Dodaj do ulubionych

Jeszcze wektor

09.11.05, 21:11
Zrobilam wektor dla siebie i swojego faceta. Stellium w pierwszym domu w
Strzelcu, w koniunkcji z Ascendentem tamze: Slonce, Wenus, Neptun , Merkury.
Razem tworza trygon do Saturna we Lwie, kwinkunks do Jowisza w Byku, sekstyl
do Plutona w Wadze. Ksiezyc w Raku w osmym domu. Niepokoi mnie ten Neptun.
Czy Saturn trzyma go wystarczajaco na ziemi? Co wy na to.
Obserwuj wątek
    • neptus Re: Jeszcze wektor 10.11.05, 00:21
      Wektor to tylko informacja dodatkowa o relacji jako osobnym tworze. To stellum
      na asc. wygląda b. przyjemnie, a Saturn w trygonie nie powinien przeszkadzać.
      Neptun przydaje relacji romantyzmu i fantazji, a to przeciez nie jest wada.
      Popatrz na rolę Neptuna w horoskopach osobistych i porównawczo. Jeżeli tam nie
      ma powodow do obaw, to wszystko jest ok. smile
    • mii.krogulska Re: Jeszcze wektor 10.11.05, 08:48
      Witam serdecznie,
      zgadzam się z Neptusem - bardzo sympatyczny wektor. Słońce z Wenus to sympatia,
      może miłość; Słońce z Merkurym to przyjaźń i chęć do dialogu (zwykle nawet,
      jeśli miłość wygasa, to przy Słońcu z Merkurym można się dalej porozumiewać i
      znać, Neptun dodaje romantyzmu i idealizmu - w końcu to Twój facet, a nie
      partner do biznesu. Trygon do Saturna sprawi, że relacja może być trwała, Pluton
      nie przeszkadza, kwinkunks Jowisza to wspólne wydatki, być może za duże, ale
      początkowo związane z przyjemnościami.

Pozdrawiam, Mii
      • andgie Re: Jeszcze wektor 24.11.05, 14:58
        Ciesze sie z tak milej interpretacji, ale wektory to dla mnie nowe zagadnienie
        i w sumie niewiele o nich wiem. Prosze o linki na interesujacy mnie temat. Na
        ile obliczacie orby w wektorach? Bo w moim Ksiezyc w Raku tworzy 6,5st
        kwadrature do Plutona i nie wiem jak do tego podejsc. W synastrii nie mialoby
        to wielkiego znaczenia, ale w wektorach? Ani w indywidualnych, ani w
        porownawczym horoskopie Plutony nie wchodza w zadne relacje z Ksiezycem.
        • neptus Re: Jeszcze wektor 24.11.05, 16:01
          Wektor to taki dziwny horoskop. Nie jest to horoskop związku, bo ten ma swoją
          datę i miejsce narodzin, ale mówi o czymś, co jest "pomiędzy". Dobre wyniki
          daje porównanie wektora z każdym z uczestników relacji - co kto w tą relację
          wnosi i co od niej dostaje. Kwadratura Księżyca z Plutonem w wektorze mówi o
          silnych emocjach. Nawet, gdy obie osoby są dość "chłodne" emocjonalnie, te
          emocje beda pomiedzy nimi działać. Porownanie z horoskopem osobistym wskaże, co
          u kogo zostaje poruszone przez samo istnienie relacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka