Dodaj do ulubionych

Chcecie jakies dossier?

28.04.04, 22:57
Taki watek, gdzie mozemy cos o sobie napisac (jezeli tylko ktos chce, bo nie
bedzie to przymus). Tylko nie smiejcie sie za glosno z mojego pomyslu -
Saturn na Sloncu realizuje sie na rozne sposoby:>

Mysllam o czyms takim, bo warto czasem napisac kto w jakim miescie mieszka,
chocby po to, zeby czasem sie spotkac. A nuz okaze sie ze jest sporo osob z
tej samej miejscowosci. Duzo tu Warsiafki, a i Slask widze rosnie w sile.
Poza tym nowe osoby beda mogly dac znac ze sa.
Obserwuj wątek
    • pani.jazz Niech będzie dossier :) 29.04.04, 12:17
      Pomysl dobry, nie usprawiedliwiaj sie Saturnem na Sloncu wink).
      Skoro juz spotkalismy sie na tym forum i mamy ze soba cos wspolnego, to milo
      byloby spotkac sie w wiekszym gronie, poznac i po prostu pogadac.
      Sprobuje osmielic do pisania nie kwapiaca sie cos reszte uczestnikow forum i
      powiem cos pierwsza.

Pod nickiem pani.jazz znaja mnie tu i tam w inetrnecie, ale naprawde nazywam
      sie Klara.
      Skoro jestesmy astrologami, to... urodzona 25. 06. 1985 o godzinie 11:25 rano w
      Warszawie. Obecnie mieszkam na warszawskim Ursynowie z mama i dwoma kotami.

Ezoteryka interesowalam sie od dziecka, ale stosunkowo niedawno zaczelam
      zajmowac sie nia na powaznie. Pierwsze były karty, jako najlatwiej dostepne
      (ale do Tarota jeszcze sie nie dotykalam), potem chiromancja, wicca, a teraz
      staram sie ogarnac astrologie.

Jako, ze w moim radixie przewazaja znaki ziemskie i wodne, nie wyobrazam sobie
      zycia bez bliskosci Natury, uwielbiam chodzic po gorach i miec jakikolwiek
      kontakt z woda (nie ma to jak polezec w wannie godzinke albo dwie...)

Pasjonuje mnie pisanie (proza, czasem poezja), rysowanie i ogolnie rzecz biorac
      niemal kazda forma tworczej ekspresji. Fascynuje sie sztuka, jesli mozna to w
      tak nieladnym skrocie ujac.

Nie pamietam, kiedy ostatnio nie sluchalam muzyki, a slucham przede wszystkim
      starego dobrego rocka, jazzu i czasem siegam po metal, ktorym upajalam sie
      jeszcze dobre pare lat temu bezprzytomnie.

Nie lubie swojej tendencji do rospisywania sie o sobie zbyt szeroko w
      miejscach, w ktorych wypadaloby podac jedynie kilka istotniejszych informacji,
      ale jednoczesnie nie umiem sie zmusic do przyjecia formy
      "Imię: Hermenegilda
      Nazwisko: Kociubinska" itd..
      Tak czy inaczej, dosc juz tej balamutnej pisaniny. Gdyby ktos chcial nawiazac
      ze mna kontakt, zapraszam na gg: 1164199 lub na maila: pani.jazz@gazeta.pl

Pozdrawiam
      pani.jazz
      • mrgodot Re: Niech będzie dossier :) 03.05.04, 21:34
        Wodnik z Asc w Lwie i Księżycem w Rybach. Lat 33. Aktualne miejsce
        zamieszkania - Warszawa (od 9 lat). Tłumaczka j. angielskiego. Uwielbiam poezję
        (np. Rilkego i Leśmiana) oraz literaturę - Nietzsche, Dostojewski, Camus,
        Beckett. Astrologia mnie pociąga i odpycha cyklicznie od lat 15. Czasem bywam
        tak zajęta, że nie daję znaku życia. Ale bardzo lubię to forum i pozdrawiam
        wszystkich.
    • anahella No to i ja:) 02.05.04, 02:07
      Na wstepie nie myslalam zebysmy podawali tu swoje daty, bo forum jest otwarte i
      kazdy moze to czytac.

Mam na imie Anka, jestem z pokolenia koniunkcji Uran/Pluton, Saturn w Baranie,
      Jowisz w Lwie (to jakby ktos chcial wiedziec ile mam lat). Solarny Rak,
      ascendentalana Waga. Mieszkam od urodzenia w Warszawie, lubie spotkania
      forumowe na Polach Mokotowskichsmile
      • aarvedui Stolyca Alchemiji 03.05.04, 20:40
        ...Kraków...smile
        Me imię piękne i słowiańskie Radosław.
        chwilowo Kraków(chwila trwa już parę lat,ale ciągle mam wrażenie,ze nagle się
        skończy...choć się nie kończysmile)
        solarny Łucznik(i nie tylko zresztą solarny)
        datowny na koniunkcję saturna z plutonem w wadze.
        ciągle coś robię,a są to rozmaite rzeczy.
        zainteresowania
        rozmaite:muzyka,podróże,średniowiecze,szermierka,architektura,sztuka,wszystkie-
        strzelcowate-dziedziny czyli religie,wierzenia,wszelaka zresztą wiedza(im
        więcej tym lepiej),prawo,kulinaria,zwierzęta,polityka,organizacje
        pozarządowe,działalność społeczna,psychologia,socjologia.wszelaka wiedza
        pozwalająca uchwycić holistyczny wymiar zdarzeń....uff..ostatnio pisanie na
        forach(odrabiam zaległości) smile
        • potrek Re: Stolyca Alchemiji 03.05.04, 21:22
          Mam na imie Piotr urodziłem się w Łodzi i tam mieszkam. Jestem fryzjerem .
          Urodziłem się w 1963 roku . Ezoterykom interesuje się od 1990 roku. Sama do
          mnie przyszła. Lubie studiować różne religie, mity. Astrologia mnie pochłoneła
          razem z butami 8lat temu. Lubie suchać muzyki od klasyki jazz rock 70-80.
          Maluje,rysuje,rzeżbie. Robie stylizacje do pism kobiecych. Robie także mase
          błędów otograficznych.Jak ktoś chciałby wiedziec więcej www.piotralexander.com
          Pozdrawiam. Jak ktoś by chciał napisać potrek@wp.pl
    • dori7 chcemy, chcemy :) 04.05.04, 03:46
      Na imie mam dorota,nikt tak do mnie nie mowi, odzwyczailam sie i reaguje tylko
      na dori-dorotka-dorocinska tongue_out Mieszkam pod Wawa i tez lubie spotkania na Polach
      Mokotowskich (ciekawe, czy przetrwaly kwietniowy najazd, trzeba bedzie niedlugo
      sprawdzic...). Na forum sie czasami rozbijam jak pijany zajac, ale na zywo
      jestem potulny stwor i grzecznie slucham, jak starsi i doswiadczensi
      dyskutuja tongue_out Slonce mam w Lwie, Ksiezyc w Rybach, Asc. w Wodniku, a cala reszta
      jeszcze gdzie indziej. O, i bardzo lubie to forum smile)
      • dora76 i ja sie przedstawie... 04.05.04, 10:58
        Ja rowniez mam na imie Dorota, ale podobnie jak na Dori nikt na mnie tak nie
        mowi... reaguje tylko na Dora...

Nie udzielam sie na tym forum (moja wiedza na temat astrologii jest jeszcze
        zbyt mala), ale z zapalem je cztam i jestem pelna uznania dla wiedzy jaka
        wiekszosc forumowiczow posiada (a rowniez poczucie humoru nie jest obce temu
        forumsmile )

Urodzilam sie w Zielonej Gorze(09.06.1976 - asc. Rak) ale jakos tak sie sklada
        od paru dobrych lat, ze stale zmieniam miejsce zamieszkania... bardzo zaluje,
        ze nie znalam tego forum jak mieszkalam w Warszawie (moze bym sie zalapala na
        jakies wasze spotkanie na Polach Mokotowskich)sad
        A obecnie mieszkam w Danii skad wszystkich forumowiczow serdecznie pozdrawiamsmile
        • ashanti5 Re: i ja sie przedstawie... 04.05.04, 12:59
          Mimo ze bardzo dlugo nie pisałam na forum, postanowilam sie wychylic i nieco
          sie przypomniec, a dla niektorych sie przedstawic.
          Jestem solarnych koziorozce, ascendentalna Waga (ur. 16.01.1978). Pochodze z
          Podlasia, ale mieszkam w Warszawie (mam nadzieje, ze juz niedlugo).
          Astrologia zaintersowala mnie Anahella, w momencie stworzenia tego forum, ale
          niestety sie szybko zniechecilam , bo z powodu natloku obowiazkow nie jestem w
          stanie przyswajac skomplikowanej wiedzy astrologicznej. Niemniej jednak czytam
          forum dosc regularnie i chetnie uczestnicze w mokotowskich spotkaniach.
          Pracuje glownie dla sektora pozarzadowego i rowniez dla prasy. Jestem
          zafiksowana na punkcie wudu i innych religii afro-kariabskich i afro-
          latynoamerykanskich. Ponadto uwielbiam tanczyc flamenco i marze o przeprowadzce
          do hiszpanii.
          • mmk7 I ja też :) 04.05.04, 17:32
            Mam na imię Magda, mieszkam i pracuję w Olsztynie, studiuję zaocznie w
            Warszawie. Z wykształcenia anglistka, na razie z licencjatem, ale na drodze do
            magisterium. Na forum najczęściej bywam jako tzw. czytacz, choć gdy coś mnie
            napadnie, potrafię zadać 5 pytań za jednym podejściem winkAstrologią
            zainteresowałam się kilka lat temu, ale do niedawna zajmowałam się nią bardzo
            niesystematycznie, dopiero kilka miesięcy temu bardziej na poważnie. Data ur.
            03.07.1979, z ascendentem natomiast mam dylemat (o którym piszę w innym wątku).
      • mrgodot Re: do Dori 06.05.04, 22:07
        dori7 napisała:

tongue_out Slonce mam w Lwie, Ksiezyc w Rybach, Asc. w Wodniku, a cala reszta
        > jeszcze gdzie indziej. O, i bardzo lubie to forum smile)
        To ciekawe, bo ja trochę na odwrót - Słońce w Wodniku, Asc w Lwie a Księżyc w
        Rybach. Reszta również gdzie indziej.
        Pozdrawiam gorąco!
        • dori7 Re: do Dori 07.05.04, 10:59
          Tez zwrocilam na to uwage smile) Jeszcze sie pewnie okaze, ze sie i stopnie
          zgadzaja smile)
    • tuathal Re: Chcecie jakies dossier? 04.05.04, 18:07
      Urodziłem się 19 stycznia (Słońce w koziorożcu, Księżyc w lwie, AS w wadze).
      Mieszkam w Olsztynie. Astrologią interesuję się od 2 lat. Moim szczególnym
      zainteresowaniem są jej najmniej znane dziedziny tj. astrokartografia,
      astrometeorologia, .. itp.
      • ashanti5 Tua, łączy nas słońce i AS :) 05.05.04, 09:26
        • tuathal Re: Tua, łączy nas słońce i AS :) 05.05.04, 14:49
          I jeszcze ścisła koniunkcja mojego Saturna z twoim Uranem w 2 domu. Co o niej
          myślisz??
          • ashanti5 Re: Tua, łączy nas słońce i AS :) 05.05.04, 15:21
            Tua, ja tu czasmi zaglądam i TYLKO CZYTAM. Do interpretacji jeszcze mi daleko,
            ale sprawdzę to...
            moze jakaś podpowiedź wink
    • mucha102 Mucha 05.05.04, 15:19
      Witam. Jestem Bliźniakiem z silnie zaznaczonymi znakami ziemnymi.
      Mam słabość do sztuki i literatury - im bardziej zaplątanej, tym lepiej.
      Na "łamach" wink www.astrolabium.pl prowadzę dział literacki, gdzie umieszczam
      wytropione przejawy wpływu astrologii na sztukę.
      W wolnych chwilach poznaję (bo jeszcze do zgłębiania daleko) astrologię.
      Miasto - trójmiasto, praca - finanse.
      pozdrawiam smile
      • dori7 Re: Mucha 09.05.04, 00:15
        A konkretnie skad z Trojmiasta jestes? Mam rodzinke w Sopocie na Wladzia IV i w
        Gdyni na Karwinach smile)
        • mucha102 Re: Mucha 09.05.04, 10:36
          Z Gdańska.
          Jak będziesz u rodzinki, to daj znać na mailawink
          Pzd!
    • szemajmi to i ja się wpiszę. 05.05.04, 15:49
      Mieszkam w W-wie i mam 19 lat. Astrologia wciągnęła mnie jakiś rok temu i mniej
      więcej od ok. roku jestem na tym forum. Aspekty w moim horoskopie sprawiają, że
      już nie raz byłam wzięta za kłamcę. To przykre, bo naprawdę jestem daleka od
      oszukiwania kogokolwiek. Inna rzecz to to, że życie od najmłodszych lat układa
      mi się w sposób niezwykle zagmatwany i po prostu wiele spraw muszę przed ludźmi
      utrzymywać w tajemnicy. Mam skłonność do wplątywania się w różne neptuniczne
      sytuacje - to chyba mój neptun przy desc. w opozycji do stellium planet 12
      domowych. Taki już mój los wink
      Tak poza tym - uczę się, interesuje mnie prawo oraz wszystko co związane z
      więziennictwem i resocjalizacją. (znów 12 dom)
      Pozdrawiam
      Szemajmi
      -ur.16.06
      • devine A teraz troszkę o mnie;-))) 20.05.04, 10:24
        Witam
        Na poczatku, chciaŁam raz jeszcze baaaaardzo podziękować, za wpisy w moim wątku
        u-rodzi-nowymwink)) (4.05.1980 Piła, godz.22.35). A teraz o mnie, astrologią,
        wróżbiarstwem, interesuję sie od mniej więcej roku. Choć nie robię tego
        profesjionalnie... Wciągnęła mnie moja Ciotka, która jest zawodową Wróżką (choć
        Ona nie lubi tego określenia), jest Jasnowidzem, pomaga rozmitym ludziom, to
        Ona dosłownie (właśnie rok temu) uratowała mi zycie, bo byłam kompletnie
        załamana i naprawdę było blisko, abym skończyła ze sobą... Ciotka, jest nie
        tylko "Wróżką", ale przede wszystkim świetnym Psychologiem i naprawdę niezwykle
        ciepłą i pogodną osoba. Niestety nie odziedziczyłam zdolności jasnowidzenia,
        mam "tylko" ogromną empatię (nic dziwnego, Naptun w I dumu horoskopuwink) do
        wszystkiego co żyje, może dlatego mam też 11 kotów i łaciatego psiaka, którego
        moja Siostra znalazła zmarzniętego w pewien marcowy poranek... Na forum padło
        juz pytanie, gdzie trzymam te wszystkie "sierściuchy", no coż... jako typowy
        byczek (niekoniecznie Fernando, ale zawsze - trygon ziemski), mam wspaniały
        domek z ogródkiem, pełnym cudnych kwiatków i pysznych truskawekwink). Jakby co,
        zapraszam...
        Pozdrawiam...
        Devine czyli Anka

P.S.
        Jeśli chodzi o mój nick, to wziął się on od francuskiego DEVINER- zgadywać, a
        Devine - po prostu: Zgadnij! wink).
    • amayah Re: Chcecie jakies dossier? 25.05.04, 21:58
      To może i ja dołączę do grona astrologomaniaków.

Nazywam się Ewelina, jestem z Wrocławia, a w stolicy byłam tylko 2 razy i to na
      lotnisku uncertain (ciekawe czy jeszcze ktoś jest z mojego miasta....).
      Jak już wspominałam jestemrakiem z asc. w strzelcu i księżycem w wodniku. Na
      asc. neptun, na dsc. mars (nieźle, co...). Astrologia zafascynowała mnie jak
      miałam 16 lat i do tej pory pamiętam te dłuuugie godziny spędzane nad
      rysowaniem kosmogramu, z cyrklem i kątomierzem w ręku... smile Wspominam je
      zresztą z uśmiechem na twarzy. Przewlekały się jeszcze wtedy chiromancja z
      grafologią, trochę karty klasyczne i numerologia. Zbieranie literatury i
      poznanie przyszłych teściów. No tak, z tymi teściami to była historia!
      Wszyscy pukali się w czoło gdy wspominałam o astrologii, a tu zdziwienie.
      Rodzice mojego narzeczonego ....... jeździli swego czasu na wykłady dr
      Weresa!!! Ba! Gościli go nawet u siebie! Oczywiście obdarowali mnie własną
      literaturą, notatkami i w ogóle. To było coś niezwykłego.

(Ale się rozpisałam. wink))

No teraz znalazłam to super forum i już w ogóle jestem w 7 niebie.
      Pozdrawiam wszystkich, no i czekam na jakichś Wrosławian! smile
      • all2 Re: Chcecie jakies dossier? 25.05.04, 23:57
        A jaki tranzyt Urana wtedy miałaś? Przez Księżyc? smile))
        • amayah Re: Chcecie jakies dossier? 28.05.04, 15:39
          Miałam tranzyt urana przez księżyc jak zaczęłam z astrologią. Niezła
          jesteś...... Uran był wtedy jeszcze w trygonie z moją koniunkcją jowisz-
          saturn.. Czyżby wielkie małżeństwo z astrologią? He, he.

Ty pewnie też z pokolenia koniunkcji saturnowo-jowiszowej?
      • anahella Re: Chcecie jakies dossier? 26.05.04, 00:40
        amayah napisała:

> a w stolicy byłam tylko 2 razy i to na
        > lotnisku uncertain

Po drodze z Dworca Cebtralnego na lotnisko jedzie sie al. Zwirki i Wigury,
        gdzie mozna wysiasc z autobusu i zajrzec do jednej z knajpek, gdzie od czasu do
        czasu wysiaduja tubylcysmile

Z powodu rozpoczecia sezonu ogrodkowo-grillowego chyba przeniesiemy sie z
        Piekla do Merlina, bo tam jest ciszej.
        • all2 Re: Chcecie jakies dossier? 26.05.04, 01:02
          Jakby ktoś szukał to wyjaśniam że tak naprawdę knajpa nie nazywa się Merlin
          tylko Marilyn wink Ale Merlin brzmi znacznie lepiej.
          • anahella Re: Chcecie jakies dossier? 26.05.04, 01:29
            all2 napisała:

> Ale Merlin brzmi znacznie lepiej.

Prawda?
        • amayah Re: Chcecie jakies dossier? 27.05.04, 22:50
          Dzięki za zaproszenie... smile

Może w okolicach października, od razu z lotniska, trafię na tych tubylców... wink

Pozdrawiam!
      • mucha102 Re: Chcecie jakies dossier? 28.05.04, 12:54
        amayah napisała:
        > No teraz znalazłam to super forum i już w ogóle jestem w 7 niebie.
        > Pozdrawiam wszystkich, no i czekam na jakichś Wrosławian! smile

smilePozdrawiam. Z urodzenia Wrocławianka,z wyboru (rodziców) Gdańszczanka.
    • anucha78 Re: Chcecie jakies dossier? 28.05.04, 10:48
      raczek z asc w skorpionie i ksiezycu w strzelcu
      chwilowo jestem w Poznaniu ale mozliwe ze juz niedlugo bedzie Bydgoszcz
      astrologia interesuje sie od ok 14 lat
      ale dopiero teraz mam czas na profesjonalne podejscie
      z uwagi na mocno obstawiony dom X (saturn, wenus, mars, koniunkcja merkurego do
      MC od IX domu) nie umiem myslec o pracy, awansach, karierzewink
      a przy okazji podroze (słonce i jowisz w IX)
      kasa (ksiezyc w II domu)
      i ekscentrycznosc (uran na Asc)
      dzieki za forum zagladam tu codziennie i zapisuje rozne watki
      w ten sposob tlumacze mojemu kochanie czemu zachowuje sie w taki wlasnie a nie
      inny sposob wink
      • anucha78 Re: Chcecie jakies dossier? 28.05.04, 10:49
        tzn nie umiem nie myslec o pracy.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka