Dodaj do ulubionych

Słońce, Księżyc, Descendent...

21.01.12, 14:04
W jakim stopniu nas określają? Czym się różni osoba, która ma Słońce w Rybach od tej, która ma Księżyc w Rybach i od tej, która ma descendent w Rybach? Jak rozumiem ascendent to nasza "maska zewnętrzna" , więc nie stanowi naszego prawdziwego "ja". Ale te pozostałe...?
Obserwuj wątek
    • jasmina.0 Re: Słońce, Księżyc, Descendent... 29.01.12, 14:22
      naumma napisała:

> W jakim stopniu nas określają? Czym się różni osoba, która ma Słońce w Rybach o
      > d tej, która ma Księżyc w Rybach i od tej, która ma descendent w Rybach? Jak ro
      > zumiem ascendent to nasza "maska zewnętrzna" , więc nie stanowi naszego prawdzi
      > wego "ja". Ale te pozostałe...?
      --------------------------------------------------
      Właśnie dzięki Twojemu pytaniu zaczęłam się zastanawiać nad tym DSC w Rybach. Mam go tam i chyba działa w ten sposob, że jestem w relacjach z innymi ludźmi mało "twarda", mało asertywna i mało przebojowa. Jakoś tak ich wszystkich probuję zrozumieć, wytłumaczyć, wchłaniam ich emocje. To chyba takie typowo rybie a przecież przy moich aspektach natalnych powinnam chyba inaczej postepować, bardziej stanowczo i nawet powiedziałabym że bardziej brutalnie. Myśle więc , że ten DSC w Rybach właśnie daje pewną miękkość w stosunkach międzyludzkich tym bardziej, że mam tam Marsa w retro.

Ze Słońcem w Rybach jest się może bardziej marzycielskim takim rozmemłanym" (przepraszam wszystkie Ryby), fruwającym w chmurach.

Co do ASC to wprawdzie mowi się, że to zewnetrzna maska ale czasem tak przylega, że staje się pierwszą a nie drugą osobowością. To chyba zależy od tego z czym człowiek czuje się lepiej i z czym sie bardziej identyfikuje - swoim Słońcem czy ASC.

Pozdrawiam
      • juja05 Re: Słońce, Księżyc, Descendent... 29.01.12, 21:49
        Coś w tym jest, ja też odczuwam silny wpływ DS na relacje międzyludzkie. W relacjach z innymi zachowuję się jak typowa Waga czyli b. dyplomatycznie, nie mówię "prosto z mostu" no co wskazywałby Baran na AS, tzn. zdarza się eksplodować, ale tylko wśród osób, które b. dobrze znam. Na ogół jednak staram się ważyć słowa, załatwiać sprawy w "białych rękawiczkach", raczej unikam konfrontacji- co nie jest typowe dla tak silnie zaznaczonego Barana w horoskopie( AS ze ścisłą koniunkcją Księżyca z Merkurym w zn. Barana). Jestem zodiakalnym Bykiem, co ciekawe, kto o tym nie wie, wymienia ten znak na samym końcu.... i nie może wyjść ze zdumienia, że mam Słońce właśnie w tym znaku.
    • princesswhitewolf Re: Słońce, Księżyc, Descendent... 29.01.12, 14:59
      Ksiezyc w znaku pokazuje emocjonalnosc czlowieka, jego uczucia
      I Ksiezyc wyraza cos zupelnie innego niz Slonce czy Asc

Slonce pokazuje jak sie zachowuje, charakterystyke JA, substancje = twoja motywacja zyciowa
      Asc zas to zas jak to sie wyraza w swiecie, jak cie ludzie postrzegaja. Nie nazwalabym tego maska bo niekoniecznie czlowiek cos udaje. Wszystko sklada sie na czlowieka

No i dlatego czesto ludzie sie myla w ocenianiu ludzi bo najczesciej widza czlowieka przez Asc i planety 1 domu tylko

I tak: pozornie entuzjastyczny wesolek ( Asc w Strzelcu ) jest i powaznym konserwatysta( Slonce w Koziorozcu)

Ksiezyc w Rybach mowi o ogromnej wrazliwosci, czasem tez "zamrozonej" czyli pozornym chlodzie. Slonce w Rybach zas niekoniecznie oznacza jakas osobe bardzo wrazliwa, raczej motywacja, JA energetyka jest Rybia

Najlepiej przyjgladac sie kontrastom by to zrozumiec:
      Slonce w Baranie, Ksiezyc w Rybach-energiczny wrazliwiec. Moze latwo sie sparzac i cierpiec. Dziala szybko czasem pochopnie ale bardzo cierpi jak siebie albo kogos skrzywdzi

Slonce w Rybach, Ksiezyc w Baranie- delikatny czlek z ostrym wk*rwem. Taka kombinacja daje duzo namietnosci w psychice, pasji zawodowej zyciowej.( zalezy to tez od innych aspektow)
      • aarvedui Re: Słońce, Księżyc, Descendent... 31.01.12, 04:32
        Słońce - zarząd
        Księżyc - struktura
        ASC, MC - działy PR i Marketingu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka