greis52 05.11.08, 09:18 "Ręka kobieca potrafi w cichości wiele zdziałać" [...]. moja wlasnie zaparzyła sobie porana kawe, tylko towarzystwa kawoszy brak Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fleur1 Re: Mała kawka panie Kafka 05.11.08, 21:27 Grażynko jutro na 9.00 zapraszam na kawke. teraz zmykam do łóżka, dobranoc. Odpowiedz Link
greis52 Re: Mała kawka panie Kafka 06.11.08, 08:24 "Zrozumieć szczęście, to jakby zrozumieć, że grunt, na którym stoisz, nie może być szerszy od dwóch stóp, które go pokrywają." udanego czwartku!!!!! Odpowiedz Link
kendo Re: Mała kawka panie Kafka 06.11.08, 10:26 witajcie Greis/Fleur, kawcie juz wypilam,zawsze gotowa gdy wstaje,slubne przed psim spacerkiem ja robi, a tak pozatem to moje lapki na dzien dzisiejszy to strasznosci,bola strasznie,od dwoch tygodni nie moge dziergac( zycze milego towarzystwa kawkowego) Odpowiedz Link
fleur1 A to juz piątek 07.11.08, 11:36 Kawka wypita, pan od remontu wyszedł, będzie po południu dalej pracował, a ja czytam artykuł o wakacjach. Beznadziejni są urlopowicze, koń by się uśmiał, polecam: plaze.onet.pl/3486,1516294,artykuly.html Odpowiedz Link
kendo Re: A to juz smiechu warte;)) 10.11.08, 11:44 pijac kawcie na raty dzisiaj, poczytalam zalaczony artykul, faktycznie,ludziska sa smieszni . Fleur mysle,ze prce remontowe juz zakonczone z pieknym finiszem. Odpowiedz Link
greis52 Re: A to juz smiechu warte;)) 11.11.08, 09:11 "Sprawiedliwość musi spoczywać, inaczej chwieje się waga i sprawiedliwy wyrok staje się niemożliwy." I mamy wielkie narodowe swieto, do mojego miasta zajechal Marszalek na kasztance i zostanie juz na skwerku na dluzej, no chyba ze znow zmieni sie wladza i bedzie likwidowac pomniki i pogoda dopisala udanego dnia zycze i kusze mocna kawa Odpowiedz Link
greis52 a do kawy.... 11.11.08, 09:16 rogale z białym makiem, bakaliami, w półfrancuskim cieście, bo dzisiaj tez mamy święto Marcina, tradycja pochodzi co prawda zz Poznania. ale "zarazili” się nią mieszkańcy naszego kraju i zajadają się smakołykami z białym makiem, smacznego!!!!! Odpowiedz Link
kendo Re: a do kawy.... 11.11.08, 09:45 witaj Greis za samkolyk dziekuje i od razu pisze, ze swieto Marcina tu zaczyna sie rowniez, svenssonki spozywaja obioadki z gesi,trzeba chyba pomyslec i udac sie gdzies na taki obiadek. zycze przyjemnych swiatecznych obchodow. PS;..u nas niestety strasznie mzawkowo,dobrze ze wiatr ucichl,wczoraj pol miasta bylo odciete od pradu. Odpowiedz Link
greis52 piatkowa kawa... 14.11.08, 09:55 "Zrozumieć szczęście, to jakby zrozumieć, że grunt, na którym stoisz, nie może być szerszy od dwóch stóp, które go pokrywają. " słodka i biała z nia mozna zrozumiec szczescie Odpowiedz Link
greis52 poranna kawa... 24.11.08, 08:35 otworzyli u mnie market Media Mark bylam poogladac, zachwycily mnie kawiarki i wszelkiego rodzaju urzadzonka do parzenia kawy, i wielkie paki kawy do przerobienia, zachorowalam na takie urzadzenie a do kawki cytat: "Człowiek nie może żyć bez nieustannej ufności w coś niezniszczalnego." oczywiscie pana Kafki Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: poranna kawa... 24.11.08, 08:41 raczej herbata, bo ja herbaciara zapamiętana jestem ale kawiarkę kupiłabym, bo marzy mi się pyszne cafe latte Odpowiedz Link
kendo Re: poranna kawa... 24.11.08, 08:59 herbatke pijam do kolacji i czasami po obiedzie, kawcie zakupilam o smaku swiatecznym,smakuje jak piernik i zapach tez. lubie ogladac nowosci do kawy,wymyslaja najrozniejsze puszki/pojemniki do przechowywania kawy/rozniaste "maszyny" do parzenia kawy/wispy do ubijania mleka..... dodam,ze tez sa narozniaste pojemniczki do parzenia herbaty,neraz zakupie,jak ciekawa forma. witam z polska szklaneczka kawci Odpowiedz Link
fleur1 Poranna kawa smakuje inaczej. 24.11.08, 11:09 Ja pijam kawę z mlekiem na śniadanie, ale stłukłam dzbanek od mojej maszyny do parzenia kawy i piję ostatnio rozpuszczalną. Mam też maszynę do robienia espresso z pianką z mleka, ale nią najbardziej zachwycony jest mój syn. Tak był zachwycony, że wytlukł mi filiżanki małe, specjalne do tej kawy, został tylko jeden spodeczek, jego nei ma w domu już trzeci rok, a ja bardzo rzadko pijam espresso. Stoję przed podjęciem decyzji jaką zakupić maszynę do kawy, ale nie chcę tej, do której wkłada się jednorazówki z proszkiem, są rozmaite smaki. Grażynko kawiarki są bardzo dobre, a kawa zrobiona z małej kawiarki smakuje inaczej niż z ekspresu do kawy. Życzę wszystkim smacznej kawy. Odpowiedz Link
mycha Re: Poranna kawa smakuje inaczej. 24.11.08, 11:38 dzień dobry wszystkim a ja jestem zwolenniczką czarnej sypkiej bez żadnych dodatków. z wielką przyjemnością również napiję się espresso, ale takiego prawdziwego, włoskiego Odpowiedz Link
kendo Re: Poranna kawa smakuje inaczej. 24.11.08, 13:10 szcczerze powiedziawszy to kawoszka nie jestem, do sniadanka obowiazkowo z mlekiem na miescie po zakupach kapucino najlepiej mnie stawia mnie na "nogi". Odpowiedz Link
kendo Re: Poranna kawa smakuje inaczej. 25.11.08, 09:20 pijac ja w milym towarzystwie jest calkiem przyjemnie. sloneczko w okna zaglada, jest cieplej, dzis na zakupy sie wybieram,moze jakiegos "glupota" zakupie, nigdy nic niewiadomo na co ochota przyjdzie. macie tez czasami taki impuls zakupowy,ze kirujecie sie pierwszym wrazeniem?? zycze milego dnia. Odpowiedz Link
fleur1 Poranna kawa jest OK. 25.11.08, 10:00 Dzien dobry, Szefowa od rana na nogach, ja wstałamo 8.30, a teraz po śniadanku, z kawą oczywiście, wychodzę na małe zakupy. Zawsze staram się kupić potrzebne produkty, ale ciągle jakieś dodatkowe się zaplączą, ale to juz tak mamy, to wszystko przez marketing, bo nas wabią. Mam dzisiaj gościa na obiadku, idę coś dokupić świeżego. Życzę dobrego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
fleur1 Co z tą kawą? 26.11.08, 08:55 Czekam już na Was, proszę szybciutko wstawać, kawa czeka, a do tego po śniadaniu rogaliki o nazwie marcinki, smaczne są, lubię ciastka i wszystko inne z makiem. Odpowiedz Link
greis52 Re: Co z tą kawą? 26.11.08, 09:05 witaj ale z Ciebie ksicielka siedze w domciu z kubkiem kawy czarnej rozpuszczalnej mam dzisiaj prywatny dzien lekarski kawoszom zycze udanego dnia Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: Co z tą kawą? 26.11.08, 09:56 no właśnie... chyba przydałaby mi się kawunia - dzisiaj 3 pobudki w nocy były... greis - niech dzień się dobrze skończy Odpowiedz Link
kendo Re: Co z tą kawą? 26.11.08, 20:17 witajcie wieczornie nareszcie, rano zaspalam,po dziewiatej sie obudzilam,nocka czeste wstawanie/podjadanie/cimoczek.....,z miasta umeczona wrocilam,cos mnie meczy ostanio takie chodzenie,moze to wina ciuchow,ktore trzeba miec na sobie( ) zakupilam szafran do wypiekow buleczek na Lucyje,jutro mam zamiar piec,porownam rowniez smak,bo" paczuszki" kupilam w aptece-te maja byc nie oszukane,druga paczuszke w normalnym sklepie,gdzie czesto sie czyta,ze jest oszukana bo zawiera -gurkmeja-zawsze zapomne jak sie to po krajowemu zwie,ale to co sie dodaje,gdy ryz sie gotuje czy sos,bedzie sliczny zolty kolor. zycze udanego wieczoru... PS;..mzylo dzis u nas i +6 ciepelka . Odpowiedz Link
fleur1 Wstawać śpioszki!!! 28.11.08, 08:38 Za chwilkę serwuję poranną kawę, zapraszam Panie Kawoszki i Panów kawoszy. Zjadam śniadanie i jadę do fryzjerki obciąć włosy, wyjdę z radością z domu, bo zaprasza mnie zaglądające przez okno słoneczkno. Życzę wszystkim udanego dnia, zaczyna się weekend. Odpowiedz Link
mycha Re: Wstawać śpioszki!!! 28.11.08, 10:25 ciao robaczki, u mnie szaro i buro, ale przynajmniej cieplej niż do tej pory. od godziny 8.00 powtarzam sobie, że dzisiaj już piątek! a kawę chyba na obudzenie się powinnam wypić... miłego piątkowego życzę usiłowałam wstawić zdjęcie z bieszczad na forum, ale wyszło na to, że jestem baardzo nietechniczna tylko sie zezłościłam... Odpowiedz Link
greis52 Re: Wstawać śpioszki!!! 28.11.08, 11:07 witam i u mnie sloneczko kusi i oby do 15 dzisiaj andrzejkujemy w pracy czekamy na zamowione ciasto i bedzie kawa i choc na chwile zapome o cyferkach milego piatku, udanych andrzejkowych szalenstw zycze i czekam na bieszczady, chyba sie myszko nie poddasz tak latwo, moze zdjecie trzeba zmniejszyc, powodzenia Odpowiedz Link
fleur1 Ale masz Grazynko fajnie. 28.11.08, 13:14 Życzę udanego andrzejkowego świętowania i oczywiście dobrego weekend'u. A o cyferkach zapomnij do poniedziałku rano. Udanych Andrzejków życzę wszystkim i wypocznijcie w weekend. Odpowiedz Link
greis52 Re: Ale masz Grazynko fajnie. 07.04.09, 08:02 Franz Kafka "Najczęściej ten, którego się szuka, mieszka tuż obok. " Naczytalam sie o wiosennym zmęczeniu i radach ekspertów, ze zamiast tłumić pierwsze objawy zmęczenia kawą, drinkiem, słodyczami, trzeba zmienic styl życia i dietę a unikniemy większości chorób, to jak tu zaczac dzien od sałaty a nie od kawy ja juz zaczynam druga zeby mysli mi sie nie rozmywaly smacznego Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Ale masz Grazynko fajnie. 07.04.09, 08:35 Dołączę do Ciebie Grażynko i napiję się kawy,bom już po śniadanku,a nigdy nie piję na czczo. Odpowiedz Link
fleur1 Mogę wkleić Twoje zdjęcia... 28.11.08, 13:03 Mycho miła podałam jak zdjęcia wkleić chyba w wątku Nany, a jak zechcesz to wyślij je proszę na mój gazetowy adres i ja wkleję. Nie martw się, uda Ci się wkleić następne, popróbuj w wątku testowym U nas nie pada, ale dość mocno wieje, już wróciłam z porannego wędrowania. Odpowiedz Link
kendo Re: kawka na kazda okazje 08.04.09, 15:08 i tak sobie dzis pocichu planowalam, ze jak mufinki upieke,poserwuje sobie druga kawke pod nie, nici z planu( pociesze sie wieczorekiem moze cacaem. Odpowiedz Link
kendo Re: do kawy 21.07.09, 12:21 apetycznie wyglada, ale smakowalo kitowato, drozdzowka z kremem waniljowym zaliczylam do drugiej kawci ,gdzie dodalam loda czekoladowego Odpowiedz Link
jaga_22 Re: do kawy 21.07.09, 15:50 To teraz ja zapraszam do kawci,może ktoś jeszcze nie pił,a moja też będzie druga.Mężuś przyniósł mi 2 ciacha,bo marudziłam,że też chcę coś słodkiego.Zapraszam. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: do kawy 22.07.09, 10:28 Zapraszam na kawę,bo już mi się chce bardzo.Wczorajsze ciacha były ładne,ale mi niespecjalnie smakowały,a jeszcze mój dostał burę,że kupił 2 ciastka,a wystarczyłoby jedno,a tak to był przesyt i mi nie smakowało. Oj czemu te baby takie wredne. Odpowiedz Link
greis52 Re: do kawy 22.07.09, 12:15 ciezko maja mężowie kapryśnych żon: ja tak tylko przez malutka zartobliwa zadrość klikam, wiem ze masz poczucie humoru i sie nie obrazasz choc w necie roznie bywa z tymi zartami, zartujacymi i ofiarami zartów a wracajac do zartów to sie chyba zaslodzilas na caly tydzien moja kawka to juz 3 slownie trzecia inaczej bym nie byla zdolna myslec Odpowiedz Link
kendo Re: do kawy 22.07.09, 18:44 hmmmmmmmmmmmmmmm.. Jagus,dziekujemy za poczestunek, ..tak faktycznie,musialas sie "zaslodzic" nimi,jak Greis twierdzi, nieraz wypiek pieknie wyglda ,a niczym nie smakuje,albo czegos za duzo dane albo po prostu gniot, bardzo rzadko dwie kawy pijam,jedna pobudza mnie z rana,ze moge funkcjonowac jakos Odpowiedz Link
jaga_22 Re: do kawy 22.07.09, 20:58 Wiecie co...a ja nie pamiętam czy piłam 2,czy 1-ną. Greis...fajnie jest pożartować i myślę,że my tutaj to chyba tak jakoś prawie rodzinnie. Jadłam dzisiaj loda,bo mi córka przyniosła,to co miałam zrobić? Faktycznie wczoraj się przesyciłam,dlaczego zrobiłam się taka łakoma na słodycze. Odpowiedz Link
kendo Re: do kawy 22.07.09, 21:20 o ja tez Jagus lakomczuch na slodkosci, na razie moge wcinac w rekompensacie za co innego wyniki nad podziw mialam dobre i djabel wie czemu przytyc nie moge. jeszcze kolacyji nie zjadlam czuje kiebab w zoladku,bedzie herbatka i sucharek,a pewnie o polnocy nawcinam sie co pod laki podpadnie Odpowiedz Link
jaga_22 Re: do kawy 25.07.09, 16:07 To bardzo fajnie Kenduś,że masz wyniki dobre.Ja myślałam,że mam cukrzycę,a wyniki też wyszły dobre. www.youtube.com/watch?v=PwxRvmhzulA&feature=related-- Odpowiedz Link
kendo Re: do kawy 25.07.09, 16:28 O!,? jaki tajming Jagus, dobrze,ze pod tym cukrowym wzgledem,nie mamy jeszcze problemu, mozemy jesc bez sortowania potraw,co nieraz sprawia klopot, a pisenka bardzo mnie nostalgnicznie nastroila zaraz na priva z wycieczki Ci podesle milego odpoczynki poobiedniego. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: do kawy 26.07.09, 15:51 http://vodpod.com/watch/1394783-dalida-gigi-lamoroso vodpod.com/watch/1394783-dalida-gigi-lamoroso Odpowiedz Link
jaga_22 Re: do kawy 29.07.09, 11:18 Ratownik Janek Grajewski (16 l.) uratował tonącą dziewczynę. Wyciągnął Anię Budzyńską (16 l.) Położyłem ją na piasku i rozpocząłem sztuczne oddychanie. Na szczęście szybko się ocknęła – opowiada dzielny młodzieniec. I wtedy to się stało! Wystarczyło, że dziewczyna otworzyła oczy i spojrzała na niego, a już wiedział, że wyłowił swoją wielką miłość. – To było uczucie od pierwszego wejrzenia, takie, jakie ogląda się na filmach – śmieją się oboje zakochani. Zarówno dla Ani, jak i dla Janka to pierwsza prawdziwa miłość w życiu ------------------------------------------------- Był dopiero 2 m-ce ratownikiem,co za traf,a może przeznaczenie. www.efakt.pl/Uratowal-tonaca-i-sie-w-niej-zakochal,artykuly,48758,1.html Odpowiedz Link
kendo Re: do kawy 29.07.09, 11:27 ..jak to mowia, trzeba pomoc czasami swemu szczesciu, wiec pomogl i milosc kwitnie, niech zakonczy sie szczesliwym zwiazkiem Odpowiedz Link
jaga_22 Re: do kawy 30.07.09, 13:36 Pora na kawę Nowy hit Whitney Houston www.whitneyhouston.com/ Odpowiedz Link
kendo Re: do kawy 30.07.09, 15:57 o!,? Jagus lubisz ja?? bo ja bardzo, pasuje mi juz do poobiedniej herbatki. szkoda,ze kariere sobie zarawla przez narkotyki. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: do kawy 30.07.09, 17:02 No, ale wraca.Oby jej się udało.Szkoda takiego głosu Odpowiedz Link
jaga_22 Re: do kawy 03.08.09, 09:42 Ciągnie człowieka do natury. https://www.youtube.com/watch?v=GEsvMmjwy0o www.youtube.com/watch?v=GEsvMmjwy0o Odpowiedz Link
greis52 Re: do kawy 03.08.09, 10:41 duza czarna sobie postawilam przed nosem milego kawowego dnia zycze Odpowiedz Link
kendo Re: do kawy 03.08.09, 11:33 witajcie Zalogo, no do kawki sliczny trailer przyrodowy, niemal identyczny w sobote na spacerze z siostra doswiadczylam, a tak jagodzianka pod kawcie nie jest zla milego dnia zycze. Odpowiedz Link