vinne 17.11.05, 18:22 Witam wszystkich Mam pytanie: czy Jowisz w koniunkcji z MC przynosi raczej jedno wielkie szczęście, czy też może szereg drobnych pozytywnych znaczeń? A może nic z tego? Jakie jest Wasze zdanie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vinne Re: Jowisz na MC 17.11.05, 18:23 Chodzi mi oczywiście o horoskop urodzeniowy osoby Odpowiedz Link
potrek Re: Jowisz na MC 17.11.05, 22:27 Jowisz na Mc w kosmogramie urodzeniowym może wskazywać na to że osoba będzie dobrze się sprawowała na kierowniczym stanowisku. Z taką natalną pozycją w kosmogramie osobie się wydaje że jest najlepsza do wysokich stołków i inni powinni brać to za rzecz naturalną : Jest łatwość w uzyskaniu tegoż wysokiego stołka przez miłe uspsobienie, dobre wychowwanie,itd. Pozdawiam potrek PS Spotykałem wielu chamów z taką pozycją w radixisie to nie reguła , ale umiejetnasc korzystania z łaski Bożej dla dobra ogółu mozna chamem nie być Odpowiedz Link
sarna34 Re: Jowisz na MC 17.11.05, 22:52 Ja mam taki aspekt w horoskopie urodzeniowym. Wiele rzeczy spada z nieba, bywa, ze nawet sprawy, o których nieśmialam marzyć. Jednak sukcesy nie przyszly od razu. Latwość w karierze, nagrody i blyszczenie na scenie Mój X dom wypada w baranie, więc zarzucają mi bezkompromisową karierę. Dodatkowo pomaga ascendent we lwie. Spora popularność, choć tu pomaga księżyc w biźniętach w sekstylu do jowisza. Odpowiedz Link
potrek Re: Jowisz na MC 17.11.05, 23:18 Bo widzisz sarenko34 Ty jesteś z tym Jowiszem na MC na kramicznych wakacjach. Ja mam Saturna na Mc to cały czas pod górkę. Ale już w moim wieku nie na boso po lodowcu Kupiłem trampki Pozdrawiam potrek www.piotralexander.com/ Odpowiedz Link
sarna34 Re: Jowisz na MC 17.11.05, 23:25 Bo widzisz sarenko34 Ty jesteś z tym Jowiszem na MC na kramicznych > wakacjach. Ja mam Saturna na Mc to cały czas pod górkę. Ale już w moim wieku > nie na boso po lodowcu Kupiłem trampki > Pozdrawiam potrek > www.piotralexander.com/ Fakt, że TAKIE RZECZY trafiają mi się...że czasem, aż trudno zrozumieć. Wejdź na moją stronę i zobacz w "galerii" moje ostatnie wojaże artystyczne. Bywa fajnie i na dodatek romantycznie. Nie pociągają mnie wysokie stanowiska zawodowo, bo lubię niezależność i wolność. Nie umialabym wciąż wszystkiego pilnować. W moim przypadku przekroczylam już dawno granice najbliższe...zna mnie wielu ludzi, czego nawet czasem nie domyślam się. Odpowiedz Link
wasza_bogini Re: Jowisz na MC 17.11.05, 23:44 a ja mam weus i marsa na mc, natomiast jowisz w luznym sekstylu do mc. Odpowiedz Link
vinne Re: Jowisz na MC 18.11.05, 10:48 A jak to jest z Merkurym na Mc? Jaki ma to wpływ na charakter osoby? Znacie kogoś takiego? Odpowiedz Link
ggossia Re: Jowisz na MC 18.11.05, 11:50 vinne napisała: > A jak to jest z Merkurym na Mc? Jaki ma to wpływ na charakter osoby? Znacie > kogoś takiego? pewnie ze znam, siebie sama , hihih Malgosia Odpowiedz Link
vinne Re: Jowisz na MC 18.11.05, 15:22 I jak to się u Ciebie przejawia, jeśli można wiedzieć? Raczej pozytywnie, czy też negatywnie? Odpowiedz Link
potrek Re: Jowisz na MC 18.11.05, 20:39 wasza_bogini napisała: > a ja mam weus i marsa na mc, natomiast jowisz w luznym sekstylu do mc. Taki układ jest super na agencje towarzyską Pozdrawiam potrek PS Zwłaszcza jak Mc w Sorpionie Odpowiedz Link
uranika Re: Jowisz na MC 18.11.05, 22:18 Jowisz w kon.z MC,od strony IX d.w znaku Strzelca,a więc u siebie, bo w znaku i domu różni się od tego po stronie X domu. U mnie konieczność wyjazdów b.częstych i dalekich. Jowisz w takim położeniu dawał mi chyba większą swobodę w językach i ułatwiał zrozumienie zawiłości prawnych. Ciekawość świata,optymizm,sport(np.konie,taniec), to moje skojarzenia z takim umiejscowieniem Jowisza. Odpowiedz Link
neptus Re: Jowisz na MC 19.11.05, 17:37 Luidzie z jowiszem na MC to idealni pracownicy. Moga nic nie robic, a firma nie upadnie, poki z niej czerpia dochody. Najlepiej takiego ustanowic szefem, nie dlatego, ze jest dobry ale dlatego, ze to, czym zarzadza i tak sie bedzie krecic, chocby nic nie robil, a nawet probowal zepsuc. Odpowiedz Link
chochol3 Re: Jowisz na MC 20.11.05, 12:27 neptus napisała: > Luidzie z jowiszem na MC to idealni pracownicy. Moga nic nie robic, a firma nie > > upadnie, poki z niej czerpia dochody. Najlepiej takiego ustanowic szefem, nie > dlatego, ze jest dobry ale dlatego, ze to, czym zarzadza i tak sie bedzie > krecic, chocby nic nie robil, a nawet probowal zepsuc. a można to odnieść też do rządzenia państwem? to może wystarczyłoby poszukać ludzi z Jowiszem na MC i obsadzić nimi stanowiska ministrów odpowiednio: zdrowia, gospodarki, itd. i ...samo się będzie kręcić (oczywiście we właściwym kierunku) a jeżeli nie na ministrów to może na szefów tych wszystkich podupadających "firm" (PKP, szpitale, kopalnie, itp.)? jakie to proste, nie? Odpowiedz Link
sarna34 Re: Jowisz na MC 20.11.05, 21:21 > > Luidzie z jowiszem na MC to idealni pracownicy. Moga nic nie robic, a fir > ma > nie > > > > upadnie, poki z niej czerpia dochody. Najlepiej takiego ustanowic szefem, > nie > > dlatego, ze jest dobry ale dlatego, ze to, czym zarzadza i tak sie bedzie > > > krecic, chocby nic nie robil, a nawet probowal zepsuc. Nie zgadzam się. Raz w życiu bylam na wysokim stanowisku. Doświadczylam bardzo dużo przykrych rzeczy... zawiści, intryg, najgorszych świństw. Nie pomógl mi mój jowisz w 10 domu, dobrze aspektowany przez księżyc i saturna. Podstępnie pozxbyli się m,nie, żeby wszedl ktoś inny, a ten inny dlugo się obok mnie kręcil i udawal przyjaciela, a potem wbil mi nóż w plecy. Jak sobie przypomnę to mnie trzęsie... Fakt, że po wyurzuceniu mnie znalazlam lepszą pracę, choć aż daw lata minęly jak jej szukalam i musialam udowodnić, że jestem jej warta. Odpowiedz Link
sarna34 Re: Jowisz na MC 20.11.05, 21:25 W zasadzie na odejściu z tego miejsca najlepiej to wyszlam "ja". Bo firma i tak się rozpadla z wielkim hukiem i brudem, ale mnie już to nie dotyczylo. Odpowiedz Link
neptus Re: Jowisz na MC 21.11.05, 00:20 sarna34 napisała: > W zasadzie na odejściu z tego miejsca najlepiej to wyszlam "ja". Bo firma i tak > > się rozpadla z wielkim hukiem i brudem, ale mnie już to nie dotyczylo. A nie mówiłam, ze jak taki odchodzi, to wszyscy powinni? Pewnie ten księżyc Ci psuje stabilność. Ja mam Jowisza w IX, od MC daleko, ponad 10 stopni, czyli koniunkcji nie ma. Poza ostatnią, wszystkie firmy z których odeszłam albo nie istnieją, albo ledwie-ledwie ciągną i to wszystkie zdychały w maks. 2 lata po moim odejściu. A dotyczy to czasów PRL, przed hekatombą. W progresjach Jowisz mi sie ostatnio wycofał dość daleko. Może dlatego ostatnia firma się trzyma, chociaz mnie zwolnili? )) Odpowiedz Link
neptus Re: Jowisz na MC 21.11.05, 00:23 chochol3 napisał: > a można to odnieść też do rządzenia państwem? > to może wystarczyłoby poszukać ludzi z Jowiszem na MC i obsadzić nimi > stanowiska ministrów odpowiednio: zdrowia, gospodarki, itd. i ...samo się > będzie kręcić (oczywiście we właściwym kierunku) > a jeżeli nie na ministrów to może na szefów tych wszystkich > podupadających "firm" (PKP, szpitale, kopalnie, itp.)? > jakie to proste, nie? Może właśnie za często ich zmieniają? Odpowiedz Link
anahella Re: Jowisz na MC 19.11.05, 19:15 Jowisz na MC zawsze spada na cztery lapy, nawet jesli nie ma samych harmonijnych aspektow. Odpowiedz Link
cont66 Re: Jowisz na MC 19.11.05, 19:44 Mam kolegę z Jowiszem i Księżycem na MC, rzeczywiście prowadzi interes nawet jak go nie prowadzi bo właściwie to częsciej oddaję sie swemu hobby, to interes i tak prosperuje siłą rozpędu. Miał wyjątkową intuicję aby na w połowie lat dziewiędziesiątych pokierować swoim losem zawodowym. Jako szef jest serdeczny i ludzki, typ bardzo społeczny. Odpowiedz Link
neptus Re: Jowisz na MC 19.11.05, 21:41 Ano właśnie. W dodatku, jezeli delikwent z Jowiszem na MC postanawia zmienic firme, to najlepiej zacząć sie natychmiast także rozglądać za inną robotą, bo ta firma pewnie podupadnie. Tacy uciekają zwykle na czuja i nawet sami nie muszą wiedzieć dlaczego. Chyba, że właśnie znaleźli coś jeszcze lepszego. Odpowiedz Link
ggossia Re: Jowisz na IC 20.11.05, 15:01 no wlasnie a jowisz w opozycji do MC ? jakie macie skojarzenia ? Odpowiedz Link
anahella Re: Jowisz na IC 20.11.05, 16:08 ggossia napisała: > no wlasnie a jowisz w opozycji do MC ? jakie macie skojarzenia ? fajnie takiemu czlowiekowi w domu Odpowiedz Link
ggossia Re: Jowisz na IC 20.11.05, 16:53 anahella napisała: > ggossia napisała: > > > no wlasnie a jowisz w opozycji do MC ? jakie macie skojarzenia ? > > fajnie takiemu czlowiekowi w domu hmmm no tak jak jowisz jest w 4 d. ale wezmy kon. od strony 3 domu i do tego w wodniku, z reszta w ktorym jest tez i 4 dom to wiec chyba takie dosyc nietypowy dom ... Odpowiedz Link
neptus Re: Jowisz na IC 20.11.05, 20:56 ggossia napisała: > hmmm no tak jak jowisz jest w 4 d. ale wezmy kon. od strony 3 domu i do tego w > wodniku, z reszta w ktorym jest tez i 4 dom to wiec chyba takie dosyc nietypowy dom ... Z pewnością jest to osoba bardzo towarzyska. Dom wodnikowy moze wiązać sie ze srodowiskiem intelektualistow np., artystow. Wodnik z Jowiszem na IC po stronie 3 domu to moze być takze wiele kontaktow, niestandardowe wykształcenie, albo dom za granicą. Jest wiele mozliwości. Odpowiedz Link