Dodaj do ulubionych

ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.03, 11:00
Absolwenci ze szkoły podstawowej Nr 140 w Radości ul. Wilgi,
Odezwijcie się. Jak wspominacie te szkołe i jej nauczycieli, wazne określic
rocznik!
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: 73 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 11:34
      KIEROWNIKIEM WTEDY BYŁ OKULSKI bOGDAN A WYCHOWAWCA MOIM gĄSIOROWSKI GEOGRAF,
      mATMY UCZYŁA WĘGIELEWSKA , FIZYKI PIEKARSKI, WF ZAWISTOWSKI, WIĘCEJ NIE
      PAMIĘTAM A W KLASIE BYLI bELLER, bIDZIŃSKA bUDYTA cIEŚLICKI, DWORZYŃSKI
      STRZELECKI, PIĘTKA, MARKOWIAK JÓŻWIAK, SZCZĘSNY, WENYK, WARYCHA, BŁĄZEJCZYK,
      PRZYWARSKA, ISTYNOWICZ, ŻUK, WIĘCKIEWICZ,PLUTA, MARCZAK, EGGERT,
      RZEPIŃSKI,MARCINIAK, ZŁOTKOWSKA,NOWICKA,BRODOWSKA,KNIOTEK,GRODZKA,FRANC,
      • wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 03.11.03, 11:46
        Gosciu to prehistoria.
        Ale masz dobrą pamieć!
        To zapewne są lata 60-te.
        Wawerka, to dopiero prehistoria,
        moim kierownikiem był Tkaczyk,
        to lata 50-te.
        Pzdr!
        • Gość: ububu Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.poczta / 10.1.21.* 07.11.03, 14:47

Rok szk. 68/69 VIIIa
          Dyrektor - Skrzypiński, wychowawczyni - Kobylińska
          Koleżanki - I.Giers; Z.Głasek; E.Wolińska; J.Jesiotr; J.Sławska; B.Kobrzyńska;
          E.Dmochowska; H.Głowala; .....
          Koledzy - M.Kowalik; T.Stachyra; B.Kawka; ....
          Przepraszam tych których nie wymieniam i pozdrawiam wszystkich.
          Było Ok - ale to się nie wróci!!!
          Inne radości, inne problemy, inni my.

Do wawerki - to nie prehistoria Gość wspomina lata 80-te szkoły 140.
          • wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 07.11.03, 20:51
            ububu, wawerka ma dobra pamieć, Okulski był przed Skrzypńskim
            Gość wspomina no dobrze koniec lat 60-ych.
            Pamiętasz Panią Adamkiewicz i Panią Miller.
            Pozdro!
      • Gość: darek b Re: absolwenci 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.14, 11:41
        Witam
        Ja tez chodziłem do tej klasy :)

Pozdrawiam Darek
      • Gość: Darek b Re: absolwenci 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.14, 11:45
        Darek 1956
    • Gość: 73 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 11:04
      Weterani nie kłóćcie się. jestem absolwentem szkoły z 72/73 urodz. 1956
      • wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 11:09
        Z całym szacunkiem, nie było żadnego "ripleya"
        :)))
    • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 21:53
      Moim dyrem był też Okulski, wychowawczynią Barbara Smyl a później chyba Zofia
      Węgielewska, choc nie jestem pewna - może "tylko" uczyła matmy. Polaka czasem
      mieliśmuy z Millerową, która juz wtedy byla w wieku piramid egipskich. Fiza z
      Piekarskim, ruski z Woźnicką, która później wyszła za geografa Gąsiorowskiego,
      plastyki uczyła blond Barbie Bukowska.
      W klasie byli między innymi: Małgosia Przybytkowska, Małgosia Piekarczyk, Ela
      Szewczyk, Małgosia Krac, Grażyna Cieślicka, Jadzia Kwinta, Małgosia
      Kolenkiewicz, Małgosia Sulińska, Mariola Bodzon, Ala Lis, Ewa Szałas, Iwona
      Król, Halinka Błażejczyk, Basia Surmacz, Dorota Ziembińska, Sławek Banasiuk
      Jacek Piechowicz, Sławek Dam, starszy Istynowicz (Waldek), Mirek Gąska, Grześ
      Filip, Lecszek Czubak, Jaś Wolski, Mariusz Wernicki, Piotrek Zaremba, Jurek
      Lewandowski, Zdziś Uchto, Gienio Stefaniuk, Arek Krawczyński i Kapitalny
      chłopak Boguś Podolak, który zginął tragicznie bodaj w piątej klasie (utopił
      sie w Wiśle).
      Uff, prawie calą klasę wymieniłam, ale nie pamiętam za to, kto uczył biologii
      i historii
      • Gość: Tomaszek do Andulki, a moze Anulki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 22:07
        Biologii uczyła p. Miller,
        Historii nie pamiętam, wf Piekart i Haman,
        Piekarczyk to była Elka zwana "Zyrafą".
        P. Smylowa uczyła tylko Polskiego, wych była p. Węgielewska,
        Chemii p. Adamkiewicz.
        pozdrawiam
        Tomek
        • andulka7 Re: do Andulki, a moze Anulki? 12.11.03, 22:31
          Owszem, Elka zwana Żyrafą, faktycznie wysoka bardzo i szczupła. Miezzkała w
          takim drewnianym "pekinie" na rogu Wisełki i parku (Szreniawskiej) - ten dom
          spłonął wiele lat temu. WF miałam z Hamanową, ale biologii Millerowa nie uczyła
          mnie jako żywo - miała tylko zastepstwa z polaka. Nazwiska Adamkiewicz zupełnie
          nie kojarzę, chyba mnie nie uczyła. Piekart miał WF z chłopakami. Myślę jednak,
          że w czwartej klasie moją wychowawczynią była jednak Smylowa, Węgielewska
          dopiero od piątej. A z Danusią Węgielewską pracuje w tej samej firmie, jaka ta
          Warszawa mała :).
          Acha, przypomniało mi się jeszcze jedno nazwisko: Jola Tryczyńska - doszła w
          szóstej albo siódmej klasie.
    • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 22:35
      A nieżyjącą już Panią Doktor Danutę Ziębolewską-Zawadową, która rewelacyjnie
      łatała nam zęby za pomoca tej strasznej wolnoobrotowej wiertary pamiętacie? To
      była świetna lekarka, ostatnich amalgamatów jej autorstwa pozbyłam się dopiero
      kilka lat temu...
      • Gość: Tomaszek Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 22:42
        A "Ciocię Weszkę", z mocno przypudrowanym nosem?
        P. Millerowa uczyła biologii.
        Teraz ta szkoła zeszła na .....
        szkoda,
        Pzdr!
        • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 22:56
          Cholera, "ciocia Weszka" to chyba była nasza Piguła? Nie pamiętam twarzy ale
          coś tam mi się kołacze...
          • Gość: Tomaszek Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 22:59
            Kochałem sie w Tobie, tylko nie pamiętam, czy Ty o tym wiedziałaś.
            • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 23:11
              Tomaszek!!! To ja Cię znam???!!!
        • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 23:04
          Z Millerową i Okulskim strasznie się kiedys pokłóciłam, z kazdym z nich poszlo
          o cos innego, szczegóły dzisiaj nieważne. Bardzo byli zdziwieni, kiedy sie na
          nich wydarła mała, cicha, grzeczna dziewczynka z warkoczem, chi, chi. A Okulski
          to się nawet przestraszył i miał czego.
          Ogólnie jestem w miare spokojna i sporo wytrzymuję, ale kiedy dojdę do
          ściany... Widać mam tak od dzieciństwa :))))))))))))
          • wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 23:13
            Z tych osób,które wymieniłaś, kilkoro odeszło...
            Z tego co wiem sporo osób wyemigrowało z tego rocznika.
            pzdr!
            • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 23:16
              Wawerko. Nie mieszkam już w Radości więc nie jestem na bieżąco, choć zaglądam
              do rodziców. Zdaje się, że nie żyje też Mariusz Wernicki. Czy wiesz kto jeszcze
              odszedł? Słyszałam też coś niepokojącego o Mirku Gąsce i Grzesiu Filipie ale
              nie znam szczegółów...
              • wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 23:21
                andulka7 napisała:

> Wawerko. Nie mieszkam już w Radości więc nie jestem na bieżąco, choć zaglądam
                > do rodziców. Zdaje się, że nie żyje też Mariusz Wernicki. Czy wiesz kto
                jeszcze
                >
                > odszedł? Słyszałam też coś niepokojącego o Mirku Gąsce i Grzesiu Filipie ale
                > nie znam szczegółów...
                Tez nie mieszkam w Radości, ale utrzymuję kontakt z niektórymi osobami, jesli
                chcesz pogadac to napisz.
                pozdrawiam
                • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 23:26
                  Dobra, jutro się postaram na pocztę, teraz muszę powoli zmykać bo mnie córka
                  odpędza od maszyny :)
          • Gość: Tomaszek Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 23:16
            Bardzo rzadko bywam w Warszawie, a w Radości, teraz wywołałas fajne wspomnienia,
            może wpadne.
            • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 23:22
              Gdzie wpadniesz?? Szkołę obejrzeć?? Nie widzialam tej budy od lat - nie nosi
              mnie w tamte rejony Radości. A Ty gdzie teraz mieszkasz??
              Chodziłeś do równoległej klasy?? I tak Cię nie zdemaskuję bo kompletnie nie
              pamiętam NIKOGO z innych klas, poza młodszym synem dr. Zawadowej.
              • Gość: Tomaszek Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 23:28
                równoległej, równoległej
                tylko ja byłem"gówniarz bo" o rok wcześniej poszedłem do szkoły.
                "wpadne" do Ciebie na priv.
                teraz zmykam
                pzdr!
    • Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 10:55
      Miło mi przeczytać te wszystkie posty robi sie ciepło w serduchu i oczy
      zwilgotniały. Nikt się nie odzywa z rocznika ur 1956 oprócz 73 a szkoda.
      • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 13.11.03, 11:14
        Zdaje się, że Tomaszek jest z 56 skoro o rok wcześniej do szkoły poszedł.
        Znaczy mądre dziecko było :)
        A ja: prawie 56, blisko :D
        • Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 11:20
          ja uczyłam się z Markiem Jstynowiczem
    • Gość: wlodek Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: 195.205.152.* 13.11.03, 11:38
      140-ą kończyłen w roku 74 (rocznik 1959).
      ciekawe czy ktoś pamięta te klasy.
      • wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 13.11.03, 13:03
        Widzisz Włodek, czasami na forum pojawi się jakiś przyzwoity wątek,
        pzdr!:)
        • Gość: wlodek Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: 195.205.152.* 13.11.03, 14:58
          a które watki sa nie przyzwoite.
          • wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 13.11.03, 15:37
            Jesteś bardzo miłym człowiekiem.
            :)
            • zbyszek07 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.11.03, 12:01
              Pozdrowka dla 140 z Wilgi
              od 7-ki z Al. Przyjaciol!
              :-)
              • wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.11.03, 12:20
                Kochamy Warmię i Mazury, w szczególności Olsztyn
                • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.11.03, 13:19
                  No, no, ludziska....
                  :)))))))))))))))))
                  • wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.11.03, 13:31
                    A co TY sobie myślałaś,że tylko ty masz wyłącznosć na "7";)
                    ps tak jak obiecałam, później@
                    • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.11.03, 13:40
                      Nie mam wyłączności, zalogowaliśmy się ze Zbyszkiem tego samego dnia i
                      chyba "7" były przypadkowe
    • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.11.03, 13:31
      Pomóżcie mi, bo moje zwoje mózgowe nie dają się uruchomić :(
      Oprócz kilkorga nauczycieli wymienionych w jednym z moich wcześniejszych
      postów, za nic nie pamiętam kto nas w drugiej połowie lat
      sześćdziesiątych "naumiewał". Może byśmy sobie przypomnieli wszystkich
      nauczycieli uczących danych przedmiotów: polskiego a i ta, matmy ta i tamten i
      tak kolejno przedmiotami. Przewijające się gdzieś nazwisko Kobylińska pamiętam.
      Czy to aby nie była druga matermatyczka - obok Węgielewskiej?. A Skrzypiński?
      Też pamiętam, w "moich" czasach już był, może nawet jako zastępca Okulskiego.
      Ale czego uczył? Nie wiem dlaczego facet kojarzy mi się z WF .
      Bukowska uczyła też równolegle w liceum na Halnej w Falenicy. Gąsiorowskiego
      nie lubiłam - popisywał się przed uczniami i był - przepraszam za wyrażenie -
      fircykowaty jakiś i w wyglądzie i w zachowaniu.
      Woźnicka (Woźniacka?) budziła zazdrość ciuchami i różnymi drobiazgami, którymi
      też lubiła się popisywać. Pamiętam przedmiot marzeń i westchnień całej klasy:
      ogromny długopis na 20 wkładów mniej więcej, każdy w innym kolorze, gruby taki
      że chyba tylko oburącz można było tym pisać, przypominało toto słynny przyrząd,
      którym Wałęsa podpisał porozumienia sierpniowe. Ale taka moda była... Woźnicka
      zawsze zaczynała lekcję od starannego rozłożenia na biurku wszystkich gadżetów,
      chi, chi
      • wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.11.03, 13:34
        Bądź cierpliwa...
        :) @
      • Gość: ububu Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.poczta / 10.1.21.* 15.11.03, 13:52

andulka7 - dobrą masz pamięć, wszystko sie zgadza, Kobylińska uczyła polskiego,
        matmy Węgielewska i Wysokińska.

Pozdr.
        • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 15.11.03, 14:54
          Dzięki, teraz i nazwisko Wysokińska sobie przypomniałam, choć z matematyką
          kojarzyłam raczej Kobylińską. A kto mnie uczył polskiego po Smylowej - nie
          pamiętam. Wydaje mi się że do końca podstawówki już nie ona, tylko w czwartej i
          może piątej klasie. Dalej pustka...
          A czego uczył Skrzypiński zanim został dyrem?
          Pozdrowionka :)
          • Gość: ububu Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.poczta / 10.1.21.* 15.11.03, 15:21

Skrzypiński uczył chyba polskiego i muzyki (grał na gitarze).

Pozdrawiam.
            • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 15.11.03, 16:20
              Wydaje mi się, że fizyk również grał na gitarze, amatorsko oczywiście. A muzyki
              uczył też starszy pan grający na skrzypcach, nie pamiętam jego nazwiska, ale to
              że strasznie go przedrzeźnialiśmy - owszem. Okropne z nas były bachory...
    • Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 09:34
      Zgadza sie Skrzypiński uczył śpiewu, Piekart Fizy i pogrywał na gitarze,
      Wożnicka Gąsiorowska Ruska, WF-u Zawistowski i jakaś babka Wf-stka miała na
      imię Hanna, przyrody SZymanowska, Bukowską widuję na bazarze w Falenicy i nic
      się nie zmieniła, geografii Gąsiorowski, Kobyła kojarzy mi sie z polskim,
      higienistka z zamączonym nosem, no i Ziębolewska u której zawsze można było
      się ukryć na nielubianej lub nieprzygotowanej lekcji. Nie pamiętam kto uczył
      chemii, Facet od śpiewu nazywał się Wożniak i piłował na srzypcach i zawsze na
      jego lekcjach był niesamowity ubaw. Fajne to czasy a pamiętacie zimowe
      lodowisko i zabawy karnawałowe na jednej z nich grał zespół z LO 25 Andromeda
      to był mój ostatni rok nauki w 140 tej to były czasy.
      • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 17.11.03, 10:22
        Andromedy nie pamiętam, ale lodowisko - owszem. Właśnie dzięki niemu nauczyłam
        się jeździć na łyżwach. Pamiętam moje pierwsze figurówki - nie były białe jak
        większość, tylko jasnoszare, to był zdaje się szpan wtedy. Raz się strasznie
        wywaliłam i chyba wtedy trochę popsułam sobie nos bo mam lekko garbaty od tego
        czasu.
        Wuefica to była Hanna Haman a piekart uczył chyba WF natomiast fizyki -
        "gitarzysta" Piekarski.
        Pozdrówka
    • Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 09:40
      o rany uświadomłam sobie że ja zakończyłam swoją edukacje w 140 tej w roku
      1970/71 coś mi się nie zgadzało ale dziwne ,ż e nikt z mojego rocznika się nie
      zgłasza
      • Gość: ububu Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.poczta / 10.1.21.* 17.11.03, 10:30

Elżbieto - jestem pod wrażeniem, pamięć masz świetną, przypomniałaś pare
        nazwisk które mi umknęły, napisz może kto z Tobą uczęszczał do klasy, może to
        zachęci do odezwania się.
        Czasy były piękne, jednak jeszcze raz powtórzę:
        -inne radości -inne problemy -inni my

Pozdrawiam :)
        • Gość: elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 12:21
          Dzieki za miłe słowa.
          Klasa moja to dzieciaki które zaczynały u pani Elżbiety Fijałkowskiej w 63
          roku. Robert Beller, Mirka Bidzińska, Ewa Budyta, Anka Brodowska, Witek
          Dworzyński, Leszek Cieślicki, Kryśka Franc, Danka Grodzka , Danka Marciniak,
          Hanka Marczak, Ewa Przywarska, Kodym ?, Czarek Strzelecki, Bożena Piętka,
          Krysia Pluta, Grażyna Jóżwiak, Krysia Wenyk, Basia Markowiak, Basia Kosowska,
          Mariusz Warycha, Zbyszek Żuk, Marek Istynowicz, Irena? Złotkowska,Ewa Kukier,
          Lidka Kolankiewicz, Danka Mandziak Darek Buchcar, Zbyszek Szczęsny dalej nie
          pamiętam, pozdr
          • Gość: ububu Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.poczta / 10.1.21.* 17.11.03, 12:33

Elżbieta przeczytaj początek wątku 2-gi wpis, Gość 73 opisuje Twoją klasę
            (wymienia te same nazwiska).

