Dodaj do ulubionych

** VISTULOWY DOM MODY **

11.06.20, 13:43
forum.gazeta.pl/forum/w,11086,11142356,11142356,Vistulowy_Dom_Mody_.html
czas odnowic garderobe,
gonitwa po sklepach w szukaniu tego co sie wymarzylo
nie zawsze jest owocna,

zycze nam by znalesc to co sobie wymarzylysmy i pasuje perfekt na nas.
Obserwuj wątek
    • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 11.06.20, 13:49
      takie wczoraj "cichobiegi" kupilam
      leciutkie/dopasowane na moja stope,jak by na zamowienie robione,

w sklepie byla oferta ,jezeli oddasz stara pare obuwia dostaniesz 10% obnizki,
      mialam na sobie balerinki,ktore juz siateczka na nich zaczela pekac,
      wiec czas byl na cos nowego,
      i tarfila sie okazja,
      pojechalam do miasta w pekajacyc a wrocilam w nowiutkich butach,
      nawet byl woreczek do butow,

a calkiem niedawno uszylam sobie trzy sztuki ,
      przymierzylam i dokladnie taki sam wymiar..
      • jaga_22 Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 11.06.20, 19:15
        Bardzo ładne ,chyba ze skórki cielęcej.
        • lusia_janusia Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 12.06.20, 06:17
          Kendo sie zastanawialam w domu i przejzalam swoja kolekcje butow,
          moze jak mi czas powoli to polece i zobacze, przymierze moze bym sobie
          tez kupila takie??.

A nie pokazalas klapeczkow i maseczek na rower cosmy sobie pokupily, ciekawe
          czy takie sprzedaja rownez w Lidl w Polsce?.
          • dorka556 Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 12.06.20, 07:00
            Witam. Pokaż Kendo te klapki i maseczki. Rzadko chodzę do Lidla, chociaż nie mam daleko. Mogę też podjechać autobusem. Spożywkę kupuje w sklepie obok a art. przemysłowe przez internet. Gdy mają 'rzucić' coś ciekawego, to ludzie już od rana stoją przed sklepem, czekając na otwarcie.
            Nie chodzę po sklepach, nie lubię przymierzania. Wszystko kupuje w sieciówkach, nawet buty. Siadam przed laptopem, oglądam, wybieram. W domu mogę swobodnie przymierzyć, z różnymi ubraniami. Jak nie pasuje, dopiero wtedy jadę do sklepu oddać. Można oddawać wszędzie.
            • kallisto Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 12.06.20, 07:12
              Tez preferuje taka metode kupowania. Czesto jest tak ze w sklepie na chybcika cos nas zauroczy, a potem okazuje sie, ze jednak to nie to. Ostatnio zamowilam sobie sukienke w Greenpoincue dluga z wiskozy, odebralam w sklepie, przymierzylam w domu. Wtedy na pewniaka decyduje czy zostawic czy oddac. Zdarza si oczywiscie tez tak, ze zamowione nie pasuja, ale nie jest to gonitwa po roznych sklepach, nie traci sie czasu. Ostatnio też zamówiłam sobie cichobiegi i niestety rozmiar zawyżone, odesłaniem do wymiany. Może był oddała, ale i ładne i miękkie i wygodne to zaryzykuję mniejszy rozmiar. Tez się pochwalę jakie to cichobiegi 😁
              • kallisto Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 12.06.20, 07:19
                Zapomniałam pochwalić białe mokasynki, uwielbiam wszystko co jasne i letnie. Kendus jeśli miękkie i wygodne to dobrze trafilas szczegolnie, ze z rabatem.
                Moja koleżanka ma fisia na punkcie butów i czesto kupuje ten sam model w dwóch kolorach. Wg mnie to bezsens, lepiej mieć Taki uniwersalny np. biały pasujący do każdego odzienia.

Ja poluje też na jakieś promocje, pierwsza cena mojej sukienki to 129 zł. Pomyślałam, że nie będę zwariować, cierpliwie doczekałem i kupiłam o 40 % taniej. Wtedy się opłaciło. W ubiegłym roku kupiłam identyczną tylko z innym deseniem, dlatego na 100 % wiedziałam że chce taka sama. Lekka, przewiewna wiskoza, tzw. fruwajka z rozcieciem z przodu o długości do kostek.
                • dorka556 Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 12.06.20, 07:30
                  Dzięki Kallisto, zajrzałam na stronkę. Mają fajne rzeczy, może coś wybiorę. Nie znałam tej firmy.

greenpoint.pl/
                  • lusia_janusia Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 12.06.20, 08:14
                    Kalisto, elegancie mokasynki i wygodne w odpowiednim
                    na lato kolorze, idealnie pasuja do spodni wg mnie.
                    Zastanawiam sie czy ew. przy zamowieniu z zagranicy wysylaja paczki?
                    • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 12.06.20, 10:12
                      dziekuje Wam,
                      ze sie podobaja,
                      tak ,sa ze skoryna wierzchu i w srodku obuwia,
                      spod praktyczny bo taki jakby z kauczuku czy z czegos podobnego,
                      nie zedra sie szybko.

z katalogow nie lubie kupowac,
                      chce to wzias do reki/przymierzyc i od razu zdecydowac by nie odmieniac..
                      • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 12.06.20, 10:14
                        *Kallisto,
                        no,sliczne zakup zrobilas,
                        ale czy mniejszy rozmiar bedzie OK?
                        bo nieraz moze byc na dlugosc stopy OK,a na szerokosc za waski..
                        • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 12.06.20, 10:15
                          acha,
                          zaraz cykne zdjecie "maskom/i klapkom/i innym klapkom",
                          pozniej zamieszcze.
                          • kallisto Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 12.06.20, 10:42
                            Dorka w stolicy też jest ta sieć. Babeczki często kupują, ja tylko wybrane rzeczy, szczególnie kiecki z wiskoza.
                            • kallisto Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 12.06.20, 10:47
                              Kendus ryzyk fizyk jak to się mówi, ja noszę 39 lub 40 zależy z jakiej firmy. Ta 40 była zawyzona. Przewaznie rozmiarowo są dobre szczególnie gdy kupuje z marek mi już znanych. U mnie jeśli nie kupię w ccc to marne szanse kupić gdzie indziej. W moim mieście jest totalna lipa że sklepami obuwniczymi. Dlatego jeśli zamawiam to tylko z calzado, rylko, eksbuta i chyba3 innych.
                              • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 13.06.20, 10:21
                                *Kallisto,
                                dokladnie tak jest,
                                rozne firmy maja jednak rozbieznosc w numerze,
                                a i nasze stopy z wiekiem tez zmieniaja sie,
                                na szerokosc/dlug.
                                • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 13.06.20, 17:33
                                  tyle ma letniego obuwia,
                                  za nimi oparta jest maseczka na paszczydlo,ktora mozna prac w pralce,
                                  kupilam tylko 4st,
                                  2 dziecie dostalo,nareszcie cos wzielo od mamy,bo zawsze mowil,ze nic nie chce...
                                  • lusia_janusia Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 14.06.20, 06:34
                                    Kendo to co dzien masz do wyboru sandaletki,
                                    zalezy gdzie sie bedziesz wybierac, to takie bedziesz
                                    odziewac.
                                    • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 15.06.20, 08:06
                                      *Lusia
                                      hi..hi.. sasiadeczke zazdrosc wezmie...
                                      a jeszcze musze do piwnicy zejsc i jedne tanisuweczki wniesc i buciki z kryta pieta a otwartymi palcami,
                                      nie pamietam gdzie to zapakowalam..,ufff...
                                      • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 01.10.20, 10:28
                                        to co wczoraj zakupilam,
                                        plaszczyk,co juz go ochrzcilam"okryj bide"..
                                        100%welny,na terazniejszy trend mody,
                                        na jeden guzik zapinany,
                                        tyl dluzszy przod krotszy,
                                        test z samego rana juz zrobilam i nie zmarzlam wcale,
                                        chuste mialam juz w ubieglym roku kupiona i pasuje akuratnie

czerwona bluzke z "kokarda" dlugo szukalam po sklepach ,
                                        zawiazywanej w kokarde,

i spodnie stecz,fajnie leza na mnie,
                                        kolor ciemny bez z czarnym..

zdjecia z jakiegos powodu nie chca mi wyjsc z chmurki....
                                        pozniej wkleje "ciurkiem"
                                        • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 01.10.20, 12:17
                                          nareszcie chmurka udostepnila zdjecia,
                                          opis w poprzednim watku
                                          • lusia_janusia Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 01.10.20, 13:16
                                            Kendo, to zrobilas sobie konto w banku lzejsze.
                                            Ciuszki ladne, mnie by sie przydaly takie spodnie.
                                            • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 02.10.20, 06:29
                                              dokladnie Lusia,
                                              wczoraj wypralam spodnie i bluzke,
                                              sklep zamawia krotkie serie,
                                              wiec nie bedzie duzo takich ciuszkow w miescie,

dobrze,ze sobie tez je kupilas..
                                              posluza nam znowu na dlugo..
                                              • lusia_janusia Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 02.10.20, 06:38
                                                Ja jeszcze swoich spodni nie wypralam, ale moze dzisiaj
                                                to zrobie w swojej pralce, zamowilam sobie tez ta" czarna okryjbide"
                                                jak Ty to nazwalas za drogie pieniadze, i jeszcze zanim zima przyjdzie
                                                to ponosimy.
                                                • kallisto Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 02.10.20, 08:22
                                                  O widze kobietki sie stroja i dobrze szczegolnie gdy zakup spelnia nasze wymagania, sa wygodne, praktyczne i ladne.
                                                  • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 03.10.20, 13:01
                                                    dokladnie Kallisto,
                                                    mialam nic nie kupowac,
                                                    ale jak to mowia
                                                    ..."zazekala sie zaba blota"....
                                                    bluzke z kokarda bardzo chcialam miec,szukalam dlugo po "normalnych sklepach" tyvh tanszych i nie znalazlam..
                                                    spodnie fajne,beda sluzyc dlugo.
                                                  • kallisto Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 27.10.20, 20:27
                                                    Jutro odbieram zamowione sukienki. Jedna z nich wyglada tak quiosque.pl/granatowa-dopasowana-sukienka-z-szerokimi-rekawami-4jw014802.html
                                                    Druga wyglada na malo ciekawa w pirownaniu do tej. Zobaczymy na zywca jak beda wygladac. Zazwyczaj to co kupuje w quiosqu to pasuje.
                                                  • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 28.10.20, 08:05
                                                    kallisto napisała:

> Jutro odbieram zamowione sukienki. Jedna z nich wyglada tak quiosque.pl/granatowa-dopasowana-sukienka-z-szerokimi-rekawami-4jw014802.html
                                                    > Druga wyglada na malo ciekawa w pirownaniu do tej. Zobaczymy na zywca jak beda
                                                    > wygladac. Zazwyczaj to co kupuje w quiosqu to pasuje.

sukienusia super,
                                                    pasuje na kazda okazje..
                                                    ciekawam tej drugiej sukienusi..
                                                  • lusia_janusia Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 28.10.20, 09:55
                                                    Podoba mi sie sukienka, jak to mowia "mala czarna na kazda okazje",
                                                    Kallisto proacujesz to potrzebujesz ciuszkow zeby sie prezentowac
                                                    eleganco .
                                                  • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 29.10.20, 07:58
                                                    dokladnie Lusia,
                                                    nasza Kallisto lubi sie ubrac elegancko,
                                                    ma garderobe na kazda okazje..

szkoda,ze pandemia,zakaz spotykania sie/kawiarnie ograniczona ilosc gosci maja/restauracje tez/kina pozamykane/teatr rowniez,
                                                    i gdzie czlek pojdzie w nowej kreacji??czy w tym co juz ma,
                                                    wisi toto w garderobie i irytuje,ze nie mozna uzywac typowo wizytowych ciuszkow.
                                                  • lusia_janusia Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 29.10.20, 11:13
                                                    Dokladnie Kendo, a jak przyjdzie czas ze juz mozemy gdziekolwiek
                                                    wyjsc to sie okarze ze ciuszki sie pokurczyly w szafach i na polkach,
                                                  • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY ** 29.10.20, 13:18
                                                    o tuz to,
                                                    Lusia 100% racji masz,
                                                    ale moze jakos damy rade rade z walka ze "zjelczalym tluszczykiem"
                                                  • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 13.01.21, 09:57
                                                    www.damernasvarld.se/mode/varmode-2001-loungewear-ar-det-bekvamaste-varmodet-nagonsin/

awobodna/luzna w noszeniu,taka codzienna

*najmodniejsze kolory na 2021
                                                    www.damernasvarld.se/mode/varmode-2021-farger-trender-stylingtips/
                                                    *ciekawe czy cos z tego pokazu bedzie w sprzedazy i noszone?
                                                    www.damernasvarld.se/mode/varmode-sasongens-viktigaste-plagg-farger-och-trender/
                                                  • lusia_janusia Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 13.01.21, 10:15
                                                    Ostatni lin mody, to tylko dla
                                                    odwaznych i zgrabnych, mlodych dziewczyn, jak bedzie
                                                    wolnosc na wybiegu to moze co nktora mloda dama sie
                                                    pokaze w takim stroju.
                                                  • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 13.01.21, 10:21
                                                    dokladnie tez tak mysle,
                                                    choc kolory bardzo rozne,
                                                    spodnie na gumce przy nogawkach,
                                                    mam dwie pary,ale te jedne to chyba sie juz "skurczyly" lezac dlugo w garderobie.
                                                  • kallisto Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 13.01.21, 15:55
                                                    Bardzo odeazne ale i wesole kolory. W koncu cos nowego, bo zima sprzyja szarosci i czerni. Nie lubie takich kolorow, wyzwalaja u mnie smutek albo zgroze....
                                                    Czy sama ubralabym sie w takie jaskrawo niebieskie i róże? Chyba nie....
                                                    Ale wiosna pokaze co w kraju bedzie modne. Choc nic po modzie gdy ludzie pracuja z domow, handel zamkniety. Choc wcale nie to mnie trapi a dramat jaki za tym sie kryje. Ile firm upadli, ludzie traca prace, DRAMAT !!!!-
                                                  • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 13.01.21, 18:19
                                                    dokladnie Kallisto,
                                                    pandemia wiele szkody uczynila na kazdej platformie,
                                                    nawet na rodzinnej,

jak kolory bylyby stonowane to OK,
                                                    sama zima nakladam inne kolory niz czarny,w zasadzie mam chyba tylko dwie rzeczy i to do gimnastyki.
                                                  • lusia_janusia Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 14.01.21, 08:46
                                                    Zauwazylam w innych sezonach, ze mlodziez proferuje
                                                    ciemne kolory, sama jak kupuje jakis ciszek to chce zeby
                                                    kolor harmonizowal z moja karnacja skory,
                                                  • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 14.01.21, 10:03
                                                    dobrze robisz Lusia,

dodam,ze obecnie bardzo modne sa pulowerki roznej dlugosci..
                                                  • kallisto Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 14.01.21, 19:30
                                                    Wiecie co, wczoraj kupilam firanki do kuchni. Pomyliłam wymiar zamiast 0.90 cm kupilam 0.70. Dzisiaj pojechalam po 0.90. Chcialam.nieco dluzsze, mam fisia na punkcie, ze przy krotkich firanach sasiedzi z przeciwka wszystko widza. Co prawda w kuchni nie robi sie sorosnosci😂 ale mam fisia i juz. Co prawda sa rolety ale firany tez chcialam dluzsze. I wg mnie te krotsze sa ladniejsze od tych dluzszych😞 te dluzsze sa takie.....pospolite....
                                                    Zobaczcie same.
                                                  • maria88 Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 14.01.21, 20:16
                                                    Nie Ty jedna Kalisto. Ja tez lubię intymność we własnej chałupie.
                                                    Mam i firanki i rolety.
                                                  • lusia_janusia Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 14.01.21, 22:46
                                                    Kallisto to rzecz gustu, krotsze sa delikatniejsze z wzorem.
                                                    Nie wiem czy jak goscilas u Kendo, to zwrocilas uwage, ze tutaj
                                                    prawie nikt nie zaslanial okien tylko wisialy boczne firany,
                                                    teraz to tylko Arabskie rodziny i Sinezy sie zaslaniaja,
                                                    U mnie w kuchni tylko wisza boki i nie zaslaniam okna, to samo
                                                    w salonie, sypialnia oczywiscie zawsze zaslaniam.
                                                  • kallisto Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 15.01.21, 07:26
                                                    Lusiu co kraj to obyczaj. Gdybym nie miala budunku vis a vis to bym nie fisiowala. Nie moge tez w dzien zaslaniac roletami, bo bedzie za ciemno.
                                                    My ogolnie przyzwyczajeni jestesmy do firan. One tez dekoruja okna, dodaja takiego smaczku. W zaleznosci tez jak mieszkania sa urzadzone tak wystepuja badz nie firany. W lokalach loftowych zupelnie nie pasują ale w takich pospolitych jak u dziadkow to chyba jednak tak😂
                                                    Skoro ktotsze sa ladniejsze to zostana. Mam jeszcze jedna, ktora mysze skrocic, zobacze jak wyjdzie.
                                                  • lusia_janusia Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 15.01.21, 09:51
                                                    Dokladnie Kallisto, kazda z nas ma swoj styl urzadzania
                                                    i co innego preferuje przystosowujac wszystko do utartych-lub
                                                    obowiazujacych kanonow, ...a o gustach sie nie dyskutuje ...
                                                  • jaga_22 Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 15.01.21, 10:39
                                                    Mnie akurat podobają się te dłuższe.
                                                  • kallisto Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 15.01.21, 13:24
                                                    ooo prosze to długie z krótkimi beda na zmiane smile))

oczywiscie,ze kazdy z nas ma swoj gust, inaczej byloby nudno gdyby wszyscy mieli to samo i tak samo smile a tak to mozna cos z gapic od kogos smile
                                                  • lusia_janusia Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 15.01.21, 14:15
                                                    Kallisto, Jaga, nawzajem sie tutaj inspirujmy we wszystkim,
                                                    nawet kulinarnie.
                                                  • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 15.01.21, 17:02
                                                    *Kallisto,
                                                    mi sie podobaja te dluzsze,

sama teraz zaczelam w kuchni wieszac fierany i to dlugie siegajace do parapetu,
                                                    w sypialni tez,bo blok naprzeciw jest,
                                                    jedynie w salonie i saloniku nie mam firanek na cale okna,
                                                    tylko boki
                                                    by nie zasaniac kaloryferow
                                                  • kallisto Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 16.01.21, 12:59
                                                    Mnie sie podobaja biale firany bardzo delikatne najlepiej z woalu dlugie od sciany do sciany . takie tez mialam u siebie na 5 metrowej scianie. Bardzo optycznie powiekszaly pokoj. Niestety kupujac je nie wzielam pod uwage, ze bede musiala je prasowac. Po pierwszym ich zdjeciu z okien pomyslalam wlasnie o prasowaniu. Woal to nie żakard, ktory jedt wredny. Nie pomaga ich mikre wieszanie. Niestety musze pogodzic sie z tum, ze komus oddam o ile ktos bedzie chcial meczyc sie z ich prasowaniem.
                                                    Teraz powiesilam krotkie kupione kuuuupe lat temu. Nieklopotliwe w uzytkowaniu.
                                                  • jaga_22 Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 16.01.21, 13:11
                                                    Mnie się podobają te firany.Tylko pewnie kłopot z wyjściem na balkon.
                                                    Krótkich nie mogę,bo pod oknem jeszcze grzejniki żeliwne,to lepiej przykryć.
                                                    Te co mam,to takie nijakie,ale dostałam w prezencie od bratanicy,to już wiszą parę lat.
                                                  • lusia_janusia Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 16.01.21, 13:23
                                                    Kallisto, akurat te firany, sa odpowiedniej dlugoscie,
                                                    bo nie zaslaniaja parapetu i jego dekoracji, a kaloryfery
                                                    musza miec odsloniety czujnik ciepla. zeby byly odpowiednio
                                                    nagrzane.

Ja mam w sypialni wyjcie na balkon i tylko wisza zaslony boki,
                                                    ktore mam podciagniete w polowie ich dlugosci tasma z fredzlem,
                                                    tak sie tutaj praktykuje drzwi balkonowe.
                                                  • kallisto Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 16.01.21, 15:16
                                                    Lusiu na pewno pieknie to wyglada . kazde rozwiazanie ma swoj urok.

Jagus moje firany zawsze rozciete sa na pol zeby mozna bylo wyjsc na balkon. Grzejnik mam tez zeliwny. Uroczy nie jest. Stoi jednak w takim miejscu ze go za stolu nie widac.
                                                  • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 16.01.21, 15:24
                                                    *Kallisto,
                                                    sliczne te krotkie fierany..
                                                    podobne kupilam bedac w kraju i w sypialni zawieszam..
                                                    boki zcieniutkiego woalu haftowane w salonie wisza,

na zdjeciu widac go troszke

mieszkajac w willi mialam ciezsze zaslony,
                                                    podwiazywane na bokach ozdobnymi fredzlami,
                                                    teraz frendzle powiesilam na ramie od fieranki
                                                  • kallisto Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 16.01.21, 17:30
                                                    Kendus okno bez firan wpuszcza duzo swiatla, fajnie, ze masz takie duze okna. Pieknie te ozdobne zaslony wygladaja. Lubie jadne kolory.
                                                  • kendo Re: ** VISTULOWY DOM MODY **wiosna 2021 16.01.21, 21:07
                                                    dziekuje Kallisto,
                                                    chce kupic nowe fredzle na zmiane,
                                                    widzialam w roznych kolorach i mialy tez krysztalowe kulki rowniez w roznych kolorach,wplecione w fredzel

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka