Dodaj do ulubionych

zaplodnienie

24.05.05, 20:02
kiedy jest najlepszy czas na poczecie dziecka? czy jest to mars tranzytujacy
w opozycji do marsa urodzeniowego?
Obserwuj wątek
    • all2 Re: zaplodnienie 24.05.05, 20:18
      najlepszy pod jakim względem? łatwości zajścia w ciążę?
      wylicz sobie cykl Jonasa - Urania liczy, jeśli jej nie masz to może ktoś Ci tu pomoże.
      • anahella Re: zaplodnienie 24.05.05, 22:21
        O tym jak liczyc cykle Jonasa w darmowej wersji Uranii pisze tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=22384077&a=22386752
        Nie trzeba nawet znac symboli astrologicznych, bo przy liczeniu cykli Urania
        ich nie uzywa.
        • madzia974 Re: zaplodnienie 24.05.05, 22:34
          bardzo Wam dziekuje za odpowiedz i za link. sciagnelam sobie programik, zaraz
          zaczne dzialac. chodzilo mi wlasnie o najlepszy czas na poczecie dziecka. bo u
          mojej kolezanki byla to opozycja marsa tranzytujacego do marsa urodzeniowego.i
          chcialalm sie upewnic czy faktycznie taK jest!
          • anahella Re: zaplodnienie 24.05.05, 23:16
            madzia974 napisała:

> bo u
            > mojej kolezanki byla to opozycja marsa tranzytujacego do marsa urodzeniowego.

Mars jest sygnifikatorem seksu, energii meskiej. Do zaplodnienia trzeba jeszcze
            energii zenskiej. Podobno dobrze jest czynic proby poczecia w aspekcie
            tranzytujacego Marsa do natalnego Ksiezyca, bo kobieta-matka to Ksiezyc.

Nie mam tylko pomyslu czy chodzi o Ksiezyc kobiety, mezczyzny czy wektorowy.

Zycze udanych i przyjemnych prob poczecia dzieckawink
    • makaryna Re: zaplodnienie 25.05.05, 09:46
      madzia974 napisała:

> kiedy jest najlepszy czas na poczecie dziecka? czy jest to mars tranzytujacy
      > w opozycji do marsa urodzeniowego?

Zawsze mi sie wydawalo, ze najlepszy czas na zaplodnienie, to okres owulacji...
      No coz, widac ze sa i inne zdania na ten temat...smile
      • paulia Re: zaplodnienie 25.05.05, 10:26
        smile podpisuje sie wszystkimi konczynami pod twoim postem
        • anahella Re: zaplodnienie 25.05.05, 22:33
          Cykl naturalny naklada sie na cykl Jonasa.

• paulia Re: zaplodnienie 26.05.05, 09:09
            Oki.
            Mimi wszystko akurat na to zagadnienie mam inne zdanie. Ale moze dlatego, ze jestem naukowcem-
            biologiem smile
            • anahella Re: zaplodnienie 26.05.05, 09:45
              Ok, rozumiem. Nie chce Cie przekonywac ze do poczecia dziecka wystarczy cykl
              Jonasa, bo nie wystarczy - kazdy astrolog Ci to powie. Ale jako naukowiec
              wiesz, ze sa ciaze, ktore obumieraja samoczynnie w organizmie i kobieta czesto
              w ogole nie zdaje sobie sprawy, ze przez moment byla brzemienna. NIe pamietam
              dokladnie jaki jest odstetek tych ciaz, ale czytalam, ze dosc duzy. Wiesz tez,
              ile kobiet traci dziecko w mniej lub bardziej zaawansowanym stadium ciazy.
              Wiesz, ze kobiety maja krotsze lub dluzsze jajeczkowania. Wiesz wiele innych
              rzeczy. Astrologia opowiada o tym samym co nauka, tylko innym jezykiem.

Cykl Jonasa na pewno nie jest metoda antykoncepcji, jest metoda *wspomagajaca*
              poczecie dziecka. To moment, w ktorym cialo kobiety jest lepiej przygotowane na
              przyjecie zaplodnionego jajeczka. Tak czy siak przy planowaniu dziecka astrolog
              nie moze zastapic lekarza i jezeli ktos mysli ze jest inaczej to oczywiscie
              jest w bledzie.
              • paulia Re: zaplodnienie 26.05.05, 10:22
                Oki.
                Z tego co pamietam to na 100 zaplodnien tylko 30-40 "konczy" sie narodzinami dziecka. Wiekszosc to
                naturalne poronienia w ciagu pierwszych 3 miesiecy. Pozniej to sporadyczne przypadki.
                Wychodzi na to, ze nie tak latwo urodzic dziecko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka