Dodaj do ulubionych

kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc?

04.06.12, 17:30
bedzie to gdzies azji, stawiam na teheran w iranie.
o 3.08 czasu lokalnego wenus w sercu slonca na ascendencie
Obserwuj wątek
    • nuvvo Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 04.06.12, 17:46
      nie tylko teheran, miasta na wschod od moskwy, okolice morza kaspijskiego, dubaj, malediwy
      gdzies w azji
    • aarvedui Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 04.06.12, 17:50
      znałem kiedyś pewną Wagę z taką konfiguracją...Słońce, Wenus, ASC
      rzeczywistość chyba zakrzywiała się w jej stronę, przynajmniej tak to wyglądało ;>
      • nuvvo Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 04.06.12, 18:01
        aarvedui napisał:

> znałem kiedyś pewną Wagę z taką konfiguracją...Słońce, Wenus, ASC
        > rzeczywistość chyba zakrzywiała się w jej stronę, przynajmniej tak to wyglądało
        > ;>

nie zrozumialam
      • foudre Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 04.06.12, 18:39
        z naciskiem na "wyglądało" smile
        • aarvedui Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 04.06.12, 22:02
          foudre napisała:

> z naciskiem na "wyglądało" smile

nie tylko wyglądało. ta Waga faktycznie zaginała przestrzeń, gdziekolwiek się pojawiła. horyzont zdarzeń w terenie otwartym miała tak około 50 metrów wokół siebie.
          • aarvedui dla nuvvo 04.06.12, 22:05
            dla nuvvo - wyjaśniająca metaforę definicja z wiki

pl.wikipedia.org/wiki/Horyzont_zdarzen
            • nuvvo Re: dla nuvvo 04.06.12, 23:45
              aarvedui napisał:

> dla nuvvo - wyjaśniająca metaforę definicja z wiki
              >
              > pl.wikipedia.org/wiki/Horyzont_zdarzen

czy ja prosilam o jakies definicje?
          • foudre Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 05.06.12, 08:51
            wyglądała tak, że wyglądało to jak zaginanie przestrzeni
            bo rozumiem, że całkiem ładna była, prawda? smile
            • aarvedui Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 05.06.12, 12:13
              foudre napisała:

> wyglądała tak, że wyglądało to jak zaginanie przestrzeni
              > bo rozumiem, że całkiem ładna była, prawda?

nie do końca. ładny to jest Saturn, bo ładnie rzeźbi rysy.
              w Wadze chodzi o coś innego niż "ładność". ASC to nie tylko wygląd. to sposób zachowania. Aplikacyjna koniunkcja ASC do Wenus ok 0'20 w Słońcu, w Wadze to po prostu urok osobisty do nieskończoności, aczkolwiek forma może tu przesłaniać treść i motywacja "co ludzie powiedzą" może dominować.
              • princesswhitewolf Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 06.06.12, 15:59
                aarvedui wyraza sie nader Neptunicznie przyznam, bo ja niewiele tez zrozumialam a zapowiada sie ciekawie o tej Pani.

> nie do końca. ładny to jest Saturn, bo ładnie rzeźbi rysy.

To za malo
                Saturn musi miec odpowiednie polaczenia z Wenus albo inna planeta by mozna uznac osobe za urodziwa.

Klasyczny Saturn na Asc daje wyglad powazny, czasem konski. Specyficznie koziorozocowy
                • chudzinkam Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 06.06.12, 20:13
                  Saturn daje konska morde? to predzej strzelec.
                  • princesswhitewolf Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 06.06.12, 23:47
                    No dobra, niech bedzie ze kozlopodobna.
                • aarvedui Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 08.06.12, 09:35
                  princesswhitewolf napisała:

> aarvedui wyraza sie nader Neptunicznie przyznam, bo ja niewiele tez zrozumialam

naprawdę trudno nazwać dość prostą metaforę neptuniczną., uraniczną prędzej, bo jest dość logiczna jak ktoś się zna cokolwiek na fizyce, co przyznaję wynika bardziej ze specyficznego poczucia humoru... niektórzy łapią ;p

> > nie do końca. ładny to jest Saturn, bo ładnie rzeźbi rysy.

> Klasyczny Saturn na Asc daje wyglad powazny,

ponieważ piszemy sobie o ASC, to domyślnie założyłem, że Saturn w powiązaniu.
                  w powiązaniu - rzeźbi rysy i tworzy interesującą strukturę kostną (twarzy).
                  ponieważ poprzednie sprowadzono do kontekstu urody, do tego też ograniczył się mój wtręt o Saturnie.
                  rzeźbienie zaobserwowane w przypadku obu Saturnowych władztw - nie tylko na ASC ale ogólnie dobrze posadowione.
                  końskie rysy - też mogą być, o ile są ładnie rzeźbione i regularne - materiału genetycznego astrologia nie wybiera, mogą być głowy owalne, trójkątne, kwadratowe - zaznacza się regularność i dość wyrazisty rzeźbiony kościec
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka