Dodaj do ulubionych

Vindematrix?

07.05.04, 16:08
co myślicie o stopniu Wagi w którym jest ta gwiazda stała i np. Wenus, oraz
Saturn , nie mówiąc juz o Plutonie (bo go za dużo na razie na tym forum)
Jeśli macie jakieś doświadczenia to podzielcie się nimi. Niestety wydaje się
że w prawie każdym przypadku wł. takiego układu ma problem, mimo, że mówi się
że gwiazdy stałe działają tylko w przypadku kiedy są na którejs z osi
horoskopu. Jeśli Wenus jest w tym znaku i stopniu czy to może łagodzić wpływ
tej gwiazdy?
Obserwuj wątek
    • pantomass Re: Vindematrix? 07.05.04, 16:15
      astromaniak napisał:
      > mówi się że gwiazdy stałe działają tylko w przypadku kiedy
      > są na którejs z osi horoskopu.

Pierwsze słyszę...
      • astromaniak Re: Vindematrix? 07.05.04, 16:25
        trudno mi teraz przytaczać źródła, ale spotkałem się z kilkoma takimi opiniami
        z zaznaczeniem że chodzi o horoskopy ludzi a nie horoskopy polityczne.
        • pantomass Re: Vindematrix? 07.05.04, 16:41
          1. Gwiazdy stałe działają na wszystkie punkty horoskopu, również na planety.

2. Najlepsze poracowanie dotyczące gwiazd stałych - niestety po angielsku -
          znajdziesz tutaj.

3. Tłumaczenie rozdziału z tej książki znajduje się tu.

4. Ponoć bardzo ważne są tak zwane tranzyty precesyjne gwiazd stałych. Program,
          który posiada funkcję umożliwiającą liczenie precesji, to program Astrolog pana
          Chcwiszczuka i Arańskiego.

5. Nie wiem, czy w wersji demo jest to dostępne, ale jeżeli nie, to mogę Ci
          przesłać gify dotyczące Twojego horoskopu, ale szczegóły ustalmy na privie.
          • astromaniak Re: Vindematrix? 07.05.04, 17:14
            dzieki Pantomassie, ale mam program o którym piszesz. Vindematrix jest teraz w
            10st. z minutami Wagi. Też uważam że ona działa w każdym miejscu w horoskopie,
            jeżeli jest jakoś włączona w jego układ planet i byłem nieco zdziwiony kiedy
            czytałem że musi być na osiach, ale nie o to chodzi. Gdybyś mógł cos znaleźć np
            jej kwadraturę do Saturna, Neptuna w Koziorożcu i Jowisza w Raku (młoda osoba -
            płeć męska,) dokładną kwadraturę z Saturnem utworzy w październiku 2022r. Są
            trygony od Saturna i Neptuna do MC w Pannie i Księżyca w Byku (W trygon).
            • pantomass Re: Vindematrix? 07.05.04, 17:27
              Oj, hehe

Już zabieram się do szukania wink
              • zaden1 Re: Vindematrix? 13.05.04, 08:55
                Według moich obserwacji gwiazda ta powoduje " sieroctwo", poza tym osoba jest
                narazona na wszelkie pasozyty zarówno w sensie fizycznym jak i psychicznym,
                ale i tak jest istotbe w jakim Domu horoskopu , i waszelkie inne aspekty
    • tuathal Re: Vindematrix? 15.05.04, 21:34
      Co oznacza koniunkcja tej gwiazdy z ascendentem?
      • zaden1 Re: Vindematrix? 20.06.04, 23:17
        AS to nasze cialo , okolicznosci przyjścia na swiat , takze zdrowie , no po
        prostu cały człowiek, poszczególne domy wyznaczaja poprze planety , znaki ,
        aspekty rogrywanie gry zyciowej , spotkałam podobny aspekt ale trudno mowic o
        realizacji bo ow czlowiek niczego w swoim zyciu nie realizuje , wiem ze
        zazwyczaj gwiazda ta nie daje dobrych okazji w zyciu, mozna sie spotkac z "
        wampirzeniem " na własnej osobie " znecanie sie psychiczne a poniewaz Wenus to
        takze przyjemnosci a takze talenty i uroda to moze byc np " taka dziewczynka
        z zapalkami "i tak zalezy od aspektów , bo jesli zadba o inne problemy Jowisz
        to bedzie złagodzone, w przypadku gwiazd stalych istotny bedzie przebieg zycia
        jakie aspekty bedzie przyjmowac AS . tak ja mysle , Zawsze jest cos dobrego i
        cos do przerobienia w zyciu widoczne w horoskopie .Nogdy nic konkretnego nie
        da sie powiedziec na podstawie pytanie " Vindematrix" i co dalej , w
        diagnozie trzeba znac cała mape horoskopu, o samej" Vindematrix" mozna
        poczytac , w "' Vademecum astrologa?"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka