Gość: ROODA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.03, 11:00 Absolwenci ze szkoły podstawowej Nr 140 w Radości ul. Wilgi, Odezwijcie się. Jak wspominacie te szkołe i jej nauczycieli, wazne określic rocznik! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 73 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.11.03, 11:34 KIEROWNIKIEM WTEDY BYŁ OKULSKI bOGDAN A WYCHOWAWCA MOIM gĄSIOROWSKI GEOGRAF, mATMY UCZYŁA WĘGIELEWSKA , FIZYKI PIEKARSKI, WF ZAWISTOWSKI, WIĘCEJ NIE PAMIĘTAM A W KLASIE BYLI bELLER, bIDZIŃSKA bUDYTA cIEŚLICKI, DWORZYŃSKI STRZELECKI, PIĘTKA, MARKOWIAK JÓŻWIAK, SZCZĘSNY, WENYK, WARYCHA, BŁĄZEJCZYK, PRZYWARSKA, ISTYNOWICZ, ŻUK, WIĘCKIEWICZ,PLUTA, MARCZAK, EGGERT, RZEPIŃSKI,MARCINIAK, ZŁOTKOWSKA,NOWICKA,BRODOWSKA,KNIOTEK,GRODZKA,FRANC, Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 03.11.03, 11:46 Gosciu to prehistoria. Ale masz dobrą pamieć! To zapewne są lata 60-te. Wawerka, to dopiero prehistoria, moim kierownikiem był Tkaczyk, to lata 50-te. Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ububu Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.poczta / 10.1.21.* 07.11.03, 14:47 Rok szk. 68/69 VIIIa Dyrektor - Skrzypiński, wychowawczyni - Kobylińska Koleżanki - I.Giers; Z.Głasek; E.Wolińska; J.Jesiotr; J.Sławska; B.Kobrzyńska; E.Dmochowska; H.Głowala; ..... Koledzy - M.Kowalik; T.Stachyra; B.Kawka; .... Przepraszam tych których nie wymieniam i pozdrawiam wszystkich. Było Ok - ale to się nie wróci!!! Inne radości, inne problemy, inni my. Do wawerki - to nie prehistoria Gość wspomina lata 80-te szkoły 140. Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 07.11.03, 20:51 ububu, wawerka ma dobra pamieć, Okulski był przed Skrzypńskim Gość wspomina no dobrze koniec lat 60-ych. Pamiętasz Panią Adamkiewicz i Panią Miller. Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek b Re: absolwenci 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.14, 11:41 Witam Ja tez chodziłem do tej klasy :) Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek b Re: absolwenci 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.14, 11:45 Darek 1956 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 73 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 11:04 Weterani nie kłóćcie się. jestem absolwentem szkoły z 72/73 urodz. 1956 Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 11:09 Z całym szacunkiem, nie było żadnego "ripleya" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 21:53 Moim dyrem był też Okulski, wychowawczynią Barbara Smyl a później chyba Zofia Węgielewska, choc nie jestem pewna - może "tylko" uczyła matmy. Polaka czasem mieliśmuy z Millerową, która juz wtedy byla w wieku piramid egipskich. Fiza z Piekarskim, ruski z Woźnicką, która później wyszła za geografa Gąsiorowskiego, plastyki uczyła blond Barbie Bukowska. W klasie byli między innymi: Małgosia Przybytkowska, Małgosia Piekarczyk, Ela Szewczyk, Małgosia Krac, Grażyna Cieślicka, Jadzia Kwinta, Małgosia Kolenkiewicz, Małgosia Sulińska, Mariola Bodzon, Ala Lis, Ewa Szałas, Iwona Król, Halinka Błażejczyk, Basia Surmacz, Dorota Ziembińska, Sławek Banasiuk Jacek Piechowicz, Sławek Dam, starszy Istynowicz (Waldek), Mirek Gąska, Grześ Filip, Lecszek Czubak, Jaś Wolski, Mariusz Wernicki, Piotrek Zaremba, Jurek Lewandowski, Zdziś Uchto, Gienio Stefaniuk, Arek Krawczyński i Kapitalny chłopak Boguś Podolak, który zginął tragicznie bodaj w piątej klasie (utopił sie w Wiśle). Uff, prawie calą klasę wymieniłam, ale nie pamiętam za to, kto uczył biologii i historii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek do Andulki, a moze Anulki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 22:07 Biologii uczyła p. Miller, Historii nie pamiętam, wf Piekart i Haman, Piekarczyk to była Elka zwana "Zyrafą". P. Smylowa uczyła tylko Polskiego, wych była p. Węgielewska, Chemii p. Adamkiewicz. pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: do Andulki, a moze Anulki? 12.11.03, 22:31 Owszem, Elka zwana Żyrafą, faktycznie wysoka bardzo i szczupła. Miezzkała w takim drewnianym "pekinie" na rogu Wisełki i parku (Szreniawskiej) - ten dom spłonął wiele lat temu. WF miałam z Hamanową, ale biologii Millerowa nie uczyła mnie jako żywo - miała tylko zastepstwa z polaka. Nazwiska Adamkiewicz zupełnie nie kojarzę, chyba mnie nie uczyła. Piekart miał WF z chłopakami. Myślę jednak, że w czwartej klasie moją wychowawczynią była jednak Smylowa, Węgielewska dopiero od piątej. A z Danusią Węgielewską pracuje w tej samej firmie, jaka ta Warszawa mała :). Acha, przypomniało mi się jeszcze jedno nazwisko: Jola Tryczyńska - doszła w szóstej albo siódmej klasie. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 22:35 A nieżyjącą już Panią Doktor Danutę Ziębolewską-Zawadową, która rewelacyjnie łatała nam zęby za pomoca tej strasznej wolnoobrotowej wiertary pamiętacie? To była świetna lekarka, ostatnich amalgamatów jej autorstwa pozbyłam się dopiero kilka lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 22:42 A "Ciocię Weszkę", z mocno przypudrowanym nosem? P. Millerowa uczyła biologii. Teraz ta szkoła zeszła na ..... szkoda, Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 22:56 Cholera, "ciocia Weszka" to chyba była nasza Piguła? Nie pamiętam twarzy ale coś tam mi się kołacze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 22:59 Kochałem sie w Tobie, tylko nie pamiętam, czy Ty o tym wiedziałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 23:11 Tomaszek!!! To ja Cię znam???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 23:04 Z Millerową i Okulskim strasznie się kiedys pokłóciłam, z kazdym z nich poszlo o cos innego, szczegóły dzisiaj nieważne. Bardzo byli zdziwieni, kiedy sie na nich wydarła mała, cicha, grzeczna dziewczynka z warkoczem, chi, chi. A Okulski to się nawet przestraszył i miał czego. Ogólnie jestem w miare spokojna i sporo wytrzymuję, ale kiedy dojdę do ściany... Widać mam tak od dzieciństwa :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 23:13 Z tych osób,które wymieniłaś, kilkoro odeszło... Z tego co wiem sporo osób wyemigrowało z tego rocznika. pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 23:16 Wawerko. Nie mieszkam już w Radości więc nie jestem na bieżąco, choć zaglądam do rodziców. Zdaje się, że nie żyje też Mariusz Wernicki. Czy wiesz kto jeszcze odszedł? Słyszałam też coś niepokojącego o Mirku Gąsce i Grzesiu Filipie ale nie znam szczegółów... Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 23:21 andulka7 napisała: > Wawerko. Nie mieszkam już w Radości więc nie jestem na bieżąco, choć zaglądam > do rodziców. Zdaje się, że nie żyje też Mariusz Wernicki. Czy wiesz kto jeszcze > > odszedł? Słyszałam też coś niepokojącego o Mirku Gąsce i Grzesiu Filipie ale > nie znam szczegółów... Tez nie mieszkam w Radości, ale utrzymuję kontakt z niektórymi osobami, jesli chcesz pogadac to napisz. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 23:26 Dobra, jutro się postaram na pocztę, teraz muszę powoli zmykać bo mnie córka odpędza od maszyny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 23:16 Bardzo rzadko bywam w Warszawie, a w Radości, teraz wywołałas fajne wspomnienia, może wpadne. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 12.11.03, 23:22 Gdzie wpadniesz?? Szkołę obejrzeć?? Nie widzialam tej budy od lat - nie nosi mnie w tamte rejony Radości. A Ty gdzie teraz mieszkasz?? Chodziłeś do równoległej klasy?? I tak Cię nie zdemaskuję bo kompletnie nie pamiętam NIKOGO z innych klas, poza młodszym synem dr. Zawadowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.03, 23:28 równoległej, równoległej tylko ja byłem"gówniarz bo" o rok wcześniej poszedłem do szkoły. "wpadne" do Ciebie na priv. teraz zmykam pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 10:55 Miło mi przeczytać te wszystkie posty robi sie ciepło w serduchu i oczy zwilgotniały. Nikt się nie odzywa z rocznika ur 1956 oprócz 73 a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 13.11.03, 11:14 Zdaje się, że Tomaszek jest z 56 skoro o rok wcześniej do szkoły poszedł. Znaczy mądre dziecko było :) A ja: prawie 56, blisko :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 11:20 ja uczyłam się z Markiem Jstynowiczem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: 195.205.152.* 13.11.03, 11:38 140-ą kończyłen w roku 74 (rocznik 1959). ciekawe czy ktoś pamięta te klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 13.11.03, 13:03 Widzisz Włodek, czasami na forum pojawi się jakiś przyzwoity wątek, pzdr!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: 195.205.152.* 13.11.03, 14:58 a które watki sa nie przyzwoite. Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 13.11.03, 15:37 Jesteś bardzo miłym człowiekiem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.11.03, 12:01 Pozdrowka dla 140 z Wilgi od 7-ki z Al. Przyjaciol! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.11.03, 12:20 Kochamy Warmię i Mazury, w szczególności Olsztyn :) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.11.03, 13:19 No, no, ludziska.... :))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.11.03, 13:31 A co TY sobie myślałaś,że tylko ty masz wyłącznosć na "7";) ps tak jak obiecałam, później@ Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.11.03, 13:40 Nie mam wyłączności, zalogowaliśmy się ze Zbyszkiem tego samego dnia i chyba "7" były przypadkowe Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.11.03, 13:31 Pomóżcie mi, bo moje zwoje mózgowe nie dają się uruchomić :( Oprócz kilkorga nauczycieli wymienionych w jednym z moich wcześniejszych postów, za nic nie pamiętam kto nas w drugiej połowie lat sześćdziesiątych "naumiewał". Może byśmy sobie przypomnieli wszystkich nauczycieli uczących danych przedmiotów: polskiego a i ta, matmy ta i tamten i tak kolejno przedmiotami. Przewijające się gdzieś nazwisko Kobylińska pamiętam. Czy to aby nie była druga matermatyczka - obok Węgielewskiej?. A Skrzypiński? Też pamiętam, w "moich" czasach już był, może nawet jako zastępca Okulskiego. Ale czego uczył? Nie wiem dlaczego facet kojarzy mi się z WF . Bukowska uczyła też równolegle w liceum na Halnej w Falenicy. Gąsiorowskiego nie lubiłam - popisywał się przed uczniami i był - przepraszam za wyrażenie - fircykowaty jakiś i w wyglądzie i w zachowaniu. Woźnicka (Woźniacka?) budziła zazdrość ciuchami i różnymi drobiazgami, którymi też lubiła się popisywać. Pamiętam przedmiot marzeń i westchnień całej klasy: ogromny długopis na 20 wkładów mniej więcej, każdy w innym kolorze, gruby taki że chyba tylko oburącz można było tym pisać, przypominało toto słynny przyrząd, którym Wałęsa podpisał porozumienia sierpniowe. Ale taka moda była... Woźnicka zawsze zaczynała lekcję od starannego rozłożenia na biurku wszystkich gadżetów, chi, chi Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.11.03, 13:34 Bądź cierpliwa... :) @ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ububu Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.poczta / 10.1.21.* 15.11.03, 13:52 andulka7 - dobrą masz pamięć, wszystko sie zgadza, Kobylińska uczyła polskiego, matmy Węgielewska i Wysokińska. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 15.11.03, 14:54 Dzięki, teraz i nazwisko Wysokińska sobie przypomniałam, choć z matematyką kojarzyłam raczej Kobylińską. A kto mnie uczył polskiego po Smylowej - nie pamiętam. Wydaje mi się że do końca podstawówki już nie ona, tylko w czwartej i może piątej klasie. Dalej pustka... A czego uczył Skrzypiński zanim został dyrem? Pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ububu Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.poczta / 10.1.21.* 15.11.03, 15:21 Skrzypiński uczył chyba polskiego i muzyki (grał na gitarze). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 15.11.03, 16:20 Wydaje mi się, że fizyk również grał na gitarze, amatorsko oczywiście. A muzyki uczył też starszy pan grający na skrzypcach, nie pamiętam jego nazwiska, ale to że strasznie go przedrzeźnialiśmy - owszem. Okropne z nas były bachory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 09:34 Zgadza sie Skrzypiński uczył śpiewu, Piekart Fizy i pogrywał na gitarze, Wożnicka Gąsiorowska Ruska, WF-u Zawistowski i jakaś babka Wf-stka miała na imię Hanna, przyrody SZymanowska, Bukowską widuję na bazarze w Falenicy i nic się nie zmieniła, geografii Gąsiorowski, Kobyła kojarzy mi sie z polskim, higienistka z zamączonym nosem, no i Ziębolewska u której zawsze można było się ukryć na nielubianej lub nieprzygotowanej lekcji. Nie pamiętam kto uczył chemii, Facet od śpiewu nazywał się Wożniak i piłował na srzypcach i zawsze na jego lekcjach był niesamowity ubaw. Fajne to czasy a pamiętacie zimowe lodowisko i zabawy karnawałowe na jednej z nich grał zespół z LO 25 Andromeda to był mój ostatni rok nauki w 140 tej to były czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 17.11.03, 10:22 Andromedy nie pamiętam, ale lodowisko - owszem. Właśnie dzięki niemu nauczyłam się jeździć na łyżwach. Pamiętam moje pierwsze figurówki - nie były białe jak większość, tylko jasnoszare, to był zdaje się szpan wtedy. Raz się strasznie wywaliłam i chyba wtedy trochę popsułam sobie nos bo mam lekko garbaty od tego czasu. Wuefica to była Hanna Haman a piekart uczył chyba WF natomiast fizyki - "gitarzysta" Piekarski. Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 09:40 o rany uświadomłam sobie że ja zakończyłam swoją edukacje w 140 tej w roku 1970/71 coś mi się nie zgadzało ale dziwne ,ż e nikt z mojego rocznika się nie zgłasza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ububu Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.poczta / 10.1.21.* 17.11.03, 10:30 Elżbieto - jestem pod wrażeniem, pamięć masz świetną, przypomniałaś pare nazwisk które mi umknęły, napisz może kto z Tobą uczęszczał do klasy, może to zachęci do odezwania się. Czasy były piękne, jednak jeszcze raz powtórzę: -inne radości -inne problemy -inni my Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 12:21 Dzieki za miłe słowa. Klasa moja to dzieciaki które zaczynały u pani Elżbiety Fijałkowskiej w 63 roku. Robert Beller, Mirka Bidzińska, Ewa Budyta, Anka Brodowska, Witek Dworzyński, Leszek Cieślicki, Kryśka Franc, Danka Grodzka , Danka Marciniak, Hanka Marczak, Ewa Przywarska, Kodym ?, Czarek Strzelecki, Bożena Piętka, Krysia Pluta, Grażyna Jóżwiak, Krysia Wenyk, Basia Markowiak, Basia Kosowska, Mariusz Warycha, Zbyszek Żuk, Marek Istynowicz, Irena? Złotkowska,Ewa Kukier, Lidka Kolankiewicz, Danka Mandziak Darek Buchcar, Zbyszek Szczęsny dalej nie pamiętam, pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ububu Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.poczta / 10.1.21.* 17.11.03, 12:33 Elżbieta przeczytaj początek wątku 2-gi wpis, Gość 73 opisuje Twoją klasę (wymienia te same nazwiska). Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 12:55 dzieki ale rozumiesz rozstargnienie w rzeczy samej, ale kto to jest nich się odezwie a może jaszcze ktoś z mojej klasy jest czsem tutj obecny zapraszam do wzpomnień. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 17.11.03, 16:03 Anka Brodowska była moją sąsiadką, miała starszego brata Tadka. Waldek Istynowicz, starszy brat Marka, chodził ze mną do klasy. Bożena Piętka i Darek Buchcar mieli chyba starszych braci... Muszę jednak wygrzebać świadectwa bo nie pamiętam w którym roku skończyłam, chyba w 1968. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELzbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 09:41 Jeśli Byłaś sąsiadką Anki Brodowskiej to i moją ja mieszkałam na Wolęcińskiej 54/chyba/Ziemba nazwisko panieńskie Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 18.11.03, 09:49 Ja na Lipkowskiej przt Trakcie Napoleońskim. Twoje nazwisko było dość popularne ale go nie kojarzę :( Czy mieszkałaś w żółtym domu z poddaszem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 09:55 Koloru domu nie pamiętam, jedyne szcegóły dotyczące mojej osoby to długi warkocz, wysoka i szczupła plac na którym stoi do dziś/ trochę przebudowany dom/ zadrzewiony dwa pomniki przyrody dęby moim sąsiadem był marek kowalik a dalej Mirek Nagrodzki Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 18.11.03, 10:24 To dom by się zgadzał, były dęby. Sprawdzę w najbliższym czasie kiedy będę rodziców odwiedzać :) Nazwisk chłopaków też nie kojarzę, niestety.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 10:31 W którym domu mieszkałaś i jakie jast twoje nazwisko/ jeśli możesz je ujawnić. Dom w którym mieszkałam był własnością mojej babci Aleksandry . Mieszkali w nim zakwaterowani przez kwaterunek lokatorzy ze trochę starszych odemnie byli Jadzia Wenyk, Jola i Stenia Warycha, witek Lewandowski, Janusz Obroślak, obok mnie mieszkał Jasio, Heniek i Marek Kowalik, Mirek i Roma Nagrodzka, gdzieś niopodal LAchowie chłopak i dziewczyna imion nia pamiętam, Ela Brzezińska, Bardadynowie, Pałgany: uf aż mi głowa dymi. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 18.11.03, 10:38 Ania Dymel się nazywałam :) Lipkowska 49. Bardadynów i Pałganów pamiętam, Głowackich też. Brzezińskich i Rabiejów (dalej na Wolęcińskiej), Krypów. Ine nazwiska z Twojej listy nie są mi znane :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 10:50 Pamiętam te nazwisko i mgliście osobę chyba nawet kiedyś byłam w twoim domu . Vis a Vis Ciebie mieszkali Augustyniakowie i ktoś taki kto miał chyba hodowlę lisów. Ja i moi rodzice zajmowali w tym domu na Wolęcińskiej skrzydło nie rozbudowane od strony tych debów. Miło mi spotkać po ćwierć wieku z okładem kogoś z mglistej przeszłości pozdrowienia dla Szanownych Rodziców no i Ciebie oczywiście . Miło by mi było podtrzymać tę znajomość jeśli wyrazisz cheć. Ja obecnie mieszkam w Miedzeszynie w domu moich teściów, pozdrawiam ED Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 18.11.03, 11:16 Augustyniakowie (też z kwaterunku, zdaje się, jak większość mieszkańców powojennych dużych domów) faktycznie mieszkali prawie naprzeciwko, na poddaszu domu z białej cegły zwanego "domem Pani Lizy". Ten dom już nie istnieje, niemal całą powierzchnię działki zajmuje teraz rozłożysta landara pozująca na dworek polski :-/ Fermę lisów miała nieżyjąca od kilku lat pani Mączkowa, jej syn podzielił i sprzedał działkę, ostatni jej kawałek kupił zadaje się właśnie właściciel landary, a dom Mączkowej rozebrał. Kurczę, odbiegłyśmy od tematu, o szkole mialo by :) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 19.11.03, 12:32 Rodziców pozdrowię, dzięki :) Nie opuściłaś dzielnicy widzę, a ja się trochę miotałam: Piaseczno, później ścisłe centrum Warszawy, teraz cichy Mokotów. Może za jakiś czas będę zmuszona wrócić do radości bo rodzicom coraz trudniej, a nie chcą sprzedać tego cholernego domu (którego zresztą nie lubię bardzo). Może, jeśli wątek się rozwinie, uda się zorganizować jakąś wstrieczę absolwentów... Dziś namawiałam kolegę, też absolwenta SP 140, żeby zajrzał do tego wątku. Może się zgłosi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.11.03, 09:50 Nawet wracajac we wtorek z pracy /Mokotów - Służew/ przejechałam po naszej dawnej okolicy , Rezydencje jak się potrzy i tego domu róg Lipkowskiej i Traktu drewniaka niema, natomiast mój dawny faktycznie ze strony zachodniej pożółkł i ktoś zmienił dach całkiem ładnie teraz wygląda pewno zmienił się kolejny właściciel. zrobiło mi się po tej wedrówce dziwnie jakoś i trochę żal. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ububu Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.poczta / 10.1.21.* 19.11.03, 09:12 Elżbieto czy miałaś starszego brata Tomka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 10:07 Tego nie wiem Tata mi nie mówił, oficjalnie uchodziłam za jedynaczkę. Dlaczego o to pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ububu Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.poczta / 10.1.21.* 19.11.03, 10:51 Znałam Tomka Ziębę, mieszkał kiedyś w Radości ale nie wiem przy jakiej ulicy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 11:35 Moje nazwisko brzmi Elżbieta Ziemba /ta sama Ziemba co biskup Wojciech z Pomorza Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 17.11.03, 22:38 A co się dzieje z autorem/autorką wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 17.11.03, 22:50 U Węgielewskiej miałam naciąganą czwórkę z matmy. Nic dziwnego, że licząc w rozumie pomyliłam się. Podstawówkę skończyłam w roku szkolnym 69/70 a nie 67/68. Pomogło sięgniecie do świadectw. I co sie okazało: w czwartej klasie moja wychowawczynią była niejaka pani Kalbarczyk.Pmiętam że to było nazwisko kobiety ale ani jak wyglądała ani czego uczyła - nie pomnę... Może mi ktoś rozjaśni? W piątej wychowawstwo objęła Smylowa a od szóstej do ósmej była już Węgielewska. Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 19.11.03, 11:45 andulka7 napisała: > A co się dzieje z autorem/autorką wątku? Niebawem się dowiesz, jest wszystko pod kontrolą:) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 19.11.03, 12:25 Co jest? Watek kontrolowany??? !!! Ładna historia ... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: binokjo Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 12:16 znałam jednego Ziembę Ryśka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 12:18 Mam Brata stryjecznego o tym imieniu i nazwisku ale nie utrzymuję z nim kontaktu mieszka gdzieś w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 19.11.03, 12:51 Witaj Elu, coś Ci tam jeszcze dopisałam wyżej :) Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 05.12.03, 11:07 Kto pamięta jak wyglądała sala gimnastyczna, co tam się odbywało oprócz wf-w? pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ububu Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 05.12.03, 12:04 Pamiętam Wawerko,salę gimnastyczna z piękną (tak mi się wówczas wydawało) scenę na której występowało się przy okazji róznych uroczystości szkolnych, uczestniczyło w przedstawieniach szkolnego kółka teatralnego, a dla rodziców były organizowane imprezy np. "podwieczorek przy mikrofonie". Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 05.12.03, 12:33 "Karuzela", znani artyści przyjęzdzali na występy np. Halina Kunicka, pamiętam taki występ, Ona w krótkiej sukience i niezbyt ładnymi nogami... Kólko o ile mnie pamięć nie myli prowadziła Pani Millerowa, katowała nas niemiłosiernie, były stroje ludowe, trudno zapomniec te za duże buty sznurowane w kolorze czerwonym, na skórze, dobrze sie slizgały na parkiecie. No i oczywiście chór prowadzony przez Pana Woźniaka tego ze skrzypcami od muzyki później chór prowadził W Skrzypiński z gitarką. pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 05.12.03, 14:20 Jakieś tańce w strojach ludowych, pod przewodnictwem Millerowej, do muzyki Smetany albo Dworzaka pamiętam.... Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 05.12.03, 14:22 A z rzeczonej KAruzeli mnie dziwnym trafem także utkwiły w pamięci tylko niezgrabne nogi Kunickiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 05.12.03, 14:58 Ja tam pamiętam "kujawiaki" i "oberki" nie to pokolenie. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 13:31 Zdecydowanie pamiętam tylko ten jeden wystep pod Dworzaka czy Smetanę (melodię do dziś pamietam, ćwiczyłyśmy do znudzenia), występowały tylko dziewczyny z mojej klasy, mam foty. A kto pamieta rodzinę Lubaszków? Mieszkali na terenie szkoły "robili" chyba dozorcostwo, a może byli woźnymi... Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 14:28 Pani Lubaszka juz nie żyje kilka lat, natomiast p. Edward na zasłuzonej emeryturze, mieszka jak dawniej w szkole. A pamiętasz "dziadka" Miecznikowskiego z dzwonkiem ogłaszającym przerwę, taki juz wtedy był miły staruszek. :) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 15:45 wawerka_vel_wawerka napisała: > A pamiętasz "dziadka" Miecznikowskiego z dzwonkiem ogłaszającym przerwę Nie pamiętam. Aż taka stara nie jestem ;))) Wydaje mi się, że za moich czasów dzwonek był już elektryczny a ręczny funkcjonował jako zapasowy, gdyby prądu zabrakło. Średnio raz na rok nim dryndano. Albo juz wszystko mi się zatarło... Za to ślizgawki na szkolnym boisku pamiętam. Na nich nauczyłam się jeździć, dostałam wtedy pierwsze figurówki, nie białe ale szare, to był chyba szpan, ten inny kolor (przed tym uczyłam sie na takich przypinanych do butów). Raz strasznie rozkwasiłam na ślizgawce nos, do dziś mam lekko garbaty po tej przypadłości. Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 15:58 No wiesz tak stara jak Wawerka moze nie jesteś, ale... moze być gorzej z pamięcią, to był żart.:) Ślizgawki, oczywiście, że pamiętam,te jazdy za rękę z kolezankami i kolegów, którzy w ramach "zalotów" "podcinali", to byla ślizgawka to były zimy, ech...czasami wieczorem zapominałam o butach i wracałam do domu na łyżwach. Rano natomiast gorączkowo ich szukałam i wtedy okazywało się, że szczęśliwie "nocowały" u Pana Lubaszki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 17:08 wawerka_vel_wawerka napisała: >moze być gorzej z pamięcią, to był żart.:) Ja Ci dam żart, to już kolejny :))))))) Dziurę w płocie od Wisełki pamiętam, w rogu. Nawet Węgielewska nią do szkoły zasuwała, kiedyś się ciut zakleszczyła czy zaczepiła o druty, chi, chi Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 17:19 to nie jset argument, ta dziura to była do końca lat 80-ch, :) a ślizgawki w parku pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 17:27 Pewnie, co parę metrów była taka dwumetrowa, na odcinku od Szreniawskiej/Wisełki do szkoły można sie było parę razy przejechać :) O park jakaś awantura była ostatnio, ktos sobie rościł prawa do tego terenu czy mi sie zdaje? A piłkę kopaną z wikarym pamiętasz? Nawet dziewczyny kopały :))) Chłopcy z klasy w nogę byli dobrzy: niezapomniany Boguś Podolak zainteresował sportem chyba wszystkich. Kiedyś jako piątoklasiści wygrali z siódmą czy ósmą klasą... P.S. Można odnieść wrażenie, ze do tej szkoły to my dwie głównie chodziłyśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 17:31 wrażenie jak wrazenie, może nie czują klimatu, czasami pojawiają się, wiesz najlepiej korzystać z maszyny w pracy, bo to się nie traci czasu i koszty sie "zwracają". To i tak sukces, wiele wątków o szkołach jest martwych. Jestesmy szczęściarami. :) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 17:44 Dla mnie niedoścignionym wzorem jest wątek o SP7 w O. Już XVIII część, a ciągnie się blisko trzy lata. Często tam zaglądam, choć nie piszę - raz zostałam zrugana przez pewną siódemkowiczkę za to że wchodzę na "prywatny" teren. Rozumiem, choć zrobło mi się wtedy przykro bo byłam na etapie intensywnego uczenia sie O. i zależało mi na różnych informacjach. A siódemkowicze są prawdziwą skarbnicą wiedzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 17:49 masz racje niektórzy uzurpują sobie prawo wyłaczności w necie, mnie było bardzo miło jak do naszego watku wpadł Zbyszek z O Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Kto pamięta, jak wyglądała sala gimnastyczna? 06.12.03, 17:58 :))) To jedna z sympatyczniejszych osób - i na forum w O. i w realu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 06.12.03, 18:04 jak będziesz w O :) od Wawerki Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 06.12.03, 18:17 Przekażę :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 09.12.03, 11:00 tylko nie zapomnij! :-))))) Forum powinno byc i jest otwarte dla wszystkich chetnych, to jego sens i idea. Pozdrowka! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 09.12.03, 11:21 Witaj"Obcy z O", pozdrówka "2" :) Odpowiedz Link Zgłoś
cz.wrona Re: może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 10.12.03, 01:57 Mój Tata chodził do Wilgi i jego dwie siostry. Nazwisko- Iwanicki Rocznik: 1953. 1951 i chyba 1950. Z Lipkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 10.12.03, 12:23 Dom z białej cegły obok podobnego domu Jaczewskich :) Odpowiedz Link Zgłoś
cz.wrona Re: może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 12.12.03, 00:25 Tak a skąd wiesz, znasz mojego Tatę? Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 12.12.03, 10:33 Z widzenia (moi rodzice na pewno dobrze znają, też Lipkowska), teraz bym nie poznała, od wielu lat nie mieszkam w Radości. Za to Jaczewskich znałam bardzo dobrze. Choć dziś nie poznałałabym pewnie obydwu dziewczyn. Ale ich ojca tak. Odpowiedz Link Zgłoś
cz.wrona Spotkanie absolwentów? 14.12.03, 14:11 Jedna siostra wyjechała do Francji a druga mieszka z dzieckiem i mezem na Lipkowskiej ale niebAwem podobno mają się wyprowadzić. A MOŻE TAK SPOTKANIE ABSOLWENTÓW ??????????????????????????/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoska Re: Spotkanie absolwentów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.03, 14:59 To chyba tylko z okazji rocznicy szkoły, chyba w tym roku było 65 lecie, albo i nie. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Spotkanie absolwentów? 14.12.03, 18:58 cz.wrona napisała: > Jedna siostra wyjechała do Francji a druga mieszka z dzieckiem i mezem na > Lipkowskiej ale niebAwem podobno mają się wyprowadzić. > To wiem :-) Jola mieszka zdaje się w Tuluzie, jest fizykiem kwantowym. Zawsze miała tęgi rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
mar_ker1 Re: może kiedyś wpadnie do Wawra w realu... 16.11.04, 01:01 może 22? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.12.03, 20:54 Okazuje się,ze nasza poczciwa "buda" wywołuje miłe wspomnienia jako jedyna wawerska szkoła, pojawiały się wątki z innych szkół, ale jakoś bez odzewu, widocznie była najlepsza, a my w niej i obecnie pozdrawiam wawerka:) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.12.03, 21:47 Wawerka, zakładaj drugą część, to Twój wątek :) Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.12.03, 22:03 Co mi tam, niech to będzie "brazyliana" Pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.12.03, 22:07 Ale za długo się otwiera... Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.12.03, 22:14 Andulka, dla Ciebie wszystko,:))) Odpowiedz Link Zgłoś
wawerka_vel_wawerka Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 14.12.03, 22:19 Ta część już zakończona zapraszamy na sagi ciąg dalszy do drugiej częśći, dziekuję za wpisy. Wawerka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
skoczynska1 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 21.02.04, 22:46 Jestem absolwenką z roku 1970 VIIIa .Wychowawczynią była Pani Węgielewska.Ciekawe są takie miłe wspomnienia sprzed ,,,,, lat.Zwłaszcza aby móc powspominać jak to było w podstawówce i co obecnie się dzieje z jej absolwentami? Pozdrawiam wszyskich których znam. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 07:12 Trochę was wywinduje do góry może się wam coś przypomni sklerotykom Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 02.09.04, 10:13 Witam, nasza szkoła jest teraz w rozbudowie od strony połnocnej,powstaną nowe "sale lekcyjne" na potrzeby Gimnazjum. Ech, łza kręci się oku. Ciągle wracaja wspomnienia miłych chwil w tej "budzie" pozdrawiam Wawereka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ububu Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 05.11.04, 15:45 Co sie dzieje? tak mało ludzi chodziło do "140"? czy mają taką słabą pamięć, że się nie dopisują do tego wątku, a szkoda, bo miło sie czytało wszystkie wpisy i wracało w pamięci do tamtych lat. Byłam 1.XI. na cmentarzu w Radości i bacznie się rozglądałam ale nie miałam szczęścia, nikt mnie i ja nikogo nie poznałam z tamtych lat, było by miło spotkać znajomego ze szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 05.11.04, 20:42 Gość portalu: ububu napisał(a): > Byłam 1.XI. na cmentarzu w Radości i bacznie się rozglądałam ale nie miałam > szczęścia, nikt mnie i ja nikogo nie poznałam z tamtych lat, było by miło > spotkać znajomego ze szkoły. Bo my tam już nie mieszkamy i nikt bliski nie zdążył się położyć na radościańskim cmentarzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 05.11.04, 21:04 Witajcie absolwentki, tez byłam, spotkałam... kolegow Syna z rodzicami, niestety to nie te roczniki :))) Ale rozbudowa posuwa sie ,ze ho! ho! pozdrawiam wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.04, 22:45 Witam tak sobie zajrzałam do Was ale nadal nie ma nikogo z mojej klasy od Gąsiorowskiego rocznik 56.Miło mi zastac Anulkę i Wawerkę one są stale na posterunku. Ja z powodu swojego niespodziewanego bezrobocia też podtrzymam ten wątek, a może ktoś wie o pracy dla pedagoga i ekonomisty w jednym. To tak przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! 09.11.04, 23:17 Witaj, teoretycznie nie powinnas miec problemu z praca, Zerkaj, musze pomyslec:) Pozdrawiam Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elżbieta Re: ABSOLWENCI 140 z Wilgi odezwijcie sie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 23:39 Dzieciaki spaliły mi płytę główna w kompie imusiałam trochę zamilknąć. Dzieki Wawerka za miłe słowa otuchy ale teoria rozmija się z praktyką niestety. takie są polskie realia. Moze za mała mam siłę przebicia, albo za dużo na liczniku, a może ta koszula jest dalsza ciału czort wie. Narazie dałam ogłoszenie w linii otwockiej 0 zainteresowania. Ręce opadają a w Wyborczej to już mi szkoda kasy od 3 m-cy bez skutku.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś