Dodaj do ulubionych

Koziorożec przeżywa horror !!

02.07.12, 11:14
Moja przyjaciółka Koziorożec z urodzeniowym Plutonem w Wadze przeżywa straszne chwile,kwadratura Plutona do jej Słońca,koniunkcja tranzytującego Plutona do jej Słońca i kwadratura Urana do Słońca daje rozwód,brak dziecka, oszukana w pracy ,okradziona na dużą sumę,kłopoty finnasowe,zdrowotne tez ,WSZYSTKO się jej sypie,przeżywa najgorszy okres w życiu, te układy planetarne dają jej popalić,psychika w strzępach,Koziorożce uwaga!!
Obserwuj wątek
    • leyaxxi Re: Koziorożec przeżywa horror !! 02.07.12, 12:13
      No tak Pluton w KOziorożcu a dotego Saturn w wadze a Uran w Baranie. Wszystko w znakach kardynalnych. Może przejście Saturna do Skorpiona - wbrew pozorom będzie wspomożeniem? Nie wiem, ale jednak wtedy Saturn wejdzie w lepszy konatakt z Plutonem...
      • gronia10 Re: Koziorożec przeżywa horror !! 02.07.12, 20:14
        W tym wątku chodizło mi teżo to by inne młodesmile) Koziorożce podzieliły się uwagami czy też tak dramtycznie te tranzyty prze żywają?Moja przyjaciółka będzie miałą Saturna na Asc.gdy wejdzie do Skoprpiona jesienia,myslicie,ze to coś zmieni? Oby nie na gorsze,masakra!!
        • marinasun Re: Koziorożec przeżywa horror !! 02.07.12, 21:02
          Gdy Saturn wchodzi do pierwszego domu zwykle istnieją ograniczenia, ale też dana osoba jest ich świadoma, co przynosi ulgę po okresie grasowania Saturna po domu dwunastym, kiedy to jest trudno a przy tym nie wiadomo do końca dlaczego i co nalezy czynić. Saturn w pierwszym zwykle ma jasny ogląd sytuacji, a że nie zawsze bajkowy to już inna sprawa.
    • yoginka2 Re: Koziorożec przeżywa horror !! 03.07.12, 10:18
      a ja zadam przewrotne pytanie: wiesz ilu nie-Koziorozcow teraz przezywa horror ? wink oraz w jakim celu chcesz nastraszyc Koziorozce ? smile jak to mowia: jedna jaskolka nie czyni wiosny wink to, ze Twojej kolezance wiedzie sie zle -to wyrazy wspolczucia -OK, podzielilas sie informacja, ale...

...znam paru Koziorocow, ktorym Pluton wlasnie tranzytuje Slonce i maja sie swietnie smile Zatem malkontentom i osobom straszacym tranzytami -mowie stanowcze NIE !
      • leyaxxi Re: Koziorożec przeżywa horror !! 03.07.12, 10:39
        Pluton może dawać siłę i odrodzenie, zwłaszcza typom plutonicznym. Istotne też jest jak Pluton działa w natalnym i jaka jest relacja natalnego Plutona z natalnym Słońcem. Faktem jest, że czasem Pluton potrafi też przewrócić życie do góry nogami. Obserwowałam to niejednokrotnie.
    • yoginka2 Re: Koziorożec przeżywa horror !! 03.07.12, 13:37
      ale czy nie lepiej wyjsc poza konwencje i standardowe myslenie ? wink

i zamiast wkladac w umysly innych ludzi samoograniczajacych przekonan i negatywnych danych przyjetych za prawdziwe, zamiast straszyc innych tranzytami, ktore moga prowadzic do samospelniajacej sie przepowiedni - czy nie lepiej powiedziec komus:

wierze w Ciebie, wiem, ze cokolwiek zrobisz, jakakolwiek decyzje podejmiesz -uda ci sie, bo jestes wspanialym czlowiekiem !

odpowiedzialnosc za slowa i za to jak programuje sie umysly innych ludzi -to bardzo wazna sprawa !
      • leyaxxi Re: Koziorożec przeżywa horror !! 03.07.12, 15:49
        To takie new age'owe podejście. Fakty są faktami. Nie sądzę, że kolezanka, na która spadły rózne trudności wywołała je myśleniem o Plutonie. One poprostu wystąpiły. Chcesz to sobie wmawiaj, że rzeczywistość jest inna niż jest i że zmienisz ją pozytywnym myśleniem. Ja wolę patrzeć realnie. Sorry. Jest jak jest. Coś pozytywnego trzeba z tym zrobić i tyle.
    • yoginka2 Re: Koziorożec przeżywa horror !! 03.07.12, 16:34
      a czy ja gdziekolwiek napisalam, ze myslala o Plutonie i wszystkiemu winien Pluton ? smile

to jest Twoje podejscie i Twoj sposob myslenia -i masz do tego calkowite prawo, ale mozna tez inaczej wink mozna wykorzystac potencjal umyslu i dzieki temu pisac najepsze dla siebie scenariusze, a nie stawac sie ofiara wydarzen smile jest wiele metod pracy z umyslem, z podswiadomoscia smile a ze akurat w to nie wierzysz to nie znaczy, ze tak jest, bo to sa tylko Twoje przekonania wink
      • leyaxxi Re: Koziorożec przeżywa horror !! 03.07.12, 17:52
        Powiedzmy, że jestem sceptyczna ździebkowink
        Uważam, że póki się da trzeba być nastawionym pozytywnie, ale ie da się czasami przymykac oczu na to co się dzieje wbrew czasami optymistycznemu nastawieniu. Faktem jest, że wszystkiemu można pomagać lub też nie i w tym nastawienie odgrywa swoją rolę. W trudnych sytuacjach nalezy szukać najlepszych rozwiązań. I tu się chyba zgadzamysmile

Przyznam też, że obserwowałam nie raz Plutona i to jak potrafi namieszać i czapki z głów dla wszystkich, którzy w sytuacji gdy zewsząd wszystko spada na głowę potrafi utrzymac swoje myślenie w ryzach i pisać najlepsze scenariusze. Nie piszę tego cynicznie. Naprawdę to podziwiam!smile
        • jasmina.0 Re: Koziorożec przeżywa horror !! 03.07.12, 18:44
          Pisalam kiedys tu o dobrym samopoczuciu pewnego Koziorożca, ktoremu szło "jak burza" w czasie kiedy Pluton wchodził do Koziorożca. on ma tam i Słońce i ASC i coś tam jeszcze (chyba Księżyc o ile pamiętam).
          No i......... czas przeszły.
          Musiałabym sprawdzić czy zaczęlo się sypac jak mu Pluton wszedł na Sun czy jak mu wszedł na ASC. W każdym razie porażki pokazują się coraz częściej i obserwując tylko sytuację ( nie horoskop) wcale się nie zapowiada dobrze. A Koziorożec jak to Koziorożec - bardzo poukładany (był) i pozytywnym oraz racjonalnym myśleniem wykazywał się w każdej sytuacji.
        • yoginka2 Re: Koziorożec przeżywa horror !! 03.07.12, 20:06
          nie, nie, nie smile nie rozumiemy sie smile piszac o pozytywnym nastawieniu do zycia mialam na mysli calosc zycia, a nie tylko moment tranzytu. Podobno jak wewnatrz tak na zewnatrz. Gdyby rzeczony Koziorozec zainwestowal wczesniej w poznanie siebie samego, wewnetrzne porzadki i rozwoj swiadomosci -BYC MOZE teraz nie byloby takiej sytuacji.

Zgodnie z zasada: "ja mogłem się wychować w getcie, ale nie ma getta we mnie".

Mowiac z autopsji smile (jako opanowany Koziorozec juz po tranzycie Plutona smile

nigdy nie jest tak zle, zeby nie moglo byc gorzej wink i nigdy nie jest tak dobrze, zeby nie moglo byc lepiej wink

Natomiast bardzo irytuje mnie straszenie tranzytami -zatem KOZIOROZCE - wcale nie musi byc zle, strasznie, etc.. Badzcie dobrej mysli, bowiem: najgorsza ludzka gluota jest martwienie sie i strach. Oczekujcie, ze przydarzy sie wam cos wspanialego, bowiem umysl jest magnesem i przyciaga to o czym sie mysli.

Jako wielki fan rozwoju osobistego, ktory stosuje go na sobie z premedytacja i sukcesem, przytocze dykteryjke:

Gdy Nowy Jork przezywal kryzys gospdarczy wszyscy zadawli sobie pytanie: jak uda mi sie przetrwac kiedy miasto upadnie ? Natomiast Donald Trump zastanawial sie nad czyms zupelnie innym: jak moge sie wzbogacic, gdy wszyscy sa przerazeni ?

Przekladajac to na zycie rzeczonego Koziorozca: raczej powinien zastanawiac sie: nie jak przetrwac "trudna" sytuacje -tylko jakie korzysci z tego moga dla mnie wynikac.

• gronia10 Jasmino, 03.07.12, 19:36
      dokładnie tak ma moja przyajciółka,uczciwy,poukładany ,dobry czlowiek i naprawdę to co ją spotyka nie jest w żadnym razie efektem jej zaniedbań,błędów itp.dlaczego niektórych los tak ćwiczy?
      • jasmina.0 Re: Los ćwiczy 04.07.12, 09:20
        Nie wiem dlaczego los niektorych tak "ćwiczy". Część forumowiczów ma jednak troche racji - grunt to pozytywne myslenie i nie załamywać się. Ale jednym to sie udaje a drugim nie , ponieważ mają widocznie coś do przerobienia w przeciwieństwie do tych, ktorzy przechodzą różne tranzyty lekko i przyjemnie.
        W przypadku tej koleżanki spojrzalabym też na jej portret numerologiczny, cykle i szczyty bo być może to co ją teraz spotyka jest wynikiem skumulowania się np. cyklu, czarnego szczytu i tych tranzytów. Tranzyt Plutona wzmacnia te negatywne wpływy i wszystko sie wali. Wtedy trzeba wziąć sie w garść zrozumieć i po prostu "poddać się" i przetrzymać.Czasem nie ma sensu walczyć z wiatrakami bo każde doświadczenie cos niesie i coś dla nas znaczy. raczej trzeba się nad tym zastanowić co dobrego z takich doświadczeń może dla nas wyniknąć i jakie wnioski możemy wyciągnąc na przyszlość.
        Wiem , że to trudne, że czasem czlowiek ma wrażenie , że tonie, czasem jest przerażony , czasem czuje się jak dzikie zwierze w klatce - ale nie należy się załamywać tylko racjonalnie ocenić sytuację.
        Jak chcesz koleżance pomoc to może wejdź na forum numerologia i poproś Pana Janusa o analizę numerologiczną tej koleżanki ( za jej zgodą oczywiście). I jesli ta koleżanka zechce sobie pomóc.
        Rozwodzenie się nad niszczycielskimi tranzytami nic nie da.
        Pozdrawiam
        • gronia10 Re: Los ćwiczy 04.07.12, 15:01
          Dziewczyna jest mądra i radzi sobie .cel tego wątku był inny!! Ja tu nie szukam astrologicznej pomocy lecz poniważ się utu wymeiniamy dośwaidczeniami,często ktoś pyta o to jak się dany tranzyt komuś objawił wiec DLATEGO tę sytuację opisałam .I tyle.Pozdrawaim wszystkich.
          • leyaxxi Re: Los ćwiczy 04.07.12, 21:39
            gronia10 dziękuję, że zechciałaś się podzielić tym jak realizują się tranzyty Plutona. To forum właśnie temu służy. Wymianie doświadczeń i nie jest to straszenie a informacja jak mogą się tranzyty realizować. Dla mnie to jest ciekawe z punktu widzenia astrologicznego, praktycznego przełożenia na rzeczywistość. To jest cenne! Nie znaczy, że nie trzymam kciuków za koleżankę. Jestem przekonana, że wszystko to ją wzmocni, choć teraz z pewnością myśleć tak nie jest łatwo.
            • gronia10 Leyaxxi 04.07.12, 21:51
              dziękuję za miłe slowa,dokłądnie o to mi chodizło przy zakładaniu tego wątku.Uważam,że trzeba pisać i myslec też o żłej stronie niektóych tranzyów,nie chować głowy w piasek,nie żartować!!
            • labrom Re: Los ćwiczy 04.07.12, 22:14
              Dziewczyny miłe.. po to jest Astrologia żebysmy mialy swiadomosc ze te tranzyty okrutne sa tylko na jakis czas. Nic nie trwa wiecznie. Ja pamietam jak mi Pluton robil polkrzyz w moim horoskopie i nie rozumialam czemu tak sie dzieje a dzialo sie oj dzialo...bez mojego udzialu...to jest wlasnie wyzsza nauka jazdy w zyciu smile Teraz wiem po co ale dopiero po paru latach to zrozumialam. Wierzcie mi że planety wiedża co robią a my?? coz..pylkiem na wietrze jestesmy smile))
              • lwi2 Re: Los ćwiczy 05.07.12, 12:09
                Też mam urodzeniową kwadraturę Słońce - Pluton i na opozycji tranzytującego Plutona do Słońca był horror, tak, że sytuację koleżanki doskonale rozumiem. Wątek wart kontynuowania, niech ona się zainteresuje astrologią, to na pewno jej pomoże, zrozumieć co się dzieje.

Lwi
                • jasmina.0 Re: A to inna bajka 05.07.12, 13:03
                  No to oczywiście inna bajka. Ja też tu przecież opisywałam jak sie realizowal u mnie tranzyt Urana.
                  Taka wymiana doswiadczeń jest bardzo cenna. Po to tu jestesmy.
                  Pozdrawiam
          • aarvedui Re: Los ćwiczy 05.07.12, 15:44
            gronia10 napisała:

> Dziewczyna jest mądra i radzi sobie .cel tego wątku był inny!! Ja tu nie szukam
            > astrologicznej pomocy lecz poniważ się utu wymeiniamy dośwaidczeniami,

no ale nie dziw się - ostatnio dominują wątki "pomocy, wyjaśnijcie mi co się dzieje, a najlepiej podejmijcie za mnie decyzję".

można się pomylić ;>
    • tamara401 Re: Koziorożec przeżywa horror !! 05.07.12, 15:42
      Temat dotyczy chyba nie tylko tych posiadających Słońce w Koziorożcu.Znam też parę Raczków i Baranów który maja podobne trudności ;tu bank wypowiedział umowę kredytową, tam ktoś rzucił się w objęcia nałogu.Zal patrzeć na cierpienie ludzkie.Nie wiem czy to pocieszy Twoja przyjaciółkę,ale wiem że przyjdzie czas gdy dojdzie do wniosku,że za nic nie wyeliminowałaby tych zmian.Z czasem dostrzega człowiek w nich to że one tak na prawdę uwolniły go od tego,co było mu zbędne.W momencie ich trwania trudno to zauważyć,po czasie spogląda się na nie z innej perspektywy.Alchemia życia potrafi być bardzo bolesna,ale to co w jej wyniku w nas powstaje czyni nas tak na prawdę LUDŹMI.
      • gronia10 Re: Koziorożec przeżywa horror !! 05.07.12, 18:52
        Sama też przezyłam kilka "neizłych " układów planet,hm,czy to mi coś dało? Poczucie "wyróżnienia" w zlym tego slowa znaczeniu ,żal do losu...po co mi to zafundował,mnie akurat zmienają przeżycia radosne,twórcze. Masz rację znajome Barany bardzo dostają w kość,kilka znajomych starszych Baranów nawet zmarło w ostatnim czasie, moja ciocia sad(
      • leyaxxi Re: Koziorożec przeżywa horror !! 06.07.12, 09:26
        tamara401@ podoba mi się to co napisałaś. Tak zwykle jest, choć z pewnościa potrzeba dystansu do sytuacji w jakiej człowiek się znalazł. Ze środka tornado trudno dostrzec zalety czegokolwiek, choć osobiście łapię się na pewnym paradoksie, że mimo trudności i złości, że sprawy nie idą we właściwym kierunku (zamierzonym przeze mniewink, gdzieś głęboko czuję za zwyczaj prawdziwą wartość "szlifierki", która mimo zniszczeń daje to człowiekowi to "coś".

Co do Baranów: tranzyt Urana przez znak (zwykle nagle przewracający życie do góry nogami), kwadrat Plutona (wiadomo!) i opozycja Saturna, Raki podobnie tyle, że kwadrat Urana i Saturna plus opozycja Plutona, Koziorożce ta sama kwadratura i tranzyt Plutona przez znak. Dla dopełnienia kwadratu należałoby pewnie wymienić jeszcze Wagi.
      • princesswhitewolf Re: Koziorożec przeżywa horror !! 06.07.12, 12:54
        witam,
        Tu Rak z Jowiszem w Koziorozcu. Mama Koziorozec. Dziekuje mamy sie jakos. Nigdy zycie nie bylo latwizna, ale byly gorsze momenty.
    • princesswhitewolf Re: Koziorożec przeżywa horror !! 06.07.12, 12:58
      >daje rozwód,

zadna tragedia, nie przesadzajmy. Widac inny jest jej pisany.

brak dziecka,

nie wszystkim dzieci sa dane. Zawsze jest opcja adopcji. Poza tym niech zbada hormony. Moze dzidzius czeka na innego tate.

oszukana w pracy ,okradziona na dużą sumę,kłopoty finnasowe,

W pracy ja okradli czy jak?Napewno oszukali? Te klopoty finansowe to przez ta kradziez czy lekkomyslnosc w wydawaniu pieniedzy?

zdrowotne tez ,

W zaleznosci jakie to klopoty zdrowotne to jesli powazne to TO bylby jedyny powazny problem, reszta to kwestia czasu.

.
      • gronia10 Re: Koziorożec przeżywa horror !! 06.07.12, 17:24
        Princess,ok takie nieszczęscai się zdarzają ale żeby tak w kupie? Poza tym piszesz,ze TY nie odczuwasz tak abrdoz tych ukłdó planetarnych i to mnie zadziwia -przyjaciólka ma kuzyna urodzonego tego samego dnai i miesiaca co ona i u niego NIC wręćz sukcesy!! Ja jka maiłam Plutona w Strzelcu to działy się u mnie rzeczy istrszne !Prawie oślepłam,wplątalam sie w bardzo toksyczny związek,tak jak pisalam zmeiniło mnei to ale na gorsze stałam się lękliwa i pesymistka.
        • princesswhitewolf Re: Koziorożec przeżywa horror !! 06.07.12, 22:26
          jak ja mialam Plutona w 12 domu w poczatkach Strzelca to tez sie dzialy koszmary i 2 smierci wokol,gronia 10. Czasmi minimalnie inna pozycja Ksiezyca i asc i juz wszystko wyglada inaczej.

ale moze nie w kupie tylko jest jakis lacznik i zaleznosc. Moze te trudnosci w pracy i sytuacja finansowa sa powiazane? moze ex- maz i nieplodnosc( wielu facetow jest bezplodnych ale sie o tym nie mowi). albo bezplodnosc + zdrowie?
          Ja tam wierze w konspiracje ukrytych wspolnych mianownikow
          • tamara401 Re: Koziorożec przeżywa horror !! 07.07.12, 12:30
            Myślę,że te różnice w sposobie przejawiania się tranzytu Plutona przez Słońce zależą przede wszystkim od tego co dana osoba "ma" w nieświadomości.Tranzyt Plutona/zresztą nie tylko wszystkich transaturników/ traktowałabym jako zablokowanie funkcji Słońca czyli świadomości.A co się dzieje w takim przypadku? do głosu dochodzi nieświadomość- człowiekiem zaczyna "rządzić" sfera instynktowo - popędowa i tu szukałabym odpowiedzi.Ponieważ mamy wszyscy różne rzeczy w nieświadomości i złe, i dobre, i kompleksy, i talenty.Stąd taki tranzyt blokujący Słońce równie dobrze może też ujawnić potencjały których właściciel horoskopu jest nieświadom a które ujawnione mogą też przynieść wł. horoskopu dużo dobrego.Przyjrzałabym się w takim wypadku aspekty Księżyca,Marsa,Plutona, domy nieświadomości co tam się w natywniku dzieje.Czasami jest tak ,że Słońce choć może to brzmieć paradoksalnie może blokować potencjały sfery nieświadomości wówczas taki tranzyt Plutona "uwolni" to co "domaga" się aby wydostać się na powierzchnie.Chociaż taka "śmierć" przeżytych struktur ego jest z pewnością bolesnym procesem,ale po tym procesie człowiek jest bardziej kompletny i z samego tylko tego tytułu bardziej efektywny.Wyparte,niechciane przeżycia tak na prawdę blokują potencjały naszego Słońca.To są te sytuacje które określamy że nam" nie idzie w życiu","prześladuje nas pech" itp.w rzeczywistości "wykluczenie" wypartych treści ze świadomości jest szalenie energochłonnym procesem wtedy .... nie starcza już energii na nic innego ... dlatego" mamy pecha"To jest tak jakby człowiek znajdował się w gorsecie saturnowych mechanizmów obronnych.Tranzyt Plutona przez Słońce uwolni nas z tego gorsetu po to tylko by człowiek mógł odetchnąć pełna piersią.Osobiście nie wierzę by taki tranzyt w efekcie ostatecznym nie uwolnił osoby od samej siebie.
    • lwi2 Re: Koziorożec przeżywa horror !! 06.07.12, 18:31
      Mówimy w ciemno, nie znając jej horoskopu, może ten inny przypadek inne domy i udało mu się coś Plutonowo zrealizować w swoim rytmie, a jej nie.
      Jak jest taki tranzyt Plutona przy jednoczesnej urodzeniowej kwadraturze, to trzeba zrobić coś "Plutonowo-kwadraturowo-Słonecznego". Wszystkie przejścia już były? Ja miałam trzy przejścia (tranzyt opozycja), przy pierwszym podołałam, o dziwo, przy drugim nie, ale teraz załapałam i "pracuję", trzeciego nie rozumiem do dzisiaj, a poległam całkowicie na nim. Ale z trzech przejść jedno "trafienie" było.

Lwi
      • princesswhitewolf Re: Koziorożec przeżywa horror !! 06.07.12, 22:28
        trzeciego nie rozumiem do dzisiaj, a poległam całkowicie na nim

smile))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka