madzia974 24.05.05, 20:02 kiedy jest najlepszy czas na poczecie dziecka? czy jest to mars tranzytujacy w opozycji do marsa urodzeniowego? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
all2 Re: zaplodnienie 24.05.05, 20:18 najlepszy pod jakim względem? łatwości zajścia w ciążę? wylicz sobie cykl Jonasa - Urania liczy, jeśli jej nie masz to może ktoś Ci tu pomoże. Odpowiedz Link
anahella Re: zaplodnienie 24.05.05, 22:21 O tym jak liczyc cykle Jonasa w darmowej wersji Uranii pisze tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=22384077&a=22386752 Nie trzeba nawet znac symboli astrologicznych, bo przy liczeniu cykli Urania ich nie uzywa. Odpowiedz Link
madzia974 Re: zaplodnienie 24.05.05, 22:34 bardzo Wam dziekuje za odpowiedz i za link. sciagnelam sobie programik, zaraz zaczne dzialac. chodzilo mi wlasnie o najlepszy czas na poczecie dziecka. bo u mojej kolezanki byla to opozycja marsa tranzytujacego do marsa urodzeniowego.i chcialalm sie upewnic czy faktycznie taK jest! Odpowiedz Link
anahella Re: zaplodnienie 24.05.05, 23:16 madzia974 napisała: > bo u > mojej kolezanki byla to opozycja marsa tranzytujacego do marsa urodzeniowego. Mars jest sygnifikatorem seksu, energii meskiej. Do zaplodnienia trzeba jeszcze energii zenskiej. Podobno dobrze jest czynic proby poczecia w aspekcie tranzytujacego Marsa do natalnego Ksiezyca, bo kobieta-matka to Ksiezyc. Nie mam tylko pomyslu czy chodzi o Ksiezyc kobiety, mezczyzny czy wektorowy. Zycze udanych i przyjemnych prob poczecia dziecka Odpowiedz Link
makaryna Re: zaplodnienie 25.05.05, 09:46 madzia974 napisała: > kiedy jest najlepszy czas na poczecie dziecka? czy jest to mars tranzytujacy > w opozycji do marsa urodzeniowego? Zawsze mi sie wydawalo, ze najlepszy czas na zaplodnienie, to okres owulacji... No coz, widac ze sa i inne zdania na ten temat... Odpowiedz Link
paulia Re: zaplodnienie 25.05.05, 10:26 podpisuje sie wszystkimi konczynami pod twoim postem Odpowiedz Link
paulia Re: zaplodnienie 26.05.05, 09:09 Oki. Mimi wszystko akurat na to zagadnienie mam inne zdanie. Ale moze dlatego, ze jestem naukowcem- biologiem Odpowiedz Link
anahella Re: zaplodnienie 26.05.05, 09:45 Ok, rozumiem. Nie chce Cie przekonywac ze do poczecia dziecka wystarczy cykl Jonasa, bo nie wystarczy - kazdy astrolog Ci to powie. Ale jako naukowiec wiesz, ze sa ciaze, ktore obumieraja samoczynnie w organizmie i kobieta czesto w ogole nie zdaje sobie sprawy, ze przez moment byla brzemienna. NIe pamietam dokladnie jaki jest odstetek tych ciaz, ale czytalam, ze dosc duzy. Wiesz tez, ile kobiet traci dziecko w mniej lub bardziej zaawansowanym stadium ciazy. Wiesz, ze kobiety maja krotsze lub dluzsze jajeczkowania. Wiesz wiele innych rzeczy. Astrologia opowiada o tym samym co nauka, tylko innym jezykiem. Cykl Jonasa na pewno nie jest metoda antykoncepcji, jest metoda *wspomagajaca* poczecie dziecka. To moment, w ktorym cialo kobiety jest lepiej przygotowane na przyjecie zaplodnionego jajeczka. Tak czy siak przy planowaniu dziecka astrolog nie moze zastapic lekarza i jezeli ktos mysli ze jest inaczej to oczywiscie jest w bledzie. Odpowiedz Link
paulia Re: zaplodnienie 26.05.05, 10:22 Oki. Z tego co pamietam to na 100 zaplodnien tylko 30-40 "konczy" sie narodzinami dziecka. Wiekszosc to naturalne poronienia w ciagu pierwszych 3 miesiecy. Pozniej to sporadyczne przypadki. Wychodzi na to, ze nie tak latwo urodzic dziecko. Odpowiedz Link