megxx Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 10.03.10, 10:21 Oj cos miesiąc przyspiesza, już środa 10.03, miłego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 17.03.10, 17:54 Chyba potworki wtorkowe jednak troche szkodza......Nikt nie zagladnal do szufladki. Trudno...Witam srode w srodowe popoludnie a wlasciwie to juz taki wczesny wieczor. Oj pedza te dni pedza Megxx! Masz racje. Niech Wam wszystkim same radosci przynosza nowe dni. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 24.03.10, 09:38 Ale sie ciesze! . Aniouek sie odezwal w poniedzialek. Moze bedzie czesciej tu ladowal aby skrzydelka rozprostowac i odpczac kapke? Aniouku zanim wylecisz to podaj mi koniecznie numer lotu, godzine i nazwe linii. Bede mogl leciec z Toba . (przynajmniej w myslach i na komputerze). Wszystkim Szufludkom, tym co leca,jada,leza, siedza(na krzesle)lub tez nie na krzesle oraz tym co korzystaja z wlasnych nozek zycze milej srody i zycze aby zawsze rankiem otrzymali swoja dusze z powrotem. Milego dnia. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 31.03.10, 14:24 przyleciałam, jestem a Was Szufludkowie nie ma w SZUFLADZIE. Najwyraźniej po świecie fruwacie wiosną się radując Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 01.04.10, 14:54 Jestem,jestem. Tylko tak "z nienacka". Jak bede mial troche spokojniejsza glowe to bede bardziej "z nacka". Tak sie ciesze Anioueczku,ze juz zakonczylas podroze. Mnie serce boli,ze nie moge sie w podroz wybrac. Trudno....Czasem tak jest,ze nie ma sie tego, czego bardzo sie pragnie. Zycze wszystkim Szufludkom aby zawsze mieli to, czego szczerze pragna i nie mam tu na mysli swiata materialnego. To nie jest wazne.Caluski. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 07.04.10, 13:42 Swieta byly i minely...Ja wszystko...Jest i mija.My tez sie miniemy po maluczkiej chwili. ps. To nie jest tak...Nie wszystko mija.Naprawde. Ja to WIEM. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 26.05.10, 20:21 marucha1 napisał: > To nie jest tak...Nie wszystko mija.Naprawde. Ja to WIEM. i bardzowato dobrze, że wiesz - O! i JUZ! Bywa zakręcony czas okrutnie, ale nie znika nadzieja, że to minie i pewność, przekonanie, przeświadczenie, że jest COŚ co napewno nie minie i właśnie to COŚ dodaje sił by tuptusiać dzień za dniem i by nieść cieżar czekania z przeświadczeniem, że ...BEDZIE DOBRZE bo inaczej być po prostu nie może O! i JUŻ! Wiecie, tu gdzie jestem, jest zimno i mokro. Wprost nie wiem kiedy minął kawał maja bo całkiem niemajowe te dni choć kalendarzowo majowe. Ciepełka potrzebuję i słoneczka wypatruję tęsknie P.S. wiecie, że można uschnąć mając "nogi" w wodzie? Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 02.06.10, 20:12 A wiecie,ze mozna zyjac nie zyc? Oddychajac nie oddychac? Siedzac w jakims miejscu nie byc tam obecnym, tylko gdzie indziej? Czlowiek to bardzo skomplikowane stworzenie. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 07.07.10, 12:14 o tak, nieraz tak mam, zastanawiam sie jak zyc dalej..... +18 stopni i wieje.... zycze milego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 07.07.10, 12:39 Kendus, witam Cie serdecznie. Niewielu nas udziela sie czasem w szufladce. Ale moze wroca jeszcze dobre czasy? Nie martw sie pogoda. Wole osobiscie +18 niz +37. Pozdrawiam i dziekuje za odwiedzanie naszej szufladki. Megxx tez czaem zaglada. Aniouek gdzies chyba sie zaszyl w swoje papierki, bo dawno nie uszczesliwil nas swoimi slowami. Moze jeszcze przyfrunie?. Oby. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 15.09.10, 19:08 img214.imageshack.us/img214/9320/kociak1.jpg Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 15.09.10, 20:12 dziekuje, sloneczko bylo, teraz pada... milego wieczoru Wam. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 22.09.10, 16:02 Susza, gorac....i tak bedzie przez nastepne 10 dni... Wam wspanialej srody Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 29.09.10, 07:11 Najpierw dziecina, pozniej dziewczyna w koncu kobieta i zawsze...dieta Dobrego Dnia Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 06.10.10, 11:40 Jak ten czas leci....Juz sroda.... Chyba staje sie banalny .Witam Was wszystkich... Czasem nie nalezy za bardzo sie przejmowac. On zyje wlasnym zyciem, zupelnie bez naszego udzialu. Nawet jak bardzo bedziemy sie na niego gniewac, ze pedzi jak oszalaly; albo, ze ciagnie sie jak "flaki z olejem" - Niczego to nie zmieni. Sa rzeczy w naszym wszechswiecie absolutnie od nas niezalezne. Trzeba sie z tym po prostu pogodzic. Pozwolmy wiec czasowi byc czasem. Milego dnia. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 06.10.10, 13:43 "Pozwólmy czasowi być czasem" - to mądre. Witaj Marucho! Dzień jest piekny, słoneczny i ciepły. Mam nadzieję, że u Ciebie także. Wszystkim życzę serduszkowo udanego dzionka i jak najlepszego nastrojenia życiowego Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 06.10.10, 14:24 Witaj Aniouku...Cieplo pojawilo sie wraz z Toba. Slonce rowniez. Dziekuje,ze jestes. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 13.10.10, 17:36 Wtorek gdzies sie zagubil. Moze sie znajdzie do przyszlego tygodnia? Glupio tak....Tydzien bez wtorku Milego popoludnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 27.10.10, 09:42 Witam w Szuflandii. Aby sroda znow nie uciekla, mowie bladym switem "dzien dobry". Dobrego dnia i nie dajcie sie jesiennej depresji. Kiedys znow bedzie wiosna i lato. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 27.10.10, 21:55 O! tajojku! Marucha z rana, a ja z wieczora, zaś w ciągu dnia....zdaje sie nikto, choć może to tylko tak...zdaje się tylko? Mus trzeba się będzie kiedys umówić na ....herbatkę w Szufladzie. Może uda sie znów pobrykać jak niegdyś bywało, kiedy co rusz to się guzy nabijało nie mogąc wyrobić na zakrętach pomiędzy wątkami? Cudne wspomnienia. Dziekuję Wszystkim za nie i....nie trace nadziei, że jeszcze kiedyś i taka pora nam się zdarzyć zdoła, że ludnie i gwarnie będzie w tym samym czasie. Miłego wieczoru wszystkim serduszkowo życze i nocki dobrej w sny piękne bogatej Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 27.10.10, 23:03 Anioueczku...Ja juz sie ciesze na ta herbatke w Szufladzie!! Tez mi sie teskni za dawnymi czasami. Oj, pelno nas bylo, pelno..Szkoda,ze juz tak nie jest Ale moze zapach dobrej herbatki przywola zagubione w gaszczu codziennych zajec duszyczki? Oby tak sie stalo. Dobrej nocki Tobie Aniouku i wszystkim widocznym i niewidocznym Szufludkom. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 03.11.10, 17:43 No i nastepna sroda przyszla a Aniouka z herbatka nie ma. Zeby nie bylo tak, jak w tej anegdocie, co to zwierzatka pol litra znalezli w lesie. Nie mieli tylko zagrychy i droga losowania padlo na zolwia. Zwierzatka czekaly dzien....Dwa.......Trzy.....Po czwartym dniu niedzwiadek sie troche zaczal niecierpliwic i mowi: "Jak dzis nie wroci, to wypijemy bez zagrychy"...A tu z pobliskich krzaczkow wylania sie zolw i mowi:" Oj!!! Bo nie pojde!!" Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 17.11.10, 10:20 *Marucho brakuje tu wiele Szufladeczek, tak bylo milusnie kiedys.... nie trace nadziej,klikam kiedy tylko mam czas... zycze milego dnia to juz przeciez pol tygodnia ucieklo, do swiat coraz blizej. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 17.11.10, 16:31 Przychodzi Jasiu do taty i pyta: - Tato jaka jest różnica między kobietą, a mężczyzną? Tata odpowiada: - Synku! Mama ma numer buta 37, a ja 40! I sam widzisz Jasiu! Różnica tkwi pomiędzy nogami! To tak na Dzien Dobry! Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 17.11.10, 20:34 Smiszne....i czesciowo jest to prawda. Kendus...Wiem,ze nam pouciekaly szufladki. Niektore niestety bezpowrotnie. Nie martw sie. Nawet jak zostanie tylko jedna, to tez bedzie NASZA szufladka. U nas liczy sie jakosc a nie ilosc. Tu zawsze bylo cieplutko i przytulnie. Chcialbym aby tak pozostalo. Fajnie,ze jestescie i zagladacie do szufladki. ja tez sie staram choc kilka slow zawsze "skrobnac", ( czy raczej "wystukac"). Zobaczycie, ze jeszcze bedzie tu ruch jak kiedys bywalo. Ludkowie teraz zagonieni, zalatani....Jak juz zauwaza, co jest naprawde w zyciu wazne to....wroca do szufladki, lub znajda ja w tym ogromnym wysypisku smieci jakim jest internet. Ja jestem dobrej mysli. Zycze Wam dobrych snow. Przywitajcie ranek z usmiechem i dobrymi zyczeniami dla swiata. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 24.11.10, 09:57 dzis nas zaypalo na bialo, mrozik lekki, zycze ciepla ogolnego Szufladkom Wszystkim Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 24.11.10, 15:02 Jutro Swieto Indora....jade do sklepu go kupic i upiec dla rodzinki na jutro... Wam Cudnego Dnia... Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 24.11.10, 21:33 Mala.....To raczej rodzinka bedzie miala wielkie swieto. Indor chyba nie. Smacznego zycze. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 08.12.10, 03:45 W niedziele ma padac snieg...i to na Poludniu Stanow! Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 08.12.10, 09:02 tak wyglada zima moja czasta morza. cieplego srodka tygodnia zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* * 2011 * 02.02.11, 09:24 juz luty, blizej do wiosny milych dni lutowych. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* * 2011 * 09.02.11, 04:12 Ja juz bardzo chce wiosny. Lubie zime, ale ta jakos tak bardzo mi sie juz znudzila. Z niecierpliwoscia wyczekuje ciepelka i troche zielonosci w blasku slonca. Dobrego dnia. Wypatrujcie ze mna wiosny. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* * 2011 * 09.02.11, 13:46 snieg juz calkowicie stopnial trawa pozolka na razie, tez Marucho oczekuje wiosny.....kwiecia wiosennego...trelu ptasiego,bo jest inny niz ten zimowy zycze ciepla. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* * 2011 * 09.02.11, 16:18 Tez jej wypatruje. Nie lubie tej szarosci. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* * 2011 * 16.02.11, 10:35 Ja juz nie wiem co pisac, aby bylo troche zycia w Szufladce Milego dnia. Odpowiedz Link
aniouek1 juz sama nie wiem czy...dobranoc czy dobry dzień 23.02.11, 02:48 o tej porze...a może...niech każdy bierze co potrzebuje O! i JUŻ! Ja...potrzebuje kapkę snu i...biegusiam go szukać Odpowiedz Link
kendo Re: juz sama nie wiem czy...dobranoc czy dobry dz 09.03.11, 17:22 oj,Szfowow/Szefowo w koncu na stale bys sie zameldowala w Szufladzie wiosna coraz blizej nie moge doczekac sie wiosennego ciepla. Odpowiedz Link
megxx Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 06.04.11, 16:25 Witajcie! Jak szybko mijają kolejne dni, niezależnie, czy się leniuchuje, czy pracuje. Od pewnego czasu mam wrażenie, ze godzina to ulotna chwila, kolejny dzień już stoi za drzwiami...co to jest? Czekam na coś? Poganiam czas? Chciałbym tego nie robić, tkwić w chwili, smakować jej, dotykać. I słabo mi to wychodzi. Nie chcę pośpiechu. Gdzie nas tak gna? Co nas tak gna? A może mylę się, może to złudzenie? I czas nadal sobie biegnie spokojnym tik tak? Miłego dnia Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 06.04.11, 20:15 Masz racje Megxx. Gdzies wczesniej rowniez o tym pisalem. Chcemy przescignac czas i nie zauwazamy, ze nadeszla wiosna. Nie usilujmy odbierac czasowi czasu. nie da sie. Trzeba ogladnac sie czasem za siebie aby dostrzec to, co nam umknelo. To juz nie powroci. Na to co przed nami, mamy jeszcze wplyw. Moze nie warto tego tracic? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 06.04.11, 22:41 ....nie warto tracić tyle,że...nie na wszystko mamy wpływ co może być równocześnie dobre i niedobre; no i...bądź tu mądry kiedy więcej się nie wie, niż wie... Zadumałam się...i taką myśl złapałam w locie,że...pewnikiem pani Przyszłość niesie z sobą bardzo podobny bagaż jak poniosła pani Przeszłość - ot...mieszankę różnosmakową, różnobarwnie kolorową, aromatyzowaną różnotonowo Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 13.04.11, 10:55 To ja teraz powitam srode. Tak Anioueczku....."Pani przyszlosc" ma dla nas z cala pewnoscia caly bukiet roznokolorowych zaskoczen , zadziwien. Radosci, smutkow i wzruszen. Od nas tylko zalezy, czy madrzejsi darami "Pani przeszlosc", potrafimy przyjac je tak jak na to zasluguja. Nie pozwalajac zatopic sie w smutku wiedzac, ze slonce i dla nas zaswieci dajac nam cieplo i swiatlo. Tego przeciez nauczyla nas "Pani przeszlosc". Nawet te zle chwile sa po cos. Nic w tym swiecie nie dzieje sie przypadkiem. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 13.07.11, 07:40 Witam w srode 13-tego. Niektorzy uwazaja 13 za pechowa liczbe. Ja nie. Mam nawet na autku rejestracje z numerem 13. Wiele jest wyjasnien zwiazanych z "pechowa 13-tka". Babilonczycy uwazali, ze swiat opiera sie na liczbie 12 ( 12 miesiecy, 12 znakow zodiaku,12 godzin dnia i nocy), W tradycji chrzescijanskiej 13 apostolem byl Judasz. Filip IV przy "blogoslawienstwie" Papieza Klemensa V, 13 pazdziernika 1307 w piatek pozamykal a nastepnie wymordowal Templariuszy. Rowniez nasza polska historia ma troche "pechowych" 13-tek. Jak np. Wprowadzenie stanu wojennego 13 grudnia w 1981 roku. W mistyce zydowskiej - kabale istnieje tzw "gematria". Poniewaz kazda z 22 liter hebrajskiego alfabetu ma swoja cyfre lub liczbe, kazdemu slowu lub zdaniu odpowiada pewna liczba. Istnieje mala i duza gematria. Nie wdajac sie w skomplikowane wyjasnienia, w tradycji zydowskiej 13 jest liczba szczesliwa. Jest bowiem gematria slowa "milosc", co po hebrajsku znaczy "אהבה" - ahawa. Jako ciekawostke powiem Wam, ze data smierci Jana Pawla II - 02.04.2005 daje liczbe 13 jak rowniez godzina Jego smierci 21:37. Zmarl w wieku 85 lat co rowniez wynosi 13 jak i dni Jego pontyfikatu 90301 daja sume 13. Suma liter imienia Jan Pawel Drugi rowna sie 13. Mimo wszystko ja pozostaje przy tradycji kabalistycznej. Wierze w milosc. Odpowiedz Link
marucha1 *Ś*R*O*D*Y* :) 20.07.11, 06:45 Dzien dobry. Wczoraj, (a wlasciwie juz dzisiaj ) pojawil sie duszek szufladkowy - mala200333. Witam serdecznie. Moze dzis znow zagladnie do szufladki? Przysiadzie choc na chwileczke? A moze tylko mi sie wydawalo, ze ktos byl? To czesty przypadek wsrod rozbitkow na bezludnych wyspach, ze widza przeplywajace okrety i statki. Tak jak wedrowiec na pustyni widuje czasem oaze pelna zieleni i swiezej, zrodlanej, zimnej wody. Nie robiac sobie zbytniej nadziei, poczekam. "Moze cud sie zdarzy?" Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 20.07.11, 17:03 a WLASCIWIE DWA DUSZKI. Jestem w Calgary, Kanada, pogoda taka sobie. Czas mi sie nie przestawil..i sobie klikam. A kocie sie patrzy.. Odpowiedz Link
marucha1 *Ś*R*O*D*Y* :) 20.07.11, 21:45 Witam serdecznie Ciebie i Twojego kota. Troche podobny do mojego. Jak mi powiesz jak wkleic zdjecie to wysle. Nie wiem jak to zrobic. Taki jestem komputerowy niedorajda. Fajnie, ze sie odezwalas. Juz pomalu zaczalem wpadac w depresje i rozmawialem sam ze soba. A kiedys tak bylo fajnie w szufladce. Tylu fajnych ludkow sie pojawialo. Szufladka to takie bardzo dziwne forum. Nie zdarzaja sie wyzwiska, glupie uwagi, obrazanie kogokolwiek i za cokolwiek. Kazdy sobie jest w swoim szufladkowym kaciku i inni szanuja jego innosc. Wciaz mam nadzieje, ze znow wroca te czasy, kiedy zawsze ktos byl. Aniouek zagladal, Kendo i wielu, wielu innych. Jakos nie potrafia wyplatac sie z tych codziennych zajec. Juz tyle razy pisalem, ze czasem trzeba sie zatrzymac i przysiasc na chwilke. Chocby w szufladce. To dobre miejsce. Dziekuje, ze odnalazlem stopy drugiego czlowieka na tym pustynnym piasku. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 21.07.11, 01:31 Kanadyjski maczek. Uzywam programu s1.img.pl Aby obrazek czy zdiecie z Twego compa mial miejsce w Necie. Gdje ma to kopiuje ten adres i klikam na IMG co masz powyzej. Pojawia sie taki obrazek i trzeba wkleic ten adres i kliknac OK. Zostanie wtedy wpisany adress w tresci Twego postu.No i potem WYSLIJ. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 27.07.11, 18:01 Oj nieladnie! Nie "wyrobilem sie" dzis powitac szufladke i nikt mnie nie zastapil. Troche mi przykro. Mam nadzieje, ze macie jakies pomysly, jak mnie rozweselic? Przed chwila tak tu lalo, ze mimo zamknietych okien kapalo do mieszkania. Dachowe okna jednak nie sa jeszcze jak widac w 100% szczelne. Chyba, ze te moje akurat jakies wybrakowane. Tym bardziej mi smutno, bo bardzo lubie jak deszcz stuka w szyby. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 27.07.11, 18:20 U mnie tez deszcz stuka, nie jesienny, ale bardzo, bardzo mocny. Chodze jakas senna, nieposkladana... Wam Dobrego Dnia... Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 03.08.11, 09:29 Ale dzis wczesnie wstalem. O 4:30. Jakos nie moge ostatnio dluzej spac. Moze slusznie uczy w Pirke Awot (3.14 ) Rabi Dosa ben Harkinas " Przesypianie poranka, wino w poludnie, dziecinne rozmowy i przesiadywanie posrod nieukow usuwaja czlowieka ze swiata". Dobrego dnia ludkowie mili. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 03.08.11, 10:58 Marucho, prosze do uniwersytetu w Lund sie udac by niebyc" zepchnietym ze swiata" uroczyste otwarcie bylo w 1668 roku i umiejscowilo LUnd na mapie miast nordyckich, piekne obiekty budowlana..... slonca zycze. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 03.08.11, 11:49 Witaj Kendo. A wiesz, ze moj Lukasz studiowal w Lund przez rok? Bardzo milo to wspomina. Milego dnia . Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 03.08.11, 15:22 dobrego dzionka...kot przeszkadza mi pisac,, Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 10.08.11, 04:17 Dzien dobry. Moze ktos opowie mi bajke? Dawno nikt nie opowiadal mi bajki. Dobrego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 10.08.11, 12:01 hi,hi.....duzy chlopczyk chce bajeczki? polowa tygodnia juz, pogodowo jakos nijako ale obiecuja,ze lato jeszcze ma byc milego dnia zycze. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 10.08.11, 14:23 www.youtube.com/watch?v=hBbKxut_P3U Super kawalek bajki dla doroslych "Kogut pedal" Dobrego Dzionka Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 10.08.11, 14:53 No dobra....Rozumiem. Jestem za stary na bajki . Dzieki za dobre chceci. Znow leje. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 17.08.11, 06:44 Dzien dobry. Niech Wam sloneczko zaglada w okna. Kendo zycze wspanialego urlopu, malej usmiechu i optymizmu ,innym duszkom dobrych ludzi wkolo, a sobie......niezachwianej wiary, ze ten piekny swiat moze byc lepszy. Milego dnia. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 24.08.11, 14:48 No i mamy znowu srode. Podczytuje Kapuscinskiego "Lapidaria". Rozsmakowuje sie w tej ksiazce pelnej madrych mysli. Szufladkowiczom Milej Srody! Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :)ostania sierpniowa 31.08.11, 13:10 juz jestm, urlop byl roboczy.... *Marucha Lukasz pewnie pamieta Dom - kosciol, to obowiazkowo kazdy turysta musi go zwiedzic, naprawde piekny w budowli i zarazem troche "straszny" przy pierwszej wizycie,zwlasza"piwnica" *Mala przeczytalam "Paris Hilton w swiecie slawy" znasz ja chyba doskonale z wiadomosci o niej, masz je chyba niemal na codzien..... przesylam slonecznikowy usmiech dla Was Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :)ostania sierpniowa 31.08.11, 22:52 Jaki usmiechniety slonecznik! Fajnie, ze wakacje Ci sie udaly. Tej ksiazki nie znam, ale o Paris to pisza i pisza w prasie. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* wrzesnowe 07.09.11, 07:00 Witam Was cieplutko. Wieje okropnie. Takie sino-szare chmurzyska wiatr przepedza po niebie. A one bidulinki uciekaja przed nim na zlamanie karku i nawet nie maja czasu aby wpasc na mala kawke. Mam nadzieje, ze Wam tak bardzo sie nie spieszy, i ze nie macie za plecami kogos, kto robi taki "wiatr"? Robie wiec dla Was kawke. Dla aniouka czarna z miodkiem, dla malej bardzo mocne espresso, a dla kendo....Nie wiem. To zrobie po prostu "przedluzana" kawke z mleczkiem z odrobina miodu. Cos mi sie wydaje, ze taka lubi. Jesli jeszcze ktos sie zjawi, to kawki wystarczy. Milego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* wrzesnowe 07.09.11, 10:14 prosze bardzo, kawka juz czekaz typowa buleczka drozdzowa.... Marucho, dobrze pamietasz,kawke z mlekiem pijam mamy podobna pogode a zapowiadaja jeszcze wieksze chlody zycze Wam jednak pogody w serduchach. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* wrzesnowe 14.09.11, 09:16 *Marucho, "szarlotka" wyjdzie, powierzchnia bedzie fajna chrupiaca,pod spodem bedzie sie czulo platki i jablka, ja klade loda pozniej na to szarlotke i zajadam albo polewam "suto" sosem waniljowym pozatem wieje strasznie,+13 stopnia tylko milego srodka tygodnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* wrzesnowe 14.09.11, 10:55 Ale ladne te Wasze (Twoje i Malej) zdjecia. Ja nadal nie opanowalem sztuki przenoszenia ich na forum. To chyba najlepszy przyklad wyzszosci kobiecej inteligencji nad meska. Milego dnia Wam zycze. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* wrzesnowe 14.09.11, 15:40 Slonecznie, we Wroclawiu...pozdrowko... Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* wrzesnowe 21.09.11, 05:43 Dzien dobry wszystkim spiochom. Dzis juz sroda, a wiec jak dgyby "z gorki" do weekendu. Miejcie sie cieplutko i wesolo. Buziole. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* wrzesnowe 21.09.11, 11:36 slonce niesmialo swieci, wieczorem deszcze znowu maja byc przemilego dnia zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* wrzesnowe 28.09.11, 10:26 przeslicznie od samego rana i wlasnie takiej pogody Wam zycze. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 12.10.11, 20:00 Pracowita ta sroda...Wam Milego wieczorowania. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 19.10.11, 09:46 witajcie Mala/Marucha *Marucho slicznie napisales o marzeniach gdy deszczy..."ze spadaja na ziemie" ja napisze dzis ze moje marzenia "wiatr wywieje"bo strasznie duje za oknem,niemal dach podnosi. sloneczka zycze. Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 19.10.11, 16:35 Zielone drzewa, deszcz pada, niby jesien, a jednak jakby nie... Nie wiem czemu jakis smutek mnie nawiedza,...jakies wspomnienia, tesknota za zwierzakami domowymi ktorych juz nie ma... Wam Dobergo Dnia.. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 19.10.11, 17:50 ooooooo to tesknota za zwierzaczakim domowymi pewnikiem, tez odczuwalam taki stan rzeczy przed Bobbym nie macie planow na nowe psiuny z "osrodka",tylko mniejsze moze tym razem,coby ze schodow Cie nie sciagaly milego dnia/wieczoru Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 19.10.11, 21:46 Maz jest bardzo chory. Na razie nic z tego.. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 26.10.11, 17:55 Witam szufludki. Cos w tym jest Mala....cos w tym jest. Ale obrazek sliczny. Taki bajkowy. Milego wieczoru. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 02.11.11, 10:27 mgla pola nakryla, obiecali slonce, ech.....milego dnia zycze Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 02.11.11, 18:01 U mnie slonecznie i zimnawo. Pozdrowko Wsiem! Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 09.11.11, 11:27 Tu juz kurzy mgla i jest zimno. Na szczescie slonko od czasu do czasu pokazuje swoje oblicze, wiec nie jest tak zle. Aby jednak nie popasc w zbytni optymizm....Zima idzie nieuchronnie. Buziaki. ( sloneczne). Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 16.11.11, 09:01 juz od tygodnia nocne przymrozki pozostawiaja szron na trawnikach, slonce jednak jest,wie c zycze milego srodka tygodnia. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 30.11.11, 09:51 a dzis Andrzejki, wiec wszystkim Andrzejom zycze slonca i zdrowia,..... miejcie sobie dobry dzien. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 07.12.11, 10:03 coraz blizej Wigilji, ciesze sie bo do Mamy jade i wracam az w styczniu.... udanego dnia zycze. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 07.12.11, 10:49 Witam cieplutko w zimny,deszczowy dzien. Kendo, Ty masz chyba bardzo dobrze zaplanowane dni. Twoje wpisy sa prawie w tym samym czasie Ja niestety nie wiem jeszcze czy bede mogl pojechac na swieta do Domu. Bardzo chce ale to jest tak jak pisze Dante w "Boskiej komedii": ...Tak chce Ten co moze wszystko co zechce. A wiec uchyl czola, nie pytaj wiecej i nie tkwij w oporze". Czyli nie zawsze jest tak jak my bysmy chcieli. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 07.12.11, 11:28 *Marucho witaj,fajny "tajmning" na klikanie jakos nie planuje swego czasu,sam" z siebie wychodzi", rutynowo co dzien sie wstaje i kiedy w domu jestem to "idzie jak po prostej" a co do chcenia to podchodze podobnie jak TY,a jak sie "uda chcenie" to sie ciesze ogromnie miej sobie milo i cieplo w serduchu. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 14.12.11, 09:53 slonce rozwesela dzionek, laduje extra. milego dnia zycze Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 21.12.11, 09:49 coraz blizej Wigilji... milych poczynan zycze. spotkamy sie juz w nastepnym roku. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 21.12.11, 13:45 Kendo, milego pobytu we Wroclawiu. Szkoda, ze Cie nie bedzie. Pewnie pusto zrobi sie w szufladce. Szkoda. Z zyczeniami jeszcze troche odczekam. Kto wie? Moze bedzie duuuuuzo szufludkow? Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 28.12.11, 11:15 Nie bylo duzo szufludkow. Tak wlasciwie to byla tylko Megxx. Dziekuje Megxx. Jeszcze tylko kilka dni starego roku. Jaki byl dla Was? Dla mnie...Taki sobie. Bywaly lepsze. Jaki bedzie nastepny? Nie wiadomo. Moze racje maja ci, ktorzy mowia: " Oby nie byl gorszy od minionego". Ale czy nasze dazenie do dobrego zycia ma polegac na zadowalaniu sie tym co bylo? Na takiej akceptacji "nie najgorszego"? Moze wlasnie czlowiek po to jest czlowiekiem aby byc coraz lepszy? Aby mogl powiedziec kilka dni przed mijajacym rokiem:" Udalo mi sie duzo dobrego"! Czlowiek jest istota wertykalna. W Talmudzie okresla sie czlowieka mianem "chodzacy". Znaczy to mniej wiecej tyle, ze mamy zdolnosc poruszania sie z poziomu na poziom. Nie mowmy wiec:" Oby nie bylo gorzej". Mowmy zawsze:" Nastepny rok bedzie jeszcze lepszy". Poruszajmy sie z poziomu na poziom. Wertykalnie....Do gory. Milego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 04.01.12, 06:45 Dzien dobry. Moze znajdzie sie kiedys jakas bratnia dusza i odczyta te moje bazgroly. To jak szukanie sladow czlowieka. Pomalu staje sie nasza szufladka bezludna wyspa. Robinson mial przynajmniej Pietaszka i koze. Ja mam tylko kozi ser. Dobre i to. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 11.01.12, 09:37 Tydzien minal.Na bezludnej wyspie pokazala sie Megxx. Dziekuje bardzo. Pietaszka nadal nie ma i do tego skonczyl sie kozi ser. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 18.01.12, 18:35 przytuptalam i ja dzieki Maruch, pobyt z Mama,jak zawsze za krotki moze wiosna znowu pojade. milego wieczoru Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..tak sobie.. 01.02.12, 17:07 Love story (Ona i on) - Jarosław Wasik Odpowiedz Link
megxx Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..tak sobie.. 01.02.12, 22:43 Zaglądam..i skojarzenie, że w lutym trzeba watki podrzucać w Szuflandii. Niektóre są wg mnie ważniejsze, niektóre Szufadki warte zachowania. Przed 20.02 musimy sporo podrzucić. Chyba, że jest inny plan? Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 08.02.12, 09:52 *Megx juz watki wszystkie "zalatwione" zycze udanego dnia tu nagle odwilzowo sie zrobilo. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 08.02.12, 10:54 Milego dnia. Ciesze se, ze watki "zalatwione". Szkoda tylko, ze juz wielu z ich autorow nie widac. Tak bywa. Szkoda mimo to. Ja bardzo przywiazuje sie do ludzi. Moze to wada, ale tak juz mam. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 09.02.12, 10:35 witam,witam... *Marucho, to masz charakter psiuna,bo oni tez przywiazuja sie do swego opiekuna-pancia/mamci.... nazywamy ta ceche "wiernosc", wiernosc psa jest bez granic. milego dnia- Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 15.02.12, 08:14 Dobrego dnia szufludki. Wiosne juz naprawde widac. Ptaszki rano zaczynaja spiewac. Swiat budzi sie z zimowego snu. Moze Aniouki tez sie obudza? Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 15.02.12, 10:32 no wlasnie jeden najwaznieszy tu Anioutek gdzies sie zaszyl daleko w szufladuni rozek.... czytam wlasnie ksiazke "spadajace anioly"av Dorota Terakowska.... tu tez wiosennie niby przez okno ... ale od czwartku ma byc juz caly tydzien na plusie "+" milego dnia i cierpliwosci w oczekiwaniu na wiosne Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 22.02.12, 04:29 Dzis taka szczegolna sroda. Urodziny szufladki. Juz dziesiate. Jak ten czas leci chcialoby sie powiedziec. Aniouek przyfrunie dzis. Napewno przyfrunie. Dzis taki dzien, ze zdarzaja sie cuda. Moze wiec i dzis cud sie zdarzy? Dobrego dnia szufladkowe ludki. Ciesze sie, ze mamy nasza szufladke. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 22.02.12, 10:20 o tak, mam taka nadzieje.... nawet torcik juz na stole zostawilam, milego dnia Wszystkim. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 29.02.12, 09:04 Torcik byl pyszny. A szufladka bedzie miala za chwilke 25 tysiecy postow. To tez bylby pewnie powod do swietowania. Niestety nie za bardzo jest jak swietowac. Nie ma chetnych . Takie czasy. Nawet na imprezowanie ludkowie nie maja ochoty. Cos malo w ludkach radosci. Czy naprawde nie mozna sie cieszyc chocby z tego, ze mamy tak wspaniala szufladke? Ja tez mam swoje klopoty. Jak kazdy. Ale one jakos mi nie przyslaniaja radosci bycia z Wami. Milego dnia. Usmiechnijcie sie. To nic nie ,i nie trzeba isc do banku po pieniazki. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 29.02.12, 09:06 Zjadlem jedno slowo w poprzednim poscie. Mialo byc " to nic nie kosztuje..." Przepraszam. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 29.02.12, 11:13 slusznie Marucho zauwazyles, "ciagniemy" we dojke Szufladunie. nie trace nadziej,ze jednak ktos sie tu zjawi... milego dnia bez klopotow...wiosna niebawem. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 07.03.12, 04:16 Witam w srode. To jakby polowa tygodnia. Od dzis "z gorki". Co nam dzis ofiaruje Pani Sroda? Dajmy sie zaskoczyc. Co by w darze nie przyniosla, bedziemy musieli przyjac z pokora. Niech przyniesie Wam radosc. Niech przyniesie wzruszenia i podziw nad wspanialoscia swiata ktory, jak mu sie tak dobrze przygladnac, jest naprawde piekny. Tak niewiele potrzeba aby byl doskonaly. Wystarczy tylko wsluchac sie w glos swojego serca. Pozwolmy mu wiec mowic. Zamknijmy usta naszym zlym sklonnoscia a otworzmy usta sercu. Milego dnia. Znow sie rozgadalem.....Przepraszam. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 07.03.12, 09:35 *Marucho, gadaj sobie gadaj, bardzo lubie czytac Twe gadane jest takie cieple dajace otuche na poczetek dnia/madre slowa ,czasami wydaje mi sie ze nawet jakby z "koscielnej polki" tu bardzo slonecznie -2 stopnie... Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 07.03.12, 14:34 Nie Kendo....Nie z koscielnej. Moze jutro znow cos zajmie moje mysli i znow cos napisze? Milego dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 07.03.12, 15:20 *Marucho, obojetnie z jakiej" polki napiszesz" to wiesz,ze zawsze sie milo czyta Twoje wpisy, ja nie potrawie w ten sposob ujac niektorych problemow.... zycze milego popoludnia Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 14.03.12, 11:01 A ja do tego wiosennego sloneczka dokladam jeszcze usmiech i bezinteresowna zyczliwosc. Obyscie spotykali sie z nia na drozkach swojej codziennosci. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 14.03.12, 14:39 dziekuje Marucho,i z wzajemnoscia zawsze jest milo spotkac "usmiech " po drodze. Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 21.03.12, 15:20 srodeczek tygodna sie konczy.... wiosna wietrzna, wody wysoko stoja, ptactwo wodne marne szanse maja na zbudowanie gniazd... milego popoludnia i wieczoru Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 28.03.12, 10:07 Witam Kendo i ewentualne szufludki. Slonko jak na razie nie dalo sie przykryc pierzynka z chmur. I dobrze. Niech ogrzewa nam kosteczki. Milego dnia Wam zycze. Czasem jest jakos tak, ze chcialoby sie porozmawiac z kims bliskim.Ale nie zawsze jest to mozliwe. Moze to dobry czas aby porozmawiac ze soba samym? Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 28.03.12, 11:09 rozmowa ze soba samym niech bedzie dyskretna, tu widze czesto ludzi rozmawiajacych ze soba nawet idacych ulica-co zawsze mysle o nich "inaczej wtedy" tu tez bardzo slonecznie, paki na drzewach coraz grubsze... milego dnia Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 04.04.12, 08:26 coraz blizej Wielkanocy uidanych planow na dzisiaj i duzo slonca wiosennego Odpowiedz Link
marucha1 :) 11.04.12, 07:51 Dzien dobry. Zdradze Wam tajemnice. Dzis jest .....sroda. A w srody zdarza sie bardzo durzo dobrych rzeczy. Wiec jak macie zamiar cos waznego zrobic, to sroda wydaje sie dobrym dniem. Niech wiec wszystko Wam sie udaje. Dobrej srody. Odpowiedz Link
kendo Re: :) 11.04.12, 10:00 *Marucho a to nie wiedzialam, ze srody sa takie "tajemniczo-sprawdzajace sie" wiec czekam na wszystkie me spelnienia... deszczy po troszku, ale juz cieplej,niedlugo skafander zimowy do garderoby powedruje milego spelniajacego sie dnia. Odpowiedz Link
kendo Re: :)wiosna 18.04.12, 09:55 co prawda juz przekwitly ale pieknie cieszyly oko gdy w ogrod spogladalismy czekamy na tulipany... milego dnia zycze. Odpowiedz Link
marucha1 Re: :)wiosna 18.04.12, 10:15 A ja czekam na prawdziwa wiosne. Na lato, kwiaty w zaczarowanym ogrodzie. I jeszcze na wiatr ktory opowiada gdzie byl, co widzial i dlaczego tak bardzo mu sie spieszy. Milego czekania. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 25.04.12, 07:32 DZIEN DOBRY To ja znowu z deszczem ale slonecznie , zycze udanego dnia i pozytywnych poczynan. -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 25.04.12, 09:49 o widze Lusie dzis tez... Marucho, no romantyk z Ciebie zycze ciepelka, do nas cieplo juz w drodze.... Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 25.04.12, 10:58 Witam szufludki. Moze i romantyk. Czasem pewnie tak. Staram sie widziec wiecej, niz mozna dostrzec przy pomocy oczu. To chyba dobrze. Nasza wedrowka przez te kilkadziesiat lat powinna chyba sluzyc nie tylko zaspokajaniu takich, ze tak to nazwe "materialnych" potrzeb. Dobrze czasami poczytac poezje (polecam Rilkego albo Dantego). Dobrze zastanowic sie, czy to co widac to naprawde wszystko? Dotyk dloni kogos kochanego jest bardzo mily, ale czy dotyk Jego (czy Jej) mysli nie jest rownie, a moze bardziej przyjemny? To takie moje przemysliwania na poczatek dnia, ktory miejmy nadzieje przyniesie nam wiele przyjemnych chwil. Oraz wiele dowodow na to, ze istnieje cos wiecej niz materia. Milego dnia kochane szufludki. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 25.04.12, 23:53 istnieje, istnieje, istnieje - co widać, słychać i czuć (mam nadzieję Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 02.05.12, 09:54 dlugi weekend trwa wiec milych chwilek zycze a ze Szefowa tez czasu nie ma??????????????? Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 02.05.12, 15:17 Ja nie mam dlugiego weekendu . Musze pracusiowac. Szefowa pewnie tez. O ile mi wiadomo to szefowa nigdy nie ma wolnego. A wkazdym razie baaaaaaardzo rzadko. Szkoda. Fajnie bylo jak zagladala do szufladki szefujacym oczkiem. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 09.05.12, 05:30 No i prosze? Czyz to nie jest najlepszy dowod na to, ze jak sie czegos baaaaardzowato chce, to to sie spelnia? Chcialo mi sie "szefujacego oczka" Aniouka i....mowisz masz . Jest Aniouek . I to nawet pelen nowych pomyslow, koncepcji i humoru jak dawniej. Ciesze sie, ze ruch zrobil sie w szufladce, bo juz myslalem, ze zamienila sie nasza szufladka w cos w rodzaju wyspy bezludnej. Na ktorej to Robinson, Pietaszek i koza. (Niech juz bedzie, ze ja jestem ten koza aby nikt nie poczul sie urazony, co w zadnym razie moim zamiarem nie jest. Uchowaj Boze!). Ja nie za bardzo tylko w nocnym markowaniu uczestniczyc moge, bo pacusiowac trzeba na chlebus nasz powszedni i o tej porze, gdy zwyczajowo przybytki kultury w rozaju "Salonika nocnych markow" otwarte bywaja. Ja jestem w "slepej wsi". Ale niedlugo bedzie weekend ( wprawdzie nie taki jak ostatnio, co to narekord Guinesa zasluzyl). Wiec moze"pomarkujemy" krzynke. Koncze, milego dnia zyczac, bo rozgadalem sie strasznie, a ja jak sie rozgadam to konca nie ma. Zaczynam w koncu filozoficzne wywody na tematy egzystencjonalne i usypiam ewentualnych czytelnikow, co moim celem nie jest. Zwlaszcza o tej porze, gdzie dzionku narodziny zwiastowac by nalezalo. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 09.05.12, 07:49 Dobrego, udanego, przepełnionego sensownymi przedsięwzięciami dnia wszystkim życzę i...licznych "stupków" w szufladzie gdy tylko ktoś moment znajdzie aby postukać (w klawiaturkę oczywiście!) Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 09.05.12, 09:57 ojjjjjjjjjjj...... westchnelam sobie dzisiaj z rana, nie chcialo mi sie zwlokow sciagnac z poslania... pogoda za oknem nieciekawa... nawet deszcz zapowiadaja... ciepelka zycze. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 09.05.12, 10:47 Witam slicznie wsystkie SZUFLADKI Co prawda rano pogoda zapowiadala sie nieszczegolnie u nas ale teraz widac18 stopni na termometrze i chyba bedzie troche cieplej, tylko wietrzyk zimny zawiewa. Musze leciec do sklepu dokupic baterie do myszy bo czekam za dlugo zanim strony przezuci. Udanego dnia, moze wpadne wieczorkiem, bede miala pieska do pilnowania i jak mnie nie zmeczy spacerami. -Lusia- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 09.05.12, 21:51 Wtam wieczornie w SZUFLADZIE moze ktos sie znajdzie coby chcial kilka slow zamienic, i podzielic sie co w dniu ciekawego sie zdarzylo, Ja bedac teraz wieczorem na ostatnim spacerku z psiuna, oczywiscie zmoklam, a wlasciwie przemoklam, psiun sie ociagal, wszystkie slady chcial obwachac i byl taki rezultat zakonczenia wieczoru. -Lusia- Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 16.05.12, 03:35 Witam szufludki w srodku nocy. Nie moglem dzis dluzej spac. Obudzilem sie o 3-ciej i po spaniu. Ale Wy sobie pospijcie jeszcze. Byc moze trzeba by zalozyc "salonik porannych markow"? Milego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *Ś*R*O*D*Y* :)..2012 roku 16.05.12, 09:03 Witajcie!!! SZUFLADKI Ja tez obudzilam sie bez powodu 2,30 ale pozniej usnelam. Pogoda przez okna zacheca do spacerow, ale widze wieje, na pewno zimnym wiatrem. Planuje sobie dzisiaj isc do lasku brzozowego sprawdzic czy sa konwalje. milego dnia- -Lusia- Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 23.05.12, 04:20 Przylaczam sie do tych zyczen. Samego dobra szufladkowe ludki. Wyobrazcie sobie, ze dzis wszyscy ludzie beda sie do Was usmiechac. Czy swiat nie bylby ociupinke lepszy? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 23.05.12, 09:46 Witam!!! WSZYSTKICH w szufladkach Pewnie ze tak, ale to przeciez od nas samych zalezy, jak sobie poscielimy tak sie i wyspimy... "..jak Bog Kubie tak Kuba Bogu"... daje duzo do myslenia to powiedzenie, ja mysle ze nawzajem mosimy sie uzupelniac???.... -Lusia- Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 23.05.12, 12:11 wczoraj ogladalam chrzciny nastepczyni tronu szwedzkiego Estele/Sylvia/Ewa/Mery chrzciny Estelle dzis sloneczko na topie miejcie sobie udany dzien Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 23.05.12, 17:41 a ja znów nie wyrabiam na zakrętach! WIEM! Mnie nade wszystko kocha PRACA ufff...masakreska Jak się ciutkę odrobię to z pewnością do szuflady zajrzę. Miłego popołudnia Szufludkowie! Odpowiedz Link
kendo Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 23.05.12, 18:28 usch.....czlek ppowinien sie cieszy , ze ma pracke...ale jak nie wyrabia to faktycznie za duzo na jedna osobe, moze zatrudnic nastepna osobe do ppomocy?? ja spacer sobie zrobilam w wietrze.... milego wieczorku zycze. Odpowiedz Link
aniouek1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 30.05.12, 22:44 wow! O mało co wtorek by całkiem środę zjadł. Co si ę tu dzieje? Gdzie Was wszystkich znów wywiało? Marucha bidulinek zachorzały ale co z pozostałymi Szufludkami? Oj tajojki...bojam się o Was bardzowato Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 06.06.12, 07:16 Dzien dobry w srode. Leje. A moze to tylko aniouki placza za szufludkami? Nie placzcie aniouki. Ja jestem. Inne szufludki pewnie maja okropnie duzo zajec. Jak to zwykle o tym czasie. Trzeba orac, siac, zbierac, gadzinie zadac itp. Milego dnia dla wszystkich pracusiow. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 13.06.12, 06:52 Dzien dobry. Deszcz przestal padac. Ludkowie nadal bardzo,bardzo zapracowani. Nawet Kendo przestala sie odzywac. Moze wyjechala? Nie pozostaje nic innego jak czekac. Milego dnia. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 20.06.12, 08:43 Witam WSZYSTKICH I tak z rozpedu tutaj wpadlam i licze ze Wy tez przy dobrej checi bedziecie chcieli zagladac tu i tam milego dnia .Lusia- Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 20.06.12, 15:20 Srody Wspanialej Wam! U mnie diabelski upalik. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 20.06.12, 21:36 A ja dopiero teraz. Fajnie, ze powitalyscie srode. Dziekuje. Milego wieczorku. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 27.06.12, 06:50 Dzien dobry. Dzis sroda, tydzien zaczal sie na dobre. Kendo chyba wyjechala na Alaske bo milczy od dluzszego czasu. Aniouek pojawia sie czasem jak kometa, z ta tylko roznica, ze kometa ponoc byla zwiastunem, a Aniouek to same dobro. Przydalo by sie aby sie ta nasza "kometa" pojawila bo trzeba zrobic osobiste szufladki dla babyja.gi. Zeby sobie mogla umeblowac swoj szufladkowy pokoik. Tak poza tym, to dzien po dniu przemija. Czasem pozostawia dobre wspomnienia, a czasem troche inne. Ale to przeciez normalne. Niech ta sroda pozostawi w Was tylko dobre. Usmiechajcie sie do spotkanych ludzi i obdarzajcie ich swoim cieplem. Oni przekaza to dalej, i tak zmienimy swiat na lepsze. A teraz usmiechnijcie sie do mnie tak, jak ja i moje serduszko usmiecha sie do Was . Radosnego dnia. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 27.06.12, 13:02 Marucha ma serducho. Dobre Kazdy widzi to. Tym serduchem się podzieli. Starczy serca do niedzieli I na dłuższy czas. Czar mój, widać . Dobrze działa. Czar marusze nie potrzebny Zawsze dobry jest Takim trzeba się urodzić Nie marudzić i nie szkodzić I radosnym być ! Szczęścia życzę na środę. I na reszte dni. Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 04.07.12, 12:43 Witam w środę. Uśmiechy wysyłam i ciepłych myśli mnóstwo ... Baba Jaga z jaskini Raj. Odpowiedz Link
marucha1 *Ś*R*O*D*Y* :) 11.07.12, 09:25 W kolejna srode witam mieszkancow szufladki. Jakos tak ostatnio to maluczko tu ludkow zaglada. Babaja.ga wpada tylko na swojej miotle. Zostawi troszke bialych, dobrych czarow. Troche rymow prosto z serca i pofrunie w swiat do swojej jaskini Raj. Aniouek trez gdzies sie nam zawieruszyl. Kendo...Mala...Megxx. O innych juz nie wspomne, bo w zasadzie to nie odwiedzaja juz szufladki. Szkoda... Moze to sie zmieni jak przysiadwszy gdzies na zapiecku zauwaza, ze nie wszystko co mozna dotknac warte jest zachodu a to, czego nie widac i dotknac nie sposob, to skarb najprawdziwszy. Milego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 11.07.12, 21:58 Dzien mija...Grozne, burzowe chmury suna majestatycznie po niebie. Krople deszczu nie mogac pomiescic sie w nabrzmialych poduchach groznych, szarych oblokow, wylewaja sie z nich strugami i stukaja o szyby okien w moim pokoju. Mija dzien....Jaki byl? Jak zwykle. Pelen niedobrych slow. Pelen troski i smutku. Przepelniony watpliwosciami, pytaniami, mniej lub bardziej sensownymi odpowiedziami. Ale byl tez wypelniony slowem cieplym i serdecznym. Usmiechem i prosba o usmiech. Myslami ubranymi w slowa. Taki po prostu....dzien nasz powszedni. Chmury chyba tez juz udaja sie na zasluzony odpoczynek. Przestaja straszyc swoja stalowo-szara barwa, a i deszcz jakby sploszony zblizajaca sie nocna cisza ucichl i szelesci tylko leciutko w splywajacych po szybie struzkach wody. Dobranoc kochane szufludki. Dobrych i pelnych nadziei snow. Niech sen przyniesie Wam ukojenie a Bog zwroci Wam switem Wasze dusze. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 18.07.12, 06:21 No i kolejna sroda. Obraz nieba niewiele zmienil sie od poprzedniej srody. Tyle, ze nie pada. Ptaszki cwierkaja. Moze to dobry znak? W zasadzie to zawsze nalezy oczekiwac dobrego dnia. Nie wolno wciaz narzekac i smutaskowac. Ma byc dobry dzien i juz! Kendo cosik zniknela na dlugo. Ciekawe gdzie jest? Moze we Wroclawiu? A moze po prostu znudzilo Jej sie odwiedzac bezludna szufladke. Nawet wtorek nam koza zjadla. Dobrego dnia. Lepki do gory. BEDZIE DOBRZE! Odpowiedz Link
mala200333 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 15.08.12, 17:48 Witajcie w srodku tygodnia, podrowienia od netowego przychodnia... Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 05.09.12, 16:55 Środa, dzień może być tak samo miły, jak każdy inny dzień tygodnia, to bardzo zależy od nas samych. Miłej środy szufladkowicze, pogody ducha i słońca na niebie. ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 12.09.12, 06:49 Dzien dobry. Sloneczka nie widac. Niebo placze kroplami deszczu. noc odchodzi a dnia wciaz nie widac. Odchodza rowniez ludzie. Dzis jest pogrzeb Pani Ilony. Kolejna brama zostala zamknieta. To taki troche smutny dzien. Ale mimo wszystko zycze Wam dobrego dnia. To tak sie juz toczy od powstania swiata. Narodziny, radosc, smierc, smutek. Potem znow radosc i tak do konca bytu. Moze tylko dni takie jak ten powinny nas czegos nauczyc. Nie jestesmy wieczni. Nie jestesmy trwali. Coz to jest te 70 lub mniej lat? Czasem, tak jak Pani Ilona wiele mniej, bo tylko 44. Tak malo mamy czasu na milosc. Wykorzystajmy ja. Nie zabijajmy zadnej sekundy slowami nienawisci i zla. Tak juz zakoncze. Wystarczy. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 19.09.12, 04:32 Dzien dobry. Lubicie granaty? Takie smieszne owoce z taka jakby kitka wloskow. Jak sie je rozlupie to w srodku sa malutkie. czerwone i bardzo slodkie ziarenka. Oczywiscie jak sa dojrzale. Bo jak nie sa dojrzale, to sa kwasne jak ocet siedmiu zlodziei. Ja bardzo je lubie. Podobno to wlasnie bylo to jablko na ktore skusila sie Chawa w raju. Czytalem tez, ze tych malych, czerwonych ziarenek jest tyle samo co przykazan w judaizmie, czyli 613 (tariag). Z tego 365 nakazow (szasa), i 248 zakazow (ramach). Slowa tariag,szasa i ramach w jezyku hebrajskim nie maja zadnych znaczen. Pochodza z liter-odpowiednikow gematrii danej liczby np: tariag = Litera taw (gem.600), litera jud (gem.10), litera gimel (gem.3). To rowna sie 613 a z liter powstaje slowo tariag. Ale niepotrzebnie Was nudze. Wracajac do tych 613 ziarenek, zastanawiam sie, czy gdybym chcial podzielic sie tymi ziarenkami z ludzmi. Czy zastalbym 613 otwartych dla mnie drzwi? Milego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 19.09.12, 04:36 No i wprowadzilem Was w blad. Poprawiam. Tariag to jest odpowiednik liter Taw (400), resz (200), jud(10) i gimel(3). Tak to jest jak zabiera sie czlowiek za pisanie cyferek o 4:30 . Przepraszam. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 19.09.12, 12:19 Witam w środku tygodnia i miłego dnia życzę, ale jeszczę myślami wracam do wtorku. Dziękuję za życzenia z okazji Nowego Roku i ja Tobie i sobie życzę, żeby zyczenia spełniły się. Mam nadzieje, że w Księdze Życia, zapisany jest dobry rok dla wszystkich szufladkowiczów. Niech się spełnią dobre zyczenia Ciekawe rzeczy piszesz dzisiaj. Dla mnie zupelnie nowe. Zadajesz na koniec trudne pytanie o 613 otwartych drzwiach w podzięce za podarowaną bardzo słodką pestkę granatu. Sądząc z tego, co spotykam czasami w wędrówcez po forach i nie tyko, tych otwartych drzwi byłoby niewiele. Obym się myliła. Ludzie stają się jacyś dziwni, nawet na dobro zamykają się i dobre slowa płynące z serca potrafią wyszydzić okrutnie. Co dzieje się ludźmi ? Dlaczego stają się źli, zajadli ? Jaki czar na tych wszystkich ludzi należy rzucić, żeby zmienili się? Bronię się przed takimi lidźmi, uciekam, chowam się do swojej jaskini, która jest cicha i przyjazna, przyjazna dla wszystkich, którzy chcą w niej być ugoszczeni. Ale na szczęście nie wszyscy są źli, spotykam też innych dobrych pełnych ciepła i przyjaźni. Ludziom tym życzę, żeby swoją dobrocią zarazili wszystkich, jak nie wszystkich, to najwięcej, ile jest tylko możliwe. Wszystkim życzę słodyczy pestek granatu oraz słodyczy jablek maczanych w miodzie. Pogodnej środy, mimo ciężki chmur na niebie. ..... Baba Jaga z jaskini Raj. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 26.09.12, 13:23 Witam ludki szufladkowe w środę z nadzieją, że zaglądną w to przyjazne miejsce, ktore stalo się jakieś samotne i opustoszałe, nawet aniouek, który przywitał mnie serdzecznie gdzieś odleciał. Nie wraca i milczy. Cóż wart jest świat bez aniołów dobrych, współczujących, otulających nas swoimi skrzydłami w chwilach złych, niebezpiecznych. Dobre anioły prowadzą nas za rękę, kiedy jest taka potrzeba, przed złem ochronią, przytulą kiedy w serce zwątpienie się wkrada, pocieszą, nadzieją duszę napełnią. Ja Baba Jaga wierzę w anioły, One są zawsze blisko mnie W środę życzę żeby anioły nigdy Was nie opuszczały Kiedy trzeba przytuliły, kiedy nalezy poradziły, kiedy trudne chwile podniosły na duchu. "Bo wszystkim aniołom (Bóg) dał rozkaz o mnie, żeby mnie strzegły na każdej mej drodze". ..... Baba Jaga z jaskini Raj. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 03.10.12, 08:08 Zastanawiacie sie czasem nad pojeciem wiecznosci? Aniouek, (jesli znajdzie czas aby to przeczytac), napewno powie: " Ja nie mam czasu na to aby sie nad tym zastanawiac" !!!! A ja owszem....W rozumieniu Aniouka mam ogromnie duzo czasu i zastanawiam sie na pojeciem wiecznosci. Bardzo podoba mi sie proba wizualizacji wiecznoci poprzez opowiesc o wielkim ptaku, ktory raz na tysiac lat bierze jedno ziarenko z gory piasku wielkosci Mount Ewerestu, i wrzuca je do morza. Po czym wraca za tysiac lat i bierze nastepne. Kiedy ta gora zniknie to jest jakby sekunda wiecznosci. Nie jestem pewien kto to napisal. Chyba Jorg Luis Borges w "Historii wiecznosci". Jak bede pewien to Wam napisze. Milej srody. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 10.10.12, 04:15 Dzien dobry. Baboja.go. Masz racje, ze trzeba gnew z serca oddalic. Nie wolno "kisic" urazy. Juz lepiej ogorki lub inne dobre warzywka. Masz rowniez racje, ze dobro podarowane innym w darze szczerego serca wroci. Nie robi sie nic "w zamian". przynajmniej nie pownno sie. Ale dobro zawsze wraca. Bywa, ze nie natychmiast. Czasem trzeba dlugo, dlugo czekac. Nie liczmy wiec na rewanz i usmiechajmy sie do ludzi. Obdarowujmy ich dobrym slowem. Nie myslmy o tym, ze ktos" nie zasluzyl" na nasza dobroc. My nie wiemy wszystkiego. W zasadzie wiemy bardzo malo. Nie do nas wiec nalezy osadzenie innych. Naszym obowiazkiem jest byc dobrym czlowiekiem. Dobrego dnia Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 10.10.12, 21:02 Dobrego wieczoru wszystkim życzę Z serca wszystkie zadry wyrzucone, nie potrafię długo zadr pielęgnować, a środa na marzenie poświęcona, tak jak życzenia podpowiadają. Przyjemnie jest rozsiąść się wieczorem w wygodnym fotelu, zapalić świecę ustawioną na stoliku nakrytym koronkowym, staromodnym obrusem i popijając hebatę wcześniej przygotowaną, zatopić się w marzeniach. Ktoś kiedyś napisal, że zycie jest piękne i wszysko w życiu zdarzyć się może. Wierzę głeboko, że tak jest i dlatego marzę o rzeczach dobrych, marzę o szczęściu, marzę o podróżach których jeszcze nie odbyłam, marzę o górach na które mogę spojrzeć tylko oczyma wyobraźni, marzę o spotkaniu ludzi, ktorych poznałam w pszeszłości, a którzy gdzieś odeszli zajęci swoimi sprawiamy, marzę by móc uczynić ludźi szczęśliwymi i ja szczęśliwa między nim chcę na swojej miotle latać i patrzeć na szczęśliwych. Gdybym taką moc miała, uczyniłabym to natychmiast, ale sami sobie też troszkę pomóc musimy, a może moja magia silnieszą moc będzie wówczas miała ? Trzeba tylko bardzo mocno chcieć. Pozwólmy sobie na marzenia, bo w życiu wszystko zdarzyć się może. Dobrej nocy i niech nam się nasze marzenia przyśnią ..... Baba Jaga z jaskini Raj. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 17.10.12, 12:17 Słonecznych myśli w słonecznym dniu i spotkania dobrych ludzi na swoich drogach życia, a Marusze spokojnego wypoczynku, pogody pięknej, życzę z serca. Spokojnego dnia wszystkim szufladkowiczom ..... Baba Jaga z jaskini Raj. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 05.12.12, 17:00 Witam szufladkowiczów uśmiechem W nocy prószył śnieg. Ranek wstał bialy i piękny. Słońce rożwietliło świat, ale słońce szybko zobiło swoje porządki i po paru godzinach wszystko poszarzało, ale nic to, jak mawiał Pan Zagłoba, taki ranek sprawia, że człowiek czuje się szczęśliwy. Warto kolekcjonować takie małe szczęścia. Z takich małych szczęść składa się nasze życie. Warto dostrzegać małe szczęście i małymi szczęsciami dzielić się z innymi, może dzięki temu złagodnieją ludzie, staną się wrażliwsi, a wszystkim mieszkańcom Ziemi będzie lepiej się żyło. Pomyślmy o tym przez z chwilę ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 12.12.12, 21:20 W środowy wieczór przyleciałam, żeby wszystkim dobrej nocy życzyć i zasnąć tylko po to, by śniąc sny kolorowe, szczęśliwy dzień kolejmy wróżące i sprawiające, że rankiem wstać się chce i pogodnie na wszystko patrzeć, dniem który przed nami cieszyć się, a więc sny dobre przynoszę dla wszyskich ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 19.12.12, 05:45 Witam bardzo wczesniutko. Jakos dzis nie moglem dluzej spac. Czasem tak jest, ze mysli spac nie daja. Moze ten czas przedswiateczny ma takie wlasciwosci, ze sen odbiera? Tak zupelnie mimochodem wracamy jednak pamiecia do dzieciecych lat. Do twarzy, lekko juz zatartych przez czas. Do slow, ktore brzmia w nas jak dzwoneczki przy Mikolajowych saniach. Do wspomnien, ktore pozostana juz tylko wspomnieniami bo wszyscy ci, ktorzy byli w czasie naszego dziecinstwa naszym calym swiatem, sa juz w innym swiecie. Zostalismy tak troche osamotnieni. Niby ubrani w zbroje pamieci. Z tarcza serdecznych wspomnien w dloni. Jednak nie dano nam miecza, ktorym moznaby przeciac to co nas boli i smuci. Nauczono nas rzeczy potrzebnych: "Badz dobry","pomagaj kazdemu potrzebujacemu","nie przechoc obojetnie obok zadnej ludzkiej krzywdy". Wychodzimy wiec z otwarta przylbica naszych rycerskich wartosci i nie potrafimy sie poruszac. Kazdy niemily gest nas boli. Kazde zle slowo powoduje rany. Wracamy wiec do naszego zamku w czterech scianach. Chowamy czesto glowe w poduszke i szukamy w marzeniach swiata ktorego juz nie ma. Mysli nie da sie wylaczyc. Mozna je tylko czasem zagluszyc. Ale czy warto? Mysle, ze nie warto. Nawet jak sen nie chce przyjsc. Milego dnia. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 26.12.12, 23:48 Witam Wróciłam do swojej jaskini. Przeczytalam fragment mądrej księgi. Zyjąć w ''świątyni czasu" kierujmy się zatem, sercem, rozumem, rozważnie korzystając z naszej władzy. Wszędzie dobrze, ale u siebe najlepiej. Byłam wśród ludzi dobrych, starałam się dobre czary czynić, ciepło dać, sama ciepło otrzymując,dni trzy szczęśliwe i radosne spędziłam. Nad Krakowem latałam. Miasto mgielką przykryte było. Po Wiśle stada łabędzi i dzikich kaczek pływają. Ze smokiem wawelskim przywitalam się. Smok to niegroźny a nawet przyjznym jest stworem u wejścia doswojej jaskini, przybyszów z całego świata wita. Królom na Wzgórzu Wawelskim poklon oddałam na dziedzincu wawelskim będąc, stare mury podziwialam, chwalebne dzieje Ojczyzny przypominając sobie. Rynek Krakowski zyciem tętniący nawet w święta, jest jak zwykle magii pełen i zachwytów godzien. Nad Plantami też poszybować musiałam, ale Planty szare o tej porze roku, do wiosennej zieleni tęsknią i ja za zielenią drzew tęsknię. Zmarnięta, bo dzień mroźnym nie będac chłodem jednak trochę dokuczył, szklaneczkę grzanca galicyjskiego wypiłam i w miejsce, które na trzy dni domem moim stał się, pora było wracać. Dni kilka radosnych z ludźmi miłymi memu sercu spędziłam i do swojej jaskini wróciłam. Teraz dni do końca roku licząc, czekam z nadzieją, że Nowy Rok duzo dobra, dobrym ludziom przyniesie w światyni czasu żyjącym. Dobrej nocy goście szufladkowi, dobrej nocy Marucho Odpowiedz Link
aniouek1 Cudnie obrazy słowami malujesz Jagusiu 27.12.12, 06:12 dzięki czemu...przez moment i ja w Krakowie byłam. Dziękuję Odpowiedz Link
babaja.ga Re: Cudnie obrazy słowami malujesz Jagusiu 02.01.13, 22:08 Aniouku, miło czytać pochwały, nawet czarownice to lubią. Cieszę się, że dzięki moim słowom, przez chwilę mogłaś znależć się w Krakowie. Marucho, to co napisałeś wczoraj jest słuszne i mądre. Dzisiaj mamy drogi dzień Nowego Roku. Słuchałam w mojej ulubionej radiowej trójeczce, audycji z udziałem radiosłuchaczy i bardzo ucieszyło mnie to, ze większość radiosłuchaczy, mimo narzekań i utyskiwań polityków z optymizmem patrzy w przyszłość. Cieszę się z tego, ze ludzie tak myślą, bo myśl, wiara, w dobro i słowo mają wielką moc. Ja także z optymizmemm, czekam na to, co przyniesie mi (nam) rok. Ciekawa jestem, czego oczekują szufladkowicze w tym roku ? Czy ktos poza Tobą Marucho odpowie na moje pytanie ? Bardzo bym chciała. Dobrej nocy, spokojnego snu dla wszystkich ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 16.01.13, 08:06 Ze srodami zrobil sie jakis balagan . Trafily do niej watki z innej przegrodki? Nie wiem jak to sie stalo? Czas, aby "szefowa" wpadla tu na chwilke ze swoja miotla i pozamiatala troszku No ale "szefowej" ani widu ani slychu. Wpadla jak noworoczna raca wystrzelona w niebo. Zablysnela i poszla sobie w szara codziennosci, pozostawiajac biedne szufludkowe sierotki wlasnemu losowi . Czytalem Baboja.go, ze bylas na wykladzie o malarstwie. Moze sama tez cos malujesz? Ja musze przyznac z wielkim zalem, ze tego talentu Swiety Iedyny niech bedzie blogoslawiony zupelnie mi pozalowal. Jakbym namalowal kota, to bys Baboja.go chyba nie przestala sie smiac do nastepnego popoludnia. A moze i dluzej? Mam nawet w rodzinie znanych malarzy ( Pewnie mowi Ci cos nazwisko Kujawski). Ja niestety zostalem tej laski pozbawiony. Byc moze jednak mam inne talenty? Szukam ich pracowicie. Lubie na przyklad naprawiac zegary. Fascynuje mnie zdolnosc ludzkiego umyslu i dloni. Teraz zegary sa najczesciej elektroniczne. Produkowane jak pinezki na produkcyjnej tasmie. Takie mnie nie zachwycaja. Ja lubie takie prawdziwe. Z dusza. Z kolkami zebatymi, sprezynkami, zapadkami, kotwicami. Z wahadlami, ciezarkami i balansem. Jak wiele trzeba bylo pracy umyslu i rak, aby stworzyc takie cudo. Kiedys nie bylo przeciez komputerow i maszyn tymi komputerami sterowanych. Kazde kolko trzeba bylo robic recznie. To jest naprawde fascynujace. Zal, ze wielu ludzi wyrzuca takie "tykajace" cuda i zamienia je na bezduszne "gadgety" na bateryjke. Milego dnia Szufludki. Milego dnia Baboja.go. Niech tykanie zegara przypomina Wam, ze kazda chwila jest droga i od nas zalezy, czy bedzie pelna radosci i dobra, czy tez przejdzie w niebyt bezpowrotnie stracona. Kazda sekunda niech bedzie Wam droga i cenna. Ona juz nigdy do nas nie powroci. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 17.01.13, 00:41 Masz rację Marucho, co do aniouka. Zatrzepotał skrzydłami, przemknął przez Forum, złożył zyczenia i poleciał gdzieś łagodności uczyć. Pewno przyleci tutaj i porządek w szufladkach zrobi. Pytasz, czy maluję? Nie, nie maluję, bo nie mam zadnych zdolności manualnych, ale brak tych zdolności, zastępuję fotografią. Interesują mnie twarze ludzkie i architektura, która niedlugo może zniknąć z naszego krajobrazu. Dość późno się tym zajęłam i jeszce długa droga przede mną, nim nauczę się dobrze fotografować, ale bardzo lubie to robić. Fotografowanie pozwala mi także poznawać miasto, wędruję w takie miejsca w których wcześniej nie byłam. Zdumiewające ile ciekawych, pięknych miejsc odkryłam, ale także znalazłam miejsca, które porazają swoją brzydotą i biedą o której nie miłam wcześniej pojęcia. Wspominasz o Panu Kujawskim, czlonku Twojej rodziny. Znam trochę Jego twórczość, jest ciekawa i dość rożnorodna. Malarstwem interesuję się. Malarswtem jestem zafascynowana i podziwiam starych i współczenych mistrzów. Podziwiam to całe piękno przeniesiona na płótno i nie tylko na płótno. Marucho musisz być bardzio cierpliwym czlowiekiem,skoro zajmujesz się naprawianiem starych zegarków, uczysz się starego trudnego języka. To wszystko wymaga cierpliwości i wytrwałości. Szczerze Ciebie podziwiam Zaczęłam pisać w środę, a skończyłam pisanie w czwartek Zyczę Tobie i wszystkim spokojnego snu i ciekawego nowego dnia ..... Baba Jaga z jaskini Raj. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 23.01.13, 15:57 Nie bylo mnie w poniedzialek. Nie bylo mnie we wtorek. Za to w srode sie pojawiam. Choruje troszku. W poniedzialek bylem u lekarza. Wczoraj wlasciwie przelezalem caly dzien. Dzis bylem na badaniach serducha. Nie jest zle. Moze jeszcze troche bedziecie musieli sie ze mna pomeczyc . Tu nadal mroz. Podobno od niedzieli ma byc juz cieplej. Oby. Tesknie za wiosna, swiatlem, zielenia. Wiosna i lato to moje ulubione pory roku. Bardziej chyba nawet wiosna. Wiosna ma perspektywe lata. Lato juz niestety tylko jesien. Ale nie jest zle. Styczen juz sie konczy. Jeszcze luty. Marzec to dla mnie juz wiosna. Nawet jak postraszy troche zima. Wiekszych szans na dlugie mrozne dni juz nie ma. Milego wieczorka Szufludki. Milego wieczorka Baboja.go. Moze pokazesz te swoje piekne zdjecia? Ja nie umiem wysylac zdjec w tym forum. Kidys zagladala tu Kendo. Juz dawno nie zaglada. Nie wiem czemu. Uczyla mnie jak sie te zdjecia wklada ale nie umiem nadal. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 23.01.13, 23:32 Przykro mi, ze chorujesz, ale skoro z sercem wszystko w porządku, to jest dobrze Bo dopóki serce bije w nas ............ Wracaj szybko do pełni sił. Ja Tobie wysyłam wór dobrych myśli i dwa wory magii, która ma moc uzdrawiania chorych. Zdrowiej Zdjęcia, z tym też mam problemy. Próbowałam wiele razy wstawiać zdjęcia i nic z tego mi nie wychodziło. Muszę w końcu znależć dobrego nauczyciela, który wyłoży mi łopatologocznie, jak to zrobić. Za wiosną też tęsknię, każdego dnia bardziej. Wiosna i lato trwają stanowczo za krótko, a jesień i zima za długo. Słonce, za słońcem tez tęsknię. U nas także mroźno i śniegu dosypało, w weekend zapowiadany jest srogi mróz. Każdy dzień przyblża nas jednak do wiosny, a i dni juz są dłuższe. Wiosna, to nadzieja na odrodzenie Kończę pisaninę, żeby nie zanudzić i jeszcze raz zdrowia życzę Dobrej nocy dla szufladkowieczów i dla Ciebie Marucho ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 30.01.13, 20:53 Przykro mi, ze jeszcze dwa tygodnie leczenia przed Tobą i nie wiadomo, czy to już będzie koniec leczenia. Mam nadzieję, ze za dwa jednak dowiesz się,ze ze zdrowiem u Ciebie wszystko w porządku. Jezeli leczenie trwa tak długo, to musi być cos poważnego. Na pociechę (jezeli to moze być jakowaś pociecha?) powiem Tobie , ze mnie dopadło przeziębienia, mam temperaturę i muszę posiedzieć w domu. Leczę się domowymi sposobami, ale jak nie pomogą, to lekarz mnie nie ominie. Tobie zyczę, zeby 11 lutogo, okazało się, że jesteś zdrowy Zyczę Tobie tego Wczoraj powołaś się na Dantego i na Mistrzów Kabały. Mówia Oni, że ten, kto przed sobą ma cele jest w polowie swojej drogi. Piękne to i optymistyczne. Człowiek nabiera nowych sił do zycia, wczytując się w to, co napisali. Ja jeszcze dodałabym, że szczęśliwy jest ten, kto kto potrafi wyznaczać sobie cele i dązyć wytrwale do wyznaczonego celu, wykorzystując przy tym swoje doświadczenie życiowe, jak zachodzi taka potrzeba. Kończę, zyczę Tobie dobrej nocy i idę się kurować. ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 06.02.13, 21:07 Zaglądam na chwilę. Pozdrawiam i idę kurować się, w swojej jaskini. Dobrej nocy ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 06.02.13, 21:32 To zabierz ze soba Baboja.go kikla kropelek troskliwej pamieci i rozgrzewajaca masc z dobrych mysli. Moze choc troche pomoga? Dobrej nocy Tobie i wszystkim szufludkom. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 13.02.13, 21:13 Byłam Dobrego wieczoru zyczę i odchodzę do swojej jaskini, wieczór czytaniem książki zakończyć. Dobranoc, sny wiosenne miejcie moi mili .... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 20.02.13, 22:11 Połowa tygodnia za nami. Dzień był zwykły, ale słońce przez kawałek dnia było z nami Czyżby wiosna jednak dawała znaki, że już lada dzień przyjdzie ? Tymczasem życzę miłego wieczoru zapracowanemu Marusze i szufladkowiczom wszystkim Dobrej nocy ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 27.02.13, 20:29 Babaja.ga gdzieś sobie poszła . Smutno mi, bo już wszyscy pouciekali z szufladki. Ale ja zostanę. Nawet gdybym miał być jedynym szufladkowym duszkiem. Zostane! O I JUŻ!!! Jeszcze dwa razy trzeba wstać rano do pracy i Szabat (Albo weekend jak kto woli ). Dobrej nocki szufludki. Po hebrajsku brzmi to bardzo ładnie - Laila tow . Prawda, że ładnie? Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 06.03.13, 08:49 No trudno....Wtorek pozostał tym razem bez powitania. Tak czasem bywa. Ja wracam zmęczony z pracy i czasem nie chce mi się nawet "kliknąć". Mam nadzieję, że zostanie mi to wybaczone . Miłej środy Wam wszystkim. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 13.03.13, 22:23 Dzisiaj ja jestem bardzo zmęczona. "Mówię" dobranoc wszystkim i odlatuję. ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 20.03.13, 19:48 U mnie dzisiaj był piękny wiosenny dzień, bardzo cieply, ale od jutra ma przyjaść zima od nowa Dziwne jest to ocieplenie klimatu ? Dobrej nocy, miłych snów ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 27.03.13, 21:10 Słoneczko już jest. Ale wciąż zimno. W nocy -4 stopnie. W dzień, nie dużo lepiej. Cóż....trzeba chyba jeszcze trochę na tą kapryśną Panią Wiosnę poczekać. Na razie życzę Wam dobrych snów. Niech Wam się przyśnią kolorowe, pachnące łąki. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 03.04.13, 22:36 Dobrej nocy szufludki. Wieje okropnie. Chyba Was wszystkich gdzieś wywiało. Babaja.ga na pewno przy takim wietrze ma zakaz lotów na swojej miotle i nie może dolecieć do szuflandii. No cóż. Trzeba poczekać na lepszą pogodę. Słodkich snów. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 10.04.13, 22:04 Dobrej nocy szufludki. Muszę już iść do łózia bo wstaję o 3:45. Slodkich snow. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 24.04.13, 17:05 Zmieniłem zdanie. Nie będę w szufladce milczał. Będę Wam każdego dnia coś po sobie zostawiał. Może kiedyś się komuś przyda? Może ktoś zawędruje do szufladki i przysiądzie na moment? Może zechce przeczytać kilka zdań i nad nimi troszkę pomyśleć? Zastanowię się jeszcze z jakiego źródła będę korzystał. Na razie.....miłego popołudnia Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 01.05.13, 19:29 No i mamy już maj. Na pochodzie nie byłem. Parówki nie zafasowałem. Ale to chyba tylko moje pokolenie wie o czym mowa . Biegnie ten czas w miarę prędko mimo swojej niezaprzeczalnej relatywności. Jutro znów do pracy. Wytrzymam. Nie mam zresztą wielkiego wyboru. Choć czasem chciałoby się to wszystko rzucić i robić tylko to co sprawia radość. Miłego wieczorka. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 15.05.13, 04:05 Chyba zapomniałem o poprzedniej środzie, skoro jest data 1 maja. To zresztą i tak nie ma już tu żadnego znaczenia. Od dłuższego czasu piszę sam do siebie. Wszystkie skrytki w szufladzie pozamykane. Kluczyki pogubione. Zimno dziś. Może a kilka dni trochę się ociepli? Mam nadzieję. Jak się wstaje w "środku nocy" to 18 stopni w mieszkaniu nie jest miłą temperaturą. Miłego dnia. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 22.05.13, 06:39 Nadal pada. Jest mokro, zimno i brzydko. Ja lubię deszcz. Nie lubię tylko takiej jesiennej szarówki. Od czasu do czasu mogłoby pokazać się słoneczko. Muszę za chwilkę wyjść do urzędu . Nie lubię urzędów. One są takie mało "ludzkie". Bez względu na to, w jakim kraju. Tam człowiek się nie liczy. Tylko papier i przepisy. Miłego dnia bez odwiedzania urzędów. Odpowiedz Link
megxx Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 04.09.13, 12:58 Dostałam dzisiaj prezent ( książka- ale to za małe słowo), którego w ogóle się nie spodziewałam. Wielka radość. Jest to poważne dzieło, które chciałam mieć, ale nikomu o tym nie mówiłam. Niech i dla Was ten dzień będzie taki miły. Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 12.02.14, 08:36 Dzień dobry szufludki Nawet słonko dziś wyglądnęło w tej krainie deszczowców To trzeba się cieszyć. Mam nadzieję, że megxx nadal cieszy się zw swojej książki. Bo dobra książka cieszy zawsze Babaja.ga może wybierze się gdzieś na wyprawę i opisze nam jak zwykle pięknie swoje zauroczenia ? Może też inne duszki szufladkowe zechcą odwiedzić szufladkę i odkurzyć swoje dawno nie używane kąciki? Miłego i radosnego dnia Wam wszystkim Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 12.02.14, 20:36 Dobry wieczór, a u nas szaruga taka, jakby to był listopad. Niebo ciemne od chmur, raz pada śnieg z deszczem, a raz samdeszcz i tak przez cały dzień. Były piękne plany, miała być wędrówka po okolicy, a tu nic z tego. Za oknami szaro, drzewa szare, chmury szare, niebo szare, a teraz kładzie się mgła. Jest cicho i spokojnie i tak jakoś leniwie, po kątach smętek się snuje i czeka na sen. Cichutko gra mi muzyka. Coś musi zagłuszyć ciszę. Czekam jutra, ma być słońce i niebo błękitne nad nami. Taką obietnicę sklada nam pogodynka. Do jutra, spkojnych snów dla Ciebie Marucho i dla szufladkowych ''zaglądaczy czytaczy''. ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 19.02.14, 08:03 Dzień dobry . Wciąż mi tak przykro z powodu kotka hanuty1 . Niby wiadomo, że ani ludzie, ani zwierzątka nie żyją wiecznie. Jednak wciąż jakoś podświadomie odpychamy od siebie myśl o tym, że kiedyś może nam tej bliskości zabraknąć. To chyba jest ważny, bardzo ważny powód aby być dla siebie i naszych zwierzątek dobrym. Tak myślę. Dawajmy sobie miłość, czułość. Oszczędźmy sobie złych emocji. Dobrego dnia szufladkowe ludki Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 26.02.14, 06:26 Dzień dobry Czy Wy tez tak macie, że nie jesteście już w stanie czytać wiadomości? Bo ja tak mam. Jak zaczynam przeglądać tytuły, to już mam dość. Nienawiść i zło wyziera z każdego nagłówka. Kiedy to się skończy? I jak to się skończy? Mimo wszystko - dobrego dnia wszystkim. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 26.02.14, 20:09 Dobry wieczór No cóż my jesteśmy dziwnym narodem. Potrafimy iść ręka w rękę jak coś nam zagraża, jak zaczyna być w miarę normalnie, zaczynamy sobie skakać do gardeł, tak było zawsze jak daleko możemy sięgnąć wstecz, zagłębiajac się w naszą historię. Nie potrafimy wyciągnąć wniosków. Rozdzieramy szaty z tego powodu, że wiele razy traciliśmy wolność, a traciliśmy wolność przez własną glupotę, bo czym były rozbiory i 123 lata niewoli. Polska straciła wolność bo nie potrafiliśmy dogadać się z sobą, te wiecznie zrywne posiedzenia sejmu, te wszyskie najazdy i zajazdy, wczesniej zdrada Radziwiłla. Nie uczymy się i nie wyciągamy wniosków z historii. Teraz mamy wolny kraj i zamiast myśleć o tym, jak działać wspólnie, by kraj rozwijał się, żeby szybko wyjść z kryzysu, żeby mlodzi ludzie pozostawali w kraju, to politycy kłócą się z sobą, starają się podstwiać nogę jeden drugiemu, jeden drugiego obraża i wyzywa i zawsze przeciw sobie, a mass media tylko czekają żeby dolać oliwy do ognia, podkręcić emocje. Teraz kiedy na Ukrainie kotłuje się i może stać się wszystko, to zgody i jednomyślności starczyło tylko na dwa dni. My chyba nigdy nie zmienimy się i nigdy niczego nie nauczymy się. Smutna konstatacja, ale chyba niestety prawdziwa. W tym niewesołym nastroju, ''mówię'' Dobranoc Jutro będzie dobry dzień ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 05.03.14, 04:23 Dzień dobry W odpowiedzi na Twoje słowa z poprzedniej środy muszę powiedzieć, że masz oczywiście rację. Ja mam nawet książkę na ten temat - "Dzieje głupoty w Polsce", która opisuje przeróżne niemądre posunięcia polskiego rządu na przestrzeni dziejów. Ale jak wiadomo historia nikogo niczego nie nauczyła. Dobrego dnia Mimo wszystko Odpowiedz Link
megxx Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 05.03.14, 21:36 Witajcie. Wrzucę swoje trzy grosze do dyskusji, która się tu zdarzyła. Niekoniecznie wszystko naszą winą. Jestem przekonana, że istnieją siły, którym na rękę jest sianie zamętu, podtrzymywanie różnic, a także przemoc itp. Gdyby Świat się dogadał- to spokojnie wyżywilibyśmy wszystkich oszczędzając trochę planetę i dając ludziom spokój....ale niektórzy mieliby mniej bogactwa, mniej władzy...a tej porzucić niektórym trudno. Życzę owocnego przeżycia rozpoczynającego się dzisiaj Wielkiego Postu i pokoju ducha w tym niespokojnym świecie Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 05.03.14, 23:58 Kończy się środa, zatem życzę spokojnych snów i spokoju ducha Tobie Marucho i gościowi który do zajrzał do szufladki. DOBRANOC ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 12.03.14, 20:01 Witam w środę wieczorem, po pięknym dniu. Marucha wybrał się gdzieś na wagary , ale w taki piękny dzień, nie ma się czemu dziwić, z domu trzeba wyjść. Ja też w domu nie mogłam usiedzieć i musiałam wyjść, bo trzeba nałapać słońca. Jeszcze jeden dzień wiosenny, a później straszą krotkim powrotem zimy, cóż w marcu tak bywa. Zima z wiosną lubi się posiłować. Na szczęście wiosna zawsze w końcu wygrywa Pięknie wyglądają wierzby płaczące, już odrobine jest widoczna zieleń na brzozach, taka piękna, delikatna jaka tylko jest na brzozach o tej porze roku. Dobrej nocy, pięknych snów ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 19.03.14, 04:42 Dzień dobry Jak ten czas leci To już środa ! Ale ma to też dobre strony. Blisko do weekendu . Miłego i słoneczkowego dnia dla Babyja.gi i wszystkich ktorzy tu ewentualnie zaglądną Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 20.03.14, 00:03 Dziękuję Marucho za miłe życzenia. Wpadlam tylko powiedzieć dobranoc, po trudnym dniu i znikam. Dobrych snów. ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 26.03.14, 09:43 Dzień dobry Dziękuję Baboja.go za życzenia . Wiem, że są szczere.Kiedyś....Dawno temu obchodziliśmy w szufladce urodziny szufludków. Teraz zostaliśmy tylko my dwoje. Ale nie ma się co smucić. Dwoje to już właściwie wielkie zbiegowisko . Miłego dnia . Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 26.03.14, 15:36 Dzień dobry Miło jest jak pamięta ktoś o naszych urodzinach lub imienianach. Do moich urodzin zostało jeszcze duuuuuuuuuużo czasu tak, że nie ma jeszcze o czym mówić. Po kilku dniach zimna, wreszcie pogoda poprawiła się i słoneczko od nowa zaczyna przygrzewać, tylko jeszcze wiatr dokucza. Jak ja nie lubię wiatru ale wiatr też ma się uspokoić. Słonecznego popołudnia życzę Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 02.04.14, 04:21 Dzień dobry . Pierwszy kwietnia minął. Czyli wraca "normalność". Politycy zarabiają, a właściwie lepsze słowo byłoby "dostają" od nas wszystkich góry pieniędzy za nic. Wciąż im jeszcze za mało. Potrzebujący nadal są potrzebującymi a ludzie na ulicach jak zwykle zachowują się jak stada wygłodniałych wilków. A więc....witam w nowym, zwykłym dniu Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 02.04.14, 22:45 Melduję się żeby powiedzieć dobranoc ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 09.04.14, 11:15 Dzień dobry Oj wiem! Przegapiłem wtorek . A właściwie nie przegapiłem tylko w poniedziałek, jak wracałem z pracy to urwał mi się wieszak z rury wydechowej w aucie . No i wczoraj od rana musiałem to załatwić aby mieć czym do pracy pojechać. No i tak mi zeszło . Ale dziś jestem. Rura w porządku Miłego dnia Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 09.04.14, 21:41 Dobry wieczór Marucho, to się nazywa złosliwość rzeczy martwych, ale sprawa została załatwiona i to jest najwazniejsze. U mnie już po malym remoncie mieszkania, posprzątane, w mieszkaniu pojaśniało, jutro tylko jeszcze mała kosmetyka mieszkania i w końcu będę mogła odpocząć przez chwilę. Dał mi w kość ten remont, ale nie ma nic za darmo. Teraz czas na książkę przed snem. Dobrej nocy Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 16.04.14, 04:47 Dzień dobry bladym świtem Życzę dobrego, spokojnego dnia no i pośpijcie sobie jeszcze troszkę . Ja niestety muszę za chwilkę wyjść do pracy . Miłego dnia. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 16.04.14, 17:55 Witam w zimnie środowe popołudnie Sprawa wtorków wyjaśniona. Sandomierz polecam, prawdziwe cudeńko, niemal każdy kamień jest historią, przepiękna przyroda, wspaniałe widoki i mnóstwo starych, ciekawych budowli. Spokojnego popołudnia, a po pracy wypoczynku ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 23.04.14, 07:02 Dzień dobry w środę To juz środek tygodnia więc jest nadzieja na prędki weekend. Następny tydzień też "dziurawy", więc głowy do góry! Nie jest źle Miłego dnia Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 23.04.14, 23:17 Dobry wieczór Mamy za sobą kolejny wiosenny dzień. Zaczynają kwitnąć bzy i kasztany. Dzień był pięknych mimo, że burzowy. Miłego wiosnnego wieczoru i wiosennych snów, życzę ...... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 30.04.14, 22:01 Dobry wieczór w środę Miłego dłuuuugiego weekendu A teraz już idę spać Dobranoc. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 30.04.14, 22:49 Dobry wieczór Spokojnych snów i dobrego wypoczynku. Dobranoc ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 07.05.14, 09:13 Przeczytałem dziś w bardzo dobrym zresztą artykule (film.onet.pl/artykuly-i-wywiady/smierc-czlowieka-pracy-ludzkie-historie/nwps9), że "cierpliwość i praca jednych uszlachetniają a innych wzbogacają". Zastanawiam się właśnie czy istnieje trzecia możliwość? . Dobrego dnia. To już środa. Od jutra jest "z górki" Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 07.05.14, 22:19 Dobry wieczór Cierpliwa praca jednych uszlachetnia innych wzbogaca, a jeszcze innym odbiera godność i upadla, bo czym jest praca, w przypadku kiedy płaca za wykonywaną pracę nie pozwala na zaspokojenie podstawowych potrzeb, nie ma mozliwość kupienia porządnego ubrania, jedzenia,nie pozwala na drobną rozrwkę, uniemożliwia realizacje swoich pasji,zainteresowań, kiedy człowiek pracując, klepie przysłowiową biedę. Takich ludzi w bogatej Europie i Ameryce, jest coraz więcej, nie mówiąc juz o mieszkańcach Afryki. Rozwarstwienie między róznymi grupami społecznymi z roku na rok, jest coraz większe. Czlowiek, który nie osiągnął sukcesu materialnego, jest nazywany nieudacznikiem, pogardza się takim czlowiekiem. Taka sytuacja, jeżeli politycy nie doprowadzą do wybuchu kolejnej wojny, dorawadzi wcześniej lub później do wybuchu nowej rewolucji. Z tego pwodu wybuchła w XVIII w. rewolucji we Francji, później do buntów robotniczych Ameryce i Europie, żeby w końcu nastąpił wybuchła rewolucja w Rosji. Wszyskie te bunty miały taką samą genezę. To była bieda i nieprawiedliwość. Nie pochwalam tutaj tego, co robił Lenin, Dzierżyński, Stalin, nie podzielam poglądów głoszonych przez tych ludzi. Chodzi mi wyłącznie o przyczyny wybuchu buntów robotniczych. Dzisiaj jesteśmy prawdopodobnie na dobrej drodze do wybuchu nowej rewolucji i zapewne stanie się coś takiego wcześniej lub później, jeżeli rządy nie doprowadzą do tego, by nie było tak wielkich róźnic między bogatymi i biednymi, by kobiety nie musiały upadlać się prostytucją, żeby wyżywić dzieci, utrzymać na powierzchni rodzinę. Wiem, prostytucja jest była i będzie, ale chodzi o to, by bieda nie zmuszała do prostytucji i w tym przypadku mozemy powiedzieć, źe praca upadla człowieka - taka praca. Zastanawiam się czy my mamy prawo do narzekania, co nader często robimy. Mamy na dach nad głową, ubranie, jedzenie, drobne przyjemności, kupno ksiązki i jeszcze na to, żeby odłozyć jakiś grosz na tzw ''czarną godzinę''. Smutne jest, że w świecie mamy nową formę niewolnctwa. Czyż nie można powiedzieć, że człowiek staje się niewolnikiem z powodów o których wyżej pisałam ? Pozostawiam z tym pytaniem, życząc mimo wszystko dobrej nocy ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 14.05.14, 04:30 Masz rację Baboja.go . Niestety masz rację. Niewiele zostaje z wypłaty po opłaceniu wszystkich rachunków. Jak coś zostaje to jeszcze nie jest tak źle. Są tacy którym brakuje i na to . Niestety mamy obecnie kult pieniądza. Długo by można o tym pisać. Nie mam niestety czasu bo muszę za chwilke wyjść zarabiać na rachunki i chlebek . I tak w kółko. Pracujemy po to, żeby mieć dach nad głową, coś na grzbiet i do garnka. Chyba nie na tym polega życie . Mimo to - miłego dnia Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 14.05.14, 23:00 Noc, pada deszcz od kilku godzin, niebo przez cały dzień było szare, bure, a słońce zapomniało, że jest maj i powinno świecić. Taka nieprzyjazna pogoda ma być przez kilka dni, nad Polską wisi groza nowej powodzi i to takiej powodzi jaka byla cztery lata temu. U wielu ludzi nawet najmniejsze załamanie pogody po tych przykrych przeżycia sprzed kilku lat, budzi lęk. Może jendnak niż nazwany pięknym kobiecym imieniem Iwet, nie będzie tak groźny jak nas ostrzegają meteorolodzy. Niech noc mimo wszystko będzie spokojna dla ludzi na Pohalu, Podkarpaciu w Małopolsce i u nas na Śląsku. Dobrej nocy ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 21.05.14, 22:22 Dobry wieczór Miniona środa była szara i smutna, w dzisiejszą środę było pięknie i słonecznie. Nachodzilam się i jestem zmeczona okrutnie, ale w taki dzień jak dzisiejszy zmeczenie nie szkodzi, teraz jednak już ide spac. ale i ksiazka na mnie czeka. ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 21.05.14, 23:00 Dobrych snów Baboja.go Wiem, ze nie pisałem przez dwa dni. Przychodzę tam zmęczony z pracy, że po prostu nic mi się nie chce. Proszę o wybaczenie . W sobotę rano jadę do Sącza. Myślę, że będę miał mozliwość korzystania z komputera. Gdyby nie.....odezwę się jak tylko będę mógł. Słodkich snów szufladko Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 28.05.14, 17:35 Marucha w poście narzekał na zmęczenie. Teraz już pewno odpoczywa i cieszy się pięknymi widokami gór. Mam nadzieję, że ulowy nie przeszkodzą Marusze w wypoczynku, ale nad nami chmury deszczowe, powietrze duszne i ciężkie, pewno będzie lać i burza może się zdarzyć, oby tylko nie za bardzo grzmiało i lało, bo psikusy jakie robi nam ostatnio natura, są zbyt przykre, dokuczliwe i niosą z sobą wiele szkód. Byłam dzisiaj u okulisty, wynik wizyty lepszy niż mogłam się spodziewać, cieszę się, bo już szykowałam się do na oddział okulistyczny. Na razie wyrok odsunięty w czasie, mogę się cieszyć. Miłego popołudnia i nocy, i niech wszystkich ominą nawałnice, wichry i burze. ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 04.06.14, 21:21 Dobrze wczoraj czary odprawiłam. Słońce po południu wyszło zza chmur, bo schować się na zachodzie, wędrując po bezchmurnym niebie. Noc będzie pełna gwiazd na niebie Spojrzyjcie w gwiazdy i wypowiedzcie życzenie, a spełni się na pewno Gwiazdy nad górami są najpiękniejsze. Może Marucha spojrzy w gwiazdy i zachwyci się widokiem gwiazd na prawie czarnym niebie. Dobrej nocy pełnej gwiazd na bezchmurnym niebie ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 11.06.14, 21:03 Dobry wieczór prawie letni Prawie letni, bo lato za kilka dni się zaczyna, a upał taki jak w lipcu. Tylko, że już od jutra będzie koniec tego wiosennego lata, ma być ochłodzenie, będzie chwila na oddech. Ciepło jednak lubię. Tradycyjnie miłego wieczoru dla wszystkich i Maruchy też ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 11.06.14, 22:37 A u mnie sprzątają powyrywane z korzeniami drzewa po poniedziałkowym huraganie. Szkoda drzew. Zawsze mi szkoda drzew . Pomału da się już przejechać większością ulic. Mam nadzieję, że do Polski nie dotrze taki kataklizm. Dobrej nocki dla szufludków i babyja.gi Odpowiedz Link
marucha1 Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 18.06.14, 16:53 No i środa.....Jutro wolne bo jest jakieś święto. No ale pojutrze to trzeba iść do pracy i "przyginać". Nie ma "długiego weekendu" jak w Polsce . Tym którzy mają życzę udanego odpoczynku. Tym, którzy nie mają......miłego czwartku i spokojnego piątku. Odpowiedz Link
babaja.ga Re: *Ś*R*O*D*Y* :) 18.06.14, 18:39 Życzę Tobie miłego wypoczynku piątkowego Wcale nie lubię wolnych dni, wolę te wszystkie ''szare'' nieświąteczne, bo są ciekawsze i chociaż zwane czasami szarymi, są zwykle o wiele bardziej barwne. Szkoda, że tak bardzo nie lubisz swojej pracy. Pisałam w innym miejscu szufladki i pytałam się, czy nie pomyślałeś o zmianie pracy na taką, która mógłbyś polubić? Przecież w Niemczech jest to o wiele łatwiejsze niż u nas. Miłego piątku i dobrego wypoczynku ..... Baba Jaga z jaskini Raj Odpowiedz Link