Dodaj do ulubionych

koniec Pastisa!

06.06.07, 15:34
zamiast knajpki prowansalskiej mamy teraz wloska. Ciekawe. Trzeba sie wybrac
i sprawdzic. Mam nadzieje, ze ceny i asortyment beda ciekawsze od poprzednika.
Obserwuj wątek
    • chiara76 Re: koniec Pastisa! 06.06.07, 16:03
      tak mi się ostatnio wydawało, że koniec, ale nie podeszłam bliżej zerknąć co się
      dzieje.
      Nie dziwię się, że koniec tak nawiasem mówiąc...
      a włoska, hmm, brzmi interesującowink
      • malgoszac Re: koniec Pastisa! 06.06.07, 17:03
        a to na pewno inny wlasciciel?
        Pastis byl niby prowansalski ale tak na prawde to duzo wloskich dan tez
        mieli...moze to tylko zmiana nazwy?
        • paulina.galli Re: koniec Pastisa! 06.06.07, 17:18
          a niech znikaja w ...cholere smile
          jak sobie przypomne te "urocza" obsluge to...smile*
          mam nadzieje ze nowa knajpka = nowy wlasciciel = nowy personel smile

* tylko sobioe mysle ze po ew. spotkaniu forumowym w tym miejscu nie bedzie
          juz o czym opowiadac w kwesti obslugi smilesmilesmile
    • jan-w Re: koniec Pastisa! 06.06.07, 19:08
      Powtórzę to co poprzednicy. Oby sie nie okazało, że tylko "profil" się zmienił.
    • mierzejka Re: koniec Pastisa! 06.06.07, 19:28
      ja w kwietniu wyprawiałam chrzciny w Pastisie i byłam baardzo zadowolona, ale
      głwonie obsługiwala nas pania manager a nie niemiły kelner. Szkoda ze
      rezygnują, ale w tygodniu klientów było tam na lekarstwo, widac finansowo nie
      dali rady.
    • rubeus Re: koniec Pastisa! 06.06.07, 19:57
      co do wybrania się i sprawdzenia, nie widzę przeszkód...
      może po 15-tym ?
    • chiara76 zrobiliśmy dziś pierwsze rozeznanie... 08.06.07, 22:42
      i wiemy, że jest nowy właściciel, co rokuje dobrze.
      Poza tym, bardzo sympatycznie rozmawiało nam się z panią, która tam pracuje.
      Karta dań sympatycznie wygląda. Nie mają jeszcze koncesji na alkohol.
      Jest też pizza. Makarony, co mnie ucieszyło, mają wykonywać na miejscu.
      Tyle się na razie wywiedziałamwink
      • malgoszac Re: zrobiliśmy dziś pierwsze rozeznanie... 09.06.07, 15:14
        chiara76 napisała:

> i wiemy, że jest nowy właściciel, co rokuje dobrze.
        > Poza tym, bardzo sympatycznie rozmawiało nam się z panią, która tam pracuje.
        > Karta dań sympatycznie wygląda. Nie mają jeszcze koncesji na alkohol.
        > Jest też pizza. Makarony, co mnie ucieszyło, mają wykonywać na miejscu.
        > Tyle się na razie wywiedziałamwink

o!
        i to jest dobra wiadomoscsmile
        (co prawda z alkoholem moze byc ciezko, bo znajc wspolnote w tym bloku -
        podjecie decyzji potrwa z rok...)
        • chiara76 Re: zrobiliśmy dziś pierwsze rozeznanie... 09.06.07, 15:31
          malgoszac napisała:

> chiara76 napisała:
          >
          > > i wiemy, że jest nowy właściciel, co rokuje dobrze.
          > > Poza tym, bardzo sympatycznie rozmawiało nam się z panią, która tam pracu
          > je.
          > > Karta dań sympatycznie wygląda. Nie mają jeszcze koncesji na alkohol.
          > > Jest też pizza. Makarony, co mnie ucieszyło, mają wykonywać na miejscu.
          > > Tyle się na razie wywiedziałamwink
          >
          > o!
          > i to jest dobra wiadomoscsmile
          > (co prawda z alkoholem moze byc ciezko, bo znajc wspolnote w tym bloku -
          > podjecie decyzji potrwa z rok...)

Pani nam właśnie powiedziała, że brakuje im kilku podpisów (nawet się nas
          spytała, czy my może z tego bloku). Nie wiem, czemu to wymaga podpisu
          mieszkańców, no, ale nie znam się na tych szczegółach.
    • chiara76 Re: koniec Pastisa! 10.06.07, 18:59
      najlepsze w tym wszystkim jest to, że ciągle nie potrafię spamiętać nowej nazwy
      knajpki.
      Za to jedzenie bardzo dobrewink Postanowiliśmy jednak sprawdzić dzisiaj osobiście
      i było warto.
      Mam cichą nadzieję, że restauracja się utrzyma, jako, że jestem miłośniczką
      włoskiego jedzenia.
      • lezka_z_posen Re: koniec Pastisa! 10.06.07, 20:25
        knajpa nazywa sie sapori d'italia.obstawiam,ze sie nie utrzymawink
        • chiara76 Re: koniec Pastisa! 10.06.07, 20:30
          lezka_z_posen napisała:

> knajpa nazywa sie sapori d'italia.obstawiam,ze sie nie utrzymawink

weź nie kracz lezka, bo wyjątkowo mi smakowało jedzenie a i obsługa była
          sympatyczna...
          mam nadzieję, że jednak nie będzie tak źle. Dzięki za podrzucenie nazwy.
          • malgoszac internetowa znizka 18.06.07, 19:44
            szukalam ich strony i wpadlam na 20% znizke, a ze i tak mialam sie z mezem w
            weekend tam wybrac - to wykorzystamsmile

www.naursynowie.pl/gastronomia/otwarcie_nowej_restauracji__sapori_d_italia

• chiara76 Re: internetowa znizka 18.06.07, 20:07
              to życzę przyjemnych kulinarnych doznańsmilesmacznego!
              • magdulka2 Re: internetowa znizka 22.06.07, 09:31
                A więc byłam - sprawdziłam. Miła obsługa - sami z siebie dali zniżkę 10%.
                Jedzenie pycha. Zarówno makarony, jak i desery. Polecam owoce morza - super
                świeże. Jeszcze tylko brak wina do pełni szcześcia. Także korzystajmy, by
                przetrwała i było gdzie wychodzić na dobre jedzenie.
                • sapori Re: internetowa znizka 23.06.07, 19:44
                  Witam,

To prawda, że zmienił się właściciel, a ta sympatyczna Pani o której ktoś
                  wspominał to moja żona.
                  Już wkrótce będziecie mogli połączyć nasze dania z lampką włoskiego wina.

Pozdrawiam
                  Adamo
                  • malgoszac bylam - znizki nie dostalam 24.06.07, 00:32
                    bylam, sprobowalam, slono zaplacilam. O znizke sie nie upominalam, ale
                    oczekiwalam, ze ja dostane (tak chcialam sprawdzic, czy obowiazuje wszystkich,
                    jak ktos pisal powyzej - odpowiedz znacie)
                    ogolne wrazenia dosc dobre, jedzenie smaczne, choc porcje (jak na wloska
                    kuchnie) niewielkie
                    • sapori Re: bylam - znizki nie dostalam 24.06.07, 09:46
                      Promocja z rabatem 20% obowiązuje na hasło, które można znaleźć na
                      www.naursynowie.pl. Więc nie rozumiem drogiej Pani... dlaczego tego hasła nie
                      podała.
                      www.naursynowie.pl/gastronomia/otwarcie_nowej_restauracji__sapori_d_italia
                      • paulina.galli Re: bylam - znizki nie dostalam 24.06.07, 12:29
                        Ha! to ja sie wybiore smile
                        Bojcie sie!smile - bo maruda jestem w dwoch tematach (fryzjer i jedzenie/obsluga)
                        i potem jeszcze napisze na forum co i jak smile
                        Ale jak jest ok - to tez pisze (patrz : fryzjersmile)

A tak serio - to kuchnie wloska uwielbiam (chyba sie tez troszke na niej znam)
                        i na pewno sie zjawie ale dopiero wtedy jak bedzie mozna zamowic do jedzenia
                        wino smile
                        Kolacja (zwłaszcza włoska wink) bez kieliszka wina to dla mnie cos nie do
                        przeskoczenia smilesmilesmile [ chyba ze stosujecie u siebie myk typu "bring your own
                        bottle" ?smile ]
                      • jan-w A ja dostałem zniżkę! 24.06.07, 16:15
                        Musiałem wyrecytować hasło (mimo że powiedziałem, że znam wink ) i zniżkę
                        dostałem. Byłem z całą rodziną, jedliśmy różne potrawy, wszystko naprawdę bardzo
                        dobre. Podają czekadełko, w którym są nieznane mi duże, jasnozielone oliwki,
                        bardzo smaczne, zupełnie inne niż zwykłe. Napewno warto tam pójść. Pyszne są
                        zwłaszcza roladki z kurczaka, nadziewane suszonymi pomidorami i mozarellą. A na
                        deser Pana cotta, albo tiramisu.
                      • malgoszac Re: bylam - znizki nie dostalam 25.06.07, 09:49

> Promocja z rabatem 20% obowiązuje na hasło, które można znaleźć na
                        > www.naursynowie.pl. Więc nie rozumiem drogiej Pani... dlaczego tego hasła nie
                        > podała.

Chcialam sprawdzic, czy znizki obowiazuja wszystkich - wczesniej magdulka2
                        pisala, ze miala 10% rabatu bez podawania hasla. O znizke 20% z pewnoscia sie
                        upomne nastepnym razem - tymczasem z braku tych 30zl bardzo nie zbiednieje.
                        pozdrawiam
                        • jan-w Re: bylam - znizki nie dostalam 25.06.07, 11:18
                          Wcześniej, rzeczywiście było 10%.
                        • biljana i ja tam byłam dobre winko piłam:) 26.06.07, 10:28
                          Knajpka strasznie miła, przesympatyczni włascicielesmile Winem zostalysmy
                          poczestowane od razu i pan dbal, zeby kieliszki nie byly dlugo pustesmile
                          Jedzenie bardzo mi smakowalo. Jadlam salatke z rukoli z czerwonym melonem,
                          awokado i parmezanem oraz opiekane kalmary w sosie pomaranczowym. Poloecam, ale
                          porcja sałatki moglaby byc wiekszasmile Dla mnie zazwyczaj salatka to
                          pelnowartosciowe danie, a tu raczej mala przystawka.
                          Poza tym pilam pyszna caffe frappe z ogromna iloscia lodow waniliowych.
                          Rachunek byl znosny. O znizke sie jakos nie dopytywalamsmile))
                          Generalnie - zycze im powodzenia i mam nadzieje, ze na dluzej zagoszcza w
                          pejzażu kabackich knajpek. Ja w kazdym razie bede tam zagladacsmile
                          • sapori Re: i ja tam byłam dobre winko piłam:) 28.06.07, 13:13
                            Bardzo nas cieszy Pani opinia smile) i mamy nadzieję, że następnym razem również
                            będzie Pani zadowolona z wizyty w Sapori d'italia. Sałatka z rucoli od dziś jest
                            o połowę większa.

Pozdrawiam
                            Adamo

p.s. Zapraszam dziś wieczorem na świeże małże
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka