Dodaj do ulubionych

Medical Center na Kabatach

27.09.06, 20:49
Czy ktoś z Was wie coś o tej przychodni na ul. Zaruby? Jacy są lekarze, jakość
usług itp. Może ktoś jest tam zapisany i może powiedzieć coś więcej. Mam
zamiar się tam przenieść ale nie wiem czy warto.
Obserwuj wątek
    • volta2 Re: Medical Center na Kabatach 27.09.06, 21:46
      Mi już nie starczyło cierpliwości do Medycyny rodzinnej na belgradzkiej, kiedy
      to niewiadomo było, jak zapisać na zwykły bilans dziecko. A jak mi zachorowało
      i na 2 dni do przodu nie było miejsca, to z marszu z chorym dzieckiem
      pojechałam do Medical center. Pani pomogła wypełnić stosowny formularz, i
      pediatra przyjął nas od ręki, bo akurat nikogo nie było. Kobieta niezbyt
      przekonująca, ale w piątek na kontrolę idę do jakiegoś innego pediatry i
      zobaczę jak ten się sprawdzi.
      Ja już nie chcę walczyć o wejscie do lekarza, może ze 2 lata będzie w MC jakiś
      względny luz, bo ja zdaję sobie sprawę, że to nie od złej organizacji zależy
      jakoś usług tylko od tej ogromnej ilości pacjentów zapisanych na belgradzką.
      Pamiętam czasy, gdy do lekarza na belgradzkiej dzwoniąc rano szło się na
      wieczór, i to było do przyjęcia. A teraz rano to generalnie ciężko się jest
      dodzwonić.
      Pani w MC dość wyczerpująco opowiadała przez telefon o placówce, zachęcała a
      gdy pojawiłam tam się osobiście, to powiedziała, że już mają 500 pacjentów.
      • aga_1222 Re: Medical Center na Kabatach 27.09.06, 21:55
        Dzięki, ja też chcę zapisać tam dzieci bo mam już dosyć przychodni Na Uboczu,
        nigdy nie ma "numerków" trzeba prosić lekarza żeby cię łaskawie przyjął. Na
        bilans czekałam 3 miesiące. O Medycynie Rodzinnej też słyszałam ze jest już
        kiepsko, chyba to prawda bo nie przyjmują już nowych pacjentów. Daj znać jak ten
        drugi pediatra okaże się sensowniejszy bo nie wiem kogo mam wybrać smile
    • mierzejka Re: Medical Center na Kabatach 28.09.06, 11:19
      ja pediatry tam jeszcze nie wypróbowałam, na razie korzystam z lekarza
      rodzinnego i pielęgniarki. Wizyty sa w tym samym dniu co zapisy, na razie
      bardzo wielu pacjentów nie mają, wiec jest miejsce. Na razie żadnej poważnej
      choroby nie ćwiczyłam u nich, zwykłe badania kontrolne, ale jak na razie jestem
      zadowolona. Problem mały jest tylko taki, że pobrania krwi do analizy sa tylko
      2 x w tygodniu, ew na cito ze zleceniem w każdy dzien, ale to trochę kłopotu.
      wyniki na dzień nastepny.

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20726;128/st/20061123/dt/6/k/175d/preg.png" border="0" alt="tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20726;128/st/20061123/dt/6/k/175d/preg.png">
      • chiara76 do mierzejki 28.09.06, 11:54
        ciekawe, kogo by można tam polecić?
        Też potrzebuję zwykła wizytę, taką kontrolną i dumam, do kogo by się zapisać
        (nawet nie wiem, ilu lekarzy tam przyjmuje). Możesz kogoś polecić??
        • czarna_a Re: do mierzejki 28.09.06, 12:02
          Ja też przyłączam się do prośby o ocenę pracujących tam lekarzy. Chodzi mi o
          pediatrę i lekarza rodzinnego. Jestem zapisana do Medycyny Rodzinnej na
          Belgradzkiej i mam tam sprawdzonych lekarzy, ale co z tego, jak nie mogę się do
          nich dostaćuncertain Tragedia…
        • tomaz111 Re: do mierzejki 11.10.06, 12:35
          www.medicalcenter.bloog.pl
      • chiara76 Re: Medical Center na Kabatach 28.09.06, 12:09
        acha, miałam na myśli zwykłego lekarza, to znaczy rodzinnego, nie pediatrę.
        • mierzejka Re: Medical Center na Kabatach 28.09.06, 12:11
          ja chodzę do pani dr Pastuchy, młoda lekarka, jak na razie jestem z niej
          zadowolona, ale jak pisałam to były tylko badania kontrolne, zaden rzeczywisty
          problem medyczny. A o pediatrze z MC sama chętnie coś poczytam!
          • chiara76 Re: Medical Center na Kabatach 28.09.06, 12:16
            mierzejka napisała:

> ja chodzę do pani dr Pastuchy, młoda lekarka, jak na razie jestem z niej
            > zadowolona, ale jak pisałam to były tylko badania kontrolne, zaden
            rzeczywisty
            > problem medyczny. A o pediatrze z MC sama chętnie coś poczytam!

dzięki za namiar. Mnie chodzi właśnie o zwykłe kontrolne badanie, zlecenie
            badań ogólnych i td, więc nie potrzeba mi żadnych cudów wianków w tym momencie.
            Dzięki raz jeszcze.
    • volta2 Re: Medical Center na Kabatach 28.09.06, 14:16
      Z tego co widziałam to pediatrów jest 2, jedna babeczka, z którą się spotakałam
      (nie wzbudziła mojego zaufania) przyjmuje tylko dzieci zdrowe, czyli bilanse,
      szczepienia. drugą zobaczę jutro to może uda mi się coś o niej napisać.
      Lekarzy rodzinnych jest też chyba 2, ale pewna nie jestem, generalnie
      pomieszczenia duże nie są, niestety nie robią tak pozytwynego wrażenia jak
      belgradzka, niestety. No ale co mi po dobrym wrażeniu, jak do lekarza trzeba
      batalię stoczyć o wejście?
      • czarna_a Re: Medical Center na Kabatach 28.09.06, 19:14
        Napisz koniecznie, chociaz w MR może coś się zmieni - dzisiaj byłam w okolicy i
        widziałam, że remontują lokal obok salonu fryzjerskiego (dawna część salonu,
        wejście od strony Belgradzkiej)...
        • volta2 Re: Medical Center na Kabatach 03.10.06, 13:45
          Wrażenia po drugiej wizycie niestety lepsze nie sąsad jeśli jesteś jeszcze
          zapisana na belgradzką, to się nie przepisuj.
          Pani doktor miała dla nas bardzo dużo czasu(co jak sądzę wynika jeszcze z
          niedużej liczby pacjentów), była dzieckiem solidnie zainteresowana, zwróciła
          uwagę na sporo różnych rzeczy, ale nie chciała zajrzeć do ucha, no litości,
          akurat moim dzieciom jak coś się dzieje, to często pada na ucho włąśnie, więc
          jak ona nie zajrzy, to muszę jeździć do laryngologa?
          no nic, jest do przetestowania jeszcze jedna pediatra, i przy najbliższej
          okazji będę się chciała zapisać do tej trzeciej(nazwisk nie pamiętam), jak ona
          też okaże się taką ignorantką to będę miała kłopotsad
          no i dzieci też może leczyć lekarz rodzinny, więc w sumie jest jeszcze jakaś
          szansa że będę zadowolona ze zmiany przychodni, ale na teraz moje odczucia są
          ambiwalentne.

dodam tylko, że dowiedziałam się, że przychodnia jest finansowana częściowo ze
          środków unijnych, więc to podobno ma świadczyć o spełnianiu unijnych wymogów w
          jakichś tam obszarach.
          • bagnarola Re: Medical Center na Kabatach 03.10.06, 16:06
            a mozesz napisac ktorych pediatrow przetestowalas?

ja w ogole jestem lekko podlamana ta kwestia, mam kilkumiesieczne dziecko i za
            kazdym razem na wizyty i szczepienia ide do kogos innego - zwykle prywatnie -
            ale niestety ciagle same wpadki! mialam nadzieje, ze moze tam ktos sensowny
            bedzie, zwlaszcza, ze to tak bliziutko..
            • jansierp Re: Medical Center na Kabatach 05.10.06, 17:15
              Zniechęcony piętrzącymi się trudnościami w uzyskaniu porady "Na Uboczu"
              przystąpiłem do Med.Center na Dembego od czerwca br. Nie mam żadnych kłopotów z
              przyjęciem przez lekarza rodzinnego miałem wykonane EKG(od ręki).Dla Kabat było
              dobrze żeby się rozwinęli.Porad udzielała mnie dr. Madej i dr. Pastucha.Był
              też gościnnie onkolog z Centrum Onkologii sprawdził mnie profilaktycznie.Moja
              ocena za ten czas w którym jestem pod opieką M.C. To mocne 3+ a nawet 4.
              • jtsky Re: Medical Center na Kabatach 06.10.06, 16:48
                bylem z dzieckiem na wizycie odplatnej u pediatry (nie pamietam nazwiska, ale
                bylo dwuczlonowe). Wizyta opoznila sie o 40 minut i oczywiscie nikt nie raczyl
                za to opoznienie przeprosic, pani doktor nie umiala zajrzec do ucha dziecku za
                to co chwile narzekala ze na nic nie ma czasu, kazala mi wypisywac dane adresowe
                na zleceniu na badania i zleceniu do specjalisty "bo tak bedzie szybciej".
                Zdiagnozowala zapalenie ucha chociaz dziecko wcale na ucho nie narzekalo,
                stwierdzila, ze nie wie co tak naprawde dziecku dolega i na sugestie, ze moze
                jakis antybiotyk potrzebny z radoscia oznajmila, ze tak wlasnie moze jakis
                antybiotyk. Wizyta kosztowala 60zl, zlecenie na badania i wypisana przez nia
                recepte wyrzucilem do kosza o do dziecka wezwalem sprawdzonego pediatre z MR z
                Belgradzkiej - wizyta domowa, drozsza, ale za to dziecko zostalo dokladnie
                przebadane wlacznie z zagladaniem do ucha i prawidlowo zdiagnozowane - otrzymalo
                leki i po chorobie juz prawie nie ma sladu.

Zdecydowanie nie polecam tej przychodni jesli ktos szuka pediatry. Przychodnia
                nie przyjmuje chorych w soboty !
    • tomaz111 Re: Medical Center na Kabatach 11.10.06, 12:35
      www.medicalcenter.bloog.pl
    • tomaz111 Re: Medical Center na Kabatach 11.10.06, 13:27
      Korzystałem kilka razy z Medical Center .Nie zgadzm sie z opiniami niektórych
      osób. W Medical Center nie ma problemów z dostaniem sie do lekarz rodzinnego.
      Punkt pobrań jest czynny codziennie.Wyniki są następnego dnia, a pobrane na
      cito tego samego dnia.Dowiedzialem się ,że poradnia już jest czynna do godz.
      19,a będzie czynna do 20.Co do pediatrów ,mam dwoje dzieci i nie mam żadnych
      problemów z dostaniem sie do pediatry.
      Wczesniej nalezałem do poradni medycyny rodzinnej na belgradzkiej.Kolejki jakie
      tam są wiedza wszyscy i jak traktuja tam pacjetów kazdy wie kto kozystal z tej
      poradni.W Medical Center jest o niebo przyjemniej i wygodniej dla całej mojej
      rodziny ,mimo ze mieszkam na ul.Belgradzkiej w budynku obok medycyny rodzinnej.
      Polecam wszystkim Medical Center .
      pozdrawiam
    • babie_lato1 Re: Medical Center na Kabatach 25.10.06, 17:29
      Pediatrów niestety nie mogę polecić sad Pielęgniarki fantastyczne.
      Moim zdaniem lekarki (pediatry) są mało kompetentne, pod pewnymi względami mają
      nieco przestarzałą, nieaktualizowaną wiedzę (znam tam dwie, jedna nas
      prowadzi). Podczas rutynowych wizyt okresowych, w moim odczuciu, zbyt pobieżne
      badanie dziecka. Mam wrażenie, że sztuka lekarska nie jest ich pasją, raczej
      wieloletnią, nieco już zwietrzałą rutyną. Taka medycyna z lat 70., 80. Może się
      mylę, ale straciłam zaufanie i przenoszę się gdzieś indziej.
      Zaleta: krótkie terminy zapisów na wizytę, do niedawna można się było zapisać
      tego samego dnia na popołudnie. Miła, rodzinna atmosfera.
      Ale ostatnio na szczepienie musieliśmy poczekać tydzień - najwyraźniej
      pacjentów przybyło. O internistach nic nie wiem, nie byłam.
    • mirastella26 Re: Medical Center na Kabatach 30.10.06, 20:10
      Medical Center = PORAŻKA!!!!

Bylam tam dzisiaj umowiona na wizyte u laryngologa, ktora to pani przyjzedza
      specjalnie na umowione wizyty. Zapisalam sie pare dni wczesniej na platna
      wizyte 65 zl. Mam ostatnio meczace bole uszu, stan zapalny jest podejrzewany.
      I co? ide tam dzis o 18 na umowiona wizyte a pani na recepcji bardzo zdziwiona
      bo laryngologa dzis nie ma i nie bedzie. Patrzy w kalendarz a ja rzeczywisci
      jestem zapisana tylko nikt nie pofatygowal sie zeby zadzwonic do lekarza i go
      poinformowac o tym ze ma pacjenta dzis. Dzwoni przy mnie do tej lekarki a ona
      nic nie wiedziala o tym ze miala dzis przyjechac. Oczywiscie wkurzylam sie
      troche, bo gdybym wiedziala ze tak bedzie to nie czekalabym tylko zapisalabym
      sie gdzie indziej:/// A tak tylko czas sracilam a uszy nadal niewyleczone.
      Szkoda gadac, bajzel tam maja straszny. A pusto tam bylo, zero ludzi wiec
      przynjamniej mogliby sie starac.
      Pani na recepcji tez nie robi dobrego wrazenia...

Takze moja noga tam wiecej nie stanie.

Przy okazji moze ktos moze polecic dobrego laryngologa? Musze sie pilnie
      zapisac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka