alpepe 21.03.25, 08:04 Pokazywały mi się reelsy z tym na fb, nowy trend, odchudzanie wzgórka Wenus? Widziałyście, macie przemyślenia? Czekam na odchudzanie paznokci, ale tu trend jest raczej odwrotny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gru.u Re: FUPA 21.03.25, 08:10 Po wpisaniu FUPA wychodzi mi coś takiego. Przemyślenia mam takie, że jakbym miała coś takiego to na pewno zajęłabym się odchudzaniem Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: FUPA 21.03.25, 08:33 dreg13 napisała: > Dlaczego one mają tyłek z przodu??? Za szybko się odwróciły Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: FUPA 21.03.25, 19:51 Gdzie nie spojrzysz tam ..upa. Biedaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
philippa_p Re: FUPA 21.03.25, 09:45 No i za obcisle spodnie ktore sie wrzynaja pod Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: FUPA 21.03.25, 08:18 To, co widziałam, szło w kierunku niepożadanego camel toe. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: FUPA 21.03.25, 08:19 Camel toe nie wymaga odchudzania tylko zmiany spodni na mniej obcisłe. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: FUPA 21.03.25, 08:23 Ale ja czegoś takiego nie widziałam nigdy i nigdzie. Wrzuć link to może im powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: FUPA 21.03.25, 08:25 Poblokowałam to niestety, więc przestało. Ale nawet jakaś Polka była wśród wyświetleń. I bynajmniej nie chodziło o dupę z przodu, jak na zdjęciach Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: FUPA 21.03.25, 08:27 No to skąd mamy wiedzieć o czym rozmawiamy w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: FUPA 21.03.25, 08:35 Alpepe ma rację. Jak się wpisze sms wyszukiwarkę to oprócz takich brzuchów wyświetlają sie też oferty zabiegów "na wzgórek." Jest nawet oferta liposukcji (mons pubis liposuction). Odpowiedz Link Zgłoś
gru.u Re: FUPA 21.03.25, 08:38 A może by tak zostać fitfluencerką i wreszcie zacząć zarabiać 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: FUPA 21.03.25, 12:21 >Jest nawet oferta liposukcji (mons pubis liposuction). Ale przecież to bez sensu... To jest przecież amortyzator na czas amorów! Bez tego boli i to bardzo - info od anorektyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
gru.u Re: FUPA 21.03.25, 08:37 Od kiedy jest niepożądane? Na Temu mi się ciągle wyświetlają wkładki imitujące Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: FUPA 21.03.25, 08:59 Jeden lubi kwiatki, drugi jak mu nogi śmierdzą, mnie dorwali ci od nóg Odpowiedz Link Zgłoś
jasnoklarowna Re: FUPA 21.03.25, 09:21 Ale imitujące coooooo? Nie mogę sobie wyobrazić. Jeszcze maskujące tego camela to rozumiem. Ale imitujące???? Odpowiedz Link Zgłoś
dreg13 Re: FUPA 21.03.25, 09:32 No podkreślające wargi sromowe. Chodzi o podkreślenie - jąder, penisa, warg sromowych i tyłka. Jak u małp. Doda ostatnio tak wystawia tyłek w leginsach, z tym szwem w rowie. Kobieta przecież składa się z tyłka, warg i wielkich piersi. A, a na twarzy też są nabrzmiałe wargi, w sumie imitujące te nabrzmiałe sromowe. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: FUPA 21.03.25, 08:18 Jeżeli to coś takiego to nie nazwalabym odchudzania w tym przypadku trendem tylko zdrowym rozsądkiem. Przecież to musi strasznie utrudniać życie. O ile faktycznie są osoby, u których tak to wygląda, osobiście nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
philippa_p Re: FUPA 21.03.25, 08:47 To sie u mezczyzn nazywa lustrzyca A u tych pan to jezcze dodatkowo zbyt obcisle i zle skrojone spodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: FUPA 21.03.25, 11:10 To nadpiździe, zwane przez ludzi we wsi podpiździem. Ale tu trochę chyba grafik wyolbrzymił zjawisko. Odpowiedz Link Zgłoś
witamina_d_3 Re: FUPA 21.03.25, 15:14 Nie, nie wyolbrzymił, to jest wór skóry, który pozostaje po zejściu z otyłości olbrzymiej do mniej olbrzymiej. Z naszych influ obecnie takowy posiada Iga Wiejak Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: FUPA 21.03.25, 12:26 To nie jest fupa, tylko otyłość brzuszna. Fupa to przerośnięty wzgórek łonowy. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: FUPA 21.03.25, 15:20 lauren6 napisała: > To nie jest fupa, tylko otyłość brzuszna. > Fupa to przerośnięty wzgórek łonowy. Jaki to przerośnięty, jak to ocenić? Masz jakieś fotki pokazujące normalny oraz przerośnięty? Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: FUPA 21.03.25, 16:36 Znalazłam następujące ilustracje: Jak dla mnie to wygląda na kolejny genialny pomysł robienia kasy na wyśmiewaniu normalnej kobiecej anatomii. Odpowiedz Link Zgłoś
dreg13 Re: FUPA 21.03.25, 16:54 I teraz powinna wejsc kampania pod tytułem „kocham moją fupę, jestem szczęśliwa mając fupę” (zbliżenie na coś, o czym do tej pory nikt nie wiedział) i voila - mamy napędzanie klientek. W jedną i drugą stronę. Najpierw będzie odsysanko, a potem powiększanko. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: FUPA 21.03.25, 08:13 Nie widziałam. Jeśli to faktycznie coś takiego jak gru wkleiła, to odchudzanie i oszczędzanie na operację. Moja umiarkowana FUPA mi nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: FUPA 21.03.25, 08:18 Tłusty brzuch ma w Polsce mnóstwo osób, ale takiej pupy z przodu nie widziałam jeszcze u nikogo. Czy to kwestia ubioru czy faktycznie inny rodzaj brzucha? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: FUPA 21.03.25, 09:03 Mozliwe, że to brzuch po odchudzeniu ze sporej otylości. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: FUPA 21.03.25, 09:12 yenna_m napisała: > Mozliwe, że to brzuch po odchudzeniu ze sporej otylości. Mozliwe, natomiast co to ma wspolnego ze wzgórkiem łonowym, to nie mam pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: FUPA 21.03.25, 08:27 Beataaaaaaa! Czyli to jednak nie będzie dołek przy uchu😁 Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: FUPA 21.03.25, 08:45 Bez sensu (foch). Jedna rzecz którą mam i duuuupa (nomen omen). Odpowiedz Link Zgłoś
dreg13 Re: FUPA 21.03.25, 09:17 A ja doczytałam o tym wzgórku, hah. Bo ja to mam! Tzn juz nie, bo nie jestem taka chuda, ale jak bylam, to wlasnie mi wzgorek wystawał, bo brzuch miałam w kręgosłupie. Jak leżałam, to mi się taka miska robiła - wystające żebra po bokach i ten wzgórek. Czyli, żeby być wtedy pięknà, to musiałabym i żebra, i wzgórek? Aha… Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: FUPA 21.03.25, 09:19 Jak byłam najszczuplejsza w moim życiu to też tak miałam. Robił mi się wklęsły brzuch i wystawał wzgórek. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: FUPA 21.03.25, 11:54 Nie, nie odchudzałam. Zaniedbałam to zupełnie. Ale ja zawsze byłam kiepska jeśli chodzi o podążanie za trendami Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: FUPA 21.03.25, 09:38 Ja mam dołek przy uchu. To miała być ta nowa moda. Wyjątkowo mam coś modnego...i dołpa. Tzn. fupa jest modna ( tego nie mam, ufff) Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: FUPA 21.03.25, 09:13 Moja droga. Nic nie stoi na przeszkodzie by był to i dołek i wzgórek. To nawet lepiej. Im więcej rzeczy do pracy tym większy zysk. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: FUPA 21.03.25, 09:46 Dobra, jeszcze raz. Gdzie ten dołek przy uchu ma być, bo nie zdanżam za trendem. Chciałam ustalić, czy mam. Mile widziane zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: FUPA 21.03.25, 10:09 No na granicy ucha i twarzy, Wgłębienie takie Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: FUPA 21.03.25, 12:13 No dobra, ale granica między uchem i twarzą jest jednak długa, może nie tak długa jak granica polsko-białoruska, but still Czy chodzi o zagłębienie przed tym, co na materiale poglądowym poniżej ma nr 6 (tragus)? Czy gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: FUPA 21.03.25, 13:00 u mnie jest bardziej między Conchą a Trangusem. Czyż to nie jest piękne w tej sytuacji. Nie wiadomo gdzie jest ale mamy pewność że z dołkiem cos jest nie tak i trzeba nad nim pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: FUPA 21.03.25, 20:00 Niech mi ktoś, proszę, wytłumaczy, o co chodzi z tym dołkiem przy uchu? Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: FUPA 21.03.25, 20:09 Zostanę samozwańczą rzeczniczka prasową beatyj. W jakimś wątku dotyczącym zmiany trendów dotyczących brwi (grube out, cienkie in) beataj zastanawiała się, co będzie kolejnym kawałkiem kobiecego ciała, wokół którego powstanie cały biznes urodowy, oparty (co tu kryć) na budowaniu kompleksów - zasugerowała dołek przy uchu - cwiczenia na uwypuklenie dolka, kosmetyki do konturowania dołka itd. Moim zdaniem to niezwykle trafna obserwacja, więc ją wykorzystuję w różnych wątkach. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo0001 Re: FUPA 21.03.25, 08:42 Ten świat idzie w złą stronę. I dlatego nie mam kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: FUPA 21.03.25, 09:03 tanebo0001 napisał: > Ten świat idzie w złą stronę. I dlatego nie mam kobiety... > Nie, nie dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
abria Re: FUPA 21.03.25, 08:47 boże, kiedy obowiązkowa służba wojskowa dla tych durnych trendsetterek i influencerek, jakby poszły do wojska to by tam zmądrzały i nauczyły sie życia a tak to głupota i trociny w głowach Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: FUPA 21.03.25, 09:44 Ludziom to się już po prostu totalnie w dudach poprzewracało 🙄 Ciekawe co jeszcze powymyślają, żeby innym zwłaszcza młodym i mniej doświadczonym przyprawić kompleksów... Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: FUPA 21.03.25, 11:43 Borsuczyca, czy Twoje nowe forum to rodzaj ołtarzyka postawionego samej sobie? :p Odpowiedz Link Zgłoś
bmtm Re: FUPA 21.03.25, 11:45 Te panie w USA wyglądają jak karykatury ostatnimi laty. Odpowiedz Link Zgłoś
kobietazpolnocy Re: FUPA 21.03.25, 12:01 A to nie jest po prostu nadwaga? Wzgórek ma wystawać, w końcu nazywa się wzgórkiem, a nie równiną. Odpowiedz Link Zgłoś
chatgris01 Re: FUPA 21.03.25, 17:53 Wzgórek Wenus jest przecież w podstawie kciuka, jak to miejsce odchudzać i po co? 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: FUPA 21.03.25, 18:04 Pytanie nie do mnie, gdyby mnie też to nie zdziwiło, to bym nie popełniła wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: FUPA 21.03.25, 18:25 Bo wzgórek łonowy to po polsku wzgórek Wenery. Tak, wiem, że to ta sama bogini. Odpowiedz Link Zgłoś