Dodaj do ulubionych

węzeł płd. w domach.

20.04.06, 14:21
Wreszcie się odważyłam. założyć wątek. Wychodzą na wierzch węzły, to i ja
swoje posieję wink
Mam pytanie. I nadzieję na odpowiedź.. Co oznacza obecność węzła wymienionego
w tytule w domu VII? w Synastrii? u obojga partnerów? Tzn. jej węzeł w jego
VII, i jego węzeł w jej VII domu?

I, niezależnie od mojego pytania, chciałabym stworzyć wątek o węzłach w
domach. I w natalnym i w synastrii. Ogólnie.

Natalnie mam węzeł w domu VI. Mam stałaą potrzebę ratowania stworzeń.
Przenoszenia dżdżownic na trawnik z kałuż; dokarmiania bezdomnych psów i
kotów, zabierania młodych i chorych zwierząt do domu.. nazywają mnie Matka
Teresą, albą Kocią Mamą wink a jak jest u Was?
deszczowo pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • bawolek Re: węzeł płd. w domach. 20.04.06, 15:42
      To może ja też sie dorzucę z pytaniem.
      Te węzły i synastria to ciekawy wątek.
      Ciekawe jaka rolę spełnia w relacji węzeł płn kobiety który tworzy koniunkcję
      ze słońcem partnera (słońce jest elementem stellum wraz z wenus i marsem) i ma
      to miejsce w jego XII domu. Węzeł jest na szczycie jej VII domu.
      • bawolek Re: węzeł płd. w domach. 02.05.06, 01:01
        ?
      • mii.krogulska Re: węzeł płd. w domach. 02.05.06, 02:17
        Witam,
        ja głównie używam węzłów w tranzycie, bo się powoli "toczą". Wydaje mi się
        jednak, że to zabawka trochę przereklamowana.

Mii
        • bawolek Re: węzeł płd. w domach. 02.05.06, 02:35
          mii.krogulska napisała:

> Witam,
          > ja głównie używam węzłów w tranzycie, bo się powoli "toczą". Wydaje mi się
          > jednak, że to zabawka trochę przereklamowana.
          >
          > Mii
          >
          Mii zadam pytanie pewnie bardzo bardzo naiwne ale...
          Jak długo właściwie węzły przebywają w danym znaku lub inaczej ile zajmuje im
          przebieg koła?
          Mozesz tez coś więcej powiedzieć o tych tranzytach. Interesuje mnie zwłaszcza
          tranzyt przez domy:I,VII (jednoczesny kwadrat z natanym księżycemi trygon a
          Neptunem władcą tegoż VIId), XIId (trygon do Urana - władcy księzyca i
          Merkurego)?

Nie wiem jakie znaczenie ma przebywanie Węzłów w znakach ale wygląda na to, że
          chyba niedawno nastapiła zmiana znaków osi węzłów z panna ryby na waga baran.
          Jak myślisz co taka zmiana może niesć ze sobą?
          b.
          • mii.krogulska Re: węzeł płd. w domach. 02.05.06, 03:10
            Witam,
            ja mam dziwne poglądy na węzły i się kłocę z innymi nauczycielami smile
            Węzeł nie jest na ekliptyce konkretnym, materialnym punktem. Jest miejscem
            przecięcia toru Księcyca w ekliptyką, w skrócie gdzie jest węzeł - tam jest
            zaćmienie. Mają cykl 18,3 lat i są porównywalne z cyklem Saturna.
            Czyli, według mnie, węzeł Księzca jest punktem Twojego prywatnego zaćmienia.
            Inne planety mają swoje węzły, ale to na razie zostawmy.
            Popatrz sobie w kółko, czy coś ciekawego stało się, kiedy Węzeł Pólnocny szedł
            Ci przez IC. To jest początek cyklu węzłów, który odpowiada na pytanie kim
            mógłbym/chcę/mogę być, jako moment powołania życiowego.

Pozdrawiam, Mii smile
    • mii.krogulska Re: węzeł płd. w domach. 02.05.06, 03:33
      Witam,
      ja ratuję i znoszę, co się da, a mięsa i pochodznych nie jem od czasów opozycji
      Plutona do Księżyca. Na pektynę w galeretce i jogurcie uczulił mnie kolega, co
      negocjował dla pewnej osoby cenę całego pociągu z kośćmi na żelatynę. Kolega na
      Pluton kon ASC, Saturn kon MC, a przy tym smordzie i widoku wymiękł.
      Za "ratowanie" moim zdaniem nie odpowiada Węzeł, a 11 dom i władca.

Pozdrawiam, Mii
      trzy koty uratowane smile

PS.: bywasz na Kocim Zakątku?
      • male_conieco do mii 02.05.06, 17:07
        Aktualnie niańczę w domu gołębia smile
        Jakoś nie roumiem domu XI, zawsze mi się wydawało, że tam są po prostu moje
        kłopoty z przyjaźniami... ale może rzeczywiście! Mam tam Neptuna ognistego,
        którego władca jest w IX domu. Filozofia! Ahimsa! współ-czucie. Tak, to sprawy
        światopoglądowe! A w Kocim Zakątku...nie, nie bywam. Zawsze wolałam, jako
        chiński pies-psy wink
        • mii.krogulska Re: do mii 03.05.06, 01:08
          Witam,
          ja tak to widzę, że inwentarz pracujący to dom VI, leniuchy kanapowe pozbierane
          ze śmietników to dom XI. Czyli ten Neptun, z Jowiszowym wsparciem, pozwala Ci w
          dobie ptasiej grypy przygarnąć gołębia smile

Pozdrawiam serdecznie,
          Mii
          • undyna Re: do mii 06.05.06, 12:20
            ten Neptun w XI oznacza też "pijane towarzystwo" cokolwiek by to miało oznaczać, przyciąganie do siebie oszołomów wszelkiej maści, pomaganie im, niańczenie itd., ogólnie męczącewink
            • bawolek neptun w XI 06.05.06, 22:31
              ojej a Neptun w XI w kon z Merkurym?
              • arcoiris1 Re: neptun w XI 06.05.06, 23:14
                dom 11 jest dla mnie domem przyjazni, zainteresowan, hobby, światopoglądu,
                miłości otrzymywanej, idealizmu. U mnie zaczyna sie w Strzelcu i mam tam
                Neptuna. Jowisz w 3 w trygonie do Słonca i Merkurego opoz, kwadracie do Saturna
                w 7 i opozycji do Urana w 9. Z grubsza biorac wygląda to tak Bawolku:

1. przyjaznie- ekscentyczni przyjaciele i znajomi, z nietypowymi zawodami,
                pracami, kolejami losu. Wielu jest lub pochodzi zza granicy, wielu wsród nich
                obcokrajowców, których poznałam w czasie licznych podrozy bliskich i
                dalekich.Mam z nimi bliski kontakt do dzis- czasem sie na krotko odwiedzamy lub
                piszemy do siebie - dom zaczyna sie w Strzelcu, wladca jest w 3 w trygonie do
                Merkurego na szczycie 7/8. Z wieloma zanim sie zaczęła przyjazn i kontakty
                stricte towarzyskie, łaczyły mnie więzy zawodowe, czesto sa starsi ode mnie i
                wyzsi stanowiskiem- to Saturn dom 7, ale mimo wszystko tez jacys
                tacy "pojechani"- Uran w 9. Że nie wspomne o tym forum wink - astrologia, mimo
                wszystko jest postrzegana jako "dziwactwo" a mam tu paru znajomych.

2. Zaintersowanie, hobby- astrologia własnie, ezoteryka, rozwój duchowy,
                psychologia, symbolika, temat mojej pracy magisterskiej był wybitnie
                neptuniczny (z domieszka Plutona): magia, erotyzm, śmierc, kobieta i
                halucynogenne narkotyki w literaturze meksykańskiej- znowu Strzelec, zagranica,
                dragi i odlotowe wrażenia wink

3. światopogląd- bardzo idelalistyczny, az za bardzo

4. Miość otrzymywana- zwlaszcza ze, Neptun w kwadracie do Wenus w 8: zawsze
                jakas taka rozmyta, nie do końca zrozumiała, zbyt fantazyjna, przynosząca
                udreke, niespełniona, ale zawsze strasznie intensywna i fizyczna do bólu
                zarazem, duzy ładunek erotyzmu.
                • arcoiris1 Re: neptun w XI 06.05.06, 23:18
                  Aha, wielu z moich przyjacioł to chemicy wink
                  Moje Slonce jest na stopniu chemika urzadzjacego eksperymenty, a ja osobiście
                  pamietam tylko wzór na wodę winkTaki to Neptun mi sie trafił.
            • arcoiris1 Re: do mii 06.05.06, 23:21
              czy ja wiem... winkowszem potrafie iśc w tango do bialego rana z przyjaciółmi i
              wracac w stanie pomroczności jasnej taksówka, nie stronie od uzywek, ale od
              razu wszelkiej masci.. ? niańczenie????? Nikogo nie niańczyłam w swoim zyciu!wink
              • undyna Re: do mii 06.05.06, 23:36
                psiakość, ja niańczę nonstop, może dlatego, że Neptun w trygonie do Marsa, czy kii diabeł, władca XI Pluton (sekstyl z Marsem) i Jowisz (bo Neptun już Strzelec) na asc., a może to ta Wenus w VI, martwię się o ludzi, nawet o tych którzy mi dali popalić, albo takimi, o których wiem, że i tak mają taką opcję, żeby sobie zaszkodzić i na nic moje wysiłki, kiedyś jeszcze 2-3 lata temu dzwonili do mnie za potrzebą o 4 w nocy nawet, albo wizyta o 3, bo nie miał gdzie spać, zbiorowe karmienie i inne takie, to akurat ukróciło się jakoś tak naturalnie
                • arcoiris1 Re: do mii 06.05.06, 23:42
                  o matko wink pewnie ta Wenus i 6 dom.. (ktory u mnie w Bliznietach, więc taki
                  rozlatany)
                  miłego wieczoru, ja własnie zaczynam oglądac Dzienniki Motocyklowe, jak na
                  Wodnikowego Neptuna przystało wink
                  Ciekawe gdzie miał Neptuna Che? wink Zna ktos jego horoskop?
                  • undyna Re: do mii 06.05.06, 23:47
                    u mnie też w Bliźniętach, ale Saturn z Wenus tam mieszka, nie znam horoskopu Chesmile
                    • eevvaa Re: do mii 07.05.06, 18:54

-ja też niańczę całe życie i taką mam pracę. Neptun w przedostatnim stopniu
                      Wagi( IV Dom w sekstylu do Plutona w kwadraturze do Słońca w Raku ( 6 stopni).
                      Pół sekstyl z Jowiszem. Kwadratura z Uranem i Merkurym-( w koniunkcji).
                      ewa
                      Życie jest piękne -tylko trzeba to jeszcze zauważyć.
    • bawolek Re: węzeł płd. w domach. 05.05.06, 19:01
      A węzełek płn na asc partnera może odgrywac w relacji jakieś istotne zanczenie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka