Dodaj do ulubionych

Służba zdrowia

27.02.03, 16:09
Ponieważ jestem, hmm, hmm, chora, khee-khhee... uświadomiłam sobie tym
bardziej potrzebę umieszczenia tutaj informacji na temat w/w placówek.
Niestety, informacje nie będą pochodzić ode mnie, bom jeszcze nowa i
niezorientowana, liczę raczej na Was, przyjaciele- sąsiedzi smile

Pozdrawiam, khheee-kkhhee... równie zakaszlanych
Ala
Obserwuj wątek
    • rubeus Re: Służba zdrowia 27.02.03, 16:19
      placowki medzyczne nie publiczne najblizej ciebie
      1. bronikowskiego 55 - pelen zakres uslug

2. wawozowa 30? - na rogu z polnej rozy - lecznica na kabatach - jak wyzej

kasa chorych [te co maj kontrakt]
      1. medycyna rodzinna - belgradzka 18 - maja kontrakt z kasa chorych [mozna
      telef. sie umowic - lekarz pierwszego kontkatu - codzinnie - jest 3 kazdy o
      innje porze - mozna od 8-20 ]
      2. na uboczu 1 ? - zoz - przychodnia publiczna

specjalisci niepubliczni

1. kardiolog - gdzies na moczydle jest

apteki - duzo ich w okolicy
    • rubeus Re: Służba zdrowia 27.02.03, 16:25
      a stomatologow maz tez jak mrowkow - jest tez ortodonta.
      • aladar Re: Służba zdrowia 27.02.03, 16:28
        A którą placówke polecasz?
        • rubeus Re: Służba zdrowia 27.02.03, 16:44
          alu najlepiej do medycyny rodzinnej - oni zaraz przy metrze to mozna z pracy,
          albo autobusem podjechac - a na uboczu jak to w publicznych placowkach -
          niezbyt dogodne godziny , choc placowka odremontowana.
          generalnie od dluzszego czasu z uslug placowki na uboczy nie korzystalem, a w
          medycynie rodzinnej bylem tylko u chirurga - na 2 zabiegach zwiaznych z
          wycieciem wrastajacych paznokci. dostalem sie bezproblemowo - zrobil naprawde
          dobrze i co wazne nie musalem wykladac oadtkow kasy [bylem z tymi paznokcami
          wczesniej prywatnie - zabulilem ponad 100 zl - a po kilku miesacach zrobilo mi
          sie na nowo]
          • aladar Re: Służba zdrowia 27.02.03, 16:46
            A poleciłbys jakiegos lekarza (pierw. kont.) z tej Rodzinnej?
            • rubeus Re: Służba zdrowia 27.02.03, 16:51
              alu - nie pamietam nazwisk - ale jest tam taki co przyjmuje codzinie od 14-20
              do niego chyba najlepiej sie zapisac, oraz taki ktory ma na przemian raz 8-14,
              raz 14-20.
            • rubeus Re: Służba zdrowia 27.02.03, 16:51
              alu - nie pamietam nazwisk - ale jest tam taki co przyjmuje codzinie od 14-20
              do niego chyba najlepiej sie zapisac, oraz taki ktory ma na przemian raz 8-14,
              raz 14-20.
              • aladar Re: Służba zdrowia 27.02.03, 16:54
                Uważasz, że są skuteczni w diagnozie i leczeniu? Chętnie dają skierowania na
                badania? Jakie koszta (jestem w mazowieckiej kasie oczywiście)? Czy jakaś
                kobieta może godna polecenia?
                • rubeus Re: Służba zdrowia 27.02.03, 17:00
                  alu - o taie szczeguly to ty mnie nie wypytuj smile)))
                  ja sie od sluzby zdrowi trzymam jak najdalej :> i az takich doswiadzczen nie
                  mam - zpaytaj sie ludzi na forum ursynowskim o opinnie na temat tej lecznicy -
                  beda mieli wiecej do powiedzenia niz ja.
                  a co do skierowan itp. sadze ze jak wszedzie. niektorzy specjalisci sa platni
                  [bo nie sa zakontraktowani], ale dotyczy to np. alergologa,
                  dibetologa/dietyka, -
                  • aladar Re: Służba zdrowia 27.02.03, 17:06
                    Dzięki, ale mam nadzięję, że ktoś sie jeszcze wypowie wink

Pozdrawiam
                    Ala
                    • agatka_s Re: Służba zdrowia 28.02.03, 15:33
                      ja tez polecam medycyne rodzinna, przedtem caly czas korzystalam tylko
                      prywatnie bo nigdy nie mialam czasu ani cierpliwoisci do publicznej sluzby.
                      Ale z dzieckiem to zawsze troche inaczej bo to i szczepienia musza isc kanalem
                      oficjalnym no i w ogole ja to ja, zawsze jakoś przeżyje, ale z dzieciakiem to
                      juz trzeba tak jakos bardziej odpowiedzialnie, wiec po przeprowadzce zapisalam
                      tam wpierw dzieciaka, a potem tak mi sie spodobalo ze sama tez sie zapisalam.
                      W ciagu roku zaliczylam juz dentyste, ginekologa, ortopede dzieciecego i
                      dermatologa, no i sie zaszczepilam wraz z synkiem na grype. Sama sie sobie
                      dziwie bo generalnie sluzby zdrowia unikam jak ognia. Poza panem ortopeda,
                      ktory jakis taki byl nawiedzony i zapisal wkladki ktore zapisuje sie dzieciom z
                      wadami w zasadzie na poziomie inwalidztwa (moje dziecie ma plaskostopie ale to
                      co on zapisal to wskazywaloby ze Heine Medina) wszystko bylo SUPER.
                      • aladar Re: Służba zdrowia 28.02.03, 15:50
                        Witaj! Czy ci wszyscy lekarze, których zaliczyłaś, leczyli w ramach kasy
                        chorych, czy trzeba coś dopłacać?

Ala
                        • magurka Re: Służba zdrowia 28.02.03, 17:04
                          w medycynie rodzinnej z tego co sie zorientowalam jest tak, ze czesc uslug jest
                          bezplatna, natomiast niektorzy specjalisci na belgradzkiej sa odplatnie, dla
                          zapisanych jest to wydatek 50 zlotych okolo, natomiast ci sami specjalisci w
                          ramach medycyny rodzinnej sa bezplatnie tyle ze na zwirki i wigury (chyba) w
                          glownej siedzibie medycyny rodzinnej. uff..
                          no i polecam szczerze medycyne... maja tam bardzo mila i fachowa pania
                          ginekolog smile i wspanialego dermatologa, ktory w koncu mnie oswiecil smilepozdrawiam
                          • aladar Re: Służba zdrowia 28.02.03, 18:12
                            Witaj!
                            Ale p. ginekolog w ramach kasy chorych czy cos trzeba dopłacać? To na
                            Belgradzkiej, czy tak?

Pozdrawiam
                            Ala
                            • magurka Re: Służba zdrowia 28.02.03, 18:18
                              tak, medycyna rodzinna na Belgradzkiej smilea pani ginekolog bezplatnie tamze smile
    • looos Dentystka i ortodonta - Wańkowicza 2 04.03.03, 16:49
      Na Wańkowicza 2 - od strony Wańkowicza 4 jest sobie
      gabinet dentystyczny, całkiem całkiem (czyli mają na tyle
      dobre znieczulenia ze nie boli jak robią) Sympatyczna
      obsługa i bardzo fajne godziny pracy (od rana do
      wieczora). Jak dotąd zadowolony jestem smile (no i do domu
      potem blisko)

Od drugiej strony jest gabinet ortodontyczny, ale tam
      jeszcze nie byłem (i oby jak najdłuzej)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka