ewa7-5 16.03.13, 20:44 jestem Ewa 15.11.75 Gostyń godz 15.40 chce wiedzieć co w moim życiu się wydarzy. prosze jeśli ktoś może mi pomóc będę wdzięczna Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chlopolapka Re: pomocy :) 17.03.13, 12:58 Masz aktualnie tranzyt saturna przez DSC to moze przyniesc problemy w zwiazkach i przygnebienie. Ale glowa do gory-to przejdzie mozesz teraz teraz ladnie schudnac. Odpowiedz Link
jasmina.0 Re: pomocy :) 17.03.13, 18:44 Dlaczego pomocy??? Co sie takiego dzieje? Nic się w Twoim życiu nie wydarzy bez Twojego udziału. Horoskop i tranzyty pokazują tylko potencjaly i ew. mozliwości zaistnienia pewnych zdarzeń. Decyzję jednak każdy podejmuje sam chociaz uważam, że muszą zaistnieć warunki do podjęcia takiej a nie innej decyzji, więc pewien determinizm jednak jest. Jak poprzedniczka napisala masz tranzyt Saturna na Dsc co oznacza, że ten Saturn tranzytuje opozycją ASC. Saturn więc - oprócz wplywu na Twoje nazwijmy to dośc szeroko stosunki międzyludzkie - wpłynie również na Twoje siły życiowe czyli np. wydajność. Ponieważ nie cieszy się ten tranzyt dobrą opinią może to być obniżenie sil , niemoc a nawet czasem choroba. Z Twojego postu wynika, że czekasz na dzidziusia więc jeśli ciążę nazwiemy "chorobą" to może akurat. Saturn nie jest tak bardzo złą planetą - być może , że na tym tranzycie przeanalizujesz swoje stosunki z bliskimi Ci osobami, nastapi jakiś zwrot w postrzeganiu ich, rozprawisz się z wrogami lub po prostu oni się wreszcie ujawnią. Może się okazać, że ktoś kogo uważalaś za przyjazną Ci osobe odkryje swoje prawdziwe oblicze. Możesz być w tym okresie bardziej ostrożna w relacjach międzyludzkich w pracy - w zasadzie nawet zalecana jest w tym okresie ostrozność. Nie nalezy w tym okresie iśc na skroty do sukcesu. Tym bardziej, że za kilka lat Pluton stanie Ci na MC. Należaloby wykorzystać ten tranzyt Saturna żeby uniknąc problemow w przyszlości, bo Pluton będzie pchal Cię do zmian i sukcesu. Wiec podwaliny pod ten sukces trzeba by budowac teraz. Twoje relacje ze znajomymi jak i inne moga wejśc w bardziej poważny etap, mniej frywolny i bardziej dojrzaly. To tylko jeden z tranzytow a jak widze masz jeszcze jednoczesnie tranzyt Urana w opozycji do Wenus, a Wenus jest władcą Twojego horoskopu i Asc, więc mogą się tu pojawić niespodziewane zmiany w zakresie pracy lub stosunkach z pracownikami (Wenus natalnie w 6 domu). I dodatkowo dołącza się do niego tranzyt Marsa - może być bardzo denerwująco tym bardziej, że rownoczesnie w kwadracie do natalnego. Wprawdzie natalny w Raku i w retro wiec może tranzytujący Mars "popchnie" natalnego trochę do dzialania i nie będzie denerwująco tylko stymulująco. Co do ciąży to do poczytania wątki: www.astropasja.pl/component/option,com_fireboard/Itemid,76/func,view/catid,14/id,119/ forum.gazeta.pl/forum/w,10384,116873641,116873641,Szansa_na_ciaze_na_jakich_tranzytach_.html www.sollunari.pl/forum,1,111 astrologia.kaluski.net/uslugi.php?id=837 astroportal.pl/forum/viewtopic.php?f=13&t=1435 Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ewa7-5 Re: pomocy :) 17.03.13, 19:57 jasmina.0 dziękuję. Ubiegły rok był dla mnie trudny, dlatego boje się co ten przyniesie. Od kilku lat staram się o dziecko i nic. Zaczyna mi sil brakować Odpowiedz Link
acrux_79 Re: pomocy :) 19.03.13, 03:17 Wł ASC w domu szóstym (dolegliwości), jest nią Wenus. Księżyc w domu dwunastym, co też każe zapytać - czy coś długo było "nie tak" ze zdrowiem, a teraz niestety zbieramy owoce (szkoda by było) ? A Punkt Dzieci jest sygnalizowany na ascendencie, który jest w opozycji do Merkurego chociażby (władcy domu szóstego). Sama pozycja Wenus też jest kłopotliwa. Sygnalizowany "trudny rok" być może i był, ale zdaje się, że gdyby się cofnąć w przeszłość, to nie tylko tamten. Wydaje mi się, że rozplątanie tej układanki "tu i teraz, zaraz" jest zbyt proste. A pierwszą wskazówką jest, o co chodzi z tym zdrowiem. Nerki i ogólna siła organizmu (być może osłabiona) każą się mocno nad wieloma rzeczami zastanowić. Bardziej "medyczni" by się bez wątpienia przydali. Odpowiedz Link
chlopolapka Re: pomocy :) 19.03.13, 10:21 Jowisz na jesieni 2014 wejdzie do 5 domu dzieci, wtedy twoje szanse na dzieci wzrosna. a probowalas juz in vitro? Odpowiedz Link
ewa7-5 Re: pomocy :) 19.03.13, 11:45 chlopolapka napisała: tak w grudniu i nie udalo sie > Jowisz na jesieni 2014 wejdzie do 5 domu dzieci, wtedy twoje szanse na dzieci w > zrosna. a probowalas juz in vitro? Odpowiedz Link
aarvedui Re: pomocy :) 18.03.13, 22:46 ewa7-5 napisał(a): > chce wiedzieć co w moim życiu się wydarzy. padłem....0_o jak to prowokacja to naprawdę niezła.... nawet wróżka Ci nie odpowie na tak skonstruowane pytanie. pytając astrologa (czy nawet wróżki), piszemy: 1. o jaki okres czasowy nam chodzi - miesiąc, kwartał, dwa lata ,etc - i to czy chodzi i przeszłość czy przyszłość. 2. jaka dziedzina nas interesuje - rozwój osobisty, finanse własne, podróże, miłość, małżeństwo, spółki, zdrowie, kariera, przyjaciele, praca, studia, twórczość, etc... 3. a najlepiej precyzujemy sprawę - czy....w czasie.... 4. jakie mamy własne oczekiwania w odniesieniu do sprawy. 5. nie bać się "feedbacku" - czyli podawania informacji w reakcji na interpretację. fakt, niektórzy bezwolni ludzie lepiej reagują na druzgocące determinizmem przepowiednie a`la guru, ale to się naprawdę mija z celem na dłuższą metę... Odpowiedz Link
acrux_79 Re: pomocy :) 19.03.13, 03:04 Myślę, że to jednak nie jest prowokacja. Zbyt dobrze napisana jeśli chodzi o prowokację . Merkury DESC i Księżyc/Jowisz daje kontaktowych ludzi, którzy ni z gruszki ni z pietruszki otwarcie zadają pytania jak leci. W sumie to i dobrze - coś się dzieje Odpowiedz Link
chlopolapka Re: pomocy :) 19.03.13, 10:14 I co aarpedui ciolku pomogles? NIC! Tylko odstraszasz ludzi z forum tã twojã zgredliwoscia. Czytaj ze zrozumieniem! Dziewczynie chodzi o to kiedy i czy bedzie miec dzieci. Teraz mozesz sie popisac, napisz dla odmiany cos konkretnego. Odpowiedz Link
ewa7-5 Re: pomocy :) 19.03.13, 11:56 Przepraszam jeśli kogos tym postem rozdrażniłam nie mam doświadczenia w tej dziedzinie Potrzebowałam chyba iskry nadziei aby sie nie poddac jeszcze raz przepraszam ewa7-5 napisał(a): > jestem Ewa 15.11.75 Gostyń godz 15.40 chce wiedzieć co w moim życiu się wydarz > y. prosze jeśli ktoś może mi pomóc będę wdzięczna Odpowiedz Link
jasmina.0 Re: pomocy :) 19.03.13, 15:09 Masz Plutona w 5 domu natalnie co może wskazywac np. na obsesyjną wręcz potrzebę posiadania dzieci, ale paradoksalnie to położenie Plutona również utrudnia zajście w ciążę. Co nie znaczy, że uniemożliwia. Basia Stanislawska napisala, na którymś wątku: -Czasami takze tranzyty Saturna na Sloncu (rzadziej), bo ciąża to pewnego rodzaju obciazenie (Saturn) dla organizmu, a Slonce to wladca domu 5 i Lwa. Obciazenie, bo to dodatkowo wiecej kilogramow - czyli ciezar (Saturn), ktory kobieta dzwigą. Oraz musi uwazac na siebie w czasie ciągy, zbytnia swoboda jej ruchow zostaje na pewien czas zablokowana (Saturn). ----------------------------------------------- To będziesz miala za rok w lutym/marcu. -Sporadycznie takze tranzyt Jowisza przez dom 1, co daje czasem powiekszenie ciala, albo poprzez nabranie kilogramow z powodu zbyt obfitej (Jowisz) diety, badz przez ciążę. Itd, jeszcze mozna inne tranzyty wymienic, a takze bardziej skomplikowane kombinacje w tranzytach, ktore obserwowalam u kobiet, ktore zaszly w ciaze. Pamietajmy, ze tranzyty przynosza tylko okazje, tendencje do pewnych dzialan, sytuacji, a nie pewnosc, ze cos sie wydarzy na 100 %. --------------------------------------------- Tranzyt Jowisza przez 1 dom masz teraz - próbuj! Odpowiedz Link