nuvvo 04.06.12, 17:30 bedzie to gdzies azji, stawiam na teheran w iranie. o 3.08 czasu lokalnego wenus w sercu slonca na ascendencie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nuvvo Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 04.06.12, 17:46 nie tylko teheran, miasta na wschod od moskwy, okolice morza kaspijskiego, dubaj, malediwy gdzies w azji Odpowiedz Link
aarvedui Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 04.06.12, 17:50 znałem kiedyś pewną Wagę z taką konfiguracją...Słońce, Wenus, ASC rzeczywistość chyba zakrzywiała się w jej stronę, przynajmniej tak to wyglądało ;> Odpowiedz Link
nuvvo Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 04.06.12, 18:01 aarvedui napisał: > znałem kiedyś pewną Wagę z taką konfiguracją...Słońce, Wenus, ASC > rzeczywistość chyba zakrzywiała się w jej stronę, przynajmniej tak to wyglądało > ;> nie zrozumialam Odpowiedz Link
foudre Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 04.06.12, 18:39 z naciskiem na "wyglądało" Odpowiedz Link
aarvedui Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 04.06.12, 22:02 foudre napisała: > z naciskiem na "wyglądało" nie tylko wyglądało. ta Waga faktycznie zaginała przestrzeń, gdziekolwiek się pojawiła. horyzont zdarzeń w terenie otwartym miała tak około 50 metrów wokół siebie. Odpowiedz Link
aarvedui dla nuvvo 04.06.12, 22:05 dla nuvvo - wyjaśniająca metaforę definicja z wiki pl.wikipedia.org/wiki/Horyzont_zdarzen Odpowiedz Link
nuvvo Re: dla nuvvo 04.06.12, 23:45 aarvedui napisał: > dla nuvvo - wyjaśniająca metaforę definicja z wiki > > pl.wikipedia.org/wiki/Horyzont_zdarzen czy ja prosilam o jakies definicje? Odpowiedz Link
foudre Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 05.06.12, 08:51 wyglądała tak, że wyglądało to jak zaginanie przestrzeni bo rozumiem, że całkiem ładna była, prawda? Odpowiedz Link
aarvedui Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 05.06.12, 12:13 foudre napisała: > wyglądała tak, że wyglądało to jak zaginanie przestrzeni > bo rozumiem, że całkiem ładna była, prawda? nie do końca. ładny to jest Saturn, bo ładnie rzeźbi rysy. w Wadze chodzi o coś innego niż "ładność". ASC to nie tylko wygląd. to sposób zachowania. Aplikacyjna koniunkcja ASC do Wenus ok 0'20 w Słońcu, w Wadze to po prostu urok osobisty do nieskończoności, aczkolwiek forma może tu przesłaniać treść i motywacja "co ludzie powiedzą" może dominować. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 06.06.12, 15:59 aarvedui wyraza sie nader Neptunicznie przyznam, bo ja niewiele tez zrozumialam a zapowiada sie ciekawie o tej Pani. > nie do końca. ładny to jest Saturn, bo ładnie rzeźbi rysy. To za malo Saturn musi miec odpowiednie polaczenia z Wenus albo inna planeta by mozna uznac osobe za urodziwa. Klasyczny Saturn na Asc daje wyglad powazny, czasem konski. Specyficznie koziorozocowy Odpowiedz Link
chudzinkam Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 06.06.12, 20:13 Saturn daje konska morde? to predzej strzelec. Odpowiedz Link
princesswhitewolf Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 06.06.12, 23:47 No dobra, niech bedzie ze kozlopodobna. Odpowiedz Link
aarvedui Re: kto sie urodzi z wenus w sercu slonca na asc? 08.06.12, 09:35 princesswhitewolf napisała: > aarvedui wyraza sie nader Neptunicznie przyznam, bo ja niewiele tez zrozumialam naprawdę trudno nazwać dość prostą metaforę neptuniczną., uraniczną prędzej, bo jest dość logiczna jak ktoś się zna cokolwiek na fizyce, co przyznaję wynika bardziej ze specyficznego poczucia humoru... niektórzy łapią ;p > > nie do końca. ładny to jest Saturn, bo ładnie rzeźbi rysy. > Klasyczny Saturn na Asc daje wyglad powazny, ponieważ piszemy sobie o ASC, to domyślnie założyłem, że Saturn w powiązaniu. w powiązaniu - rzeźbi rysy i tworzy interesującą strukturę kostną (twarzy). ponieważ poprzednie sprowadzono do kontekstu urody, do tego też ograniczył się mój wtręt o Saturnie. rzeźbienie zaobserwowane w przypadku obu Saturnowych władztw - nie tylko na ASC ale ogólnie dobrze posadowione. końskie rysy - też mogą być, o ile są ładnie rzeźbione i regularne - materiału genetycznego astrologia nie wybiera, mogą być głowy owalne, trójkątne, kwadratowe - zaznacza się regularność i dość wyrazisty rzeźbiony kościec Odpowiedz Link