Dodaj do ulubionych

mars, wenus, lilith koniunkcja ASC / synastria

06.06.06, 23:13
Witam
Co można wywnioskowac o powyzszej konfiguracji w synastrii, koniunkcja mars-
wenus mężczyzny tworzy luzną koniunkcję z ASC i lilth kobiety, dodatkowo jej
mars dokładnie na DSC mężczyzny. Zadatek na "fatalny" romans? W kontaktowym
ciekawa koniunkcja wenus/ księżyc. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anahella Re: mars, wenus, lilith koniunkcja ASC / synastri 07.06.06, 01:08
      Nie wiem czemu uwazasz, ze zwiazek ma byc "fatalny" - jesli masz Lilith na
      ascendencie, to nauczylas sie z nia zyc, i czy ten zwiazek bedzie fatalny czy
      nie - to zalezy od tego jak wypracowalas sobie do tej pory Lilith

Koniukcja Mars/Wenus sama w sobie ocieka seksem. Jesli siedzi na Twoim Asc, to
      wiesz gdzie swoje kroki bedzie ten mezczyzna kierowal.

Pytanie czy to jest w domu XII czy w I.
      • ruda_ma_ruda Re: mars, wenus, lilith koniunkcja ASC / synastri 07.06.06, 06:46
        Od strony I domu,jest na podwójne ukierunkowanie "na" a to przez mojego marsa na
        jego DSC. A co można powiedziec o koniunkicji wenus- księżyc w
        kontaktowym,podobno sprzyja uciuciom w zwiazku.
        • anahella Re: mars, wenus, lilith koniunkcja ASC / synastri 07.06.06, 14:22
          ruda_ma_ruda napisała:

> A co można powiedziec o koniunkicji wenus- księżyc w
          > kontaktowym,podobno sprzyja uciuciom w zwiazku.

Akurat Mars jest malo uczuciowy.

Mars to energia pierwotna, ekstrawertyczna, to jest ta energia, ktora budzi
          ziarno do kielkowania, a w nas powoduje, ze staniemy na glowie, by plci
          przeciwnej sie spodobac i zaciagnac jej przedstawiciela (przedstawicielke) do
          lozka.

Ksiezyc to energia przeciwna: to jest to, co powoduje ze sie wycofujemy, ze
          pozwalamy sie prowadzic (w tym doprowadzic do lozka). To energia biernosci,
          czyli zaprzeczenie tego co reprezentuje soba Mars.

Obie planety wladaja znakami, ktore pozostaja ze swoba w aspekcie kwadratury.
          Mamy wiec nagromadzenie sprzecznych energii - o harmonii w uczuciach trudno
          powiedziec, chyba ze skanalizujemy te energie w sposob, kotry nie bedzie
          Ksiezyca bolal - w seksie. O ile za nasz stosunek do seksu odpowiada Pluton,
          Skorpion i VIII dom, o tyle Mars reprezentuje chec rozmnazania - nie seks dla
          przyjemnosci czy radosci, ale seks dla przedluzenia gatunku.

Zatem taki uklad lepiej wplywa na plodnosc pary, a nie na harmonijnosc emocji.

Oczywiscie nie sugeruje, ze ten zwiazek bedzie oparty tylko i wylacznie na
          seksie i rozmnazaniu, bo nie znam ani horoskopow urodzeniowych ani porownawczego
          ni calosci wektora.
          • undyna Re: mars, wenus, lilith koniunkcja ASC / synastri 07.06.06, 15:18
            Oj Ana, co Ci po głowie chodzi, pytanie było o koniunkcję Księzyca i Wenus w
            kontaktowym, no ale dzięki twojej pomyłce dowiedziałam sie jak to z Marsem i
            Księżycem w kontaktowymsmile
            Ja mam teraz Marsa na Marsie w VIII, a Ty?smile
            • anahella Buhahahahaha 07.06.06, 16:00
              No to dalam popis. wink
              Przysiegam, ze wydawalo mi sie, iz chodzi o Marsa i Ksiezyc suspicious Mea culpa, mea
              culpa.

Przepraszam - ale mam goraczke, powinnam wrocic do lozka a nie wysiadywac na forum.
              • ruda_ma_ruda Re: Buhahahahaha 08.06.06, 20:18
                heheheh a to psikus wink rozumiem ze księżyc- mars nie za bardzo uczuciowy czyli
                wychodzi na to , ze jednak wenus z księzycem tka jak myslam sprzyja jak
                njabardziej ?
                • anahella Re: Buhahahahaha 10.06.06, 16:45
                  ruda_ma_ruda napisała:

> heheheh a to psikus wink rozumiem ze księżyc- mars nie za bardzo uczuciowy czyli
                  > wychodzi na to , ze jednak wenus z księzycem tka jak myslam sprzyja jak
                  > njabardziej ?

Tak, bo Ksiezyc to gabka, ktora chlonie, a Wenus to bycie we dwoje. Zatem
                  Ksiezyc chlonie parntera calym soba, a Wenus - specjalistka od rownowagi w
                  dawaniu i braniu korzysta z tego, co Ksiezyc wchlonie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka