Dodaj do ulubionych

Późne macierzyństwo

20.08.15, 23:28
Ostatnio wiele się mówi o późnym maicerzyństwie za sprawą bliźniaków Pani Barbary Sienkiewicz. Co może wskazywać w horoskopie na taką stuację?
Obserwuj wątek
    • dorisn Re: Późne macierzyństwo 21.08.15, 10:42
      Kilka aspektów może na to wskazywać:
      - Saturn w ósmym domu w aspekcie do planet osobistych w czwartym domu - trygon, sekstyl. Znam osobę, która ma takie położenie - Saturn tworzy trygon z Wenus, Marsem i Juno - małżeństwo po 35 roku zycia, dzieci przed 40tką. Jest baardzo szczęśliwą matką;
      - Saturn w V domu;
      - zwróciłabym uwagę na polożenie planetoid Ceres, Westa, Juno i ich aspekty do Saturna i czy są swoim znaku;
      - można też wyliczyć punkt arabski - punkt dzieci (Asc+Saturn - Jowisz dla horoskopów dziennych lub Asc+ Jowisz - Saturn dla urodzin popołudniowych i wieczornych) i poobserwować kiedy uaktywniają się przez tranzyty.
      • princesswhitewolf Re: Późne macierzyństwo 21.08.15, 21:10
        Jestem pozna matka jaka urodzila dziecioraczka w wieku 40.5 lat.

W 8 domu nie mam Saturna ani w 5. Mam w 7 i to w koniunkcji z Wenus w Bliznietach

Zaszlam w ciaze jak Uran tranzytujacy zrobil trygon do Merkurego w 8 domu ( w Lwie) a jednoczesnie byl wtedy sekstyl Jowisza w secondary progresjach do Slonca. Ow merkury jest w koniunkcji z Marsem. Wiec jak wczesniej Uran lazl po Marsie to poznalam ojca dziecka

Mysle ze warto przyjrzec sie 5temu domowi i znakowi Lwa. A nastepnie zobaczyc kiedy beda powazniejsze tranzyty do planet wladajacych tymi domami a takze planet tamze sie znajdujacych

• marinasun Re: Późne macierzyństwo 22.08.15, 22:35
          V dom i Lew? Jeśli tak to intuicja podpowiadałaby może jakieś tranzyty Plutona do planet osobistych w V domu czy świateł a może i Uran. Zwłaszcza gdy w V domu Wenus lub Księzyc aspektowany przez Saturna np. z VIII d. To tak teoretycznie, bo na potwierdzenie nie znajduję przykładu.
    • lipenka Re: Późne macierzyństwo 24.08.15, 14:28
      Jestem rekordowo późną matką - 38, 40 i 44 lata. Saturna (Byczego) mam w IV domu blisko IC w trygonie ze Słońcem (Panna) i Ascendentem w Koziorożcu. Każde dziecko = depresja poporoda "ono na pewno jest chore". Tak bardzo są dla mnie ważnesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka