segin 20.01.10, 20:27 Witam. Czy ktoś z Was zajmuje się lub cokolwiek wie o astrolottologii? Czy to faktycznie działa czy raczej takie naciągane to to? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
acrux_79 Re: Astrolottologia 20.01.10, 20:46 . Nazwa jest fantastyczną hybrydą: "astro" - gwiazdy "lotto" - lotto "logia" - nauka Czyli nauka o gwiazdach wpływających na wyniki losowań . Trzeba by było ustalić wpływ oddziaływania planet na "pojawienie się wylosowanej piłeczki w określonej sekundzie, pod określonym kątem, w określonym miejscu". Konia z rzędem temu, kto tak uczyni... Gdyby istniała jednak odpowiednia czarodziejska receptura, to ... wszelkie losowania pozbawione by były sensu, nieprawdaż ? Jakiś związek z hazardem ma Jowisz, ale ja bym tego nie redukował do stwierdzania, że tylko mocni jowiszowcy albo na tranzycie Jowisza wygrywają. Ja grałem np i co... nic... Być może u podłoża Jowisza i szczęścia leży mechanizm psychologiczny tkwiący w tym, że typ jowiszowy często redukuje część niepowodzeń, albo z optymizmem spogląda na świat, przez co wydaje mu się, że więcej wygrywa lub zdobywa. Nie mówiąc o tym, że jest predysponowany do tego, by nieco więcej wiedzieć, nieco więcej widzieć, przez co rzadziej będą mu się zdarzały głupie posunięcia ( nie mówimy oczywiście o jaskrawym Jowiszu, który z hojności będzie popełniał niepotrzebne wydatki ) Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link
mmoni Re: Astrolottologia 22.01.10, 00:31 Ja kiedyś znalazłam coś takiego www.luckydays.tv/report.html Wygenerowałam sobie raport na próbę i grałam we wskazane lucky days, niestety bez rezultatu więc niespecjalnie mnie to zachęciło do kupna dalszych. Z grubsza rzecz biorąc idea jest taka, że "szczęśliwy dzień" jest w dzień po zakończeniu ciężkiego tranzytu. Odpowiedz Link
aarvedui Re: Astrolottologia 20.01.10, 20:46 a gdzie się z tym spotkałeś? prasa? książka? kto to napisał? a może to jakaś usługa ? w prasie kobiecej były już horoskopy z run, kart, fusów i bierek, więc fantazja redaktorek mnie już nigdy nie zadziwi... Odpowiedz Link
nuvvo Re: Astrolottologia 21.01.10, 18:30 ciekawa lekturka. gdzie ty to leonesso znalazlas? Odpowiedz Link
paulia Re: Astrolottologia 22.01.10, 11:07 >horoskopy z run, kart, fusów i bierek Wiesz, w niektorych krajach wrozki wroza z fusow z kawy z duza dokladnoscia . Sam bys sie zdziwil Ja bylam w szoku 8-) Odpowiedz Link
aarvedui Re: Astrolottologia 22.01.10, 13:40 ale horoskop to nie wróżba, przynajmniej nie w takim sensie jaki uzywaja to popmagazyny Odpowiedz Link
anahella Re: Astrolottologia 25.01.10, 17:17 Bo tak naprawdę wróżyć można ze wszystkiego. Nie wiem czy tarot jest "lepszy" od kart klasycznych, a fusy od rzutu monetą. Wydaje mi się, że są bardziej lub mniej skuteczne wróżki, niezależnie od ich metod. Odpowiedz Link
anahella Re: Astrolottologia 22.01.10, 17:09 aarvedui napisał: > w prasie kobiecej były już horoskopy z run, kart, fusów i bierek, więc fantazja > redaktorek mnie już nigdy nie zadziwi... Wróżenie z bierek? Fantastyczna historia! Lecę po bierki Odpowiedz Link
anahella Re: Astrolottologia 22.01.10, 17:13 Kiedyś Miłka na swoich zajęciach pokazywała horoskop pani, która wygrała na automatach dużą sumę pieniędzy. Ta osoba to chyba była astrolog. Jeśli się Miłka tu pojawi to może coś napisze. Ja tylko pamiętam, że horoskop wygranej aktywizował cały horoskop grającej. Tamta pani grała przez jakiś czas i dopiero po jakimś czasie grania padły nagrody, o ile mnie pamięć nie myli - wygrane były dwie. Odpowiedz Link
mii.krogulska Re: Astrolottologia 30.01.10, 22:35 Witam, tak, robiliśmy ten horoskop na zajęciach o elekcjach, to była niesamowita konstrukcja. Elekcja na wygraną musi mieć podparte te planety, które są ważne dla domu II, V i XI osoby. Najważniejszy jest władca V. Ja mam prawie napisany artykuł na ten temat, ale na dysku z innego kompa, który leży i kwiczy podniosę i dokończę. Ania mnie zmotywowała! Może coś wygram przy okazji Pozdrawiam serdecznie, Mii Odpowiedz Link
segin Re: Astrolottologia 22.01.10, 16:56 Słyszałam tylko, że się stawia horoskop na moment i miejsce losowania określając, które planety są w nim silne czy w dobrych aspektach. Każdej planecie jest wszakże przypisana jakaś cyfra. Kiedyś widziałam na jakiejś anglojęzycznej stronie analizę dwóch takich horoskopów. Nikt z Was nie ma w tym doświadczenia? Zdaje się, że w Polsce to jeszcze nieznana dziedzina astrologii... Odpowiedz Link
aarvedui Re: Astrolottologia 22.01.10, 18:37 1...2..3...4..34..45..46.. ? planety powiadasz? chyba "dziedzina" to zbyt wiele powiedziane o tym wynalazku. astroekonomia, astrologia ekonomiczna-gospodarcza to może być dziedzina, zajmuje się nią wystarczająco wielu astrologów i płodzą jakieś w miarę efektywne analizy i strategie. astrolotto kojarzy mi się dość niepoważnie Odpowiedz Link
segin Re: Astrolottologia 23.01.10, 19:29 Ale to jest jak najbardziej poważna dziedzina astrologii na zachodzie. Znalazłam nawet grupę dyskusyjną o tym ---> groups.yahoo.com/group/astrolottology/ www.astrologer.com/aanet/pub/transit/sep2004/libralottery.htm Odpowiedz Link
jerry.uk są spójne wnioski z horoskopów wygranych w Lotto 25.01.10, 17:04 napisałem kiedyś na ten temat pracę. ale nie o tym chciałem mówić. Ciekawe, że jeszcze niedawno astrologia finansowa była uznawana za niepoważną ale to się zmieniło. Wkrótce o prognozowaniu dnia wygranej w Lotto będziemy mówić serio. Przesuwa się po prostu nasza granica tego, co traktujemy za "poważne". pozdrawiam Odpowiedz Link
anahella Re: są spójne wnioski z horoskopów wygranych w Lo 25.01.10, 17:10 jerry.uk napisał: > napisałem kiedyś na ten temat pracę. ale nie o tym chciałem mówić. ale zarówno autor wątku jak i jego czytelnicy chcieliby o tym przeczytać Odpowiedz Link
aarvedui Re: są spójne wnioski z horoskopów wygranych w Lo 25.01.10, 18:06 anahella napisała: > jerry.uk napisał: > > > napisałem kiedyś na ten temat pracę. ale nie o tym chciałem mówić. > > ale zarówno autor wątku jak i jego czytelnicy chcieliby o tym przeczytać jeśli to faktycznie "praca" (domyślnie - naukowa) to nie wiem czy jerry chciałby się nią dzielić poza swoim portalem. Odpowiedz Link
am98 Re: Astrolottologia 25.01.10, 22:39 Jest taki człowiek,zauważyłam - o nicku: Darlut, który pisał/pisze na różnych polskich forach astrologicznych i stronach poświęconych astrologii - o astrologii i grach. Nie wiem, czy o to dokładnie chodzi? Odpowiedz Link
darlut1 Re: Astrolottologia 30.01.10, 18:42 Odsyłam do: www.astrolabium.pl/forum/6-hyde-park/5176-astrokartografia Na stronie www.astrocafe.pl analizowałem horoskop gościa który wygrał 27 mln $.Strona jest w przebudowie i zdaje się temat został skasowany. Mam obecnie utrudniony dostęp do internetu i nie mogę tematu rozszerzyć Odpowiedz Link
darlut1 Re: Astrolottologia 26.02.10, 17:10 Tutaj jest reaktywacja tematu: www.astrolabium.pl/forum/6-hyde-park/6601-astro-lotto *** Kto wygra większą sumę dzięki zawartym sugestiom stawia mi pivo Odpowiedz Link
black_halo Re: Astrolottologia 26.02.10, 17:27 Nie jestem pewna jak to dziala ale 1 lutego Wenus tworzyla mi sekstyl do Jowisza. Kupilam los i co? Do kieszeni wpadlo mi 230 euro Odpowiedz Link