Dodaj do ulubionych

Potężna siła mnie wiedzie ..

18.10.12, 10:45
witam serdeczniesmile jestem czytelniczką forum od jakichś 6 lat.. jesli bede pisac chaotycznie to z góry przepraszam.. natłok mysli. moze przejdę od razu do rzeczy. mianowicie od pewnego czasu czuję jakby "coś " sterowało moim życiem, wszystko działo sie poza mną , jakaś potezna transformacja wewnętrzna której nie jestem w stanie zatrzymac. przypuszczam że to wina plutona który już niedługo bedzie tranzytował moje urodz. słonce.. całe życie byłam chrzescijanką.. jednakze od początku tego roku spotykam ,poznaje, zupełnie w przypadkowych sytuacjach ludzi, których religia jest islam. dodam że to cudowni ludzie. zupełnie jakby to był splot wydarzen mających na celu moją przemiane.. i w istocie ta przemiana zaszła .. TOTALNA . stało sie to jakby poza mną ,choc zdecydowałam sama, ale czułam , czuje nadal jakąs ogromną siłe która mnie kieruje w swiat tej religii.. nie potrafie tego wyjasnic. co wiecej.. poznałam człowieka, również muzułmanina, z którym baardzo dużo rozmawiam. on chciałby się ze mną ożenic i życ w jego kraju .. ja oczywiscie mam duże obiekcje czysto racjonalne- ale najbardziej zdumiewające jest to że ja wewnetrznie czuję że on jest dla mnie i ze tam odnajdę spokój(!)surprised.. nie potrafie tego wyjasnic, tego przeczucia, czy ja zwariowałam???? surprised- powiedziałoby moje jeszcze niedawne ja. czy poddac sie tym zmianom czy też może te zmiany mogą mnie zniszczyc?? za kazdą poświeconą chwilke dziekuje.
Obserwuj wątek
    • siyah Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 10:49
      dołączam mój radix bo zapomniałamsmile www.astro.com/cgi/chart.cgi?clang=e;btyp=w2at;rs=3;go.x=19;go.y=15;go=Go&nhor=4&nho2=4
      • siyah Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 10:56
        www.astro.com/cgi/chart.cgi?clang=e&stx2=s%3Douts%3D24&btyp=w2gw&lang=e&cid=3t5filee1S54W-u1325942590&nhor=4&go.x=15&go.y=9&go=Go
    • acrux_79 Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 14:02
      Przede wszystkim gratuluję odwagi. Dwie religie w tle, druga ortodoksyjniejsza od pierwszej, a tu... takie zapytanie!

A ponieważ miałem już do czynienia z paroma historiami dotyczącymi ślubów, to główny motyw(niestety) był jeden - poprzez ślub wspomniani jegomoście chcieli nabyć obywatelstwo kraju UE jakim jest Polska. Jeśli on już gada o ożenku, to ... podejrzewam, że tak być może.
      Mogę Cię skontaktować przynajmniej z jedną osobą, która ma "przeprawy" od jakiegoś czasu z jegomościem, "który chce się żenić". Może ona pomoże Ci zweryfikować, do czego ta "miłość" dąży [na priv]. Może wyłapiecie klimaty, u niej też była "miłość", podarunki, a skończyło się na nękaniu telefonicznym.

Spojrzałem na radix, mocny wielki trygon i Słońce w dość dobrej pozycji. Jeśli już masz opuszczać Polskę, to w jakie miejsce pojedziesz? Pamiętaj, że po relokacji horoskop może się zmienić, zarówno na dobre, jak i gorsze.

Poza tym kuszące wydaje mi się cofnięcie radixu o parę - paręnaście minut, tak, by Jowisz był bliżej DESC, a Słońce znalazło się na MC. W ogóle Słońce jako władca V wierzchołka na MC w połączeniu z Jowiszem (obcokrajowcy!) wskazywałoby na dużą atrakcyjność. Natomiast Słońce w kwadraturze do silnego Saturna na zdolności do przewodzenia, silną ambicję, tzw "mocny charakter".

Aczkolwiek - optymistycznie - nie wszyscy muzełmanie są ortodoksyjni. Parę osób "podrywało" moją partnerkę (od 7,5 lat bez ślubu btw, ale bez ślubu - oni mają amok na punkcie statusu związku, bo to pociąga za sobą nieodwracalne zmiany, włącznie z prawem do obywatelstwa, itp) i kilku z nich naprawdę było inteligentnych i niekoniecznie religijnie zawłaszczonych.

Ale przemyśl wszystko - masz Słońce na zenicie, władcę horoskopu i Merkurego na granicy domów X/XI. Silne powietrze, oraz stosunkowo słaby żywioł wody w horoskopie. Ja Ciebie nie widzę, jako służącej męża (aczkolwiek dom szósty jest eksponowany - to fakt). A nawet ignorant ma świadomość, że w arabskim państwie tzw żona posiada niższy status niż mąż. Nawet nie trzeba być złośliwym, ani negatywnie nastawionym - ten stereotyp nie jest mitem, a w większości przypadków gorzką prawdą.
      • siyah Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 14:42
        jeśli chodzi o obywatelstwo to od razu mi powiedział ze na pewno mam takie obawy ale jego to nie interesuje, nie ma po co emigrowac. wie jakie są opinie ( w wiekszości słuszne o mężczyznach arabskiego pochodzenia, ze slub jest tylko pretekstem do wyrwania sie itd.)ma dobry status społeczny i stac go na podróze itd. i lubi swoje życie tam skąd jest. a pochodzi z egiptu ( lecz nie z okregów obleganych przez turystów) jest bardzo skromnym i religijnym człowiekiem. powiedział ze wie że mam olbrzymią barierę ale jak przyjade spotkam sie z jego rodziną itd -sama zdecyduję czy chce z nim wziąc slub i tam życ czy nie. jesli nie. nie bedzie mnie zatrzymywał .
      • siyah Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 14:47
        aha i co ważne.. będę mogła pracować z nim, bo on ma własną firmę. poza tym w jego rodzinie kobiety, matka siostra, szwagierka- wszystkie pracują zawodowo.
        • acrux_79 Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 15:31
          Hmm... czyli nie jesteś "z łapanki" i ma to jakieś ręce i nogi. Brzmi optymistycznie.

Gdzie byś zamieszkała. W Egipcie? Jakaś większa miejscowość? Ciekaw jestem relokacji.
          • siyah Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 15:43
            to miasto to Etay Al Baroud (Al Buhayrah).
            • acrux_79 Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 16:01
              Akurat nie chciało mi znaleźć, posiłkowałem się miastem Damanhur.

Zaskakujące, że relokacja nie poczyniła ogromnych zmian, choć oczywiście Słońce zsunęło się do domu IX i jeszcze większą władzę posiada nad nim Saturn robiący kwadraturę ze znaku Wagi (samo Słońce w Koziorożcu). Wcześniej Słońce miało godność poprzez położenie, tzn było na Medium Coeli.
              Czym się zajmujesz w Polsce? (zawodowo?). To jest dobre miejsce dla menedżerów, kierowniczek, pośredników (wielki trygon władców ASC/DESC w żywiole powietrza + Księżyc w Bliźniętach), ew. księgowych.

Przesunięcie Słońca do domu kątowego ujmie trochę tej godności, aczkolwiek w domu kątowym będzie się ono dogadywało, rzekłbym, z silnym trygonem powietrza, oraz Księzycem w BLiźniętach. Więc - wiele zależy od tego, jak widzisz swoją drogę rozwoju poprzez pracę. I co w tym Egipcie chcesz robić (choć bez wątpienia w związku można liczyć na wsparcie, o ile się stanowi normalną rodzinę).
              • siyah Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 16:11
                hmm.. jestem po studiach i mam prace związaną z handlem (nota bene jego firma sie tez zajmuje handlem) choć ja bardziej w strone zawierania umów - wystawiania faktur itd, ciągły kontakt z klientem .
          • aarvedui Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 16:01
            acrux_79 napisał:

> Hmm... czyli nie jesteś "z łapanki" i ma to jakieś ręce i nogi. Brzmi optymisty
            > cznie.

no właśnie średnio.
            status żony wchodzącej do sfeminizowanej rodziny, gdzie każda ma wyższy status od niej (matka, siostra), jest zazwyczaj opłakany.
            nowa żona jest popychadłem, a jak teściowa jest złośliwa, to i przemoc będzie.
            a jak się poskarżysz mężowi na jego matkę, to od niego jeszcze mocniej dostaniesz.

poza tym, panowie południowcy mają zwyczaj po ślubie osiadać na laurach, znikać z kolegami/kochanką i zostawiają żonę z całym bajzlem.

poza tym - jeśli już chcesz koniecznie, to zawsze jest tak, że im bardziej musi się mąż postarać, tym większy szacunek do żony.
            kontrakt z intercyzą i obowiązkowymi kwotami jakie ma łożyć mąż na żonę - to jest minimum.
            teściową i rodzinę trzeba poznać PRZED ślubem.
            jeśli facet południowiec ma problem z przedstawieniem osobistym rodziny przed ślubem i wyspowiadania się z całego majątku, statusu historii życia - to na 99% szuka taniej służącej.

na spotkanie z rodziną koniecznie jedziesz ze swoją rodziną - ojcem, bratem, lub chociaż kuzynem.
            przeprowadzasz śledztwo, na miarę 100 rutkowskich.
            spisujecie kontrakt małżeński, bardzo dokładny. i nie u jakiegoś podrzędnego urzędasa, tylko zawsze za poświadczeniem duchownego.
            kontrakty ślubne spisane przez urzędników, nie liczą się dla arabów prawie w ogóle.
            za to przed duchownymi czują respekt.

jeśli zaniedbasz ten bardzo dokładny proces, to w razie czego jesteś w głębokiej dupie.
            • acrux_79 Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 16:06
              I tutaj warto się zabezpieczyć prawnie Siyah - myślę, że rady Aarvedui z tą intercyzą są jak najbardziej na miejscu.

Zwracają uwagę sygnifikatory umów:
              - Mars jest na wygnaniu w domu szóstym (umowy formalne jako powód utrapień)
              - Wenus kwadratura Jowisz (Wenus jako ogólny dyspozytor związków, Jowisz jako obcokrajowiec, albo wspomniane rzeczy prawne) - konflikt
              - Wenus w Wodniku sekstyl Uran - Twoje umiłowanie dystansu, pewnej wolności (+ wspomniany trygon powietrza)

Więc, nie wulgaryzując przesadnie rzeczywistości, "Czarna Dupa" co nieco grozi.
            • siyah Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 16:21
              z tym sie zgodze oczywiscie- jesli chodzi o formalne zabezpieczenie siebie. bo wiadomo uczucie uczuciem ale nie pozwole na to zeby myslał ze sie nie "cenię" jako kobieta (kazda egipcjanka sie "ceni"). chodzi mi o tzw posag. jesli chodzi o majątek to sie juz dużo wyspowiadał. powiedział mi wszystko o statusie swoim i swojej rodziny co kto ile ma i posiada itd.
              • jasmina.0 Re: siyah!!!!!!!!1 18.10.12, 17:40
                siyah - daj se spokój. Co innego religioznawstwo, co innego zmiana światopogladu, co innego medytacje, karma, buddyzm itp. a całkiem co innego ślub z muzułmaninem.
                Nie patrzyłam w Twój radix na razie ( spojrzę później), ale oprócz literatury astrologicznej i forumowej PRZECZYTAJ książkę "Tylko razem z córką" i " Z milości do dziecka" obydwie autorki Betty Mahmoody.
                Nie ogladaj broń Boże filmu pod tym samym tytułem bo jest beznadziejny i nic z niego sie nie dowiesz. Nie czytaj tez żadnej pani Stihl czy jak jej tam bo opisuje zmyslone historie. Takie cosik jak rózowa seria harlekinów czy coś.
                Bety zakochala sie nieprzytomnie w muzułmaninie. Przeżyła to jak przeżyła ( dobrze , ze w ogóle) i opisała, Była jedną z założycielek organizacji która zajmuje się pomocą kobietom, które utknęły na Wschodzie bliższym i dalszym jako..... No właśnie kto??????????/
                Juz lepiej zakochaj się w czarnoskórym byleby nie z obszaru islamu.tego jeszcze mozna zreformować. Muzułmanina NIE.

Może masz jakiś tranzyt - ale na Boga PRZECZEKAJ!!!! Szok kulturowy ( zachód/Islam)dla białej kobiety jest najczęściej dla niej tragedią.
                I nie mów później, że Cie nie ostrzegaliśmy. Oczywiście są może wyjątki ale to potwierdza tylko regulę. I dlaczego to Ty miałabyś być tym wyjątkiem? Odpowiedz sobie.
                • lwi2 Re: siyah!!!!!!!!1 18.10.12, 18:58
                  Dolny Egipt = Bliznieta wg Coley'a, czyli Twoj Ksiezyc, emocje, cie tam ciagna, chcesz zalozyc rodzine (Rak na IC).
                  • lwi2 Re: siyah!!!!!!!!1 18.10.12, 20:25
                    Jeszcze masz Lilith na przedzie Latawca, w Strzelcu, Ksiezyc na ogonie, Wielki Trygon powietrzny i ta Lilith w Strzelcu, na progu 8 domu. Ciagnie Cie nieznane, niejasne, tajemnicze, z dreszczem, sam Ksiezyc w Bliznietach juz to lubi, podroze. Takie silne emocje jakie moze dac taka emigracja pociagaja (Lilith opozycja Ksiezyc).
                    Jakbys pojechala to zawodowo zajmuj sie sporami sadowymi tez w tym handlu, moze tak zrealizuje sie uklad na spory, a podwladna meza badz w pracy, to moze uda sie mniej w domu (naiwne, wiem). Ewidentnie wladcy Descendentu siedza w 6 domu, tam tez Ceres, czyli podporzadkowanie Ci odpowiada.
                    Piotr Gibaszewski mial wyklad o islamie, z nim pogadaj co w Twoim horoskopie na ten temat widzi.

Lwi
                    • siyah Re: siyah!!!!!!!!1 18.10.12, 20:33
                      dziękuję Ci bardzo lwi2 smile zawsze to juz jakis namiar.wole sprawdzic wszystko zanim cokolwiek zrobie..
              • tina544 Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 20:04
                Pomijając astrologie - przepraszam, a skąd wiesz, że to prawda?
              • tina544 Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 20:07
                Pytanie dotyczy oczywiście zeznań kandydata na męża w sprawie majątku smile
                • from-the-air Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 20:18
                  jesli chodzi o jego interes, to widziałam miejsce jego pracy przez kamerke "oprowadzał mnie"(jak on to mówi- zebym zobaczyła ze on nie jest kłamcą), poza tym widziałam przesyłał mi profile reklamowe na fb jego sklepów i jego rodziny- oczywiscie z jego wizerunkiem i nazwiskiem wiec chyba wyglada to wiarygodnie..
                  • siyah Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 20:22
                    tak własnie jak from-the-air napisała czyli siyah smile stara poczta sorkiwink
                    • labrom Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 20:40
                      Dziewczyno nie wchodz w tą religie bo z gruntu jest zla. Czytalas Koran? Juz powinno ci sie zapalic swiatelko na sama religie!! Milosc miloscią ,ale jesli bedziecie miec dzieci, to sprawa sie moze bardziej skomplikowac. Mam nadzieje ,ze ten chlopak nie jest jakims ortodoksem : (
                      Co za bzdura myslec o zmianie wiary na muzulmanizm ehh
    • princesswhitewolf Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 21:47
      Ja rozumiem ze zakochanie przycmiewa rozum ale nie na dlugo mam nadzieje. Jestes wychowana w kulturze gdzie kobieta cieszy sie rownoscia wobec mezczyzny. W kulturze islamu kobieta ma sluzyc mezczyznie i jest to kultura patriarchalnej OPRESJI kobiet.
      W ogole nie pojmuje wiary w faceta 50+ letniego jaki chcial przeciupciac 12 latke iuciekal z Mekki do Medyny przed goniaca go rodzina tejze dziewczyny jaka chciala ja ratowac. W ogole caly Koran opowiada w kolko o tym jak wolno czy nie wolno uprawiac seksu. Sorry ale to historie niewyzytego faceta z kryzysem wieku sredniego ktore staly sie inspiracja dla calej kultury na wieki sprowadzajac kobiete do obiektu seksualnego i zakutanej w szmaty sluzacej.

Naprawde nie polecam takiego kroku wstecz.
    • princesswhitewolf Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 21:49
      https://www.forwardon.com/attachments/2009-03-26/1238079893730-Adam%20and%20Eve-%20Muslim%20Version.jpg
      • princesswhitewolf Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 21:49
        ISLAMSKA WIZJA ADAMA I EWY
        • jasmina.0 Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 18.10.12, 22:08
          Z chłopcami bedzie trochę lepiej ale ciekawa jestem czy będzie Ci w smak jak 8 czy 12 letnią Twoją córkę sprzeda np jakiemuś staremu Jemeńczykowi??? Nie pytając Ciebie o zdanie oczywiście.
          Tak na marginesie jak Ci się go tak bardzo chce, to.......Wiem, że czasem nie można w żaden sposób zapanowac nad potężnymi emocjami i czlowieka ogarnia szaleństwo- chce się ta osobę i już, bez względu na konsekwencje. Ale żeby zaraz wychodzić za mąż??? Bądź jakiś czas jego kochanką, a przynajmniej do czasu kiedy Ci trochę przejdzie ta huć, albo do czasu ochłonięcia i spojrzenia na sprawę z innej perspektywy.
    • black_halo Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 19.10.12, 00:10
      Zanim Pluton dobiegnie do MC to jeszcze pare lat minie ale tranzytuje ci 9 dom a to moze cie wyslac na emigracje.

Lecac po tranzytach:

Niedlugo bedzie Uran sekstyl Wenus i zaraz potem Uran opozycja Mars. Pierwszy to moze byc udany, ognisty romans (pierwsze zauroczenie moze?) a nastepnie wielki zjazd w dol. Uran w kwadracie do Marsa wystepuje teraz u mnie i to jest wielka walka w domu o to czyje bedzie na wierzchu czyli ja chce zeby bylo moje a moj facet zeby bylo jego. W tym samym czasie bedziesz tez miala Plutona w kwadraturze do Marsa - moze byc zwykly konflikt z przelozonym w pracy ale jesli zamierzasz sie zatrudnic w firmie potencjalnego meza to moze byc koflikt o wladze i w domu i w pracy. W tym samym czasie tez Saturn przejdzie przez DSC. To jest przelomowy moment w zyciu. Wiec - jesli zdecydujesz sie wyjechac teraz to za rok mozesz wrocic, mozesz tez zdecydowac sie wyjechac za rok. Koniunkcja do urodzeniowego Slonca wypadnie dopiero za 5 lat wiec bym tu jeszcze tego nie rozpatrywala.

Pluton tranzytujac 9 dom moze miec wplyw na wyznawane wartosci. U mnie chociaz przeszedl przez cale stellum to jakos specjalnie tego nie zauwazylam natomiast wtedy tez mialam Urana na ASC i to byla transformacja prawdziwa. Zwiariowalam i zbuntowalam sie.

Ogolnie polecam Ci zaprosic go do siebie najpierw zeby zobaczyc z kim masz do czynienia. Ja tez tak zrobilam chociaz moj TZ jest europejczykiem i katolikiem ale w internecie kazdy jest inny a znalismy sie tylko z kilkudniowego festiwalu i to przelotnie.
    • romy_sznajder Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 19.10.12, 00:36
      Zgadzam sie z tym, co pisza aarvedui i princess.
      Obcokrajowiec/ obcokulturowiec w Polsce, a u siebie - to dwie rozne bajki.
      I pisze to jako ta, ktora wspiera mniejszosci, nie lubi eurocenrtyzmu, ale zna osobiscie dwie kobiety, ktore po prostu zwiewaly przez pustynie.

Raczej namow go go na zamieszkanie tutaj. Ciekawam, czy sie zgodzi.
      Jesli kocha, to masz test. Moim zdaniem milosc to nie wszystko.
      Roznice kulturowe znacza wiecej.
      Nie wystarczy znac pojecie "neokolonializmu", zeby poczuc na wlasnej skorze, ze czasem to dziala, czasem nie..
      Za czas niedlugi masz tranzyt Plutona przez Slonce. Pomysl o tym. Masz wskazniki na miedzynarodowy tryb zycia. Ale rownie dobrze na partnerow obcokrajowcow.
      Zbadaj sprawe pod wzgledem prawnym. Zdabadz kontakty z polska ambasada tam (jesli jest, moze nie byc nawet konsulatu). Zabezpiecz sie.

> od początku tego roku spotykam ,poznaje, zupełnie w przypadkowych sytuacjach lu
      > dzi, których religia jest islam. dodam że to cudowni ludzie. zupełnie jakby to
      > był splot wydarzen mających na celu moją przemiane.. i w istocie ta przemiana
      > zaszła .. TOTALNA .

Gdzie ich sp
      otykasz? W Naszej kulturze (im latwo przychodzi zmiana), czy u nich?

A co do Koranu, to jak z Biblia. wiecej osob zna ja z przeinaczonych przekazow i opisow, niz z wlasnej lektury.
      • labrom Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 19.10.12, 01:02
        Ona ma Jowisza na Ksiezycu i stąd te odloty hehe Pewnie jeszcze z rok potrwa zanim Jowisz nie wyjdzie z Blizniat big_grin
    • amita.b Re: Potężna siła mnie wiedzie .. 19.10.12, 13:49
      Potężna siła? -> Słońce, władca 5 domu (przyjemności) na samej górze horoskopu( czyli kierunek południowy) w domu 9 (rozwój przez podróże, kontakty z obcokrajowcami), jest w solariuszu na ten rok w domu 5 i jest wł. solarnego Asc.
      Za trzy lata będzie aktywowany dom 7. Wtedy możesz poznać swojego partnera(w horoskopie urodz. wł. 7 domu -> Mars w kierunku zachodnim i północnym)
      Jeśli się teraz zdecydujesz na ślub

Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka