Dodaj do ulubionych

Twórczość

18.10.11, 08:56
Witam serdecznie,

zastanawiam się od dłuższego czasu czym mogłabym się zająć, gdzie skierować swoją energię, chodzi mi o twórczość o 5 dom. Czy macie jakieś pomysły, co mogłabym robić?
link do mojej mandali.
Tekst linka
Obserwuj wątek
    • hypokaimenon Re: Twórczość 18.10.11, 21:25
      Księżyc w Byku w trygonie do Marsa w Koziorożcu? - np. ceramika artystyczna, projektowanie wyrobów jubilerskich, no i oczywiście - prokreacja...
      • szamanka71 Re: Twórczość 19.10.11, 19:30
        dzięki za odpowiedźsmile

prokreację mam za sobą, jedno dorosłe dziecko.
        Jeśli chodzi o ceramikę czy jubilerstwo to nie mam doświadczenia i jakoś mnie nie ciągnie,
        może jeszcze jakieś inne pomysły? Mam w byku też jako dodatek bonus saturnasmile
        • hypokaimenon Re: Twórczość 19.10.11, 20:35
          Odpowiedziałem po części na podstawie Twojego horoskopu, po części - na podstawie własnego doświadczenia. Sam mam Księżyc w V sektorze i w Byku smile, więc wiem mniej więcej gdzie i jak to pracuje. U mnie to oznacza zazwyczaj małe dziełka - rysunki, mandale, a kiedyś także aktywność w pracowni ceramicznej (lepienie, malowanie, wypalanie). Chociaż - wiązałbym go także z pracą w ogrodzie (reorganizacja, realizacja projektów), której w moim życiu było całkiem sporo. Byk lubi naturę...
          W Twoim przypadku - ten Saturn może przynosić coś większego - jakby możliwość uczestnictwa w szerszym projekcie artystycznym. Także rzeczy typu: teatr, dramaturgia, aktorstwo - Byk lubi ciągi zdarzeń, scenariusze - tak więc i w tę stronę można ciągnąć...Mars w Koziorożcu w trygonie do Księżyca wskazuje na umiejętność długotrwałego działania (wytrwałość) - dobre do dużych projektów, wymagających czasu. No i zapał do pracy smile
          • lwi2 Re: Twórczość 20.10.11, 19:54
            Nie wiem czy byłaś na konferencji PSA w kwietniu, był tam wykład o twórcach właśnie i ciekawy pomysł, opisałam to na blogu w relacji z konferencji (w kwietniu). W skrócie - Ascendent wskaże - co -, a Słońce - jak-.
            Czyli - co tworzysz - Strzelec na Ascendencie i taka symbolika dla odpowiedzi na to pytanie,
            A - jak - Słońce w Baranie.
            Teraz się zastanów co Ci odpowiada, bo jakieś pomysły pewnie masz, i czy pasuje do tego Strzelec-Baran układu.

Lwi
            • szamanka71 Re: Twórczość 27.10.11, 08:58
              Piszę teraz bo byłam wyjechana, właśnie wróciłam.
              Dziękuję Wam za pomoc, za cenne wskazówki.

Zawsze mnie interesował teatr, kiedyś nawet sama coś próbowałam..

Nie, na konferencji nie byłam.
              Ascendent powiadasz, czyli strzelec (z koniunkcją neptun jowisz) - co?
              a słońce w baranie w domu raka - jak?
              Kojarzy mi się pomaganie, służenie drugiemu człowiekowi, to już robię, uczenie innych.

Pozdrawiam ciepło
              • lwi2 Re: Twórczość 27.10.11, 16:58
                szamanka71 napisała:

> Piszę teraz bo byłam wyjechana, właśnie wróciłam.
                > Dziękuję Wam za pomoc, za cenne wskazówki.
                >
                > Zawsze mnie interesował teatr, kiedyś nawet sama coś próbowałam..
                >
                > Nie, na konferencji nie byłam.
                > Ascendent powiadasz, czyli strzelec (z koniunkcją neptun jowisz) - co?
                > a słońce w baranie w domu raka - jak?
                > Kojarzy mi się pomaganie, służenie drugiemu człowiekowi, to już robię, uczenie
                > innych.
                >
                >
                > Pozdrawiam ciepło

Z samego Strzelca na Asc. i Słońca w Baranie:
                ogień, czyli "impreza, zabawa"
                co? - zmienny ogień - rozpraszanie, rozdawanie energii i raczej coś "dużego", zabawa, zawody, może być teatr oczywiście,
                jak? - kardynalny ogień - inicjatywa, organizowanie, animacja

Czyli masz talent do organizowania dużych przedsięwzięć, ponieważ jest to ogień to raczej coś ulotnego, chwilowego, ale fajerwerki aż pod niebo, ale była zabawa..
                Co jeszcze oprócz teatru próbowałaś? Teatr że organizujesz przedstawienie pasuje oczywiście.
                Happeningi się kojarzą
                pl.wikipedia.org/wiki/Happening
                Lwi
          • ewalongoria Re: Twórczość 27.10.11, 13:15
            Jeszcze rzeźba. I w przypadku Saturna coś konkretnego, co przynosi jakiś pożytek. Ogród , kwiaty, projekty....jak najbardziej.
            • szamanka71 Re: Twórczość 28.10.11, 11:01
              Dziękuję Wamsmile
              Lwi2 poza teatrem nic takiego nie robiłam, teatr był w czasach nastoletnich, podejmowałam też inicjatywy dziennikarskie w szkole średniej, faktycznie było to wtedy trafione i fajne. Czyli wtedy gdy zaczęłam "pokazywać" się bardziej przez ascendent. O Happeningach nigdy nie myślałam, nie wiem czy umiałabym. Wiem, że mam ograniczenia w bawieniu się, wyluzowaniu, saturn umie o to zadbać.

Ewalongoria jesli chodzi o rzeźbę to jakoś mnie to nie pociąga, może dlatego, że nigdy tego nie próbowałam, sama nie wiem. Ogrody, kwiaty, to prędzej, uwielbiam naturę. Pomyśle o tym.

Pozdrawiam ciepło
              • baktejra Re: Twórczość 28.10.11, 22:32
                hej!
                Ja także mam Księżyc w 5 domu w Byku, a Strzelca na Ascendencie. Sprawdza się - uwielbiam malować, rysować, tworzyć biżuterię. Lubię też pisać. W Byku mam również Jowisza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka