arcoiris1 05.08.05, 23:54 taki aspekt ciekawy i tak silna ta planetoida.. w kon z Saturnem, Chironem, w 8 domu i w opoz do Urano-Plutona.. macie jakis pomysł? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neptus Re: Lilth w kon z Saturnem 06.08.05, 15:13 W zasadzie nie interpretuję Lilit ani Chirona ale takie towarzystwo razem trudno pominąć. Sądzę, ze własciciel tego horoskopu nie ma lekkiego życia (ani łatwego charakteru). Jeżeli jeszcze istnieją choćby słabe powiązania z planetami osobistymi lub osiami, musi to być bardzo trudny horoskop do realizacji. Odpowiedz Link
all2 Re: Lilth w kon z Saturnem 09.08.05, 12:28 Lilith widzę jako bunt kobiecości podporządkowanej lub takiej którą usiłuje się podporządkować komuś/czemuś, patrz mit. L. jest b. silna, samowolna, ugięcie przed przymusem lub cudzą wolą jest wbrew jej naturze i rodzi bunt, którego formy mogą być rozmaite i czasem bardzo pokrętne, aż do autodestrukcji. W takim układzie jak opisany Lilith potrzebuje sama odnaleźć swoją przestrzeń do działania, swoje prawa i sama określić własne ograniczenia (kon Saturn). SAMA - to słowo - klucz. Jeśli to horoskop kobiety, musi ona dojść do punktu, w którym będzie pewna, że to ona sama ustanawia prawa dla siebie i decyduje, jakim ograniczeniom ma się podporządkować, i robi to z własnej nieprzymuszonej woli, a nie z wypowiedzianego czy niewypowiedzianego przymusu. Dopóki nie będzie tego pewna, Uran Pluton będą ją wiodły do ślepego buntu i destrukcji. Chiron tutaj, razem z Saturnem, mówi, że tędy, przez dobrowolne i WOLNE przyjęcie ograniczeń, leży droga do jej uzdrowienia i uspokojenia. Pełna internalizacja Saturna - to ma być JEJ Saturn, a nie społeczeństwa/partnera/konwencji/kultury czy czego tam jeszcze. Jeśli to mężczyzna, zapewne rzecz odnosi się do jego partnerki - ma być w pełni samostanowiąca, a on ma się nauczyć to szanować, inaczej będzie walczył swoim Saturnem z jej Uranoplutonem. Musi sam stać się bardzo silny, żeby zaakceptować bardzo silną partnerkę. Tak czy owak, kluczem Saturn. Odpowiedz Link
all2 Re: Lilth w kon z Saturnem 09.08.05, 12:34 Układ domów jeszcze to podkreśla, UrPlu w 2 domu zmiatają w proch wszystkie przyjęte wartości i konwencje. Zbuntowana Lilith nie będzie się oglądać na nic. Saturn w 8, który bardzo tęskni do jakiegoś gotowego fundamentu, dogmatu, wzorca, opoki, niestety musi się pogodzić z tym, że w tej sytuacji musi sobie te fundamenty budować sam, od zera. Z akażdym razem, gdy będzie próbował skorzystać z gotowca, zbłądzi. Odpowiedz Link
zeta23 Re: chiron w kon z Ceres 09.08.05, 13:11 Skoro piszecie o planetoidach to może umiałybyście zinterpretować aspekt zerowej koniunkcji chirona z planetoidą Ceres w horoskopie natalnym? Czy to ma jakieś znaczenie? Frapuje mnie to od dłuższego czasu, ale jakos pomysłu nie mam na tą koniunkcje. Odpowiedz Link
all2 Re: chiron w kon z Ceres 09.08.05, 13:51 Chiron to rana i uzdrowienie w jednym. Gdy jest z czymś w koniunkcji to sygnalizuje bolesny punkt, który trzeba próbować uleczyć, tam potencjalnie jest siła ukryta pod cierpieniem. Poczytaj o Ceres i będziesz miała obraz, czego sprawa może dotyczyć. Ja się akurat Ceres nigdy nie zajmowałam więc zbyt wiele o niej nie mogę powiedzieć, zajrzyj na stronę P. Piotrowskiego. Ale ja zwracam uwagę na planetoidy wtedy, gdy wchodzą w relacje, najlepiej koniunkcje, z planetami lub osiami. Jeśli tego nie ma to taka kon. Chiron-Ceres może mieć swoje znaczenie, ale nie będzie się raczej za bardzo wysuwać na pierwszy plan. Chiron zawsze jest ważny ale czasem ważniejszy. Przy układach z planetami zdarza się, że taka planetoidka zawiera w sobie esencję-kwintesencję jakiegoś większego układu w horoskopie, wtedy warto się skupić na jej znaczeniu. W innych wypadkach to może być tylko szum informacyjny. Tak w ogóle, Ceres kojarzy mi się z Panną, przy takim układzie Chiron-Ceres przyjrzałabym się, jak funkcjonuje Panna w horoskopie, czy tu nie ma jakiegoś haka. Odpowiedz Link
sharon_s Re: Lilth w kon z Saturnem 09.08.05, 14:18 a chiron w koniunkcji z ksiezycem? i lilith w koniunkcji z merkurym i neptunem? Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: Lilth w kon z Saturnem 09.08.05, 14:03 dzieki All2.. to jest facet. Ten Uran do spółki z Saturnem dodatkowo wladaja mu Dsc a Pluton tez silny, bo włada 4-ema planetami. Cos mi sie zdaje ze ta Lilith bedzie mu szkodzic w związkach. Wiem, ze dwa razy był BARDZO bliski ślubu- co mogłoby śwadczyć o czyms takim? Nie wiem co mogło sie stac, ae chciałbym to rozgryżc. Kluczowa wydaje mi sie jedna data w 2004, kiedy to Uran władca Dsc stał na szczycie 8, Neptun, władca 8 domu dokładnie na Dsc natomiast Pluton tranzytował mu 5 dom. Odpowiedz Link
all2 Re: Lilth w kon z Saturnem 09.08.05, 15:05 Szkoda, że facet, bo łatwiej interpretować Lilith u kobiet Ale myślę, że to mniej więcej tak, jak napisałam wyżej. To wygląda na układ-soczewkę, z tego co piszesz o innych położeniach. Kwestie partnerstwa i postrzegania kobiety. To nie Lilith mu szkodzi w związkach tylko jego własne podejście czyli Saturn. Lilith tylko rozwali z hukiem to, co nie spełni jej kryteriów, i pewnie stąd te dwa przedślubne zerwania. Saturn tutaj ma bardzo wysoko postawioną poprzeczkę. Sat w 8 w ogóle bardzo się nie lubi zmieniać i chętnie szuka oparcia w tzw. zewnętrznych wartościach, a w wypadku tego faceta to nigdy nie zagra, bo włączy się opoz Lilith-UrPlu, i myślę, że właśnie o to mogło chodzić w tych dwóch niedoszłych związkach. Układ wymaga od niego, żeby przełamał lęk przed silną kobiecością, przed potęgą bardzo pierwotnych mocy takich jak śmierć, narodziny, seks, przemiana. To są sprawy, jakie 8-domowy Saturn boi się zgłębiać, wolałby nie ruszać, mieć z góry poukładane wg gotowego schematu. Ale u niego tak się nie da, bo gdy próbuje tędy, to włącza się opoz Urana Plutona i roznosi mu plany w drobiazgi. Lilith jest tu jak znalazł - staje się symbolem, nośnikiem tych wszystkich spraw. One dotyczą wszystkich, ale stanowią żeński pierwiastek rzeczywistości i łatwo je wyprojektować na kobietę. Facet znajduje sobie kobietę, uznaje ją za siedlisko tych nieposkromionych sił i próbuje nad nią saturnowo zapanować. Tu źródło niepowodzeń. Ten układ to dokładna ilustracja mitu o Lilith, poczytaj jeszcze raz )) Bóg chciał ją mieć na wyznaczonym miejscu, u boku Adama, a ona wściekła poszła na pustynię, zacięła się i nie wróciła, choć wysyłał po nią anioły. Bo nie uznał jej siły i jej prawa do decydowania o sobie, chciał ją wstawić we własną wizję porządku. Inaczej mówiąc, Lilith zbiera w jedno to, co mówi tutaj opoz Sat do UrPlu na linii 8-2. Facet potrzebuje przejść w życiu wielkie przemiany - o tym mówi ta opoz plus władztwo Plutona nad 4 planetami. Stawia jednak wielki opór - Sat w 8 oraz linia Asc-Desc w znakach stałych. Coś go musi do tych przemian doprowadzić. Więc jest Lilith - kobiety, 8 dom - seks, wspólnota, silny Skorpion - namiętności. I Desc w Wodniku - potrzeba niezależnej, samostanowiącej, równej mu partnerki. Jego związek nie może być związkiem podporządkowania, a to w jego przypadku bardzo trudne. Dlatego się rozlatuje, i pewnie będzie się rozlatywać dopóki on sam swoich przemian nie przejdzie i nie zaakceptuje kobiety rzeczywiście silnej, której nie będzie się starał zdominować. POszczególne tranzyty to w tej sytuacji tylko wyzwalacze czasowe. Neptun na Dsc mógł mu namącić. Chyba jeszcze nie miał Urana na Saturnie? To będzie ważny tranzyt, Uran po tej zawartości 8 domu i w opoz do UrPlu. Myślę, że wtedy się okaże, co z tego będzie. A potem, jeszcze za parę lat Saturn przejdzie po tym układzie od drugiej strony. Ja bym tu jeszcze uważnie obejrzała jego Księżyc. Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: Lilth w kon z Saturnem 09.08.05, 15:29 All, własnie pisze do Ciebie maila z podziekowaniami na priva w gazecie Odpowiedz Link
neptus Re: Lilth w kon z Saturnem 09.08.05, 17:23 Super to wyjasnilas all! Zawsze podziwiam precyzję Twoich interpretacji. Nie da się tu dodać ani słowa, zeby nie rozmydlić. Odpowiedz Link
all2 Re: Lilth w kon z Saturnem 10.08.05, 00:58 Kaziu, daj spokój... Wolałabym krócej, ale na migi na forum ciężko Odpowiedz Link
queenmaya Re: Lilth w kon z Saturnem 10.08.05, 14:25 all2, czy już ci ktoś mówił, że jesteś GENIALNA? Po prostu padłam z wrażenia i nie mogę stać. Czegoś takiego o Lilith jeszcze nie czytałam, powiem więcej - to, co czytałam uważam za emanację mizoginicznych lęków autorów piszących na ten temat. Piszę to jako posiadaczka Lilith w koniunkcji z Saturnem, Wenus (władczynią horoskopu) oraz Słońcem, w 2 domu, w 17° Skorpiona i na wierzchołku półkrzyża. Padłam z wrażenia. Opisałaś mnie po prostu genialnie... Twój opis zaraz sobie wydrukuję i powieszę na ścianie. A na razie ściskam cię na odległość baaardzo mocno Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: jeszcze jedno, do Arcoiris 09.08.05, 14:04 wiem.. tak mi sie napisało bezmyslnie ;-( Odpowiedz Link
manole Re: jeszcze jedno, do Arcoiris 13.08.05, 00:41 all2 napisała: > Lilith to nie planetoida Jest planetoida (1181) Lilith! Ale zazwyczaj chodzi o Czarny Księżyc Lilith, czyli tą liczoną z orbity Księżyca. Piotr Piotrowski > Odpowiedz Link
uranika Re: jeszcze jedno, do Arcoiris 13.08.05, 01:58 > Jest planetoida (1181) Lilith! Ale zazwyczaj chodzi o Czarny Księżyc Lilith, > czyli tą liczoną z orbity Księżyca. > > Piotr Piotrowski > > Jeszcze o Lilith,że Lilith, asteroid 1181, is another main-belt asteroid whose cycle is 4 years, 128 days long. Odpowiedz Link
xolotl Re: Lilth w kon z Saturnem 10.08.05, 22:57 No zajefajna ta interpretacja w twoim wykonaniu all2! Przyłączam się do pochwał, bo to prawda. Sam mam w urodzeniowym opoz. Księżyc (Wodnik, 6.dom)- Lilith (Lew, 12.dom)i jeszcze kwadratuje tę opoz. Saturn (Byk, 9.dom). Ten układ też jest pewnie niezłym torem przeszkód...Wszystko w stałych znakach, domy 6. i 12. też nie należą do rozrywkowych, jeśli można tak powiedzieć...Co ciekawe około dziesięć lat temu natknąłem się na płytę awangardowego zespołu Nurse with Wound zatytułowaną "Monolog wewnętrzny dla Lilith(sześć pieśni dla Lilith)". Zrobiła na mnie potężne wrażenie i do dzisiaj robi, choć jest dosyć mroczna(jak sama Lilith). Odpowiedz Link
all2 Xolotl 12.08.05, 13:16 poszukam tej płyty, zaciekawiłeś mnie O Twoim układzie, jeśli pozwolisz, też coś sprąbuję napisać po weekendzie, bo jest ciekawy z tą osią 6-12. Pozdrawiam lilithowców Odpowiedz Link
light8 Re: do all2 11.08.05, 15:41 Z ktorego autora mitologii czerpiesz wiedze? Pomijajac wyjatkowe jej przekazywanie Odpowiedz Link
all2 Re: do all2 12.08.05, 13:11 Przede wszystkim to, co napisał P. Piotrowski - tam jest zebrane b. dużo wiadomości, plus inne strony internetowe, większość chyba podlinkowana w wątku z linkami. Wpisanie "Lilith" w wyszukiwarkę jest bardzo produktywne Dziękuję wszystkim za odzew. To chyba również świadczy o tym, że Lilith i to, co ona niesie, jest często niedoceniane, źle rozumiane i pomijane, nie tylko w interpretacjach horoskopów. Spróbuję coś jeszcze tu dopisać po weekendzie, a tymczasem życz" wszystkim dużo Słońca! Odpowiedz Link
queenmaya Re: do all2 12.08.05, 16:10 all2 napisała: > Dziękuję wszystkim za odzew. To chyba również świadczy o tym, że Lilith i to, c > o ona niesie, jest często niedoceniane, źle rozumiane i pomijane, nie tylko w i > nterpretacjach horoskopów. Spróbuję coś jeszcze tu dopisać po weekendzie Bardzo prosimy o ciąg dalszy. Moim zdaniem Lilith (oraz to wszystko, co ona reprezentuje) odzyskuje powoli należną jej godność. Jak to napisała gdzieś Anahella idą czasy, gdy wrony będą latały ogonami do przodu, a psy będą szczekać pupami (cytuję z pamięci; to dotyczyło roku 2012), tak więc w tych bardzo dziwnych czasach również sponiewierana żeńska bogini może liczyć na szacunek. Przynajmniej jeden sukces w przywracaniu kobiecości szacunku już odnieśliśmy - dzięki "Kodowi Leonarda" National Geographic ruszył tropem powieści i wytropił, że Maria Magdalena nie była kurtyzaną, lecz wielce szanowaną osobą, którą sam Jezus bardzo wysoko cenił. Prawdę mówiąc zawsze byli ludzie, którzy o tym doskonale wiedzieli, ale może teraz sprawa stanie się głośna, dzięki Danowi Brownowi. Odpowiedz Link
light8 Re: do all2 12.08.05, 18:59 Dzieki A ja chcialem wyskoczyc z Gravesem czy Kubiakiem... Co powiedzialabys o koniunkcji lilith z uranem i wezlem polnocnym w lwie - tak w wolnej chwili, rzecz jasna. Pozdrawiam serdecznie all2 napisała: > Przede wszystkim to, co napisał P. Piotrowski - tam jest zebrane b. dużo wiadom > ości, plus inne strony internetowe, większość chyba podlinkowana w wątku z link > ami. Wpisanie "Lilith" w wyszukiwarkę jest bardzo produktywne > Dziękuję wszystkim za odzew. To chyba również świadczy o tym, że Lilith i to, c > o ona niesie, jest często niedoceniane, źle rozumiane i pomijane, nie tylko w i > nterpretacjach horoskopów. Spróbuję coś jeszcze tu dopisać po weekendzie, a tym > czasem życz" wszystkim dużo Słońca! Odpowiedz Link
xolotl Re: do all2 12.08.05, 22:01 Jeśli czas Ci pozwoli, będę bardzo wdzięczny za wspomnianą interpretację, gdyż ten układ doskwiera mi...W razie gdybyś miała kłopot z dotarciem do tej muzyki, chętnie udostępnię. Odpowiedz Link
ggossia Re: do all2 13.08.05, 09:13 a czy moze ktos ma czas na taki uklad : lilith w byku w 6 domu ( na koncu tego domu w kon. do desc.) w tryg. do neptuna w 2d. i opoz. do plutona (12d.) i asc. w skorpionie... pozdrawiam Malgosia Odpowiedz Link
zeta23 Re: do all2 01.12.05, 23:51 Zwracam się do all2, bo domyslam się,że nikt z Was mi na to nie odpowie Taki układ; Lilith meżczyzny w koniunkcji zerowej na ASC kobiety.I lilith kobiety w koniunkcji 5 stopniowej na weźle półn. mężczyzny Cierpienie do końca jej dni?? Odpowiedz Link
lwi2 Re: podciągam, bo może All zauważy..:)) 03.12.05, 19:13 Co z tą jego Lilith na jej Ascendencie? Znalazłam w sieci takie zdanie: "Umysl.pl 2005-09-09 22:54:59 380 ----- czytałem, że wg. junga lilith opisuje podświadomy obraz idealnego partnera. zauważyłem, że często sprawdza się reguła w parach jej lilith = jego ascendent jego lilith = jej ascendent więcej na aquamoonlight.uku.co.uk/ " Czy ktoś coś takiego spostrzegł? Ja powiem, z własnego "doświadczenia" że to zdaje się działać dużo mocniej niż Mars/Wenus układy. Pozdrawiam Lwi Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: podciągam, bo może All zauważy..:)) 03.12.05, 19:21 a Lilith kobiety w koniunkcji z Saturnem faceta i sama Lilith tegoż? Kon Lilith Lilith, róznica wieku miedzy nimi 9 lat. Wiem, ze wyrwane, ale o obrazka dochodzi masa innych polaczen. Czy to moze byc dobre? Odpowiedz Link
aarvedui Re: podciągam, bo może All zauważy..:)) 04.12.05, 12:31 jak na razie mogę sie jedynie wypowiadać o połaczeniach lilith że są bardzo kompulsywne...przymuszajace. femme fatale czy coś takiego (w odniesieniu do mnie ) połączenia do mojego księzyca,słońca,wenus. wyłącznie dynamiczne (koniunkcje kwadratury opozycje) co do połączeń w drugą stronę - nie wiem sam mam lilith w ścisłej co do paru(nastu) minut koniunkcji z marsem. w koziorożcu.podobno lilith jest tam bardzo silna Odpowiedz Link
aarvedui errata 04.12.05, 12:46 a jednak mam jeden "przypadek" w drugą stronę. lilith kobiety w ścisłej opozycji do saturna (17 minut) i plutona (1 stopień) mężczyzny. mężczyzna wydaje sie mieć pewną przewagę/władzę nad kobietą. jakby to nazwać - aspekt łatwego uwiedzenia? jeśli interpretować lilith jako "wyzwolony twórczy duch kobiecy" to aspekt może sugerować możliwość projekcji "kobiecej uśpionej siły tworczej" na mężczyznę. stąd przyciąganie,które może sie opierać na ambicji (ze strony kobiety). komentarze? Odpowiedz Link
zeta23 Re: errata 04.12.05, 13:46 Ja nie wiem czy to lilith czy nie lilith, trudno zdiagnozować, skoro jest mase energetycznych aspektów w porównawczym marsowo-wenusowo-jowiszowo-saturnowo- słoneczne i to po obu stronach (sekstyle i koniunkcje) Więc juz samo to daje ogromne przyciąganie i fascynacje, ale jego lilith jest w zerowej koniunkcji z moim ASC, a moja lilith jest w 5 st. z jego węzłem. "Aspekt łatwego uwiedzenia"..byc moze i to z obu stron Choc teoria junga też mi się podoba i jakby się sprawdza Odpowiedz Link
iokepine Re: UP! Up! 09.09.06, 00:43 Jak sie cieszę z takiego ujęcia Lilith, All2! Daawno temu napisałam bardzo długi tekst broniący Lilith, miałam go wysłać na forum dyskusyjne i... komputer trafił mi szlag na długi czas. Tekst znikł, moze i dobrze Odpowiedz Link
virridi1 Re: podciągam, bo może All zauważy..:)) 10.09.06, 22:07 A lilith w ścisłej koniunkcji z uranem i wenus w domu XII w trygonie do marsa i wązła północnego ? Mi się kojarzy mi z jakimiś sprawami z poprzednich wcieleń. Odpowiedz Link
iokepine Re: podciągam, bo może All zauważy..:)) 10.09.06, 22:10 Na bank. Już widziałąm kilka osób z kon Lilith z Marsem, albo w XII domu właśnie, albo w kon z ogonem smoka, albo jedno i drugie. I ta karmiczność była wyraźna, że ho-ho. Odpowiedz Link
aarvedui Re: podciągam, bo może All zauważy..:)) 10.09.06, 23:10 iokepine napisała: > Na bank. > > Już widziałąm kilka osób z kon Lilith z Marsem, albo w XII domu właśnie, albo w > kon z ogonem smoka, albo jedno i drugie. I ta karmiczność była wyraźna, że ho-h > o. > pomijając dom XII i karmicznosć...jak mozna okreslic dzialanie koniunkcji lilith i marsa u tych osob? cos próbuję wysnuć przez analogię... Odpowiedz Link
male_conieco Re: podciągam, bo może All zauważy..:)) 11.09.06, 09:12 lwi2 napisała: >jej lilith = jego ascendent > jego lilith = jej ascendent > Czy ktoś coś takiego spostrzegł? u mnie się zgadza w połowie Moja Największa Miłość ma ascendent w znaku mojej Lilith. Ponadto mamy zerowe aspekty Lilith - Księżyc, a moja Lilith aspektuje również jego Merkurego (a to nie byle kto! władca DSC ). Odpowiedz Link
ath108 lilith-ksiezycw bliskich zwiazkach 11.09.06, 23:34 O, cos w tym jest - zauwazylam wlasnie, ze dwa najbardziej fascynujace zwiazki w moim zyciu - maja wspolny mianownik wlasnie w aspektach Lilith - dokladnie z Ksiezycem jednego pana i kon.Mars/Wenus drugiego. Obaj maja problem z moja niezaleznoscia (mam Desc w Wodniku) - zwiazek z kobieta dla nich jest albo raczy albo byczy (Desc) no i mimo, ze jest tak fascynujaco ani z jednym, ani z drugim być nie mogę. Odpowiedz Link
virridi1 Re: lilith-ksiezycw bliskich zwiazkach 12.09.06, 10:05 Gdybyśmy patrzyli tylko na dsc to ominęliyśmy inne znaczące atuty ,ja mam dsc w baranie a moje pół w byku więc powinno być bardzo ciężko a jakoś żyjemy i jest ok / jowisze w dobrych układach/ Odpowiedz Link
astrei Re: podciągam, bo może All zauważy..:)) 12.09.06, 08:31 U mnie jest tak: Lilth partnera w 8 domu w Baranie jest w koniunkcji 1 stopniowej z moim słońcem, następnie tworzy ona opozycję do mojego PLutona oraz trygon z moim neptunem. A moja lith tworzy trygon zerowy z jego merkurym. Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Lilth w kon z Saturnem 11.09.06, 17:22 a co powiecie o Lilith na Asc u faceta? wyzej wymieniona jest w porównawcznym w kon z moim Słoncem, a moja Lilith za to w kon z jego Księżycem Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Lilth w kon z Saturnem 11.09.06, 17:27 dodatkowo jeszcze moj Lilith jest w kon z jego MC, a jego Lilith w trygonie z moim Księzycem Odpowiedz Link
aarvedui Re: Lilth w kon z Saturnem 11.09.06, 17:36 to chyba zalezy od podejscia do lilith. niektorzy uwazaja ze ksiezyc i lilith to przeciwne aspekty kobiecosci.cos jakby opiekunka i matka vs. nieposkromiona wojowniczka i nimfomanka więc albo są to energie wrogie albo komplementarne. przy takich podwójnych powiązaniach moge zaryzykowac jedynie ze podswiadome oddzialywania miedzy ludzmi będą zauwazalne. polaczenie ksiezyca z lilith kojarzy mi sie z pielęgniarką zakochaną w swoim pacjencie ktora zrobi wszystko zeby jak najdluzej miec go pod swoją opieką Odpowiedz Link
anulenka7 Re: Lilth w kon z Saturnem 11.09.06, 17:59 aarvedui napisał: > > polaczenie ksiezyca z lilith kojarzy mi sie z pielęgniarką zakochaną w swoim > pacjencie ktora zrobi wszystko zeby jak najdluzej miec go pod swoją opieką A wiesz jakie ja mam w tej chwili skojarzenia? Thriller "Misery" (na podstawie powieści S. Kinga) - nie wiem czy ktoś oglądał (i ja w roli stukniętej piguły) Odpowiedz Link
aarvedui Re: Lilth w kon z Saturnem 11.09.06, 22:18 anulenka7 napisała: > aarvedui napisał: > > > > > polaczenie ksiezyca z lilith kojarzy mi sie z pielęgniarką zakochaną w sw > oim > > pacjencie ktora zrobi wszystko zeby jak najdluzej miec go pod swoją opiek > ą > > A wiesz jakie ja mam w tej chwili skojarzenia? Thriller "Misery" (na podstawie > powieści S. Kinga) - nie wiem czy ktoś oglądał (i ja w roli stukniętej > piguły) to tez mi sie kojarzylo ale nie pamietalem nazwy.ale nawet jesli bohater bylby zdrowy to i tak mialby male szanse umknąć moim zdaniem słaba,męska płeć - to odpowiednie okreslenie przy porównaniu bohaterów Odpowiedz Link
vestalinka Re: Lilth w kon z Saturnem 12.09.06, 10:54 Jak może wpływać na faceta Lilith w Baranie w 8 domu w koniunkcji z Wenus,kwadraturze z Marsem i trygonie z Neptunem? Odpowiedz Link