Pozdrowienia:)
            • Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 12:55
              dzieki ale rozumiesz rozstargnienie w rzeczy samej, ale kto to jest nich się
              odezwie a może jaszcze ktoś z mojej klasy jest czsem tutj obecny zapraszam do
              wzpomnień.
          • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 17.11.03, 16:03
            Anka Brodowska była moją sąsiadką, miała starszego brata Tadka. Waldek
            Istynowicz, starszy brat Marka, chodził ze mną do klasy. Bożena Piętka i Darek
            Buchcar mieli chyba starszych braci...
            Muszę jednak wygrzebać świadectwa bo nie pamiętam w którym roku skończyłam,
            chyba w 1968.
            • Gość: ELzbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 09:41
              Jeśli Byłaś sąsiadką Anki Brodowskiej to i moją ja mieszkałam na Wolęcińskiej
              54/chyba/Ziemba nazwisko panieńskie
              • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 18.11.03, 09:49
                Ja na Lipkowskiej przt Trakcie Napoleońskim. Twoje nazwisko było dość popularne
                ale go nie kojarzę :(
                Czy mieszkałaś w żółtym domu z poddaszem?
                • Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 09:55
                  Koloru domu nie pamiętam, jedyne szcegóły dotyczące mojej osoby to długi
                  warkocz, wysoka i szczupła plac na którym stoi do dziś/ trochę przebudowany
                  dom/ zadrzewiony dwa pomniki przyrody dęby moim sąsiadem był marek kowalik a
                  dalej Mirek Nagrodzki
                  • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 18.11.03, 10:24
                    To dom by się zgadzał, były dęby. Sprawdzę w najbliższym czasie kiedy będę
                    rodziców odwiedzać :)
                    Nazwisk chłopaków też nie kojarzę, niestety..
                    • Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 10:31
                      W którym domu mieszkałaś i jakie jast twoje nazwisko/ jeśli możesz je ujawnić.
                      Dom w którym mieszkałam był własnością mojej babci Aleksandry . Mieszkali w nim
                      zakwaterowani przez kwaterunek lokatorzy ze trochę starszych odemnie byli
                      Jadzia Wenyk, Jola i Stenia Warycha, witek Lewandowski, Janusz Obroślak, obok
                      mnie mieszkał Jasio, Heniek i Marek Kowalik, Mirek i Roma Nagrodzka, gdzieś
                      niopodal LAchowie chłopak i dziewczyna imion nia pamiętam, Ela Brzezińska,
                      Bardadynowie, Pałgany: uf aż mi głowa dymi.
                      • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 18.11.03, 10:38
                        Ania Dymel się nazywałam :) Lipkowska 49.
                        Bardadynów i Pałganów pamiętam, Głowackich też. Brzezińskich i Rabiejów (dalej
                        na Wolęcińskiej), Krypów. Ine nazwiska z Twojej listy nie są mi znane :)
                        • Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 10:50
                          Pamiętam te nazwisko i mgliście osobę chyba nawet kiedyś byłam w twoim domu .
                          Vis a Vis Ciebie mieszkali Augustyniakowie i ktoś taki kto miał chyba hodowlę
                          lisów. Ja i moi rodzice zajmowali w tym domu na Wolęcińskiej skrzydło nie
                          rozbudowane od strony tych debów. Miło mi spotkać po ćwierć wieku z okładem
                          kogoś z mglistej przeszłości pozdrowienia dla Szanownych Rodziców no i Ciebie
                          oczywiście . Miło by mi było podtrzymać tę znajomość jeśli wyrazisz cheć.
                          Ja obecnie mieszkam w Miedzeszynie w domu moich teściów, pozdrawiam ED
                          • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 18.11.03, 11:16
                            Augustyniakowie (też z kwaterunku, zdaje się, jak większość mieszkańców
                            powojennych dużych domów) faktycznie mieszkali prawie naprzeciwko, na poddaszu
                            domu z białej cegły zwanego "domem Pani Lizy". Ten dom już nie istnieje, niemal
                            całą powierzchnię działki zajmuje teraz rozłożysta landara pozująca na dworek
                            polski :-/
                            Fermę lisów miała nieżyjąca od kilku lat pani Mączkowa, jej syn podzielił i
                            sprzedał działkę, ostatni jej kawałek kupił zadaje się właśnie właściciel
                            landary, a dom Mączkowej rozebrał.
                            Kurczę, odbiegłyśmy od tematu, o szkole mialo by :)
                          • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 19.11.03, 12:32
                            Rodziców pozdrowię, dzięki :)
                            Nie opuściłaś dzielnicy widzę, a ja się trochę miotałam: Piaseczno, później
                            ścisłe centrum Warszawy, teraz cichy Mokotów. Może za jakiś czas będę zmuszona
                            wrócić do radości bo rodzicom coraz trudniej, a nie chcą sprzedać tego
                            cholernego domu (którego zresztą nie lubię bardzo).

Może, jeśli wątek się rozwinie, uda się zorganizować jakąś wstrieczę
                            absolwentów...
                            Dziś namawiałam kolegę, też absolwenta SP 140, żeby zajrzał do tego wątku. Może
                            się zgłosi?
                            • Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 09:50
                              Nawet wracajac we wtorek z pracy /Mokotów - Służew/ przejechałam po naszej
                              dawnej okolicy , Rezydencje jak się potrzy i tego domu róg Lipkowskiej i
                              Traktu drewniaka niema, natomiast mój dawny faktycznie ze strony zachodniej
                              pożółkł i ktoś zmienił dach całkiem ładnie teraz wygląda pewno zmienił się
                              kolejny właściciel. zrobiło mi się po tej wedrówce dziwnie jakoś i trochę żal.
                              Pozdrawiam
              • Gość: ububu Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.poczta / 10.1.21.* 19.11.03, 09:12

Elżbieto czy miałaś starszego brata Tomka?
                • Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 10:07
                  Tego nie wiem Tata mi nie mówił, oficjalnie uchodziłam za jedynaczkę. Dlaczego
                  o to pytasz?
                  • Gość: ububu Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.poczta / 10.1.21.* 19.11.03, 10:51

Znałam Tomka Ziębę, mieszkał kiedyś w Radości ale nie wiem przy jakiej ulicy.
                    Pozdr.
                    • Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 11:35
                      Moje nazwisko brzmi Elżbieta Ziemba /ta sama Ziemba co biskup Wojciech z Pomorza
    • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 17.11.03, 22:38
      A co się dzieje z autorem/autorką wątku?
      • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 17.11.03, 22:50
        U Węgielewskiej miałam naciąganą czwórkę z matmy. Nic dziwnego, że licząc w
        rozumie pomyliłam się. Podstawówkę skończyłam w roku szkolnym 69/70 a nie
        67/68. Pomogło sięgniecie do świadectw. I co sie okazało: w czwartej klasie
        moja wychowawczynią była niejaka pani Kalbarczyk.Pmiętam że to było nazwisko
        kobiety ale ani jak wyglądała ani czego uczyła - nie pomnę... Może mi ktoś
        rozjaśni? W piątej wychowawstwo objęła Smylowa a od szóstej do ósmej była już
        Węgielewska.
      • wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 19.11.03, 11:45
        andulka7 napisała:

> A co się dzieje z autorem/autorką wątku?

Niebawem się dowiesz, jest wszystko pod kontrolą:)
        • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 19.11.03, 12:25
          Co jest? Watek kontrolowany??? !!! Ładna historia ...
          ;)))
    • Gość: binokjo Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 12:16
      znałam jednego Ziembę Ryśka
      • Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 12:18
        Mam Brata stryjecznego o tym imieniu i nazwisku ale nie utrzymuję z nim
        kontaktu mieszka gdzieś w Warszawie
        • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 19.11.03, 12:51
          Witaj Elu, coś Ci tam jeszcze dopisałam wyżej :)
          • zbyszek07 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 24.11.03, 13:38
            • wawerka_vel_wawerka Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 05.12.03, 11:07
              Kto pamięta jak wyglądała sala gimnastyczna, co tam się odbywało
              oprócz wf-w?
              pzdr!
              • Gość: ububu Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 05.12.03, 12:04

Pamiętam Wawerko,salę gimnastyczna z piękną (tak mi się wówczas wydawało) scenę
                na której występowało się przy okazji róznych uroczystości szkolnych,
                uczestniczyło w przedstawieniach szkolnego kółka teatralnego, a dla rodziców
                były organizowane imprezy np. "podwieczorek przy mikrofonie".

Pozdr.
                • wawerka_vel_wawerka Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 05.12.03, 12:33
                  "Karuzela", znani artyści przyjęzdzali na występy np. Halina Kunicka,
                  pamiętam taki występ, Ona w krótkiej sukience i niezbyt ładnymi nogami...
                  Kólko o ile mnie pamięć nie myli prowadziła Pani Millerowa, katowała nas
                  niemiłosiernie, były stroje ludowe, trudno zapomniec te za duże buty sznurowane
                  w kolorze czerwonym, na skórze, dobrze sie slizgały na parkiecie.
                  No i oczywiście chór prowadzony przez Pana Woźniaka tego ze skrzypcami od
                  muzyki później chór prowadził W Skrzypiński z gitarką.
                  pzdr!
                  • andulka7 Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 05.12.03, 14:20
                    Jakieś tańce w strojach ludowych, pod przewodnictwem Millerowej, do muzyki
                    Smetany albo Dworzaka pamiętam....
                  • andulka7 Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 05.12.03, 14:22
                    A z rzeczonej KAruzeli mnie dziwnym trafem także utkwiły w pamięci tylko
                    niezgrabne nogi Kunickiej :)
                    • wawerka_vel_wawerka Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 05.12.03, 14:58
                      Ja tam pamiętam "kujawiaki" i "oberki" nie to pokolenie.
                      • andulka7 Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 13:31
                        Zdecydowanie pamiętam tylko ten jeden wystep pod Dworzaka czy Smetanę (melodię
                        do dziś pamietam, ćwiczyłyśmy do znudzenia), występowały tylko dziewczyny z
                        mojej klasy, mam foty.
                        A kto pamieta rodzinę Lubaszków? Mieszkali na terenie szkoły "robili" chyba
                        dozorcostwo, a może byli woźnymi...
                        • wawerka_vel_wawerka Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 14:28
                          Pani Lubaszka juz nie żyje kilka lat, natomiast p. Edward
                          na zasłuzonej emeryturze, mieszka jak dawniej w szkole.
                          A pamiętasz "dziadka" Miecznikowskiego z dzwonkiem
                          ogłaszającym przerwę, taki juz wtedy był miły staruszek.
                          • andulka7 Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 15:45
                            wawerka_vel_wawerka napisała:

> A pamiętasz "dziadka" Miecznikowskiego z dzwonkiem ogłaszającym przerwę

Nie pamiętam. Aż taka stara nie jestem ;)))
                            Wydaje mi się, że za moich czasów dzwonek był już elektryczny a ręczny
                            funkcjonował jako zapasowy, gdyby prądu zabrakło. Średnio raz na rok nim
                            dryndano. Albo juz wszystko mi się zatarło...

Za to ślizgawki na szkolnym boisku pamiętam. Na nich nauczyłam się jeździć,
                            dostałam wtedy pierwsze figurówki, nie białe ale szare, to był chyba szpan, ten
                            inny kolor (przed tym uczyłam sie na takich przypinanych do butów). Raz
                            strasznie rozkwasiłam na ślizgawce nos, do dziś mam lekko garbaty po tej
                            przypadłości.
                            • wawerka_vel_wawerka Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 15:58
                              No wiesz tak stara jak Wawerka moze nie jesteś, ale... moze być gorzej z
                              pamięcią, to był żart.:)
                              Ślizgawki, oczywiście, że pamiętam,te jazdy za rękę z kolezankami
                              i kolegów, którzy w ramach "zalotów" "podcinali", to byla ślizgawka
                              to były zimy, ech...czasami wieczorem zapominałam o butach i wracałam
                              do domu na łyżwach. Rano natomiast gorączkowo ich szukałam i wtedy okazywało
                              się, że szczęśliwie "nocowały" u Pana Lubaszki.
                              • andulka7 Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 17:08
                                wawerka_vel_wawerka napisała:

>moze być gorzej z pamięcią, to był żart.:)

Ja Ci dam żart, to już kolejny :)))))))

Dziurę w płocie od Wisełki pamiętam, w rogu. Nawet Węgielewska nią do szkoły
                                zasuwała, kiedyś się ciut zakleszczyła czy zaczepiła o druty, chi, chi
                                • wawerka_vel_wawerka Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 17:19
                                  to nie jset argument, ta dziura to była do końca lat 80-ch, :)
                                  a ślizgawki w parku pamiętasz?
                                  • andulka7 Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 17:27
                                    Pewnie, co parę metrów była taka dwumetrowa, na odcinku od
                                    Szreniawskiej/Wisełki do szkoły można sie było parę razy przejechać :)

O park jakaś awantura była ostatnio, ktos sobie rościł prawa do tego terenu czy
                                    mi sie zdaje?
                                    A piłkę kopaną z wikarym pamiętasz? Nawet dziewczyny kopały :))) Chłopcy z
                                    klasy w nogę byli dobrzy: niezapomniany Boguś Podolak zainteresował sportem
                                    chyba wszystkich. Kiedyś jako piątoklasiści wygrali z siódmą czy ósmą klasą...

P.S. Można odnieść wrażenie, ze do tej szkoły to my dwie głównie chodziłyśmy...
                                    • wawerka_vel_wawerka Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 17:31
                                      wrażenie jak wrazenie, może nie czują klimatu,
                                      czasami pojawiają się, wiesz najlepiej korzystać
                                      z maszyny w pracy, bo to się nie traci czasu
                                      i koszty sie "zwracają".
                                      To i tak sukces, wiele wątków o szkołach jest martwych.
                                      Jestesmy szczęściarami.
                                      • andulka7 Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 17:44
                                        Dla mnie niedoścignionym wzorem jest wątek o SP7 w O. Już XVIII część, a
                                        ciągnie się blisko trzy lata. Często tam zaglądam, choć nie piszę - raz
                                        zostałam zrugana przez pewną siódemkowiczkę za to że wchodzę na "prywatny"
                                        teren. Rozumiem, choć zrobło mi się wtedy przykro bo byłam na etapie
                                        intensywnego uczenia sie O. i zależało mi na różnych informacjach. A
                                        siódemkowicze są prawdziwą skarbnicą wiedzy :)
                                        • wawerka_vel_wawerka Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 17:49
                                          masz racje niektórzy uzurpują sobie prawo wyłaczności w necie,
                                          mnie było bardzo miło jak do naszego watku wpadł Zbyszek z O
                                          • andulka7 Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 17:58
                                            To jedna z sympatyczniejszych osób - i na forum w O. i w realu :)))
                                            • wawerka_vel_wawerka może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 06.12.03, 18:04
                                              jak będziesz w O :) od Wawerki
                                              • andulka7 Re: może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 06.12.03, 18:17
                                                Przekażę :)
                                                • zbyszek07 Re: może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 09.12.03, 11:00
                                                  tylko nie zapomnij!
                                                  :-)))))

Forum powinno byc i jest otwarte dla wszystkich chetnych,
                                                  to jego sens i idea.

Pozdrowka!
                                                  • wawerka_vel_wawerka Re: może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 09.12.03, 11:21
                                                    Witaj"Obcy z O",
                                                    pozdrówka "2"
                                                  • cz.wrona Re: może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 10.12.03, 01:57
                                                    Mój Tata chodził do Wilgi i jego dwie siostry. Nazwisko- Iwanicki Rocznik:
                                                    1953. 1951 i chyba 1950.
                                                    Z Lipkowskiej.
                                                  • andulka7 Re: może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 10.12.03, 12:23
                                                    Dom z białej cegły obok podobnego domu Jaczewskich :)
                                                  • cz.wrona Re: może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 12.12.03, 00:25
                                                    Tak a skąd wiesz, znasz mojego Tatę?
                                                  • andulka7 Re: może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 12.12.03, 10:33
                                                    Z widzenia (moi rodzice na pewno dobrze znają, też Lipkowska), teraz bym nie
                                                    poznała, od wielu lat nie mieszkam w Radości. Za to Jaczewskich znałam bardzo
                                                    dobrze. Choć dziś nie poznałałabym pewnie obydwu dziewczyn. Ale ich ojca tak.
                                                  • cz.wrona Spotkanie absolwentów? 14.12.03, 14:11
                                                    Jedna siostra wyjechała do Francji a druga mieszka z dzieckiem i mezem na
                                                    Lipkowskiej ale niebAwem podobno mają się wyprowadzić.

A MOŻE TAK SPOTKANIE ABSOLWENTÓW ??????????????????????????/
                                                  • Gość: Zoska Re: Spotkanie absolwentów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 14:59
                                                    To chyba tylko z okazji rocznicy szkoły,
                                                    chyba w tym roku było 65 lecie, albo i nie.
                                                  • andulka7 Re: Spotkanie absolwentów? 14.12.03, 18:58
                                                    cz.wrona napisała:

> Jedna siostra wyjechała do Francji a druga mieszka z dzieckiem i mezem na
                                                    > Lipkowskiej ale niebAwem podobno mają się wyprowadzić.
                                                    >
                                                    To wiem :-)
                                                    Jola mieszka zdaje się w Tuluzie, jest fizykiem kwantowym. Zawsze miała tęgi
                                                    rozum.
                                                  • mar_ker1 Re: może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 16.11.04, 01:01
                                                    może 22? :-)
    • wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.12.03, 20:54
      Okazuje się,ze nasza poczciwa "buda" wywołuje miłe wspomnienia jako jedyna
      wawerska szkoła, pojawiały się wątki z innych szkół, ale jakoś bez odzewu,
      widocznie była najlepsza,
      a my w niej i obecnie
      pozdrawiam
      wawerka:)
      • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.12.03, 21:47
        Wawerka, zakładaj drugą część, to Twój wątek :)
        • wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.12.03, 22:03
          Co mi tam, niech to będzie "brazyliana"
          Pozdrawiam
          • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.12.03, 22:07
            Ale za długo się otwiera...
            • wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.12.03, 22:14
              Andulka, dla Ciebie wszystko,:)))
              • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.12.03, 22:17
                • wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.12.03, 22:19
                  Ta część już zakończona zapraszamy na sagi ciąg dalszy do drugiej częśći,
                  dziekuję za wpisy.
                  Wawerka :)))
      • skoczynska1 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 21.02.04, 22:46
        Jestem absolwenką z roku 1970 VIIIa .Wychowawczynią była Pani
        Węgielewska.Ciekawe są takie miłe wspomnienia sprzed ,,,,, lat.Zwłaszcza aby
        móc powspominać jak to było w podstawówce i co obecnie się dzieje z jej
        absolwentami?
        Pozdrawiam wszyskich których znam.
        Gosia
    • Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 07:12
      Trochę was wywinduje do góry może się wam coś przypomni sklerotykom Pozdr.
      • w_v_w Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 02.09.04, 10:13
        Witam,
        nasza szkoła jest teraz w rozbudowie od strony połnocnej,powstaną nowe
        "sale lekcyjne" na potrzeby Gimnazjum.
        Ech, łza kręci się oku.
        Ciągle wracaja wspomnienia miłych chwil w tej "budzie"
        pozdrawiam
        Wawereka
        • Gość: ububu Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 05.11.04, 15:45
          Co sie dzieje? tak mało ludzi chodziło do "140"? czy mają taką słabą pamięć, że
          się nie dopisują do tego wątku, a szkoda, bo miło sie czytało wszystkie wpisy i
          wracało w pamięci do tamtych lat.
          Byłam 1.XI. na cmentarzu w Radości i bacznie się rozglądałam ale nie miałam
          szczęścia, nikt mnie i ja nikogo nie poznałam z tamtych lat, było by miło
          spotkać znajomego ze szkoły.
          • andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 05.11.04, 20:42
            Gość portalu: ububu napisał(a):

> Byłam 1.XI. na cmentarzu w Radości i bacznie się rozglądałam ale nie miałam
            > szczęścia, nikt mnie i ja nikogo nie poznałam z tamtych lat, było by miło
            > spotkać znajomego ze szkoły.

Bo my tam już nie mieszkamy i nikt bliski nie zdążył się położyć na
            radościańskim cmentarzyku.
            • w_v_w Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 05.11.04, 21:04
              Witajcie absolwentki,
              tez byłam, spotkałam... kolegow Syna z rodzicami, niestety to nie te
              roczniki :)))

Ale rozbudowa posuwa sie ,ze ho! ho!

pozdrawiam
              wawerka
    • Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:45
      Witam tak sobie zajrzałam do Was ale nadal nie ma nikogo z mojej klasy od
      Gąsiorowskiego rocznik 56.Miło mi zastac Anulkę i Wawerkę one są stale na
      posterunku. Ja z powodu swojego niespodziewanego bezrobocia też podtrzymam ten
      wątek, a może ktoś wie o pracy dla pedagoga i ekonomisty w jednym. To tak przy
      okazji.
      • w_v_w Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 09.11.04, 23:17
        Witaj,
        teoretycznie nie powinnas miec problemu z praca,
        Zerkaj, musze pomyslec:)
        Pozdrawiam
        Wawerka
        • Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:39
          Dzieciaki spaliły mi płytę główna w kompie imusiałam trochę zamilknąć. Dzieki
          Wawerka za miłe słowa otuchy ale teoria rozmija się z praktyką niestety. takie
          są polskie realia. Moze za mała mam siłę przebicia, albo za dużo na liczniku, a
          może ta koszula jest dalsza ciału czort wie. Narazie dałam ogłoszenie w linii
          otwockiej 0 zainteresowania. Ręce opadają a w Wyborczej to już mi szkoda kasy
          od 3 m-cy bez skutku.Pozdr.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka