Dodaj do ulubionych

pasma posadowienia Księżyca i okolice

23.09.05, 22:30
czy moglibyście rozszyfrować, taki zagadkowy (jak narazie) dla mnie zapis dot
radixu?

4 doba księżycowa,
5 progresywny dom Księżyca,
25 pasmo posadowienia Księżyca
godzina planetarna - Słońce

szukałam w necie, ale tak średnio mi idzie...
pozdrawiamsmile
Obserwuj wątek
    • arcoiris1 Re: pasma posadowienia Księżyca i okolice 23.09.05, 22:46
      tez mam 4 dobe księzycowa a 6 dom progresywny. Co do domu -nie wiem. Ale
      kojarze dobę- 4 -zły znak. Krótko po nowiu sie urodziłyśmy, Zawadzki duzo o tym
      pisze przegladałam jego ksiązke Misterium w skiegarni i przymierzam sie do
      kupna. Ktos to czytała? Z tego co pamietam niekorzystny czas- do 4 dób po
      nowiu: w starozytności nikt nie osmielil sie siac, zbierace plonów, zakładac
      miast i tym podobnych rzeczy. Pasmo 15 posadowienia mam równiez mało fajne wink
      z tego co pamietam pasmo samotnych kobiet. Godzine planetran mam Księzyc i tez
      kompletnie nie wiem z czym to sie je
      • czupakabra27 Re: pasma posadowienia Księżyca i okolice 23.09.05, 22:58
        ja w księgarni odstałam chyba ze dwie godziny z Zawadzkimsmilezafascynowałam sie
        tymi wszystkimi demonami czy duchami opiekuńczymi, a przy tym uśmiałam bo jak
        wynika z mojego posadowienia Słońca w stopniach Koziorożca, to drugiej takiej
        naiwnej ze świecą szukaćsmile
        poczekajmy cierpliwie może ktoś nas nomen omen oświeci.
        • arcoiris1 Re: pasma posadowienia Księżyca i okolice 23.09.05, 23:02
          a gdzie masz to słonce? na którym stopniu? Ja mam tam Asc, może to ten sam?
          doba sie zgadza wink)) (zartuje)
          • czupakabra27 Re: pasma posadowienia Księżyca i okolice 23.09.05, 23:04
            smile
            Słońce mam na 2 stopniu Koziorożca.
            • arcoiris1 Re: pasma posadowienia Księżyca i okolice 23.09.05, 23:06
              To jednak nie, ale blisko, masz Słońce na moim Ascnedencie jednak, w 4-
              stopniowej kon wink
    • moris6 Re: pasma posadowienia Księżyca i okolice 24.09.05, 17:17
      > 4 doba księżycowa,
      Jest to czwarty dzień licząc od Nowiu. Zwykle jest ich 28-29 do następnego nowiu.

> 5 progresywny dom Księżyca,
      Jest to podział koła horoskopu na 28 nierównych części wynikających z ruchu
      Księzyca rozpoczynając od punktu Nowiu. Te 28 części nazywa się domami
      progresywnymi, poniewaz ich wielkość zalezy od prędkości Księżyca, która jest
      zmienna i wacha pomiędzy 8st30m/dobę do 15st30m/dobę. Dobowa progresja przyrostu
      prędkości Księzyca wynosi 30m. TAk więc pierwsze domy licząc od nowiu są
      niewielkie i wzrastają kiedy Księżyc zbliża się do pełni, by później znów maleć
      do nowiu.

> 25 pasmo posadowienia Księżyca
      Jest to podział zodiaku licząc zawsze od punktu Barana na 28 równych sektorów, a
      więc każde pasmo ma 12st51m26s.

> godzina planetarna - Słońce
      Każdy rok, dzień, godzina posiada swojego władcę planetarnego. Sposób
      przyporządkowania zgodny jest z Gwiazdą Magów z jej cyklem zewnętrznym lub
      wewnętrznym. O cyklach Gwiazdy Magów można poczytać tu:
      www.tkchopin.pl/strony/almaro/astrologia/kabala/planety/planety.html
      Godziny planetarne liczy się rozpoczynając od wschodu Słońca. Pierwszej godzinie
      po wschodzie Słońca przyporządkowuje się planetarnego władcę dnia. Czyli dla
      soboty będzie to Saturn, dla następnych godzin bierze się porządek zewnętrznego
      cyklu Gwiazdy Magów, czyli po Saturnie będzie Jowisz itd.
      Dla przykładu pisząc ten tekst jesteśmy pod wpływem następujących władców:
      2005- Merkury
      Sobota- Saturn
      17:15- Słońce
      • czupakabra27 do Morisa 24.09.05, 18:09
        ooo jestem pod wrażeniem wiedzysmile
        a czy wiesz może gdzie mogłabym poszukać interpretacji rozszyfrowanego szyfru? u
        Zawadzkiego?
        • moris6 Re: do Morisa 25.09.05, 17:40
          > ooo jestem pod wrażeniem wiedzysmile
          Księżyc to ostnio mój konik.
          > a czy wiesz może gdzie mogłabym poszukać interpretacji rozszyfrowanego szyfru?
          > u Zawadzkiego?
          Raczej nic innego chyba nie znajdziesz, cos tam jeszcze opisywała Konaszewska.
          Natommiast nie spotkałem sie z interpretacja godzin planetarnych, wiadomo że
          wiedza ta była używana przy magii ceremonialnej, oraz przy sporządzaniu talizmanów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka