Dodaj do ulubionych

Koniunkcja progresywnego Słońca, Księżyca i Wenus

13.10.14, 16:32
Jak myślicie, co może oznaczać takie spotkanie? Wszystko mieć będzie miejsce w VII domu, pobliże Descendentu, który wypada w znaku Bliźniąt) - potrójna koniunkcja progresywnego Słońca, progresywnego Księżyca i progresywnej Wenus. Wszystko też w pobliżu Dsc. Dodam, że to spotkanie utworzy to następujące aspekty z innymi planetami:
- trygon z natalnym Księżycem w II Domu (Wodnik);
- sekstyl z natalną koniunkcją Wenus i Marsa i IC;
- trygon z natalnym Uranem w XI domu;
Nie mam wprawy w interpretowaniu progresji, więc jestem ciekawa waszych opinii.
Obserwuj wątek
    • sigma26 Re: Koniunkcja progresywnego Słońca, Księżyca i W 01.11.14, 15:44
      u mnie zbliża się koniunkcja progresywnego Księżyca do Wenus, a chwilę później będzie na marsie (koniunkcja Wenus i Mars natalnie 5/6 dom). Przypuszczam, żę właśnie ten aspekt nastraja mnie baaaardzo miłośnie i romansowo. Ostatnio takie uczucia dominują moje życie smile. Jak się niedługo nie zakocham, to chyba eksploduję!!! smilesmilesmile. Dawno nie czułam takiego otwarcia i gotowości na miłość. W tranzytach jest jeszcze kwadrat Jowisza do Słońca na Descendencie i Urana na ASC. Nosi mnie!
      • acrux_79 Re: Koniunkcja progresywnego Słońca, Księżyca i W 02.11.14, 22:50
        Ja nie wątpię w pewną obietnicę poprawienia lub eksponowania spraw mających coś wspólnego ze związkami, umowami, innymi ludźmi, ale warto by obietnicę wzmocnić. Np patrząc na:

Obecny status ... Merkurego w tranzytach, solariuszu, progresjach. Czemu czepiłem się Merkurego? Bo jest władcą DSC nominalnie, rządzi całym skupiskiem progresji.

Sprawdzić kondycję Wenus (związki, relacje z ogólnego punktu widzenia), z powodów wiadomych, także Słońca (atrakcyjność, radość) i Księżyca (nastawienie psychiczne, itd), w innych technikach.

Same progresje rzadko wyzwalają konkretny efekt, ale sprzyjają "otoczce".
        • sigma26 Re: Koniunkcja progresywnego Słońca, Księżyca i W 03.11.14, 19:28
          acrux_79, a czy w moim przypadku,jeśli ta koniunkcja ma miejsce na granicy domu 5/6, powinnam patrzeć na władcę tych domów, czy również na władcę descendentu? w sumie to ciekawe, bo to Mars (5/6 dom w Baranie) oraz Wenus (Descendent w Byku). W solariuszu Mars w 5 w opozycji do koniunkcji Wenus/Uran w 11 (w Baranie tak jak w natalu) i w kwadracie do Jowisza (ak w natalu) i Plutona . To może będzie coś na rzeczy? smile
          • acrux_79 Re: Koniunkcja progresywnego Słońca, Księżyca i W 04.11.14, 00:02
            Nie ogarniam tego wszystkiego w głowie, ale wspomniany układ solariusza (Mars opp Wenus/Uran) w połączeniu z progresją Księżyca brzmią ciekawie.
            Ale przede wszystkim podoba mi się te optymistyczne podejście wink . Akurat do tego tematu jest bardzo wskazane.

Swoją drogą, Słońce na DSC podnosi atrakcyjność. Wiem co mówię, widziałem i podziwiałem niejednokrotnie.
            (Możecie spisywać zeszyciki i opatrzeć podpisami: "Mity astrologiczne Mirosława Cz."). Poważnie, pozycja Słońca momentami kłopotliwa (przesadne zaangażowanie w związki najczęściej), ale daje też sporo gratyfikacji. Najczęściej w wyglądzie i otwartości.
            • sigma26 Re: Koniunkcja progresywnego Słońca, Księżyca i W 04.11.14, 20:18
              u mnie to Słońce w opp do Urana, co chyba psuje nieco szyki ...
              • acrux_79 Re: Koniunkcja progresywnego Słońca, Księżyca i W 05.11.14, 04:37
                Może redefiniować pojęcie atrakcyjności wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka