Dodaj do ulubionych

sprzedaż działek

24.05.12, 21:16
Witajcie mam znowu pytanie..smile
Czy sprzedam działki?
data postawienia:24.04.2012 godz.17.22, niepokoi mnie brak aspektów saturna, jako sygnifikatora nieruchomości..Natomiast mój sygnifikator jest na wierzchołku domu 9- kojarzy mi się głownie ze studiami wyższymi i podróżami zagranicznymi, cudzoziemcami, etc.
Natomiast niedługo potem ten Saturn utworzyłby opozycje do Słońca będącego już w 8 domu..Sam Satrun zaś retrograduje.. chodzi o przeciąganie, odwlekanie w czasie?

Czy są jakieś konkretne aspekty, sytuacje astrologiczne przemawiające na korzyść dla sprzedającego?
Z góry dziękuje za odp
Obserwuj wątek
    • emi-ksiezycowa Re: sprzedaż działek 24.05.12, 21:17
      Aha, i póki co nie zgłosił się potencjalny kupującysad
      • felutka Re: sprzedaż działek 24.05.12, 21:34
        Witaj
        Data postawienia pytania to 24 kwiecień czy maj(data dzisiejsza)? Bo to w dzisiejszym kółku Wenus stoi na szczycie VIId smile W kwietniowym jest zdecydowanie wewnątrz domu...
        pozdr
        • felutka Re: sprzedaż działek 24.05.12, 21:35
          Kurcze, oczywiście IXd smile
          • emi-ksiezycowa Re: sprzedaż działek 24.05.12, 21:40
            Witaj, dziękuje za tak szybką reakcje-data pierwszego zapytania to 24 kwiecień, wtedy Wenus jest w 2 stopniu 9 domu, w 16/17 stopniu Bliźniąt
            • felutka Re: sprzedaż działek 24.05.12, 21:57
              Wtedy to Wenus jest w samym środku IXd, dom IX wg Regiomontanusa którego system domów stosuje się w horarnej zaczyna się tym horoskopie 2st09min Bliźniąt Wenus jest na 15st23min Bliźniąt smile
              pozdr
              • felutka Re: sprzedaż działek 24.05.12, 22:51
                Skoro to data kwietniowa to sygnifikatorem działek jest Saturn w Wadze, są w Twoim posiadaniu i kasa z ich sprzedaży także(Saturn w Id). Potencjalny nabywca to Mars w Pannie w dXI. Panna jest podwójnym znakiem, więc może być ich kilku.
                Mars(nabywca) zbliża się do opozycji z antiścią Saturna(4st21min Ryb) więc na pewno coś się wydarzy w tajemnicy, coś dotyczacego tych działek, o czym pewnie nie będziesz wiedziała. Wskaźnikiem sprzedaży jest aplikacyjny aspekt między kupującym a sprzedającym(umowa). Wenus ucieka od kwadratu z Marsem, można by więc powiedzieć, że po tzw ptokach...ALE...Wenus niedługo rozpocznie retrogradację i zacznie do Marsa wracać kwadratem więc jest szansa, ale okupiona dużym wysiłkiem. Zanim dojdzie do uściślenia aspektu dużo się będzie działo.
                Cena-Ksiezyc w Byku(egzaltacja) w koniunkcji z Jowiszem chyba zbyt wygórowana, Ksiezyc w VIIId więc trudno będzie ją utrzymać...Pokazuje to kasa ze sprzedaży-Saturn w Wadze(egzaltacja) nie bedzie tak duża, jak się spodziewasz. To jedna przeszkoda, jak zmienisz cenę (Księzyc zmieni znak-zmiana okoliczności) wtedy dopiero zacznie się ruch(zaraz po zmianie znaku Księżyc zrobi kwadrat do Marsa)
                Czy przypadkiem nie zwróciłaś się do pośrednika od momentu zadania pytania?
                pozdr
                • amita.b Re: sprzedaż działek 25.05.12, 09:50
                  Felutka,
                  jakiego programu używasz? Mi na 24 kwietnia wychodzi pozycja Wenus w 16°41' Bliźniąt, i Księżyc w 10°57' Bliźniąt, a nie w Byku.
                • emi-ksiezycowa Re: sprzedaż działek 25.05.12, 10:38
                  Nie zwracałam się do pośrednika, póki co próbuje sama ..a nóż się udasmile
                  jakaś tajemnica, o czym nie będę wiedziała, jedna z działek jest we wspólwłasności i myśle o sprzedaży również tego udziału.. Rzeczywiście cena jaką podalam w ogłoszeniu jest dość wysoka, ale nie bardziej niż w innych podobnych ofertach..zawsze lepiej zacząć od wyższej a potem ponegocjowaćsmile
                  Stosuje system domów Regimont. i u mnie 9 dom zaczyna się tam gdzie amicie.b, tam też jest wenus, ja używam Urani
                  Pozdr
                • emi-ksiezycowa Re: sprzedaż działek 25.05.12, 10:44
                  Aha, Felutko, a dlaczego Saturn jest tutaj sygnifikatorem pieniędzy ze sprzedaży? nie bierze się pod uwage władcy 2 domu?czyli Marsa?Czy Saturn będąc jednocześnie władcą nieruchomości-4 dom jest i władca wpływów fin z niej?
                  • felutka Re: sprzedaż działek 26.05.12, 00:57
                    No i strzeliłam babola sad Takie są skutki siedzenia po nocach...Na jakie miejsce postawione było pytanie? Bo z rozpędu ustawiłam kółko na swoje miejsce zamieszkania...To raz...A dwa to chyba już oślepłam, bo Księzyc w Bliźniętach rzeczywiście a w pobliżu Jowisza mroczna Lilith obraz mi zaciemniła smile
                    Co do Saturna to jest władcą domu IV(nieruchomość) i V(derywowany II od IV czyli pieniądze ze sprzedaży tej nieruchomości). Mars to pieniądze które posiadasz, pieniądze z pracy to dom XI(derywowany II od X)
                    Dzisiaj wyjeżdżam i jak już będę na miejscu rozpakowana i poukładana to postaram się spojrzeć na kółko przytomniejszym okiem jeśli oczywiście podasz mi miejsce, w którym zostało zadane pytanie. Idę spać bo znowu napiszę jakąs głupotę tongue_out
                    pozdr
                    • emi-ksiezycowa Re: sprzedaż działek 27.05.12, 14:49
                      Witaj, Felutko, dziękuje za zainteresowaniesmile
                      Pytanie postawione było dla miejscowości Kielce.
                      I, Felutko, czy bierze się pod uwage Lilith w horarnej?Ma jakieś konkretne znaczenie, oddziaływanie?
                      "Mars to pieniądze które posiadasz,
                      > pieniądze z pracy to dom XI(derywowany II od X)" to nie za dużo ich posiadamuncertain
                      Pozdrawiam
                • emi-ksiezycowa Re: sprzedaż działek 25.05.12, 23:00
                  Aha, Felutko;"Cena-Ksiezyc w Byku(egzaltacja) w koniunkcji z Jowiszem chyba zbyt wygórowana" u nie ten księżyc nie jest w koniunkcji z Jowiszem, koniunkcja już była, w tej chwili się oddala i jest o kilka stopni od Wenus, to z nią utworzy ścisłą koniunkcje..
    • emi-ksiezycowa Re: sprzedaż działek 25.05.12, 22:58
      Czy jest sens drugi raz stawiać pytanie?
      Ostatnio kolejny raz wystawiłam oferte sprzedaży działek, troche zmieniając cene w porównaniu do tej z kwietnia.
      Tak więc może bardziej stosownym byłoby zadać to pytanie na czas postawienia go na forum-chyba dopiero wtedy naprawde je sobie uświadomiłam, wcześniej nie byłam taka pewne co do tego czy chce sprzedać..
      Wtedy asc jest 26/27 st. czyli praktycznie przed wyjściem ze znaku.. Ale nie są to jednak ostatnie 3 stopniesmile
      Księżyc odbiera aspekty ale żadnego nowego nie odbierze gdyż wychodzi ze znaku. Czy interpretacja tego drugiego kosmogramu ma sens?
      • emi-ksiezycowa Re: sprzedaż działek 25.05.12, 23:02
        emi-ksiezycowa napisała:

> Czy jest sens drugi raz stawiać pytanie?
        > Ostatnio kolejny raz wystawiłam oferte sprzedaży działek, troche zmieniając cen
        > e w porównaniu do tej z kwietnia.
        > Tak więc może bardziej stosownym byłoby zadać to pytanie na czas postawienia go
        > na forum-chyba dopiero wtedy naprawde je sobie uświadomiłam, wcześniej nie był
        > am taka pewne co do tego czy chce sprzedać..
        > Wtedy asc jest 26/27 st. czyli praktycznie przed wyjściem ze znaku.. Ale nie są
        > to jednak ostatnie 3 stopniesmile
        > Księżyc odbiera aspekty ale żadnego nowego nie odbierze gdyż wychodzi ze znaku.
        > Czy interpretacja tego drugiego kosmogramu ma sens?

Chociaż podobno pierwsze pytanie się liczy.. I drugi raz nie należy go stawiać..
        Przepraszam za literówki, bo widze że sporo ich narobiłam
        Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka