czupakabra27 23.09.05, 22:30 czy moglibyście rozszyfrować, taki zagadkowy (jak narazie) dla mnie zapis dot radixu? 4 doba księżycowa, 5 progresywny dom Księżyca, 25 pasmo posadowienia Księżyca godzina planetarna - Słońce szukałam w necie, ale tak średnio mi idzie... pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arcoiris1 Re: pasma posadowienia Księżyca i okolice 23.09.05, 22:46 tez mam 4 dobe księzycowa a 6 dom progresywny. Co do domu -nie wiem. Ale kojarze dobę- 4 -zły znak. Krótko po nowiu sie urodziłyśmy, Zawadzki duzo o tym pisze przegladałam jego ksiązke Misterium w skiegarni i przymierzam sie do kupna. Ktos to czytała? Z tego co pamietam niekorzystny czas- do 4 dób po nowiu: w starozytności nikt nie osmielil sie siac, zbierace plonów, zakładac miast i tym podobnych rzeczy. Pasmo 15 posadowienia mam równiez mało fajne z tego co pamietam pasmo samotnych kobiet. Godzine planetran mam Księzyc i tez kompletnie nie wiem z czym to sie je Odpowiedz Link
czupakabra27 Re: pasma posadowienia Księżyca i okolice 23.09.05, 22:58 ja w księgarni odstałam chyba ze dwie godziny z Zawadzkimzafascynowałam sie tymi wszystkimi demonami czy duchami opiekuńczymi, a przy tym uśmiałam bo jak wynika z mojego posadowienia Słońca w stopniach Koziorożca, to drugiej takiej naiwnej ze świecą szukać poczekajmy cierpliwie może ktoś nas nomen omen oświeci. Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: pasma posadowienia Księżyca i okolice 23.09.05, 23:02 a gdzie masz to słonce? na którym stopniu? Ja mam tam Asc, może to ten sam? doba sie zgadza )) (zartuje) Odpowiedz Link
czupakabra27 Re: pasma posadowienia Księżyca i okolice 23.09.05, 23:04 Słońce mam na 2 stopniu Koziorożca. Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: pasma posadowienia Księżyca i okolice 23.09.05, 23:06 To jednak nie, ale blisko, masz Słońce na moim Ascnedencie jednak, w 4- stopniowej kon Odpowiedz Link
moris6 Re: pasma posadowienia Księżyca i okolice 24.09.05, 17:17 > 4 doba księżycowa, Jest to czwarty dzień licząc od Nowiu. Zwykle jest ich 28-29 do następnego nowiu. > 5 progresywny dom Księżyca, Jest to podział koła horoskopu na 28 nierównych części wynikających z ruchu Księzyca rozpoczynając od punktu Nowiu. Te 28 części nazywa się domami progresywnymi, poniewaz ich wielkość zalezy od prędkości Księżyca, która jest zmienna i wacha pomiędzy 8st30m/dobę do 15st30m/dobę. Dobowa progresja przyrostu prędkości Księzyca wynosi 30m. TAk więc pierwsze domy licząc od nowiu są niewielkie i wzrastają kiedy Księżyc zbliża się do pełni, by później znów maleć do nowiu. > 25 pasmo posadowienia Księżyca Jest to podział zodiaku licząc zawsze od punktu Barana na 28 równych sektorów, a więc każde pasmo ma 12st51m26s. > godzina planetarna - Słońce Każdy rok, dzień, godzina posiada swojego władcę planetarnego. Sposób przyporządkowania zgodny jest z Gwiazdą Magów z jej cyklem zewnętrznym lub wewnętrznym. O cyklach Gwiazdy Magów można poczytać tu: www.tkchopin.pl/strony/almaro/astrologia/kabala/planety/planety.html Godziny planetarne liczy się rozpoczynając od wschodu Słońca. Pierwszej godzinie po wschodzie Słońca przyporządkowuje się planetarnego władcę dnia. Czyli dla soboty będzie to Saturn, dla następnych godzin bierze się porządek zewnętrznego cyklu Gwiazdy Magów, czyli po Saturnie będzie Jowisz itd. Dla przykładu pisząc ten tekst jesteśmy pod wpływem następujących władców: 2005- Merkury Sobota- Saturn 17:15- Słońce Odpowiedz Link
czupakabra27 do Morisa 24.09.05, 18:09 ooo jestem pod wrażeniem wiedzy a czy wiesz może gdzie mogłabym poszukać interpretacji rozszyfrowanego szyfru? u Zawadzkiego? Odpowiedz Link
moris6 Re: do Morisa 25.09.05, 17:40 > ooo jestem pod wrażeniem wiedzy Księżyc to ostnio mój konik. > a czy wiesz może gdzie mogłabym poszukać interpretacji rozszyfrowanego szyfru? > u Zawadzkiego? Raczej nic innego chyba nie znajdziesz, cos tam jeszcze opisywała Konaszewska. Natommiast nie spotkałem sie z interpretacja godzin planetarnych, wiadomo że wiedza ta była używana przy magii ceremonialnej, oraz przy sporządzaniu talizmanów. Odpowiedz Link