Dodaj do ulubionych

ASC solany na Chironie

23.09.12, 15:00
Solany ASC mam na natalnym Chironie w 6 domu. Wladca ASC solarnego Uran jest w 2 d. solarnym, który naklada sie na 8 dom natalny. Sprawy pracy sa dla mnie teraz ważne a i zdrowie coś zaczyna mi szwankować i chyba muszę sie nim zaopiekować. W powiązaniu z tym Uranem w 2 domu tak myslę, że może to znaczyć, że sprawy wartości na planie materialnym i mentalnym będa dla mnie w tym roku stanowily priorytet.
Uran solarny tworzy wielki trygon w znakach ognistych gdzie jednym z wierzchołkow jest Merkury też w 6 domu - a jest on władcą mojego natalnego. Mam zwrocic szczegolna uwage na zdrowie???
Martwi mnie to, że trzeci wierzchołek trygonu to MC na którym siedzi węzel północny wprawdzie w koniunkcji z punktem fortuny ale co z tego kiedy ta koniunkcja jak byk siedzi mi na natalnym węźle . I co ciekawe - natalny Węzeł jest w koniunkcji z solarnym Punktem
fortuny a natalny punkt fortuny w koniunkcji z solarnym węzłem. Pomiędzy tym wszystkim MC.
Wyglada na to, że nie bedzie łatwo. Czy mam rację?
Wprawdzie nie mam jakiś złoczynnych ukladów, o ktorych kiedys pisała Mii ale - no ten podwójny węzeł?
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3183311,2,1,Jasmina-solar-na-2013r.html
Obserwuj wątek
    • jasmina.0 Re: ASC solany na Chironie 01.10.12, 21:59
      Może ktosik jednak??????
      Szukam pozytywów???????Nie mogę przecież sie poddać. No nie????? Z moim horoskopem to przecież nie mozliwe.
    • amita.b Re: ASC solany na Chironie 03.10.12, 20:18
      Solarny Asc nie aktywuje w natalnym (chyba, nie mam dokładnych danych) nic oprócz tego Chirona, którego nie używam więc się nie mogę wypowiedzieć co mogłoby to znaczyć. Jak szukam pozytywów to się zastanawiam co chciałabym zrobić i co pasuje mi do danego układu.
      Pozdrawiam smile
      • felutka Re: ASC solany na Chironie 03.10.12, 21:23
        smile
        Jak na mój laicki solarny astro-czuj to będziesz bardzo zaangażowana w partnerstwo(Słonce w VII) i Merkury na szczycie VII domu.
        Kurczę, masz solarną aplikacyjną koniunkcję Mars-Saturn w VIIId i solarną opozycję Wenus-Pluton w domach V-XI, przy czym Księżyc czyli Twoje emocje właśnie w domu V a Ty patrzysz na Punkt Szczęścia i Węzły? Ja na Twoim miejscu dokładnie bym sprawdziła dom V solarny i natalny, władców i ich położenie w solarnym i natalnym, aspekty i recepcje, potem tranzyty. Jesli natalny Asc masz w Pannie lub Bliźnietach-tym bardziej.
        Aktywowany Chiron oznacza ból i terapię, niekoniecznie związaną ze zdrowiem...smile Spójrz, solarny robi kwadrat do osi Mc-Ic
        pozdr
        • jasmina.0 Re: ASC solany na Chironie 04.10.12, 19:04
          felutka napisała:

> smile
          > Jak na mój laicki solarny astro-czuj to będziesz bardzo zaangażowana w partners
          > two(Słonce w VII) i Merkury na szczycie VII domu.
          ---------------------------------------
          Taaaa! To wiem. I to się sprawdza- mnóstwo róznych kontaktów, (jakiś obłed bo jestem raczej samotnikiem), korespondencja nie do przerobienia - dodatkowo tranzyt Merkurego przez 3 dom natalny. Tony papieru i pisma! Nienawidzę papierologii!

> Kurczę,
          ------------------------------
          Ooooo! Co znaczy to kurczę????
          masz solarną aplikacyjną koniunkcję Mars-Saturn w VIIId ( Mars natalnie tez w 8-mym w trygonie do Sat???????????// Ale solarna TA koniunkcja w sekstylu do Słońca więc nie jest tak źle. W każdym razie chyba (jak na razie) nie przeszkadza mi tak bardzo tym bardziej, że Saturn troche hamuje Marsa i nie pozwala na zbytnie szaleństwo.

i solarną opozycję Wenus-Pluton w domach V-XI, przy czym Księżyc czyli Twoje emocje właśnie w domu V
          --------------------------------------------------------------
          Tym bardziej, że w tranzytach Pluto opozycja Wenus - uaktywnione te same domy.
          Sądzę, że własnie taki układ nie pozwala mi zapomnieć o czymś o czym już dawno powinnam. Podkręca mi to emocje bez sensu bo w zasadzie nie ma o czym mysleć a nadal myslę. Jakaś obsesja czy natręctwo czy co? Moze to trzeba leczyć?

a Ty patrzysz na Punkt Szczęścia i Węzły?
          -----------------------------------------------
          No bo jakoś tak mi się te węzły i punkt szczęścia rzucaja w oczy - taki "poczwórny nelson" Może to cos znaczy???? I nie wiem co???

Ja na Twoim miejscu dokładnie bym sprawdziła dom V solarny i natalny, władców i ich położenie w solarnym i natalnym, aspekty i recepcje, potem tranzyty.
          Jesli natalny Asc masz w Pannie -tym bardziej.
          ---------------------
          Dlaczego bardziej????

> Aktywowany Chiron oznacza ból i terapię, niekoniecznie związaną ze zdrowiem...:
          > ) Spójrz, solarny robi kwadrat do osi Mc-Ic
          ------------------------
          Hmmmm- no właśnie i to mnie martwi bo w ogóle sie jeszcze gubię w rozwiązywaniu zagwozdek natal/solar/itp, itd.
          Dlatego tu napisalam.
          > pozdr
          • felutka Re: ASC solany na Chironie 04.10.12, 20:47
            Piaty dom solarny - władca Merkury, w jego łapkach Księżyc sol, Panna( wł Merkury) przejęta w VII domu solarnym, tam też przebywa Słońce solarne( VII d )...Spójrz na ingres Saturna i jego aspekty do planet i osi solarnych( kwadrat do Merkurego i Asc) i porównaj z bieżącymi tranzytami.
            Dla mnie koniunkcja Saturn-Mars jest jednoznacznie maleficzna, pocieszające jest jedynie to, że Saturn w egzaltacji pokazuje swoją "lepszą" choć niejednokrotnie "przesadnie lepszą stronę" więc skutecznie utemperuje uszkodzonego, złośliwego czasami Marsa smile Co do sekstylu tejże koniunkcji do Słońca: byłabym ostrożna! Słońce w Lwie nienawidzi Saturna(detryment) więc nie ma zamiaru go słuchać, Saturn w Wadze gardzi Słońcem(upadek) więc i tak będzie jak on chce, zrobi swoje smile I to wcale nie musi być miłe dla biednego Słońca...itd Mój pierwszodomowy Mars z aktualnego solariusza tak mi dał popalić, że mało na dziób nie padłam z wyczerpania sad(a robi piękny trygon do Plutona)
            Te aktywne Węzły pewnie coś znaczą, ale ja nie przywiązywałabym do tego zbytniej wagi...to tylko punkty. To może być konflikt między "zawodową potrzebą serca" wskazaną przez Węzeł Pn a utartymi, znanymi koleinami do których uciekamy w chwilach niepewności- Węzeł Pd w IV d...możesz szukać schronienia w domu lub zaszyć się tam z pracą (Jowisz wł Xd w IVd solarnym) Jednak do osi węzłów i osi Mc-Ic kwadratem ustawił się Neptun...na to zwróć uwagę...Jak wygląda obecnie tranzyt Neptuna przez natalny i jak to się ma do Mc?
            Spróbuj nałożyć solariusz na radix i porównaj dokładnie, tranzytowo również smile Jeśli w natalu i solariuszu są uaktywnione jednocześnie te same domy, osie lub są podobne konfiguracje i aspekty, są jakiekolwiek inne podobieństwa (np odwrócenie osi, planeta, oprócz Słońca, w tym samym znaku lub domu itp) trzeba zwrócić na to szczególną uwagę.
            Sama mam dość mętne pojęcie o solariuszach hi hi hi . I zagadkę dotyczącą lunariusza którą nieudolnie staram się rozkminić...Na szczęście ten lunariusz działa do 18 października więc niedługo wszystko będzie jasne big_grin
            pozdr
            • jasmina.0 Re: ASC solany na Chironie 04.10.12, 22:38
              felutka napisała:

Co do sekstylu tejże koniunkcji do Słońca: byłabym ostrożna ! Słońce w Lwie nienawidzi Saturna(detryment) więc nie ma zamiaru go słuchać, Saturn w Wadze gardzi Słońcem(upadek) więc i tak będzie jak on chce, zrobi swoje. smile I to wcale nie musi być miłe dla biednego Słońca...itd
              ------------------------------------------------------------------------------
              Dla mojego 12 d. Słońca nic nie jest miłe. Jest ono natalnie podrasowane Plutonem i w 6 st. kwadracie do Saturna i chyba się już przyzwyczaiło. Ludzie często pytaja: czemu pani chodzi taka smutna? No czemu ja się pytam? Ano.....temu chyba. Może ja i nie jestem ciągle taka smutna ale często tak wyglądam.
              Sekstyl pewnie lepszy niz kwadrat i to jest dla mnie pocieszająca solarna wiadomość.

Jednak do osi węzłów i osi Mc- Ic kwadratem ustawił się Neptun...na to zwróć uwagę...Jak wygląda obecnie tranzyt Neptuna przez natalny i jak to się ma do Mc?
              ----------------------------------------------------------
              Neptun tranzytujący jest w trygonie do natalnego i niestety na DSC. Nie jestem neptuniczna i trudno mi z tym. Juz wiem , ze prawdopodobnie z tego powodu tak jakos sie sklada, że mnóstwo jakis propozycji, pomysłów, itd , a ja ciągle jak we mgle - nie wiem co tak naprawdę powinnam robić i czego się chwycić.
              Aaaaaa- i ciągle ostatnio trafiam na róznych pijących, wręcz czasem alkoholików, ktorym (o dziwo!!!! bo dawniej sie brzydziłam) pomagam, w sumie z dobrym skutkiem.

> Spróbuj nałożyć solariusz na radix i porównaj dokładnie, tranzytowo również smile
              ---------------------------------------------------------
              No wlasnie to mi sprawia klopot .

> Jeśli w natalu i solariuszu są uaktywnione jednocześnie te same domy, osie lub
              > są podobne konfiguracje i aspekty, są jakiekolwiek inne podobieństwa (np odwróc
              > enie osi, planeta, oprócz Słońca, w tym samym znaku lub domu itp) trzeba zwróci
              > ć na to szczególną uwagę.
              ------------------------------------------------
              Nie rozumiem własnie odwrocenia osi tj solarny MC jest w koniunkcji z natalnym IC. Nie jest to bardzo ścisły aspekt ale wydaje mi się, ze na tyle bliski żeby zwrocic na niego uwagę.

> Sama mam dość mętne pojęcie o solariuszach hi hi hi .
              -----------------------------------------------------------------------
              Ja też, hihihi. Ale podobno można jednak z tego coś wyczytać wiec staram sie wejśc w temat.
              W każdym razie mój obecny solariusz wydaje mi sie bardzo atrakcyjny w porównaniu z poprzednim, że postanowiłam się nim bliżej zająć.
              >

A i przepraszam za myślniki, nawiasy itp. ( black halo tego nie cierpi) ale jakoś tak mi wychodzi- te moje dygresje, ech!
              caluski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka