Dodaj do ulubionych

Trygon Saturn - Słońce

12.11.10, 07:13
Witam, przechodzę przez ten tranzyt od niedawna i jeszcze do wczoraj zastanawiałam się jaki może on mieć wpływ dopóki go nie doświadczyłam. Otóż szukałam ostatnio od dłuższego czasu pracy ale niestety nadmiar zajęć związanych ze studiami sprawił, że kompletnie nie miałam na to czasu mimo iż narzekałam na dosyć dotkliwy brak funduszy. Wyobraźcie sobie, że właśnie wczoraj tak się stało, że mój poprzedni pracodawca przypomniał sobie o mnie , postanowił do mnie zadzwonić i praca sama przyszła do mnie big_grin Dodam, że Saturn tranzytuje mój drugi dom. Tak, tranzyty saturna mogą być pozytywne tongue_out
Obserwuj wątek
    • basiawisz5 Re: Trygon Saturn - Słońce 12.11.10, 09:09
      A jak masz aspektowanego Saturna w natalnym i w jakim jest położeniu? pozdrawiam . Barbara
      • heart_attack2 Re: Trygon Saturn - Słońce 15.11.10, 01:00
        uuu ja ogólnie uważam się za tak zwanego saturnika bo jego wpływ odczuwam jako bardzo silny urodzeniowo położony jest w 4 domu w Koziorożcu, a aspekty są następujące:
        koniunkcja z Księżycem (4 dom Koziorożec)
        koniunkcja z Uranem (4 dom Strzelec)
        opozycja do merkurego (10 dom Bliźnięta)
        opozycja do wenus (10 dom Bliźnięta)
        kwinkus do MC (Bliźnięta)
    • jasmina.0 Re: Trygon Saturn - Słońce 12.11.10, 12:50
      heart_attack2 napisała:

Dodam, że Saturn tranzytuje mój drugi dom. Tak,> tranzyty saturna mogą być pozytywne tongue_out

A czy ten wpis mógłby się znależć w moim wątku - " Wrażenia z tranzytu Saturna przez 2 dom" - pociągnęlibysmy ten temat jednowatkowo - bo jak widzę saturn w drugim domu nie przejawia się tak bardzo źle.
      A ten drugi dom masz w jakim znaku i kto jest jego władcą. czy władca 2 domu jest u Ciebie powiązany jakoś z Wenus np. A jesli nie to z czym?
      Pozdrówka.
      • heart_attack2 Re: Trygon Saturn - Słońce 15.11.10, 01:11
        hehe przyznam, że byłam tak podekscytowana, że nie zauważyłam posta w podobnym temacie tongue_out
        Tak się składa że drugi dom mam w znaku Wagi czyli faktycznie władcą jest Wenus (10 dom) ale jest pusty, natomiast tranzytowane Słońce jest w domu dziesiątym w Bliźniętach. Co do Wenus to ma ona aspekty z:
        Merkurym- koniunkcja (10 dom)
        Saturnem - opozycja (4 dom)
        Uranem - opozycja (4 dom)

• aarvedui Re: Trygon Saturn - Słońce 12.11.10, 16:28
      heart_attack2 napisała:

Wyobraźcie sobie, że właśnie wczoraj tak się stało, że mój
      > poprzedni pracodawca przypomniał sobie o mnie , postanowił do mnie zadzwonić i
      > praca sama przyszła do mnie big_grin Dodam, że Saturn tranzytuje mój drugi dom. Tak,
      > tranzyty saturna mogą być pozytywne tongue_out

Saturn ogólnie "utrwala", i usztywnia, w przypadku trygonu zakładam, że pracodawca miał już o Tobie dobrą opinię, dlatego sięgnął po sprawdzoną pracownicę - Ciebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka