Dodaj do ulubionych

dodatkowe elementy horoskopu

17.03.11, 04:38
Wiem, ze teraz są ważniejsze tematy, ale...

Ciekawi mnie jaką rolę odgrywają takie elementy horoskopu jak Ceres, Sedna, Ixios i jak działają w synastrii.
Jakie znaczenie może mieć Sedna (k) na dsc (m) i Ixios (k) na asc (m) oraz Ceres (m) na asc (k)? Kompletnie nie wiem jak je interpretować i czy w ogóle mają jakieś znaczenie.
Obserwuj wątek
    • jasmina.0 Re: dodatkowe elementy horoskopu 20.03.11, 00:01
      Marinasum- już wiem , że masz Marsa w Rybach. Ale ponieważ czuję do Ciebie niewytłumaczalna sympatie ( bo przeciez Cie nie znam) to chciałabym to sprawdzić aspekty. Czy możesz mi podać swoje dane lub przesłać na priva? Chyba mamy podobne horoskopy jak mi się wydaje.
      Czy masz coś w Skorpionie, w Lwie , Pannie? Gdzie masz Wenus i merkurego?
    • lwi2 Re: dodatkowe elementy horoskopu 20.03.11, 13:37
      Ceres to inna bajka niż tamte dwie, nie dodatkowy ale podstawowy element horoskopu. PP "Małe planety" polecam do poczytania, 59 - 105 strony, czyli sporo.
      Sprawdź najpierw czy jest ważna w Twoim i drugim horoskopie, a potem dalej.
      Ceres mężczyzny na Ascendencie kobiety? Też się temu przyglądam i mam już jakieś teorie. Pamiętaj, że taki opis jaki daje horoskop jest symboliczny i wieloznaczny, to Ty wypełniasz go treścią, na podstawie pozahoroskopowych informacji.
      Ceres wiele rzeczy znaczy, że tak powiem. Ja od początku pisania bloga zauważyłam, że symbolizuje Niemcy (tak jak Byk - Polskę), jakiś mecz rozpatrywałam. I coś w tym jest. W moim horoskopie ważna i chyba będzie pokazywać .. no właśnie, także i takie korzenie, czym mnie nieco zaskoczyła.

Lwi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka