Dodaj do ulubionych

Saturn tranzyt Wenus

13.01.14, 18:04
Witajcie, niebawem Saturn zrobi opozycję do mojej Wenus, ale ja już odczuwam jej 'energię'.
Jeszcze do niedawna umiałam siedzieć cały czas w domu, w samotności i mi to nie przeszkadzało a teraz nagle.. Mam ogromne pragnienie kontaktu z ludźmi, ze znajomymi. Mam ochotę się bawić, wychodzić gdzieś. A nawet się zakochać wink Ta samotność zaczęła mi strasznie doskwierać.
Tylko niestety.. Ciężko jest się z kimś umówić, wszyscy zajęci, muszę czekać itd.
Dodam , że Wenus stoi prawie w 11 domu, może dlatego.
To wszystko zaczyna mnie dosłownie BOLEĆ.
Jak przeżyć ten tranzyt? Starać się jak najwięcej wychodzić do ludzi, starać się kogoś poznać czy nic na siłę i przeczekać? chociaż nie wiem czy będę umiała. Saturn teraz zwalnia więc tą moją Wenus nieźle 'zjedzie'. A później retro i znów to samo.
Powiedzcie jakie macie doświadczenie z tego typu tranzytem. Może mnie jakoś pocieszycie wink
Obserwuj wątek
    • kobieta_z_saturnem Re: Saturn tranzyt Wenus 14.01.14, 21:28
      Pociesz się, że to tylko tranzyt, który przeminie... Niektórzy mają tak całe życie mając dysharmonijne aspekty Saturna do Wenus w natalu.

Mnie akurat same tranzyty Saturna do Wenus jakoś szczególnie nie utkwiły w pamięci, w odróżnieniu od tranzytów do osi czy do innych planet. Za to kwadraturę Saturna do Wenus w natalu mogę streścić w stwierdzeniu, że tak naprawdę to źle mi z ludźmi, i źle mi bez ludzi. I tak źle, i tak niedobrze. Zawsze czegoś brakuje...
      • gronia10 Re: Saturn tranzyt Wenus 14.01.14, 22:44
        Znam dwie osoby z kwadratem Saturn- Wenus w radiksie-obie całe życie ciężka praca, marna płaca...
        • leyaxxi Re: Saturn tranzyt Wenus 15.01.14, 02:12
          Coś w tym jest. Też znam przypadki, któe mogą to potwierdzić. Duuuużo pracy.... i brak odpowiedniej gratyfikacji.
          Te przypadki, o których dotyczy kwadratu w jakich znakach i domach?
          • gronia10 Re: Saturn tranzyt Wenus 15.01.14, 12:16
            Saturn w Bliźniętach 8D ,Saturn w Wadze 1D.
          • gnosis111 Re: Saturn tranzyt Wenus 06.02.14, 16:54
            Mam dobrą wiadomość dla wszystkich którzy ubzdurali sobie, że kwadratura Saturna do Wenus sama w sobie przynosi biedę i wieczne problemy finansowe. Otóż wyobraźcie sobie że jeden z najbogatszych ludzi w historii świata, śp przemysłowiec John Davison Rockefeller(szacowany majątek 360 mld $) miał 4 stopniową aplikacyjną kwadraturę Wenus w Pannie w piątym domu, do retrogradującego Saturna w Strzelcu w ósmym domu.
            Albo kolejny przykład:
            Ingvar Kamprad - też bogacz(3,3mld$) ma Wenus w wodniku w ścisłej półstopniowej aplikacyjnej kwadraturze do retrogradującego Saturna w Skorpionie.

Zatem nad każdą kwadraturą można zapanować i ją zharmonizować dla swoich korzyści, mając absolutną wiarę w swój sukces, ale o świadomym kształtowaniu swojej rzeczywistości poprzez Wiarę nie będę się tu więcej wypowiadał, bo raz że na tym forum ludzie do tych tematów najzwyczajniej w świecie nie dojrzeli, a dwa że to nie to forum tematyczne.
            • kobieta_z_saturnem Re: Saturn tranzyt Wenus 06.02.14, 21:25
              Obawiam się, że są to tylko przypadki nadmiernej kompensacji. Można się skłaniać do interpretacji, że dysharmonijny aspekt – jak sama nazwa wskazuje – oznacza brak harmonii w jakiejś sferze życia, popadanie w jedną albo w drugą skrajność. W sferze uczuciowej kwadratura Wenus do Saturna u kobiety oznacza, że będzie ona – w pewnym uproszczeniu – albo dziewicą albo dziwką. Tak samo w sferze finansów – albo biedak albo milioner, nic pośredniego i normalnego. W każdym razie będzie jakiś problem z finansami, bo astronomiczny majątek to też – wbrew pozorom – duże problemy. Analogicznie Saturn w kontakcie z Merkurym daje syndrom milczka albo gaduły, przy czym komunikatywność gaduły wcale nie jest większa niż komunikatywność milczka, jakość komunikacji jest w obydwu wypadkach niska i rodzi problemy.
              • marinasun Re: Saturn tranzyt Wenus 06.02.14, 21:54
                Zgadzam się z tym. Zastanawiam się tylko czy albo tak albo tak przez całe życie, czy występuje też opcja popadania w skrajności i jedna osoba ma przez część życia jedną z opcji, a potem dopada ją druga skrajność?
                • kobieta_z_saturnem Re: Saturn tranzyt Wenus 06.02.14, 22:49
                  Z autopsji tego nie znam, bo za krótko na razie żyję. W każdym razie o ludziach wymęczonych trudnymi aspektami Saturna krążą legendy, że w drugiej połowie życia, czyli mniej więcej po 40. roku życia, zaczynają sobie nadmiernie dogadzać, rekompensując wcześniejsze niedostatki.
                  • gnosis111 Re: Saturn tranzyt Wenus 07.02.14, 21:22
                    Jeśli myślicie że nie można zneutralizować negatywnego wpływu kwadratury lub opozycji to jesteście w błędzie. Człowiek który potrafi świadomie kreować swoją rzeczywistość i ma absolutną wiarę w sukces, z łatwością harmonizuje każdy napięciowy aspekt i czerpie z niego mnóstwo energii wykorzystywanej w sposób konstruktywny, niezależnie od tego czy zna astrologie czy nie. Kwadratury/opozycje są właśnie po to aby je zharmonizować i czerpać z nich korzyści a nie po to by im ulegać i być na ich łasce. Tylko człowiek niedojrzały i słaby cierpi z powodu tych napięciowych aspektów, a gdy się przebudzi i dojrzeje to negatywnych skutków tych aspektów w ogóle nie poczuje. Człowiek duchowo dojrzały, nawet gdy ma wielką fortunę pieniędzy, jest z nią bardzo szczęśliwy, bo potrafi z niej mądrze korzystać.
                    Kwadratura lub opozycja to tak jak woda wrząca i lodowata, i chodzi o to aby zmieszać te ekstrema i uzyskać z nich harmonijne miłe ciepełko. Człowiek który ma absolutną wiarę w sukces przyciągnie do siebie to co chce(jeśli nie narusza wolnej woli innych) a stanie się to poprzez Prawo Przyciągania. Jest mnóstwo informacji w necie i książkach o potędze wiary, podświadomości i prawa przyciągania. Dostrzeżenie prawdy w tych rzeczach i świadome korzystanie z nich, jest oznaką dojrzałości i racjonalnego podejścia do rzeczywistości.
      • moongirl11 Re: Saturn tranzyt Wenus 14.01.14, 22:45
        No tak, pewnie jakoś to przeżyje. Chociaż słyszałam że na tranzytach saturna do wenus podchodzi się poważnie do spraw uczuciowych.
        a wczoraj miałam zły humor i trochę się tu wyżaliłam. wink mimo wszystko 'czuję' tego saturna szczególnie że Wenus mam silną.

kobieta_z_saturnem mam koleżankę z kwadratem wenus- saturn przy osiach i w jej zachowaniu czuć ten aspekt bardzo. Przede wszystkim ma MASĘ kompleksów. Nie zazdroszczę jej ;P
        • gronia10 Re: Saturn tranzyt Wenus 15.01.14, 12:20
          Poczytaj Pronaya,cienko widzi Saturn-Wenus, cierpienia uczuciowe,neichęc do płci przeciwnej,kompleksy,neiufnośc uczuciowa,czasem ponoć udany zwiazek w starszym wieku lub ze starszym partnerem,jak to w astrologii bywa,przejawiać się to moze różnie ale z tendencją do strat finansowych lub uczuciowych,tak się u mnie zawsze ten tranzyt objawia, albo pusto w portfelu albo ktoś mnie rani,najczęściej starsza ode mnie osoba,np.matka.
          • moongirl11 Re: Saturn tranzyt Wenus 15.01.14, 17:07
            Z tą pustką w portfelu to akurat prawda, nadchodzą dla mnie ciężkie czasy w finansach. A jeśli chodzi o zranienie to jakiś miesiąc temu bym się śmiała, ale teraz myślę że nawet to może wystąpić :p
            To co, trzymać się z dala od facetów? :p
            • tina544 Re: Saturn tranzyt Wenus 15.01.14, 19:17
              Ja tam nie wiem... Przy Saturnie tranzytującym opozycją moją Wenus rozpoczął się związek, który może nie był idyllą ale żałowałabym, gdyby się nie zdarzył... Inna sprawa, że przyciągam - i nie wiem dlaczego - mężczyzn w jakiś sposób "naznaczonych" Saturnem - Saturn koniunkcja Słońce, Saturn opozycja Księżyc, Saturn koniunkcja Wenus...
            • gronia10 Re: Saturn tranzyt Wenus 15.01.14, 19:18
              W ostatnich kilku latach przeezyłam sporo cięzkich tranzytów i ciężkich doznań i dośwaidczeń,które sygnalizowały,nie udało się tego uniknąc więc moja odpowiedź jest taka:spróbuj trzasnąc obrotowymi drzwiami!
              • moongirl11 Re: Saturn tranzyt Wenus 15.01.14, 20:42
                Racja wink W sumie mam takie mieszane uczucia. Z jednej strony chęć wyjścia do ludzi, a z drugiej niechęć do nich..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka