leyaxxi 19.11.11, 09:42 Mam do Was pytanie. Czy Plejady w jakikolwiek sposób uwzględnia się w astrologii. Budzą moją ciekawość. Czy można gdzieś znaleźć efemerydy dla tego tajemniczego skupiska gwiazd? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lwi2 Re: Plejady 19.11.11, 10:35 Najjaśniejsza z Plejad, Alcyone, przeszła z Byka do Bliźniąt w ostatnich latach. Jak ktoś ma coś w 30-tym stopniu Byka lub 1-szym stopniu Bliźniąt może być ciekawie. Ja "winnię" ją za .. blogi. Zjawisko "blogowania" zbiegło się z jej wejściem do Bliźniąt, czyli naciśnięcia na "zmienne powietrze", nagle wszyscy poczuli chęć i wenę wymiany informacji, itp. Nie tylko blogi oczywiście, fora internetowe też, chyba szaleństwo internetu w ogóle. Najjaśniejsza z Plejad w powietrznym i zmiennym znaku, według jednej z wersji mitu Alcyone była córka Eola boga wiatrów, no można się zachwycić. Szaleństwo "zmiennego powietrza". U mnie jest w koniunkcji z Merkurym, w pozytywnym znaczeniu daje zdolności wydobywania informacji (też z internetu), a w negatywnym no za dużo tego blogowania trochę.. Lwi Odpowiedz Link
manyquid Re: Plejady 23.11.11, 13:55 Czy ja wiem? Urodziłem się ze słoncem i księżycem praktycznie na lub blisko Sióstr Siedmiu a obecnie to dokładnie na Alcyone. Wniosków generalnych jakoś nie widzę choć nie wykluczam że z tamtego kierunku cos zawita w słynnym przesileniu za rok Odpowiedz Link
manyquid Re: Plejady 26.11.11, 19:02 No jak to: trzecie licząc od teraz czyli zimowe 2012 - wszyscy zginiemy Kometa każdemu wpadnie przez komin do pieca ... Odpowiedz Link