalecil, gimnastyczka potwierdzila tylko ze w odroge siedzaca w np. autobusie powinnam je ubierac. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 27.06.18, 09:24 Najlepiej będzie Lusiu,jak będziesz słuchać swoich nóg.One mówią kiedy jest im niedobrze, a przy okazji i Tobie Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 27.06.18, 11:33 witajcie, my juz od wampira wrocili, obecnie +23 stopnie,dobrze ,ze klime ma w samochodzie to pancio sie nie udusil od goraca, po drodze w szpitalnej kawiarni kupilismy satke z krewetkami-to taki rytual pancia, zjedlismy juz jako lunch bo wczesnie sniadanie jedli i odpoczywamy, *Lusia nie leniuchuje..produkuje sie hafciarsko..ciekawam rezultatu, tez chce cos takiego zrobic.. milego dnia w chlodzie i zdrowka Wszystkim Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 27.06.18, 15:18 Witam. Fajna ta Lenka. Biedulka z dumą spogląda na Myszkę,że ma fajne miejsce. Kendo i Xystos juz odrelaksowani po wizycie a Lusia ma zamiar sprzatając odpoczywać/?/. U mnie na słonko stale zachodzą chmurki. Ja nastawiłam znowu kurze łapki z udem kurzym/dla psiny/ a dla mnie galaretka. Wydaje mi sie,że ostatnio robione i zjedzone bardzo zmniejszyły moje dolegliwosci w kolanach. LUSIU skoro Ty jeździsz na rowerze i lekarz zezwala to chyba nie trzeba Ci innej gimnastyki. Tez uwazam że skoro jesteś na lekach i nie ma już stanu zapalnego to możesz nie chodzic w rajstopach. Ubieraj tylko wtedy gdy musisz długo stać w kuchni lub w podrózy. Zdrowka wszystkim i dobrego nastroju. Odpowiedz Link
pia.ed CZZERWIEC 2018 JUNI ... ponczochy zdrowotne 27.06.18, 16:18 Nigdy nie napisalas dlaczego dostalas te ponczochy, ale to nie ma znaczenia ... widocznie byly Ci potrzebne w danej chwili... A czy rzeczywiscie musialas dostac az ponczochy? Znajoma ma podkolanowki uciskowe, takie z odkrytymi palcami, wyglada jakby chodzila w zwyklych bialych podkolanowkach, a nie medycznych... . Dlaczego bola Cie w nich kolana, tego nie rozumiem, chyba tak strasznie nie uciskaja wlasnie na kolana? Ja kiedys probowalam jakis czas rajstopy "na zmeczone nogi", ale nie moglam ich nosic na dluzsza mete, bo mam bardzo czule stopy w kostkach... i tam czulam nieprzyjemny ucisk, ale nie bol... lusia_janusia napisała: od kiedy zaczelam chodzic w tych uciskowych ponczochach to kolana odmawiaja mi posluszenstwa ... w droge siedzaca w np. autobusie powinnam je ubierac. > > Odpowiedz Link
xystos Re: CZZERWIEC 2018 JUNI ... ponczochy zdrowotne 27.06.18, 22:11 nogi nogom nierówne Odpowiedz Link
xystos Re: CZZERWIEC 2018 JUNI ... ponczochy zdrowotne 28.06.18, 04:39 w tej chwili 9*C a ma być 27*C słoneczny poranek,o tej porze dnia jeszcze żyje,puźniej mecze,wiatraki i inne przeciągi sprawiają że ruszać się niemogę. Dobrego Dnia Wam Życzę Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 27.06.18, 15:58 Mario, czy rzeczywiscie moga byc problemy z sercem przy leczeniu antybiotykiem? Przeciez niektore dzieci czesto choruja i dostaja tyle antybiotyku, ze staja sie odporne na niego ... ale zeby mialy z tego problemy z sercem??? No i tak jak ktos napisal: kuracji nie wolno przerywac, bo choroba wroci ... to jest pewne jak "amen w pacierzu" Popołudnie i nockę miałam okropną z winy antybiotyku. Została mi jeszcze dawka na dzis ale postanowiłam,że nie wezmę bo zołądek i serce mi wysiadło myslałam,że będę dzwonić po pogotowie. . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 28.06.18, 07:34 WITAM... juz goraco, malo chlodu weszlo do sypialni. Zapowiedzieli do 30,oC i chyba tyle bedzie...uufff, wczoraj probowalam posiedziec na balkonie pod parasolem, ale sie nie dalo, bylo za goraco. *Pia, nie wiem dlaczego bola mnie kolana, a to nie wiesz, ze czasem lekarz zgaduje co jest przyczyna choroby i wysyla cie po najprostrzej lini na gimnastyke, a choroa sie dalej rozwija. Nie mielismy swiatla w nocy przez 2,5 godziny, a teraz zauwazylam ze i cieplej mi braklo w kranie, na wszelki wypadek nalapalam zimnej wody do garnka, zebym miala na herbate ew. Dobrze ze juz sie wyduszowalam. Dzisiaj nie mam szczegolnych planow, ale zawsze cos sobie wynajde, polowe obiadu mam tylko musze cos dogotowac do kapustki i miesa. Przyjemnego czwartku Nam zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 28.06.18, 09:14 witajcie, *Pia,jak zwykle bardzo dociekliwa, wszystko chce wiedziec "od podszewki" mi sie wydaje ,ze bol brzucha zwiazany byl z sercem, mogl byc stan "przedzawalowy" a biorac antybiotyk,mozna roznie sobie dedukowac powstania przyczyn zlego samopoczucia-to moje spekulacje, no,tak juz goraco, ale bulki jednak upieke, mikrofalowka inaczej daje goracke od pieczenia i szybko sie wystudza po upieczeniu, mam taka wielofunkcyjna co mozna piec/grillowac/i podgrzewac,tylko programy wystarczy poprzestawiac, miejcie sobie udany dzionek na wycieczkach/na odpoczynku.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 28.06.18, 09:37 Witam ...u mnie jest w tej chwili 23 ,w nocy było 16 to szybko nabiło. Cieszę się,że zaczyna być cieplej,bo zimno mi dokuczyło przez te parę dni. Rozpędziłam się z rana i piorę pościel,jest spory wiaterek i słabe słoneczko. Przyniosłam sobie śniadanie przed komputer i tak się zajęłam,że zapomniałam zjeść, musiałam podgrzać,a teraz podgrzeję herbatę.Mam już naobierane ziemniaki młode na placki, będą z maślanką. Kolana mogą boleć z różnych przyczyn.,może być zwyrodnienie,mojej sąsiadce zrobiła się woda w kolanie i jej ściągali.Może by się przydało RTG kolan. Dobrego dnia ,ja dziś mam w miarę dobry dzień. Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 28.06.18, 09:38 Witajcie . PIA - Antybiotyki bardzo rujnują cały organizm. Mnie zawsze bardzo osłabiają i dlatego staram się ich nie brać. Ostatni raz brałam chyba 8 lat temu.Dlatego są m.in. rózne terapie wzmacniające przed i po. Kazda ulotka informuje o ogromnej ilości skutków ubocznych. Fajnie że macie ciepełko a u mnie pochmurno, w nocy padało. Pogoda nie ustabilizowana, co odczuwa się w starszym wieku. Psina tez tylko zrobił siku i do domu. Nie chciał spacerować po mokrej trawie. Niedługo mają u nas też wrócic upały. Korzystam że chłodniej i będę smazyć mielone. Dobrego dnia i wypoczynku zyczę. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 28.06.18, 10:02 *Jagus Lusia miala robiony caly komplet badan, nie pamietam czy napisala co i jak, wiec ma je nosisc i gimnastyka pomagac,tak swierdzili specjalisci, pranie tez mnie czeka,zawsze piore 1-pierwszego lub ostaniego i 15-stego, *Mario masz racje antybiotych czyni spustoszenie w organizmie, mam podobnie ,z tym ze jeszcze na pienicyline jestem uczulona, mielone przedwczoraj smazylam a w tej chwili juz zarobione bulki rosna po raz pierwszy, pozniej tylko pare razy maszyna pokreci i na blache byleczki bede ukladac do ponownego wyrosniecia, zdrowka wszyskim i dobrego samopoczucia Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... kolana 28.06.18, 16:07 lusia_janusia napisała: > WITAM... juz goraco... Zapowiedzieli do 30 C Planowalam na dzisiaj wyjazd na plaze do Falsterbo, gdzie jest otwarte morze, wlasnie z powodu dobrej pogody, ale jak przed poludniem jechalam rowerem do Patrika, to slonce tak prazylo, ze wybilam sobie z glowy plaze... Po powrocie od niego, w jeszcze bardziej prazacym sloncu stwierdzilam, ze najchlodniejsze miejsce w moim budynku to pralnia w piwnicy wiec upralam dwie pralki i powiesilam ... *Pia, nie wiem dlaczego bola mnie kolana, a to nie wiesz, ze czasem lekarz zgaduje > co jest przyczyna choroby i wysyla cie po najprostrzej lini na gimnastyke, a choroba > sie dalej rozwija. Ja zrozumialam, ze kolana bola Cie od nacisku ponczoch, co wydalo mi sie dziwne, i to wszystko... Mnie czesto bola kolana, ale przyjmuje ze to od jazdy rowerem i nie zawracam sobie wiecej tym glowy. Moze mam artroze, moze wytarla sie chrzastka w stawach? Do lekarza z tym nie ide, bo wiem, ze na takie problemy raczej nie ma lekarstwa... Na szczescie bol kolan odczuwam tylko w dzien i po wysilku. W nocy nic mnie nie boli i powinnam byc wdzieczna za to komus na gorze! . Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... kolana 29.06.18, 08:03 *Pia w naszym wieku juz bedzie sie odczuwac bile tu i tam, zwlaszcza kiedy omiecie nas chlodnym wiatrem lub jakis wysilek witajcie, dzis pogoda,jak wzoraj cieplutko z czego sie ciesze, miejcie sobie udany dzionek Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 29.06.18, 08:09 WITAM .... znowu zapowiada sie upal...uufff...uuufff.... W planac nic ciekawego mnie nie nawiedza, wiec bedzie wszystkiego po troche do zrobienia. Przyjemnego piatku zycze Nam. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 29.06.18, 09:25 Witam...u mnie też piękny dzień,chyba ma być 28.ale jutro ma się pogorszyć. Jeszcze jutro i po czerwcu.Cieszmy się ciepełkiem dopóki jest. Zaraz idę na balkon trochę się powygrzewać.Myszka woli w domu, za nic nie chce wyjść na balkon. Miłego piątku Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 29.06.18, 17:04 Przepiękny ogródek JAGI, zresztą jak co roku. Myszka boi sie,że wyjdzie i nie będzie mogła wrócic. Może wczesniej nigdy nie była na balkonie. Może trzeba ja wynieść na rękach na chwilkę aby się zaznajomiła. Moje psie na moment wyskakuje na balkon i natychmiast wraca. Boi się odgłosów dzieci krzyczących pod balkonem. Do południa było ni tak ni siak a teraz jest cieplo +27 i słonecznie. JAGO ochlodzic sie ma na krótko potem upały wracają. Tak dzis mówiono w tv. Zdrówka wszystkim. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 29.06.18, 17:17 Dzięki Mario ,w przyszłym roku będą robić remont balkonów,to nic nie będzie. A jednak się udało po długich namowach.Było jednak 28. Teraz idę nakarmić kotka sąsiadki Rysiek ma na imię.Dopiero 10-tego wrócą. Znowu jak wczoraj zerwał się wiatr,aż mi zrzucił fikusa beniamina. Przyjemnego popołudnia. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 29.06.18, 19:54 Tej budki na balkonie przedtem nie widzialam ... A kotu sasiadki chyba nie tylko podajesz jedzenie, ale takze czyscisz kuwete Czy usuwasz od razu caly piasek " z zawartoscia" czy wylawiasz gówienka - tak jak mi kazala kolezanka? . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 29.06.18, 20:53 A co za problem,wymieniam wodę w dwóch miskach,łopatką wybieram i do kibelka,dam jeść,podleję kwiatki i kwita. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 29.06.18, 20:55 To stary drapak,szkoda było wyrzucić,bo w dobrym stanie,to postawiłam na balkonie i też się przydał,a w domu są dwa nowe. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 29.06.18, 21:03 []jaga_22 napisała: > A co za problem, łopatką wybieram i do kibelka ...[/i] > Do kibelka nie mialam prawa wyrzucac, zgodnie z przepisami, tylko do papierowej torebki, ktora trzeba bylo szczelnie zamknac ... i wrzucic do zsypu na schodach. A kot mial czesto rozwolnienie i wymiotowal do konca zycia nie zapomne tego pilnowania ... Zreszta musialam kotu dotrzymywac tez towarzystwa aby nie byl smutny czasem musialam byc u niego dwa razy dziennie, a mieszkam kilka kilometrow stamtad! . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 30.06.18, 07:36 Witam.... cieplutko mam, slonce grzeje mi w plecy, kolanka ma przykryte kocykiem drzwi balkonu otwarte na osciez od poludnia i sie dochladza, wg zapowiedzi ma byc nieco chlodniej, we wtorek ´znowu skok temp.do gory. *maria88, nasz "Maluszk" tez sie bal dzieci, nie lubial byc glaskany przez nie i szczekal, tak sie bronil. Dokladnie tak jest, zdziwilam sie ze Jaga wyrzuca z kuwety do muszli klozetowej, tutaj o ile wiem, to nikt tego nie robi, bo wiele razy byly muszkle klozetowe pozapychane i jest zabronione. Ja tez pilnowalam kotke i dotrzymywalam jej towarzystwa 2x dziennie, ale byla spokojna lubila jak ja czesalam i byl piekny taras, gdzie pare razy nawet probowalam sie opalac. Ale kotka juz nie ma i wlascicielki rowniez na siwcie, zginela tragicznie a jej maz skremowal kota razem z wlascicielka. Myszka przejela paleczke od Lenki w pozowaniu do kamery i ladnie sie komponuje wsrod pelasi. Ostatni dzien czerwca, jutro juz lipiec i pogoda ma byc, bo pokazuje jakich bedzie 40 dni przed nami z pogoda. Przyjemnej soboty Nam zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 30.06.18, 07:59 *Mario nasz pierwszy dobermal uwielbial dzieci. pozostale tolerowali do pewnych granic ,pozniej odchodzili od nich, *Jagi kotka juz na balkonie, poznaje powoli swe otoczonie,sliczna jest, *Pia lubi pilnowc zwierzadka, kazde z nich zostawione same podczas urlopu potrzebuje jakiegos kontaktu z ludzimi, dzis juz sobota, szybko tydzien sie konczy zycze milego odpoczynku Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 30.06.18, 11:48 Witam... co do kotków to u was nie ma żwirku który się rozpuszcza? minuta i już można. To nie jest zwykły żwirek. Widać gospodyni żałowała na droższy.Ja chodzę rano i z wieczora. Rysiu już na mnie czeka.Większość dnia przesypia. Tyle lat mam koty i jakoś nie rzygają,tylko Lenka jak zaczyna być chora i to śliną.Widać karma dla kotka była niedobra. Miałam robić sernik na zimno,ale chyba się zdecyduję żeby upiec,a mam nie ser tylko 2 jogurty greckie. Dobrej soboty ludzie Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 30.06.18, 12:26 To byl piasek ktory wchlanial zapachy ... najpopularniejszy, bo stosunkowo tani... I niekoniecznie trzeba sobie czegos "żałować", tylko na cos po prostu nie stać ... . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 30.06.18, 15:16 Masz rację Pia ,ale zwierzęta kosztują.Zawsze myślę,że w Szwecji są tylko bogaci Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 30.06.18, 11:49 Sobota koniec tygodnia i miesiaca. Pochmurnie i chłodem silnie powiewa. W nocy padało. Na razie nie mam ochoty na wyruszenie po zakupy bo nie lubię tłoku na ryneczku. Mam do niego 2 kroki. Ludzie jak mrówki w tą i zpowrotem dzwigają pełne torby zakupów.Duzo jest pieknych owoców. Czeresnie od 5-8zł/kg, truskawki 7-8zł/kg pomidory od 3.50zl/kg, Już sa pierwsze jabłuszka 4zl/kg. Piekne grzybki borowiki i kurki. Czarne jagody 10zł słoik 4 szklankowy. Ogórki od 2zl/kg.Kalafiory,kapusta 2zł/sztuka. Malin tez sporo.Wisnie i czarne porzeczki też juz sa. Wszystko wczesniej. Warzyw jest mniej i sa drogie przez suszę. Zaraz będę konczyc szycie i sprzatac łazienkę. Dobrego dnia zyczę. Odpowiedz Link
pia.ed Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 30.06.18, 11:56 W POROWNANIU Z CENAMI OWOCOW I WARZYW W SZWECJI, TO W POLSCE SA CENY JAK Z BAJKI ... Odpowiedz Link
maria88 Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 30.06.18, 11:59 Ale porównaj ceny do wysokosci dochodów. Ciekawa jestem jak to wygląda. Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 30.06.18, 21:55 *Jaga ales napisala, ..cyt..ze myslisz,ze w szwecj sa tylko bogaci.. wiem ze zazartowalas pewnikiem, roznica jest taka,ze ten sam biedny tu ma pomoc socjalna,ktorej nie ma w kraju, gdzie ma dane na zycie-choc minimum egzystencji-ale przezyje,zaplaca mu rachunki.. i takiego "biednego"nie widac tak kontrasowo na ulicy jak w kraju,gdzie od razu widac,ze ma "bardzo cieniutko" *Pia wymien w kraju 100o SK dostaniesz 390 zl, kup za to zywnosc/owoce te co lubisz/oplac inne oplaty,ciekawe,jak wyladujesz, a jak jeszcze opal trzeba kupic?? *maria ma racje,j potwierdzam, zawsze wiecej mi schodzi kasy w kraju niz tu.. *Mario ladnie opisalas ryneczek, brakowalo mi tylko zapachu wszystkich owocow i warzyw.. *Jaga to z Rysiem masz troszke socjalnego, pewnie towarzyskie kocie, po powrocie do domu obwachuja Cie wlasne kotki i zastanawiaja sie, gdzie ich mamcia chodzi.. przyjemnego wieczoru Odpowiedz Link
kendo Re: CZERWIEC 2018 JUNI ... 01.07.18, 05:22 dzis przy niedzieli" za slowika czy skowrona robie" jakas ta nocka nie byla przeznaczona dla mnie, podczas dnia pewnie "odrobie brak snu" piekny wschod slonca + 9 stopni. udanej niedzieli zycze Odpowiedz Link