Dodaj do ulubionych

Jowisz na MC

17.11.05, 18:22
Witam wszystkich
Mam pytanie: czy Jowisz w koniunkcji z MC przynosi raczej jedno wielkie
szczęście, czy też może szereg drobnych pozytywnych znaczeń? A może nic z
tego? Jakie jest Wasze zdanie?
Obserwuj wątek
    • vinne Re: Jowisz na MC 17.11.05, 18:23
      Chodzi mi oczywiście o horoskop urodzeniowy osoby
      • potrek Re: Jowisz na MC 17.11.05, 22:27
        Jowisz na Mc w kosmogramie urodzeniowym może wskazywać na to że osoba będzie
        dobrze się sprawowała na kierowniczym stanowisku. Z taką natalną pozycją w
        kosmogramie osobie się wydaje że jest najlepsza do wysokich stołków i inni
        powinni brać to za rzecz naturalną smilesmile:smile Jest łatwość w uzyskaniu tegoż
        wysokiego stołka przez miłe uspsobienie, dobre wychowwanie,itd.
        Pozdawiam potrek
        PS
        Spotykałem wielu chamów z taką pozycją w radixisie sad to nie reguła , ale
        umiejetnasc korzystania z łaski Bożej dla dobra ogółu sad mozna chamem nie być smile
        • sarna34 Re: Jowisz na MC 17.11.05, 22:52
          Ja mam taki aspekt w horoskopie urodzeniowym. Wiele rzeczy spada z nieba, bywa,
          ze nawet sprawy, o których nieśmialam marzyć. Jednak sukcesy nie przyszly od
          razu. Latwość w karierze, nagrody i blyszczenie na scenie wink Mój X dom wypada
          w baranie, więc zarzucają mi bezkompromisową karierę.

Dodatkowo pomaga ascendent we lwie. Spora popularność, choć tu pomaga księżyc w
          biźniętach w sekstylu do jowisza.
          • potrek Re: Jowisz na MC 17.11.05, 23:18
            Bo widzisz sarenko34 smile Ty jesteś z tym Jowiszem na MC na kramicznych
            wakacjach. Ja mam Saturna na Mc to cały czas pod górkę. Ale już w moim wieku
            nie na boso po lodowcu smilesmilesmileKupiłem trampki smile
            Pozdrawiam potrek
            www.piotralexander.com/
            • sarna34 Re: Jowisz na MC 17.11.05, 23:25
              Bo widzisz sarenko34 smile Ty jesteś z tym Jowiszem na MC na kramicznych
              > wakacjach. Ja mam Saturna na Mc to cały czas pod górkę. Ale już w moim wieku
              > nie na boso po lodowcu smilesmilesmileKupiłem trampki smile
              > Pozdrawiam potrek
              > www.piotralexander.com/

Fakt, że TAKIE RZECZY trafiają mi się...że czasem, aż trudno zrozumieć. Wejdź
              na moją stronę i zobacz w "galerii" moje ostatnie wojaże artystyczne. Bywa
              fajnie i na dodatek romantycznie.
              Nie pociągają mnie wysokie stanowiska zawodowo, bo lubię niezależność i
              wolność. Nie umialabym wciąż wszystkiego pilnować.
              W moim przypadku przekroczylam już dawno granice najbliższe...zna mnie wielu
              ludzi, czego nawet czasem nie domyślam się.
              • wasza_bogini Re: Jowisz na MC 17.11.05, 23:44
                a ja mam weus i marsa na mc, natomiast jowisz w luznym sekstylu do mc.
                • vinne Re: Jowisz na MC 18.11.05, 10:48
                  A jak to jest z Merkurym na Mc? Jaki ma to wpływ na charakter osoby? Znacie
                  kogoś takiego?
                  • ggossia Re: Jowisz na MC 18.11.05, 11:50
                    vinne napisała:

> A jak to jest z Merkurym na Mc? Jaki ma to wpływ na charakter osoby? Znacie
                    > kogoś takiego?

pewnie ze znam, siebie sama big_grin, hihih

Malgosia
                    • vinne Re: Jowisz na MC 18.11.05, 15:22
                      I jak to się u Ciebie przejawia, jeśli można wiedzieć? Raczej pozytywnie, czy
                      też negatywnie?
                • potrek Re: Jowisz na MC 18.11.05, 20:39
                  wasza_bogini napisała:
                  > a ja mam weus i marsa na mc, natomiast jowisz w luznym sekstylu do mc.

Taki układ jest super na agencje towarzyskąsmile
                  Pozdrawiam potrek
                  PS
                  Zwłaszcza jak Mc w Sorpionie smile
    • uranika Re: Jowisz na MC 18.11.05, 22:18
      Jowisz w kon.z MC,od strony IX d.w znaku Strzelca,a więc u siebie,
      bo w znaku i domu różni się od tego po stronie X domu.
      U mnie konieczność wyjazdów b.częstych i dalekich.
      Jowisz w takim położeniu dawał mi chyba większą swobodę w językach
      i ułatwiał zrozumienie zawiłości prawnych.
      Ciekawość świata,optymizm,sport(np.konie,taniec),
      to moje skojarzenia z takim umiejscowieniem Jowisza.
    • neptus Re: Jowisz na MC 19.11.05, 17:37
      Luidzie z jowiszem na MC to idealni pracownicy. Moga nic nie robic, a firma nie
      upadnie, poki z niej czerpia dochody. Najlepiej takiego ustanowic szefem, nie
      dlatego, ze jest dobry ale dlatego, ze to, czym zarzadza i tak sie bedzie
      krecic, chocby nic nie robil, a nawet probowal zepsuc.
      • chochol3 Re: Jowisz na MC 20.11.05, 12:27
        neptus napisała:

> Luidzie z jowiszem na MC to idealni pracownicy. Moga nic nie robic, a firma
        nie
        >
        > upadnie, poki z niej czerpia dochody. Najlepiej takiego ustanowic szefem, nie
        > dlatego, ze jest dobry ale dlatego, ze to, czym zarzadza i tak sie bedzie
        > krecic, chocby nic nie robil, a nawet probowal zepsuc.

a można to odnieść też do rządzenia państwem?
        to może wystarczyłoby poszukać ludzi z Jowiszem na MC i obsadzić nimi
        stanowiska ministrów odpowiednio: zdrowia, gospodarki, itd. i ...samo się
        będzie kręcić (oczywiście we właściwym kierunku)
        a jeżeli nie na ministrów to może na szefów tych wszystkich
        podupadających "firm" (PKP, szpitale, kopalnie, itp.)?
        jakie to proste, nie?
        • sarna34 Re: Jowisz na MC 20.11.05, 21:21
          > > Luidzie z jowiszem na MC to idealni pracownicy. Moga nic nie robic, a fir
          > ma
          > nie
          > >
          > > upadnie, poki z niej czerpia dochody. Najlepiej takiego ustanowic szefem,
          > nie
          > > dlatego, ze jest dobry ale dlatego, ze to, czym zarzadza i tak sie bedzie
          >
          > > krecic, chocby nic nie robil, a nawet probowal zepsuc.

Nie zgadzam się. Raz w życiu bylam na wysokim stanowisku. Doświadczylam bardzo
          dużo przykrych rzeczy... zawiści, intryg, najgorszych świństw. Nie pomógl mi
          mój jowisz w 10 domu, dobrze aspektowany przez księżyc i saturna. Podstępnie
          pozxbyli się m,nie, żeby wszedl ktoś inny, a ten inny dlugo się obok mnie
          kręcil i udawal przyjaciela, a potem wbil mi nóż w plecy. Jak sobie przypomnę
          to mnie trzęsie... Fakt, że po wyurzuceniu mnie znalazlam lepszą pracę, choć aż
          daw lata minęly jak jej szukalam i musialam udowodnić, że jestem jej warta.
          • sarna34 Re: Jowisz na MC 20.11.05, 21:25
            W zasadzie na odejściu z tego miejsca najlepiej to wyszlam "ja". Bo firma i tak
            się rozpadla z wielkim hukiem i brudem, ale mnie już to nie dotyczylo.
            • neptus Re: Jowisz na MC 21.11.05, 00:20
              sarna34 napisała:

> W zasadzie na odejściu z tego miejsca najlepiej to wyszlam "ja". Bo firma i
              tak
              >
              > się rozpadla z wielkim hukiem i brudem, ale mnie już to nie dotyczylo.

A nie mówiłam, ze jak taki odchodzi, to wszyscy powinni? wink
              Pewnie ten księżyc Ci psuje stabilność.
              Ja mam Jowisza w IX, od MC daleko, ponad 10 stopni, czyli koniunkcji nie ma.
              Poza ostatnią, wszystkie firmy z których odeszłam albo nie istnieją, albo
              ledwie-ledwie ciągną i to wszystkie zdychały w maks. 2 lata po moim odejściu. A
              dotyczy to czasów PRL, przed hekatombą. W progresjach Jowisz mi sie ostatnio
              wycofał dość daleko. Może dlatego ostatnia firma się trzyma, chociaz mnie
              zwolnili? smile))
        • neptus Re: Jowisz na MC 21.11.05, 00:23
          chochol3 napisał:
          > a można to odnieść też do rządzenia państwem?
          > to może wystarczyłoby poszukać ludzi z Jowiszem na MC i obsadzić nimi
          > stanowiska ministrów odpowiednio: zdrowia, gospodarki, itd. i ...samo się
          > będzie kręcić (oczywiście we właściwym kierunku)
          > a jeżeli nie na ministrów to może na szefów tych wszystkich
          > podupadających "firm" (PKP, szpitale, kopalnie, itp.)?
          > jakie to proste, nie?

Może właśnie za często ich zmieniają?
    • anahella Re: Jowisz na MC 19.11.05, 19:15
      Jowisz na MC zawsze spada na cztery lapy, nawet jesli nie ma samych harmonijnych
      aspektow.
      • cont66 Re: Jowisz na MC 19.11.05, 19:44
        Mam kolegę z Jowiszem i Księżycem na MC, rzeczywiście prowadzi interes nawet jak go nie prowadzi bo właściwie to częsciej oddaję sie swemu hobby, to interes i tak prosperuje siłą rozpędu. Miał wyjątkową intuicję aby na w połowie lat dziewiędziesiątych pokierować swoim losem zawodowym. Jako szef jest serdeczny i ludzki, typ bardzo społeczny.
        • neptus Re: Jowisz na MC 19.11.05, 21:41
          Ano właśnie. W dodatku, jezeli delikwent z Jowiszem na MC postanawia zmienic
          firme, to najlepiej zacząć sie natychmiast także rozglądać za inną robotą, bo
          ta firma pewnie podupadnie. Tacy uciekają zwykle na czuja i nawet sami nie
          muszą wiedzieć dlaczego. Chyba, że właśnie znaleźli coś jeszcze lepszego.
          • ggossia Re: Jowisz na IC 20.11.05, 15:01
            no wlasnie a jowisz w opozycji do MC ? jakie macie skojarzenia ?
            • anahella Re: Jowisz na IC 20.11.05, 16:08
              ggossia napisała:

> no wlasnie a jowisz w opozycji do MC ? jakie macie skojarzenia ?

fajnie takiemu czlowiekowi w domu
              • ggossia Re: Jowisz na IC 20.11.05, 16:53
                anahella napisała:

> ggossia napisała:
                >
                > > no wlasnie a jowisz w opozycji do MC ? jakie macie skojarzenia ?
                >
                > fajnie takiemu czlowiekowi w domu

hmmm no tak jak jowisz jest w 4 d. ale wezmy kon. od strony 3 domu i do tego w
                wodniku, z reszta w ktorym jest tez i 4 dom to wiec chyba takie dosyc nietypowy
                dom wink...
                • neptus Re: Jowisz na IC 20.11.05, 20:56
                  ggossia napisała:

> hmmm no tak jak jowisz jest w 4 d. ale wezmy kon. od strony 3 domu i do tego w
                  > wodniku, z reszta w ktorym jest tez i 4 dom to wiec chyba takie dosyc
                  nietypowy dom wink...

Z pewnością jest to osoba bardzo towarzyska.
                  Dom wodnikowy moze wiązać sie ze srodowiskiem intelektualistow np., artystow.
                  Wodnik z Jowiszem na IC po stronie 3 domu to moze być takze wiele kontaktow,
                  niestandardowe wykształcenie, albo dom za granicą. Jest wiele mozliwości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka