Dodaj do ulubionych

10 lat Forum

19.04.13, 20:38
Do asc.horoskopu Forum zbliża się Jowisz.
Podnoszę wątek,może podczas weekendu,nadarzy się okazja nie tyle do samej analizy, ale
by powspominać osoby dzielące się swoją wiedzą i tematy z minionych lat.
Dla wielu z nas astrologia ciągle jest pasją, a często także profesją.
Niektórzy z nas pamiętają, że autorami wielu ciekawych dyskusji byli: neptus, anahella,queenmaya, all2, dori7, lwi2, aarvedui, janina62, potrek, xxero, zeta23, undyna, segin, manole, dafne04, janou, arcoiris1, jerry.uk, panto i wielu innych.
Obserwuj wątek
    • acrux_79 Re: 10 lat Forum 21.04.13, 22:02
      Mnie się zbiera wówczas na sentymentalne pytania:
      - ile forów astrologicznych było 10 lat temu (dwa, trzy, cztery?)
      - jakie astrologiczne blogi istniały (dwa, trzy, cztery)
      - kto jeszcze nie siedział w astrologii (odp: ja)
      - PSA i PTA nie istniały
      - ileż to książek funkcjonowało na rynku
      - i kto organizował wtedy kursy

I jak to sie pozmieniało przez 10 lat!

Pzdr
      • aarvedui Re: 10 lat Forum 21.04.13, 22:32
        pozmieniało się, najbardziej szkoda tych, co już nie piszą. z rozmaitych powodów.
        • uranika Re: 10 lat Forum 21.04.13, 22:54
          Szkoda,bo swoją praktyczną wiedzą dali więcej niż nie jeden kurs,
          czy szkoły astrologiczne.To był dobry poziom.
          Tamto forum z zainteresowaniem było czytane nie tylko przez osoby obeznane z terminologią astrologiczną, a dla wielu stało się pewnie zachętą do zgłębiania tej królewskiej wiedzy.
          • acrux_79 Re: 10 lat Forum 22.04.13, 00:01
            Jednym z powodów, dla których wiele osób jest nieobecnych jest to, że pootwierali swoje strony, swoje fora, oraz jeszcze ... portale społecznościowe (NK, później Fejs) dokończyły dzieła niszczenia.
            Jest wiele grup, grupek, fanpage'ów, dyskusji, itd na Facebooku, Goldenline, itd. To nie było tak popularne 10 lat temu, albo nie istniało. To inna para kaloszy.
            • jerry.uk Re: 10 lat Forum 22.04.13, 00:09
              Ja jestem cały czas obecny i poczytuję Forum. Rzeczywiście, przez ostatnie 10 lat sporo się działo w polskiej astrologii. Mogę pokusić się o intuicyjną prognozę:
              - Za 10 lat forum "Jak na górze" będzie nadal istniało i wymienimy ze sobą okolicznościowe posty
              - Baza horoskopów PTA będzie liczyła 1000 horoskopów
              - Polskie Towarzystwo Astrologiczne będzie skupiało główny nurt polskiej astrologii i nadal pięknie się rozwijało
              - Przez następne 10 lat zostanie wydanych 50 ważnych pozycji astrologicznych
              - Liczba sympatyków astrologii sięgnie w Polsce 5000 osób
              - Powstanie policealna Szkoła Astrologii, kształcąca adeptów tej sztuki.
              • lwi2 Re: 10 lat Forum 22.04.13, 09:00
                Wszystkie prognozy powyższe mogą się spełnić, za wyjątkiem tej ostatniej, która lepiej żeby się nie spełniła, nastolatki to za młodzi ludzie na astrologię, po co im to? Już raczej boom na astrologię na Uniwersytetach Trzeciego Wieku.
                • piotrowski_piotr Re: 10 lat Forum 29.04.13, 03:38
                  Czemu dopiero edukować się astrologicznie na emeryturze? Parę dni temu miałem zajęcia z astrologii z przedszkolakami!

Serdecznie pozdrawiam
                  i życzę 100 lat dla Forum, na którym swego czasu chyba się najwięcej udzielałem.
                  Piotr Piotrowski

• uranika Re: 10 lat Forum 22.04.13, 10:28
                Budująca optymistyczna wizja i to trafny przykład na datę utworzenia Forum.
                Większość planet nad horyzontem,to klasyczny przykład ekstrawertyzmu-zewnętrznej,konsekwentnej realizacji do szerokiego,społecznego zaistnienia.
                Wnioski z horoskopu Forum: szerokie rozpowszechnienie astrologii polskiej - podkreślony X dom w Wodniku
                z wł.Uranem(symb.astro),Słońce-wł.IV domu, czyli korzeni, tu w intuicyjnych Rybach,Merk.wł.Asc tuż koło Urana,w żywiole powietrza,czyli istotny jest tutaj przepływ info.i jak widać gwarantowany odzew.
                Księżyc (masy) w X daje popularność,a w znaku wodnym szczególną wrażliwość na odbiór.
                Stąd nieraz emocjonujące dysputy,wśród uczestników Forum.
                W progr.na ten czas ciekawie wygląda opoz.silnego Ks.na Asc(wł.znaku) do Marsa na Dsc(wyw.w Koz.)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka